Фондацията "Клинтън" - благотворителност и конфликт на интереси

Фондацията "Клинтън" - благотворителност и конфликт на интереси

© Shannon Stapleton, ReutersХвалена от експерти задето снижава цената на медикаментите за ХИВ по целия свят и обвинявана, че служи като прикритие за щедри дарения от чужбина и от мощни корпорации – фондацията "Клинтън" поставя едни от най-големите въпросителни около кандидатурата за президент на Хилъри Клинтън.


Историята


През 1997 г., докато се готви да напусне Белия дом, Бил Клинтън създава фондацията, за да набере средства за президентския си архив в Литъл Рок, Арканзас. По-късно тя се превръща в глобална благотворителна организация, която работи за подобряване на здравето и перспективите в десетки държави по света, освен това се бори с климатичните промени.
След като напуска поста на държавен секретар през 2013 г., Хилъри се присъединява към борда на фондацията, а през 2015 г. прекратява дейността си в него, за да започне президентската си кампания. През август 2016 г. съпругът ѝ заяви, че той също ще се оттегли от борда, ако тя спечели.


Дейността


Фондацията събира над четвърт милиард долара годишно от грантове и дарения и харчи около 200 млн. долара. Основната ѝ програма е Инициативата на Клинтън за достъп до здраве (Clinton Health Access Initiative), която поглъща около 2/3 от ежегодните разходи. Тя е фокусирана върху намаляване на цената и увеличаване на достъпността на лекарствата за ХИВ, малария и други болести в развиващите се държави.


Сред другите ѝ каузи са подкрепа за африканските фермери и борба с избиването на слонове. Фондацията стимулира училищата да създават по-здравословна среда за учениците, освен това съдейства на американци да получат достъп до заеми, с които да направят домовете си енергийно ефективни.


Под името Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative) тя организира пищни събития, на които политици, представители на корпорации и организации с идеална цел обсъждат благотворителни проекти.


Критиките


През 2015 г. служители на фондацията признаха, че организацията е нарушила етичното споразумение, подписано от Хилъри Клинтън и Белия дом, преди бившата първа дама да стане държавен секретар. Според него Клинтън е трябвало всяка година да разкрива имената на всички донори и да иска одобрение от Държавния департамент, преди да приема нови дарения от чужди правителства. Според служителите на фондацията нарушенията са се дължали на недоглеждане.


Организацията призна още, че в няколко данъчни декларации е дала грешна информация за получаваните пари от чужди правителства. След като "Ройтерс" откри грешките, фондацията се извини и поправи документите. Тя продължи да приема финансиране от чужди власти и корпорации, докато Клинтън бе държавен секретар, но твърди, че ще въведе лимити на даренията, ако демократите спечелят изборите другата седмица.


Имейлите на Клинтън, разпространени от Държавния департамент, показват, че не е било необичайно служители на фондацията да помагат на донорите да се срещнат с нея. Това доведе до въпроси дали фондацията не навлиза в конфликт на интереси. Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп призова за специално разследване на въпроса.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4229 Весело

  Увеличават се критичните материали срещу Хилъри в края на кампанията!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 574 Любопитно

  Много постничко, само толкова ли ви се откъсна от сърцето да напишете

  Мома, връщай 12 и 12А!
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Любопитно

  Ммдаа - обвиняват Клинтъница в рушветчийство, че даже и пране на пари .....???

  [email protected]
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Весело

  До коментар [#1] от "hamilton F1":


  [quote#1:"hamilton F1"]Увеличават се критичните материали срещу Хилъри[/quote]
  Не точно увеличават, защото досега не се бяха появявали !

  [email protected]
 5. 5 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Любопитно

  Абе палачинката да не се е обърнала?

 6. 6 Профил на playmen_varna
  playmen_varna
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Патилата на Били хлапето и неговата булка.
  Трагедия, с елементи на пародия.


  Действие 1-во.
  Ода за един Конгрес, много лъжи и не особено класическия американски пощальон.

  Единайсет дена преди изборите ФБР поднови разследването на Хилъри Клинтън.
  Разследва се дейността й, свързана със служебните й преписки в периода, когато е изпълнявала длъжността – държавен секретар – 2009-:-2013г.

  Кълбото започва да се разплита още в хода на предишното разследване през 2013г . когато комисия на Конгреса се опитва да изяснява, защо Клинтън не е обезпечила безопасността на американската дипломатическата мисия в Либия и не е реагирала на призивите на дипломатите за помощ. И за безучастието лично на Хилъри по време на жестокото им убийство, извършено от тогавашните американски ислям-революционни протежета в Либия.

  Конгреса изисква електронната комуникация на Клинтън за периода 2011-:-2012г. И комисията установява, че в държ.департамент липсват мейлите за този период, после усдтановява, че преписките в този период са били водени през частен сървър, който се оказва грижливо скрит между бъчвите със кисело зеле в мазето на къщата на сем.Клинтънови в село Чаппакуа, находящо се близо до Ню-Йорк.

  Първо нарушение – строго е забранено водене на служебна преписка през различен от държавен (контролиран за кибер-сигурност) сървър.
  Второ нарушение – държ.служител при напускане на учреждението си е длъжен да предава служебната си преписка по опис на съотвретния служител по сигурността.

  Първата лъжа – Хилъри отрича да е водила служебна преписка от домашния си сървър в мазето на шатото във селцето.
  След представяне на доказателства за това нарушение, следва:
  Втората лъжа – Хилъри, няма на къде да мърда и признава, че е водила служебна преписка, но пък сега почва да отрича - тя да е съдържала секретна информация, касаеща националната сигурност. След опровергаването и на втората й лъжа, Клинтън признава, че е извършила тези грешки, но типично за хората от нейния тип започва да твърди, че конфиденциалните й преписки не са били компрометирани.
  И тази лъжа дава фира, след излизането на хакерските течове.

  Държавния департамент изисква всички данни (писма) от частния й сървър, което Хилъри забавя с почти половин година.
  Държ.департамент се вижда принуден вече да изиска физическото оборудване (сървъра) и след като най-после го получава установява, че по време на голямото оперативно туткане (тука и нечий друг врат ще замирише на изгорала гума) преписките са били подложени на заличаване. Специалистите успяват да възстановят част от съдържанието, но около 33000 съобщения са невъзстановими. Обаче засега.
  На въпроса – защо са били заличавани, Хилъри отговаря, че е заличавала единствено лични съобщения - предимно йогийски азани и мурафети, както и семейни рецепти за манджи. И задава контриращия въпрос – вие какво ми ровичкате в долното бельо бе извратеняци ?! Което довежда комисията до временно стъписване.

  Което стъписване, след като преминава, изкристализира в констатация - нарушение на правилата за оборудването и намиращите се на него файлове, към датата на предписанието, което е нарушение на федерално ниво и е следващото углавно престъпление. При това експертите установяват, че при софтуерната намеса са използвани специализирани методи. Отделно установяват, че смартфоните BlackBerry на Хилъри и ятаците от нейната партийна ядка са били разбити физически, а дисковете на ползваните от тях компютри – третирани с киселина, с цел терминално заличаване на информацията.

  КОМЕНТАРИТЕ МИ СА ПО ТЕМАТА И НЕ СЪДЪРЖАТ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ
 7. 7 Профил на playmen_varna
  playmen_varna
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Патилата на Били хлапето и неговата булка.
  Трагедия, с елементи на пародия.

  Действие 2-ро.
  Прокурор, фондове, спонсори, лъжи, оная работа и видео, плюс пари, мнооого пари.

  Лъсва съучастието на още една VIP – тя пък се оказва придържащата наочната превръзка на тамошната Темида. Комисията на Конгреса оповестява, че по време на цялото разследване се е сблъскала с „изключително твърдия натиск и пречки” отстрана на генералния прокурор Лорета Линч, което по-паметливите си спомнят тогава доведе и до прибързаното закриване на разследването.

  Следващия пробив в глухата защита на сем. Клинтънови и тяхната партийна ядка идва, след теча от WikiLeaks, в резултат от който първо се размириса на прясно напечатани пари, а после взе да се разплита кълбото на свързаните спонсори, за контрола над които е бил нужен и този частен сървър и неконтролируем от куките канал.

  Става ясно, че Клинтънови са организирали предприятие за търгуване с влияние, като заплащането е било под форма на скъпо-платени консултански услуги, като тези на Taneo Strategies (там е забъркан и дългогодишния другар на Били - Дъглъс Бенд) и станалите по-известни сред публиката хонорари за лекции в началото на Бил, а в последствие и на Хилъри.

  Започна и разплитането на участието и менажирането от Фонда на Клинтънови в ликвидацията на последствията от земетресението в Хаити през 2010г. и усвояването на отделените за това държавни средства. Тука лъсва и ноу-хауто на много, бих казал извънредно близката другарка на Хилъри – Хума Абедин, тя съобразявайки зачатъците на компютърна грамотност, напредналата възраст и специфичното менталното състояние на сем.Клинтънови, им въвела за улеснение затрогващите маркировки FOB – за приятелите на Били, и още по-рзавеселилата следователите маркировка WJC VIP – за много важните за Уйлям Джеферсън Клинтън персони. С тези буквички самоуката IT-отварачка Хума, маркирала важните за далаверите на сем.Клинтън препратки, съдържащи съответните прошения на VIP-спонсорите и те естествено получавали съгласие за сключване на най-изгодните договори за усвояване на средства.

  Върхът на нахалството станали и установените случаи, на получени по договорите парични средства, без да са извършени дейности.
  А връхът на върха били изплащания, не само за неизвършени фиктивни дейности, а даже и за НЕОТЧЕТЕНИ фиктивни дейности, до там им е стигнала наглостта на тези другари и другарки, и убедеността в собстваената им безнаказаност и недосегаемост.

  Замесени се оказват получили от Клинтънови преференции изпълнители и подизпълнители от Сингапур, Сауд.Арабия, Бахрейн, Конго, Канада, а най-интересни екземпляри, попаднали в мрежата на следствието са и фирми от Нигерия.
  И веднага по-паметливите вълкодави си спомниха за спирачките, които Хилари удряше на признаването от САЩ за терористична - нигерийската групировка „Боко Харам”

  До тук причината за изпозването на частен сървър в мазата на селската им къщурка за комуникациите на сем.Клинтън, а не държавния такъв, става логичен завършек на второто действие от тази твърде трагична комедия с елементи на пародия.

  КОМЕНТАРИТЕ МИ СА ПО ТЕМАТА И НЕ СЪДЪРЖАТ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ
 8. 8 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Интересни факти взеха да изплуват. Най-интересното са даренията от чужди правителства. Е има и малка разлика в получените и изразходвани суми, но това да речем е акумулирало разлика от има - няма почти 1млрд. за десет години. Забавна е и грешката в данъчната декларация....

  Panta rhei....
 9. 9 Профил на playmen_varna
  playmen_varna
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Патилата на Били хлапето и неговата булка.
  Трагедия, с елементи на пародия.

  Действие 2-ро.
  Прокурор, фондове, спонсори, лъжи, оная работа и видео, плюс пари, мнооого пари.

  Лъсва съучастието на още една VIP – тя пък се оказва придържащата наочната превръзка на тамошната Темида. Комисията на Конгреса оповестява, че по време на цялото разследване се е сблъскала с „изключително твърдия натиск и пречки” отстрана на генералния прокурор Лорета Линч, което по-паметливите си спомнят тогава доведе и до прибързаното закриване на разследването.

  Следващия пробив в глухата защита на сем. Клинтънови и тяхната партийна ядка идва, след теча от WikiLeaks, в резултат от който първо се размириса на прясно напечатани пари, а после взе да се разплита кълбото на свързаните спонсори, за контрола над които е бил нужен и този частен сървър и неконтролируем от куките канал.

  Става ясно, че Клинтънови са организирали предприятие за търгуване с влияние, като заплащането е било под форма на скъпо-платени консултански услуги, като тези на Taneo Strategies (там е забъркан и дългогодишния другар на Били - Дъглъс Бенд) и станалите по-известни сред публиката хонорари за лекции в началото на Бил, а в последствие и на Хилъри.

  Започна и разплитането на участието и менажирането от Фонда на Клинтънови в ликвидацията на последствията от земетресението в Хаити през 2010г. и усвояването на отделените за това държавни средства. Тука лъсва и ноу-хауто на много, бих казал извънредно близката другарка на Хилъри – Хума Абедин, тя съобразявайки зачатъците на компютърна грамотност, напредналата възраст и специфичното менталното състояние на сем.Клинтънови, им въвела за улеснение затрогващите маркировки FOB – за приятелите на Били, и още по-рзавеселилата следователите маркировка WJC VIP – за много важните за Уйлям Джеферсън Клинтън персони. С тези буквички самоуката IT-отварачка Хума, маркирала важните за далаверите на сем.Клинтън препратки, съдържащи съответните прошения на VIP-спонсорите и те естествено получавали съгласие за сключване на най-изгодните договори за усвояване на средства.

  Върхът на нахалството станали и установените случаи, на получени по договорите парични средства, без да са извършени дейности.
  А връхът на върха били изплащания, не само за неизвършени фиктивни дейности, а даже и за НЕОТЧЕТЕНИ фиктивни дейности, до там им е стигнала наглостта на тези другари и другарки, и убедеността в собстваената им безнаказаност и недосегаемост.

  Замесени се оказват получили от Клинтънови преференции изпълнители и подизпълнители от Сингапур, Сауд.Арабия, Бахрейн, Конго, Канада, а най-интересни екземпляри, попаднали в мрежата на следствието са и фирми от Нигерия.
  И веднага по-паметливите вълкодави си спомниха за спирачките, които Хилари удряше на признаването от САЩ за терористична - нигерийската групировка „Боко Харам”

  До тук причината за изпозването на частен сървър в мазата на селската им къщурка за комуникациите на сем.Клинтън, а не държавния такъв, става логичен завършек на второто действие от тази твърде трагична комедия с елементи на пародия.

  КОМЕНТАРИТЕ МИ СА ПО ТЕМАТА И НЕ СЪДЪРЖАТ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ
 10. 10 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 960 Неутрално

  др. Клинтън сигурно е приемала и рубли в името на доброто по света!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Дневник защо не сте линкнали последния пуснат отчет за 2014г. на фондацията за да видят читателите за какво се харчат парите
  https://www.clintonfoundation.org/sites/default/files/clinton_foundation_report_public_2014.pdf

  основно заплати, пътни разходи и администриране, само 15% реално отиват за благотворителност, а тази дума "задето" откъде я извадихте

  twitter.com/voxybg
 13. 13 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Весело

  [quote#10:"balkantourist"]др. Клинтън сигурно е приемала и рубли в името на доброто по света! [/quote]
  Естествено:
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/04/26/2519759_hilari_klintun_e_lobirala_za_rosatom_sreshtu_dareniia/

 14. 14 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  ето накратко разбивка от горния отчет, всички цитирани числа са от него
  https://pbs.twimg.com/media/CqTJ4NCW8AAtMoy.jpg

  twitter.com/voxybg
 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Весело

  До коментар [#10] от "balkantourist":


  [quote#10:"balkantourist"]др. Клинтън сигурно е приемала и рубли[/quote]
  Разбира се, че Путин нарочно официално изкара, че руснаците подкрепят Тръмп, за да изберат на опакия принцип неговата платена агентка - Клинтъница !

  [email protected]
 16. 16 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#10:"balkantourist"]Отговор


  др. Клинтън сигурно е приемала и рубли в името на доброто по света! [/quote]

  В тази насока през 1999г. Х.Клинтън върна дарението от хиляда долара, направено от Дарина Павлова. Една малка хитринка на КГБ беше уловена.

 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Весело

  До коментар [#16] от "gmbh":


  [quote#16:"gmbh"]В тази насока през 1999г. Х.Клинтън върна дарението от хиляда долара, направено от Дарина Павлова[/quote]
  В тази насока ......хиляда долара са обидно малко за Клинтъница!

  [email protected]
 18. 18 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#17] от "karabastun":


  [quote#17:"karabastun"]В тази насока ......хиляда долара са обидно малко за Клинтъница![/quote]

  Точно такава малка сума е можело да мине незабелязано и провокацията да е успешна.

  [quote#16:"gmbh"] Една малка хитринка на КГБ беше уловена. [/quote]

 19. 19 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  Отново лъжливите тръмписти сервират претоплени конспираторски манджи, нямащи нищо общо с действителността. Написано е къде отиват основните разходи на фондацията - Clinton Health Access Initiative - но чукчите са писатели, не читатели.

  Особено впечатление прави пасквилния стил на 2000 варна, достоен продължител на колоротния писател ПламенВарна, който незнайно защо се изгуби от форума.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 20. 20 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 537 Любопитно

  Щом почнахте с такива статии значи вещицата губи.

 21. 21 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#15] от "karabastun":
  +++++++++++++++++++++++++++++++

  Ей най-после един с отворени очи и уши. Браво!
  Аз колко пъти писах до сега, че Путин е Стар КГБеец и много добре знае, че ако иска да подкрепи някой от кандидатите за президенти в САЩ, то ще заяви ЯВНО И ОТКРИТО пред Света че подкрепя противника му. Ясно е като бял ден.
  Това Неговия кандидат-Президент на САЩ ще има с какво да атакува противника си.
  Само на малоумници може да им мине през главите, че Путин ще подкрепи ГЛАСНО предпочитания от него, и няма да знае за последствията от това.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 22. 22 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 438 Весело

  [quote#19:"vesolr"]Отново лъжливите тръмписти сервират претоплени конспираторски манджи, нямащи нищо общо с действителността.[/quote]


  Хайде де, забавихте се. Колегите ви от другата страна отдавна налазиха темата и громят Хилъри, сега е ваш ред да заработите и да разгромите Тръмп. За нас, неутралните, ще остане удоволствието да ви гледаме сеира.

 23. 23 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#19] от "vesolr":

  Виж 21 и с скрий!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 24. 24 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#22] от "zle_platen_trol":

  Аз също съм неутрален, ама клинтъновите ми правят повече кеф.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 25. 25 Профил на regin
  regin
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#0:""]През 2015 г. служители на фондацията признаха, че организацията е нарушила етичното споразумение, подписано от Хилъри Клинтън и Белия дом, преди бившата първа дама да стане държавен секретар. Според него Клинтън е трябвало всяка година да разкрива имената на всички донори и да иска одобрение от Държавния департамент, преди да приема нови дарения от чужди правителства. Според служителите на фондацията нарушенията са се дължали на недоглеждане[/quote]
  Прибирали са 50 милиона и не са декларирали арабите

 26. 26 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Излиза че цялата администрация в САЩ е изваяна от конфликт на интереси. От народът се изисква решение в среда където техният интерес е най потъпкан.

  Хилъри тръби че била "уморена" от тъмните машинации на Тръмп съпортерите. Паралелно с това медиите се оправдават че медиен биас до ниво на пълна обфискация и лъжи не било "корупция". Просто не може да си измислиш такива сценарии дори и в Холивудският вилидж в "държавата на свободните". Какво ли следва?

 27. 27 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 553 Неутрално

  В момента я разследва ФБР и разследването е напреднало доста. Само 5%отиват за благотворителност. Останалите пари се даряват на тях си-правят разни техни си фирми и организации и от тяхната фондация даряват парите отново на тях си. От единия джоб в другия. Установи се, че фондацията едновременно работи за печалби на Клинтъни-дай един милион то фондацията,дай другия милион на Бил за две речи! Един и същи персонал работи и за фондацията и за джоба на Бил и в Държавния департамент при Хилъри. Никой не може да разграничи къде свършва благотворителността,откъде започва и свършва частното печалбарство,откъде започва държавната работа. Едни и същи хора са на постовете във фондацията и на постовете в Държавния департамент. Същите тези служители никога не са ползвали държавни телефони и държавни компютри, за да не ги усетят държавните органи с какво се занимават. Носели са си лаптопите на работа и всичко по частните село ни. Наричат Клинтън фондацията най-голямата световна пералня на пари и престъпен картечница. Най-после ФБР ги подхвана. На сайта на ФБР вчера изнесоха данни-доказано, че Бил е продал два пардона за пари в последния си ден като президент. Единият на Марк Рич-един от десетте най-издирвания престъпници в историята на ФБР.

 28. 28 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Клинт Истууд днес каза, че тепърва ще научим истините за здравословното състояние на Хилъри като започне да се опитва да отърве затвора. Със сигурност това няма да й помогне. Разследват ги за рекет.

 29. 29 Профил на regin
  regin
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#6] от "2000_varna":
  До коментар [#7] от "2000_varna":
  До коментар [#11] от "2000_varna":

  Пиши книги. Много те бива!

 30. 30 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 510 Неутрално

  "Фондацията "Клинтън" - благотворителност и конфликт на интереси"
  ========
  Нещо като обръщане на палачинката се усеща тук. А и от цялата "демократична общност" във форума сал един Весо е на барикадата... Ко стаа, ве???

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Фондацията се бори с климатичните промени? ??Глашатаят на "глобалното затопляне"беше Ал Гор.Не случайно в последно време се правят пропагандни филми за предстоящ апокалипсис.Като последният филм с Леонардо ди Каприо, който се разпространява безплатно. А учени прогнозират най-студената зима от 120 години.А и ледът в Антарктида се увеличава.

 33. 33 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Отдавна от ФБР изтичат информации, че историята с имейлите е нищо пред фондацията. Че частният сървър само е обслужвал престъпната дейност на фондацията. И сега ФБР имат всичко- всичките 650 000 имейли от архива на Хилъри.

 34. 34 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Петер Швайцер в бестселъра „Clinton Cash“ проследява следата , която води до Казахстан, после в Канада и накрая директно в Белия дом.
  Протагонисти са Франк Гиустра, Бил Клинтън и Хилари Клинтън.
  2005 канадският бизнесмен Гиустра се опитва да купи 2 уран мини в Казахстан, но правителството не разрешава, докато Гиустра не задейства приятеля си Бил Клинтън.( Блумбърг съобщава за това,Гиустра се появява в Panama-Papers).
  Клинтън лети заедно с него в Алма Ата, на прес конференция публично хвали Назърбаев, пропаганда за Назърбаев, и сделката става, Гиустра купува мините и превежда малко след това 30млн.$ на Фондация Клинтън.
  Фирмата на Гиустра се слива след това в Uranium One, контролираща 50% от американския довив на уран, апетитна хапка също за руския концерн Росатом. Това обаче изисква задължителното разрешение на Белия дом, 2009г, когато Х.Клинтън е външен министер. Тя урежда разрешението , доволните канадски акционери от Uranium One благодарят на Клинтън с милионни за фондацията.

 35. 35 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 553 Неутрално

  От ФБР в момента работят ударно на 16-часови смени и явно ентусиазирано, защото пуснаха на уебсайта си надгробното слово за Никола Тесла, прочетено от чичото на Тръмп. Чичото на Тръмп е изкупил всички останали патенти на Никола Тесла след смъртта му. И някои се шегуват, че между тях е и машина на времето. Пичовете от ФБР правят шеговит намек, че може би оттам Тръмп има способностите да предвижда. От две години насам 7 пъти в прав текс е заявявал, че секретната информация ще изтече по линията Хума Абедин- Антъни Уинер. И така стана.

 36. 36 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#19:"vesolr"]Отново лъжливите тръмписти сервират претоплени конспираторски манджи, нямащи нищо общо с действителността. Написано е къде отиват основните разходи на фондацията - Clinton Health Access Initiative - но чукчите са писатели, не читатели.[/quote]
  Веско, Веско!! Да ти се чуди човек, и да ти се мае! Но ти си лъскай, като Гюро Михайлов, войнишкото канче. Не че ще ти сипят нещо, ами ей така, за "чест"!!

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 37. 37 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Джеймс Грималди / Wall Street Journal, Клинтън фондацията не е благотворителна организация , а инвестиращ инструмент за други цели.
  Благотворителна вноска за Clinton Global Initiative от 2млн.$ е инвестирана във фирмата на приятел на Клинтънови, Energy Pioneer Solutions, в нарушение на американските закони, а Клинтън твърди, че никога не е нарушавала американските данъчни закони.
  "Clinton Charity Aided Clinton Friends
  A $2 million to a for- commitment arranged by the nonprofit Clinton Global Initiative in 2010 went profit company part-owned by friends of the Clintons"

 38. 38 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3284 Любопитно

  До коментар [#15] от "karabastun":
  До коментар [#21] от "Mickey":

  Правилно ли разбирам, че Путин пак е гризнал дръвцето?

 39. 39 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 419 Весело

  [quote#1:"hamilton F1"]Увеличават се критичните материали срещу Хилъри в края на кампанията!? [/quote]

  Също като френската преса след бягството на Наполеон от остров Елба:

  Новината за бягството му се появява със заглавие „Чудовището избяга от острова”, стъпването му на френска земя вече е „Наполеон стъпи на френския бряг”, срещата при Гренобъл е „Пълководецът спечели битката с кралската армия”, приближаването му към Париж е отразено под заглавие „Генералът е пред вратите на Париж”, а влизането във столицата с „Добре дошли у дома, Ваше величество”.
  ----
  Добре дошли мистър Тръмп (Добро пожаловать товарищ Трамп)

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 40. 40 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Хилъри 4 Призън!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 41. 41 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#6] от "2000_varna":
  До коментар [#7] от "2000_varna":
  До коментар [#11] от "2000_varna":

  Варна, позволи ми и аз (@regin вече каза добра дума) да ти изкажа благодарност от цялата прогресивна общественост и от всички тук, които имат поне два грама мозък в главата, за вълнуващата пиеска, любезно съчинена от една пасмина, с главатар улава лелка, която смята, че тя е най-хитра от всички, а всички останали са кръгли малоумници. След тази довършителна творба, достойна само за висша международна литературна награда, просто трябва да закрием дискусиите относно кукуто от Аркансоа. Какво, да продължаваме да танцуваме с дописките си около това, което ти така добре си списал, ли? Не, няма нужда. Нека се отправим към по-достойни пространства на мисълта и оставим мизерниците клинтънови да тънат в блатото на своята безмерна тъпота и нахалство. Не си струва да си губим времето повече с тях.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  До коментар [#27] от "gozambo":


  До коментар [#28] от "gozambo":


  До коментар [#33] от "gozambo":


  До коментар [#35] от "gozambo":

  Патологичният лъжец няма спиране. Миналата седмица излъга, че Обама е отменил предизборните си прояви за Клинтън, сега разпространява лъжи за фондацията и.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 44. 44 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  До коментар [#36] от "disclosure":

  Отчаянието на някои хора е голямо, след като вярват на подобни изсмукани от пръстите конспирации. Нищо де, вярвайте, те от такива лековерници се прехранват хора като Алекс Джоунс или Лимбау. Лошото е че вас остава вярата, а те кешират.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 45. 45 Профил на СМЕРШ
  СМЕРШ
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Вече казах: Тръмп ще спечели популярния вот, ако не друго. Но, има голяма кампания, да не спечели...Ще видим...

  Смерть шпионам!
 46. 46 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 374 Весело

  Статия срещу Хилъри - ни моа да повервам.

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 47. 47 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#43] от "vesolr":

  Ти по-добре чети внимателно анализите на @Gozambo, за да, все пак, научиш нещо. Неговите са едни от най-стегнатите дописки по злободневния въпрос. Вместо да му благодариш, че си е направил труда да те осветли, ти се речиш. Ааа, не мой така.

 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Иска ми се да направя един паралел с една известна бг фондация - "Българската Коледа". И най-вече за една подробност, че от един СМС за 1,20 лв едва някъде към 0,20 лв отивали по предназначение.

 49. 49 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#44:"vesolr"]Отчаянието на някои хора е голямо, след като вярват на подобни изсмукани от пръстите конспирации.[/quote]
  Веско, Веско,.. шинелът ти вече гори, но то продължаваш да стискаш шмайзера в поза мирно. Помисли поне за клетата ти майка!!

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 50. 50 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 268 Неутрално

  [quote#1:"hamilton F1"]Увеличават се критичните материали срещу Хилъри в края на кампанията!? [/quote]

  Ве4е е ясно, 4е Тръмп пе4ели с няколко процента, затова сега по4наха да публикуват истината!

  Ноо Тръмп ве4е знае кой и за какво до сега го 4ерне6е! Би имало много наказани медии, особено тези в 4ужбина, дето раз4итат на пари от Държавния департамент!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 51. 51 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  До коментар [#47] от "bryghtlyght":

  гозамбо в петък каза, че Обама отменил всичките си предизборни изяви в подкрепа на Клинтън. За зла участ обаче Обама вече втори пореден ден прави точно обратното. И ти искаш да вярвам на гозамбо, този човек черпещ сведения от най-недостоверните конспиративни източници? И същия този гозамбо, който през 2012 бе пръв привърженик на Обама?
  Айде по-сериозно моля те, дори Шон Ханити е по-обективен от него...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 52. 52 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  До коментар [#49] от "disclosure":

  Би ли обяснил как шинелът ми се влияе от изборните резултати в САЩ? Някои от вас доста са се вживели...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 53. 53 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#45] от "СМЕРШ": Този вот не помага.Нужна му е Флорида (предполага се, че Тексас е републикански) за да компенсира Калифорния и Ню Йорк.

 54. 54 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 268 Неутрално

  [quote#3:"karabastun"]Ммдаа - обвиняват Клинтъница в рушветчийство, че даже и пране на пари .....??? [/quote]

  Фондациите затова са създадени като инструмент да касират средства от корупционни сделки, продажба на влияние и пране на пари!

  Клинтънови се ползват от години от инструмента, за да пИ4елят зад гърба на служба Финанси в Америка!

  Подобно бе6е в БГ с фондациите на Костова и Първанова!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 55. 55 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 419 Весело

  По случай случая си промених подипса

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 56. 56 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#51] от "vesolr":

  Обама е нахален безсрамник, защото си позволява, вместо да се грижи за нацията като президент (което му е работата, колкото и зле да я върши), си позволява най-нагло да харчи нашите, на данъкоплатците, пари, за да води предизборна кампания на някаква малоумница. Куц кон харчи taxpayers' money да адвокатства на друг, още по-куц кон. Само за този му акт Обама трябва да отговаря пред законите, но нали отива в кошчето за боклук на историята, хич не му пука. Нагъл бездарен тип, възползвал се, по милост, от аffirmative action (обратен расизъм) да се пробута да учи в Харвард, където изобщо не му е мястото, а чрез чикагската мафия достигнал даже космически висоти. На чудеса да се ненагледаш в тази държава.

  Нещо подобно се опитват да търкалят и в България, с неприятната особа, добрала се да учи ``вишо'' чрез рабфак, но издигната на съвсем случаен принцип от нарочения вожд, та да имало и жени в ГЕРБ, щото в Европа така искали. Всичко днес е менте. Истинските стойностни хора са се скрили вдън земя, прогонени от армии нелепи, но много нагли и посредствени тълпи. А, че има стойностни хора в България се вижда и от този форум. Не са един или двама. Това обяснява също защо толкова обичам да идвам и да чета мненията тук. Нерядко се натъквам на много начетени, добре образовани дописници, но ги няма в управата. Не ги допускат. Ей такива едни промени, да дойдат откровените, умните, образованите жадуват някои затова са се хванали за Тръмп като за последна надежда. Иначе, със представителите на статуквото ще си затъваме още повече в блатото и ще се правим, че живеем.

 57. 57 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Какмо толкова станало?
  Обикновен капитализъм, Парица е Царица!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#52:"vesolr"]Би ли обяснил как шинелът ми се влияе от изборните резултати в САЩ? Някои от вас доста са се вживели...[/quote]
  Веско, Веско,.. опитваме се да те извадим от тежката ти неосведоменост. Нищо по-вече, но ти се опъваш като магаре на мост. Баба ти Родъм и Били - лъжеца, се оказва, че са заплаха за националната сигурност на САЩ, Затова и им се случват случките от последните дни. Ти обаче, се заинати и реши, че всичко е "претоплени конспираторски манджи". Само, че маджите са си твое, запазено меню! Така и не се спря да претопляш например онази, за хакнатите от Путин имейли на баба ти Родъм и предоставени след това на УикиЛийкс и Джулиън Асандж. Но ето, че ИСТИНАТА отново си направи шега с теб, както и с шепата подгласници и консуматори на претоплени манджи в този форум.
  Оказа се, че имейлите, публикувани от WikiLeaks, били предадени от членове на разузнавателната общност (ФБР) на САЩ, в опит да разобличат корупцията на Хилъри Клинтън и да се блокира избирането й за президент. Те смятат, че Клитънови са инициирали „безшумен преврат“ в стремежа си за власт и, че са били „кооперирани“ във властта чрез политическо връзкарство. Затова са се почуствали длъжни да се намесят.

  https://www.youtube.com/watch?v=ov5kvWSz5LM

  Затова, Веско, Веско,.. когато колеги като 2000_varna ти отварят очите, научи се поне чинно да слушаш, да си водиш бележки, да изследваш материята и чак тогава да си раздираш ризата като Жана д'Арк.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Нас тука мафията ни управлява, ние се възмущаваме от някаква фондация с 250 млн. дарения. При това, какви благородни каузи финансира.

 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5405 Неутрално

  Тази кампания май ще бъде най-черната в историята. Това разбира се зависи най-вече от участниците. Помагачи за черненето изглеждат всички, последно дори шефа на ФБР

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#60] от "Роси":

  годишно, умножи по 7-8 и ще получиш натрупаната сума през годините, а това че 85% от парите не отиват за благотворителност не те ли смущава

  twitter.com/voxybg
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  До коментар [#62] от "voxy":

  "Основната ѝ програма е Инициативата на Клинтън за достъп до здраве (Clinton Health Access Initiative), която поглъща около 2/3 от ежегодните разходи."
  Това за 85% къде го прочетохте?

 65. 65 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#64] от "Роси":

  по-горе съм пуснал линк към отчета на фондацията за 2014г. коментари 12 и 14 и числата са от официалният им отчет, но все пак е забавно ти как си правиш заключенията без да погледнеш отчетите и да се запознаеш за какво се харчат парите, а просто като ти кажат че отиват за някаква си програма, да но тези примерно 20 милиона за пътни които отиват уж за тая програма не ти ли се струват малко странни и малко в повече

  twitter.com/voxybg
 66. 66 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Някой спомена идеология и, че трябвало да се премахне. Как да трябва да се премахне онова, което прави от биологичната единица истинско човешко същество с мироглед? Ясно е, че на някои мизантропи много се иска да превърнат човеците в тълпа, която само да консумира из моловете и да се възпроизвежда, за да има още пушечно месо и продавачки на гуменки в подлезите. Срещу такава антихуманна идеология трябва да се води истинска борба.

  Ето пример. Един случаен Обама, чието единствено качество е, че е поставен като showcase, където не му е мястото, за да се прави вид, че уж и малцинствата имали шанс. Като следствие, най-слабият президент в историята на САЩ. Къде се корени слабостта му? В идеологията, в която е възпитан, защото иначе е бил много послушен. Като всеки много напънат младеж от низините, на който е бутнат малко шанс, той се е прескандял да се хареса на менторите си в Харвард и жадно е попивал онова, с което са му промивали мозъка, за да го възпроизвежда после в живота като папагал, та дано още много да им се хареса и го издигнат.

  Интересно е да погледнем кой му е менторът, кой е създал у него усещането, че всичко може да се изкриви, даже Конституцията. Не е нужно да отиваме далеч. Достатъчно е да погледнем трудовете на явния интелектуален сноб-възпитател на Обама, някй си Laurence H. Tribe. Вижте и се любувайте на труда му -- The Curvature of Constitutional Space: What Lawyers Can Learn from Modern Physics. Значи, според последния, понеже физиката била доказала (нищо подобни не е доказала физиката), че пространството се изкривявало, следователно и конституционното пространство също подлежало на такова изкривяване. С нищо друго незаслужилият Обама, освен с принадлежността си към малцинствата, още тогава е подбутван към постове, та Харвард, да демонстрира фалшива толерантност и мултикултуралност. Тъй, като редактор на студентско правно издание, с жар публикува несретното писание на професора си (даже е споменат сред помощниците). То е несретно, но как да знае това прилежното момче. Професорът му в Харвард. Авторитет го е писал, а авторитетът е Бог за социалния катерач, камо ли той да е от малцинствата. Случило се е това да е била битността му в Харвард. Нея я е възприел. Ако е била друга, друго е щял да изповядва послушният студент. За съжаление крива наука му е преподавана от професор, който сам не разбира за какво иде реч. Е, какво може да очакваш от такъв криво научен студент, даже и да има качества (каквито Обама явно няма, както се вижда публично)? Нищо добро, в дъното на което е кривата идеология, в която е въззпитан.

  Същият анализ можем да направим и на Хилари Клинтън, защото лошата идеологическа закваска във Welleslеy College с някакви врели-некипели левичарства, франкфуртски школи, маоизми и троцкизми, сетне е разцъфтяла в хиляди отровни цветове и продължава да трови цялата интелектуална атмосфера около нея и недай боже да обгърне и страната като цяло. И, като прибавиш и очевидното ѝ пренебрежение към закона, Господ да ни е на помощ.

  Няма как да се избяга от идеологията. Да видим как е при Тръмп. Не, че Тръмп е написал студии по философия, да ни е светнал с някаква потресающа идеология. При него просто личат природни дадености, природна интелигентност, съвместно с една свобода да бъде честен пред себе си и другите, лукс какъвто робът на affirmative action не може да си позволи. Последният ще се стиска, ще се превива, а и предизборни кампании ще води с taxpayers' money, само и само да се хареса на господаря. Пък вътрешно, само той си знае. Знае си, ама няма как да го прикрие и личи, което кара честният човек да се присвива от неудобство. Кой обаче го е грижа за честния човек?

 67. 67 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1191 Весело

  Благотворителност?! Не се занасяйте. Тук става въпрос за пари. Мноооого пари.

 68. 68 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  До коментар [#56] от "bryghtlyght":

  По какви закони ще отговаря Обама, я раздуй?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 69. 69 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  До коментар [#59] от "disclosure":

  Слепец да ми отваря очите, я се осъзнай. Пак си се нагълтал с конспирации, много тежка форма са невежите като теб, гозамбо, варненчик...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 70. 70 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1422 Весело

  “Организацията призна още, че в няколко данъчни декларации е дала грешна информация за получаваните пари от чужди правителства.”

  Демек, декларирали са повече, отколкото са получили?

  I Want To Believe
 71. 71 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#69] от "vesolr":

  "Слепец да ми отваря очите, я се осъзнай. Пак си се нагълтал с конспирации, много тежка форма са невежите като теб, гозамбо, варненчик... "

  Постовете Ви са образец на прекалено професионално очерняне и най-отявлена дезинформация - започвате да се издавате с този "професионализъм" и склонностите към "архивиране" на мнения и "изваждането" им. Тези умения и навици се придобиват на едни специални места под ръководството на едни специални хора, и стават втора природа. Точноо това Ви издава.

  Колкото до "конспиративните теории", просто сте изпапагалствали за кой ли път термина, въведен от колегите Ви от CIA. Както се казва, ако искате да прикриете една конспирация, най-удачно е да я представите като "конспиративна теория" и да я осмеете. Мноооого стар и изтъркан похват.

 72. 72 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  До коментар [#71] от "bellend":

  Аз съм самоук, представяш ли си ако мина професионална подготовка. Не е особено трудно да се извадят мнения на тип като гозамбо който лъже толкова нагло и очевидно - справка измислиците за "отменените" срещи на Барак или "изтрития" туитър на Мишел. Та кое от моите постове е дезиноформация? Аз цитирам официалната програма на Барак и туитър акаунта на Мишел срещу голословните партенки на гозамбо. Що за наглост е да ми приписвате дезинформация, нямате ли малко срам или подобно на всеки тръмпист това чувство ви е непознато?

  Много сте се филмирала и вживяла в някакви сценарии, но не мога да ви помогна.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 73. 73 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#72] от "vesolr":

  Е, няма да се измъкнете. Не става дума за пост-два. Доста сте систематичен, а както казва Шекспир: 'Tis madness yet there is method in it.

  Дори моменталното реагиране на поста ми (по списъка Ви) ми пошепва нещо. Познайте какво?

 74. 74 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Любопитно

  До коментар [#73] от "bellend":

  Eстествено, глупостите тиражирани от гозамбо не са 1 и 2, а налудничави постове като неговите се забелязват и сред други врачки и Нострадамуси. Започна с това, че Бърни Сандърс си купил червено Ферари с парите от кампанията, но много се разви.
  Какъв списък, наред ли сте или ви гони параноя? Мен никой не ме гони, че да се измъквам, виж за вас не съм толкова сигурен - вътрешният ви глас ви нашепва някакви работи.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 75. 75 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Още един блиц-отговор, без да сте сред "следващите" ме, значи съм в един дру списък. Приятен работен ден!

 76. 76 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  Гледайки времето на коментарите, и как реагирате с разлика от 3 до 5 мин след моя, нещо теорийката ви издиша. Май вие сте с блиц-отговорите. Наглостта ви е безмерна.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 77. 77 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#76] от "vesolr":

  Никак даже. Аз следя собственото си участие, а Вие тъчете на доста станове. Повтарям, приятен работен ден!

 78. 78 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Любопитно

  До коментар [#77] от "bellend":

  Честно казано не разбирам заяжданията ви, всеки може да види в профила ми кого следвам (0) и кои ме следват. Лека служба!

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 79. 79 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Точно тази нула е притеснителна. Явно, имате си един друг списък. Честно казано, не е зле да се знае, кой кой е. Това обяснява доста неща.

 80. 80 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3341 Весело

  До коментар [#79] от "bellend":

  Явно се впускате в догадки, оставям ви с вътрешния ви глас да си обяснявате един другиму. Само вечерта да не забравите да погледнете под масата в кухнята - да не съм се скрил там и да ви дебна.

  Между другото, за да спите спокойно, тази и още няколко от статиите отразяващи изборите в САЩ съм ги букмаркнал, и ако Тръмп загуби, ще има доста материал. Единствено съществува риск някои от тръмпистчетата да си закрият акаунтите и да им изчезнат мненията, но ако имате някакви предложения как да подходя към този проблем, с радост ще се слушам. Все пак сте учено МБА, макар и не от най-добрите американски университети...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 81. 81 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Браво! Поредното професионално-палаво-игриво омаскаряване. Бе владеете си занаята, няма какво да се каже.

  Колкото до изборите, аз не залагам на коне. И дори мисля, че Трамп е с по-голям шанс да загуби, отколкото да спечели, макар последните маскарлъци на HRD да изостриха ситуацията. Май не схващате, че той е само някакво име на течение на доста недоволни от ... (попълнете, каквото искате) американци. Както и Brexit. Никой от тях няма да изчезне. Аз също. А Вас ще Ви държат заради нас. Филийката Ви е осигурена.

 82. 82 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 729 Весело

  Стар трик, но минаващ за балъкообразието!
  Хилари е крива , като арменска река, А ония, тупирания е прав като чифутска пишка!
  Дневниче, тъпо!
  Не очаквах това от вас.
  Олеквате, и то с качествени килограми!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 83. 83 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1629 Весело

  Има и други фондации с подобна дейност и критики. Та тази фондация се оказа че е имала много странни спонсори 1997-2001 година. Дали не са оттам скътаните от закуски пари за КТБ и Зл. Пясъци?:


  "Елена Костова, съпруга на бившия премиер Иван Костов, се яви днес в сградата на столичната следствена служба за дело срещу ръководената от нея фондация "Бъдеще за България". Тя е била разпитана като свидетел по дело, образувано срещу длъжностни лица от фондацията за укриване на данъци.

  След около един час престой в столичното следствие Елена Костова каза, цитирана от БНР, че е давала показания по следствено дело.

  Следствието е държавен орган и има право да проверяват, всеки е длъжен да дава показания, добави тя.

  На 15 декември м.г. беше образувано следствено дело срещу длъжностни лица от фондацията на Елена Костова, според което са налице достатъчно доказателства, че Костова и екипът й през времето от края на 1996 година до 2002 г. са сключвали договори между фондацията и фирми за стопанска дейност, които не са отчетени съвестно и така са спестени данъци.

  Според информация в пресата документите са били подписвани от различни длъжностни лица от фондацията, сред които и съпругата на бившия министър-председател.

  По указание на прокуратурата, следствието трябва да установи дали са извършени престъпления по членове 255, 256, 257 от Наказателния кодекс - за избягване на плащане на данъци в големи размери, за невярна данъчна декларация, водене или ползване на счетоводни документи с невярно съдържание, укрити данъци в особено големи размери - над 12 000 лева.

  Следственото дело трябва да установи и дали чрез фондацията не е извършвано пране на пари."

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK