В Тайланд бе обявена широка амнистия в чест на възкачването на трона на новия крал

Рама Девети

© Reuters

Рама ДеветиШирока амнистия бе обявена в Тайланд в чест на възкачването на крал Маха Ваджиралонгкорн Бодиндрадебаяваранкун (Рама Десети) на престола, предаде БТА. Указът за това бе публикуван от Бюрото на кралския двор в неделя и влиза в сила от днес.


Амнистията обхваща инвалиди, хора, които страдат от онкологични заболявания, от психически разстройства и други тежки болести, включително СПИН. Затвора ще напуснат и осъдени, които са на възраст над 60 години и са излежали най-малко една трета от своето наказание.


Смъртни присъди ще бъдат заменени с доживотен затвор.
Точният брой затворници, които ще бъдат помилвани, не се съобщава. Но се уточнява, че осъдени за престъпления, свързани с разпространение на наркотици, не са обхванати от амнистията.


Рама Десети се възкачи на престола на 1 декември - на 50-ия ден след смъртта на неговия баща крал Пумипон Адулядет (Рама Девети). Той почина на 13 октомври на 88-годишна възраст след дългогодишно боледуване.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK