Брекзит може да се започне без решение на парламента в Лондон

Брекзит може да се започне без решение на парламента в Лондон


Решението за активиране на Член 50 от Договора за Европейския съюз*, с който започва да тече двугодишен срок за напускане на Европейския съюз, е само и единствено на министър-председателя на Великобритания. Това е кралски прерогатив, предоставен на премиера, и поради това не е необходимо никакво изрично решение на парламента.


Такова е мнението на специалната комисия от юристи, консултиращи британското правителство за процедурите след референдума от 23 юни. То бе съобщено от Оливър Летуин, който оглави групата в правителството, координираща процеса.


Подобно мнение на правителствените юристи означава също, че това действие на премиера не може да бъде спряно с решение на парламента.
Пред парламентарната комисия по въпросите на външните работи Летуин потвърди, че правителството, с изключение на министерството на финансите и централната банка, не са правили подготовка за Брекзит. Въпреки обвиненията на депутати, че това е равносилно на бягство от задълженията на администрацията, той обеща до 9 септември, когато трябва да встъпи в длъжност новият премиер, да има подробен план как ще се продължи нататък.


След като уведоми депутатите, че нямат глас за задействането на Член 50, Летуин припомни, че те все пак имат роля и тя е да решат, че прекратяват действието на Закона за Европейските общности от 1972г., с който страната се присъедини към ЕС.


Във вторник в парламента, но в друга комисия, се чу и друго любопитно еспертно мнение на юристи. Водещи специалисти по конституционно право казаха, че правният отдел на правителството в Париж е уведомил министрите, че Лондон може да прекрати процедурата по напускане на ЕС, независимо че е задействал Член 50.


Ако подобен правен казус наистина съществува, това би предоставило на Великобритания много повече гъвкавост в следващите години. Причината е, че изглежда е възможно парламентът или нов референдум да "наредят" на премиера да прекрати вече започнал Брекзит.


Все още не е ясно кога Лондон ще задейства Член 50. Тереза Мей, водещият претендент за наследник на Дейвид Камерън, каза, че това няма да стане преди края на 2016 г. Но след това се появиха спекулации в парламента, че новата администрация на консерваторите може да изчака чак до края на 2017г. Така през май ще са минали президентските избори във Франция и през есента – тези за парламент в Германия. Ценните 24 месеца на преговори с ЕС е много по-добре да се използват в по-ясен политически контекст, смятат привържениците на тази теза.


* В текста е коригирано твърдението, че Член. 50 е от Лисабонския договор. В действителност в този договор за пръв път се допуска страна член да напусне съюза, но подробното изложение, съдържащо се в споменатия член е в Договора за Европейския съюз (ДЕС) от 2009г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Bolocks!

  Мачкай климатичния чейндж!
 2. 2 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Следващият EXIT ?..........къде ?
  Италия ,Унгария , Чехия, Словакия , Полша ??

  в БГ със сигурност няма да има ....ние сме.....

 3. 3 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  май кралицата може да удари вето на Брекзита ,оказа се ,че има закони в монархията ,при които крайната дума има краля , а той може да направи вето ,както се каза над 400 години до сега краля не е спирал закон на парламента ,ама сега може , а щом може да се спре решение на парламента ,може и референдум, голем цирк за англичаните

 4. 4 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Brexit-ът може да започне...обаче май след като изтрезняха, никой във Великобритания вече не иска това реално да се случи. Дори и тези, които агитираха за излизане от ЕС (Борис и Фараж), се изпокриха като мишки, защото разбраха какво са направили.

 5. 5 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Щом парламента е приел през 1972 г. този закон, как така ще стане чл. 50, без да бъде отменен закона ? Кой по-точно кралски прерогатив е предоставен на премиера - да отменя закони ли ? Затова ли се заговори, че кралицата мислела да се оттегля от престола ?
  Брекзит няма да има !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 6. 6 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3615 Неутрално

  Референдумът мина, започна шикалкавенето.

  Еретик
 7. 7 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 740 Неутрално

  (бившият) премиер не пожела да натисне копчето, парламентът нИ ще... явно решителността на чиновниците по света свършва до вземането на заплатата. Мишки!

  the more we learn, the more we die...
 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Ама разбира се, матряла нали казА.

 9. 9 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  Интересно, ако днес има референдум, какви ли ще са резултатите. Едно излизане на Шотландия ще е тежък удар за короната. Ключът за решаване на сложната казуистика е в Кралицата.

 10. 10 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3500 Неутрално

  Помечтайте си малко! Британците ще излезат по най- изходният за тях начин. И други ще излезат след тях.

 11. 11 Профил на tsb00482740
  tsb00482740
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Време е пазарлъка да започне. Пазара не обича несигурност.

 12. 12 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#10] от "gozambo":

  това е базирано на съзждение, анализ или просто така си решил да напишеш нещо несвързано? ако британците излязат, те може и да имат привидно добра сделка, истинският печеливш обаче ще е ЕС, съмнявам се, че познаваш работата на ЕС, ако беше така, щеше да знаеш каква спирачка и проводник на щатски интеереси са те. никога не са били част от съюза и това започва да пречи много. блокираха работата на цели институции заради алкохолици като фараж и пр. колкото до други да напуснат - ако очакваш популистите ит континента да извадят страните си, явно не разбираш как действа популизмът. много скоро ЮК ще е за пример колко незавидно е да си извън ЕС, почакай малко. явно всички са забравили какво беше ЮК преди да влезе в ЕС и няколко десетилетия по-късно и какъв зор даваха да влязат в него..

 13. 13 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#10] от "gozambo":

  Кои други ще излязат от ЕС? Такива няма,а има много кандидати за влизане.Прав им път на англичаните, ама кой знае защо не бързат много.Едни други пък гордо казаха"ОХИ" и правителството им прие всички условия на ЕС.

 14. 14 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Картофът е много горещ и никой не иска да поеме отговорността да го извади от фурната.

  The best way to predict the future is to invent it.
 15. 15 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4049 Весело

  МОЧА имени Лелина

  Празни в Азия надежди
  и пиянства без кръчмар.

  Това царство е Монархия.
  Има си Добър тиран.

  "Брекзит може да се започне без решение на парламента
  в Лондон"

 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  [quote#10:"gozambo"]Британците ще излезат по най- изходният за тях начин.[/quote]

  И къде ще идат, в ЕАС ли В съвременния свят държавите са силни, когато са в съюз. Това важи и за Великобритания.

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4004 Весело

  Все още не е ясно кога Лондон ще задейства Член 50.
  =======
  Хи хи... Лондон се подиграва с ЕС. Съвсем го удариха на майтап.
  ...... излязох , но фактически. А кога ще е датата , сам ще реша.......

  Bukalemun
 18. 18 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#2] от "EU Надничар":
  "в БГ със сигурност няма да има ....ние сме......."
  ... май ... ти си....!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2652 Весело

  За brexit може и да има юридически хватки, ама е по важно да намерят за brain-xit.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 20. 20 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3500 Неутрално

  [quote#12:"shtavesht"]блокираха работата на цели институции заради алкохолици като фараж и пр. колкото до други да напуснат - ако очакваш популистите ит континента да извадят страните си, явно не разбираш как действа популизмът. много скоро ЮК ще е за пример колко незавидно е да си извън ЕС, [/quote]

  Фараж ли бъркаше ЕС? Кога ще става незавидно да си извън ЕС, защото до момента е незавидно да си вътре? Днес да направят референдум във Франция и те са вън. 62% от французите са за излизане. Повтарям, британците ще излезат по най-изгодния за тях начин. И ще започнат да водят национално отговорна политика. ЕС ще си продължи с глобализма, интернационализма и великото преселение на непълноценни народи към Европа. Но всъщност, нека изчакаме изборите в Америка. Стане ли Тръмп президент, Меркелици, Оландовци и Юнкеровци ще скачат през прозорците.

 21. 21 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2710 Неутрално

  "правният отдел на правителството в Париж е уведомил министрите, че Лондон може да прекрати процедурата по напускане на ЕС, независимо че е задействал Член 50."

  Хахах какво унижение би било за англичаните, съдбата им в ЕС да се окаже в ръцете на правния отдел на френското правителство!
  Нещо като сикуъл на "Ало-Ало"!
  😄😄😄

  I Want To Believe
 22. 22 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4049 Неутрално

  ЕС се нуждае от Английски език
  за хармонизация на конкуренцията
  между понастоящем... 26 броя. И прииждащи други.

  Българският заслужава, но без шанс е пръв да става.

  С Англо хармонизация - за ЕС супер ЕС нация

  До коментар [#12] от "shtavesht":
  До коментар [#10] от "gozambo":

  това е базирано на съзждение, анализ или просто така си решил да напишеш нещо несвързано? ако британците излязат, те може и да имат привидно добра сделка,

  истинският печеливш обаче ще е ЕС,

  съмнявам се, че познаваш работата на ЕС, ако беше така, щеше да знаеш каква спирачка и проводник на щатски интеереси са те.

 23. 23 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3500 Неутрално

  [quote#13:"mushashi"]Кои други ще излязат от ЕС? Такива няма,а има много кандидати за влизане.[/quote]

  Как така няма? Миналата седмица ходиха при френския президент да искат референдум, но той не смее да го направи, защото излизането е сигурно. Ясно е, че либералите-глобалисти ще насилват народите докрай, но както казах, видят ли Тръмп начело на Америка, либералите ще скачат от прозорците.

 24. 24 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3500 Неутрално

  [quote#12:"shtavesht"]съмнявам се, че познаваш работата на ЕС, ако беше така, щеше да знаеш каква спирачка и проводник на щатски интеереси са те. никога не са били част от съюза и това започва да пречи много. блокираха работата на цели институции[/quote]

  Така, след като осъзнавате колко много пречат британците, защо толкова се напъвахте да пречите на Брекзита?Защо беше това отчаяние в Европейската централа след обявяване на резултатите? Както казва депутатът Ангел Джамбазки- "Трябваше да видите лицата им...". Защо в Дневник друго не се е коментирало от Брекзит насам? Не виждаме радост, радост не виждаме у вас!

 25. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8961 Неутрално

  Никаква подготовка не е имало за получения резултат, което ясно показва какви популисти са всички.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 458 Неутрално

  По-добре е да излязат! Просто те са си различни и не са за ЕС.

  Любов и светлина!
 28. 28 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#22] от "dnevnikar":

  вече е ясно, че най-вероятно Ирландия ще получи правото да впише втори официялен език, може би и Малта, и това ще е английски. 75% от работата на ЕК и ЕП се прави на английски и това няма да се промени. ЕС ще подходи разумно и хладнокръвно по въпроса. Континентъл инглиш е бъдещето на съюз, в който регионалното в културно-исторически аспект ще става само по-здраво..

 29. 29 Профил на u0rjbb
  u0rjbb
  Рейтинг: Любопитно

  More on the politico-legal issues surrounding Brexit: Brexit can go ahead without parliament vote, government lawyers say | Politics | The Guardian.

  It's not surprising that the government's lawyers have advised them that triggering Article 50 is a matter for the government rather than a parliamentary vote (though ultimately that's up to the courts, of course). However, Oliver Letwin, the minister responsible for Brexit, for the time being, said that Parliament would be involved because withdrawing from the EU would mean repealing the European Communities Act 1972.

  That raises the possibility that the government's lawyers have in mind a fudge, whereby they seek to preserve the principle that the government can use the royal prerogative to trigger article 50 but, in practice, giving parliament a vote anyway, by saying they won't trigger article 50 without first repealing the ECA 1972 (presumably with a clause saying the repeal will not be effective unless and until the UK formally ceases to be a member of the EU).

  If that's the case, it delays the article 50 talks a lot, I think.

  Also, I was interested to see that in the same article that
  Quote:
  At a separate hearing of the Treasury select committee, leading constitutional lawyers revealed that the French government legal service has informed the French government that the UK would be entitled to rescind a notice to withdraw even though it had invoked article 50.

  Such flexibility would mean that even if it was triggered, the UK could reverse a decision to withdraw, if either parliament or a second referendum endorsed the step.
  That supports the view that, as the House of Lords were told earlier, even if Article 50 talks begin, the British government can still change its mind, and ignore the referendum, if it becomes clear we can't arrive at a mutually satisfactory deal.

  We shall see, but I'm not putting money on our leaving the EU any time soon.

 30. 30 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3500 Неутрално

  [quote#16:"EU defender"]И къде ще идат, в ЕАС ли В съвременния свят държавите са силни, когато са в съюз. Това важи и за Великобритания.[/quote]

  Ще бъде в съюз. С Америка. Или това не е достатъчно?
  При това, излизането на Великобритания изобщо не означава, че ще спрат връзките с останалите европейски държави. Напротив! Дори Великобритания ще привлече в орбитата си други европейски държави. Не забравяйте, че Великобритания е сила, която може да насмете Германия, Франция, Испания и Италия едновременно. Не забравяйте също, че работата върви Тръмп да бъде следващият американски президент. А всички Западно-европейски държави благоденстват благодарение на САЩ. Ако САЩ се отвърнат от някои, дотам ще е с благоденствието.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#24] от "gozambo":

  чисто емоционално никой не иска да види ЮК да напуска, на всички им е тъжно, че напускат "семейтството", заедно с това обаче се чувства и обида. това, което си посочил не е довод за нищо. почакай малко, всичко ще си дойде на мястото. обидата и тъгата ще утихнат, ще дойде прагматизмът, ЮК ще получи всичко, което иска, но няма да има глас на континента, в дългосрочен план печеливш е ЕС.

 33. 34 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 515 Весело


  Учудващо е безсрамието на европейските лунатици и спонсорираните от тях медии, в опита им да предложат повече ''способи'' за практически отмяна на народния вот.
  Разбира се, всичко това няма отношение към действителността. Великобритания вече напусна нефелния политически проект. Останалото е формалности.


 34. 35 Профил на xfactor
  xfactor
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Опитах да следя мисълта на един участник тук, до момента в който ми цитира субекта А. Джамбазки. Макар и по незначителен повод. Джамбазки, Бареков, Слави Бинев - вае бивши и настоящи евротитани.Мъка

 35. 36 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  [quote#30:"gozambo"]Ще бъде в съюз. С Америка. [/quote]

  Ами няма. Ето какво е казал американския посланик оня ден:

  Barack Obama was right – UK will be back of the queue after Brexit, says US Ambassador

  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-barack-obama-was-right-britain-uk-will-be-at-the-back-of-the-queue-for-trade-deals-says-a7116741.html

  The best way to predict the future is to invent it.
 36. 37 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  [quote#34:"kotrag"]Великобритания вече напусна нефелния политически проект. [/quote]

  Кой проект е напуснала?

  The best way to predict the future is to invent it.
 37. 38 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Хахаха... Великите британски стратези! Наблюдавайте внимателно и се учете!

  https://goo.gl/8NG90J
 38. 39 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Великобритания ще остане в общия пазар. Защото излезе ли, нещата са непредсказуеми - и за ЕС и за нея. Но ще трябва да отстъпи относно статута на европейците там, движението на хора, вноските, които ще прави и пр. Нещо като Норвегия, като Швейцария... Но предстоят преговори, все пак. И ще има борба - за по-малки вноски и по-малка обвързаност по другите проблеми. Еднозначно ясно е, че няма да има думата за интеграционните процеси в ЕС и всичко останало, което досега препятстваше. Не се афишира, но поради това излизането извика въздишка на облекчение в Брюксел. Друг въпрос е, че може да бъде заменена като прът в колелото на интеграцията от една Полша, например. Или от т.н. вишеградска четворка. Или от една Австрия... Не случайно конституционният съд там върна изборите за президент и даде шанс на евроскептика от десните национал-популисти.

 39. 40 Профил на volrath
  volrath
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Хм, като ги гледам как се въртят...а и като знам колко си обичат кралицата...май-май се подготвя една сълзлива история в която Елизабет излиза и казва - НЕ! Няма да излизаме!

 40. 41 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#23:"gozambo"]Миналата седмица ходиха при френския президент да искат референдум, но той не смее да го направи, защото излизането е сигурно.[/quote]

  Именно затова е измислена представителната демокрация--пряката работи на ниво село, при обществен строй "земеделие и животновъдство".
  Ако дадеш на плебса шанс да гласуват че а) не трябва да има данъци, б) трябва да им се дават пенсии по милион долара, и в) че КАТ трябва се разтури--ще именно това ще изберат, защото хоризонта им е на около 40 минути разтояние от сегашния момент. 40 секунди, след третата бира.
  Примерно в Швецария има дългогодишна традиция как да се позлват механизмите на пряката демокрация--те знаят как се прави така че ниските страсти не плебса да не върнат държавата в първи клас.
  А всички останали страни в ЕС нямат такава традиция и изграят с референдуми просто като стандартни популисти от 1930-те. И те са сган, и хората вярващи им.

 41. 42 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Британската демокрация не може да си позволи да пренебрегне волята на народа.
  Това да не е Гърция!

  Брекзит ще има!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 42. 43 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#18:"Captain Shakespeare"]"в БГ със сигурност няма да има ....ние сме......."
  ... май ... ти си....! [/quote]

  прав си.....

  "ако всички мислят Еднакво - Никой не мисли Изобщо"

  важно е да сме демакрасти

 43. 44 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Явно в новините има дефицит, за да ни занимават дни наред с глупостта която ВБ сътвори.
  Дали има и какви са юридическите тънкости не е важно за широката публика.
  За нас е важно да видим последствията ( реални в икономиката, политиката и финансите) или страха от тях и смяна на решението - един вид урок на чужд гръб, за по-елементарните хора, които се поддават на лъжите и измишльотините на хора като Льо Пен, Соидеров и прочее шарлатани и популисти, които си търсят място под слънцето и не им пука ни за народ, ни за държава, а най-вече за собствения джоб и препитание.
  Така че, в мо9мента и преполагам доста дълго ще сме на нещо, на което на времето викаха "открит" урок.
  Важното е да гледаме и да се учиме, а не да се окаже, че сме блеели за пореден път.

 44. 45 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4004 Неутрално

  Великобритания вече напусна нефелния политически проект. Останалото е формалности.
  =========
  На пускайте пич ! Особенно ако си британски поданник ,те подкрепям изцяло.
  Онзи ден приказвах с един твой сънародник и човека ми обясни подробно всичко. Имате пълно право на Брекзит. До коментар [#34] от "kotrag":

  Bukalemun
 45. 46 Профил на u0rjbb
  u0rjbb
  Рейтинг: Весело

  [quote#42:"mr. wonderworld."] Брекзит ще има! [/quote]

  Хубаву, начи ши искарам некой леф къкту ут рифирендума

 46. 47 Профил на u0rjbb
  u0rjbb
  Рейтинг: Любопитно

  [quote#34:"kotrag"] Великобритания вече напусна нефелния политически проект. Останалото е формалности. [/quote]

  До сабалян ли смука ве хахав?

 47. 48 Профил на Цъкам минуси
  Цъкам минуси
  Рейтинг: 575 Весело

  [quote#30:"gozambo"]Не забравяйте, че Великобритания е сила, която може да насмете Германия, Франция, Испания и Италия едновременно. [/quote]

  Ооо, това е по-добре да го забравим, за да не се учим на грешни неща

 48. 49 Профил на u0rjbb
  u0rjbb
  Рейтинг: Неутрално

  [quote#40:"volrath"]Елизабет излиза и казва - НЕ! Няма да излизаме! [/quote]

  кралицата няма да има нищо общо с оставането им

 49. 50 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 592 Весело

  До коментар [#4] от "karen_walker":


  До коментар [#3] от "edin drug":

  Аз го писах преди няколко дена.
  Само за седмоца Англия видя, че "навън' е лошо, ама много лошо. Лирата по-долу от 1986, рейтингът на -2, бизнесът 'замразява" или направо напуска.
  А Шотландия им каза нащо от рода на "пътивайте без нас" и бай "обединено" кралство.
  И започнаха танците, как "да уважим волята на избирателите", ама да си останем "вътре".
  И забележете, Кралицата за първи път от коронясването си изрази лично мнение - "ЕС си струва усилията"!

  Сега "политиците" се чудят как да не се върнат в ЕС, ама ако може без да им се смеят много и да ги сочат с пръст.
  Дето няма как да стане, щото Британия получи по-миналата седмица титлата за най-измамената държава в света!

  А измамниците Джонсън и Фараж тепърва ще усетят тежеста на "победата" си. Няма да им се размине само с оставки!!
  Аз, на мястото на британците, бих ги заплювал тия при всяко появяване на публично място!

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 50. 51 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар №35:"xfactor" "Джамбазки, Бареков, Слави Бинев "

  Колега къде слагаш на една плоскост Бюрека, Архонта с Ангел Джамбазки ! Джамбазки е достоен човек в сравнение с онези смешковци ! Не се излагай !

 51. 52 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 592 Весело

  [quote#37:"EU defender"]Кой проект е напуснала? [/quote]

  Евразийския!
  Дето Кремълският "гигант" предлага да бъде партньор на ЕС!

  Олее, някой "лица" (i.e. kotrag) от сутринат са на самАгон!

  ------------
  Настроение - заливащо се от смях!

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 52. 53 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#12] от "shtavesht":
  "ако очакваш популистите ит континента да извадят страните си, явно не разбираш как действа популизмът. много скоро ЮК ще е за пример колко незавидно е да си извън ЕС"

  Така е!
  Да излезеш в 2016 от ЕС = да влезеш 2016 в ЕАС.

  Само кретен може да разсъждава върху предимствата и на едното - и на другото.

 53. 54 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#30:"gozambo"]Ще бъде в съюз. С Америка. Или това не е достатъчно? [/quote]

  Дължа ти едно кафе, оправи ми деня
  Ти къде беше, когато Кери разясни, че след подписването на ТТИР, "техните английски приятели", за съжаление, щели да имат статут на трта страна...

  В дебати от типа "Другарят Този е казал това, другарката Онази е казала онова, те са по-умни/по-образовани/по-известни/по-успели от теб и следователно са прави, така че заставайки зад тяхното мнение, аз също съм прав/а" НЕ участвам!
 54. 55 Профил на Arthas
  Arthas
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#1] от "Bulgarische Motoren Werke":

  bollocks*

 55. 56 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 592 Весело

  До коментар [#54] от "klecho":

  не мога да знам къде е било "gozambo" тогава, ама по писаниците изглежда, че или е снощно или му е трудно да възприеме действителността.


  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 56. 57 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ако британците наистина могат да се извъртят и да се откажат да излизат след активиране на член 50, то това означава, че те със сигурност ЩЕ го активират само и само да продължават да извиват ръце и ще се откажат чак в последния момент.

  Значи периода на несигурност и потъване за бизнеса и пазарите ще продължи още 2.5год - честито на печелившите!

 57. 58 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1895 Весело

  Аз пък си мислех, че играта "тука има тука няма" е наш патент.

  Да излизат или да влизат. Стига са правили течение.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 58. 59 Профил на u0rjbb
  u0rjbb
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#57] от "yoankata":

  има такъв вариант. макар че, и те самите са наясно, че тоа път яко се издъниха, та може и да се размине, ма ми се види малко вероятно

 59. 60 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#59:"u0rjbb"]има такъв вариант.[/quote]

  До коментар [#59] от "u0rjbb":

  Има я и мисля, че е доста вероятен като се комбинира с възможността за втори референдум (вчера някой пусна линк, в индипендънт има публикация).
  Ако:
  1)могат да се откажат преди да влезе в сила излизането, но могат да водят две години преговори с извиване на ръце

  2)могат и да пуснат още едно референдумче за да легитимират отказа за изход след преговори

  значи, че те ЩЕ активират член 50, защото са абсолютно измекяри!

 60. 61 Профил на u0rjbb
  u0rjbb
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#60] от "yoankata":

  е то аз от седмица дудна дека ше се отлага до дупка. ...освен ако не стане некоа наистина голема изгъзица де

 61. 62 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Сега в ЕС трябва да започне тотално политическо изолиране на Великобритания. Нейният глас не трябва да не струва нищо вече и да се държат с тази държава така, все едно вече е вън.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 62. 63 Профил на u0rjbb
  u0rjbb
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#60] от "yoankata":

  втори референдум забрави. по-вероятно избори, ма както не са им наред партиите... па до отлагане опираме

 63. 64 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#61:"u0rjbb"]е то аз от седмица дудна дека ше се отлага до дупка.[/quote]

  До коментар [#61] от "u0rjbb":

  Наистина те очевидно протакат, но не знам това дали е добре. Само внася несигурност и вече има ефект върху икомиката (само не е отразено официално, но ще дойдат данните след някой друг месе и ще е рецесия 100%).

 64. 65 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "...депутатите ... имат роля и тя е да решат, че прекратяват действието на Закона за Европейските общности от 1972г., с който страната се присъедини към ЕС "
  И какво ще стане, ако депутатите ОТКАЖАТ да прекратят действието на Закона за Европейските общности?!

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 65. 66 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1423 Весело

  Кой какво и кога можел да отмени, да се откаже или да не се... Правни врътки за обръщане на 180 градуса за пред балъците, които вече чакат с нетърпение 24 юни да бъде обявен за Independence Day във Великобритания. Още една голяма заблуда, лансирана от Тереза Мей и екипа й (вж. интервюто на Филип Хамънд) е, че преговорите с ЕС могат да заапочнат преди официалното уведомление за оттегляне от Лисабонския договор или пък, че те (преговорите) ще са свързани с възможност за отказ от предизвестието за напускане и възстановяване на статуквото. Те, милите, си мислят, че тепърва по силата на чл. 50 от Лисабонския договор ще настояват да изгонят мигрантите от ЕС или да ги редуцират, но пък за цялото време на преговорите ще имат достъп до европейския пазар?!
  Никой ли от заблудените британци не се сеща, че прословутият вече чл.50 е част от ДОГОВОР* и затова е особено важно мнението на другата страна?! Никой от юристите им ли не вижда ал. 5 в него, която се чете заедно с чл.49 (молба за членство в ЕС)?
  -------------------------
  *Article 50

  1. Any Member State may decide to withdraw from the Union in accordance with its own constitutional requirements.

  2. A Member State which decides to withdraw shall notify the European Council of its intention. In the light of the guidelines provided by the European Council, the Union shall negotiate and conclude an agreement with that State, setting out the arrangements for its withdrawal, taking account of the framework for its future relationship with the Union. That agreement shall be negotiated in accordance with Article 218(3) of the Treaty on the Functioning of the European Union. It shall be concluded on behalf of the Union by the Council, acting by a qualified majority, after obtaining the consent of the European Parliament.

  3. The Treaties shall cease to apply to the State in question from the date of entry into force of the withdrawal agreement or, failing that, two years after the notification referred to in paragraph 2, unless the European Council, in agreement with the Member State concerned, unanimously decides to extend this period.

  4. For the purposes of paragraphs 2 and 3, the member of the European Council or of the Council representing the withdrawing Member State shall not participate in the discussions of the European Council or Council or in decisions concerning it.

  A qualified majority shall be defined in accordance with Article 238(3)(b) of the Treaty on the Functioning of the European Union.

  5. If a State which has withdrawn from the Union asks to rejoin, its request shall be subject to the procedure referred to in Article 49.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 66. 67 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Тереза Мей (ако бъде избрана) ще има избор - или да сложи примката на главата си, като откаже да натисне бутона, подаде оставка и предизвика предсрочни парламентарни избори, след които консерваторите ще забравят задълго за управлението, или да натисне бутона и после да си мисли, че ще става дума за преговори за нови преференции на GB от страна на ЕС, а не просто за уреждане на подробностите по напускането. През това време парламентът им няма да знае нови закони за излизане ли да приема или просто да педоставя зрелища за тълпата, останала без хляб.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 67. 68 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 305 Неутрално

  На всеки мислещ човек е ясно , че за ЕС е по добре Великобритания да е със статута на Норвегия. И нещата вървят на там. Не разбирам само защо тук някакви идиоти се кефят , че ЕС се разпада. ..

 68. 69 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  [quote#68:"borismt"]На всеки мислещ човек е ясно , че за ЕС е по добре Великобритания да е със статута на Норвегия. [/quote]
  Да, може би, НО първо трябва да излезе от ЕС. Точно обратното се обсъжда в статията - как да се откаже да излиза. Варуфакис им го каза хубаво, но Камерън и другарите му тори се направиха на много умни и сами си вкараха таралежа в гащите. Сега попарата им става все по-гореща.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 69. 70 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#24] от "gozambo":

  Аз пък се радвам.Ако може и гърците да излязат още по-добре.Без Великата Британия ще се ускори процесът на интеграция на страните от ЕС.А тия приказки за глобализъм,либерали и тем подобни могат да вървят пред бабките в блока.

 70. 71 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Дрън-дрън. Колкото и да го бистрят, едно е повече от ясно: тоя референдум беше един голям фарс, с който британците никак нямат намерение да се съобразяват.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 71. 72 Профил на k73
  k73
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Брекзит може да бъде спрян с решение на кралицата и министър председателя.
  Загубите сега показват че не глупак ,а само двама идиоти могат да ги постигнат:единия логичен в последователния си идиотизъм ,а другия елементарен в идиотизма си.
  Според нашето разузнаване най-силно влиятелни върху политиците професори са премисляли брекзита както в Англия така и в ЕС половин година.

 72. 73 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#7] от "v_vendeta":
  +++
  Защо въобще правят референдум,след като крале и политици могат да отменят брекзита преди да е започнал и дори вече да е стартиран.И да излииииизат от ЕС колкото време си решат.

  Ми и България да се пробва,щом напускането не е обвързващо и задължително.Може да сме по на далавера с единия крак в ЕС,с другия в СССР,например.
  Изобщо политиците яко са се оляли ,ояли и о****ли.
  За бесене са и от двете страни на Ламанша.

 73. 74 Профил на rfi31500891
  rfi31500891
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#69] от "Непукистка":
  Пак не си разбрала!
  Обсъжда се факта, че Великобритания
  МОЖЕ ДА АКТИВИРА ЧЛЕН 50 ВСЕКИ МОМЕНТ,
  без да изчаква решение на Парламента!
  [quote#00:"от статията"]
  Това е кралски прерогатив, предоставен на премиера, и поради това не е необходимо никакво изрично решение на парламента.[/quote]

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9031 Неутрално

  Колко е прав Лорд Актон , казвайки в книгата си "История на свободата в Античността" (1877 г):
  „ Единственото всепроникващо зло на демокрацията е тиранията на мнозинството, или по-скоро на тази част, не винаги по-голямата част, която успява, чрез сила или измама, да спечели изборите. "

 76. 77 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  "В текста е коригирано твърдението, че Член. 50 е от Лисабонския договор. "

  Ама той наистина си е от Лисабонския договор. Защо е трябвало да го коригирате, след като през 2009 просто са прецизирали процедурата, предвидена именно в чл.50?
  http://www.lisbon-treaty.org/wcm/the-lisbon-treaty/treaty-on-european-union-and-comments/title-6-final-provisions/137-article-50.html

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 77. 78 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#74] от "rfi31500891":

  Снощи още беше пуснат оригиналния текст на статията и той гласи следното:
  [quote#48:"3m0e85"]More on the politico-legal issues surrounding Brexit: Brexit can go ahead without parliament vote, government lawyers say | Politics | The Guardian.

  It's not surprising that the government's lawyers have advised them that triggering Article 50 is a matter for the government rather than a parliamentary vote (though ultimately that's up to the courts, of course). However, Oliver Letwin, the minister responsible for Brexit, for the time being, said that Parliament would be involved because withdrawing from the EU would mean repealing the European Communities Act 1972.

  That raises the possibility that the government's lawyers have in mind a fudge, whereby they seek to preserve the principle that the government can use the royal prerogative to trigger article 50 but, in practice, giving parliament a vote anyway, by saying they won't trigger article 50 without first repealing the ECA 1972 (presumably with a clause saying the repeal will not be effective unless and until the UK formally ceases to be a member of the EU).

  If that's the case, it delays the article 50 talks a lot, I think.

  Also, I was interested to see that in the same article that
  Quote:
  At a separate hearing of the Treasury select committee, leading constitutional lawyers revealed that the French government legal service has informed the French government that the UK would be entitled to rescind a notice to withdraw even though it had invoked article 50.

  Such flexibility would mean that even if it was triggered, the UK could reverse a decision to withdraw, if either parliament or a second referendum endorsed the step.
  That supports the view that, as the House of Lords were told earlier, even if Article 50 talks begin, the British government can still change its mind, and ignore the referendum, if it becomes clear we can't arrive at a mutually satisfactory deal.

  We shall see, but I'm not putting money on our leaving the EU any time soon.[/quote]

  Накрая се казва, че дори механизмът за напускане да бъде задействан (чл.50), UK може да промени решението си (да напусне ЕС) по решение на парламента, съответно чрез нов референдум. Всичко отивало натам, че по време на преговорите по чл.50 (ал.2) британският парламент можел да промени решението си и да не признае референдума, АКО СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА ПОСТИГНАТ ВЗАИМОИЗГОДНА СДЕЛКА.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 78. 79 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  [quote#74:"rfi31500891"]Пак не си разбрала! [/quote]
  Май някой друг не е разбрал, но няма значение.
  Извинявам се за грешките в глаголното време при превода. Ясно е, че целта на статията е да се обсъдят възможностите за отказване от референдума за излизане от ЕС, както и до кой момент би могло да стане това, като се набляга на конституционния ред във Великобритания. Във всеки случай е ясно, че GB се тресе от политическа и конституционна криза, от която изходът става все по-труден. Разтакаване на преговорите с ЕС е най-лошият възможен сценарий за Брюксел и Лондон (за тях той е два пъти по-лош), особено като се имат предвид изказванията на Меркел, Юнкер, Туск, министри и премиери на държавите-членки.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 79. 80 Профил на k73
  k73
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#73] от "jjeessii":

  Според мен това положение е с постижими успехи за исканията на Великобритания към ЕС

 80. 81 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Според мен, вероятно е да стане следното: Мей натиска бутона Член 50 след изборите в Германия и Франция, като междувременно се подготвят за промените в страната. Под натиск на останалите членки, част от законодателството на ЕС се реформира и се създават условия за повече гъвкавост при членството в посока по-малко задължително общо меню, повече опции a la carte. Юнкер отстъпва за реформите или е принуден. След което UK провежда втори референдум и решават, че преформатираният ЕС вече ги устройва достатъчно, за да спрат излизането. Всички си отдъхват и щастливи продължават, вече освежено-реформирани.

  Imagination is as important as knowledge.
 81. 82 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#81:"Columbus"]повече опции a la carte[/quote]

  Какви повече опции искате не разбрах? Основата на ЕС е единния пазар=свободно придвижване на стоки, услуги, капитал и работна ръка. Регулациите за достъп на пазара се спазват от този, който иска да го ползва.

  [quote#81:"Columbus"]Юнкер отстъпва за реформите или е принуден.[/quote]

  И как ще бъде принуден? Той представлява многомилионен пазар, британците са някакъв остров с претенции.

  ЕС вече се произнесе по казуса ОК - ако искат да се махат и ако може по-бързичко. Повече отстъпки не може да има.

  До коментар [#81] от "Columbus":

 82. 83 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4280 Любопитно

  Британците комай все повече вземат да "удрят контра"?!Дали е случайно това......................дълбоко се съмнявам-

 83. 84 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4280 Любопитно

  До коментар [#6] от "Костадин Иванов":

  +++++++++++++++++++++++
  Всичко все повече започва да прилича на балкански цирк!А като започнат преговорите ще станем свидетели на ориенталски пазарлъци-

 84. 85 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Та проблемът, който се опитват да решат всички държавни и наддържавни институции в ЕС в последно време, е принципен и по смисъл е идентичен с проблема, как хем вълкът да се наяде, хем агнето да остане цяло. В случая проблемът е, как да не изпълним решението на референдума и едновременно с това никой да не може да ни обвини, че сме нарушили принципите на истинската демокрация.

 85. 86 Профил на alicekapital
  alicekapital
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Да, има много специалисти, които гадаят на боб, какво ли се казва в неписаната им конституция.
  Не е нужно и форОма да се присъединява към преразказа по (невидима) картинка.

 86. 87 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ей, за малко да забравя да попитам. Защо десятките хиляди (ха-ха-ха!) протестиращи в Лондон спряха толкова бързо протестите си? Тяхната Протестна врежа толкова ли е закъсала за пари, че не е платила те да продължат поне една седмица? И, хайде, каквото било, било. Ами кога ще ги подновят, и не само в Лондон, но и по цялото Обединено кралство? Нали иначе хората ще разберат, че никакви спонтанни народни протести за отмяна на референдума не е имало?

 87. 88 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  [quote#42:"mr. wonderworld."]Британската демокрация не може да си позволи да пренебрегне волята на народа.
  Това да не е Гърция!

  Брекзит ще има! [/quote]
  Референдума не е сред традициите на британската демокрация.Но за сметка на това обструкцията е.

 88. 89 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#82] от "yoankata":
  Например, държавите да решават, може би на основата на реципрочни споразумения, дали новопристигналите граждани от други страни на ЕС да имат право на социални помощи от деня на пристигането си, дали правото им на престой остава безсрочно дори при липса на работа и легални доходи, кои граждани на ЕС могат да бъдат екстрадирани и при какви случаи на нарушение на местните закони, без да се налага намесата на някой евро-съд и т.н. - все конкретни проблеми, повдигнати от дебатите покрай Брекзита.
  Подобни казуси могат да се издигнат и от други страни, не само от "острова с претенции". Цивилизовано се обсъжда всичко и се решават детайлите покрай "свободното придвижване на хора и т.н.", за да не бъде слободия за местенето на всички тарикати или примамка за любимците на канцлерини при по-случайни техни хуманитарни изблици.
  Понеже Юнкер в момента го раздава арбитър от крайна инстанция и краен буквоед на закона ("или както е записано, или вън", или го убеждават в разумността на реформите (в крайна сметка този регламент не ни е спуснат свише и може да се променя според интересите на всички), или бива деликатно отстранен за липса на визия и гъвкавост.

  Imagination is as important as knowledge.
 89. 90 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3615 Неутрално

  До коментар [#28] от "shtavesht":
  Не бъди толкова сигурен. Хората, които движат политиката и бизнеса, знаят няколко езика. Просто ще извадят френския или немския. Някои хора просто предпочитаме немския, който скоро ще стане по-удобен. Изобщо идеята, че ако знаеш малко английски, вече си успял в живота, започва да боледува.

  Еретик
 90. 91 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3615 Неутрално

  Тука има няколко човека, които да дотолкова привързани към ВБ, че са готови да се отрекат от българската си и европейската си принадлежност, за да защитят святата британска правота във всичко. В същото време върви докладът на комисията за британското участие в иракската война, който буквално докладва за дебилизъм.
  Измийте си очите и си сверете часовниците.

  Еретик
 91. 92 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Кралицата е ''ЗА'' Brexit !
  Отиде още една опорка на форумните мразилки !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 92. 93 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1423 Весело

  До коментар [#92] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Точно ти ли говориш за "мурзилки", бе Еребусе?! Не мислиш ли, че все пак някой те чете? И какво като кралицата е "за" Брексит? Раздуй, че сигурно си получил информацията директно от двореца.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 93. 94 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1423 Весело

  До коментар [#92] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Упс, "мразилки" не е същото като "мурзилки", извинявай!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 94. 95 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#89:"Columbus"] дали новопристигналите граждани от други страни на ЕС да имат право на социални помощи[/quote]

  До коментар [#89] от "Columbus":

  Тук повдигаш вече валидна точка за обсъждане. Обаче да ти кажа има нещо там - мисля, че противоречи на някакъв си принцип. Не му разбирам, някой адвокат сведущ по ЕС право да се изкаже защо не могат да се ограничат помощите при движение.

  Обаче ще подчертая, че това е малко теоретичен проблем - в смисъл, че огромната маса хора на помощи в която и да е страна са местните. Това с чужденците е прах в очите. И в ОК и в Швеция и Германия огромното мнозинство от хора на помощи са гражданите на държавата, а не мигрантите от ЕС. По принцип за да отидеш в една чужда страна и то от изток на запад се изисква голяма инвестиция и повечето хора, които го правят са там за да работят и да изкарват пари.

  Но иначе ОК, ако това е проблема да го решават и да продължаваме напред.

 95. 96 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 752 Весело

  [quote#92:"'ΕΡΕΒΟΣ"]Кралицата е ''ЗА'' Brexit ![/quote]
  Тя лично ли ти го прошепна?

 96. 97 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  [quote#10:"gozambo"]Помечтайте си малко! Британците ще излезат по най- изходният за тях начин. И други ще излезат след тях.[/quote]май мечателя си ти!
  ЕХ розови ( и червени ) мечти!

 97. 98 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Като се обърне колата, пътища много!

 98. 99 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 785 Любопитно

  [quote#75:"чобанмахала"]Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  Кликнете тук, за да видите оригиналното съдържание на коментара.

  Именно затова е измислена представителната демокрация--пряката работи на ниво село, при обществен строй "земеделие и животновъдство". - цитат на коментар #41 от “mirilai”

  Тукашните "демократи"- все отбор болшевики. Не чугуни, че е обидно за тях, а просто дървени железа и тем подобни. [/quote]
  Кое е тук за триене? На три кафета ли сте били или на една кола, когато сте го изтрили?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK