"Нощните вълци" получиха грант от Кремъл за шоу "Петата империя"

"Нощните вълци" получиха грант от Кремъл за шоу "Петата империя"


Първият цикъл за разпределяне на милиарди рубли дарения от Кремъл за неправителствения сектор в Русия приключи във вторник и сред водещите получатели са Руската православна църква (РПЦ), националистическото сдружение "Бойно братство" на лидера на движението "Антимайдан" - сенатор Дмитрий Саблин, и рокерският клуб "Нощни вълци".


Общо над 3400 заявки бяха изпратени за около 1.5 млрд. рубли (21 млн. евро), от които са избрани 502 проекта, които ще преминат през няколко структури, наричани грантоператори.


Милиони евро са раздадени основно на РПЦ, но също така и на мюсюлмански и евангелистки структури.
Анализатори на неправителствения Център да икономически и политически реформи казват, че само за периода 2013 - 2015 г. православната църква е получила над 256 милиона рубли дарения от президентството и това може да се оцени като "скрита държавна подкрепа за РПЦ и близки до нея структури".


Грантове от Кремъл получават няколко филиала на "Бойно братство" - общоруската обществена организация на ветераните от локалните войни и военни конфликти на Русия. Нейният лидер Саблин е един от най-заможните сенатори, но стана известен в цялата страна след събитията в Украйна от 2013-2014 г., когато заедно с рокерите "Нощни вълци" и "патриотично настроени спортисти" организира движението "Антимайдан".


Тази година "Нощни вълци" получават 7 млн. рубли (малко под 100 000 евро), за които кандидатстваха с младежката си организация. Средствата са за новото им шоу "Петата империя. Ноевият ковчег", което ще се проведе през август край Севастопол.


Пета империя и нов Ноев ковчег са образите, с които руски националисти пропагандират, че се задавало невидимо възраждане на Русия. Според тях първата империя е била Киевска Рус, втората – Московското царство на Рюриковичите, третата – "бялото царство" на Романови, а четвъртата - "червеният" Съветски съюз.


Те представят "Петата империя" като господството на Полярна Русия (затова и се използва символиката на пътеводната Полярна звезда) и въплъщение на Руската Душа след залеза и Страшния Съд над Америка. В тази визия руснаците живеят в Страната на Въплътения Христос, а Русия изпива горчивата чаша на кръвта и греховете на околния свят, възкачва се заедно с него на кръста, но след 3 дни се възражда в Руското Чудо.


Ноевият ковчег пък щял да е нужен, "за да се задържим на повърхността по време на новия Потоп - крахът на Америка и нейната Системна Криза".


На същото място край Севастопол, отдадено на "вълците" с отстъпка от 99.9%, се изгражда Национален младежки център "Патриот", за който миналата година дарените от властта средства достигнаха 12 милиона рубли.


"Това ще бъде историческо-културен комплекс за развиване на патриотизма у младото поколение. Ще има военно-спортна игра "Зарница", спортно ориентиране, мотокрос, гмуркане, детско студио за актьорско майсторство и други видове за активен младежки спорт. Самият център "Патриот" трябва да стане действително център за патриотичен туризъм, където ще има някакво действие, свързано с патриотичното възпитание", разказа в края на април лидерът на "вълците" Александър Залдостанов-Хирург. По думите му това ще бъде "неформален патриотичен "Артек". ("Артек" е името на най-прочутия в съветските времена пионерски лагер на Крим - бел. ред.)


От 2011 г. насам младите "Нощни вълци" са получили грантове от не по-малко от 36.2 милиона рубли.


"Нощните вълци" получиха грант от Кремъл за шоу "Петата империя"


Друга структура, свързана с "вълците" - Федерацията за мототуризъм на Русия на Евгений Строгов, получи засега 3 милиона рубли от Кремъл. Това сдружение е известно с връзките си с Руската православна църква и от години организира с "вълците" православни мотопоклонничества. Строгов и Залдостанов са учредители на едно от няколкото поделения на "Нощни вълци" и за дейността си получават средства не само пряко от властта, но и косвено от различни разпределители на грантове като сдружения на жените или на пенсионерите.


Президентски грантове получиха сега и известни правозащитни организации като Московската Хелзинкска група и сдружението "Мемориал". Но средствата за тях са колкото поредното финансиране на Централната казашка войска, базирана в Москва, която се прочу с договор за милиони рубли за охрана на всички районни съдилища на руската столица. Сегашният грант е за създаване на информационно-аналитична платформа "Казашката култура, традиции и младеж".


Миналогодишният спектакъл на събора на "Нощни вълци" в Севастопол се казваше "Ковачница на Победата" и бе еклектична смес с фойерверки, исторически възстановки с нацистки и съветски войски и пессни на сцена, над която се издигаше разпятие с Христос, до което стояха потретите на Сталин и маршал Жуков:

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1040 Весело

  Ето, дори в една Русия, която тук се внушава само колко е изостанала, има подпомагане на неправителствения сектор по определени критерии!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 237 Весело

  Почетени от Кремъл: Руската православна църква (РПЦ), националистическото сдружение "Бойно братство" на лидера на движението "Антимайдан" - сенатор Дмитрий Саблин, и рокерският клуб "Нощни вълци".

  "Безумието на ислямската религия си е пряко съпоставимо с християнската с идиотското й “вечно блаженство в лоното божие”, каквото и да значи това, по дяволите."

  http://knigolandia.info/book-review/pismo-do-hristiyanskata-natsiya/

 3. 3 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Путин посегна на специалния кризисен фонд и почна да миропомазва свързаните с него организации.

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2128 Весело

  Ноевият ковчег пък щял да е нужен, "за да се задържим на повърхността по време на новия Потоп - крахът на Америка и нейната Системна Криза".Боже тези в какъв свят живеят."В тази визия руснаците живеят в Страната на Въплътения Христос, а Русия изпиза горчивата чаша на кръвта и греховете на околния свят, възкачва се заедно с него на кръста, но след 3 дни се възражда в Руското Чудо."

 5. 5 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 237 Разстроено

  Ужас!
  Аз тва го възприемам, като удар срещу демокрацията в България!
  Дано и в родината пуснат гювеч на който трябва,за да неутрализираме заплахата от Русия и Путин!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2128 Весело

  Ако са послушни и бойните братства БСП-АБВ могат да получат догодина от Царя Государя,грант.

 8. 8 Профил на block
  block
  Рейтинг: 851 Неутрално

  нека си ги изпият тия пари и квото остане да похарчат за карзил

 9. 9 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "че само за периода 2013-2015 година православната църква е поучила над 256 милиона рубли дарения от президентството и това може да се оцени като "скрита държавна подкрепа за РПЦ и близки до нея структури"."

  Дневник, може ли да публикувате информация за сумите, които Българското правителство е предоставило на БПЦ за последните десет години. Да си направим преценка колко човешки съдби, вместо да бъдат стъпкани от религия, биха могли да бъдат подобрени.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Нашите грантаджии като видят колко пари се раздават, сигурно от догодина и те ще кандидатсват. Парите не миришЪт.

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Източването на резервните фондове продължава
  Кеф!

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#3:"uwl04499532"]Путин посегна на специалния кризисен фонд и почна да миропомазва свързаните с него организации.[/quote]

  Краде се като за последно. Наистина последно.

  The best way to predict the future is to invent it.
 14. 14 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 237 Любопитно

  Дневник,прочетете Коментар-2!
  Да имаш леви или десни възгледи е нормално.Но да храчиш по Християнската религия и Християнската църква,не идва ли малко в повече!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 15. 15 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  То е ясно - червените грантаджиии, понеже са грантаджии, обвиняват всички останали, че са като тях платени тролове. Защото в огледалото се виждат като едни малки нощни вълчета, които един ден с братската помощ на кремълския фюрер, ще порастнат на големи нощни... помияри.
  Ауууууу!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#10] от "radetzky":

  Защото друга за Русия и Путин няма. Няма друга лоша новина.
  Въпреки че тази е доста положителна. Показва грижата на руската държава за неправителствините организации. Много по-правилно е за получават грантове от държавата, отколкото от чужди агенти с подривно влияние.

 17. 17 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 409 Неутрално


  Яка работа ще е това шоу.
  не е лошо да се види

 18. 18 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  за периода 2013-2015 година православната църква е поучила над 256 милиона рубли дарения от президентството и това може да се оцени като "скрита държавна подкрепа за РПЦ
  ****************************

  Да, а кое му е скритото, след като сумите са обявени официално?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 19. 19 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#1:"Крадолюб ДемоКРАДов"]Ето, дори в една Русия, която тук се внушава само колко е изостанала, има подпомагане на неправителствения сектор по определени критерии![/quote]


  Браво на руцнаците - развиват активно по примера на "цивилизования свят" неправителствения секттор и гражданското общество.

  Ако успеят да дават толкова пари колкото дават Сорос , НДО , АзБ и другите американски "донорски" организиции много ще дръпнат !

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  "В тази визия руснаците живеят в Страната на Въплътения Христос, а Русия изпива горчивата чаша на кръвта и греховете на околния свят, възкачва се заедно с него на кръста, но след 3 дни се възражда в Руското Чудо.

  Ноевият ковчег пък щял да е нужен, "за да се задържим на повърхността по време на новия Потоп - крахът на Америка и нейната Системна Криза".

  Дали ще можете да си вземете моторите Harley-Davidson с вас като се възкачвате на кръста?
  Ще има ли място за тях в Ноевият ковчег, в който ще се спасите от крахът на Америка?

  TAKE THE RED PILL!
 23. 23 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Доста скромно:
  "1.5 млрд. рубли (21 млн. евро), от които са избрани 502 проекта"
  При нашите дребни европроекти за подобни суми не се отпускат на повече от 50 проекта.
  Това са за разни меки мерки - обучения, пътувания, конференции, концерти, публикации и т.н. .

 24. 24 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3434 Неутрално

  Върхът на дебилната и крайна пропаганда,на дебилният национализъм.Комплесарщината на Расия е добила небивали дори за мащабите и размери!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 440 Весело

  Ей, минаха четири руски мотора и либерягите ги хванаха бесните. Цял месец не могат се успокои. Ако вземат руснаците да спретнат едно военно учение до Варна, ще има инфаркти с гаранция.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  Баси...! Тюрлюгювеч, пълен! Съветски мотореткаджии, обясняват, че са рокери с американски мотори...! Громят империализма и САЩ! Веят знамена с петолъчки, сърпове и чукове, докато говорят по АйФони! И има глупаци, които се впечатляват от песни за войната и маршируват, като на паради...!
  Оставам с впечатлението, че руснаците сляпо се мъчат да копират американската поп-култура, в стремежа си да покажат, че и те не падат по-долу. В резултат, гледаме този псевдоправославен кич, гарниран такове и униформи, докато ни говорят за руска култура...!

  Бивш tww09306483.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Путин може да направи ако иска с държавни пари и патриотично порно. Ще се приеме от русофилите еднозначно. Нали оня ден приеха целувката на Путин и Ердоган.

 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  Интересно след като Америка и гнилия Запад фалират тези помиярчета Ижета ли ще карат?


 32. 32 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 294 Весело

  сибирските скудоумци с бясно темпо превръщат изостаналата си неадекватна държава в гигантска северна корея

  reddit.com/r/The_Donald/
 33. 33 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 979 Любопитно

  Те представят "Петата империя" като господството на Полярна Русия (затова и се използва символиката на пътеводната Полярна звезда) и въплъщение на Руската Душа след залеза и Страшния Съд над Америка. В тази визия руснаците живеят в Страната на Въплътения Христос, а Русия изпива горчивата чаша на кръвта и греховете на околния свят, възкачва се заедно с него на кръста, но след 3 дни се възражда в Руското Чудо.
  ---------------------------------------

  Колко водка трябва да изпие човек, за да може болният му мозък да роди такива измишльотини?
  третия райх+руско православие=петата империя

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 34. 34 Профил на wizzard
  wizzard
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тази статия е по-скоро за раздел Предозиране!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 35. 35 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#7] от "chicago514":
  Ами, може ..
  Такъв е живота
  Едни получават грантове от Кремъл, други /даже "независими " медии/ или активно протестиращи - от чужди фондации, като например, АзБ.
  Даже наскоро един провалил се министър също получи "съвсем скромна сума".
  Требе всички да свикваме.
  Иначе става като в оная известна народна мъдрост - присмял се хърбел, на щърбел

 36. 36 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Много скромно. Това са официални грнтове де.
  Аз като знам колко заможни са виолончелистите в Русия, просто няма смисъл да ги мисля другите браншовици

  Every cradle is a grave.
 37. 37 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#31] от "realguru":

  Те и сега не карат западни, а предимно ИЗТОЧНИ мотори.

  Ама ви разбирам, теб и оше някои, как на ангро си пишете "западни и американски".
  Дерзайте!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6388 Неутрално

  Ако правите обиколка с корабче около Атон, ще видите прекрасните православни вековни манастири, кацнали по склоновете на полуострова. И няма как да не забележите грамадния руски комплекс, на брега на морето, над който стърчат кранове, защото продължава да се строи ударно, пред който има цяло пристанище, и който е съпоставим с размерите на Кремъл. Дори и църковната камбана там е гигантска и е най-голямата в Европа... Гигантомания, нямаща нищо общо със сиромахомилската философия на православието, проповядващо смирение, пост и молитва...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 352 Неутрално

  [quote#1:"Крадолюб ДемоКРАДов"]Ето, дори в една Русия, която тук се внушава само колко е изостанала,[/quote]
  Което е истина истина е ! Русия+ източния блок, СССР и Сателит бяха Победени във Студената война. България е също част от Победените. Така че след капитулацията Русия наистина изостана, защото бе разграбвана(като нас), но сега явно се вижда, че нещата там се оправят. Имат си Собствени организации, които раздават пари за Родолюбие, за разлика от при нас, които имаме Чужди организации, които раздават НО за Чуждолюбие.
  Хубаво е че и в Дневник ги пише тези неща, за да може да се направи Сравнение .

 41. 41 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 949 Весело

  15 милиона руснаци са под прага на бедността (гладуват). А "гросмайстора" дава парите на "рокерите". Такъв тъпизъм никъде другаде на може да се случи освен в Северна Корея.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 42. 42 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  А на Асен Генов не са ли бутнали малко гювеч! Той тсакава реклама направи на руските рокери!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 43. 43 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 352 Неутрално

  [quote#35:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Едни получават грантове от Кремъл, други /даже "независими " медии/ или активно протестиращи - от чужди фондации,[/quote]
  Ооо Не ! Има една Много съществена Разлика. Тук четем, че Руснаци получават Грантове ОТ Руснаци ! За Родолюбие и за ползи и неща направени за родината им.
  Грешно си ги сравнил с нашите, в които българи не получават от българи. Което значи че Няма как да е за Родолюбие ! За нещо друго ще да е !

 44. 44 Профил на Марио Димитров
  Марио Димитров
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Четейки това се запитах дали не съм попаднал във клиника "Св. Наум" в София.

 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#41] от "iak":

  15.1% от населението на САЩ е под линията на бедността, т.е. 49 милиона. Пък те дават пари на Асен Генов! Тива може да се случи само в САЩ, Русия и Китай.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1691 Весело

  До коментар [#33] от "majorman":

  Според мен не е от водката. Някакви редки сибирски гъби ще да са

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 47. 47 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Световната здравна организация трябва да обяви болестно състояние "руснак". Симптоми: личностни комплекси:малоценност спрямо всички останали народи, алкохолизъм, прерастващ в мегаломания и шизофрения, самозаблуда и обвинения към всички останали за личните несгоди и несполуки.

 48. 48 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 294 Любопитно

  [quote#35:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Едни получават грантове от Кремъл[/quote]

  понеже и ти си от тази пасмина, да ни осведомиш в рубли ли ти плащат или за зелени пари ги пишеш всичките тези плиткоумни проруски коментари?

  reddit.com/r/The_Donald/
 49. 49 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2535 Любопитно

  Пета империя добре, а къде е наградата за петата колона?

  подпис
 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  Третият Рим се прероди в Петата империя. Много биръ и пържоли ще трябва, докато се гледа това шоу.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 51 Профил на morev
  morev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това ако не е фашизъм, не знам кое е.

 52. 52 Профил на azyty
  azyty
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Някой по-горе споменава че вълците се опитвали да повтарят американската рокерска попкултура. Отговорът е, че не могат , защото на въпроса ми дали са пътували из Россията ми беше отговорено кратко : Нельзя! Прописка! А главното при американските рокери е шосе 66 и всички други - те там живеят.

 53. 53 Профил на sasvirco
  sasvirco
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Обикновенно забавните новини от Кремъл са в петък, но явно напоследък са решили да преизпълнят петилетката за 1 месец.

 54. 54 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Чиста проба фашизъм! Фашистка Русия повече не е от цивилизования сектор в света.

 55. 55 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Путлерови сбърканяци. Съвсем са окичозили и без това сбърканите руските месиански идеи от 19 век.

 56. 56 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Пета империя и нов Ноев ковчег са образите, с които руски националисти пропагандират, че се задавало невидимо възраждане на Русия. Според тях първата империя е била Киевска Рус, втората – Московското царство на Рюриковичите, третата – "бялото царство" на Романови, а четвъртата - "червеният" Съветски съюз.

  Му-ха-ха, е моля всички да се насладят на това до какви ментални проблеми води злоупотребата със изварен в гаража самогон!

 57. 57 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Добре би било редакцията да публикува пълния опис на грантоядите, щото сега работилият по темата изглежда като едноок петел, дето кълве само бели камъчета

 58. 58 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Те представят "Петата империя" като господството на Полярна Русия (затова и се използва символиката на пътеводната Полярна звезда) и въплъщение на Руската Душа след залеза и Страшния Съд над Америка. В тази визия руснаците живеят в Страната на Въплътения Христос, а Русия изпива горчивата чаша на кръвта и греховете на околния свят, възкачва се заедно с него на кръста, но след 3 дни се възражда в Руското Чудо."

  "Миналогодишният спектакъл на събора на "Нощни вълци" в Севастопол се казваше "Ковачница на Победата" и бе еклектична смес с фойерверки, исторически възстановки с нацистки и съветски войски и пессни на сцена, над която се издигаше разпятие с Христос, до което стояха потретите на Сталин и маршал Жуков"

  Что за х@йло ето такое???????!!!!!!!!

 59. 59 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 525 Любопитно

  "Байк шоу - ковчег спасения" - ще падна от смях.
  Хем ковчега щял да ги спаси от потъването на САЩ, хем сложили думи на английски. Отдолу пък думи с български произход, всичко написано на българска азбука - москали смешни и неориентирани. Как един руснах на висок пост не каза - Българи, благодарим ви за азбуката, благодарим ви за религията, благодарим ви за цивилизоването ни във Византийската култура.

 60. 60 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Абе, какви империи, какви глупости ?!
  На фона на дори и на българската история тия са новобранци.
  Що не си гледат лайфа ? Как да живеят по-добре например е добро начало.

 61. 61 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 352 Весело

  Гледам и не вервам на ушите си. Толкова глупости на едно място отдавна не бях виждал

  [quote#0:"статия"]задавало невидимо възраждане на Русия[/quote]
  Така е, никой не го вижда това "възраждане", дори и руснаците. Израждане има обаче.

  [quote#0:"статия"]Те представят "Петата империя" като господството на Полярна Русия (затова и се използва символиката на пътеводната Полярна звезда) и въплъщение на Руската Душа след залеза и Страшния Съд над Америка.[/quote]
  Полярна Русия? Полярен Китай имате предвид. Все пак Сибир им го харизахте. Това за страшния съд над Америка буди смях през сълзи.

  [quote#0:"статия"]В тази визия руснаците живеят в Страната на Въплътения Христос, а Русия изпива горчивата чаша на кръвта и греховете на околния свят, възкачва се заедно с него на кръста, но след 3 дни се възражда в Руското Чудо.

  Ноевият ковчег пък щял да е нужен, "за да се задържим на повърхността по време на новия Потоп - крахът на Америка и нейната Системна Криза".[/quote]
  Боже, ела си събери вересиите. Ако тези пари бяха дадени за подобни кретении в България русофилистиците щяха да ронят горчиви сълзи.

  Пълна трагедия е всичко, което чета и се смея и плача...това е като някакъв фестивал на абсурда...

 62. 62 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "сцена, над която се издигаше разпятие с Христос, до което стояха потретите на Сталин и маршал Жуков"
  московските нпошки грантаджии постоиха памятник на Жуков
  но къде е на Сталин, неблагодрадници такива?
  веднага да се открие поне един памятник на Сталин с военни почести и благослов от БПЦ отдела

  Birds of a feather flock together.
 63. 63 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Петата Империя = Третия Райх

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 949 Весело

  [quote#45:"tribiri"]15.1% от населението на САЩ е под линията на бедността, т.е. 49 милиона[/quote]
  Да сравняваш бедните в русия с бедните в САЩ е все едно да кажеш, че и Трабант и Мерцедес са коли. Едно изказване което не носи никакъв анализ - така нареченото бръщолевене. Помощите за бедните в САЩ, са на стойност по-висока от средната заплата в русия. Това е едно примерно сравнение, което носи някакъв смисъл.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  До коментар [#1] от "Крадолюб ДемоКРАДов":


  [quote#1:"Крадолюб ДемоКРАДов"]Ето, дори в една Русия, която тук се внушава само колко е изостанала,[/quote]

  [quote#0:"статията"]"Петата империя" като господството на Полярна Русия (затова и се използва символиката на пътеводната Полярна звезда) и въплъщение на Руската Душа след залеза и Страшния Съд над Америка. В тази визия руснаците живеят в Страната на Въплътения Христос, а Русия изпива горчивата чаша на кръвта и греховете на околния свят, възкачва се заедно с него на кръста, но след 3 дни се възражда в Руското Чудо.

  Ноевият ковчег пък щял да е нужен, "за да се задържим на повърхността по време на новия Потоп - крахът на Америка и нейната Системна Криза".[/quote]Не изостанала.Това си е чиста патология.Тук вече говорим за психични и генетични изменения извън нормалното за човешката раса.

 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  До коментар [#9] от "ruby":


  [quote#9:"ruby"]може ли да публикувате информация за сумите, които Българското правителство е предоставило на БПЦ за последните десет години. [/quote]
  Мен по-ме интересува колко са дадени от РУСКОТО правителство за БПЦ.Щото е видно,че на Кремъл служат нашите очета...

 68. 68 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  До коментар [#27] от "tww09306483":


  [quote#27:"tww09306483"]Съветски мотореткаджии, обясняват, че са рокери с американски мотори...! Громят империализма и САЩ! Веят знамена с петолъчки, сърпове и чукове, докато говорят по АйФони! И има глупаци, които се впечатляват от песни за войната и маршируват, като на паради...!
  Оставам с впечатлението, че руснаците сляпо се мъчат да копират американската поп-култура, в стремежа си да покажат, че и те не падат по-долу. [/quote]
  Просто имат комплекс за малоценност.В много тежка форма.Иска им се и те да са велика сила като САЩ,Да ги харесват и да се страхуват от тях,както от САЩ.Толкова им се иска,ама не могат...

 69. 69 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#67] от "yanne":

  помни ви вас седесарите, дето 90-те години се опитахте да рабиете БЪлгарската православна църква, с 1000-летна история.

  хора дето мразат всяко нещо българско

 70. 70 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Весело

  До коментар [#37] от "opasno_lud":


  [quote#37:"opasno_lud"]Те и сега не карат западни, а предимно ИЗТОЧНИ мотори. [/quote]
  Гледано от към Владивозток ,може и така да се каже...

 71. 71 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#63:"Lou"]Петата Империя = Третия Райх
  [/quote]

  в момента има една империя.

  само една държава е разположила окупационните си воиски навсякъде по света, и напада агресивно всеки които не и харесва

  тя има интересе от воини

 72. 72 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  До коментар [#45] от "tribiri":


  [quote#45:"tribiri"]15.1% от населението на САЩ е под линията на бедността, т.е. 49 милиона. [/quote]
  Въпросът е,че средната класа в Русия не може да достигне стандарта на бедните в САЩ.Едва ли средняк в Русия взима като заплата,колкото взима помощи безработен в САЩ..

 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  До коментар [#69] от "name.mg.forum":


  [quote#69:"name.mg.forum"]помни ви вас седесарите, дето 90-те години се опитахте да рабиете БЪлгарската православна църква, с 1000-летна история. [/quote]
  За съжаление нашата църква е разбита 50-те години на миналия век.От тогава имаме БПЦ-ДС.По подобие и в подчинено положение на Руската такава.

 74. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  До коментар [#71] от "name.mg.forum":


  [quote#71:"name.mg.forum"]само една държава е разположила окупационните си воиски навсякъде по света, и напада агресивно всеки които не и харесва [/quote]
  Не е вярно!Русия има войски само на някои места.Не може да има навсякъде.Иска и се,ама дори самолетонасач не може да произведе.Вертолетоносач,даже не може...

 75. 75 Профил на simon40
  simon40
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#39] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Бях в Атом преди 3 години. Посетих 4 манастира един от които руския. Бранд ню... Никакъв дух и атмосфера, за разлика от нашия или Хилендар... Лъскав и парвенюшки.
  А самата Света Гора беше налазена от руснаци и разни смешници с казашки униформи. Като скакалци. И като почна една един театър, едно кръстене до земята, падане на колене, поклони... гръцките монаси ги гледаха с отвращение.

 76. 76 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Боже, какво безумие. Пълно безумие.

 77. 77 Профил на pioner4e
  pioner4e
  Рейтинг: 8 Весело
 78. 78 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 294 Весело

  тъжна работа е да търсиш с какво да накараш да се гордее материално и духовно беден народ като руския. едни намират повод за гордост в това, че са дали на света магна харта, други се гордеем с българската писменост (която крадливите ни 'братушки' преименуваха на 'славянска') и богослужението на старобългарски (което същите тези крадливи 'братушки' преименуваха 'църковнославянско', за да не им бърка в комплексите за малоценност), трети са горди със свободата, равенството и братството, четвърти дадоха на света стария завет, от който се пръкнаха най-големите световни религии, а за руснаците повод за гордост са войните (които на практика са и единственото нещо, обединяващо тези огромни неприветливи територии и дивото им население ) - там летоброенето се върти около войните с наполеон, с турците, втората световна... сега за разнообразие са решили да си пофантазират как ще спасяват човечеството... you couldn't make it up

  reddit.com/r/The_Donald/
 79. 79 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#72] от "yanne":

  Може и да получават по малко, но едва ли средната класа в русия живее по зле от онези 43 милиона американци, които карат на помощи за храна. Все пак има значение далиедин сандвич струва 3 долара или 50 цента.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 80. 80 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 547 Неутрално

  вълците и безумието на КГБ, това е малоумна пропаганда за малоумни хора , нашошете гнилая сельодка и вижте за какво иде реч

  BG e мини империя на злото.
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 547 Неутрално

  ръсят зло навсякъде, но в Полша не ги пуснаха, браво на поляците, в Русия да се правят на велики, от това държава не става

  BG e мини империя на злото.
 83. 83 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Аз не мога да разбера защо се занимаваме с руските рокери. Самите те не са направили нищо осъдително, разправиите бяха сред публиката. Нека да видят момчетата свят, нека си попроменят мирогледа (наивно се надявам )

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 84. 84 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4286 Весело

  До коментар [#69] от "name.mg.forum":

  Ами те сами не отидоха вчера на Събора с което отчетливо показаха че са клон на кгбейската православна църква на чело с Гундяев !

  klimentm
 85. 85 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4286 Весело

  Кога ще дадат
  Червена мантия на Василевса офицер на Новия Рим?!

  klimentm
 86. 86 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3057 Неутрално

  Благодаря за бързия отговор!

  Успех в проектите, курсовете и всичко останало, което трябва да се свърши. Радвам се, че сте здрави и приятно прекарване в Гърция!

  Поздрави,
  Иван

  Пазете се от доносника vesolr
 87. 87 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Когато отсъства здрав разум на помощ идва идеологията. Така изкараха 75 години.
  След като се оказа че идологията им е разновидност на Фашизма и се разпаднаха. Загубиха половин Европа и всичките си Републики. Загубиха си и идеологията. Сега при отсъствие и на идеология идва ред на Съветско-Рсуско-имперски кич.

  ПС. И да объдна внимание на всички народни предатели и каскети в България - самите Руснаци си говорят за пет Империи само нашите проруски келемета продължават да какнижат за някъкви си двойни освободители! Всичките им напъни за социалистически интеранционализъм за си били опити за завладяване на света и поробване на народи., Всичките им фалшификации за освобождаване на България са си били опити за завземане на територия.

  California Über Alles
 88. 88 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5879 Неутрално

  Ами в списъка могат да бъдат само хибридните вежливи човечета на г-н Путин. Нищо неочаквано ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 89. 89 Профил на eternity_43
  eternity_43
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#2] от "ruby":

  Руби, госпожо, аз също мисля, че всякакви религиозни фанатици, от която и да е вяра, са опасни малоумници. Но при теб има такава злоба и хъс, че явно нещо се е случило конкретно на теб. По верски подбуди са те насилвали или?

  Щом така не може, обратното ще става.
 90. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  До коментар [#79] от "tribiri":


  [quote#79:"tribiri"]Може и да получават по малко, но едва ли средната класа в русия живее по зле от онези 43 милиона американци, които карат на помощи за храна. [/quote]
  Ами не знам.Защо ли точно от средната класа в Русия бягат към САЩ?!Може би искат по-добре да ядат сандвич от 3 долара ,ама да е в САЩ,отколкото за 50 копейки в Русия.То как мислиш?!

 91. 91 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 584 Неутрално

  [quote#22:"Beyond"]Дали ще можете да си вземете моторите Harley-Davidson с вас като се възкачвате на кръста?
  Ще има ли място за тях в Ноевият ковчег, в който ще се спасите от крахът на Америка?[/quote]

  Не бе човече, те ще си дялат тротинетки от брезово и върбово дърво и с предимството си в скорост пред бягащите останали оцелели, ще налагат световния мир. Е, който не разбере от дума, ще разбере от тояга ( те и тояги ще си издялкат, нали са миротворци...) А бе... кажи му руснак и повече не го обиждай...

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 92. 92 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Тези не са християни!

 93. 93 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 294 Весело

  [quote#1:"Крадолюб ДемоКРАДов"] Ето, дори в една Русия, която тук се внушава само колко е изостанала, има подпомагане на неправителствения сектор по определени критерии! [/quote]

  Заповядайте, дано сте добре с руския :

  http://m-kalashnikov.livejournal.com/2719396.html

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 94. 94 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 294 Весело

  Невероятен бълвоч :
  "Те представят "Петата империя" като господството на Полярна Русия (затова и се използва символиката на пътеводната Полярна звезда) и въплъщение на Руската Душа след залеза и Страшния Съд над Америка. В тази визия руснаците живеят в Страната на Въплътения Христос, а Русия изпива горчивата чаша на кръвта и греховете на околния свят, възкачва се заедно с него на кръста, но след 3 дни се възражда в Руското Чудо."

  Да не са наели сценарист от Боливуд ?

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 95. 95 Профил на Сталкер
  Сталкер
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Е, сега поне НПО и грант, грантаджии ще престанат да бъдат мръсни думи, а просто още нещо в което Русия гледа да не изостава от водещите САЩ Може би затова "Дневник" с такива подробности публикува тези неща, белким престанем да ги обиждаме на грантаджии

 96. 96 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#94:"инж. Ганев"]"Да не са наели сценарист от Боливуд ? "
  +
  Те,подобни сценаристи,си ги имат достатъчно и отдавна.....Гонят ги бесове и дяволи открай време,а пък това,месианското,си им е заложено от Природата(е,не у всички,но в повечето),та затова.
  До коментар [#94] от "инж. Ганев":

 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7636 Неутрално

  Путин им плаща за добре свършената работа, включително и в България.

 98. 98 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#89] от "eternity_43":

  Не, чист патриотизъм. Направиха народа религиозен, тъп, беден, зъл и безперспективен. Продължават да го грабят, мамят и използват. Пасат го, доят го, стрижат го и го въртят за чеверме. Моето е чисто, неподправено родолюбие. Имам проблем с измамниците. И не съм госпожа, а "светейшество". Светя в мрака от религиозни.

 99. 99 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Петата Империя, Полярна Русия, Въплатения Христос...

  ...мухахаххх, илюминатите са взели властта в Кремъл!

  Небесният Йерусалим в Москва няма ли?

  Тия са извънземни! Но Русия окончателно се оформи като агресивна държава.

  Ето защо президентът задължително трябва да е натовец и европеец!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 100. 100 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Всички, които се опитаха да омаловажат рейда на Нощните Вълци в България и да го представят като нещо невинно, да четат внимателно!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK