"Шарли ебдо" се пошегува с лавинната трагедия в Италия, местните отвръщат със съд

Карикатурата на деня за този четвъртък на френското сатирично списание "Шарли ебдо" изобразява Смъртта, спускаща се весело със ски, като държи коси вместо щеки. Надписът гласи "Италия, снегът дойде... но няма да има за всички".
Шегата е за сметка на бедстващите в хотела "Ригопиано" във Фариндола, Централна Италия. Късно вечерта на 18 януари, сряда, хотелът беше погребан от лавина с десетки гости и служители вътре.


Спасителните акции все още продължават, но шансовете за оцеляване намаляват. До момента са намерени телата на петима загинали, а деветима включително четири деца, бяха извадени живи, съобщава "Рай нюз 24". Още 23 човека се водят за изчезнали.


Кметът на Фариндола Иларио Лакета, цитиран от телевизията, е скандализиран от карикатурата на французите и подготвя иск срещу списанието и авторите й. Местните власти са твърдо решени да съдят изданието.


Това не е първият случай в който "Шарли ебдо" се подиграва с природните бедствия в Италия. Миналата есен списанието засегна хората в разрушените от земетресение градчета Аматриче и Акумоли.

Ключови думи към статията:

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Свобода на словото и изразяванетп на мнение .. демокрация, жо суи шарли .. нъл тъй...

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4849 Неутрално

  Изпушили манерки има в тази редакция...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 3. 3 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Да им гръмне някой терорист редакцията да видят тогава майтап.

 4. 4 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Редовно пресоляват манджата...

 5. 5 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1553 Любопитно

  До коментар [#1] от "bludniq_sin":


  [quote#1:"bludniq_sin"]Свобода на словото и изразяванетп на мнение .. демокрация, жо суи шарли .. нъл тъй... [/quote]
  "Жа суитата" също плачат!
  Само обаче , когато ги настъпи някой неудобен!

 6. 6 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Най- добре е да го закрият !!!!! Малко ли им беше ,че състава им намаля след грубите подигравки за Мохамед , пак дърпат дявола за опашката......

 7. 7 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Това надхвърля всякакви граници на добрия тон!
  Дори и на най-елементарните обноски!

 8. 8 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Има такава дума — светотатство. В тази дума е заключен потресаващ обем черна енергия, енергия на разпад, плъзгане надолу, упрощение. Разбира се, тази енергия е родствена на енергетиката на Карнавала, постмодернистски оживляж, възникващ за сметка разложението на Модерна. Въобще това е енергия на снемането на табу.

  Същата енергия — танци в храма.
  Същата енергия — демонстративната радост на различна гнилост от медиаперсоните от гибелта на хора в авиокатастрофи.

  В този смисъл е нужно да обърнем внимание как гладко работят СМИ с тази цялата сволоч типа "интелигенция" и с лошо скривано наслаждение усилват и изливат на народа всичкото това лайно, което се ражда в устата на нашата нетворческа недоинтелигенция. Цялата похабност повръщана от тях мигновено се транслира от журналистите пряко под списъците на загиналите.

  Нали рейтинга е върховно божество.
  Нали холивара е заветна цел.

  Само че в тези безкрайни унижения на човешкото достоинство се ражда не просто разлика в потенциалите, способна поне някак да размърда апатичното, лишено от смисъл за съществуване, общество. СМИ, работещи ръка за ръка с колективният билжо, безкрайно унижават човешкото достоинство с незабавно попиване на техните изказвания. А какво се случва с апатичното от една строна и постоянно унижаемо (и, като следствие раздразнено), човешко общество? И за какво ни подмушват постоянно «суперраздразнители» във вида на постоянно нараствани светотатства?

  Добре по този повод е написала А.Кудинова в своята статия "Агресия", напечатана в №84 на вестника «Суть времени»:

  "...американският психолог и психотерапевт Роло Мей подчертавал, че подавеното състояние води до натрупване на вътрешна агресия, и рано или късно апатията се взривява с изблик на насилие. А австрийският психолог Бруно Бетелхайм, бивш затворник от концлагерите Бухенвалд и Дахау, свидетелства, че първа реакция на затворниците на тотално подавяне на личността е била апатия, но после у тях на фона на апатията започва да се развива агресивност. Ще се спра на това малко по-подробно.

  Болшинството затворници постоянно са в състояние, което Бетелхайм определя като «най-жестоко раздразнение». Нямайки възможност да отмъстят на истинският източник на раздразнение (тому, който осъществява подавлението — на есесовците, лагерните надзиратели), те изливат своето раздразнение на другарите си по нещастие: «Оскърбявайки или обиждайки някого, затворникът си доказва, че той още има някакво значение, способен е да произведе ефект, нека даже болезнен...»

  Бетелхайм стига до извода, че концлагерният експеримент (а цялото устройство на концлагерният живот той разглеждал именно като експеримент по създаване на «идеалният затворник» — абсолютно управляем човек) показал: да се манипулират доведени до агресивно състояние хора фактически е също толкова леко, колкото и апатични.

  Ще приведа един от примерите, с помощта на които Бетелхайм обосновава този тезис. Затворниците будят далеч преди те успявали да отпочинат. В Дахау сирената ревяла лятото в 3.15 сутрин, зимата малко по-късно. След това хората били длъжни в строго отделеното време да приведат леглото си в идеално състояние: да разбухнат и изравнят сламеният матрак «така, че в резултат неговите краища станат правоъгълни, а повърхността равна като маса». Възглавницата, ако такава е имало, следвало да се придаде форма на идеален куб. «Някои есесовци за проверка ъглите и правите ползвали измерителни линийки и нивелири, други стреляли над креватите. Ако креватът на затворника не е бил в абсолютен порядък, той жестоко се наказвал; ако недостъци се намирали у няколко — страдало цялото подразделение».

  За човека не придобил необходимият опит, тази задача е била толкова сложна, че някои предпочитали да спят, прислонили се в ъгъла, само леглото да остава несмачкано.

  Едва чули воя на сирената, затворниците скачали и започвали трескаво да привеждат своето легло в порядък. Тези, които спели на горните нива на нарите, оправяли своите легла, балансирайки на края на долните нива и неволно мачкали леглата на съседите. Обитателите на долните нива, изригвайки проклятия, подканяли да бързат обитателите на горните легла. И тези, и другите задявали леглата на съседите отстрани, извиквайки у тях взрив на ярост и ненавист. В резултат се «създава ситуация, когато затворниците възстават един против друг без една дума от СС, искащи само абсолютен ред и чистота в бараките. Така започвал всеки ден. Борбата на всеки затворник със всички останали възниквала още до изгрева на слънцето, до появата в лагера на охраната. Даже отсъстваща, невидимата СС вече сеяла вражда в масата хора, неспособни да преодолеят своята злост и разрушаеми от тази неспособност».

  Пред нас — пример за управление чрез агресия. Тоест манипулиране на субекти, доведени до състояние «най-жестоко раздразнение» и сдавени помежду си. Правилно организираната «борба на всеки със всички останали» (когато към това всички участници в тази борба едновременно са и подавени, и разрушаеми от неспособност да «преодолеят своята злост», тоест фактически загубили вече своята субектност) е залог, че борещите се никога не ще се обединят против истинския източник на раздражение, не ще съгласуват своите действия, не ще окажат съпротива на истинският враг... Ние за кой ли път се сблъскваме с това, че технологията изпробвана във фашистските концлагери получила в бъдеще широко приложение в информационно-психологическите войни..."

  Вие разбирате сега какво правят и кому помагат и за кого работят нашите СМИ? Цялата тази мерзост за разчовечване?

  Задача - да ни държат нас с вас в състояние на перманентно раздразнение. Преди това у обществото са били отнети висшите смисли на съществуване, месианство, ценности. В замяна е връчена монетарност, явяваща се като че мерило за всего и вся. Но парите са само инструмент, и инструментът не е способен да стане цел за съществуване и самоценност.

  Именно така бе премахнат високият смисъл от постсъветското обществено съзнание. Чрез банална подмяна. А ако няма смисъл за съществуване, човек не може да живее.

  В резултат се е получил от одураченият съветски човек — своеобразен човек безсмислен, при това този човек още и постоянно изкуствено дразнят отвън.

  Погледнете безкрайните ток-шоу. Нормален човек не може да разговаря с нацисти, гаврещи се над историята и хуманизма. Не може да се дискутира ради установяване на истината с бандеровци, фашистски провокатори, със загубили човешки облик «интелигенти». Това е същото, като да се опитваш да дресираш бясно псе. Всички погалвания и почесвания зад ухото ще свършат понятно как. Бясното псе ще разкъса вас и вашите деца.

  Аз искренно считам, че нашите СМИ, ТВ, ток-шоу до гроб са задължени на разните мрази, които там навличат. Само за сметка енергията на разрушение, десакрализация, детабуиране, светотатство съвременните телеканали и са способни да съществуват.

  Посадили обществото на наркотика леко получаване на емоции, премахнали съзнателно когнитивната функция на СМИ от ефира — воюващият с нашето общество субект постепенно и неотвратимо върши своята работа. Създава от народа управляем и, което е важно, агресивен скот. Как иначе да се обясни постоянното появяване в нашето социално пространство най-различни изкуствени «суперраздразнители»?

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 9. 9 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Тези мърльовци вече прекаляват. Ама нали не са чаршафи и няма да избият пак редакцията, могат да се подиграват.
  Нека ги осъдят и то жестоко...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 10. 10 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 284 Любопитно

  Поредните перверзии на неолибералите

  После се чудят, защо не ги обичаме?

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 11. 11 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Изглежда ще трябва да признаем, че онзи, дето ги изпозастреля в редакцията, май е бил прав....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 12. 12 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 669 Гневно

  Както казва д-р Николай Михайлов в света на неолибералната демокрация "дребната перверзия да се счита полезна и културно задължителна".

 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Аз им прощавам на Шарли за острите карикатури - който е преживял среща с рогатия има право да се шегува с него

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Весело

  Черният хумор е висш пилотаж в света на смеха. Виж ми никнейма

 15. 15 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Защото и те са социалисти

 16. 16 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10599 Неутрално

  Поредна проява на лош вкус на списанието...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 17. 17 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#14:"Черен хумор на кило"]Виж ми никнейма[/quote]
  Много тематичен ник, та трябва да обърна внимание какви ги пишеш

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 18. 18 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1717 Весело

  До коментар [#2] от "hamiltonf1":


  [quote#2:"hamiltonf1"]Изпушили манерки има в тази редакция...[/quote]
  Социалисти...какво да ги правиш...а като си помисля, че половината Форум се беше кръстил аз съм чарли...сега се спотайват нещо...

 19. 19 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Не мога да се сдържа, обичам хумора на Шарли. Просто съм като мазохист на боксов мач срещу Майк Тайсън - ако самоиронията е присъща на съществата със съзнание, то приемам черния хумор за изкуство. Там границата е много тънка. Много хора ще го сметнат за отвратителен и отблъскващ, но по-добре ирония и черен хумор, отколкото пищак в ръката на идиот. Онези за Мохамед и свинята са ми от любимите, макар и не техни.

 20. 20 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 395 Гневно

  Това не е черен хумор,тук няма място за хумор, тия са идиоти за връзване.

 21. 21 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Тези се уплашиха, че са ги забравили и не се говори за тях. Иди*ти!

 22. 22 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#7:"Julius"]Това надхвърля всякакви граници на добрия тон! [/quote]
  "Шарли ебдо" и добър тон? Ти добре ли си - та това са публично пърдящи педали, какъв добър тон търсиш тук... Толкова се смях, когато идиотите масово надянаха тишъртките с надпис "Je suis Charlie" - е, нямаше такъв театър на абсурда!

 23. 23 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  До коментар [#19] от "Черен хумор на кило":

  Така би било, но в случая има финансови интереси, преди всичко друго. Затова тук не става въпрос за черен хумор, а за лошо пресметната провокация с цел привличане на вниманието и увеличаване на продажбите. Пак да повторя - тези са идиоти!

 24. 24 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#13:"oporna_to4ka"]Аз им прощавам на Шарли за острите карикатури[/quote]
  Имаш право да опрощаваш само след като се се изсрали на гроба на детето ти, не си приписвай привилегията да раздаваш опрощение от името на засегнатите близки на жертвите на лавината!

 25. 25 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1486 Неутрално
 26. 26 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Както има кафяви медии, така има и кафява сатира. А шарли ебдо са до гушата в кафяво.

 27. 27 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Погребение. След словото свещеникът пита вдовицата:
  - Искаш ли да го целунеш преди да го вкараме?
  Опечалената избухва в ридания:
  - И той все така ми казвашeeeе...

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Тия ако не бяха вдигнали пушилката, НИКОЙ НЯМАШЕ И ДА РАЗБЕРЕ ЗА ТАЯ КАРИКАТУРА.
  Какви са тия реклами за тая гЪзета, бе?
  Имат си право да драскат и пишат каквото си искат. Стига с това ограничение на свободата, бе. Имат си право и никой да не се интересува от тях и да си фалират достойно в забвение.
  ЗАЩО ИМ ПОМАГАТЕ?????
  Аз ли съм тъп или ТИЯ ЗАЩИТНИЦИ са тъпи, не разбирам.
  Кажете ми!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 30. 30 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#11:"The Core"]Изглежда ще трябва да признаем, че онзи, дето ги изпозастреля в редакцията, май е бил прав...[/quote]
  По никакъв начин няма да признаем това! Едни разумно построени съдебни искове към тези вилнеещи простаци са напълно достатъчни, за да бъде охладен ентусиазма им до разумни равнища, без прилагане на примитивно насилие!

 31. 31 Профил на general_patton
  general_patton
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Тия са си били винаги такива, открай време. Пълни помияри. Затова и не жалих особено, когато ги разстреляха като кучета.

 32. 32 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#8] от "niko_tin":

  +++++ В случая Шарли Ебдо предпочитат да бъдат намразени, но да напомнят в новините за себе си.

 33. 33 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Черният хумор е едно, проявата на лош вкус и налагането му като сЛободия на словото е съвсем друго. Да кажем, че на Чарлитата им се случваше да стъпят накриво от време на време е едно, но те просто не пропускат какъвто и да е повод да се "пошегуват" НЕУМЕСТНО за сметка на често десетки страдащи хора. Като цяло хуморът им е изцяло погрешно насочен. Изумява ме как в ерата на "политкоректността" им се позволява да продължават този си тренд. Всичко си има граници, а те не пропускат редовно да ги прекрачат и то с все с проява на изключително грозен "вкус".

 34. 34 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#19:"Черен хумор на кило"]Не мога да се сдържа, обичам хумора на Шарли. [/quote]
  Хахахахахахахххххххххххххх - какъв хумор сънуваш, човече, та това тяхното е най-тривиална диария, нищо повече!

 35. 35 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#31:"general_patton"] Затова и не жалих особено, когато ги разстреляха като кучета.[/quote]
  А трябваше, поне като за пред публиката! Така легендата ти, че не си пребоядисан бивш партиен секретар, можеше да изглежда по-достоверно

 36. 36 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Да си правиш подобен черен маркетинг е много гнусно, цинично и жалко! Но другите медии би трябвало да проявят хигиена и да не отразят 'колегите' си!!!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 37. 37 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Шегата е за сметка на бедстващите..."
  Не мисля че е редно да свързваме карикатурата с хумора. Шарли така отразяват събитията - нестандартно. Аз мисля че редакцията и автора на "шаржа на смъртта" са съпричастни с трагедията и с мъката на хората

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 38. 38 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Един по мащабен процес, с няколко милиона осъдителна присъда и никой няма да чуе повече за тия.

  Имало едно време ссср...
 39. 39 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Тия от Ебдо много ми приличат на евреите!
  И те като тях се хранят от омразата на хората, но разликата между тях е в това, че евреите не го правят поради търговски тревоги...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 40. 40 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#34] от "nenad":

  [quote#34:"nenad"]какъв хумор сънуваш, човече, това тяхното[/quote]

  Аха, ти значи предпочиташ графа културни новини. Ето една:
  Вчера бе застрелян директорът на филхармонията...

 41. 41 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Неутрално

  хаха, вярно, този ми е от любимите, сега го намерих за копи:
  На един небостъргач лумнал пожар. На 20 етаж имало детска градина. Дошли пожарникарите и казали на учителките да хвърлят децата, а те долу ще ги хващат с платнището. Хвърлили учителките едно дете, и пожарникарите го хванали, хвърлили друго и ония пак го хванали, хвърлили едно негърче и пожарникарите дръпнали платнището, детето естествено се утрепало. И пак така, хвърлят ония деца, като хвърлят негърче и пожарникарите дърпат платното и то се утрепва. По едно време единия се провикнал на горе:
  - Абе, тия изгорелите изобщо не ги хвърляйте.

 42. 42 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1359 Гневно

  Шарли ебдо отдавна е символ на лош вкус и липса на елементарна етика

 43. 43 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1325 Весело

  До коментар [#40] от "Черен хумор на кило":

  Вица ти по-горе е чудесен пример за черен хумор, това на Шарлитата не е черен хумор, а проява на много лош вкус и абсолютно неуважение към паметта на загиналите и мъката на близките.

 44. 44 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#40:"Черен хумор на кило"]Аха, ти значи предпочиташ графа културни новини.[/quote]
  Човече, падам си по черния хумор. Талантливия черен хумор, а не такъв, правен от подиграващи се с човешкото нещастие леви интелектуалци, този тип черен хумор е пълна профанация на жанра! Разликата между едното и другото е небе и земя, осъзнай го, след като се пишеш фен!

 45. 45 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Е, дайте ми пример тогава за черен хумор, който не засяга нечие настоящо или въображаемо, но напълно възможно нещастие. Тогава просто няма да е черен, а съвсем нормален хумор.

 46. 46 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Любопитно

  [quote#37:"oporna_to4ka"] Шарли така отразяват събитията - нестандартно. Аз мисля че редакцията и автора на "шаржа на смъртта" са съпричастни с трагедията и с мъката на хората[/quote]
  Пак да те питам - дали пак ще се правиш на такъв великодушен отворко, ако Шарлитата проявят съпричастността си към смъртта на твой близък по този начин? Представи си, че детето ти загине при инцидент с откъснат от вятъра лист ламарина, която го е поразрязала, а на другия ден веселушковците изобразят случката като литнало на шейна към огромен бръснач дете, викащо на баща си / теб!/ - "Татееее, скоро ще станем двечкиииииии!"?
  Мед ще ти капне на сърцето от умиление при тази проява на съпричастност, така ли?

 47. 47 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 727 Гневно

  До коментар [#11] от "The Core":

  Да убиеш заради думи е присъщо на нисшите духом.
  И на глупаците.
  И на тъпаците.
  На идиотите.
  Избери си...

  Правото да говориш, без право да обиждаш, е нищо.

 48. 48 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#46] от "nenad":

  Много гадна картинка си нарисувал та не знам....

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 49. 49 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#45:"Черен хумор на кило"]Е, дайте ми пример тогава за черен хумор, който не засяга нечие настоящо или въображаемо, но напълно възможно нещастие. [/quote]
  Пак не си в състояние да направиш разликата между случайно съвпадение между нечия лична история с фантазмения свят на някакъв черен виц и напълно съзнателна, при това некадърна гавра със съвършено конкретни жертви на съвършено конкретно нещастие...
  Да ти имам ника, мицеле...

 50. 50 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Любопитно

  [quote#48:"oporna_to4ka"]Много гадна картинка си нарисувал та не знам....[/quote]
  А нима картинката от началото на статията не изглежда точно толкова гадна на близките на жертвите, задаваш ли си този въпрос, когато обявяваш шарлитата за "съпричастни" на тяхната скръб?

 51. 51 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#47:"outside"]Правото да говориш, без право да обиждаш, е нищо.[/quote]
  Ела и ми го заяви в съдебна зала - при наличен сериозен прецедент с твое участие ще ти дам възможност да преосмислиш тезата си за поне две години. На облекчен режим!

 52. 52 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 727 Любопитно

  До коментар [#51] от "nenad":

  Ако си в любимия си арабски свят, може.
  За щастие сме в Европа и за обида има глоба. Не затвор.
  И си е дело от частен характер.
  Ама като ти върти в главата мечта за шериат... за затвор...

 53. 53 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 417 Неутрално

  До коментар [#10] от "us of Россия":

  А консервативните в Русия се шегуват със свалянето на малайзийският самолет, шегуват се, че в Германия изнасилили некво рускинче, а в Австрия, че оправдали афгански изнасилчвач.
  Шегички.

  Every cradle is a grave.
 54. 54 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#52:"outside"]За щастие сме в Европа и за обида има глоба. Не затвор. [/quote]
  Заблуждавай се колкото си искаш по този въпрос. Докато не кацнеш с прецедент, примерно за Холокоста . Тогава нещата ще ти станат малко по-ясни, макар и доста по-болезнено

 55. 55 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 395 Разстроено

  [quote#45:"Черен хумор на кило"]Е, дайте ми пример тогава за черен хумор, [/quote]

  Двама старци си бъбрят на скамейката пред блока:
  - Не мога да спа спокойно бе Гошо, на всеки 2 часа се събуждам да пикая.
  - При мен е по-лошо, първо се изпикавам пък тогава се събуждам.

 56. 56 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#49] от "nenad":

  Май Вие бъркате понятията. Според Вас, ако е в хипотетичното пространство е виц, ако се е случило наистина - гавра. Историята за изгорелите негърчета виц ли е или истина? Мисисипи в пламъци да Ви говори нещо? Обикновено под такива статии се бълват иронични и просташки коментари.

  Поисках Ви пример за черен хумор, който не касае нечие лично, въображаемо или настоящо страдание, за да видим разликата, която споменавате.

 57. 57 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#55] от "batgosho":

  Тоест двамата старци са щастливи, че имат инконтиненция (напикаване) и се заливат от щастлив смях? И това не е лично нещастие? А ако го разкажем този виц на човек, който страда от тази болест или го нарисуваме в картинка? Тогава става вече гавра, така ли?

 58. 58 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ватник":

  Не бъркай сарказъм с подигравка.
  За случая с изнасиленото немкинче от Русия, държавата Русия нае и заплати адвокат. Даже Щайнмайер прати нота към Русия да не се бърка във вътрешните работи на Германия и забрани руските медии в Германия да пишат за този случай.
  Влез в дир.бг и разкажи за това, че русия се е подиграва на изнасилването на немчето от Русия. Ще те разкъсат.
  Само в тоя форум си защитен от разпространение на гнусни лъжи и ти си го знаеш и се възползваш.

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 59. 59 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#45] от "Черен хумор на кило":

  Двама цигани с Лада затънали в калта до оградата на градското
  гробище.Правили всякакви безуспешни опити за измъкване.
  Започнало да се мръква.Обадили се по джиесема на махалата
  за помощ.Пазачът на гробището ги забелязал и решил да се пошегува,изчакал да се стъмни,залегнал до оградата,и с дружелюбен,дрезгав глас:
  - Главата и ръцете съм си ги изкарал,ей сега ще си измъкна
  краката и идвам да ви помогна.
  На шофьора му се опънала кожата на темето,дал бясна газ,
  и Ладата за 2 секунди се измъкнала,станала по всъдеходна
  от Лада Нива.

 60. 60 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#56:"Черен хумор на кило"]Историята за изгорелите негърчета виц ли е или истина? [/quote]
  Разкажи този виц публично / и на добър английски/ някъде в Щатите и след това ще ти обяснят детайлно /до пълно изясняване/ какво точно е! Разбира се, ако си в бял квартал, ще ти го обяснят първо в полицията, после в местния съд. Но ако си в някой черен квартал..... обясненията ще бъдат много по-пунктоални, местните обожават майтапчии, като теб...
  Успеееех!

 61. 61 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#60] от "nenad":

  Успех и на теб.

 62. 62 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#61:"Черен хумор на кило"]Успех и на теб[/quote]
  Изглеждаш кисел....Май моят черен виц не ти допадна? Също както на Опорната точица....
  Що така?

 63. 63 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 893 Весело

  Простаци има и в Париж, какво толкова станало!
  😛😛😛😛

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 64. 64 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  От тези безчувствени ненормалници от Шарли-то може да се очаква всичко. 😡

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 65. 65 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3806 Неутрално

  Това не е шега, това е гавра с паметта на загиналите. И не им е за първи път. Трябва да бъде заведен иск с/у тях и нека не се крият зад свободата на словото.

  До коментар [#2] от "hamiltonf1":

  "Изпушили манерки има в тази редакция... "
  По отношение на финикийските знаци хич не са "изпушили":
  https://sport.plovdiv24.bg/558485.html

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 66. 66 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Безвкусно и пошло. Сякаш гледам онзи от Учиндол.

 67. 67 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Умишлено се търси скандалността. Ясно е вече че това вестниче така привлича вниманието. Всичко което би отвратило и разгневило хората им е на въоръжение.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 68. 68 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#62] от "nenad":

  Ако бъдем пунктУални, не видях виц, а словоизлияние. "Успех и на теб" означаваше пожелание за добро прекарване на предстоящата вечер, седмица или каквото ти предстои, нищо лично. За каквото сметнах и твоето. Не го приемай за заяждане, просто помислих, че сме приключили разговора.

 69. 69 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  Дано ги осъдят така, че да фалират от обезщетението тия кикерчещи се, разпищолили се социопати!

  А "колегите" от медиите, особено тези с претенции, бива въобще да ги резнат от отразяване, а не да им правят реклама, правейки се на улави да тиражират "новините" за и около тях покрай поредната им просташка и злобна тъпотия, за да изкарат покрай скандалчето повечко цъкания ...

  Абе, а к'во стана с "Же суи Шарли", а?
  А "же суи виктим" кога?

 70. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  [quote#66:"galapagas"]Безвкусно и пошло. Сякаш гледам онзи от Учиндол. [/quote]
  Той е като чавдарче в сравнение с тия.

  Трябваше да ги скъсат от дела и да ги фалират още преди години!

 71. 71 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  [quote#37:"oporna_to4ka"]Аз мисля че редакцията и автора на "шаржа на смъртта" са съпричастни с трагедията и с мъката на хората[/quote]

  Да, разбира се, доколкото трагедиите и мъката на хората ще им донесат повече реклама и продажби.

  (гневно-саркастично)

 72. 72 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#68:"Черен хумор на кило"]Ако бъдем пунктУални, не видях виц[/quote]
  Не виждаш , защото след вдъхновеното разказване на своя виц си в наведена поза, група здрави негри се забавляват с определени части на тялото ти, а цял куп почитатели на черния хумор на килограм припадат от смях покрай тази гледка. Съчувствам, ама в тази поза наистина няма как да го видиш, нищо, че си е там...

 73. 73 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Доста уместна карикактура

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 74. 74 Профил на lacrima
  lacrima
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Супер плоско. Блиц и Шок по̀ биха го докарали.

 75. 75 Профил на Селски
  Селски
  Рейтинг: 417 Неутрално

  И сега някой роднина от затрупаните в Италия изперка и изпотрепе редакцията на това весниче,дали всички пак ще бъдем съпричастни с тах ,както обвинявахме и осъждахме изперкалите чаршафи?-не мисля понеже камъните като падат в нашият двор веднага ги мятаме обратно без да гледаме накъде и към кого хвърчат-нъл тъй

 76. 76 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#19] от "Черен хумор на кило":

  Страхувам се, че твърде малко разбират наистина позицията ти. Хората обичат да вземат себе си насериозно и ги дразни ако някой друг гледа на нещата по-различно. Смятат, че има свещени неща и се ядосват ужасно, ако си позволиш да третираш тези свещени според тях неща различно, камо ли пък с майтап.

  И нека изпреваря нечий безумен аргумент: "А ти как ще се чувстваш, ако се майтапят с твой починал близък?" Безразлично ще ми е. Това, че някой се държи идиотски не е мой проблем, а негов. Не мога, а и нямам никакво желание да обръщам внимание на купищата олигофрени населяващи тази планета.

 77. 77 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#39] от "Galata":

  Точно вие турците,трябва ръце да им целувате на евреите.Не знам защо още не са ви насмели по сериозно.Вероятно защото винги се снишавате,когато работата стане сериозна.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 78. 78 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Bезвкусица е най малкото,което може да се каже.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 79. 79 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#72] от "nenad":

  Би ли ми запазил снимка от този ми момент, човече? Жена ми си пада по такива фотоси

 80. 80 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#1] от "bludniq_sin":

  ами това е. пълни простаци са. проблемът е, че с ислямът удариха греда, тъй като той точно не търпи да се подбъзикват със "светините му". има си инструкции какво се прави с тия, които се подиграват.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 81. 81 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#79:"Черен хумор на кило"]Би ли ми запазил снимка от този ми момент, човече? Жена ми си пада по такива фотоси[/quote]
  Друже, нима не забеляза, че жена ти е в групата на зяпачите и много се кефи?
  Уффффф, гадно е да си от другата страна на вица, нали?

 82. 82 Профил на libertariansky
  libertariansky
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Веселооооооооооооооо...

  Give me Liberty Or Give me Death !
 83. 83 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#77] от "sandman":

  Ние турците не си спомням с коръби да сме изгонени от земите си и да сме отишли при евреите да ги молим за подслон и убежище...
  От това по сериозно положение?

  Ебдо са търговци на чувствата на хората...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 84. 84 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Шарли ЕБдо трябва д аги пратят на първа линия в Алепо.

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 85. 85 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Психотичното ляво и анархастите са доволно отвратителни хора.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 86. 86 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Хубаво бяха банкрутирало маргинално издание с тираж на училищен вестник, а терористите им вдигнаха акциите до небесата... най добрият отговор на подобни изблици на малоумщина и либерална помиярщина е да не им обръщаш внимание...

  докато не пукнат от глад и мизерия...

 87. 87 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Шарли винаги са си били и си остават простаци. Криво разбрано разбиране за свобода на словото, съпроводено с пълна липса на сърце. Ей това им е проблемът.

 88. 88 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1774 Любопитно

  "Това не е първият случай в който "Шарли ебдо" се подиграва с природните бедствия в Италия."

  тц, не познахте... не се подиграват на италианците заради природните бедствия, а на тези, които трупат актив за тяхна сметка... но е разбираемо медиите да плачкат, еле па родните...

  "...Еврочиновниците ще ядат спагети и макарони от Аматриче, най-тежко пострадалият при земетресението в Италия от 24 август град, за да събират пари за възстановяването му. Идеята е на Кристалина Георгиева, която освен друго, отговаря и за ведомствените столове и персонала на Европейската комисия.

  16 дни служителите могат да си купуват на обед италиански спагети, приходите от порциите им ще бъдат дадени на италианските власти за пострадалите. Рецептите са различни, но ще са основно направени "по аматричански".

  Така на чиновниците ще се напомня, че трябва да са солидарни с пострадалите жители на разрушените от трусовете градове и села. Онези от тях, които не обичат паста, ще могат да оставят дарения в специални кутии в столовете и кафенетата на Европейската комисия. 44 000 души от 28-те страни членки работят за институцията.

  Георгиева, заедно с още четирима еврокомисари, днес дадоха пример като обядваха спагети в стола на сградата "Берлемон" в Брюксел, в която се намират комисарските кабинети...."

 89. 89 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Двама маскирани,с "Калашници" си говорят:
  -Някъде съм те срещал.Да си работил в "Шарли ебдо"?

 90. 90 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 595 Неутрално

  [quote#45:"Черен хумор на кило"]Е, дайте ми пример тогава за черен хумор, който не засяга нечие настоящо или въображаемо, но напълно възможно нещастие. Тогава просто няма да е черен, а съвсем нормален хумор. [/quote]

  Ето ти един морален ориентир: В къщата на обесения не се говори за въже! Когато се прекрачи тази норма, хуморът се превръща в пошла простащина. Иначе аз много обичам хумора, включително и черния.

 91. 91 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  И за какво ще съди редакцията?! Там дори няма име на място или човек. Трагедията си е трагедия, но не считам карикатурата за толкова обидна. Смъртта мина със свега през италианския хотел. Тъжно, но това е истината. Останалото е въпрос на добър или лош вкус.

  chavo64
 92. 92 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#58] от "us of Россия":

  Вие още ли ги дъвчете тези фалшиви новини. Затова Рашка ще си остане кочина.

  chavo64
 93. 93 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  [quote#58:"us of Россия"]Влез в дир.бг и разкажи за това, че русия се е подиграва на изнасилването на немчето от Русия. Ще те разкъсат. [/quote]
  кой ще ме разкъса?

 94. 94 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Нека се измайтапят със сициалианец и тогава ще видят.

 95. 95 Профил на todorus
  todorus
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Малко прекалено ми се вижда. Но всеки си има право на лично мнение. Както виждам има хора, които не намират карикатурата за смуваща.

 96. 96 Профил на Петър42
  Петър42
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Иначе толкова скандализираните от карикатурите форумци набързо забравиха, че също като историята с лазаните, това щеше да бъде поредната трагедия, за която всички щяха скоропостижно да забравят.

 97. 97 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#11] от "The Core":

  Не, не е прав. Виж тези, които ще ги осъдят в съда - те ще са прави!

  Моралът не е порок!
 98. 98 Профил на kirka80286
  kirka80286
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Дано ги осъдят. Много са ми антипатични. С човешкото нещастие шега не бива, а тези изроди много обичат от трагедии да печелят популярност.

  "Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK