Тръмп изгуби съдебна битка за възстановяване на забраната му срещу 7 държави

Тръмп изгуби съдебна битка за възстановяване на забраната му срещу 7 държави

© ReutersПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп претърпя първо поражение в опита да бъде възстановено действието на заповедта му за временно спиране на достъпа до страната на гражданите на 7 държави от Близкия изток и Африка.


Апелативният съд в Сан Франциско потвърди решението на федерален съдия от Сиатъл, който спря заповедта на територията на САЩ. Решението на тримата апелативни съдии е единодушно, с което отпада възможността те да бъдат обвинявани в политически пристрастия - двама от тях са назначени от президенти демократи, а един е назначение на републиканец.


Въпреки това Тръмп заяви, че "съдът е толкова политизиран" и написа гневно в Туитър": "ЩЕ СЕ ВИДИМ В СЪДА, СИГУРНОСТТА НА СТРАНАТА НИ Е ЗАЛОЖЕНА НА КАРТА!". Но не е ясно кой съд има предвид президентът.
Сега администрацията има 14 дни, в които да поиска от същия апелативен съд да разгледа случая в по-широк от сегашния тричленен състав. Другият вариант е да опита да защити своето тълкуване за правомощията на президента пред Върховния съд на САЩ - последната съдебна инстанция в страната.


Но по-вероятно е Тръмп да не бърза да се стига до върховните съдии, тъй като все още не е одобрен неговият кандидат Нийл Горсъч. Това означава, че 9-членният съд в момента е разделен точно на два лагера от 4 консервативни и 4 либерални съдии и Белият дом ще трябва да спечели на своя на страна поне един от либералните съдии.

Аргументите на екипа на Тръмп бяха, че решението на съдия Джеймс Робарт от Сиатъл спира напълно законни правомощия на президента и че заповедта му защитава националната сигурност. Понеже съдиите от Сан Франциско нямали достъп до секретната информация, с която разполага президентът, те не можели да се произнесът и по основанията за издаването ѝ.


Два американски щата - Вашингтон и Минесота, които представляваха другата страна - твърдяха, че забраната е дискриминация срещу мюсюлмани, което е забранено от Конституцията, както и че с нея се нанасят щети на местните университети, тъй като се спира достъп на преподаватели и студенти от тези държави.


Съдът не се произнесе по това дали заповедта на Доналд Тръмп отговаря на Конституцията или на законите, а само по въпроса за това дали тя трябва да бъде възстановена. В този смисъл съдиите не изказват мнение за решението на съдия Робарт. Те не вземат решение и за това дали заповедта дискриминира хора според религията им, защото иска още информация по този въпрос, но заявяват, че двата щата са предоставили доказателства за "множество изявления" от президента "за намерението му да наложи "забрана за мюсюлманите".


Тримата съдии заявяват в решението върху 29 страници, че администрацията на президента не е успяла да предостави доказателства, че защитата на националната сигурност изисква незабавното връщане на действието на заповедта, издадена преди две седмици. За да спечели, Министерството на правосъдието е трябвало да предостави доказателства, че практически всеки гражданин на Сирия, Иран, Ирак, Йемен, Сомалия, Судан и Либия представлява терористична заплаха за САЩ, ако бъде допуснат да премине границата.


Относно твърденията, че съдиите нямат достъп до достатъчно секретна информация, в решението се казва, че "съдът редовно получава класифицирана информация".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (479)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1513 Весело

  Зпочна набиването на канчетата. Мисля, че в шоуто "Тръмп срещу Конституцията на САЩ" изходът е предрешен.

 2. 2 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 639 Неутрално

  "Решението на тримата апелативни съдии е единодушно, с което отпада възможността те да бъдат обвинявани в политически пристрастия - двама от тях са назначени от президенти демократи, а един е назначение на републиканец."

  Хороскоп на деня

  Денят ще започне добре. Палавият Трамп ще измисли ново безумие до края на деня. Ще се срещне с японци в юго-източен САЩ. Японците ще си направят хара-хири по залез слънце.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 3. 3 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  На някой да му направи впечатление, че делото започна преди 10 дни а днес вече е на последна инстанция?

 4. 4 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ""Решението на тримата апелативни съдии е единодушно, с което отпада възможността те да бъдат обвинявани в политически пристрастия - двама от тях са назначени от президенти демократи, а един е назначение на републиканец.""

  Още в началото на президенстването на Тръмп - ногдаун. Буквално в първи рунд.

 5. 5 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 347 Весело

  явно тръмп е толкова наясно по юридическите въпроси, щото има диплома от тръмп унивърсити!

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1991 Неутрално
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  Американската демократична система издържа най-големия си стрес тест от поколения насам.

  Днес е един хубав ден за Америка и света.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 517 Неутрално

  За щастие все още конституцията на САЩ е в сила и Тръмп не може да си прави каквото си иска! Що се отнася до внушенията на Дневник, че със смяна на съдии ще се реши проблема, това не е така, защото казусът е много прост и няма как да има две юридически мнения по него. Единственият вариант съдя да одобри президенсткото постановление е да си скъса юридическата диплома преди решението!

 9. 9 Профил на mapuhcku
  mapuhcku
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Явно Тръмп си е представял, че да си президент е достатъчно просто да подпишеш демонстративно указ и да го покажеш пред камерите е достатъчно. Само, че да си президент на САЩ не значи, че може еднолично като Путин или Ердоган да си разписваш закони или правила и номерата да ти минават. Слаби съветници. За сега не изглеждат добре нещата, ще видим дали по нататък ще влезне в ритъм.

 10. 10 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 733 Неутрално

  прилежен и нагледен пример що е то "действаща Конституция"!

 11. 11 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Че Тръмп нищо добро няма да свърши на президентския пост е ясно още от самото начало на каюпанията му. Все пак, един от малкото добри сценарии е, че провалът му ще е толкова явен, че ще служи за назидание на всички западни общества, вкл. американското, какво се случва, когато избираш крайно десни популисти.

  Популистите са известни с това, че само констатират дадени проблеми, без да имат реалистични методи за справянето с тях. Популистите трябва да са в опозиция: там са силни. Властта е объркваща за тях, защото те нямат нито опита, нито мъдростта, нито консесусността да решават проблеми. Донякъде е жалко, че примерът трябваше да дойде от САЩ, но пък от друга страна така ще сме сигурни, че цял свят ще види колко ялови са популистите и ще спре безмозъчното си увлечение по тях.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 12. 12 Профил на graham
  graham
  Рейтинг: 571 Весело

  ахахахахахахахахахаха
  ох
  ахахахахахахахахахаха
  верно не му е забавно, откакто откри, че съдебната система всъщност засяга и президента! с искрено нетърпение очаквам снл!!

 13. 13 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 914 Неутрално

  "ЩЕ СЕ ВИДИМ В СЪДА, СИГУРНОСТТА НА СТРАНАТА НИ Е ЗАЛОЖЕНА НА КАРТА!". Но не е ясно кой съд има предвид президентът."
  Препоръчвам му Кировският съд в Россия , където съдиха Алексей Навални ,гарантират присъда по желание на господаря .
  Ужас , господаря на Россия е Путин , значи на Тръмп първо ще му се наложи окупира Россия и след това ще получава присъди по желание .

 14. 14 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Тръмпи няма да си остави магарето в калта! Тук апелативните съдии не са познали!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 15. 15 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  [quote#9:"mapuhcku"]Явно Тръмп си е представял, че да си президент е достатъчно просто да подпишеш демонстративно указ и да го покажеш пред камерите е достатъчно.[/quote]

  За хората които са го избрали е достатъчно. От там нататък са виновни пъдарите дето не дават туй дето дедо Динчо им е обещал. Обещал - изпълнил. Дедо Дончо е знаел че пъдарите нема да дадат. И какво от това? Хората са доволни от него. Пъдарите да му мислят.

  TAKE THE RED PILL!
 16. 16 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Според мен това е фейк новина. Още преди седмица анализаторът гозамбо ни уведоми, че администрацията е протестирала срещу решението на т.нар. съдия и указът е останал в сила. Така че в алтернативната реалност на гозамбо не се допускат хора от 7те страни на територията на САЩ.
  В мрачната сорсоидна действителност обаче ситуацията е различна...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 17. 17 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  На много хора им се иска този казус да се решава, като в северна Азия. С тропане на краче!

 18. 18 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Системата работи по начин, който със сигурност е предвидил избирането на Реднек за Президент и първичността му ще бъде неутрализирана с лекота...
  А той наивно си мислеше, че властта е в него, само че това не му е личната компания...

  Stef
 19. 19 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Най-доброто лечение на популизма е да го оставиш популиста да управлява.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 20. 20 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#1:"Дон Кихот"]Зпочна набиването на канчетата. Мисля, че в шоуто "Тръмп срещу Конституцията на САЩ" изходът е предрешен. [/quote]
  Изцяло невярно. В случая шоуто е мафиотската по типажа си гилдия на съдяволите в САЩ, срещу г-н Тръмп. Не на страната на закона, просто глутницата съдии по стаден инстинкт срещу ловеца.

  мурзилка
 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  До коментар [#13] от "lout66":


  [quote#13:"lout66"]Но не е ясно кой съд има предвид президентът."
  Препоръчвам му Кировският съд в Россия , където съдиха Алексей Навални ,гарантират присъда по желание на господаря . [/quote]

  Според мен дори и Кировския нма предвид, а по-скоро оня горе, последния, след който няма къде повече да се жалиш.

 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Да свиква. Това е само началото. САЩ е велика демокрация и има реално разделение на властите. Има независима съдебна система. Това не е русия, където главния прокурор е един от най-големите мафиоти в държавата.

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  До коментар [#13] от "lout66":


  [quote#13:"lout66"]Но не е ясно кой съд има предвид президентът."
  Препоръчвам му Кировският съд в Россия , където съдиха Алексей Навални ,гарантират присъда по желание на господаря . [/quote]

  Според мен дори и Кировския няма предвид, а по-скоро оня горе, последния, след който няма къде повече да се жалиш.

 24. 24 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Пореден шамар срещу популизма!

 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4513 Любопитно

  Браво на апелативният съд в Сан Франциско! Казуса явно ще стигне до Върховния съд на САЩ. Тръмпи ще разбере, че не всесилен и, че не е над американските закони и конституция!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Тръмп е много натъжен на снимката, като да са му изяли десерта.

 27. 27 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  "Съдът не се произнесе по това дали заповедта на Доналд Тръмп отговаря на Конституцията или на законите, а само по въпроса за това дали тя трябва да бъде възстановена. В този смисъл съдиите не изказват мнение за решението на съдия Робарт. Те не вземат решение и за това дали заповедта дискриминира хора според религията им, защото иска още информация по този въпрос, но заявяват, че двата щата са предоставили доказателства за "множество изявление" от президента "за намерението му да наложи "забрана за мюсюлманите"."

  Този абзац само по себе си е достатъчно показателен за абсурдното решение на съда. Нищо не знаят, за нищо нямат информация, но пък са взели единодушно решение. Как може да бъде приета една такава забрана като дискриминация към мюсюлмани при положение че държавите с най-многобройно мюсюлманско население в света като Индонезия и Индия не са засегнати по никакъв начин. Многократните изказвания, че това не е забрана срещу мюсюлмани ами забрана ами забрана срещу определени държави не е взето под внимание, но пък "множеството изявления" за "забрана на мюсюлманите" ги вземат под внимание. Няма дълго да изкарат така ако правят постояннно контра на президента, защото това което Тръмп прави е точно това което хората в щатите искаха и заради което го избраха.

 28. 28 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#3] от "Doge":

  Нашият съд е в потрес!!!

 29. 29 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  В САЩ четири години шоу.
  Пълна некомпетентност и от Тръмпи и от екипа му.
  Вчера съветничката на Тръмпи е настоявала пред фокс американците да купуват боклуците на Иванка.
  Висша форма на злоупотреба със служебно положение

 30. 30 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Истински пример за независима съдебна власт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 31. 31 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Американският обществен организъм, поддал се на заразата тръмпутин, започва да осъзнава вредата от тоя микроб и скоро ще го прати в канализацията.

 32. 32 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#25] от "Иво":

  Ами ако си се поразмислил малко ще видиш, че въпросния съд не се изказва дали има нарушаване на конституцията, ама карай тука стила не е да се мисли ами да го караме на фенски пристрастия в стил ЦСКА-Левски.

 33. 33 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#29] от "stanislavdi":

  Клептокрация в действие.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 34. 34 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#25] от "Иво":

  тръмпи нищо няма да разбере, защото просто е болен горкичкият.

  http://clubz.bg/node/50051

 35. 35 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#27:"Modestmouse"]Този абзац само по себе си е достатъчно показателен за абсурдното решение на съда[/quote]

  Каза руският трол. И съдебната система в САЩ си го премести.

  The best way to predict the future is to invent it.
 36. 36 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#29:"stanislavdi"]Вчера съветничката на Тръмпи е настоявала пред фокс американците да купуват боклуците на Иванка. [/quote]

  Които дори не са произведени с САЩ. Работни места my ass.

  The best way to predict the future is to invent it.
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 975 Неутрално

  ...Това означава, че 9-членният съд в момента е разделен точно на два лагера от 4 консервативни и 4 либерални съдии и Белият дом ще трябва да спечели на своя на страна...
  Ако в горния цитат от статията не се посочваше изрично, че става въпрос за Белия дом, човек може да си помисли, че става въпрос за някоя държавица, в която съдебната система е под мониторинг, а върховните съдии и Върховният съд заместват тоалетната хартия.

 39. 39 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 639 Весело

  [quote#27:"Modestmouse"] Как може да бъде приета една такава забрана като дискриминация към мюсюлмани[/quote]

  Мишко, я прочети статията пак:
  "... Те не вземат решение и за това дали заповедта дискриминира хора според религията им..."

  Горното го има дори в това, което си цитирал!

  When I was re-born I realized that it was too late.
 40. 40 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#35:"EU defender"] И съдебната система в САЩ си го премести. [/quote]
  И мафиотският клан на съдиите в САЩ...Време е патриотичният акт да влезе в действие и въпросните да бъдат обявени за национални предатели.

  мурзилка
 41. 41 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#27:"Modestmouse"]Този абзац само по себе си е достатъчно показателен за абсурдното решение на съда. [/quote]

  А ха ха ха. Не знае разликата между "И" и "Й", дава акъл на американския апелативен съд....

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 42. 42 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 764 Неутрално

  [quote#29:"stanislavdi"]Вчера съветничката на Тръмпи е настоявала пред фокс американците да купуват боклуците на Иванка. [/quote]

  Интервюто на Кайлинката направо кърти.
  https://www.youtube.com/watch?v=3sb08WTuGtM

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4513 Любопитно

  До коментар [#34] от "Zlatko Denev":

  Да, и аз чух за това. Много медии и доктори пишат за тези симптоми на Тръмпи. Дано има човек/ институция/ държавен орган в САЩ, който да принуди Тръмпи да си направи психиатричен преглед. Защото той доброволно едва ли ще направи това.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 45. 45 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 469 Весело

  Тръмп е играч, 100% е знаел какво ще реши съда. Очаквайте скоро Шах&Мат!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 46. 46 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4513 Весело

  До коментар [#40] от "Маршалов":

  Хахахаха.... забавно такъв сценарий (да се обвинят съдиите за предатели на народа) може да се случи в някоя сталинистка държава може би. Но, в САЩ едва ли.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 47. 47 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#4] от "gmbh":

  какъв нокдаун като 55% са за тази забрана и 35% са против, Тръмп си печели популярността сред тези подкрепящи забраната, а негативите ги отнасят демократите, които в момента биват разобличени в какво се се опитват да превърнат щатите. Какво точно губи Тръмп?

  twitter.com/voxybg
 48. 48 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#3] от "Doge":

  еми прави ни, ама на теб да ти прави впечатление колко плювачи има на САЩ в БГ, на кой в БГ му дреме за съдебната система на САЩ, важното е да сме с/у световния жандарм и да поддържаме историческите връзки с Русия, въпреки че там правосъдие изобщо липсва

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 49. 49 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#27] от "Modestmouse":
  [quote#27:"Modestmouse"]Няма дълго да изкарат така ако правят постояннно контра на президента, [/quote]

  Защо, какво ще им се случи, о, експерте?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 50. 50 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Радвам се, палячото го загриза

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 51. 51 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#3] от "Doge":

  това не е обикновено дело.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 52. 52 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Системата е желязна, JFK го усети, засега Тръмпи усеща само тънкия край, ама може да усети и дебелия ако много упорства...

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 53. 53 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#47] от "voxy":

  Тръмп има исторически най-ниския рейтинг в първите дни и месеци на президентството

 54. 54 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#47:"voxy"]Какво точно губи Тръмп?[/quote]

  Троле, и това ли не ти е ясно? И не си изимисляй цифри. Остави това на Трамп.

  [quote#47:"voxy"]какъв нокдаун като 55% са за тази забрана и 35% са против[/quote]

  When I was re-born I realized that it was too late.
 55. 55 Профил на Кремълски дребосък
  Кремълски дребосък
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  Дневник, какви са тия глупости за "либерални" и "консервативни" съдии във Върховния съд? Става въпрос за спазването на закона и Конституцията на САЩ. Защо мерите американската правна система с български аршин? Федералният съдия от Вашингтон, който отмени заповедта е назначен от Буш, демек "консервативен", пък то виж какво решение издаде. От къде сте сигурни, че съдиите във Върховния съд ще гласуват по "политическа принадлежност"?

 56. 56 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Загубата на битка не е загуба на войната.
  Към победата винаги водят повече от един пътища.
  В случая дори и тези с визи да влязат,нови визи ще видят на куково лято.А имиграционните могат да стъжнят живота на всеки нелегален.Варианти-бол,само да му се занимава на Тръмп.
  Тръмп е опитен играч,познава опонентите си от години.
  Точно той няма как да се заблуждава,че с края на фондация Клинтън,Соросите ще заплачат и ще спрат да си играят със света като собствен.И определено е подготвен.
  Хайде,порадвайте се днес поне.Няма да е задълго.

 57. 57 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#53] от "stanislavdi":

  да бе, той и исторически имаше само 1% шанс да получи номинация от републиканците, послед 1% шанс да спечели изборите, въпреки това ги спечели, а това че мейнстрийм медиите настроиха левите либерали срещу Тръмп кой точно факт променя, чудо голямо че не го харесват левите лунатици, та 67 милиона от тях гласуваха за най-корумпирания кандидат президент в историята на щатите

  twitter.com/voxybg
 58. 58 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#27:"Modestmouse"]защото това което Тръмп прави е точно това което хората в щатите искаха и заради което го избраха. [/quote]

  Именно в това е голямата заблуда на някои инфантилни наивници. Агънца, вербувани по интернет да пеят в нео-нацисткия хор.

  Първо, Тръмп е избран от около 27% от имащите право на глас в Америка.

  Второ, в Америка, демократичната система не се уповава само на президентската власт. Има система на проверки и баланси, която съществува много преди Modestmouse  от България да се регистрира във форума на Дневник.

  Не съдиите няма да стигнат далеч, ако се конфронтират с Тръмп, ами Тръмп няма да стигне далеч, ако се конфронтира със съдиите. Защото да обвиняваш постоянно всеки, който не ти играе по свирката, че е политизиран, показва единствено несъстоятелността ти. И това го разбират все повече американци. Накратко казано, не може все другите да са грешни, а ти да си прав, другарю Тръмп.

  Е, нашите тръмпоиди ще са последните, които ще прогледнат. За тях знаем, че са по-католици и от папата в тръмпвото си фенство.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 59. 59 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  интересно тези потриващи доволно ръце биха ли желали в България да се напълни с имигранти от Сирия, Иран, Ирак, Йемен, Сомалия, Судан и Либия... потокът към щатите от тези страни е брутален, видя се от тези 100 000 върнати за 3 дни, вземи може да си направи сметката за какъв наплив говорим, левите либерали посланици раздават визи на килограм

  twitter.com/voxybg
 60. 60 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#45:"Али Ибн Абдул Обстул Бей"]Тръмп е играч, 100% е знаел какво ще реши съда. Очаквайте скоро Шах&Мат![/quote]

  Същия шахматист като гениалния стратег в Маскве. Но САЩ не е русия, ушанке.

  The best way to predict the future is to invent it.
 61. 61 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#3] от "Doge":

  Да, и то добро впечатление

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 62. 62 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#49:"stupid_american"]Защо, какво ще им се случи, о, експерте?[/quote]

  Е как какво, Тръмп ще ги прати в трудов лагер. Да се научат да работят копаейки канали.

  The best way to predict the future is to invent it.
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Един пуяк започва бързо да губи пера. Пуйки и пуйколюбци са напрегнати и разтревожени.

 65. 65 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#47:"voxy"]какъв нокдаун като 55% са за тази забрана и 35% са против, Тръмп си печели популярността сред тези подкрепящи забраната, а негативите ги отнасят демократите, които в момента биват разобличени в какво се се опитват да превърнат щатите. Какво точно губи Тръмп?[/quote]

  Ами, десен прав в конституционните познания на Тръмп от трима апелативни съдии. Имаш ли представа за какво става въпрос. Пък ти си фантазирай за проценти, популярност и кой го отнасял. Разобличавай и сънувай. Обвинявай си в пристрастия Аапелативен съд в щатите колкото искаш.

  До коментар [#47] от "voxy":

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  До коментар [#53] от "stanislavdi":

  "Тръмп има исторически най-ниския рейтинг в първите дни и месеци на президентството..."

  42% одобрение с/у 56% неодобрение, и ножицата продължава да се разтваря.

  UnpreSIdented... 😈😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Последни издихания. Това са решения на насадени на топли места от демократите. Последните работят по въпроса от десетилетия. Скоро тези напластявания ще бъдат почистени и въздухът ще стане по свеж.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Против него са, щото има доста сериозна опасност да бъдат изгонени като навлеци от САЩ.

  мурзилка
 70. 70 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 540 Любопитно

  Съдиите са прави в общ план. Проблемът е, че утре някой ненормалник ще направи атентат и тогава те ще изглеждат като корумпирани политически нещастници, които са се противопоставили на Тръмп по политически причини. Много кофти ситуация.

 71. 71 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#65] от "gmbh":

  хахаха, че Обама също му спряха куп укази ама за него не съм забелязал някой да пише че не познава Конституцията или на него може да му ги спират на Тръмп не може , доста лишени от логика неща драскате само защото Дневник пропагандира от сутрин до вечер против Тръмп и си личи колко ви е облъчил

  twitter.com/voxybg
 72. 72 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#68] от "Маршалов":

  Господине, гледам, че си изтървате нервите - явно тоя форум надхвърля това, което ви придържа към цивилизованите норми на поведение.

  Никой не ви кара насила да сте тук.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ще разбере г-н Тръмп, че президентът на САЩ може да е най-важния човек в държавата, но не може да е самодържец, който може да прави каквото си реши. Всъщност правилно е да се каже, че най-важният човек е и най-важния служител.

 75. 75 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#71] от "voxy":

  Ама не прави панаири, разбира се, че на всеки президент са му отменяни укази.

 76. 76 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#4] от "gmbh":

  Казва се knock down приятелю

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#74] от "metaflute":

  Въобще не е самодържец. Факт е, че настъпи арабелите и други имигранти в САЩ по кокалчетата, а такива работят като, или имат лоби сред съдиите. Поради, което те бяха бутнати да скочат срещу това решение, от лобистите им. В САЩ се знае, че лобирането е официална практика. На съдите им пука за конституцията през пъпука. Гледат да си отработят куфарчетата със зелено. Толкова за "независимостта" на USA court

  мурзилка
 79. 79 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 289 Неутрално

  В държава в която свободата е култ ще е трудно, даже на президент с такава огромна власт да решава нещата без да се съобразява с опонентите си. Той упорито продължава с опитите, но май няма да му се получи.

 80. 80 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#72:"The Dude"]Никой не ви кара насила да сте тук. [/quote]

  Да и за Вас се отнася. Някакво лично отношение ли съзирам?

  мурзилка
 81. 81 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#80:"Маршалов"]Да и за Вас се отнася. Някакво лично отношение ли съзирам?[/quote]

  Не е лично, но отправяте обиди към децата ни, наричате ни мафиоти, какви ли не (@68) ..... Дори си нямате представа за хората, а пишете такива неща.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 82. 82 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Хахаха...Егаси експертите сте,се събрали тук. Е да, ама има един орган в хамериката дето ще реши спора: Суприим Корт.
  Там ще преценят кое как е, а не някви си пристрастени селски съдии с незвисими про- демократски възгледи за света.
  Между другото всеки един иммиграционен служител има правото по своя преценка да гарантира или откаже достъпа на чужденец
  до територията на Америка. Виждате ли, ситото ще продължи да работи, без значение какво гласувал някъв си реднек съд.

 83. Жалка история.

  Жалки съдии.

  Wornoxmaniak
 84. 84 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Supreme Court.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 85. 85 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#71:"voxy"]ахаха, че Обама също му спряха куп укази ама за него не съм забелязал някой да пише че не познава Конституцията или на него може да му ги спират на Тръмп не може[/quote]

  Защо гледаш Обама, той нали беше слаб президент, а Тръмп е всезнайко, велик и всемогъщ. Като искаш занимавай си се с Обама. Днес, прожекторите са насочени към Тръмп и неговите щуротии, хахааа.

  До коментар [#71] от "voxy":

 86. Мафия.

  Друга дума няма. Господин Тръмп ще ги смачка. Той е последната преграда.

  Wornoxmaniak
 87. 87 Профил на Dr Ly
  Dr Ly
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Да гони и българите , че няма кой да ми работи на магазина. Заплата 600лв иначе търкаите тоалетните в сащ.

 88. 88 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#78] от "Маршалов":

  Ти май описваш една държава на североизток, а също и една близо до Босфора и Черно море, водеща се официално в ЕС, но целуваща кремълски з....ци.

 89. 89 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2053 Весело

  До коментар [#86] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Класика, крадецът вика дръжте крадеца. Няма по-голям измамник от Тръмп, но като не му играят по свирката почва да играе ролята на обидено дете. И феновете му също. Сега съдиите били виновни, утре ще е Конгреса, след една седмица - армията, след месец - службите. Най-добре да се разпуснат всички институции, а Тръмп да управлява еднолично.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 90. 90 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#71] от "voxy":

  Аз не помня Обама да е плакал пред всички, че му отменили заповеди, нито да уронва престижа на съдебната институция насъсквайки своите симпатизанти срещу тях.
  Шпиц командите на Тръмп са отправили заплахи към съдиите и федералните власти за засилили охраната им. И това само защото се осмелили на противоречат на св. Тръмп.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  Привкусът, че е селективна, остава.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 93. 93 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#89] от "vesolr":

  +++++++++++

  When I was re-born I realized that it was too late.
 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  До коментар [#86] от "Wornoxmaniak 🙄":

  "Господин Тръмп ще ги смачка. Той е последната преграда."

  Нали?

  И Боко Т беше "последната преграда" пред корупцията в България, ама европейските доклади друго викат... 😉

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#59] от "voxy":

  Отново смучиш от пръстите си някакви числа, които нямат нищо общо с действителността. Не се измори да лъжеш, същински Тръмп.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 96. 96 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#90] от "vesolr":

  аз изобщо не помня Обама да е направил нещо освен кашата в Близкия Изток и 10-те трилиона дълг

  twitter.com/voxybg
 97. 97 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Доста бърза работа от страна на американския съд!

  Нашите алабалковци да гледат и да взимат пример!

  Колкото до случая, интересен ще е развоя. Тръмп няма да спре да плеска глупости, особено сега като го порязаха!

 98. 98 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#91] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Викаш интелигенцията го подкрепя?

 99. 99 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#22] от "EU defender":

  Какъвто и да е смисълът на думата" Демокрация" в съвременния, неолиберален, корпоративен, финансоволиберализиран, глобализиран Свят. В него Демосът е често най-потърпевш и плаща винаги сметката.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 100. 100 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  http://time.com/4664114/donald-trump-immigration-ban-ratings-poll/

  "Still, a majority of people (55%) approve of Trump's controversial immigration ban, while just 38% disapprove"

  twitter.com/voxybg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK