Гаф на деня: Алепо? Какво е Алепо? (видео)

Гаф на деня: Алепо? Какво е Алепо? (видео)

© Reuters- Какво бихте направили за Алепо, ако ви изберат за президент на САЩ?
- За Алепо. А какво е Алепо?
- Шегувате ли се?
- Не.
- Алепо е в Сирия... Епицентърът на кризата с бежанците.
- ОК, схванах. Разбрах.


Този диалог проведоха журналист от телевизия MSNBC и Гари Джонсън, кандидат на Либертарианската партия за президентските избори в САЩ, радващ се на 8.6% подкрепа от избирателите според осреднените от RealClearPolitics данни от социологически проучвания.


Гафът с непознаването на една от големите световни хуманитарни трагедии в момента стана часове след като основните претенденти Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън участваха във форум по въпросите на националната сигурност.
Джонсън, бивш републикански губернатор на Ню Мексико, обясни по-късно, че си помислил, че го питат за акроним на някоя организация, а не за сирийския конфликт."Дали помня името на всеки град в Сирия? Не. Трябваше ли да се сетя, че става дума за град Алепо? Да. Осъзнавам ли колко е важен той? Да", заяви либертарианецът, според когото това е просто пример, че е човешко да се греши.


Либертарианската партия обещава в кампанията да защитава гражданските свободи и да намали ролята на държавата и намесата на правителството, включително чрез съкращаване на разходите, консервативна фискална политика и легализиране на марихуаната.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK