Въпреки стабилната икономика броят на децата, живеещи под прага на бедността в Германия, расте

Въпреки стабилната икономика броят на децата, живеещи под прага на бедността в Германия, расте

© Associated PressБроят на децата, живеещи в бедност в Германия, се увеличава през последните 5 години, въпреки растящото усещане за благополучие в най-голямата европейска икономика. Това показва проучване на фондация "Бертелсман", цитирано от ДПА.


Над 1.9 милиона деца в страната са живели под линията на бедността през 2015 г. - с 52 000 повече спрямо 2011 г.


Всяко пето дете в източните провинции, някога част от комунистическата ГДР, живее в семейство, издържащо се от държавни помощи. В същото време расте и техният брой в по-богатите западни региони, уточняват от "Бертелсман".
Докато процентът на децата, живеещи под линията на бедността в източните провинции е намалял с 2.4 % през последните 5 години (и вече е 21.6 на сто), то в западните тенденцията е точно обратната – 13. 2 на сто от децата живеят в риск към 2015 г. при 12.4 % през 2011 г.


Според изследователите особено притеснение буди фактът, че по-голямата част от тези подрастващи са живели в условия на крайна нищета за продължителен период от време.
"Колкото по-дълго децата живеят в крайна бедност, толкова по-сериозни са последствията", обяснява Анет Стайн, експерт от "Бертелсман".


Децата, чиито семейства зависят от държавна помощ за дълъг период от време, е по-вероятно да се сблъскат с трудности като социална изолация, проблеми с образованието и здравословни проблеми.

Ключови думи към статията:

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 706 Неутрално

  А има ли статистика, колко от тях са деца на гастарбайтери и мигранти, живеещи на социални помощи?

 2. 2 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Броят на децата, живеещи в бедност в Германия, се увеличава през последните 5 години, въпреки растящото усещане за благополучие в най-голямата европейска икономика.
  ***
  Начи чувек га прочите таквази нувина и почва да са чеше под капата и да са чуди: Ба, верно ли икономиката стабилна и усещане за благополучие са разпростира, али нещо ней баш така?? Некаква скрита картинка ли има тука, с тия дЕца, дека изпадат под бедността?? Оти ка напримерно можеме да си го обясниме, хем така, хем онака??!?

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 3. 3 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Гедерейците живеят на социални помощи, защото руското робство ги научи на мързел. Работа в Германия има колкото искаш. Но 'социалните' държави раждат лентяи..

  #KOЙ номинира бокова!
 4. 4 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  Намерих ме кусура на немците .....цели 2,7 % процента са се увеличили децата живеещи в бедност ( по техните стандарти ) за 4 години....
  През това време са дошли над 1 милион бежанци + нашите и румънски цигани + бошняците и шиптари + ......
  Направо живи да ги оплачеш

 5. 5 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#1] от "marker":

  Много по-малко, отколкото 'арийците', които гласуват за die Linke (аз винаги го чета на английски: 'die, Linke!", и AfD

  #KOЙ номинира бокова!
 6. 6 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 450 Весело

  Глобализацията е синоним на световния национал социализъм .

 7. 7 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Нищо учудващо или пък ново. Вижте линка под поста ми.

 8. 8 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#6] от "xyha":

  Точно обратното. Национал-социализмът е основан на национализма (концепция тотално-противоположна на глобализма) и социализма, където държавата преразпределя икономическия продукт, отново пълна противоположност на глобализма.
  Държавата, която сто процентово покрива определението за национал-социализъм е русия.

  #KOЙ номинира бокова!
 9. 9 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Луда работа и затова приемат и доста от децата на "мирно-религиозните". Каква ли ще е етническата структура след 15-20-30 години.

  Panta rhei....
 10. 10 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Абе, дневник- що така сте опоскали статията и не сте публикували най- важното от нея? “.... И въпреки това: и в Германия все повече деца растат в бедност. Това става ясно от изследване, публикувано от фондация "Бертелсман". В него се казва: "Почти два милиона деца в Германия днес растат в семейства, зависими от социалните помощи. Много повече, отколкото преди пет години." А децата, чиито родители са безработни и са зависими от държавните помощи, т.нар. Харц IV, минават за бедни.Бедните германчета са принудени да се лишават от много неща", обобщава експертката по въпросите на семейната политика към фондация "Бертелсман" Анете Щайн. Лишенията започват още вкъщи. Много често бедните деца нямат отделна стая, където да се усамотят или да си пишат домашните. Те се хранят нездравословно и вместо плодове и зеленчуци често на трапезата у дома има фаст фууд. А неправилното хранене води и до по-чести заболявания.
  В студията се казва още, че децата от бедни семейства много често са "социално изолирани", защото родителите им нямат пари за екскурзии, уроци по музика или спортни курсове.
  Всичко това се отразява негативно върху образованието на децата. "Целият образователен период при тези деца протича много по-проблематично, отколкото при децата от материално осигурените семейства", каза експертката по въпросите на семейната политика. Разбира се, че и родителите с ниски доходи подкрепят децата си - в рамките на възможностите си. Много често обаче бедността се затвърждава в семействата. "Колкото по-дълго живеят децата в бедност, толкова по-голям е рискът бедността да окаже отрицателно влияние върху тяхната съдба", казва Анете Щайн. Така например в университетите рядко се срещат деца на родители, които са зависими от Харц IV.
  Изследването на фондация "Бертелсман" показва, че особено застрашени от бедност са дъщерите и синовете на самотни родители, както и децата от МНОГОДЕТНИ семейства. ..
  http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5/a-19544887?maca=bul-begenes_bg-4437-xml-mrss

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Расте заради наплива от мързеливи и неблагодарни мургавели с по десет деца от Близкия Изток.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Та - точно в изследването на фондация "Бертелсман" се казва, че“..."Колкото по-дълго живеят децата в бедност, толкова по-голям е рискът бедността да окаже отрицателно влияние върху тяхната събда", казва Анете Щайн. Така например в университетите рядко се срещат деца на родители, които са зависими от Харц IV ...и че особено застрашени от бедност са дъщерите и синовете на самотни родители, както и децата от МНОГОДЕТНИ семейства..“, обаче- това влиза в разрез с линията на емпатия към “ горките мигранти“- нали, дневник?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 13. 13 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#8] от "Emergen-C":

  Точно обратното , означава другата страна на монетата , което си е същото . Когато , зад глобалната икономика имаш една валута (СДР) си е глобален социализъм.

 14. 14 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 693 Неутрално

  [quote#1:"marker"]А има ли статистика, колко от тях са деца на гастарбайтери и мигранти, живеещи на социални помощи? [/quote]
  Значи, сред големият брой в източна Германия смятай няма гастарбайтери - това са само арийци.
  В Западна Германия работата е по-различна. Особено в рурската област има много бивши гастарбайтери от тежката индустрия които са трайно безработни и на социални. Да допълниме че това е общо взето и съдбата на немските им колеги (това е немският Детройт). Но относно покачването през последните пет години и особено по отношение на децата в крайна бедност, трябва да отбележа че това като че ли са представители на мобилните източноевропейски етноси, които се изляха там.

 15. 15 Профил на don_123
  don_123
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#13] от "xyha":

  Той все още си мечтае са световния интернационал.

 16. 16 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#8:"Emergen-C"]Държавата, която сто процентово покрива определението за национал-социализъм е русия. [/quote]


  ... "русия" покрива/изобретила е единствено понятието криминал-социализъм

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 17. 17 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2727 Неутрално

  От моите наблюдения голям дял от тези деца растат при самотни родители, които са чисти германци. Разводите в Германия са епидемия, родителите създават нови семейства и изоставят децата от предишния брак. Или понякога един от родителите е починал преждевременно. Кълна се в Бога, кварталната бездомна котка с пет котенца се държи по-отговорно към рожбите си - затова я храня колкото мога ....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 18. 18 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#17:"vxa15365434"]Кълна се в Бога, кварталната бездомна котка с пет котенца се държи по-отговорно към рожбите си - затова я храня колкото мога ....[/quote]
  Колкото повече хора срещам, толкова повече обичам кучето си.

  #KOЙ номинира бокова!
 19. 19 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 501 Неутрално

  ... "съвремените индивиди" съвсем се разхайтиха... ама което не става с бой, става с повече/достатъчно бой...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 20. 20 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#18:"Emergen-C"]Колкото повече хора срещам, толкова повече обичам кучето си. [/quote]


  ... тая работа с кучето не е съвсем безобидна, така да знаеш

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 21. 21 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#17] от "vxa15365434":

  Има такова нещо!

  Наскоро слушах един разговор между немец и американец. Немецът каза, че в САЩ на година изчезват 1 млн. деца, и че американците се интересували повече от футбола си, отколкото от децата си. Американецът започна да се смее и каза на немецът, че това са проекции

  Не мога да разбера, на какво се дължи това, че родителите изоставят децата си. Не е нормално това нещо, някакси е против природата.

  Иначе, да, основният контингент бедни хора в Германия са самотните майки и бащи.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7930 Неутрално

  Техния праг на бедност, няма нищо общо с нашия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK