Клетвата на президента Тръмп (обобщение)


Доналд Джон Тръмп положи клетва като 45-и президент на САЩ в момент, когато той е с най-ниското одобрение на нов държавен глава от 40 години насам, страната е дълбоко разделена и има много въпросителни за посоката, в която ще поеме вътрешната и външната ѝ политика.


"Дневник" проследи на живо до 22 часа церемонията и първите реакции в историческия за Америка и света ден:
- С реч с необичайно атакуващ тон, характерен повече за предизборна кампания, президентът каза, че ще следва два основни принципа: "Купувайте американски стоки" и "Наемайте американци!".


- Той обяви, че взима властта от малка групичка богаташи във Вашингнон и я връща на народа. "Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим. Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия."


- Тръмп се закани, че ще ликвидира ислямския тероризъм по света, включително чрез кибервойна.


- Сред първите му действия бе подписване на Прокламация за обявяване на Национален патриотичен ден.


- В първите декларации за международните и търговските отношения той се обяви за постигане на "мир чрез сила" като подсили армията, и премахне "провалените" търговски сделки, включително като напусна тихоокеанското търговско споразумение ТРР.


- Германският министър на икономиката Зигмар Габриел каза, че е чул националистически послания от Тръмп и страната му трябва да се подготви за нова икономическа стратегия, насочена към Азия.


- Администрацията на Тръмп ще елиминира Плана за климатични действия на Обама и други екологични инициативи, за да помогне на американския добив на петрол, газ и въглища. Така в следващите 7 години ще вдигна заплатите на работниците с общо 30 млрд долара и с увеличевите бюджетни приходи ще ремонтираме пътища, училища, мостове и обществена инфраструктура, се казва в съобщението на Белия дом.


Клетвата на президента Тръмп (обобщение)

© Reuters


22:03 Президентът Тръмп изказа благодарност на Хилъри Клинтън, че му е била опонент и че е уважила встъпването му в длъжност днес. На официалния обяд в Капитолия, където тя присъстваше (както и на полагането на клетва) той призова всички в Ротондата да станат на крака и продължително да я аплодират.


21:50 В социалните мрежи вече се появиха пародии-сравнения на пасажи от речта на Тръмп с тази на Бейн, злодеят от комиксите за Батман. "Но ние връщаме властта от Вашинттон обратно към вас, народът. Защото твърде дълго малка група в столицата ни обираше плодовете на управлението, докато хората плащаха цената", каза в президентското си слово Доналд Тръмп. Героят на DC Comics казва в екранизацията: "Отнехме Готам от корумпираните! От богатите! От потисниците, които поколения наред ви потискаха с митове за някакви възможности, и ви г овръщаме на вас, народа."


21:40 На няколко преки от мястото за тържествения парад в чест на новия президент продължават сблъсъците между полиция и около 500 протестиращи. Арестуваните са над 95.


21:25 Германия трябва да подготви нова икономическа стратегия, насочена към Азия, ако новата администрация във Вашингтон започне търговска война с Китай, заяви вицеканцлерът Зигмар Габриел. "Днес чухме много силни националистически тонове. Мисля,че трябва да се подготвим за тежко пътуване", коментира Габриел речта на Доналд Тръмп. Европа и Германия трябва да стоят единни, "за да защитим интересите си", добави министърът на икономиката.


21:00 Относно търговските отношения новият президент повтаря обещанието си да изтегли САЩ от споразумението за партньорство в тихоокеанския регион (ТРР), както и закана за прекратяване на участието в NAFTA, освен ако Канада и Мексико - другите две страни в споразумението за свободна търговия, не се съгласят да предоговорят елементи от него. Отава и Мексико сити вече заявиха, че са готови ва преговори по договора.


20:59 Изразът "винаги сме щастливи, когато старите врагове стават съюзници", се свързва от медиите с обещанията му за по-топли отношения с Русия и изместването на споделените ценности на заден план за сметка на общи интереси в сигурността и икономиката.


20:53 В първата си президентска позиция по външната политика, публикувана на сайта на Белия дом, Тръмп повтаря обещанията си от предизборната кампания да постигне "мир чрез сила" като подсили армията, разгроми "радикалните ислямски терористични групировки", включително "като започнем кибервойна", и премахне "провалените" търговски сделки. В текста, който не е много по-различен от предизборните му речи, няма подробности как новата администрация възнамерява да постигне изброеното.


Клетвата на президента Тръмп (обобщение)

© Reuters


20:37 В първото съобщение на сайта на Белия дом от новата администрация се осъжда "антиполицейската атмосфера" в САЩ и се отправя призив за повече представители на органите на реда и повече полицейска дейност. "Опасната антиполицейска атмосфера в Америка е погрешна. Администрацията на Тръмп ще сложи край на това." В текста се завявява още, че президентът държи на издигането на стена по границата с Мексико за спиране на нелегалната имиграция. "Страната ни повече от всякога се нуждае от повече прилагане на закона, повече ангажираност с обществото, повече ефективни полицейски действия." През това време президентът участва в официален обяд в Ротондата на Конгреса.


20: 31 В кратката си реч в "Андрюс" Барак Обама говори в дух, противоположен на мрачния тон от речта на новия президент: "В цялата работа, с която се заехме, не ни водеше сляп оптимизъм. Не ставаше дума за наивност. Това не бе пренебрегване на всички предизвикателства пред Америка. Това бе надеждата, изправена пред трудностите, надеждата пред лицето на несигурността."


20:25 Полицията във Вашингтон съобщава за "множество арести" след като протести срещу встъпването на Тръмп в длъжност преминаха в сблъсъци, палежи и координирани атаки срещу полицейски коли. Срещу участващите в безредици са използвани лютив спрей и други устройства, допълва съобщението, според което има и двама леко ранени полицаи.


Клетвата на президента Тръмп (обобщение)

© Reuters


20:22 Папа Франциск призова президента Тръмп да се ръководи от морални ценности и да се грижи за бедните, нуждаещите се и изхвърлените от обществото. "Моля се решенията ви да се ръководят от богатите духовни и етични ценности, формирали историята на американския народ и от ангажираността на вашата страна с подкрепа на човешкото достойноство и свободата по света".


20:18 Според говорителя на президента той е подписал формално номинации на своята администрация, както и Прокламация за обявяване на Национален патриотичен ден.


20:15 Президентът Доналд Тръмп подписа първите си президентски укази в обкръжението на семейството и лидерите на САЩ. Съдържанието им обаче засега не е известно. В кампанията си той обещаваше веднага да спре действието на здравната програма "Обамакеър", да нареди строителство на стена по границата с Мексико и да започне предоговаряне на споразумението NAFTA за свободна търговия с Канада и Мексико.


20:14 Ние бяхме лицето и понякога гласа ви, но никога не е било заради нас, а заради вас, добави вече бившият президент.


20:12 В краткото си прощално слово Обама каза: "И преди към казвал, но ще го повторя. Когато поехме на това пътуване, вярвахме в американския народ и способността му заедно да променим тази страна - не отгоре надолу, а отдоле нагоре. Посрещнаха ни скептично, имаше институции, власти и привилегии, прекалено дълбоко окопали се. И въпреки това, всички вие се събрахте от малки и големи градове и решихте да повярвате. Звънихте по телефона, обикаляхте от врата на врата, научихте родителите си да произнасят правилно името Барак Обама...


20:07 В база "Андрюс" семейство Обама бе изпратено от свои служители и привърженици с продължителни възторжени възгласи и скандирания Yes we can! - девизът, с който той спечели изборите през 2008г. При вида на възторженото множество и изпълнението на химна Мишел Обама, която се държа спокойно през цялата церемония, се разплака.


19:58 С рокля, елече и дълги ръкавици в бледото "бебешко синьо" първата дама Мелания Тръмп напомняше на Джаки Кенеди, коментира "Ройтерс". Подобно на Хилъри Клинтън, и тя беше облечена от Ralph Lauren.
Дъщерята Иванка Тръмп, която притежава собствена модна линия, е в бял костюм на Oscar de la Renta


Приборите на президента Тръмп вече са подредени за официалния бал тази вечер в чест на встъпването в длъжност на 45-я президент. Семейство Тръмп ще присъства на 3 бала.

© Reuters

Приборите на президента Тръмп вече са подредени за официалния бал тази вечер в чест на встъпването в длъжност на 45-я президент. Семейство Тръмп ще присъства на 3 бала.


19:42 Семейство Обама отпътува за военно-въздушната база "Андрюс", където самолет ще ги откара до Палм Спрингс, щаща Калифорния.


19:35 Президентът Тръмп и досегашният държавен глава Барак Обама преминаха през Капитолия към западната фасада, пред която е кацнал официалният президентски хеликоптер Marine One, с който 44-ят президентна САЩ ще отпътува от Вашингтон.


19:32 Първите коментари за речта на Тръмп са, че тя е била много емоционална, но и една от най-радикалните в модерната история и напомняща много повече на продължаване на предизборната му кампания. Нямаше и дума на благодарност към Хилъри Клинтън за това, че състезанието през последните 18 месеца е било именно такова. Неговата съветничка Келиан Конуей припомни, че словото е било много плътно придържащо се към разбиранията на президента и че е демонстрирало, че нито за миг той не забравя благодарение на кого днес е станал президент. Това беше популистки манифест, коментира бивш консултант на Обама.


19:30 Церемонията пред Капитолия приключи, следва шествие на новия президент към Белия дом, намиращ се на по-малко от 3 километра, и парад пред трибуната, издигната пред резиденцията.


Клетвата на президента Тръмп (обобщение)

© Reuters


19:27 След приветствията и пожеланията на религиозни лидери бе изпълнен националният химн на САЩ. Той бе изпят от Джаки Иванчо, известна от участие в песенен риалити формат. На предишната церемония за втория мандат на Обама химна изпя Бейонсе. Множество известни звезди в САЩ отказаха да участват в церемонията и концертите.


19:17 "Няма значение дали сме бели, чернокожи или мургави - ние всички кървим като патриоти, добави Тръмп. Вашите мечти ще очертаят американската мечта. Днес заедно можем да направим Америка силна, богата, горда, сигурна отново и всички ще направим Америка отново велика! Бог да пази Америка!" каза 45-ят президент в заключение.


Симпатизанти на Тръмп аплодират словото му в Лондон.

© Reuters

Симпатизанти на Тръмп аплодират словото му в Лондон.


19:16 Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим. Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия. Не позволявайте никой да ви казва, че нещо не може да стане - нищо не може да се противопостави на духа и силата на Америка, ще просперираме отново!


19:14 Тръмп се закани, че ще ликвидира ислямския тероризъм по света и ще изисква лоялност от чужденците, идващи в страната, защото така и американците ще преоткрият собствената си лоялност.


19:13 Ще следваме два основни принципа: "Купувайте американски стоки" и "Наемайте американци!"


Клетвата на президента Тръмп (обобщение)

© Reuters


19:12 Америка на първо място! Америка на първо място! Трябва да защитим границите си, печалбите да отиват при нашите семейства, да не ни крадат работните места. Ще се боря за вас с всеки мой дъх и никога, никога няма да ви предам. Америка ще започне отново да печели, както никога досега! Ще си върнем работните места, границите, богатството и мечтите!


19:10 В словото се новият президент за пореден път нападна изнасянето на бизнес в чужбина, похарчването на трилиони и трилиони долари, докато американската инфраструктура гние и се разпада; докато богатите печелят, една по една фабриките затварят и милиони и милиони работниците са изоставяни; средната класа е смазана, докато печалбите се преразпределят по други държави.


19:09 Тръмп продължи да описва Америка като "касапница", с почти апокалиптични картини на пустеещи предприятия, младежи, които не могат да с ипозволят да учат и масово насилие по улиците.


19:07 Въпросът е не дали властта е на народа, а дали се контролира от народа. 20 януари 2017г. е денят, в който властта се връща при вас, никой няма повече да бъде забравен. Вие станахте част от движение, каквото светът не е виждал досега. В центъра му стои убеждението, че държавата съществува, за да служи на гражданите и децата си. Това е са справедливи искания на избирателите и народа.


19:06 Новият президент продължи със серия остри критики към елита, политиците, Вашингтон, които се облогодетелствали, докато обикновените семейства и хора живеят в затруднения. "Този момент принадлежи на вас, на всички, събрали се и гледащи в цяла Америка. Това е нашият ден. САЩ е вашата страна!"


19:03 Тръмп започна словото си с благодарност към всички, подкрепили го, и света и обеща началото на голяма промяна. Днес започваме не просто предаване на властта, а предаване на властта от Вашингтон обратно на вас, народа, каза Тръмп.


Клетвата на президента Тръмп (обобщение)

© Reuters


19:00 Клетвата на Доналд Тръмп е пред Джон Робърт, председател на Върховния съд на САЩ. САЩ имат нов президент, в този момент мандатът на демократа Барак Обама приключи и започнаха четирите години на републиканеца Тръмп.


18:55 Първи положи клетва вицепрезидентът Майк Пенс. По програма клетвата на Тръмп трябва да е точно в 12 часа местно време.


18:44 Прочване на ABC News/Washington Post показа тази седмица, че само 40% от американците се отнасят благосклонно към Тръмп. Никой не е бил с по-нисък стартов рейтинг от 1977г. насам.


18:40 По традиция като нов президент Тръмп пренощува в официалния дом за гости на Белия дом. В момента, в който семейства Обама и Тръмп напуснаха резиденцията на президента след сутрешния чай, започна трескаво изнасяне на вещите на 44-я и нанасянето на тези на 45-я президент. За 5-6 часа тазе трескава логистична операция трябва да приключи и към 17-18 часа местно време икономът на Белия дом да посрещне Тръмп с думите "Господин президент, добре дошли в новия си дом!".


Клетвата на президента Тръмп (обобщение)

© Reuters


18:40 Сутринта в 7:30 Тръмп написа в профила си в "Туитър": "Всичко започва днес! Ще се видим в 11 часа на полагането на клетва. ДВИЖЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА - ЗАПОЧВА РАБОТАТА!"


18:37 Във Вашингтон са пристигнали близо 900 хиляди души, включително участници в протести, някои от които опитаха да се оковат и да препречат един от входовете към церемонията, на друго в столицата маскирани започнаха да трошат витрини на заведение за бързо хранене.


18:30 Доналд Тръмп последен заема мястото си на трибуната.


Президентските двойки - отиващата си на Барак Обама и пристигащата на Доналд Тръмп, пиха чай в Белия дом преди да се отправят към Капитолия за полагането на клетва.

© Reuters

Президентските двойки - отиващата си на Барак Обама и пристигащата на Доналд Тръмп, пиха чай в Белия дом преди да се отправят към Капитолия за полагането на клетва.


18:29 Церемонията се бойкотира от над 50 конгресмени демократи, които по този начин демонстрират срещу изказвания и позиции на Тръмп. Хилъри Клинтън, която спечели близо 3 милиона гласа повече от т.нар. народен вот, но изгуби в гласовете на Избирателната колегия, присъства.


18:27 Президентът Барак Обама пристигна последен на церемонията, на която присъстват още предшествениците му Джордож Уокър Буш, Бил Клинтън и Джими Картър.


18:20 Почти целият елит на САЩ се е събрал на трибуните пред Капитолия - сградата на американския парламент, а пред нея стотици хиляди обикновени американци очакват встъпването в длъжност на новия президент и първото му слово.


Клетвата на президента Тръмп (обобщение)

© Reuters


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (325)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Айде дано Тръмп да е по-кратко президент, отколкото Радев - премиер.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  На живо я предава и
  Би Ай Телевизия – Bulgarian International Television.

 3. 3 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Весело

  Мачкай...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Този Перко е приковал световното внимание - дано по-скоро го усмирят!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 6. 6 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 895 Весело

  "Дневник" следи на живо церемонията и първите реакции в историческия за Америка и света ден:

  При това - напълно безпристрастно.

 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  [quote#5:"Торбалан"]Този Перко е приковал световното внимание[/quote]
  Като е на Щатите - и Перко да е, и Айнщайн да е - все е в центъра на вниманието.
  Шепа държави са така, а Щатите са начело в ранкинг листата.
  Та к'во се оплаквате?

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  на която присъстват още предшествениците му Джордож Уокър Буш, Бил Клинтън и Джими Картър.
  ..................
  Старият Буш защо го няма?
  Или отново е поканен като кръстник на лезбийска сватба?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  [quote#3:"СДС"]Мачкай...[/quote]
  Кой - кого?
  Че баш във форума на Дневник тая е мно'о двусмислена ...

 11. 11 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 510 Весело

  Мелания е много готина.

 12. 12 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#1:"spiegel"]Айде дано Тръмп да е по-кратко президент, отколкото Радев - премиер.[/quote]

  .........ама, надали.

 13. 13 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#2] от "chicago514":

  Мерси за инфото!

 14. 14 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Надяваме се на промяна на зловещата роля на Вашингтон в световната политика и край на политиката на терор спрямо останалите държави.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 15. 15 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#3:"СДС"]Мачкай...[/quote]


  [quote#10:"xm..."]Кой - кого? [/quote]

  Как кого - ползващата форумни тролове Клинтън и нейните верни храненици.

 16. 16 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#10] от "xm...":
  Ето как си изкарва джобните парички бившият президент на САЩ:
  Former President George H.W Bush serves as witness at lesbian wedding in Maine
  Демек става кръстник по лезбийски сватби.
  http://www.nydailynews.com/news/politics/george-h-w-bush-witness-lesbian-wedding-article-1.1467834
  Немският канцлер става съветник на Путин,американският президент ( републиканец ))) си го развява сред лезбийки.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 17. 17 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 850 Любопитно

  Гледах по ВВС, че някакви маскирани либерасти вандалстваха и трошаха, защо бе?

  П.п. Мелания е най-хубавото нещо в церемонията

  Мома, връщай 12 и 12А!
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  До коментар [#16] от "СДС":
  Ма ти га обърна резбата?

  Не беше ли виден поддръжник на либертарианските ценности в Хюсейно-Хилъристкия им "прочит".

 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  [quote#17:"CINZANO"]Гледах по ВВС, че някакви маскирани либерасти вандалстваха и трошаха, защо бе? [/quote]
  Ся ша ги награбят рокерите ...

 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Церемонията се бойкотира от над 50 конгресмени демократи, които по този начин демонстрират срещу изказвания и позиции на Тръмп.
  ______________
  Тръмп е голяма победа на демокрацията над корпокрацията, лабораторните хрантутеници и финансовите социопати! Америка отново ще е велика!Тази година ще е лоша за либрето-комундета!
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  До коментар [#16] от "СДС":

  Всъщност е в болница с пневмония, ама ти си троли.

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  До коментар [#15] от "manu_chao":
  Ма то и Баце беше "Мачкай", а Баце йе консерва, деге!

 23. 23 Профил на libration
  libration
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#14] от "bulgarin.":

  лол

  До 50 години и Германия няма да е член на G8.
 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2725 Весело

  Лошо за соросоидите след броени минути Тръмп ще бъде законен президент, а Хилърито и Обамата отиват в историята. Остава им само надеждата на бъдещите президентски избори закръглената Мишел да спечели вота срещу представителя на бялата раса, което си е мисия невъзможна.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  [quote#15:"manu_chao"]Как кого - ползващата форумни тролове Клинтън и нейните верни храненици. [/quote]
  Клинтън ползва често и деца или граждани под 21г. за трополенето,много пъти е и аутсорсинг от колониите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 27. 27 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#11] от "VR|46":

  Аз съм се съсредоточил върху Иванка

 28. 28 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Gob bless America!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 510 Весело

  Няма как човек да не изпита известно удовлетворение след като месеци наред е чел пропаганда, заклинания, дезинформации и поръчкови прогнози. Е Тръмпи се пребори с всичко това! Успех и дано спомогне света да стане по-мирен и справедлив!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Разстроено

  М. Обама е облечена много зле !!! (меко казано)

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Весело

  Яяааа да видиме сега тука какво ни е разказвало ухиленото просто офчарче Ивлампю на шеснаести авгус летоска 2015-та:

  Жвът

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/16/2591660_ako_bude_izbran_za_prezident_na_sasht_donald_trump/?ref=miniurl#comment-110

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 35. 35 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 510 Весело

  До коментар [#27] от "spring_va":

  Колега, Иванчето не може водица да й донесе на лачената Мелания! Ама всеки с вкусовете си де

 36. 36 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2725 Весело

  [quote#0:"Дневник"]18:44 Прочване на ABC News/Washington Post показа тази седмица, че само 40% от американците се отнасят благосклонно към Тръмп. Никой не е бил с по-нисък стартов рейтинг от 1977г. насам.
  [/quote]
  Няма страшно пилците се броят наесен. В края на мандата си ще бъде най-популярният президент в САЩ!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Дано Тръмп се справи с дълбоката американска държава !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Гледам церемонията и нещо не ги виждам стотиците хиляди протестиращи!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#14] от "bulgarin.":

  "Надяваме се ..."

  ... да олабят санкциите и да признаят Кримнаш, ама както се надявате, най-много да си останете наденати:

  Ники Хейли (бъдещата постоанна предстовителка на САЩ в ООН) said she considered Russian actions in Syria such as bombing hospitals "war crimes," condemned Russia's annexation of Ukraine's Crimea region and said she would oppose easing sanctions until Moscow changes.

  "I think that Russia has to have positive actions before we lift any sanctions on Russia," she said.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#4] от "4ort":

  Имам чувството че държиш за всеки случай двама руснака в апартамента си и непрекъснато знаеш какво правят!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#22:"xm..."]Ма то и Баце беше "Мачкай", а Баце йе консерва, деге![/quote]

  Бокич е консерва, колкото и Слави Трифонов е Джей Лено.


  До коментар [#22] от "xm...":

 43. 43 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  [quote#14:"bulgarin."]Надяваме се на промяна на зловещата роля на Вашингтон в световната политика[/quote]
  Откъде накъде зловеща? Ако не е Америка, светът ще бъде една невъобразима кочина. Стабилността след ВСВ, ето вече 70 и кусур години е благодарение на Америка. Преди това, европейците когато бяха велики сили, направиха две световни войни (Европа на нациите!). След краха на ссср-1, световната търговия, БВП на света като цяло, развитието на технологиите и пр. бележат невероятен и от никого непредсказуем растеж. Налагането на либерални икономически модели, все по-голямото движение на хора и стоки в света е благодарение на Съединените Щати. Светът е много по-хубав днес, когато Америка е единствена супер-сила (то и преди си беше така, но се помпаше пропагандата за съветската опасност (а ссср си беше икономическо джудже, в сравнение със Запада, че и днес руската икономика е по-малка от тази на Италия или на две Холандии)). Стандартът на живот бележи безпрецедентно покачване в световен мащаб. Това също е благодарение на Щатите. Развитието на Китай (Америка купува ПОЛОВИНАТА китайски експорт!), също е в голяма степен дирижирано от американската политика. Тръмп обеща да засили флота (най-могъщия флот на Земята) от 270 на над 300 големи кораба, което е знак, че ролята на Щатите като световен регулатор и хегемон ще се засили. Това е добре за средната класа в световен мащаб. Успехът на Америка е успех за целия свят. Останалите страни, всички взети заедно нямат толкова принос за световния прогрес, колкото имат Съединените Щати. И дано засилят присъствието си на Балканите!

 44. 44 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  До коментар [#25] от "manu_chao":
  Дясно е да се развиваш в свой бизнес или свободна професия! Либертофонско е да си недоразвит "тесен" меринджей за голям господар от офшорна корпорация който ще те употреби за няколко години защото си заменим човешки ресурс към активи които са ликвидни!
  Тръмп иска да върне на американците американската мечта да работят за себе си а не за банкери или анонимни офшорковци които и 1 цент не са платили за федералния бюджет от десетилетия!  Libertarianism is just anarchy for rich people
 45. 45 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#11] от "VR|46":

  Да бе, ама името ѝ малко като на заразна болест с летален изход! Ще видим Тръмп дали ще оздравее или ще го гътне!

 46. 46 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  [quote#36:"Julian Mall"]Няма страшно пилците се броят наесен. В края на мандата си ще бъде най-популярният президент в САЩ! [/quote]
  ++++++++++++++
  Един път съм напълно съгласен с вас! И мисля, че (ако не му скроят нещо), Тръмп трябва да изкара два мандата!

 47. 47 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#8] от "xm...":

  Ами изкарал е! Шорош е поизтънял пък и ЦНН в бая разходи го вкара.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 48. 48 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Амин!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  "...най-много да си останете наденати..."

  Това не го казвам аз, а лично премиерът Медведев, който на заседание на правителството е заявил, че не вижда никаква възможност нито санкциите да бъдат вдигнати "в обозримото бъдеще", нито петролът да се качи.

  Пиша от таблет и не ми се търсят руски песни из нета... 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2725 Неутрално

  Точно в 19.00 българска време Доналд Тръмп се закле като 45 президент на САЩ!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Церемонията е супер!
  Чудесно е, че ще можем да направим сравнение с нашата!

  I Want To Believe
 53. 53 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 586 Весело

  Охо дава властта обратно на народа!
  Трамп!
  Венсеремос!

  Every cradle is a grave.
 54. 54 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  [quote#44:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Тръмп иска да върне на американците американската мечта да работят за себе си а не за банкери или анонимни офшорковци които и 1 цент не са платили за федералния бюджет от десетилетия![/quote]
  ++++++++++++++++++
  Точно! Иначе Хилари, както писах още през септември олицетворяваше именно това противно корпоративно лицемерие и финансистите, които правят пари от нищо и тая 20-годишна тенденция обзе целия свят. Нека се върне света към по-консервативни и реални неща и нека парите се правят с реални продукти!

 55. 55 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1576 Любопитно

  Намериха ли й рокля на булката му, или оди гола?

 56. 56 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 471 Весело
 57. 57 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Любопитно

  [quote#44:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Тръмп иска да върне на американците американската мечта да работят за себе си а не за банкери или анонимни офшорковци които и 1 цент не са платили за федералния бюджет от десетилетия! [/quote]

  "Светъл" пример ни е палячото Юнкер, "освободил" европейците от мръсните, многомилиардни данъци "бедните" корпорации, едва свързващи двата края. От това Европа захрупа "скъпоценности", а Съюза е на път да последва.....Съюза.


  До коментар [#44] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

 58. 58 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#55] от "dosetliv":

  Облякана е последно.

  Every cradle is a grave.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Прилична му е речта. Почти като на парашутиста. С малката разлика, че от него зависи една идея повече (не чак толкова повече)

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 61. 61 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Ако бях русофил и руснак особено, бих се притеснявал особено много. Тръмп е абсолютно непредвидим и е крайно трудно противниците му да предвидят ходовете му и да знаят какво да очакват. Както уж иска да се разбира с Рассия, за което така и го хвалят всички каскети и мурзилки, така и ако плешивото джудже си повярва много, ще ги заблъска със санкции и неща, много по-сериозни от санкциите на Обама. САЩ не е някаква изостанала азиатска клоака, в която всичко да се определя от прищевките на вожда. Никой няма да остави Тръмп да предаде интересите на САЩ и да стане слуга на Путин, републиканците никога не са се славили с особена любов към Русия. Така че очаквам мурзилките отново да се завъртят на 180 градуса и рано или късно да започнат да плюят Тръмп, както сега го хвалят. Пожелавам му да направи Америка отново велика !

 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3084 Весело

  До коментар [#54] от "transvaal":

  Що не се върнем към кюмюра и парата?!

  klimentm
 63. 63 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 504 Весело

  На Тръмп някой му е превел с леки подобрения речта на Радев! Същите глупотевини и популистки клишета! Не срича, но за сметка на това интонационно избива рибата!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#44] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  "Тръмп иска да върне на американците американската мечта да работят за себе си а не за банкери или анонимни офшорковци които и 1 цент не са платили за федералния бюджет от десетилетия!"

  Тавариш, ИМЕННО ТРЪМП не е платил един цент във федералния бюджет от 20 години. Плащат такива като Гейтс, Кук, Джобс, Безос, Блумбърг, Елисън, Бъфет - истинските милиардери, а не кредитните като Дръмпфи. И тъкмо затова го презират и всичките бяха за Хилъри. За Дръмбо са главно голтаци като теб.

  Ти дори не можеш да си въобразиш каква лоша услуга му направи с този си постинг.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Много силна реч. нашите да слушат внимателно !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Любопитно

  интересно защо опозицията не го освирква !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 601 Неутрално

  [quote#14:"bulgarin."]Надяваме се на промяна на зловещата роля на Вашингтон в световната политика и край на политиката на терор спрямо останалите държави. [/quote]

  Надявате се Тръмп да каже на Джуджето, че Източна Европа е руска. Прозрачни сте толкова много, че няма накъде. И пак само с надеждите ще си останете.

 68. 68 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Съдбата на всеки човек е неговият характер, от тази гледна точка нищо хубаво не ни очаква!

  klimentm
 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ватник":

  "Охо дава властта обратно на народа!
  Трамп!
  Венсеремос!"

  😆😆😆😈

  Голтаците се радват точно като на митинг на БСП, когато някой като Георги Гергов или Николай Банев им обещае "социална справедливост"... 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  изгоряха ислямските терористи- обявена им е война !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ, МИСТЪР ТРЪМП, ПРЕЗИДЕНТ НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ!!!
  ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ В МИСИЯТА ВИ ЗА ЕДИН МИРЕН, ДОБЪР СВЯТ!

 72. 72 Профил на token
  token
  Рейтинг: 217 Весело

  хей, тръмп не се шегува. одобрявам.

 73. 73 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#69] от "Norman Granz":

  Проблемът е, че в България точно голтаците се изживяват, като ултрадесни и мразят всички успели.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  На всички тук че светна , че това е историческа реч и ви остава много малко. желая му успех и успех на Америка и на света !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 601 Неутрално

  [quote#71:"Judjuk"]ПОЗДРАВЛЕНИЯ, МИСТЪР ТРЪМП, ПРЕЗИДЕНТ НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ!!!
  ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ В МИСИЯТА ВИ ЗА ЕДИН МИРЕН, ДОБЪР СВЯТ! [/quote]

  А ако заблъска клоаката с по-големи санкции, пак ли ще е мистър Тръмп ? Или ще се въртите, както се въртите с Ердоганя ?

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Пожелавам му да направи САЩ и света едно по добро място за хората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 78 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Малко социалистическа, малко националистическа, въобще изрядно националсоциалистическа реч на Тръмп.

 79. 79 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 510 Весело

  Много силна, президентска реч на Тръмп!
  Шорошовите влъхви продължават със заклинанията!

 80. 80 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#75] от "bulgarofilche":

  Надеждата умира последна! Тази опорна точка ви е остаряла. Беше актуална преди месец и беше развита подробно от основните дневални.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 81. 81 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  (Поради което ще се и хареса на нашите комунисто-фашисти и путлероиди.)

 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Гневно

  До коментар [#78] от "spiegel":

  кой си ти бе малчо да СЪДИШ американския президент ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Равина мухахахаха ой вей!
  Ебаси религиозните простотии майна

  Every cradle is a grave.
 84. 84 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  Ми т'ва е братчета!
  Неотроцкисткият Коминтерн у Вашингтон го разтуриха.

  Огащвайте се и на бачкане ...
  Точ-в-точ както си е по либералната теория.
  Ама истинската ...

 85. 85 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Весело

  Тръмп не четеше от листчета, като нашите....

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 86. 86 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 601 Неутрално

  [quote#73:"tribiri"]Проблемът е, че в България точно голтаците се изживяват, като ултрадесни и мразят всички успели.[/quote]

  Kои сте успели ? Измиращите фатмаци, избиратели на БСП ? Такива като бай Таньо Безработния, дето още си иска заводите от едно време ? Точно успелите и висообразованите хора са прозападни и с капиталистическо мислене, бедняците и малограмотните сте русофили и си искате Евразия. Елементарно е, виж статистиките.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2287 Любопитно

  Слушахте ли ? Каквото казвах за закритите заводи в България , сега Тръмп ви го каза за заводите в САЩ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "...и ви остава много малко..."

  Какво, ще ни убивате ли?

  От вчера с РЕЗидента само ни плашите, че малко ни остава...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  [quote#57:"manu_chao"]"бедните"; корпорации, едва свързващи двата края. От това Европа захрупа "скъпоценности", а Съюза е на път да последва.....Съюза. [/quote]
  Прав си финансовите социопати са накарали продажната брюкселска пасмина да преведе на банкстерите в ЕС държавна помощ от 1,6 трлн. евро! В САЩ положението е още по плачевно защото с днешна дата Обама оставя американската икономика с $105 трилиона на червено и още $20трлн. федерален дълг!

  Тръмп каза ,че спира помощите за афромириканци и ще им намери работа, това е толкова дясно и демократично... ще им спре и купоните за храна в Уолмарт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 91. 91 Профил на Офелия Груева
  Офелия Груева
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Браво, страхотна реч! Дано да е последователен, желая му успех!

  1.Този, който ходи на два крака, е враг. 2.Този, който ходи на четири крака или има крила, е приятел.3. ..... 7.Всички животни са равни.
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Моля Модераторът да си свърши работата съгласно правилата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2287 Весело

  [quote#86:"bulgarofilche"]Такива като бай Таньо Безработния, дето още си иска заводите от едно време ? Точно успелите и висообразованите хора са прозападни и с капиталистическо мислене, бедняците и малограмотните сте русофили и си искате Евразия.[/quote]... ама Тръмп говори като Бай Таньо !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Днес е един хубав ден за демокрацията по света. Отивам да пошляпам малко покер и оставям здравите сили да продължават героичната си борба срещу новите реалности.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 96. 96 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#75] от "bulgarofilche":

  "А ако заблъска клоаката с по-големи санкции, пак ли ще е мистър Тръмп?"

  Те и на Обама така му се надяваха, пък взеха, че му се наденаха.

  Трэмп - последняя надежда русского мужика пожить нормально.

  😆😆😆😆😈

  Оййй, под окном чирьомушка калъйшется...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 97. 97 Профил на k stefanov
  k stefanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#9] от "СДС": в болница е

  k.stefanov
 98. 98 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Най-важното от речта му е убягнало от Дневник - че ще позволи нациите по света да живеят според собствените си ценности и разбирания.

 99. 99 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1587 Весело

  До коментар [#89] от "Norman Granz":

  Няма да ти отговори, защото мечтите му са по-големи от акъла и смелостта.

 100. 100 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3084 Весело

  Такива тръмпизми слушахме в продължение на десетилетия!

  klimentm
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK