Туит на деня: Арестувани са само 109 души, да направим Америка сигурна отново

Туит на деня: Арестувани са само 109 души, да направим Америка сигурна отново

© ReutersСамо 109 от 325 000 души са билизадържани и разпитвани. Големите проблеми по летищата са предизвикани от компютърните проблеми на авиокомпания "Делта"... протестърите и сълзите на сенатора (Чък) Шумър. Секретарят Кели каза, че всичко върви добре с много малко проблеми. ДА НАПРАВИМ АМЕРИКА ОТНОВО СИГУРНА!"


Така президентът на САЩ Доналд Тръп демонстрира в профиласи в "Туитър" решителност да не отстъпва от заповедта си да спре приемането на сирийски бежанци и да затвори за няколко месеца границите на страната за граждани на 7 страни от Близкия изток и Африка. В туита си той обвинява за протестите на хиляди американци и Шумър, който ръководи малцинството на демократите в Сената, както и поредният срив в системата за записвания на пътниците, принудил "Делта" да отмени стотици полети и да забави хиляди други.
Редица издания обръщат внимание, че проблемът не засяга само влизащите в САЩ, но и притежатели на зелени карти, които вече се страхуват да напуснат страната, защото може да не им позволят да се върнат. Изданието Vox посочва, че няма официални данни колко са притежателите в момента на този документ за законно пребиваване и работа в САЩ. Но журналистите изчисляват на база на предишни години, че мярката на Белия дом вероятно засяга около 500 000 души.


Получава се парадокс, защото с мотива да бъдат защитени американците от чужденци, се ограничават правата на стотици хиляди законно пребиваващи и работещи. Освен това новият режим променя живота и на хиляди американци с двойно гражданство, едното от които е на някоя от седемте държави.


По повод протестиращите той написа малко по-късно, че "ако забраната беше обявена с едноседмично предизвестие, "бошите" ще се да се втурнат към страната ни през тези седем дни".


"Навън има много лоши "пичове", добавя Тръмп.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK