Балетът на хамалите: Шестте най-луди часа в Белия дом

Балетът на хамалите: Шестте най-луди часа в Белия дом

© ReutersВ петък в центъра на Вашингтон ще се разиграе най-шеметният ритуал в САЩ. Официално той се нарича трансфер на семействата и представлява 5-6 часа на внимателно подготвено изнасяне на досегашния и нанасянето на новия президент на страната.


Специалистите по подобен род премествания говорят за "цунами от дейности", "балет на хамалите" и "танца на камионите".


"Наричат го добре организиран хаос", коментира Гари Уолтърс, който е подготвял преместването на няколко президентски семейства за 21-годишната си служба като иконом на Белия дом. "Много е зареждащо с енергия, но и е абсолютно изтощително", допълва Ан Сток, която е наблюдавала операцията като секретар на Бил Клинтън.
Сложността на "трансфера на семействата" се състои в това, че когато Барак и Мишел Обама напуснат с децата си Белия дом, всичко е по местата си - дрехите в гардеробите, личните принадлежности в банята, книгите в библиотеката. Много малко неща са събрани, нищо не е опаковано, няма купчини от кашони в ъглите и коридорите.


Когато 5 часа по-късно президентът Доналд Тръмп се нанесе в резиденцията на "Пенсилвания авеню", всичко това ще е изнесено, неговите вещи ще са подредени и на прага ще го посрещне икономът с думите "Господин президент, добре дошли в новия си дом".


И всичко това се разиграва в дом със 132 стаи.


Графикът


Подготовката започва около 18 месеца по-рано, когато икономът изготвя каталози за всички помещения и всички мебели, килими, декорации и вещи. Далеч преди страната да е гласувала за нов президент, екипът му е подготвил попълването на информацията за всичко, което ще се смени или ще остане на мястото си.

В операцията участват над 90 от постоянните служители на Белия дом и компании на няколко подизпълнители. Те се събират около 4 сутринта в очакване да даде заповед Андела Рийд. Това е първият "трансфер на семействата", който тя организира като главен иконом, но хората, с които работи, са от години на позициите си и са участвали поне веднъж в такова събитие.
"Никога не забравяме, че този дом принадлежи на сегашния президент до момента, в който новият не вдигне ръка за полагане на клетва", обяснява Стивън Рокон, предшественикът на Рийд. Той е бивш флотски контраадмирал, поел изискващия изключителна дискретност пост в Белия дом.


Около 8:30 сутринта персоналът се събира в залата за официални вечери, за да се сбогува със семейство Обама и да им поднесе своя специален подарък. Обикновено това е нещо символично - на Роналд Рейгън например бе подарен националният флаг, който се е веел над Белия дом в деня на встъпването му в длъжност. Раздялата винаги е много емоционална и почти никой не успява да се удържи да не се просълзи или разплаче.


Около час по-късно е последното официално събитие - пристига бъдещият президент и двете семейства пият в Синята стая по чаша кафе или чай.


В 10:30 двете семейства излизат от северния вход, влизат в лимузините и отпътуват за Капитолия, намиращ се на по-малко от 3 км.


В този момент започва лудницата в Белия дом.


Като кошер с пчели


Най-трескавата дейност е в помещенията на втория и третия етаж, където живее президентското семейство, и в една от стаите в Западното крило.


Под ескорта на Сикрет сървис камионите за изнасяне се подреждат на западния вход на Белия дом, а тези за нанасяне на новия президент - на източния. На доставчиците е позволено най-много да разтоварят на земята, но нямат право да влизат навътре в резиденцията. От съображения за сигурност всичко се изнася и внася от персонала. За специалистите по подови настилки или електрически мрежи се издават временни пропуски.


Една от причините, обяснява Рокон, е че никой не иска вещ на президента да се окаже на следващия ден в eBay.


Тотално почистване


В цялата резиденция започва почистване или смяна на килими и прозорци, осветителни тела, корекции на интернет и телевизионни кабели. Поставят се нови произведения на изкуството, може да се наложи бояджии да коригират нещо някъде. Но времето е прекалено кратко, за да се правят по-големи строителни ремонти, пребоядисване или поставяне на нови тапети и декорация.


Специално внимание се отделя на почистването на следите от домашните любимци, тъй като може да се окаже, че новото президентско семейство има алергии към някои животни.


Температурата и влажността в стаите се настройват според предпочитанията на новите стопани.


Личните помещения

С отварянето на врати или отстраняването на преградни панели и паравани може бързо да се промени пространството в спалните помещения - в Белия дом те са цели 16.


Личният декоратор и няколко души от персонала на новия президент разопаковат и подреждат дрехи и лични вещи в гардероби, скринове и бани. Когато вечерта новият стопанин се прибере, е изключено в дрешника да са сбутани три неразпечатани кашона.


Първото семейство на Америка разполага с лична кухня и бар на втория етаж плюс кухня на третия етаж. Всички те се опразват и зареждат отново с продукти и напитки (тези обаче президентът си плаща от джоба).


Напълно се подменят цветята и озеленяването в сградата. Понякога се прави пълен редизайн на терасата на покрива. Кинозалата се зарежда с нови филми.


Овалният кабинет


В останалите служебни помещения на персонала може да се случат пропуски, но за една стая това е абсолютно изключено - Овалният кабинет.


Това е първото място, което новият президент иска да види. Първото впечатление, което оставя стаята, е посланието на този президент към американския народ, коментира "Вашингтон пост".


Това означава, че всеки елемент и предмет се оглежда за явен и скрит смисъл, които съдържа. Тръмп, например каза, че ще върне бюста на Уинстън Чърчил, който Обама подмени с този на Мартин Лутър Кинг.


Изчезват всички лични снимки на стария и се подреждат тези на новия президент.


Ако новият държавен глава поиска, подменят се всички мебели, завеси и произведения на изкуството. Овалният килим на пода обикновено остава поне за известно време, защото дизайнът и изработването на нов изисква повече време.


Някъде около обед екип на Националните архиви минава през всички кабинета да събере евентуално оставени документи на старата администрация, включително харддисковете на компютрите. Събират се и подаръците от чуждестранни делегации, които може да са изложени в резиденцията.


Време за изненади


Около 14:30 пред Белия дом започва парадът в чест на новия президент и това е моментът, когато обикновено се случват изненадите. При президента Джордж Хърбърт Уокър Буш например на внучките му Барбара и Джена им стана скучно и отидоха в резиденцията, където се наложи цветарката да ги отведе в градината и да си поиграят на урок по подреждане на букети. При Бил Клинтън се бе изгубила рокля на Хилъри Клинтън за вечерния бал и това бяха най-стресиращите 15 минути.
Някъде между 15:30 и 17 часа новото президентско семейство влиза в преобразения Бял дом. Всъщност тук ще се нанесе само Доналд, тъй като Мелания Тръмп и 10-годишният им син остават в Ню Йорк поне до юни, докато момчето завърши училище.


Цялата хореография на смяната трябва да е така организирана, че Обама да не се чувства "изритан" от дома си, а Тръмп трябва да се почувства комфортно от първия миг.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тръмп ще си носи ли златните мебели?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 2. 2 Профил на sv3tli0
  sv3tli0
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Сигурно го е яд, че трябва да зареже златото в Тръмп тауер за тая стара бяла барака..

  Ама какво да се прави..

 3. 3 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4802 Весело

  Ето накратко как ще премине денят на инаугурация на Тръмп, гледайте видеото в линка, забавно е, особено краят му... хехехе:

  http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-38662082

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 4. 4 Профил на serpico
  serpico
  Рейтинг: 1405 Весело

  Малко в повече ми идва тая информация, но от друга страна тука такава организация може да се спретне само за печелене на избори.

  Pure Chewing Satisfaction
 5. 5 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Да бе - 132 стаи! Те да нямат личен багаж в 132 стаи!!! Имат багаж колкото нормално по-заможно семейство - дрехи, лични вещи... При това не изнасят печки, перални и хладилници, като пряват другите хора. Даже голяма част от сувенирите и подаръците, ако не и всички, са държавна, а не лична собственост, и съответно си оставят в Белия дом.
  Само си придават голяма важност!

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  "Наричат го добре организиран хаос"-Тази игра - Добре организиран хаос в Америка най добре я разбираше Треньор номер 1 в България по футбол,господин Димитър Пенев.

 7. 7 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  Някой хора казват, че истината е в детайлите...

  Модератора е неадекватен!
 8. 8 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4528 Неутрално

  Логистичен висш пилотаж, комбиниран с изисквания за сигурност на най-високо ниво!
  Впечатляващо, наистина!
  Да се омаловажава това изпълнение, е демонстрация на мащабни липси както в познанията, така и във възпитанието.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 9. 9 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 838 Неутрално
 10. 10 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3377 Весело

  Доколкото си спомням Брежнев е този,който е посещавал Белият дом и неволно възкликнал:"Ама това ли е Белият дом?!" За руската "широка" култура наистина е непонятно как може "вождът" на една свръхсила да живее и управлява от "стара бяла барака"!

 11. 11 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1408 Разстроено

  И най-голямата демокрация има своите хамалски издънки, сорри, ма голем боклук ще се внесе.

 12. 12 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 899 Весело

  Панаирът на суетата на мръсна газ!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 13. 13 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  До коментар [#1] от "stupid_american":

  Знаете ли,
  преди доста години мой познат направи коментар за Христо Стоичков, че бил много прост и се срамувал, че е най-известния българин в чужбина (трябва да е било началото на 90те).
  Аз му отговорих, че Христо Стоичков е футболист с изключителни качества и че хората в чужбина го оценят в това му качество, а също така повечето от тях са достатъчно интелигентни да не очакват от футболист да защити доктурантура по класически английски например.

  Незная защо, четейки коментарът Ви се сетих за тази случка.

  Модератора е неадекватен!
 14. 14 Профил на marine eng
  marine eng
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#11] от "Лелка":

  Не по-голям от този, който излиза...

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9260 Неутрално

  Това показва колко добре е обмислено всичко.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 17. 17 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#0:"Статия"]При Бил Клинтън се бе изгубила рокля на Хилъри Клинтът за вечерния бал и това бяха най-стресиращите 15 минути.[/quote]

  Дори, си представям как е съскала и крещяла истерино Вещицата, щом това са били "най-стресиращите 15 мин.!"......

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8959 Неутрално

  Битовите въпроси на американския президент никак не ни засягат.

 19. 19 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#6] от "chicago514":

  Малко уточнение: Думите "организиран хаос" (относно играта на нашия футболисти на Световното 1994) са на Йохан Кройф (Бог да го прости!).
  А иначе статията ми беше интересна. Всеки се е изнасял и нанасял в ново жилище, така че всеки е преминал през някакъв мини-вариант на гореописаното.

 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3377 Весело

  [quote#17:"manu_chao"]Дори, си представям как е съскала и крещяла истерино Вещицата, [/quote]

  До коментар [#17] от "manu_chao":

  А представяте ли си какво е било след аферата "Люински",когато Хилари със сигурност е оставила Бил "на сухо"? Вероятно Бил е подтичвал след жена си със смъкнати панталон и гащи и и се молил:"Айде ма,лапни го поне малко!"

 21. 21 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  До коментар [#18] от "Роси":

  Идеята е жестът на уважение към институцията и хората, които я преставляват.
  Също и начина на организация на нещата.

  Модератора е неадекватен!
 22. 22 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Колко по-лесно е в Русия.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 23. 23 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#20:"deaf"]след аферата "Люински",когато Хилари със сигурност е оставила Бил "на сухо"? [/quote]

  Остави това..... Ама, коя НОРМАЛНА ЖЕНА няма да се разведе със мъж, който си е топил пурите във...кхъ-кхъ...вагината на Люински?!!? След като е тъпкал стажантката явно като коледна пуйка, та не е могла да изгълта всичката...кхъ-кхъ....ъъъъ.....семенна течност, станало ясно от "онова петно" на роклята й?
  Аз такава жена (повтарям НОРМАЛНА) не съм срещал в дългия си опит с тях. Очевидно Кица още тогава си е правила сметките да става президентша и затова не го напусна - да използва връзките му после.
  А, после - по времето на кампанията......останах изумен, когато Кица се оказа.....защитник на "жените, сексуално експлоатирани от.....Тръмп (не Бил)!!!"
  Отдавна витаят слуховете за Кица, че си падала, също като мъжа си, по стажантки.....но никой от Фейк Нюз не ги казва, защото са "непотвърдени". Ама пък за Тръмп - услужливо плиснаха помията, нищо, че е непотвърдена също.
  Такива ми ти работи......


  До коментар [#20] от "deaf":

 24. 24 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2657 Весело

  “Изчезват всички лични снимки на стария и се подреждат тези на новия президент.”

  Ако ползват дигитални фото-рамки ще бъде още по-лесно!

  I Want To Believe
 25. 25 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  [quote#19:"neadekvaten"]всеки е преминал през някакъв мини-вариант на гореописаното. [/quote]
  Ами тъй като от Белия дом не се изнасят печки, перални, хладилници, мебели, то може да се кажеq че всеки е преминал през "макси" вариант.

  Eddie lives... somewhere in time!
 26. 26 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Жалко за излишния труд на тези хора. Само след месеци ще станат ясни очевидните резултати от сенатската комисия, а именно - че щабът на Тръмп е държал връзка с руски хакери по време на кампанията, заради което ще си изпроси импийчмънт. Тогава същите хора трябва да изнасят вмирисаните мебели на дъртия слабоумник и да внасят мебелите на Пенс.
  Друга работа е в любимата на Тръмп Русия. Там Генсекът (Президентът) стои на власт по 30 години, няма местене на чаршафи, изгнили дървени мебели, изби с водка. Само изнасят трупа на умрелия генсек, обезпаразитяват със спирт (руска водка концентрат) и викат следващия да се нанесе.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 27. 27 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  [quote#26:"Lou"]Там Генсекът (Президентът) стои на власт по 30 години[/quote]

  Черненко година, Андропов почти толкова, Горбачов и Елцин изкараха малко повече. Путин се позадържа, но до 30 години има още доста време.

  Eddie lives... somewhere in time!
 28. 28 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 859 Весело

  Няма друг такъв случай: негърско семейство да напусне общественно жилище, за да може в него да се настани бял милионер

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 29. 29 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2386 Весело

  До коментар [#28] от "Magen David":

  +++

  Модератора е неадекватен!
 30. 30 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 665 Весело

  До коментар [#3] от "Иво":

  Добра закачка! Още ще има сякаш

 31. 31 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3377 Весело

  [quote#23:"manu_chao"]Очевидно Кица още тогава си е правила сметките да става президентша и затова не го напусна - да използва връзките му после. [/quote]

  До коментар [#23] от "manu_chao":

  +++

 32. 32 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#18] от "Роси":
  Въпрос на разкриване на традиции непроменени от момента на създаването им. Полезна и поучителна информация за тези, които умеят да видят голямата картина.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 33. 33 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Не се бях замислял върху техническата част на смяната, считайки, че е нещо маловажно. Изненадан съм как всичко е много добре обмислено. Напускащият президент не трябва да се чувства изхвърлен. До последния момент в който той напуска Белия Дом като президент всичко трябва да е така както е било през целия мандат. Новият президент не трябва да има усещането на новодомец който започва подреждането от нула. Управлението е непрекъснато. Старият президент, до последния момент на своите правомощия и новият президент от първия момент на встъпването в длъжност не трябва да бъдат разсейвани от битови проблеми.

 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4802 Весело

  До коментар [#30] от "georgi_ww":

  Да, съгласен съм. Особено края ми хареса дето Трумпи си ляга вечерта след дългия ден в новото си легло в Белия дом и преди да заспи не забравя да напише и пусне няколко от своите любими Туитърчета.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  [quote#1:"stupid_american"]
  Тръмп ще си носи ли златните мебели? [/quote]

  Онзи ужасен кич от Тръмптауър, в стил Луи IV, ужас

  https://de.pinterest.com/pin/399835273143648883/

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 36. 36 Профил на aeduJ Delenda Est
  aeduJ Delenda Est
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#28:"Magen David"]Няма друг такъв случай: негърско семейство да напусне общественно жилище, за да може в него да се настани бял милионер [/quote]

  Заглавията на CNN и другите фейк-нюзове...

  https://www.lewrockwell.com/political-theatre/trump-forces-black-family-home/

  Интересни цитати http://tinyurl.com/zjmsm46 http://cache2.dotbg.bg/Images/cache/196/Image_6005196_308_0.jpg
 37. 37 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#26] от "Lou":

  Ти май наистина си вярваш на глупостите дето сам си съчиняваш. Връзки с руски хакери, импиичмент, не знам си кво...продължавай да фантазираш. Време е всички демократи-глобалисти да осъзнаят че Тръмп спечели защото хората гласуваха за него. Глас народен - глас Божий!

 38. 38 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Ох, да ти кажа, в началото на 70-те години избухна в Щатите един скандал. Двама журналисти от уважаван вестник, осведомени от таен източник, разкриха опит на републиканците да проникнат в сградата, където бил предизборния щаб на демократите. На изборите републиканският президент спечелил, обаче историята се размирисала. В началото само се пишело във вестника и никой не очаквал абсолютно нищо. Но след множество доказателства се събрала комисия от Сената, която да разследва. Веднага били поискани записите от Овалния кабинет в същия период, но Президентът не ги давал. Започнал да се кълне пред американските избиратели, че не бил лъжец, било жалко. Накрая дал записите, ама орязани с липсващи 15-ина минути. И не щеш ли работата станала много, ама много сериозна. Бил започнат импийчмънт, било въпрос на време Президентът да бъде свален. И тогава той подал оставка, за да не стане първият в историята, свален от поста. Цялата кампания по разкриването тръгнала от ей такива клюки, после слухове, после комисии, после разследвания, после импийчмънт.
  При нашия случай клюките отдавна тръгнаха. Разследването скоро ще е в ход, а вече се говори и за комисия. Та, за глупости говориш. Не четеш, дрОгарю, не четеш. Историята не знаеш. И когато дойде новината за импийчмънта до няколко месеца или година, няма да си тук, щото си трол. Сега ще кажеш, че републиканците имат мнозинство навсякъде. Имат, ама имат не харесват клоуна и желаят техния Пенс за президент. Стига да поискат, ще капичнат дъртака без време.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 39. 39 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  европейците се подиграват на американците за липса на история, но както виждаме те си създават и спазват ритуалите и традициите, гокато ние в източната част сме ги затрилили, а в западната ги затриват малко по малко...

 40. 40 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3584 Весело

  "Много е зареждащо с енергия, но и е абсолютно изтощително"

  Типична глупост, изречена по американски. Представете си батерия, която се зарежда с енергия, докато се изтощава.

  Общо взето, впечатляващи салтатати, които се полагат на преуспелите.

  Еретик
 41. 41 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3584 Весело

  До коментар [#25] от "tigervi":

  "Ами тъй като от Белия дом не се изнасят печки, перални, хладилници, мебели, то може да се кажеq че всеки е преминал през "макси" вариант"

  Като при това е иконом, хамалин и шофьор.

  Еретик
 42. 42 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 536 Неутрално
 43. 43 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#38] от "Lou":

  Голям глупак си приятелю.
  Годината е 2017 не 1970. Хората малко или много са поумнели и не се поддават толкова лесно на масова дезинформация. Сорос който похарчи 1.2 милиарда долара за Килъри, се провали тотално. Както Сноудън казва в интервюто си, народът избра Тръмп с цялата негова непредсказуемост пред предсказуемите действия на Килъри. Народът каза не на глобалният тероризъм пред несигурното бъдеще но това,е по добрият избор според мен.
  Има надежда за нещо по-добро. А дали съм трол, питай глобалистите от Дневник, и те от Шорош се хранят..

 44. 44 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#38] от "Lou":

  Голям глупак си приятелю.
  Годината е 2017 не 1970. Хората малко или много са поумнели и не се поддават толкова лесно на масова дезинформация. Сорос който похарчи 1.2 милиарда долара за Килъри, се провали тотално. Както Сноудън казва в интервюто си, народът избра Тръмп с цялата негова непредсказуемост пред предсказуемите действия на Килъри. Народът каза не на глобалният тероризъм пред несигурното бъдеще но това,е по добрият избор според мен.
  Има надежда за нещо по-добро. А дали съм трол, питай глобалистите от Дневник, и те от Шорош се хранят..

 45. 45 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#43] от "t.n.t.12":

  Каквото казал народът, казал. С помощта на руските хакери, на лондонския затворник Асанж и на братска Русия Тръмп успя да спечели един ключов щат, който му донесе поста.
  Но... какво виждат очите ми? Тръмп още не е встъпил в длъжност и ВЕЧЕ има протести срещу него! Празненствата му са съкратени до 3 дни, парадът смешен, а никой не желае да пее за него. Каква любов към Тръмп, каква радост от избирането му!
  И сега си мисля, какво ли ще си помислят американците, когато след 22 месеца има междинни избори и когато са се нагледали на простотиите му? По традиция точно на тези избори управляващият президент губи инерцията си и мнозинството в камарите. А какво ли ще стане, когато демократите си върнат мнозинството? Мислил ли си по този въпрос, "умни" ми приятелю?

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 46. 46 Профил на Unforgettable 69
  Unforgettable 69
  Рейтинг: 8 Весело

  Интересна статия за такива като нас снимали се само пред Белия дом, но никога не стъпили в него. Сега е момента да си дадем мнението по въпроса

  Vanitas vanitatum et omnia vanitas!
 47. 47 Профил на tsb00482740
  tsb00482740
  Рейтинг: 230 Неутрално

  В Русия нямат подобни проблеми. Там когато се нанесе някой в Кремъл, си живее с десетилетия и накрая го изнасят с краката напред.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK