Обама определи Тръмп като очарователен и общителен

Обама определи Тръмп като очарователен и общителен

© ReutersДонад Тръмп е очарователен и общителен. Разговорите ми с него бяха сърдечни. Той е отворен към предложения, това каза настоящият американски президент Барак Обама по адрес на своя наследник Доналд Тръмп. В интервю за телевизия Ей Би Си, преразказано от БТА, той допълни, че цени обмяната на идеи, която е имал с новия държавен глава.


"Той е човек, който мисли и който не страда от липсата на доверие в себе си", допълва Обама. В разговорите с Тръмп той го предупредил, че има разлика между воденето на предизборна кампания и управлението.


Настоящият американски президент посочи още, че неговият наследник не е прекарал много време в изпипване на детайлите на политиката си, което може да бъде едновременно сила и слабост.
"Мисля, че това зависи от подхода му. Това му дава нов поглед върху нещата, което е ценно. Но това изисква също така човек да си дава сметка за нещата, които не знае, да се заобикаля от хора, които имат опит и познания, които да го информират, така че той да вземе правилните решения", заяви Обама.


Обама е насърчил Тръмп да развие силни отношения с разузнавателните агенции в САЩ. "Ако не внимаваме, чужди страни може да окажат влияние върху политическия дебат в САЩ по начин, който не сме наблюдавали преди 10, 20 или 30 години. Това се дължи от една страна на начина, по който информациите се разпространяват днес и от друга страна на това, че толкова много хора са станали скептични към традиционните големи медии", посочва Обама.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK