Меркел: Това е тероризъм, извършителят ще бъде наказан (хронология да 14:30)Камион се вряза в понеделник вечер в коледен базар на площад "Брайтшейдплац" близо до мемориалната църква "Кайзер Вилхелм" в Берлин. (Обобщения на събития от началото на инцидента и нощта - тук)


Какво е известно и потвърдено от германските власти за инцидента до 14:30 часа:


- Полицията потвърди за 12 загинали и 48 ранени, 18 от които много тежко.
- Камионът е собственост на полска фирма, която заяви, че е изгубила връзка с шофьора в понеделник следобед. Разследващите съобщиха, че работят по версия за кражба на превозното средство.
- Полицията залови предполагаемия водач, забил камиона в базара. Неговата самоличност все още не е съобщена от властите. В камиона е намерен друг пътник, който е мъртъв. Той е от полски произход.
- "Ди Велт" обаче заяви, че е арестуван "погрешният човек" и реалният извършител е на свобода и въоръжен
- Германският канцлер заяви, че случилото се е терористична атака
- Вътрешният министър Томас Де Мезиер го нарече "без съмнение атака".
"Дневник" продължава да следи случилото се на живо:


14:18 НОВ ОБРАТ В ДРАМАТА. Според в. "Ди Велт" реалният извършител на нападението с камиона все още не е заловен, въоръжен е и представлява заплаха. Високопоставени източници от полицията са казали за изданието "хванали сме погрешния човек" и че "имаме нова ситуация, всички специални части и берлинските служби са уведомени.


14:15 Според Де Мезиер задържаният говорел език, за който е било трудно да се намери преводач. Става дума за белуджи, един от петте регионални езика в Пакистан. Той е говорен от белуджите, народ, населяващ части от Иран, Пакистан и Афганистан, но също така и с големи общности в Оман и Обединените арабски емирства.


14:05 Вътрешният министър Де Мезиер каза още, че задържаният е от Пакистан, пристигнал е в Германия на 31 декември 2015г., а в Берлин - през февруари, потвърждавайки предишни публикации на медиите.


13:52 Коледните пазари не бива да затварят. Може би някои атракции е добре да бъдат ограничени от съображения за сигурност, но хората трябва да празнуват, да си купят нещо от павилионите на занаятчиите, добави той.


13:49 Министърът на вътрешните работи отказа да потвърди националността на жертвата в камиона или на задържания заподозрян. Знам само как е загинал мъжът в камиона, подробностите ще бъдат съобщени по-късно, добави той.


13:45 Запитан от журналисти дали приема тезата на канцлера Меркел, че това вероятно е терористично нападение, Де Мезиер отговори кратко, че много добре е премерил думите, които е използвал в изявлението си. Никоя организация не е поела отговорност, задържаният не е с досие в германските служби, всички версии на следствието са отворени за работа. Не сме открили още пистолета, с който е убит мъжът в кабината на камиона.


Меркел: Това е тероризъм, извършителят ще бъде наказан (хронология да 14:30)

© Reuters


13:44 Страхът не бива да ни кара да вървим назад. Обещството ни е свободно и бе атакуван либералният ни и свободен начин на живот. Скърбим с близките на загинали и пострадали, но не бива да отстъпваме, каза вътрешният министър. Той допълни, че в изминалите часове са получени хиляди послания на съчувствие, единство, готовност да се помага.


13:41 Де Мезиер заяви, че са предприети извънредни мерки и в готовност са допълнителни сили, които може да бъдат разположени за сигурността на гражданите.


13:40 Камионът е измина 60-80 метра през пазара, след което водачът е избягал.


13:39 18 от ранените са в критично състояние; според данните ни загиналият в камиона е с огнестрелна рана; задържаният може да е част от инцидента, той отрича да е извършил нападението, допълни министърът.


13:37 Вече нямаме съмнение, че снощният ужасен инцидент е атака, заяви федералният вътрешен министър Томас де Мезиер на специална пресконференция, предавана на живо от телевизиите.


Камионът, който снощи се вряза в коледния базар в Берлин

© Reuters

Камионът, който снощи се вряза в коледния базар в Берлин


13:34 Съюзниците на Меркел от Християн-социалния съюз в Бавария призоваха за промяна в германската политика за сигурност и предоставяне на гражданство. "Дължим го на жертвите, на пострадалите и на всички граждани - да преосмислим тази политика и да я променим", заяви лидерът Хорст Зеехофер, зитиран от "Ройтерс".


13:25 "Няма да се поддадем на шантаж и тероризъм. Това е равносилно на победа над тях и тяхната пропагандна битка със Запада", заяви кметът на Страсбург Ролан Рие. В града пристигна вътрешният министър Бруно льо Ру, тъй като тук е един от най-големите и популярни коледни пазари в Европа, посещаван от до 2 милиона души. Старият град е с големи бариери, които да предотвратят навлизането на камиони и коли в пазарния район.


13:20 В момента по френски публични места като гари и летища патрулират близо 7000 войници и полицаи. За коледните и новогодишни празници те може да бъдат подсилен ис още 3000 души.


Полицейски автомобили охраняват коледен пазар в Манчестър. Редица градове в Европа обявиха засилени мерки за сигуронст на подобни места.

© Reuters

Полицейски автомобили охраняват коледен пазар в Манчестър. Редица градове в Европа обявиха засилени мерки за сигуронст на подобни места.


13:15 Бруно льо Ру, френският вътрешен министър, увери сънародниците си, че полицията и разузнаването си вършат добре работата и ги призова да не се въздържат да празнуват по коледните пазари. "Защитата е гарантирана. Искат хората да излязат и да се радват, каза той пред радио Europe 1.


13:10 Според в."Ди Велт" арестуваният от полицията е бил в страната с разрешение за временно пребиваване, получено през юни 2016г.


13:07 Заподозреният участник в нападението е заявил, че няма нищо общо със случилото се, съобщи агенция ДПА.


12.48 Камионът, който снощи се вряза в оживения коледен базар в Берлин, вече е вдигнат от мястото. Районът все още е отцепен и разследващите извършват следствени действия.


Меркел: Това е тероризъм, извършителят ще бъде наказан (хронология да 14:30)

© Reuters


12.31 Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова свиква в 14.00 часа съвещание със службите, военните и Министерството на външните работи (МВнР), на което ще се обсъди необходимостта от спешни мерки след атаката в Германия. По-рано днес тя бе на среща при приемиера Борисов.


12.29 Премиерът в оставка Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до германския канцлер Ангела Меркел. "България категорично отхвърля всяка форма на насилие и всеки акт на терор укрепвал волята ни за обединяване на усилията за защита на човешкия живот", казва Борисов, "Потресени сме отжестокостта и вярваме, че виновниците за този акт на насилие ще понесатотговорността си".


12.25 Ние сме в състояние на война, въпреки че някои хора не искат да го признаят, заяви пред телевизия SR вътрешният министър на провинция Заарланд Клаус Буйон, който е член на Християндемократическия съюз на Ангела Меркел.


12.12 Коледните пазари в Берлин днес ще останат затворени, за да се отдаде така почит към паметта на загиналите, съобщи германското вътрешно министерство.


12.09 Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че лично ще посети мястото на трагедията, за да изрази съпричастност с близките на жертвите и подстрадалите. "Нужна ни е сила, за да живеем в нашата Германия - свободна, либерална и единна", заяви тя. След изявлението, което продължи около 5 минути, канцлерът напусна залата, без да приема въпроси.12.05 Извършителите ще бъдат наказани според нашите строги закони. Вече смятаме, че това е терористично нападение, заяви Меркел. Извършителят на това ужасно престъпление е някого, на когото Германия е предложила убежище и защита, добави тя.


Меркел: Това е тероризъм, извършителят ще бъде наказан (хронология да 14:30)

© Reuters


12.03 Започна пресконфренцията на канцлера Ангела Меркел след атаката в Берлин снощи. Облечена в черно, тя започна с думите, че е шокирана и ужасена от случилото се.


12.00 Лондонската полиция съобщи, че затяга мерките за сигурност след атаките в Белрин и Анкара.


11.46 Смел свидетел, подгонил шофьора на камиона, който се вряза в коледен базар в Берлин снощи, е помогнал на германската полиция да успее да залови заподозрения. Това разказва говорител на полицията пред в. "Велт".


11.27 Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на канцлера Ангела Меркел и президента Йоахим Гаук. "Жестокостта и цинизмът на това престъпление срещу мирни цивилни са шокиращи", се казва в съобщението, публикувано на сайта на Кремъл.


Жена се моли близо до коледния базар на берлинския пл. "Брайтшейдплац". Много хора идват, за да оставят цветя и запалят свещ за жертвите и да се помолят за пострадалите.

© Reuters

Жена се моли близо до коледния базар на берлинския пл. "Брайтшейдплац". Много хора идват, за да оставят цветя и запалят свещ за жертвите и да се помолят за пострадалите.


11.25 "Коледният пазар не беше случайна цел. Това е атака не само срещу свободата и начина ни на живот, но и срещу християнските ни традиции. Германия е разделена по имигрантския въпрос, но тероризмът ще ни обедини. Тези терористи са безбожници". Това заяви лидерката на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри, цитирана от в. "Гардиън".


11.23 Един от загиналите в инцидента е бил застрелян и това вероятно е полякът шофьор на камиона, твърди вътрешният министър на провинция Бранденбург, цитиран от германското списание "Фокус".


11.12 Народното събрание осъди "невинните посегателства срещу живота на невинни хора" в Берлин и Цюрих. С минута мълчание депутатите днес почетоха паметта на жертвите, както и на убития руски посланик в Турция.


11.09 "Тази ужасна атака добавя ново измерение на тероризма в Германия. Германците не са свикнали на такива събития. Дебатите в следващите седмици ще са интензивни и оживени, но трябва да останем хладнокръвни. Прекалено рано е да си вадим заключения от този случай. Никой не знае дали този човек е работил сам, или като част от мрежа. Не е известно дали е имал съмишленици", заяви Стефан Майер от парламентарната група на християндемократите на Ангела Меркел пред BBC Radio 4.


Той припомни, че през есента на 2015 г. притокът на мигранти е бил неконтролиран или зле контролиран и това е наложило сериозни поправки във федералните закони.


10.58 Заподозреният е бил арестуван за дребни престъпления, твърдят германският в. "Тагесшпигел" и агенция "Ройтерс". Според техни източници той е пребивавал в бежанския център "Темпелхоф" в Берлин, който по-рано тази сутрин бе претърсен от спецчастите.


10.51 Полякът, който е регистриран като шофьор на камиона и бе открит мъртъв е него, е починал от рани, нанесени с хладно оръжие, съобщи полската телевизия TVN24. Негов братовчед твърди пред медията, че камионът е бил отвлечен на път за Берлин. Според полицията обаче той е бил откраднат от строителна площадка в Полша.


10.42 Заподозреният е 23-годишен пакистанец на име Навид Б. Той е пристигнал в Германия преди година, твърдят източници на в. "Билд".


10.32 "Ужасни, но не и изненадващи новини от Берлин. Събития като това ще бъдат наследството на Меркел", заяви бившият лидер на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж.


10.19 Германското министерство на здравеопазването съобщи, че 29 от пострадалите в Берлин все още са в болница, като някои са в тежко състояние и има опасност за живота им.


10.08 "23-годишен пакистанец, който от година живее в Германия е задържаният за атаката в Берлин, съобщи пред Си Ен Ен главният редактор на берлинската редакция на "Билд".


09.58 Главната прокуратура пое разследването за случилото се в Берлин, съобщи полицията в германската столица. От полицията добавиха, че ще продължат да информират гражданите за всички нейни действия и евентуални инструкции за безопасност.


09.50 Не е изключено камионът, който прегази и уби 12 души в Берлин и рани близо 50, да е бил похитен заедно с шофора, съобщава полското издание за делови новини money.pl, като изтъква информация от проследяващото устройство на превозното средство.


09.55 Националните флагове над държавните институции в цяла Германия днес ще бъдат наполовина свалени. В цялата страна днес ще се проведат бдения в памет на 12-те загинали. в 11.00 часа местно време на мястото на атаката ще бъде отворена съболезнователна книга.


09.40 Полицаи от германските специални сили са щурмували хангар в някогашното летище Темпелхоф в Берлин, което през миналата година бе преобразувано в бежански център, съобщи "Ди Велт". Засега не се съобщава повече за операцията.


09.13 В коментар за случилото се в Белрин кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че е поискала в навечерието на празниците на ключови места в столицата да бъде разположена жандармерия. "Настоявам за засилено полицейско присъствие в районите с бежански центрове и местата, където се събират младежи от афганистански и пакистански произход", каза Фандъкова пред БНТ.


09.10 предполагаемият шофьор на камиона, който се вряза в коледния базар в Берлин, е бил задържан в парк на около 2 км от мястото на атаката, след като е избягал. Полицията е успяла да го задържи, след като свидетел го е последвал и е подал сигнал към властите, съобщава Би Би Си.


09.00 Кметът на френския град Ница, където на 15 юли при терористична атака бяха убити над 80 души, сравни случилото се в Берлин с нападението в Ница. "Същият начин на действие. Същото сляпо насилие. Същата омраза към щастливи хора. Повече от всякога - борба срещу мракобесието", написа Филип Прадал в Туитър.


08.55 "Днес имаше терористични атаки в Турция, Швейцария и Германия - и става по-зле. Цивилизованият свят трябва да промени мисленето си", написа в "Туитър" новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп.


08.40 Германският в. "Тагесшпигел" съобщи, като се позовава на източници от силите за сигурност, че задържаният във връзка с инцидента в Берлин е афганистанец или пакистанец.


08.25 Президентът Росен Плевнелиев осъди остро нападенията в Берлин и в Цюрих, при които загинаха и бяха ранени много невинни хора. "Дълбоко потресени сме от тези грозни актове на терор в светлите дни преди Коледа", заяви държавният глава, цитиран от прессекретариата си.


08:01 - Полицията в Берлин съобщи, че камионът ще бъде преместен от мястото за последващи съдебни експертизи.


Тя отново призова гражданите да не разпространяват снимки от мястото на трагедията от уважение към пострадалите и жертвите.


Властите обявиха през нощта специален сайт, на който свидетелите могат да качват снимки и видео от случилото се.


07:23 - Над 10 часа след като камион се вряза в коледен базар в Берлин, полицията съобщи, че той е бил умишлено насочен към мястото. За първи път инцидентът беше определен от властите като "предполагаема терористична атака".


Властите потвърдиха и че откритият в камиона мъртъв мъж от полски произход не е карал по време на инцидента. Това засилва версиите, че превозното средство е било откраднато или отвлечено. Все още няма официален коментар за самоличността на заловения предполагаем шофьор, който избяга от мястото на сблъсъка.


Вътрешният министър на Берлин Андреас Гейзел и германският вътрешен министър Томас де Мезиер бяха много внимателни в коментарите си в първите часове след случилото се и информацията беше, че не могат да определят дали е инцидент или атака. Мезиер коментира през нощта, че не иска да го нарича "атака", докато не е сигурно какво показва разследването, въпреки че много неща сочат към това.


Все още няма официална информация за жертвите, като по-рано през нощта, местните медии съобщиха, че сред тях са германски граждани и чужденци.


Днес се очаква официална пресконференция на властите.


Всички събития от началото на инцидента до 7 часа сутринта - четете тук.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (205)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Rumen Mihaylov
  Rumen Mihaylov
  Рейтинг: 34 Неутрално

  Хубаво е да са предпазливи, но не и да се парализират пред реалността. Дано разследването се направи бързо и качествено и да се разкрият всички замесени. Бог да прости загиналите.

  Rumen Mihaylov
 3. 3 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  В никакъв случай не е терористичен акт, сакън!!! Те тези нежни души, дето Меркелица ги покани с "Вилкомен", са неспособни на такова нещо. Те са само лекари и инженери.
  При всичко това, германците пак ще изберат Меркел, да им го вкара до край.

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  Камионът въобще не се е врязал умишлено! Случайно е станало и призоваваме съм търпимост! А пък имигрантите нямат никакво участие в пътно-транспортното произшествие! Неволният инцидент е станал заради премаляването на водача, който е будист!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Бог да прости загиналите! За съжаление изглежда, че немците здраво са си заровили главите в пясъка (да не кажа нещо друго, че ще звучи цинично). Какво още трябва да се случи, за да започнат да реагират адекватно и да наричат нещата с истинските им имена??? Решаването на всеки проблем започва с признаването му, а не с опити за замитане под килима.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Докато световните сили не пожелаят да ликвидират ИД, ще е така...а защо не желаят е отделен въпрос. Жалко за загиналите и пострадалите.

 8. 8 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Вие давате ли си сметка за каква цензура на медийте става въпрос в Гермяния, след като при толкова безумия, все още изборат меркелица начело..
  Положението е почти като при Гьобелс.. а си гъкнал срещу официалната политика, а си заминал в ..."забвение"

 9. 9 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  А, да. Предполагаемият шофьор е афганистански бежанец.

  http://www.berliner-zeitung.de/berlin/chronologie-verdaechtiger-afghane-wohl-als-fluechtling-eingereist-25341200?dmcid=sm_fb

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 10. 10 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Тъжно, но факт.
  Промити мозъци, викащи бог е велик, възприемащи действията си като вариант за собствено "спасение".
  Според мен новите реалности предполагат обява на религиите като водещи до тежки психопатии с опасни последици върху модерните общества, забрана и законово преследване на водачите им и ранното им изкореняване от съзнанието на подрастващите.
  При това религията няма значение, всички са еднакви по отношение подход за обсебване и цели.

 11. 11 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Докато не стане ясно, че не е възможно да се толерира религия и същевременно да се елиминира възможността за това, въпросната религия да се превърне в смъртоносно оръжие, нищо няма да стане.

 12. 12 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 1053 Неутрално
 13. 13 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 2025 Разстроено

  Шофьора е заловен, а все още самоличността му е неизвестна. Защо продължават да правят на идиоти цяла Европа? Какво още трябва да се случи за да проумеят, че толерантността е прекрасна ценност, но тя не бива да се бърка с откровената глупост. Вратите на Европа са отворени за хора в нужда, хора уважаващи ценностите ни и готови да се впишат в обществото ни. За тези, които ни мразят заради това, което сме, за тези които не приемат нашия начин на живот и дори имат нахалството да искат да го променят според собствения си извратен мироглед, вратите ни трябва да са плътно затворени. Случващото се в Германия не е толерантност, то е чиста проба безумие преминало всички граници.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 15. 15 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 853 Неутрално

  "разследването е за "предполагаема терористична атака"
  "Неговата самоличност все още не е съобщена от властите"
  ================
  Айде пак дежурните политкоректни глупости. Какво още трябва да и се случи на Европа та някой да прогледнат и да почнат да назовават нещата с истинските им имена и съответно да действат!
  Никаква "предполагаема" атака не е това. И терориста си има име. От Пакистан е дошъл с вълната от "нещастни" бежанци. Убил е полския шофьор за да му завладее камиона и да извърши терористичния акт.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 16. 16 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Нима не се вижда, че в България православието е инструмент за прокарване на руска пропаганда. Колко трябва да бъде заслепена една нация, че да не забележи капана, в който бива вкарвана.
  Вчера по "История.бг" се каза една всеизвестна истина. Най-големите дарители на църквата днешно време са най-големите държавни крадци. Крадеш 5 милиона, даряваш един на църквата и тя ти създава чисто нов, лъснат и приемлив образ.
  Проф. Иван Стоянов ясно посочва, че там където има православие, няма развитие. Едното исключва другото. Не точно бомби, но "убийство" на съдбите на цели поколения и тяхното феодално подчинение от няколко тариката.

 17. 17 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 684 Любопитно

  ...Полицията залови предполагаемия шофьор, забил камиона в пазара. Неговата самоличност все още не е съобщена от властите...

  Колко ли време ще им трябва да признаят какъв е?

 18. 18 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9331 Любопитно

  Германската цензура е желязна - каква "предполагаема терористична атака" , като ИДИЛ вече си поеха атентата!

  karabastun1@abv.bg
 19. 19 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Между другото, преди няколко десетилетия (когато арабите гръмнаха с камион с експлозив някакъв щаб на УС Арми) показаха много интересен документален филм. Експериментите в този филм трабваше да отговорят на въпроса: "Могат ли войниците на пост пред военно поделение на УС Арми да спрат такъв камион, когато го виждат да наближава и не спира на заповедта да спре?". Пробваха с около 5 тонен нормален камион ПРАЗЕН. Стреляха в пистолет 45 калибър - камионът си върви. Стреляха с автомат - камионът си върви. Стреляха с картечница - камионът си върви. А постовите друго оръжие нямат. При тази стрелба шофьорът ще бъде убит в първите минути, но ако е застопорил волана и е сложил нещо тежко на педала на газта - камионът не може да бъде спрян.
  И това за постови на военно поделение, които имат много по-сериозно оръжие от полицаите. И става дума за ПРАЗЕН 5 тонен камион, а не за такова 20 тонно чудовище.
  Затова в Ница полицаите дълго не можаха да спрат камиона, макар че стреляха по него.

 20. 20 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Дано в Берлин си отворят очите и защитят адекватно германското население.

 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9331 Любопитно

  До коментар [#16] от "ruby":


  [quote#16:"ruby"]Проф. Иван Стоянов ясно посочва, че там където има православие, няма развитие.[/quote]
  На Иван Стоянов много му здраве - След превземането на православните държави през 14-ти век от Османската експанзия - православните творци бягат на Запад - и създават Ренесанса!
  МОЖЕ БИ В ГЕРМАНИЯ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ИСЛЯМИСТИТЕ ЩЕ ИМ ОРГАНИЗИРАТ НОВ РЕНЕСАНС , А ????

  karabastun1@abv.bg
 22. 22 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  "Тя отново призова гражданите да не разпространяват снимки от мястото на трагедията от уважение към пострадалите и жертвите."

  Медиите повече ги разпространяват.
  Защо се свенят да нарекат нещата с истинските им имена? Терористичен акто извършен от мюсюлманин, любезно поканен в Германия

 23. 23 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#20:"Deinio"]Дано в Берлин си отворят очите и защитят адекватно германското население. [/quote]

  О, както виждаш от коментарите, ще има защитено германско население, но да не изпадаме в подробности кое точно "германско население" ще бъде защитено.

 24. 24 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5095 Неутрално

  [quote#1:"ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!"]О , каква неприятна новина за всякакви толерасти, соросоиди и малоумни защитници на фанатизираните лумпени плъзнали из Европа.. [/quote]За останалите да не би да е приятна?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 25. 25 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Винаги ме е изумявало това, че всички са наясно с последиците от религиозността, но поради криво разбрана толерантност не реагират на агресивното обработване на съседското дете например. Помните Пазарджик, в който цял един клас, изправен на крака от учителите, рецитираше "Отче наш". Достатъчно е да се влезе в сайтове за видеосподеляне и ще видите, че "изражението" на лицата и "блясъкът" в очите на тези деца е същия, както на децата, рецитиращи корана. Едно и също.
  Утре ще има да се чудим защо в 21 век има религиозни сблъсъци, по подобие на средновековието.

 26. 26 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#20] от "Deinio":

  "защитят адекватно германското население."
  Ти не си от тези, които си затварят очите. Идеално. И какво, според теб, трябва да направи Берлин, за да си защити населението???
  Питам всички горнопишещи, дето все се праскат че много добре виждат и разбират нещата.

 27. 27 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#25] от "ruby":

  Прочети още един път идиотщини, които си написала!

 28. 28 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Животното - афган - е влязъл през февруари в Германия. По покана на Меркел.

 29. 29 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Естествено, че е атентат извършен от някоя от орките на Меркел.

 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  Европа трябва официално да забрани исляма и да даде безплатно депортиране на правоверните! Има признаци ,че масовите убийства ще се увеличават и ще се стигне до ежедневни конфликти е цяла Европа.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Berlin police are investigating leads that the truck had been stolen from a construction site in Poland .

  Не прилича на набързо подготвена атака, както се мъчеха снощи да ни убеждават.
  Камионът изглежда е откраднат в Полша, след като шофьорът му е убит и е бил в кабината, за да не намерят трупа му.
  Атентаторът- афганистанец е минал границата с труп в кабината??!!
  Толкова за германската гранична полиция!
  Това означава, че е имал паспорт, шофьорска книжка, вероятно фалшиви.
  Имало е план и съгласуване, така че атентатът да се случи точно за коледния базар.
  Ако атентаторът е дошъл като мигрант преди една година, означава, че е имал поддържащ екип в Германия, който да организира покушението. Не е бил сам.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 32. 32 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Сега ще седят и мислят какво да кажат и как да го кажат, за да не наливат масло в огъня, да не навредят на имиджа на Меркел, да не настроят хората против мигрантите...

  Fail with honour then succeed by fraud
 33. 33 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#15:"Magen David"]Айде пак дежурните политкоректни глупости. Какво още трябва да и се случи на Европа та някой да прогледнат и да почнат да назовават нещата с истинските им имена и съответно да действат! [/quote]

  +++++++Докато Европа не вземе пример от достойната държава Израел и не обяви война на войнстващия ислямизъм, така ще бъде. Крайно време е тази политкоректна шизофрения да свърши. Народите на Европа трябва да се събудят и да нанесат ответен удар - решителен, ефективен и унищожителен. С джихадистите трябва да се приключи окончателно. Без разлика на възраст и пол. Пък нека Аллах да отсява, кои са били крайни и кои умерени.

  /не се чете/
 34. 34 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#30] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  "Европа трябва официално да забрани исляма и да даде безплатно депортиране на правоверните!"
  Депортиране къде, в коя държава, понеже същото е с муслитата, дето са трето поколение в Европа? Те са се родили и расли само в Германия, Франция, Белгия, Дания етц. Депортирането доброволно ли да бъде, или насилствено?

 35. 35 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#20:"Deinio"]Дано в Берлин си отворят очите [/quote]

  Блажени са вярващите!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4980 Неутрално

  До коментар [#16] от "ruby":

  Големи интерпретации. По една случайност и аз гледах история.бг и там се говореше основно за дарителството преди 9-ти септември 1944, и как след като на власт идват комунистите всички дарителски фондове, сметки и имоти, трупани още от 1878 год. са одържавени. Тогава не сме ли били православни!?

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 37. 37 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тони Шнайдера":

  Най-после някой да каже нещо смислено, кодовата дума е: "унищожителен, Без разлика на възраст и пол."

  А какво да се прави с другите муслита, от които ще се пръкват все нови и нови джихадисти?

 38. 38 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#26:"rumen5252"]И какво, според теб, трябва да направи Берлин, за да си защити населението??? [/quote]

  Вече нищо не може да направи! The point of no return has been reached!

  Миналата година можеше да направят нещо, но те предпочетоха да уволняват и стигматизират всеки, който се осмеляваше да мисли критично, и канеха маргиналите в държавата си, твърдейки че така щели да оправят демографския проблем. Малоумници!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 39. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  До коментар [#34] от "rumen5252":
  Аз казвам само,че радикализацията на ислямистите води до неизбежните ежедневни кланета на европейците. Явно толерантния ентусиазъм не работи за европейците а само дава смелост на джихатите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 40 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#33:"Тони Шнайдера"]+++++++Докато Европа не вземе пример от достойната държава Израел и не обяви война на войнстващия ислямизъм, така ще бъде.[/quote]

  Присъединявам се към отличния коментар!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 41. 41 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  Атентатът става в деня, в който ЕС удължи санкциите срещу Русия. Както казваше товарищ Кисельов -"Совпадение ? Не думаю".

 42. 42 Профил на Thoth
  Thoth
  Рейтинг: 627 Неутрално

  От BBC: "The driver is an Afghan or Pakistani asylum seeker, according to security sources cited by DPA news agency.
  He reportedly arrived in Germany in February as a refugee."

  Полит. коректните, които ръмжаха, че нямало било терористи сред "бежанците", сега са се покрили и им е кофти за рейтинга на Меркел. Може би в момента пускат знаменца или рисунки с мечета и друга фалш. пропаганда във фейссбук и туитър.

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” - Seneca
 43. 43 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 421 Неутрално

  "Ако изразите искрено мнението си за Ватикана, католическата църква, папата, Дева Мария, Исус или светците, никой няма да се занимава с вашето право на „свобода на мисълта и словото". Ако обаче направите същото за исляма, Корана, пророка Мохамед, за някой мюсюлманин - тогава ще ви нарекат ксенофоб и богохулник и ще ви обвинят в расова дискриминация. Ако крещите антиамерикански лозунги, ако наричате американците „убийци", „негодници", „врагове на човечеството", ако изгорите американското знаме и издраскате снимките на американските президенти с пречупени кръстове, нищо няма да ви се случи. Но ако направите същото срещу исляма, тогава ще ви хвърлят на кладата. Европа се превърна в ислямска колония."
  Ориана Фалачи - "Силата на разума".

 44. 44 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#37:"rumen5252"]А какво да се прави с другите муслита, от които ще се пръкват все нови и нови джихадисти? [/quote]

  Не трябва да бъдат оставени такива. Те дойдоха първи при нас. Значи следва ние да отидем после при тях и да довършим започнатото. Не е толкова трудно. И друг път съм казвал - насилието поражда насилие само когато е било "недостатъчно".
  Дебелянов е посочил решението "Мъртвият не ни е враг" И нека си спомним неговото - И нима под вражий стяг, готвел е за нас пощада?

  /не се чете/
 45. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  [quote#16:"ruby"]Проф. Иван Стоянов ясно посочва, че там където има православие, няма развитие. [/quote]
  Наемниците либерасти стават все по-открити критици на православието ,но същевременно остават яростни защитници на толерантния ентусиазъм към ислямския десант в Европа!
  Как да разбираме тази работа?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 46 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 796 Неутрално  До коментар [#42] от "Thoth":

  Приготвил съм един товарен жп вагон с плюшени мечета и ще го даря на Германския народ, за да могат да посрещат, както трябва гостите на Меркел. 47. 47 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#38] от "EP":

  "The point of no return has been reached!"
  Не съм съгласен. Да се даде властта на "Алтернатива за Германия" или даже на още по-крайна антимигрантска партия (тя ще се появи) и германците наистина ще се справят. Няма нужда даже да се избият всички муслита - достатъчно е да се направи живота им непоносим, и те сами ще се изнесат.

 48. 48 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#39] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Бла-бла-бла. А какво да се прави?

 49. 49 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#38] от "EP":

  За мен лично отговорна е Меркел.От нея тръгна цялата история,която ни доведе дотук.А поради комплекса за вина на немците,както и сляпото им подчинение на наложени отгоре правила,не беше трудно да приемат всички тези ислямски имигранти.Затова много важна е ролята на водача на Германия.Или може да въздигне страната и Европа,или да ги вкара в калта.Както неведнъж се е случвало.

 50. 50 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Реligious indoctrination of children is the cause of mental illness. Belief in religion can result in significant brain damage.
  Религиозната индоктринация на деца е причина за психични заболявания. Вярването в религия може да доведе до значимо увреждане на мозъка. Хенри Джонс, 2006 г.

  http://www.postmormon.org/uploads/Henry_Jones.pdf
  Най-отдолу е публикувана биографията на автора.

  Ето още:
  According to the American Psychological Association (APA), a strong and passionate belief in a deity or higher power, to the point where it impairs one’s ability to make conscientious decisions about common sense matters, will now be classified as a mental illness.
  ...страстна вяра в бог до степен (точка), която уврежда способността на човек да взема съзнателни решения по въпроси, изискващи здрав разум, се квалифицира като психично заболяване.....

  http://www.thenewsnerd.com/health/apa-to-classify-belief-in-god-as-a-mental-illness/


  https://www.amazon.com/RELIGION-ETIOLOGY-ILLNESS-Henry-Jones/dp/0615138446

  http://www.deism.com/religionmentalillness.htm

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3705681/

 51. 51 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#47:"rumen5252"]"Алтернатива за Германия"[/quote]

  Нямат шанс, Румене, уверявам те. Австрия, Дания, Холандия, Великобритания, Висшеградските ще се оправят. Алтернативата няма шанс в Германия, защото немецът е свикнал да гласува за статуквото. Споделям лични наблюдения, но дали съм права, ще разберем, живот и здраве, през есента на 2017-ма.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 52. 52 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#45] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  За руското кривославие ли става дума ? Което благославя войната и убийствата на други православни християни в Украйна ?

 53. 53 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11245 Неутрално

  Тежки последици за свободата. Тежко бъдеще за свободния свят...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 54. 54 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4690 Любопитно

  До коментар [#7] от "newgenerations":

  И аз така мисля. Напълно сте прав! ИД отдавна обяви война на ЕС. Нещо повече изродите ИД извършиха вече няколко нападения срещу европейски граждани тук на наша европейска земя при което загинаха стотици европейци. Това нападение беше поредното такова. Въпросът е как ЕС отговори на това предизвикателство и на тази агресия!? Според мен много вяло! ЕС трябва да направи всичко възможно да смаже ИДИЛската чума в Ирак и Сирия! Ако трябва да се намеси и с европейски войници на терен! Ако, пък не искат това европейските лидери, то поне да подпомогнат много повече тези армии и милилиции, които се борят с това зло на терен... да се помогне на иракската армия, на иракските милиции и на СДС в Сирия, които в момента най-много действат в прочистването на ИДлското зло в Ирак и Сирия.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 55. 55 Профил на rainmaker
  rainmaker
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#27] от "mangiafuoco":

  Напротив, много е точно. Традиционните религии нямат място в живота на модерния човек. През вековете е доказано, че християнството може да бъде също толкова брутална религия.

 56. 56 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#44] от "Тони Шнайдера":

  Пич, поклон!!! Най-после някой който има смелостта да каже какво да се прави. А това:
  "И друг път съм казвал - насилието поражда насилие само когато е било "недостатъчно"."
  ще си го запиша специално: в малко думи - много смисъл.

 57. 57 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  http://www.stihi-rus.ru/1/simonov/7.htm

  Константин Симонов - стихи

  "Убей немца"

  Если дорог тебе твой дом,
  Где ты русским выкормлен был,
  Под бревенчатым потолком,
  Где ты, в люльке качаясь, плыл;
  Если дороги в доме том
  Тебе стены, печь и углы,
  Дедом, прадедом и отцом
  В нем исхоженные полы;

  Если мил тебе бедный сад
  С майским цветом, с жужжаньем пчёл
  И под липой сто лет назад
  В землю вкопанный дедом стол;
  Если ты не хочешь, чтоб пол
  В твоем доме фашист топтал,
  Чтоб он сел за дедовский стол
  И деревья в саду сломал...

  Если мать тебе дорога —
  Тебя выкормившая грудь,
  Где давно уже нет молока,
  Только можно щекой прильнуть;
  Если вынести нету сил,
  Чтоб фашист, к ней постоем став,
  По щекам морщинистым бил,
  Косы на руку намотав;
  Чтобы те же руки ее,
  Что несли тебя в колыбель,
  Мыли гаду его белье
  И стелили ему постель...

  Если ты отца не забыл,
  Что качал тебя на руках,
  Что хорошим солдатом был
  И пропал в карпатских снегах,
  Что погиб за Волгу, за Дон,
  За отчизны твоей судьбу;
  Если ты не хочешь, чтоб он
  Перевертывался в гробу,
  Чтоб солдатский портрет в крестах
  Взял фашист и на пол сорвал
  И у матери на глазах
  На лицо ему наступал...

  Если ты не хочешь отдать
  Ту, с которой вдвоем ходил,
  Ту, что долго поцеловать
  Ты не смел,— так ее любил,—
  Чтоб фашисты ее живьем
  Взяли силой, зажав в углу,
  И распяли ее втроем,
  Обнаженную, на полу;
  Чтоб досталось трем этим псам
  В стонах, в ненависти, в крови
  Все, что свято берег ты сам
  Всею силой мужской любви...

  Если ты фашисту с ружьем
  Не желаешь навек отдать
  Дом, где жил ты, жену и мать,
  Все, что родиной мы зовем,—
  Знай: никто ее не спасет,
  Если ты ее не спасешь;
  Знай: никто его не убьет,
  Если ты его не убьешь.
  И пока его не убил,
  Ты молчи о своей любви,
  Край, где рос ты, и дом, где жил,
  Своей родиной не зови.
  Пусть фашиста убил твой брат,
  Пусть фашиста убил сосед,—
  Это брат и сосед твой мстят,
  А тебе оправданья нет.
  За чужой спиной не сидят,
  Из чужой винтовки не мстят.
  Раз фашиста убил твой брат,—
  Это он, а не ты солдат.

  Так убей фашиста, чтоб он,
  А не ты на земле лежал,
  Не в твоем дому чтобы стон,
  А в его по мертвым стоял.
  Так хотел он, его вина,—
  Пусть горит его дом, а не твой,
  И пускай не твоя жена,
  А его пусть будет вдовой.
  Пусть исплачется не твоя,
  А его родившая мать,
  Не твоя, а его семья
  Понапрасну пусть будет ждать.
  Так убей же хоть одного!
  Так убей же его скорей!
  Сколько раз увидишь его,
  Столько раз его и убей

 58. 58 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1646 Разстроено

  [quote#41:"antonio_vivaldi"]Атентатът става в деня, в който ЕС удължи санкциите срещу Русия. Както казваше товарищ Кисельов -"Совпадение ? Не думаю". [/quote]

  Този коментар е получил 4 + (засега). 4 изтрещели конспиратори се съгласяват с този идиотизъм! Боже, Боже, колко мъка има по този свят, Боже!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 59. 59 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#36] от "hamilton F1":

  Гледай пак и слушай Петър Берон.

 60. 60 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#33:"Тони Шнайдера"]Докато Европа не вземе пример от достойната държава Израел и не обяви война на войнстващия ислямизъм, така ще бъде. [/quote]
  Европа заема антиизраелска политика. Терористи от всякакъв вид, винаги пробват първо в Израел прилагането на нов вид диверсия. И след като Израел намери отговор, Европа винаги бърза да го осъди като неприемлив. И чак когато тази диверсия дойде в Европа, тихомълком повтарят точно това, за което са съдели и обвинявали Израел. И даже молят Израел за съдействие и обмяна на опит. Разбира се без някакво извинение или нещо като заявление "не бяхме прави"

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 61. 61 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#7] от "newgenerations": Докато световните сили не пожелаят да ликвидират ИД, ще е така...а защо не желаят е отделен въпрос.
  ====================================

  Всъщност това е основният въпрос. А отговорът му е съвсем прост: ЗАЩОТО ТЕХНИТЕ ЕЛИТИ ИМАТ ОГРОМНИ ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ ОТ ТОВА.

 62. 62 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3526 Неутрално


  Германия не участва дори в коалицията срещу ИД, но въпреки това от известно време стана тяхна прицелна точка. Случайно ли атентатите се засилиха след като Русия изпадна в тежка изолация заради агресията в Украйна ? Докато най-после не бъде повдигната завесата за това кой създаде бутафорната псевдодържава ИД и чии интереси обслужва в Сирия и в Европа ще продължава "хореографията" на атентати срещу държави с цел докарване на удобни за някои столици на "велики сили" фашизоиди.

 63. 63 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2251 Любопитно

  До коментар [#3] от "rumen5252":

  Интересно като Франция не ги покани тези нежни душици как пък успяха да прегазят 80 човека в Ница ?!?

 64. 64 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  [quote#62:"antonio_vivaldi"]Докато най-после не бъде повдигната завесата за това кой създаде бутафорната псевдодържава ИД[/quote]

  Който миналата седмица им дари боеприпаси и оръжия в Палмира.

  The best way to predict the future is to invent it.
 65. 65 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#26:"rumen5252"]И какво, според теб, трябва да направи Берлин, за да си защити населението???
  Питам всички горнопишещи, дето все се праскат че много добре виждат и разбират нещата. [/quote]


  Веднага ти отговарям: Да отидат на обмяна на опит при японците относно имиграционната политика. Хеле пък, когато става дума за имигранти мюсюлмани. И без това са стари дружки, сигурен съм, че ще се разберат чудесно кой, какво и как трябва да прави!

 66. 66 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#10] от "ruby": При това религията няма значение, всички са еднакви по отношение подход за обсебване и цели.
  ====================================

  Религиите стават опасни обикновено тогава, когато политиците ги използват за своите си политически цели. А случаят е тъкмо такъв. При това основните политически сили, които използват исляма като политическо оръжие, не са ислямистки, а християнски. Тези в Близкия изток са само техни политически лакеи и протежета.

 67. 67 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#60] от "Magen David":

  Това съм го забелязал отдавна. Много е лесно да "осъждаш" някой, преди неговият проблем да ти е дошъл до главата. Но като ти дойде и прогледнеш, наистина достойната позиция е да се извиниш. А не при най-малкия повод, да започнеш да осъждаш, отново. Единственият естествен съюзник на Европа е Израел. Той е в гнездото на осите и дава пример на кекавата Европа, как да се справи. Стига да има кой да се учи.

  /не се чете/
 68. 68 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#51] от "EP":

  Държавите, които ти изброи, няма да се съгласят на муслимски анклав в сърцето на Европа. Те ще принудят Германия да поеме по правилния път. Ако не доброволно - насила.

 69. 69 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Отвратих се от либерастите за пореден път снощи, докато слушах нашите миячи на чинии да говорят: "Да не избързваме с обявяването на терористичен атентат. Да си спомним случая от метрото, където извършителят беше наш сънародник"... Нямам думи просто. Нека "клетите бежанци" им отрежат простите глави!

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 70. 70 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#63] от "m17":

  Тези нежни душици са във Франция от средата на миналия век. Вземи чети малко история.

 71. 71 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4690 Любопитно

  До коментар [#55] от "rainmaker":

  Стига атеистични тъпотии. Християнството е неотменна част от европейското минало и настояще. При нас в ЕС има свобода на вероизповеданията, това е наша ценност и подобни глупави и неадекватни призиви като вашите нямат място и почва сред европейското общество.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 72. 72 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  Атентатите ще продължат докато в Германия не бъде докарано на власт удобно за Москва популистко правителство. Атентатите във Франция вече са на път да постигнат тази цел с пробутването на полезните идиоти Фийон и Льо Пен за президентския пост. Същата цел бе постигната и в България с истерията около бежанците и с докарването на власт на червения проруски фатмак Радев. Ако на някои паметта е къса и глупостта безгранична това си е за негова сметка.

 73. 73 Профил на sophia_gr
  sophia_gr
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#41:"antonio_vivaldi"]Атентатът става в деня, в който ЕС удължи санкциите срещу Русия. Както казваше товарищ Кисельов -"Совпадение ? Не думаю". [/quote]
  Да, няма начин вездесъщият Путин да не е извършил атентатите в Берлин и Цюрих и да е убил и посланика си в Анкара. Всичко това в една нощ. Този човек не знае що е сън и умора. И вие лудите - също.

 74. 74 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "Полицията в Берлин: Камионът се е врязал умишлено, разследването е за "предполагаема терористична атака""

  Хайде и тези със соросоидните, политкоректни и толерастни изказвания. Сега ще го изкарат терориста - дискриминиран, нещастен, страдащ и подтиснат "човечец". Няма да споменат националност и етнос (освен ако не е "бял расист"

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 75. 75 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4690 Любопитно

  До коментар [#50] от "ruby":
  До коментар [#11] от "ruby":
  До коментар [#16] от "ruby":

  И тука ли дойде да спамиш срещу религиозната свобода в ЕС!? Тази статия какво общо има с атеистичната ти пропаганда дето не спираш да пишеш под всяка тема!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 76. 76 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#63:"m17"]като Франция не ги покани тези нежни душици как пък успяха да прегазят 80 човека в Ница ?!? [/quote]

  Тя Франция ги беше поканила преди това!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 77. 77 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#13] от "zle_platen_trol": .... толерантността е прекрасна ценност, но тя не бива да се бърка с откровената глупост.
  ====================================

  Коректността, а не толерантността е висша нравствена ценност. А разликата между КОРЕКТНОСТ и ТОЛЕРАНТНОСТ е, че да си коректен, това означава да се отнасяш към другите и към техните интереси така, както те се отнасят към теб и твоите интереси. Докато да си толерантен, това означава да защитаваш другите и техните интереси дори и тогава, независимо от това, как те се отнасят към теб и твоите интереси.

  При това положение толерантността, при която липсва коректност, винаги е пълен житейски и политически кретенизъм.

 78. 78 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Случая е разнищен от форумните експерти. Организатор на този и на всички други атентати по света е Путин. Той уби и посланика си. Благодарим ви корифеи на мисълта. Благодарим ви, че не ни държите в неведение, нас, заблудените и невежите.

 79. 79 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#68:"rumen5252"]Държавите, които ти изброи, няма да се съгласят на муслимски анклав в сърцето на Европа. Те ще принудят Германия да поеме по правилния път. Ако не доброволно - насила.

  Надявам се, че си прав!


  -
  +

  !


  Оценка[/quote]

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 80. 80 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Грозното лице на исляма отново показа омразата си към нормалния свят.
  Не знам кой малоумник реши че тези могат да се интегрират, да бъдат част от съвремието.
  Бог да прости загиналите!

  Panta rhei....
 81. 81 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Пак ли...будисти?

  Време е да си ходят дома!

 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#8] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  В Русия е раят на свободните медии . Правда Тудей е най-свободната медия в света. Може да хвали Путин колкото си иска.

 83. 83 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#41:"antonio_vivaldi"]

  Атентатът става в деня, в който ЕС удължи санкциите срещу Русия. Както казваше товарищ Кисельов -"Совпадение ? Не думаю". [/quote]
  Не знам дали се дължи на хибридно присъствие във форума, или на сляпа обич към "освободителите-братушки", или можеби и на двете заедно, но мението ти, което и аз подкрепям ще бъде затрупано от минуси.
  Което обаче му придава още повече правдоподобност.
  Разбирам че е трудно да се осъзнаят мащабите на деструктивната кремълска доктрина. Чудовищно. Антихристът е сред нас и не вярва нито в полумесеца, нито в кръста.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 84. 84 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#20] от "Deinio": Дано в Берлин си отворят очите и защитят адекватно германското население.
  ====================================

  Кой, МЕРКЕЛ????? Хмм!!!

 85. 85 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Явно са чакали наближаването на християнски празник. Тези ислямски екстремисти си бомбят джамиите едни на други. Какво остава за Берлин, коледен базар и църква. Бог да прости загиналите.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  За кого е изгодно ? Това въпросът който винаги се задава в такива случаи.
  От както започнаха тези атентати, единственият печеливш е Путин и приятелчетата му десни популисти, които не желаят обединена Европа на ясните правила и правовия ред, а желаят раздробяването и на отделни анклави на влияние, като Путин получи полагаемото ме се парче и си върне Украйна. Тъй като разните лозунги за "правславний мир" и подобни се оказаха смешни и непривлекателни на фона на европейското благоденствие и руската мизерия, тогава бе изфабрикувана ислямистката заплаха, която чрез страх да тласне европееца в лапите на фашизоидни режими, където разни фюрерчета, защитаваши интересите на олигархията да дойдат на бял кон в името на сигурността и омразата към имигрантите и друговерците. Хибридната война продължава.

 88. 88 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи": Има признаци, че масовите убийства ще се увеличават и ще се стигне до ежедневни конфликти в цяла Европа.
  ====================================

  Ами това е така само защото има признаци, че иначе Европа, тоест, нейните сегашни лидери, без подобно развитие на нещата няма как да прогледнат и да видят истината такава, каквато тя наистина е, а не такава, каквато на тях им се иска да е.

 89. 89 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 252 Неутрално

  [quote#31:"mr. wonderworld."]Атентаторът- афганистанец е минал границата с труп в кабината??!!
  Толкова за германската гранична полиция! [/quote]
  Бахти неадекватника, ти си умствено констепиран, каква граница и каква Германска гранична полиция те гони между Германия и Полша? Още ли не е достигнал слухът за Шенген до ваше село? Па и плусчета ти сложили другите съселяни!

 90. 90 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#83] от "достатъчно":

  Благодаря ! А с последното изрече
  [quote#83:"достатъчно"]Антихристът е сред нас и не вярва нито в полумесеца, нито в кръста. [/quote]

  ++++++++++++

  Другото е "разделяй и владей", още повече че този филм го гледахме в България през 1984 и 1989 при т.н. "възродителен процес".

 91. 91 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#40] от "EP": Присъединявам се към отличния коментар!
  ===================================

  Това не е достатъчно. Израел е държава от около 70 години. И през цялото време е фронтова държава. И не би издържала без постоянната подкрепа на САЩ. Това не е бъдеще, което бих си пожелал. Или което бих пожелал на държавите и народите в Европа.

 92. 92 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#83] от "достатъчно":

  Исках да кажа "А за последното изречение"

  +++++++++++

 93. 93 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4690 Любопитно

  [quote#87:"antonio_vivaldi"]За кого е изгодно ? Това въпросът който винаги се задава в такива случаи. [/quote]

  Вивалди, понякога пишеш умни и правдиви коментари, но тук под тази статия коментарите ти са просто супер нелепи и дълбоко конспиративни.

  Този атентат е изгоден само за ИД. Отдавна ИД обяви война на ЕС, повече от година ИД извършва нападения в ЕС при които загиналите са вече стотици хора, псевдохалифа ал-Багдади призова своите последователи да нападат европейски цивилни... всичко това е толкова ясно и всеизвестно. Очевидно е, че това нападение отново е пъклено дело на ИД, още повече, че те вече поеха отговорността за атентата.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 94. 94 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Обикновена политкоректност - враг №1 на човешкия род. Всравнение с нея комунизмът и националсоциализма са детска игра...

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 95. 95 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#47] от "rumen5252": Няма нужда даже да се избият всички муслита - достатъчно е да се направи живота им непоносим, и те сами ще се изнесат.
  ====================================

  Точно така. Този, който сам е дошел поради някакви причини, може да бъде принуден и сам да се върни по подобни или по други някакви причини.

 96. 96 Профил на alieng
  alieng
  Рейтинг: 458 Неутрално

  и този ще лежи доживот, ще си правят компания с циганина светослав. а смъртно наказание кога?

 97. 97 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Жалко за загиналите, но германците сами
  си го направиха като избраха Меркел и не
  и отрязаха езика в момента който покани
  тази ислямска паплач !!!

 98. 98 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#26] от "rumen5252":

  Пич, не разбирам тона ти!
  Дано не се случват повече инциденти по празниците и дано полицията да си свърши работата.

 99. 99 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9331 Неутрално

  До коментар [#75] от "Иво":

  На М.Георгиева / сегашна ruby е все едно дали темата е за терористична атака или не - важното е да се богохулства!

  karabastun1@abv.bg
 100. 100 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2726 Неутрално

  “Цивилизованият свят трябва да промени мисленето си”, написа в "Туитър" новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп."

  Ами така е!
  Колкото повече чалми си вкарваме в Европа, толкова повече и ще се насаждаме на пачи яйца!

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK