Годишната реч на Путин: Нищо за Европа, малко за САЩ и много за икономиката

Годишната реч на Путин: Нищо за Европа, малко за САЩ и много за икономиката

© ReutersНито дума за Украйна и големите промени в Европейския съюз с напускането на Великобритания. Няколко добронамерени изречения за САЩ след победата на Доналд Тръмп. Начало на данъчна реформа и много думи за икономиката. Често споменаване на нуждата от единство на руския народ, който е обект на натиск от чужбина.


Така изглежда структурата на годишното обръщение на президента Владимир Путин към двете камари на руския парламент, което той направи в четвъртък в Кремъл.


Речта се оказа необичайно пестелива на външнополитически оценки и послания.
Путин описа отношението към Русия така: "През последните години се сблъскахме с опити за външен натиск. Всичко бе пуснато в действие - от митовете за руската агресия, пропаганда, намеса в чужди избори до тормоз срещу спортистите ни, включително параолимпийците."


Той предупреди: "На всички омръзнаха поръчковите информационни кампании, измислянето и разпространяването на компромати, менторското поучаване - ако трябва, ние самите можем да дадем урок на когото поискаме, но разбираме отговорността си."


Русия искрено е готова да участва в решаването на световни и регионални проблеми, "разбира се, там, където участието ни е уместно, търсено и необходимо".


Президентът повтори за пореден път: "Не искаме противостоене с никого, то не ни трябва - нито на нас, нито на партньорите ни, нито на световната общност (...), ние никога не търсим и не сме търсили врагове, трябват ни приятели."


Годишната реч на Путин: Нищо за Европа, малко за САЩ и много за икономиката

© Reuters


Путин смята, че десетилетията след края на студената война са били пропилени в търсенето и изграждането на устойчива система за международни отношения през ХХI век. "Няма да допуснем да се ощетяват интересите ни и да бъдат пренебрегвани. Искаме и ще се разпореждаме самостоятелно със съдбата си, ще строим бъдещето си, без някой да ни подсказва отвън и без непоискани съвети."


Без да споменава имена на държави или райони от света, той каза: "Ннепрекъснато ни обвиняваха, че едва ли не въвеждаме цензура в страната си, а сега сами се упражняват в тази посока; ние сме против какъвто и да е монопол, твърденията за изключителност или опитите да напишеш изгодно за себе си правила за международна търговия, да ограничиш свободата на словото и да въвеждаш цензура в глобалното информационно пространство."


Путин говори обширно за работата на ООН, Г-20, АРЕС, БРИКС, Шанхайската организация за сътрудничество, Организацията на Договора за колективна сигурност (наследникът на Варшавския договор), Евразийския съюз и ОНД.


Единственото споменаване на Европейския съюз бе при обясняване на руската политика в Източна Азия, както и в изречението: "Убеден съм, че разговор е възможен и с държавите от ЕС, в които днес расте търсенето на самостоятелен, субектен, политически и икономически курс. Виждаме това по резултатите от изборите."


Като пример как би трябвало да бъде устроен световният ред той даде отношенията на Русия с Китай.


За отношенията със САЩ


По повод САЩ президентът каза: "Готови сме за сътрудничество и с новата американска администрация; важно е да се нормализират и започнат да развиват двустранните отношения на равноправна и взаимно изгодна основа; взаимодействието ни в решаването на глобални и регионални проблеми отговаря на интересите на целия свят; имаме обща отговорност за осигуряване на международна сигурност и стабилност и укрепване на режимите за неразпространение на оръжия за масово унищожение."


"Искам да подчертая, че опитите да бъде нарушен стратегическият паритет са крайно опасни и могат да доведат до глобална катастрофа. Нито секунда не бива да да се забравя за това."


Путин каза още, че разчита на обединени усилия със САЩ за борба с тероризма и руските военни решавали точно такава задача в Сирия. "На терористите са нанесени осезаеми щети, армията и флотът на Русия убедително доказаха, че са способни ефективно да работят далеч от мястото си на дислокация."


Годишната реч на Путин: Нищо за Европа, малко за САЩ и много за икономиката

© Reuters


За единството


Първата и най-важна част от обръщението бе посветена на социални проблеми – образованието, медицината, привличането на неправителствения сектор към решаването на конкретни проблеми.


При това Путин на няколко пъти повтаряше за единството на руснаците. "Гражданите се обединиха около патриотичните ценности не защото всички са доволни и всичко им е наред. Не, трудности и проблеми имаме премного. Но има разбиране за причините им и най-важното – увереност, че заедно със сигурност ще ги преодолеем. Готовност да се работи в името на Русия, сърдечната и искрена грижа за нея – ето какво лежи в основата на това обединение."


"Всяка несправедливост и неправда се възприемат много остро. Това изобщо е особеност на нашата култура - обществото решително отхвърля надменността, арогантността, високомерието и егоизма от когото и да идват те и все повече цени такива качества като отговорност, висока нравственост, грижа за обществените интереси, готовност да бъде чута и другата страна и да се уважава мнението ѝ."


Президентът уточни: "Когато говорим за солидарност и единство, имаме предвид осъзнатата, естествена консолидация на гражданите в името на успешното развитие на Русия." Той риторично попита дали може да се постигат стратегически цели в едно раздробено общество, с парламент, в който има състезание между амбиции и безплодни препирни, а държавата е слаба и се управлява отвън чрез "една власт без воля", изгубила доверието на гражданите си.


След което добави: "Напоследък виждаме немалко държави, където такава ситуация отваря път за авантюристи, преврати и в крайна сметка за анархия. Навсякъде резултатът е един: човешки трагедии и жертви, упадък и разорение, разочарование."


За революцията


В същия контекст Путин говори и за предстоящите едновековни юбилеи от Февруарската и Октомврийската революция в Русия. Той посъветва "към нашата обща история да се отнасяме с нужното уважение" и посочи: "Уроците на историята са ни нужни преди всичко за помирение и укрепване на общественото, политическото и гражданското съгласие."


Стогодишнината от бурните събития от 1917 г. ще бъдат обект на особено внимание от анализатори през следващите месеци, но президентът предупреди: "Недопустимо е да се всява разколът, злобата, обидата и ожесточението от миналото да се пренесат в днешния ни живот, да се спекулира заради собствените политически или други интереси с трагедиите, докоснали практически всяко семейство в Русия, независимо от коя страна на барикадата са били тогава предците ни. Да не забравяме - ние сме единен народ, един народ и Русия ни е една."


Годишната реч на Путин: Нищо за Европа, малко за САЩ и много за икономиката

© Reuters


За икономиката


За икономическото състояние на Русия президентът заяви, че има стабилизация, инфлацията ще е около 6%, но че има риск растежът "да увисне около нулата", а това е неприемливо.


Той спомена за бремето на санкциите "с които се опитваха да ни накарат да им играят по свирката и да пренебрегнем фундаменталните си национални интереси", но добави: "Главните причини за забавяне на икономиката са преди всичко наши, вътрешни - дефицит на инвестиционни ресурси, съвременни технологии, професионалисти, конкуренция, бизнес климат."


Путин посочи, че от износ на аграрни стоки днес Русия печели повече, отколкото от износа на въоръжение.


Най-важното послание в обръщението на президента е, че предстои промяна в данъчната политика. Той припомни, че през 2014 г. е било решено данъчните ставки за бизнеса да се замразят за 4 години, но вече е време финансовите бонуси да бъдат по-фокусирани и това да се обсъди преди 2017 г.


През 2018 г. постигнатото с бизнес организациите трябва да бъде оформено като одобрени от парламента закони и те да влязат в Данъчния кодекс от 1 януари 2019 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7080 Неутрално

  Хибридната война е в разгара си

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8410 Неутрално

  "ние никога не търсим и не сме търсили врагове"
  Вие не ги търсите, вие ги създавате.

 3. 3 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 688 Весело

  Путягата го играе визионер

  седеньето го зголемува задникот
 4. 4 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Нищо за Европа, малко за САЩ и много за икономиката...  И правилно! Най-много за нея която в рушия най-малко я има, даже почти я няма!

  Имало едно време ссср...
 5. 5 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  "Няма да допуснем да се ощетяват интересите ни и да бъдат пренебрегвани. Искаме и ще се разпореждаме самостоятелно със съдбата си, ще строим бъдещето си без някой да ни подсказва отвън и без непоискани съвети."

  Правилно Но дали той се съобразява по същия начин с правата на човека в Русия

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 6. 6 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 965 Неутрално

  "ние никога не търсим и не сме търсили врагове, трябват ни приятели"

  С такива "приятели" като джуджи врагове не ни трябват.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 7. 7 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това са му приоритетите на Путьо...

 8. 8 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Как човек да взима на сериозно празните приказки на горноазиатското, корумпирано демагогче.

  Все едно да се впечатляваме от местния тарикат Ахмед Доган. И той плещи наукообразни простотии, но избирателите му тънат в мизерия и безправие, сравнимо само с това на окаяните мужици.

  Мафиотизираните авторитарни лъжци в цял свят си приличат. Само някои са съвсем дребни на ръст.

  Navigare Necesse Est
 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  Баси,лично аз,дори и да искам,не бих могъл да напиша и произнеса реч,в която ВСИЧКО да е лъжа!!! Путин счупи всички световни рекорди на политици по лъготене!

 10. 10 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  До коментар [#7] от "V.Iliev":

  [quote#7:"V.Iliev"]Това са му приоритетите на Путьо...[/quote]

  Това е положението.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6252 Любопитно

  ''Нищо за Европа'' - за * или добро или нищо...?!

  karabastun1@abv.bg
 12. 12 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  ""Първата и най-важна част от обръщението бе посветена на социални проблеми – образованието, медицината, привличането на неправителствения сектор към решаването на конкретни проблеми.""

  Реч за пред руснаците. Нека си говори там. Забравил е само едно, как се оценяват дейсвията му извън Русия. Совхозните им проблеми са си тяхна работа.

 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  Каквото и да беше казал Путин,хиените пак щяха да вият. Даже и нищо да не беше казал. Щото те така са програмирани.

 14. 14 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  Нека плюенето по незначителното руско джудже започне СЕГА! Моля титаните на форумната мисъл да се включат в тази благородна дейност!

 15. 15 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 973 Неутрално

  "Нищо за Европа, малко за САЩ и много за икономиката"

  Е, добре де.
  Много за икономиката, а в статията - нищо по този въпрос.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 16. 16 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#1:"neut"]Хибридната война е в разгара си[/quote]
  Ей го титанят, директно от фирма "Титан", лети с метлата и чисти хибридите

 17. 17 Профил на chicago5114
  chicago5114
  Рейтинг: 0 Неутрално

  велик путин!! мачкай вова!!

 18. 18 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#7:"V.Iliev"]Путьо.[/quote]
  Ехааааааааа, юнаааааак, как само си се хвърлил на амбразурата, сплав от смелост и отлично възпитание, гарнирани с превъзходен вкус....чудя се как ли се обръщаш към гаджето си...

 19. 19 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#8:"Schopenberg"] Само някои са съвсем дребни на ръст.[/quote]
  Мащабно казано! Колко си висок, титане?

 20. 20 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Весело

  Цялата реч може да се обобщи с едно изречение-

  хатели как литше, палучилас как всегда

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 21. 21 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#15] от "simval":

  Ми то няма икономика.За каква икономика да говори? Те бръснарско ножче не могат да направят та друго ли? Цените на петрола очевидно няма да се повишат,и руската "икономика" в застой.

 22. 22 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#15] от "simval":

  Ми то няма икономика.За каква икономика да говори? Те бръснарско ножче не могат да направят та друго ли? Цените на петрола очевидно няма да се повишат,и руската "икономика" в застой.

 23. 23 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  хатели как лутше, палучилас как всегда

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 24. 24 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Има Европа - има проблем, няма Европа - няма проблем! А като не говорим за Европа - все едно я няма!

 25. 25 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Весело

  Много е яко да говориш основно за нещо което го няма хахаахах

  За САЩ си сдържа езика в малката главичка, че не се знае как ще го разбере Тръмп

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Поне едно "хорошо" за да прескочат сърцата на местните русофоби не каза ли?

  ...жалко

 28. 28 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#22:"anty"]Ми то няма икономика.За каква икономика да говори?[/quote]
  Ехаааааа, какъв експерт....
  Почитания

 29. 29 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Весело

  И за Европа не смее да продума. Не се знае как ще го изтълкуваме. Газпром, тъкмо е на ръба да избегне огромна глоба от ЕК

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 30. 30 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#28] от "nenad":

  Че има ли икономика в Русия?

  Има 5 американски фирми и няколко американски щата с по-голяма "икономика"
  Икономика ли е когато притежаваш 30 % от всички природни богатства на планетата, а минималната ти заплата да е 1/3 от българската, а средната заплата по-малка от българската.
  Когато въпреки износа на петрол, диаманти и газ износа ти, на глава от населението е почти наполовина на българския

  Това ако е икономика, аз съм Айнщайн

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 31. 31 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 269 Весело

  "не търсим и не сме търсили врагове"
  хахаха, не търсили враг, че Раша без враг не може да диша

 32. 32 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Положителна реч. С възрастта може да е започнал да мисли и за народа си, не само за собствената си слава.

  Загуби ценно време, не знам дали ще му стигнат силите, смелостта и мъдростта да превърне Русия в цивилизована държава. Ние сме малки, ЕС се прежали да ни приеме и носи на ръце, но Русия е голямо нещо, сама трябва да се оправи, а не знае как.

 33. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Весело

  До коментар [#13] от "Judjuk":
  Каквото и да беше казал Путин, ти пак щеше да му ръкопляскаш. Даже и нищо да не беше казал. Щото ти така си програмиран.

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 34 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#30:"iak"]Че има ли икономика в Русия? [/quote]
  Щом ти / един титан на мисълта!/ си казал, че няма - как би могло да има?!? Изобщо казано, как смее това джудже, Путин, да говори без твое позволение - целият свят те гледа в устата и чака какво ще благоволиш да кажеш, а той, този незначителен нахалник, за какъв се има???

 35. 35 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#32:"dggm"]
  Положителна реч. С възрастта може да е започнал да мисли и за народа си, не само за собствената си слава.

  Загуби ценно време, не знам дали ще му стигнат силите, смелостта и мъдростта да превърне Русия в цивилизована държава. Ние сме малки, ЕС се прежали да ни приеме и носи на ръце, но Русия е голямо нещо, сама трябва да се оправи, а не знае как.[/quote]
  Тия глупусти са за пред ушанките. Нищо няма да се промени. Нито в отношението му, към народа, нито към Украйна, ЕС и САЩ. Диктатор без кръв власт не дава.
  Друго което много внимава е да не предизвика Тръмп, който е същия нарцис. Заради това и не обелва една лоша дума за САЩ

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  По повод САЩ президентът каза, че "сме готови за сътрудничество и с новата американска администрация; важно е да се нормализират и започнат да развиват двустранните отношения на равноправна и взаимноизгодна основа; взаимодействието ни в решаването на глобални и регионални проблеми отговаря на интересите на целия свят; имаме обща отговорност за осигуряване на международна сигурност и стабилност и укрепване на режимите за неразпространение на оръжия за масово унищожение".

  По този повод страхотна статия на Алекс Алексиев за Тръмп:
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/88204-kakvo-e-znachenieto-na-novoizbraniya-prezident-tramp.html

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  "Убеден съм, че разговор е възможен и с държавите от ЕС, в които днес расте търсенето на самостоятелен, субектен, политически и икономически курс. Виждаме това по резултатите от изборите."

  Надеждата крепи президента!
  Орбан, Ренци, новият, който и да е във Франция не са достатъчни да забравим Украйна и най-вече Крим! А Грузия?

 38. 38 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  [quote#33:"Blood Red Skies"]Каквото и да беше казал Путин, ти пак щеше да му ръкопляскаш.[/quote]
  Не си ме чул да ръкопляскам нали? Туй че не вия, не значи че ръкопляскам.

 39. 39 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#34] от "nenad":

  Тъп ли си или се правиш? Каква е тая "велика" икономика, дето всичките и показатели са по-лоши от българските, и това при положение, че притежават 30 % от ВСИчКИ ПРОРОДНИ БОГАТСТВА НА ПЛАНЕТАТА. Не това не е икономика, това е голям смях.

  Чети и мисли! На над 40 % от руснаците не им стигат парите за храна и дрехи:
  http://www.rbc.ru/economics/26/07/2016/579790cf9a79470210398c81?from=main

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 40. 40 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#39:"iak"] Каква е тая "велика" икономика,[/quote]
  Чакай, чакай - за "велика" / нещо да съм казал за "велика"?!?/ ли говорим, или за "несъществуващата"?
  Поговори с човечето в главицата си и после пак ела да поприказваме по темата!

 41. 41 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Любопитно

  [quote#38:"Judjuk"]Не си ме чул да ръкопляскам нали[/quote]
  А ти кого чу да вие?

  Gunter glieben glauchen globen
 42. 42 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 426 Любопитно

  [quote#30:"iak"]средната заплата по-малка от българската. [/quote]
  За септември средната заплата е 35 843 рубли.
  С днешния валутен курс това са 1 036 лв.
  Ние кога минахме хилядарката?

 43. 43 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  [quote#11:"karabastun"]''Нищо за Европа'' - за * или добро или нищо...?![/quote]
  Това, което си оцветил като любопитно, не е ли грешка?
  Ако си неутрален или сериозно мислиш така, по-добре отивай на "сигурно" место! ОНД, Куба си, янки но, Венецуела...
  Сигурен съм - шегуваш се!
  Ако не, дай аргументи за смъртта на Европа.

 44. 44 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  [quote#15:"simval"]Много за икономиката, а в статията - нищо по този въпрос.[/quote]
  Напротив. Става дума за военно-промишления комплекс, който крепи някак индустрията, но трябвало да се обърне и към гражданските нужди/продукти . Толкоз!!
  Пише шевна машина, сглобяваш - излиза картечница!

 45. 45 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#43:"Alexander97"]Ако не, дай аргументи за смъртта на Европа[/quote]
  Той няма аргументи, има мечти. Европа рухва и той отново става партиен секретар.

  Gunter glieben glauchen globen
 46. 46 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Любопитно

  [quote#39:"iak"]Тъп ли си или се правиш? [/quote]
  Оглуша ли, титане? Защо онемя - кажи къде съм казал нещо за "великата" руска икономика? И обясни защо я обяви за "несъществуваща", онова нещо в главата ти каза, че е правилно?

 47. 47 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Весело

  До коментар [#42] от "Panda":

  Приемам забележката и се коригирам В Руската икономика, средната заплата изпревари българската средна заплата през септември с 50 лв.
  Така по-добре ли звучи?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 48. 48 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  Както и да е, наистина никой няма нужда от излишна конфронтация!
  Пък и ако има такава, вероятно Русия пак ще насапуниса вратлетата на разните Обамки, Килърки, Брюкселски къдрави, както го направиха последната година в Сирия, преди това в Украйна, Грузия .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 49. 49 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#46:"nenad"]Оглуша ли, титане? Защо онемя - кажи къде съм казал нещо за "великата" руска икономика? И обясни защо я обяви за "несъществуваща", онова нещо в главата ти каза, че е правилно?[/quote]
  Аргументация съм ти дал достатъчно, че това руското нещо не е икономика. Ако чипа ти пречи да разбереш, аз не мога да ти помогна
  [quote#39:"iak"]икономика, дето всичките и показатели са по-лоши от българските, и това при положение, че притежават 30 % от ВСИчКИ ПРОРОДНИ БОГАТСТВА НА ПЛАНЕТАТА. Не това не е икономика, това е голям смях. [/quote]

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 50. 50 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  [quote#45:"Blood Red Skies"]Европа рухва и той отново става партиен секретар.[/quote]
  Партиен секретар, но тоалетната хартия ще свърши, а преди нея ще изчезнат кафето, бананите, компютрите и ... добавяй си по спомен от зрелия соц!

  Не! Компютрите - не!
  Ентусиаст-българин направи мостри на "Правец". Чака поръчки от клубовете по интереси, ама не знам те на какво мнение са.
  Не искам да се надсмивам над човека, но той просто забравя какви концерни работят по технологиите, а той е сам!

 51. 51 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  [quote#48:"boby1945"] вероятно Русия пак ще насапуниса вратлетата на разните Обамки, Килърки, Брюкселски къдрави,[/quote]
  Кога го е направил веднаж, та да има ПАК?

 52. 52 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#47:"iak"]Приемам забележката и се коригирам В Руската икономика, средната заплата изпревари българската средна заплата през септември с 50 лв[/quote]
  Хубаво е че сте готови да се коригирате.
  В този ред на мисли продължете да се коригирате - разликата не е 50 лв.
  И не, не звучи добре.
  За българската икономика.

 53. 53 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#49:"iak"]Аргументация съм ти дал достатъчно, че това руското нещо не е икономика.[/quote]
  Хахахахаххххххххх, страхотен си

 54. 54 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1505 Разстроено

  [quote#36:"Blood Red Skies"]равноправна и взаимноизгодна основа; взаимодействието ни в решаването на глобални и регионални проблеми отговаря на интересите на целия свят;[/quote]
  Това е от преписана реч на Брежнев, Андропов, Черненко...
  Копи-пейст! Ужас, изтръпвам от клишетата - връщат ме в младостта, която никак не беше пълна с радост и щастие....

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#52:"Panda"]Хубаво е че сте готови да се коригирате.
  В този ред на мисли продължете да се коригирате - разликата не е 50 лв.
  И не, не звучи добре.
  За българската икономика.[/quote]
  Съгласен съм с вас! В сравнение с руския бантустан, България би трябвало да е доста по-напред. За държави като Германия и САЩ е излишно дори да се говори.

  Та колко еразликата в заплатите за последния месец?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 57. 57 Профил на enidet
  enidet
  Рейтинг: 218 Неутрално

  "Путин" в заглавието на новината и само 53 коментара? Какво става? Да не свършиха парите? Ще си загубите работата ей! Стегнете се!

 58. 58 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#55] от "emilz":

  Има си проблеми човека, не трябва да му се смеем!

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 59. 59 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1101 Весело

  До коментар [#57] от "enidet":

  След като Тръмп поеме властта, изобщо няма да се говори за джуджи.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 60. 60 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  [quote#52:"Panda"]не звучи добре.
  За българската икономика.[/quote]
  Българската икономика щеше да е класи нагоре, ако не плащахме данък "Русия"! Освен това, драги ми смехурко, в България не тече нефт, газ, нямаме калии, кадмий, никел, урана братята-руси го изнесоха. Да ти обяснявам е обидно - с тези природни дадености Русия ТРЯБВАШЕ ДА Е първа в света, а тя крета!

 61. 61 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Любопитно

  [quote#55:"emilz"]превъзбуден психо[/quote]
  Уаууу, звучиш доста компетентно! Още един титан на мисълта?

 62. 62 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Речта му звучи доста примиренчески... ако можеше щеше да вдигне бялото знаме , но няма как..

 63. 63 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ...Путин посочи, че от износ на аграрни стоки днес Русия печели повече, отколкото от износа на въоръжение...

  На практика не произвеждат абсолютно нищо което си заслужава да се купи..

 64. 64 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  Путин смени плочата, иска да има приятели:
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/88223-putin-smeni-plochata-iska-da-ima-priyateli.html

  Gunter glieben glauchen globen
 65. 65 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  "главните причини за забавяне на икономиката са преди всичко наши, вътрешни - дефицит на инвестиционни ресурси, съвременни технологии, професионалисти, конкуренция, бизнес климат."

  Перфектно обобщение. Но трябва и да продължи и да обясни защо:
  - няма професионалисти, защото в Русия по болшевишка традиция мразят образованите;
  - няма конкуренция, защото Кремъл раздава благата;
  - няма бизнес климат, защото решенията се вземат от чиновници а не от пазара;
  - нямат съвременни технологии, защото с тях биха правили оръжия, с които оръжия да заплашват държавите от където внасят технологиите;
  Накрая инвестиционните ресурси са последна грижа. Ако поправят поне половината от предните причини инвестициите ще потекат сами.

  подпис
 66. 66 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  [quote#65:"Иван К"]биха правили оръжия, с които оръжия да заплашват държавите от където внасят технологиите; [/quote]
  Да, технологиите, но и 40% от електрониката !
  Нямат си, не могат да си направят и внасят.

 67. 67 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2793 Любопитно

  До коментар [#6] от "меншевик":

  "ние никога не търсим и не сме търсили врагове, трябват ни приятели"

  Може ли някой да посочи, кого джуджи не е набедил за враг на Русия, освен изящния севернокореец, задокеанския Мадуро и кръвопиеца Асад?

 68. 68 Профил на cicero
  cicero
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#30:"iak"]Че има ли икономика в Русия?
  [/quote]

  Този интересен въпрос подтиква да погледнем статистическите данни на МВФ за 2015 година. Относно БВП на глава от населението в долари там се чете следното:

  Русия - 9,243
  Китай - 8,141
  България - 6,843

  Тези данни са приети в света като измерение за благоденствието на една държава.
  Та хора например от Чехия, Полша, Унгария и подобни държави ако задават този въпрос ехидно, хваща декиш. Те са по-богати.
  Ама да си по-беден и да се присмиваш на по-богат си е ... особен случай на гордост.

  Даже една закъсала уж огладняла Венецуела има БВП от 8,494 долара на калпак.

  Надявам се да съм отговорил на множеството подобни въпроси в този уважаван форум.

  Liberae sunt nostrae cogitationes (Нашите мисли са свободни)
 69. 69 Профил на cicero
  cicero
  Рейтинг: 374 Весело

  Браво! Във форума под тази статия се наслаждавам на множеството лозунги като онези от "Работническо дело" преди години, но сега с обратен знак.
  И са по-остроумни във всеки случай.
  Е, към изложеното в статията нямат почти никакво отношение, но са на добро ниво като фолклорен хумор.

  Отдавна не бях се смял така от сърце!

  Liberae sunt nostrae cogitationes (Нашите мисли са свободни)
 70. 70 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  Ето картинка на руската икономика, както я виждат самите руски икономисти, колкото и да са зависими и наплашени от репресии заради обективната си оценка. Това, разбира се, не се демонстрира на събития като днешното, по него се пази оглушително мълчание, който видял-видял.....

  http://www.forexpf.ru/news/2016/08/18/b74b-rossiya-zarplaty-dokhod-naseleniya-i-roznichnye-prodazhi-infografika-iyul-2016.html

  ПС За тези, които нямат време-реалният доход към юли тази година е паднал със 7 % по отношение на този отпреди година, а този преди година е паднал със 7 % от този през 2014 г.
  Не е толкова съществено, но смея да напочмня, че тези данни са публикувани след смяната на ръководството на РБК. Предишнити данни бях още по-драстични....

 71. 71 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Разстроено

  Мдам.Кога ще ги стигнем...руснаците..От една практически разбита държава при Елцин, днес имат по-висок БВП на глава от населението от нас.И то много по-висок.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 72. 72 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2940 Весело

  [quote#71:"1Sion1"]Мдам.Кога ще ги стигнем...руснаците..[/quote]

  Премести се в Сибир да ги настигнеш, все нататък те дърпа другарю, време е да нарамиш бохчата, трена и право в Новосибирск!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 73. 73 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  До коментар [#68] от "cicero":

  Русия - 9,243
  Китай - 8,141
  България - 6,843

  Лъжеш, драги!
  За да има Русия този БВП на човек от население (146 млн), тя трябва да има БВП от 87600 трлн рубли (9243 х 65 рб/дол. х 146 млн.) Официалните данин за 2015 г. са за 60630трлн.рубли,

  http://quote.rbc.ru/macro/indicator/1/2/

  тоест, твоят БВП на душа трябва да го свиеш до 70 % от гордо написаното, тоест до 6430 долара. Колко , казваш, е в България?

 74. 74 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#30] от "iak":

  :)))))
  И от 300 милионна държава , си вече , само ,около 150 милионна и пак мизерията , руска , е на ..линия ..))

  BIG AL
 75. 75 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#71] от "1Sion1":

  имат по-висок БВП на глава от населението от нас.И то много по-висок.::)
  ...............
  Имат, имат - от помпане на нещо от ..земята :)
  Готово - за продаване , а мужикът- произвел брутен продукт !!??
  хахахаххаааа..... ))

  BIG AL
 76. 76 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2940 Весело

  [quote#68:"cicero"]Русия - 9,243
  Китай - 8,141
  България - 6,843[/quote]

  Вземете сравнявайте подобни държави, мАмашата ви уж имала газ и нефт, че и цялата менделеева таблица, най- богатата на ресурси държава в света, пък БВП на човек:

  Русия - $11038
  Норвегия - $59098.55
  Саудитска Арабия - $25960
  ОАЕ - $43048
  Кувейт - $52197

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 77. 77 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#73] от "Дон Кихот":

  Нещо си се побъркал..Ето ти таблици за 2016 в различни измерватели:

  https://knoema.com/sijweyg/gdp-per-capita-ranking-2016-data-and-charts

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 78. 78 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  [quote#4:"citoplast"]Нищо за Европа, малко за САЩ и много за икономиката...

  И правилно! Най-много за нея която в рушия най-малко я има, даже почти я няма! [/quote]

  И за единството на "руския народ" каквото и да се разбира под това понятие. Най-много се говори за нещо което го няма. Сепаратизмът в Русия набира сили, въпреки, че сега е под похлупак. Но така ще е докато Путин е на власт. След Путин разпадът на РФ е неизбежен.

 79. 79 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 411 Неутрално

  "ние никога не търсим и не сме търсили врагове, трябват ни приятели."
  Прав е - враговете им много (и стават все повече), а приятели нямат. Резултат от "перфектната" работа на Путьо.
  Дано Путьо да управлява по-дълго, само той може да срути Русия.

 80. 80 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#76] от "Realist":

  Кое му е подобното?!Тия всичките от списъка сумарно са 1/8 от населението на Русия..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 81. 81 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#72] от "Realist":

  Ти премести ли се в Канада, след като Тръмп спечели?!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 82. 82 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  [quote#5:"Boyant"]"Няма да допуснем да се ощетяват интересите ни и да бъдат пренебрегвани. Искаме и ще се разпореждаме самостоятелно със съдбата си, ще строим бъдещето си без някой да ни подсказва отвън и без непоискани съвети."
  [/quote]

  Но Русия може да ощетява и пренебрегва интересите на други страни както и да се разпорежда с тяхната съдба. Това е наглостта на агресора.

 83. 83 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#82] от "tacheaux":

  Нещо конкретно да посочиш или сме на общи приказки, да заработим надника?!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  [quote#9:"deaf"]Баси,лично аз,дори и да искам,не бих могъл да напиша и произнеса реч,в която ВСИЧКО да е лъжа!!! Путин счупи всички световни рекорди на политици по лъготене! [/quote]

  Цяла Русия лъже. Тонът се дава от най-високо място:

  http://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5/a-18462520

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#85] от "Realist":

  Е щом ти е Мамаша, може и там да отидеш.Само по-далеч от омразният Тръмп...

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 87. 87 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2940 Любопитно

  [quote#80:"1Sion1"]Кое му е подобното?!Тия всичките от списъка сумарно са 1/8 от населението на Русия.. [/quote]

  Ами, по брой население на територията мАмашата ви е сравнима с Норвегия, Аляска и Канада. Хайде да сравняваме, приемам всички цифри, дори и любимите на всички чугуни PPP.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 88. 88 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  Премерена реч с баланс в тематиката. Нищо интересно.

 89. 89 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Весело

  [quote#9:"deaf"]Путин счупи всички световни рекорди на политици по лъготене![/quote]
  Той това го е учил в КГБ . Така да лъже , че казано от него да звучи като истина . Факира Мити..... опсссс , Пути !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 90. 90 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#87] от "Realist":

  Само че още няма измервател на икономиката на база територия.Затова е БВП на глава от населението.Ко искаш да измерваме на база лисици на глава от населението?!Или на крокодили?!Някой нов критерий няма ли да посочиш, само и само да пасне на тезата?!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 91. 91 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2940 Весело

  [quote#88:"Добрин Велков"]Премерена реч с баланс в тематиката. Нищо интересно. [/quote]

  Прилича на късният Тодор Живков, нали? Личи ти старши как си дремал в часовете по политпросвета!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 92. 92 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#91] от "Realist":

  Но ти явно не си...

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 93. 93 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  [quote#35:"iak"] Друго което много внимава е да не предизвика Тръмп, който е същия нарцис. Заради това и не обелва една лоша дума за САЩ [/quote]

  Путин, когото нашите мурзилки смятат за смел и решителен, беше по-нисък от тревата по време на Буш. Много бързо забравяме, че НАТО се разшири имено по време на Буш със съгласието или поне без съпротивата на Путин. Всички бивши социалистически страни, като и някои от бившите съветски републики бяха приети в НАТО. Тогава Путин не само не се противопостави, но даже подкрепяше политиката на американския президент за инвазията на САЩ в Ирак и Афганистан. Нямаше нищо напротив Щатите да разкрият свои военни бази на територията на Бившия Съветски съюз в средна Азия. "Смелостта и решителността" на Путин дойдоха тогава , когато президент на САЩ стана Обама. Тогава Путин разбра, че от страна на Щатите няма да има никаква реакция и още по-малко съпротива и започна агресиите си срещу Грузия и Украйна. Сега не смее да каже лоша дума за Тръмп, защото изпитва панически страх от различни тълкования на изявленията на новоизбрания американски президент , че щял да се разбере с Путин. Защото има различен вид "разбирания". Може да се разберат "со кротце и со благо" по думите на виден наш държавник от миналото , но и може да се разберат и "с малко кютек". Под кютек не бива да разбираме непременно ТСВ. Може това да бъде само смръщване на вежди от страна на Тръмп при което джуджето тутакси ще стане по-ниско от тревата , както беше при Буш. Путин е страхлив и това до сега го е показвал и доказвал многократно. От тези страхливци, които придобиват смелост тогава , когато виждат, че за зулумите , които правят няма ответна съпротивителна реакция. Виждаме как реагира на случката със сваления руски самолет от турците. Позорно прости на Ердоган , без последния да му се извинява и сега руските военни самолети не смеят да припарят до турската граница. Подобно е отношението на Путин и към "приятелски" Китай. И там е по-нисък от тревата. Не смее да направи никаква авантюра с Казахстан, въпреки , че с тази страна има хиляди километра обща граница и въпреки , че в Казахстан има много руснаци, които са действително онеправдани като такива , защото Назърбаев води шовинистична вътрешна политика, която лишава тамошните руснаци от много права. Но Путин знае , че зад Казахстан стои Китай. Китайците не са кекави като демократичните европейци, които отказват да подкрепят Украйна в нейната борба за независимост и териториална цялост. Мечката играе според тоягата, се казва в една поговорка. В случая това важи с пълна сила за руската мечка.

 94. 94 Профил на cicero
  cicero
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#73:"Дон Кихот"]Лъжеш, драги![/quote]

  Ако някой лъже, не съм аз бе, колега! МВФ лъже (казва се Международен Валутен Фонд) и тази институция публикува такава пропаганда. Пише го по сума сайтове, че даже и в Уикипедия се чете.

  Посипвам си главата с пепел, че съм се хванал на Путинската пропаганда на тия от МВФ!

  Liberae sunt nostrae cogitationes (Нашите мисли са свободни)
 95. 95 Профил на cicero
  cicero
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#76:"Realist"]Вземете сравнявайте подобни държави[/quote]

  Подобни по какво?
  Само да ти подшушна - това сравнение не съм ги измислил аз. Още през 30-те години на миналия век го е измислил един американски икономист по име Саймън Кузнец.

  Ама той не е имал възможност тогава да чете нито рубриката "Читателски писма" в "Работническо дело", нито модерната ѝ версия в тукашния форум. А пък да не говорим за твоите особено ценени коментари. Жал ми е за него!

  Liberae sunt nostrae cogitationes (Нашите мисли са свободни)
 96. 96 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2940 Весело

  [quote#95:"cicero"]Подобни по какво? [/quote]

  Република България няма ресусрсите които има мАмашата ти другарю. И при положение, че мързеливите араби изкарват 2.5 до 5 пъти повече на глава от населението от продажбата на същите ресурси говори много за нивото на мужиците. Иначе, такива като тебе и другият илитерат можете да се подпикавате най- лицемерно като българските комунисти и рубладжии колко били велики. Що не живеете там, щом било толкова добре?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 97. 97 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2793 Весело

  До коментар [#77] от "1Sion1":

  "Нещо си се побъркал..Ето ти таблици за 2016 в различни измерватели:"

  Аз съм изчислявал по данните, които ми представя официалната статистика на Русия. Показал съм и формулата.
  Но грешка има и тя е в това, че вместо млрд рубли съм писал трлн.
  Ако не вярваш- ето ти още веднаж източници:

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F

  Съгласно този,населението на Русия КЪМ 1 януари 2016 г.е

  146 544 710 души

  Ето и другият

  http://quote.rbc.ru/macro/indicator/1/2/

  Съгласно него, БВП на Русия за 2015 г. е

  60682 млрд рубли

  Като разделим второто на първото, получаваме БВП на нос от населението 414087 рб. По-нататък можеш да го трансформираш при какъвто си искаш курс на долара. Желая ти успех.
  ПС Според мен, разликата се получава от това, че когато са подавали своите данни в различни агенции, руснаците просто са лъгали. Или ще кажеш-това е невъзможно!!! Ще ти повярвам!

 98. 98 Профил на cicero
  cicero
  Рейтинг: 374 Весело

  МВФ е много недолюбван от участниците в този форум. На цитираните от мен негови данни в № 68 се пишат минуси, а един капацитет с много Реалистичен ник дори ги оспорва като меродавни в № 76.

  Само да напомня - МВФ е респектирана международна институция със седалище във Вашингтон.

  Защото ми се струва, че много участници във форума смятат МВФ за Путинска пропагандна институция, разпространяваща лъжи.

  Въпрос на знания и образование! Няма ли ги, не помага нищооо!


  Liberae sunt nostrae cogitationes (Нашите мисли са свободни)
 99. 99 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#9] от "deaf":

  В интерес на истината, не всичко в тази реч е лъжа. Има и една истина "Главните причини за забавяне на икономиката са преди всичко наши, вътрешни - дефицит на инвестиционни ресурси, съвременни технологии, професионалисти, конкуренция, бизнес климат."
  Чак се чудя, как решил да си признае това.

 100. 100 Профил на cicero
  cicero
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#97] от "Дон Кихот":

  Разбрахме! Ти си велик! Все пак обърни се към ония пропагандисти от МВФ да не разпространяват лъжи из интернет!

  Даже и аз им се хванах и съм възмутен. Но на мен ми е простено да не знам за калкулациите на такива капацитети като теб. На тях не им е простено!

  Liberae sunt nostrae cogitationes (Нашите мисли са свободни)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK