Новата централа на "Епъл" - без прагове и с i-тоалетни (видео)

Новата централа на "Епъл" - без прагове и с i-тоалетни (видео)

© ReutersСтив Джобс, покойният съосновател на "Епъл" (Apple), накара производителите за слагат от вътрешната страна на компютрите Macintosh подписите на екипа му като демонстрация на това колко много държи компанията и на най-дребните дейтайли.


Последното му дело - огромната кръгла централа на световния гигант в Купертино, щата Калифорния, обещава да не отстъпва от този стандарт, разказва "Ройтерс". Нищо - от проектирането на окабеляването до това как да бъдат прикрити тръбите - не е подминало вниманието на дизайнери и възложители.


Изграждането на комплекса с разгърната площ от над 260 хиляди квадратни метра, се оказва не само инженерно, но и дизайнерски предизвикателство. Това вероятно е и една от причините да не бъдат спазени първоначалните очаквания на Джобс "корабът-майка" да бъде открит през 2015г. Все по-вероятно е това да стане през април 2017г., пишат американските медии, които допълват, че за това отлагане е допринесло и бавното одобряване на проектите от институциите.
Разговори на "Ройтерс" с почти 20 настоящи и бивши работници на строежа разкрива, че визията на "Епъл" за изработване на съвършен потребителски продукт трудно се пренася в толкова сложно съоръжение. Източниците на "Ройтерс" говорят при условие, че имената им ще бъдат запазени в тайна, защото са подписали клауза за конфиденциалност.


Няма официални данни за разходите, но се предполага, че те ще надхвърлят 5 млрд. долара. Тази сума посочиха бивши ръководители на проекта, а в интервю през 2015г. главният изпълнителен директор Тим Кук не я опроверга. Бивш ръководител на строежа допълва, че повече от 1 милиард долара са предвидени за вътрешното оформление.


Плановете на "Епъл" бяха показани през 2011г. и след толкова години и милиарди долари, вложени в проекта, някои архитекти повдигат въпроси дали компанията се е съсредоточила върху важните елементи.


Настоящата централа на компанията побира само малка част от ръководство и служители.

© Reuters

Настоящата централа на компанията побира само малка част от ръководство и служители.


Луиз Мозинго, преподавателка в Университета на Калифорния, Бъркли, коментира, че централата се очертава като изключение от тенденцията да се строят открити офис пространства за стимулиране на сътрудничеството между служителите. Огромната кръгла сграда, която мнозина сравняват с космически кораб, може да се окаже трудна дори за ориентиране кое къде се намира, отбелязва председателката на Департамента по ландшафтна архитектура и планиране на околната среда.


"Не става дума за увеличаване на производителността в офис пространството, а за създаването на символичен център на тази глобална компания. Те създават една икона", допълва тя.


Технологичните компании обикновено предпочитат бизнес паркове, където могат да наемат или напускат площи според възхода и спадовете си. Но това, което Стив Джобс представи като Apple Campus 2 малко преди смъртта си, бележи нова глава в архитектурата на Силициевата долина.


Когато бъде завършен, комплексът ще приюти до 14 200 служители. Такива поне бяха плановете през 2013г.


Новата централа на "Епъл" - без прагове и с i-тоалетни (видео)

© Reuters


Основната сграда, в която се монтира най-голямото парче извито стъкло в света, ще бъде заобиколена от тревни площи и хиляди дървета. Почти нищо няма да остане от бетонния офис на Hewlett-Packard, който "Епъл" закупи. Новият собственик, обаче, запазва стар хамбар на 100 години, който технологичните гиганти си предават в наследство заедно с терена.


Но това, което впечатлява най-много работилите по проекта, е настояването на ръководството на "Епъл" към строителството да има същото отношение, както към изработването на джобните им електронни устройства.


Екипът за интериорния дизайн налага множество правила - никакви отдушници или тръби не бива да се отразяват в стъклото. Само инструкциите за употребата на специална дървесина в сградата заемат близо 30 страници.


Новата централа на "Епъл" - без прагове и с i-тоалетни (видео)

© Reuters


Особено внимание се отделя на допустимите отклонения от плановете. В много проекти стандартът е в най-добрия случай 3 мм. От "Епъл" настоявали за още по-малки отклонения дори за места, които не се виждат. Изтънченият вкус за дизайн в компанията помага на проекта, но понякога очакванията се сблъскват с реалностите в архитектурата, казва бивш архитект на строежа. "Телефони можеш да изработиш с много, много минимален толеранс. В сграда никога не проектираш с такава прецизност. Иначе вратите ще започнат да блокират."


Със строителството са заети около 13 000 души, но проектът изглежда не е за всеки. Първите изпълнители от Skanska USA и DPR Construction напуснаха скоро след началото на работата, което не е обичайно да се случва на този етап. Така и никой не обясни защо двете страни са се разделили.


Новата централа на "Епъл" - без прагове и с i-тоалетни (видео)

© Reuters


Новаторският подход на "Епъл" в строителството приема разнообразни форми. Архитектът Герман де ла Торе, който е работил по проекта, смята, че много от пропорциите в сградата идват от продуктите на компанията. Бутоните в асансьорите приличат на този за включване на iPhone. Един от бившите мениджъри дори сравни тоалетните в сградата с прочутия смартфон.


Де ла Торе обаче подчертава, че не е търсено самоцелно напомняне за iPhone, а по-скоро се следва характерен идеал за форма и размери. Те стигнаха до дизайнерски принципи след дълги години на експериментиране и са верни на тези принципи."


Педантичното внимание към всеки детайл е ключов. Още в началото на строителството ръководителите от "Епъл" казали на строителите, че панелите за тавана - големи плочи от полиран бетон - трябва да са еднакво добре обработени от двете страни, както е с модулите на iPhone. Това означавало, че всеки панел трябвало да бъде одобрен от екип на възложителя и от строителя - първо при покупката и после на самата строителна площадка.


Новата централа на "Епъл" - без прагове и с i-тоалетни (видео)

© Reuters


Един от конфликтните елементи се оказали вратите, защото от "Епъл" искали никъде в сградата да няма прагове. Изпълнителите опитали да обяснят, че това усложнява работата и крие рискове при ескплоатацията. Но компанията не отстъпила. Причината била, че ако на инженерите трябва да забавят крачка, за да влязат в сградата или в стая, това ще ги отвлече от мислите и работата им.


"Прекарахме месеци наред в опити да не го започваме, защото изисква време, още пари и никога не е правено досега", споделя бивш ръководител на строежа. Това се е случвало неведнъж - месеци наред от "Епъл" довеждали до перфектност миниатюрни детайли, което създавало ефект на доминото и връщало назад други части от проекта.


Получаването на одобрение от различни институции също се оказало сложен баланс между изискванията на компанията за минималистична естетика и стандартите на институциите. Пожарната, например, не отстъпва от условията в случай на извънредна ситуация да може хората да се придвижват бързо през сградата и да я напуснат. Дирк Матерн, бивш зам.-началник на пожарната в окръг Санта Клара, казва, че е бил на поне 15 срещи, на които се е обсъждал този въпрос. "Никога не ми е отнемало толково много време да дам одобрение", споделя той пред "Ройтерс".


Новата централа на "Епъл" - без прагове и с i-тоалетни (видео)

© Reuters


Когато през 2015г. от "Епъл" привличат Holder Construction и Rudolph & Sletten да довършат основната сграда, една от първите поръчки е да се представят дръжките на вратите за конферентните зали и стаите. След месеци на предложения и връщане на избраното най-после изглежда е намерено решение. Но мениджърът от "Епъл" завърта няколко пъти дръжката в дланта си и казва, че усеща някаква грапавина. Изпълнителят проверява отново и не намира нищо дори на ниво нанометри. Епъл" обаче настоява за нова дръжка.


Строителят, който споделя тази история, така и не знае как е приключила тя, защото след година и половина спорове той напуска.


Зад всичко това като че ли прозира духът на Стив Джобс. Работниците често са принудени да носят ръкавици, за да не наранят някои от деликатните материали, казва Брет Дейвис, регионален директор на профсъюз на бояджиите. "Това е като картина, която не ти се иска да докоснеш. Определено ще се получи нещо, което трябва да бъде видяно, ако ви допуснат вътре."

Новата централа на "Епъл" - без прагове и с i-тоалетни (видео)

© Reuters

Ключови думи към статията:

Коментари (199)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Цял свят ги спонсорира, как да не направят такова космическо съоръжение.

 2. 2 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Любопитно

  Впечатляващо!

  Още по впечатляващо е, че това е най-голямата световна компания, която произвежда слушалки за телефон, таблети и компютри.

  Според мен има нещо сбъркано в нашия свят!

  Модератора е неадекватен!
 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  Впечатляващ проект и реализация

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  Тези хора и такива като тези ще управляват света,защото живеят в държава в която могат да осъществят и най фантастичните си мечти.

 5. 5 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#1] от "OOPS":

  Ами не си съвсем прав! Аз точно това си помислих в първия момент. Красива сграда, но от мен не е получила и цент финансиране. Просто ябълките са много надценени. Особено на цена. А сега след като другите имат универслно зарядно, няма как да ме излъжеш да се набутам с АЙййфон. Признавам бяха доста добри някога. Но БЯХА. Те и нокия така.

 6. 6 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 811 Неутрално
 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1856 Неутрално
 8. 8 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ПР статия в най-чист вид. Отдавна вече никой не се интересува от телфони. Всички ги имат по 2-3 и всички са еднакви.

 9. 9 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#5] от "Калата":

  Аз не разбрах, хем пари не си им давал, хем признаваш, че някога са били добри, което трябва да означава, че в момента не са - а нали не ги ползваше. Което означава, че просто генерериташ мнения във форума.

 10. 10 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#9:"deymus"] което трябва да означава, че в момента не са - а нали не ги ползваше.[/quote]
  Което означава, че съм говорил с хора които са ги ползвали преди и са ги похвалили. Сега вече ги не хвалят. Още нещо неясно ? за да генерираме още някое мнение ?

 11. 11 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Любопитно

  До коментар [#5] от "Калата":

  И Аз съм на мнение, че цената на предлаганите от тази компания устройства е "маркетингово" висока.
  Което не е проблем на компаният, напротив очевидно тя си е свършила перфектно работата.

  Учудвам се, че има толкова много хора, които плащат тази цена?

  Модератора е неадекватен!
 12. 12 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#9] от "deymus":

  Човекът ползва Йотафон. Сещай се по-бързо!

 13. 13 Профил на jessony
  jessony
  Рейтинг: 479 Любопитно

  До коментар [#5] от "Калата":

  Горките iСиктири сигурно много страдат,защото ти не си ги оценил!

 14. 14 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Ябълките нищо не струват,боклук в сравнение с Йотафон 3. Пък новата им централа е копие на подобна в Подмосковието Ей крадат тези пиндоси .

 15. 15 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#4:"chicago514"]Тези хора и такива като тези ще управляват света,защото живеят в държава [/quote]
  Надай се да управляват(е)! Умре Марко! Глей сега да се закрепите да не фалирате, пък това за управлението го остави на големите батковци, които не са прахосали 20 трилиона в разграбване на света. Знаеш ли къде са скътали париците напечелени и от ябълката, която е уж американска ? Всите са ги наблъскали в офшорката в Исландия, което значи че са исландски. Та толкова и за американската гордост!
  След 80-100 години като се изплатите и се закрепите, заповядайте да управляваме заедно.

 16. 16 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#4] от "chicago514":

  Искренно се надявам света да не се управлява от такива хора.

  Модератора е неадекватен!
 17. 17 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#14] от "elgin":

  Ей , спукахте го от реклама тоя Йотафон! Аз съм от години със Самсунг, ама ще отивам да се осведомя за това технологично чудо. Може и да склоня!

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Гледах на Самсунг архитектурата на новата централа и зелени пространства направена е с повече акъл и видимо по-функционално!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 509 Любопитно

  [quote#5:"Калата"]А сега след като другите имат универслно зарядно[/quote]

  Хаха ето това казва всичко - сега в 2017 година (?!) другите най-после имат универсално зарядно, което освен това изглежда безумно объркано, ненадеждно, грозно и смотано в сравнение със супер изчистения lightning... Извинете, но е изключително затормозяващо да мислиш как трябва да е обърнато кабелчето всеки път... Абсолютно малоумие...
  Няма нищо случайно - Apple заслужават всеки, който са получили... иначе нямаше да са го получили...
  Това да не е безвъзмездно раздаване на куфарчета, както са свикнали в евразийските държави...

  Stef
 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1978 Весело

  [quote#16:"ivan_"]Искренно се надявам света да не се управлява от такива хор[/quote]Добре.

 21. 21 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3873 Любопитно

  секи 4ти км

  There was Apple II... Second to none. Bleeding edge tech.
  Да не би Church of Scientology да са купили Apple?

  "Не става дума за увеличаване на производителността в офис пространството,
  а за създаването на символичен център на тази глобална компания. Те създават една икона", допълва тя."

 22. 22 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  [quote#15:"Калата"] Глей сега да се закрепите да не фалирате, пък това за [/quote]
  Нашият приятел Путин ще ни даде 20 трилиона, за да закърпим палажението.
  Той даде два на един съвсем непознат виолончелист, та няма да даде двадесет на най-добрият си приятел Тръмп!!!

 23. 23 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#17] от "Калата":

  Трудно става ,затрупни са с поръчки и се чака година ,но за троленето от посолството ще ви уредят без ред.

 24. 24 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#19] от "stef":

  Прав си! Добре си описал и сбърканото зарядно. Когато някой е прав се съгласявам.

 25. 25 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Весело

  Хора,

  как успявате от каквато и да е тема да го докарате на писания за Русия?

  Какво общо има статията с Русия???

  Модератора е неадекватен!
 26. 26 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#23:"elgin"]но за троленето от посолството ще ви уредят без ред.[/quote]
  Ах ! И ти ли ще ходиш натам? В понеделник съм в американското посоль, ще уреждам на един приятел покана. Ако си там да получаваш нещо, кажи да пийнем по кафе.
  Аз не знаех че и за такива работи раздават телефони. Ще питам.

 27. 27 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4067 Неутрално

  Steve Jobs presents the plan for the new Apple Campus (2011) LAST STEVE JOBS FOOTAGE

  https://www.youtube.com/watch?v=oPzVsrgaxmc

 28. 28 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 511 Весело

  "Причината била, че ако на инженерите трябва да забавят крачка, за да влязат в сградата или в стая, това ще ги отвлече от мислите и работата им."

  Зомбито , може да се спъне и да погледне по-далеч от носа си

 29. 29 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#15:"Калата"]След 80-100 години като се изплатите и се закрепите, заповядайте да управляваме заедно.
  [/quote]

  Още един Дънкан Маклауд с изчерпан ресурс на главата...

  Имало едно време ссср...
 30. 30 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#25] от "ivan_":

  Ми който за каквото му плащат. Аз в два поста обсъждам зарядното на телефоните, тея, Русия та Русия, Азиатците, куфарите, Путин. Казвам им че са прави и съм и с тях съгласен и пак праскат минуси. Какво да ти кажа!

 31. 31 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#25] от "ivan_":

  Сравнявам с Русия защото там е бъдещето. Всичко безаналогово се прави там. Защо "Дневник" ни занимава с пиндосите и ябълките им. Матушката встала с колени .

 32. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4067 Неутрално

  Стив Джобс представя плана за нов Apple корпус пред кметските власти на 7 юни 2011 година, четири месеца преди да почине. При представянето на плана вече е бил тежко болен. Счита се , че това е неговото завещание.

 33. 33 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#17] от "Калата":

  Що не ползваш нещо сАвеЦко, ами ползваш гаден империалистически продукт? Oh, wait....

 34. 34 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#17:"Калата"]Ей , спукахте го от реклама тоя Йотафон[/quote]

  Тоя ли?

  https://www.youtube.com/watch?v=daB7MADyzd0

  Имало едно време ссср...
 35. 35 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#26] от "Калата":

  Не става, малко постове имате срещу пиндосите, дерзайте и след месец- два си уреден.Усърдие и двойни смени са сигурен път за Йотафон 3.

 36. 36 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Любопитно

  До коментар [#31] от "elgin":

  Ами ако за Вас бъдещето е в Русия коментирайте си в съответните статии.

  Тази стаитя е за Ейпъл, сградата за новата им централа, която се строи в САЩ и начина на организация за изпълнението на проекта.

  Както се казва - не пишете по темата на стаията.

  След Вашите писания ще дойдат и другите дето и за тях "бъдещето е в Русия" и всички останали ще прочетем нови 200 коментара, от които по статията ще има 10, а за Русия 190.

  Може пък наистина бъдещето да е в Русия щом толкова я коментирате....

  Модератора е неадекватен!
 37. 37 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#34] от "citoplast":

  ++++++

 38. 38 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Това прилича на космическата станция във филма Elysium. Жалко, че не може да го изстрелят в космоса и да се махнат от планетата, щеше да е много епълско. А може би могат?

 39. 39 Профил на Този е от онези
  Този е от онези
  Рейтинг: 256 Любопитно

  От всеки продаден айфон, 100 долара са отишли за този проект!

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  До коментар [#17] от "Калата":

  Не переживай, тавариш. Централата на Апъл е бошлаф работа, като телефоните им.

  Вот тебе цертралата на Йотафон в Сухопиздецк - самая передовая:
  https://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.airoots.org/wp-content/uploads/2011/12/postoccupancy-moscow.jpg&imgrefurl=http://architectureindevelopment.org/news.php?id=41&h=354&w=600&;tbnid=sClCe2om9VBsJM&tbnh=172&tbnw=292&usg=__ZKV0NxBAU61f4wUZZaU801CI5ls=&docid=9rac6gOvze-lHM&itg=1#h=354&imgrc=sClCe2om9VBsJM:&tbnh=172&tbnw=292&w=600

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#35:"elgin"]малко постове имате срещу пиндосите, дерзайте [/quote]
  Ти говориш за "пиндосите", за Русия, за Путин, за разни глупости. Не ги знам какви са тия пиндоси и за това не ти отговарям. Мен , както се вижда от първия ми пост , а и по долу ме интересуват зарядните, функционалността и неща от статията. Ама ти вървиш след мен с разни никове и пиндостите та пиндосите, руснаците, путин. И така вчера, оня ден.
  Поне да беше отговорил нещо по темата. Кажи това което питах за парите на АЙ фона. И всъщност американска ли е марката тогава или исландска.
  Айде починете с тоя Путин малко! Стрес ще получите!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  До коментар [#11] от "ivan_":

  Що да ходя с Adidas като мога да използвам налъми от централна баня!?
  Няма никаква разлика, щото и с двете се ходи.
  Нали така?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#42] от "spaceman":

  Добре!

  Може да не се изговаря по този начин!

  Благодаря Ви за корекцията!

  Благодаря Ви и за това, че "съдействате" форума на Дневник да бъде едно приятно място за споделяне на мнения!

  Модератора е неадекватен!
 45. 45 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#36] от "ivan_":


  До коментар [#36] от "ivan_":

  Какво общо има строежа на сградата и иновациите в нея, с производството на слушалки ,таблети, самсунги и прочие.Какво коментирате за зарядни устройства и т. н.Каквото повикало това се обадило.

 46. 46 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#36:"ivan_"]Тази стаитя е за Ейпъл, сградата за новата им централа, която се строи в САЩ [/quote]
  Ема не може ли да разбереш бе човекооо! Не за АЙйй Пъл, ами за банан да е статията, се подхлъзват и.... нататъка виждаш.

  [quote#36:"ivan_"]Може пък наистина бъдещето да е в Русия [/quote]
  ЕЕЕеее! Край! Виж сега само , как за миг стана Враг на цялата Тутраканска селищна система и цялото форумно войнство ще те обяви за мурзилка, ама червена. И ще ти обяснят, че хубави неща за Освободителката във тоя форум не може да пишеш. Свършено е с теб!
  =============================
  Между другото чух слухове че Стив Джобс е отровен с някакъв метод за заразяване използван и за други богаташи. Някакви нови пари, стари пари.

 47. 47 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#43] от "Храбър":

  Не, ще си ходите, с каквото си желаете!

  Това си е изцяло Ваше решение!

  Имате си свободата да си го вземете и никой не може да Ви каже нищо по въпроса!

  Също така Аз си имам правото да се учудя, че сте избрали точно тази марка, разбира се без да по никакъв начин да се меся в избора Ви!

  Модератора е неадекватен!
 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Скъпи приятели от "Епъл" надявам се, че не сте забравили третия закон на Паркинсън:

  "Ръстът води до усложняване, усложняването - до упадък."

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  [quote#16:"ivan_"]Искренно се надявам света да не се управлява от такива хора.[/quote]
  Е кво им е на хората?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#45] от "elgin":

  Е, какво да има общо?

  Може би факта че става дума за една и съща компания?

  Компанията, която строи тази уникална от архитектурна и техническа гледна точка сграда, може да си позволи да плати цената за сградата, защото произвежда коментираните от мен устройства.

  Като го написх сега, май сте прав - май няма общо !?!?

  Модератора е неадекватен!
 51. 51 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Излишна разточителност.
  Извинете, някой може ли да ми обясни на принципно ниво - каква е разликата с безумно скъпото малоумие за праговете и инжИнерите и златния кенеф на някой саудитски принц?

  Има си термин - "съотношение цена/качество". Един Ай-фон не е три пъти по-добър от Самаунг от същия клас. Но е три пъти по-скъп....примерно, не съм се интересувал от нищо с Ай, щото си ценя парите......
  С парите за един Мерседес бих си купил две Тойоти.....Въпрос на разбиране за живота.....
  Много хора ще гладуват, но ще си купят Ай-фон.....ми ОК. Като им е толкова акъла.....

  Няма лошо - имат си пари - харчат си ги.
  Но от даден момент нататък - разточителството ми идва в повече - проява на лош вкус.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 52. 52 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#45] от "elgin":

  Къде съм коментирал самсунги , зарядни и прочие ?

  Модератора е неадекватен!
 53. 53 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#45:"elgin"]Какво общо има строежа на сградата и иновациите в нея, с производството на слушалки ,таблети, самсунги и прочие.Какво коментирате за зарядни устройства и т. н.Каквото повикало това се обадило.[/quote]
  Какво е повикало бе! В коментар 1 човека казва, че сградате е строена, защото пари от цял свят са се стекли там, всеки бил купил. Казах му че аз не съм си купил заради зарядното и взехме да го обсъждаме. Оказа се и той прав и аз прав.
  А ти вървиш след нас и Путин , Русия, Мурзилки, СССР, Ленин, Йотафони, пиндоси.
  Та кой и къде видя да те е "повикал" теб ? С тоя или с другите ник-ове? Всеки ден ми досаждаш!

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Весело

  [quote#47:"ivan_"]Също така Аз си имам правото да се учудя, че сте избрали точно тази марка, разбира се без да по никакъв начин да се меся в избора Ви![/quote]
  Позволете ми, без да се меся в избора Ви, да се чудя защо при наличието на толкова удобни обувки предпочитате да ходите с налъми.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#49] от "Храбър":

  Нищо им няма на хората.

  По мое мнение са се посветили и резултатите показват, че са изключително успешни да генерират огромни печалби за акционерите на компанията.
  Това е прекрасно само по себе си - показва професионализъм от тяхна страна.

  Но също така, моите очаквания за хората, които ще управляват света са други.
  Предпочитам това да са хора, които мислят повече за възможностите за по-добър живот на максимално много хора.
  Които да знаят как да балансират интересите и нуждите на различни социуални групи ...

  Модератора е неадекватен!
 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6034 Неутрално

  Мисля си, че разказите са силно преувеличени. На филма се вижда доста мърляво изпълнение на паркинка, а покрива е далеч от описаното съвършенство на бетоновите излети плочи
  Другата възможност е търсен елемент на реклама. Мисля си, че там е скрито кучето...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#41] от "Калата":

  Путин не съм го споменал никъде по горе.Явно това име е пътеводната ви звезда,ваша работа .Статията не коментира качество на ябълките и аксесоарите към тях. Коментирайте посъщество, строеж, иновации,качество ,дизайн,вложени средства.Следвам ви, защото тролите навсякъде.

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  [quote#55:"ivan_"]Предпочитам това да са хора, които мислят повече за възможностите за по-добър живот на максимално много хора.
  Които да знаят как да балансират интересите и нуждите на различни социуални групи ...[/quote]
  Нима тези срещу които говорите, не изпълняват тези ви изисквания?
  Позволете да ви попитам кои хора предпочитате да ви управляват вместо...тези?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#51] от "г-н Саранди Говедаров":

  Както и с парите за един Мерцедес може да купиш 50 Москвича, но никой не го прави, нали така?!

  Трудно е някой да обясни на такива като вас защо е това с праговете, така че едва ли някой ще седне да си прахосва времето.

 60. 60 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#5] от "Калата":
  [quote#5:"Калата"]Просто ябълките са много надценени.[/quote]

  Седемнадесет години работих с Macintosh LC II, Macintosh Performa и Mac OS. От шест години съм с различни PC и Windows. И всеки ден се убеждавам, че "Епъл" е друго равнище на цивилизацията.

 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Весело

  В стремежа си да се опънат на нещо признато и поздравявано по целия свят, някои личности стават все по-смешни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 509 Любопитно

  [quote#39:"Андрешко Бар Ма Леев™"]От всеки продаден айфон, 100 долара са отишли за този проект![/quote]

  До средата на миналата година са продадени над 1 млрд. телефона, така че не повече от 5 долара от всеки телефон са отишли за новия офис... Не е зле...

  Stef
 63. 63 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Любопитно

  До коментар [#54] от "Храбър":

  Защо решихте, че ходя с налъми?

  Има ли причинно следствена връзка между - не ходя с Адидас, ходя с налъми.

  В интерс на истината живея на място, където ходя с джапанки (не са Адидас, китайски са и не намирам голяма разлика в усещането), със сандали (не зная каква марка са, купувам от магазина, което ми хареса и е удобно), и с обувки за ходене (избирам както и сандалите).

  Да спестим излишен коментар - о, чудо нямам и не ползвам мобилен телефон. В семейството ми (4 членно) имаме една слушалка Самсунг не и знам модела купихме я преди 4-5 години (не си спомням) и в нея има предплатена карта. Стои в къщи на един шкаф...

  И какъв е извода от това?

  Не ползвам удобни обувки поради факта, че не са от точно определена марка?

  Модератора е неадекватен!
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  До коментар [#60] от "Един препатил":
  Много марки компютри и системи бяха харесвани, известни и признати!
  Само дето те бяха, докато Епъл беше, е и продължава.......

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#59] от "zero_day":

  Там гледат в бъдещето и махат праговете,а тук някои са стъпили на прага между миналото и настоящето ,и не могат да се отлепят.

 66. 66 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":

  Не говоря срещу никого!
  Ако обърнете внимание смятам, че ръководството на Епъл (благодаря на "слагащия етикети" съфорумник за корекцията) върши страхотна работа.
  Но се е посветило на преследване на специфични цели.

  За да съм по кратък ще Ви отговоря така:
  Предпочитам да ме управляват хора тип "европейци" отколкото хора тип "американци". Поради тази причина живея в Европа, а не в САЩ.

  Модератора е неадекватен!
 67. 67 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Както и с парите за един Мерцедес може да купиш 50 Москвича, но никой не го прави, нали така?!

  До коментар [#59] от "zero_day":

  Да,
  Типичен пример на книжен плъх, дето си мисли, че всичко написано в учебниците е вярно......клиента винаги е прав, пазара е най-добрия регулатор на икономиката....бла-бла...

  Що не каза, че мога с тези пари да си купя 200 каруци или 1000 велосипеда - щеше да си още по-оригинален.
  Нито карам лоши коли, нито ползвам лоши телефони. Но си имам критерии за съотношение цена/полезност.
  И Ай-фоните спиред мен са надценени.....мода, маркетинг - да, но два-три пъти по-добри и функционални от други в същия клас - айде нема нужда......

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 68. 68 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#57:"elgin"]Статията не коментира качество на ябълките и аксесоарите към тях.[/quote]
  Значи в статия за сградате на АЙпъл, ти не даваш да говорим за телефони и зарядни. Може викаш само за Путин и Русия?!
  Или:
  [quote#57:"elgin"]Коментирайте посъщество, строеж, иновации,качество ,дизайн,вложени средства.[/quote]
  Аха . Значи сега ще коментираме, само това, което нашия "демократ" разрешава. Така ли ?
  Ами добре!
  Сгрдата е доста странна ниска постойка. Май предимно такива се строят от времето когато американците сами си бутнаха 2 небостъргача с 2 самолета, а дори падна един Бонус. Само на няколко стотин метра! Ей така случайно! И за това оттогава в САЩ ей такова Иновативно Ниско строителство.
  Освен това Формата на сградата е подобна на оная на Пентагона, в който уж се разбил другия самолет, ама се оказа че дупката само 5 метра и за единия двигател не стига.
  ----------------------------
  А относно Вложените средства, вече коментирахме по-нагоре. Компанията е всъщност Исландска, според това, къде се събира капитала и печалбите. Или е Китайска, според това къде е производството.
  =======================
  Така доволен ли си? Че много изисквания вкара .

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  До коментар [#63] от "ivan_":
  Не се хващай за конкретното.
  Това е само пример за неразумен подход драги, причината за който ми е неизвестна.
  Разбира се, този пример е пресилен.
  Но целта беше да ти се покаже колко глупаво и неразумно е поради някакви други причини да се опъваш на световно признатите и приветствани решения.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#19] от "stef":

  Опресни си информацията и не пиши глупости.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 71. 71 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#69] от "Храбър":

  Къде видяхте да се "опъвам" на каквото и да е?
  какво означава "опъвам" се.

  Има свое мнение по някакъв въпрос.
  Вярно, грешно, хубаво или лошо мое си е. Изказвам го и всеки може да го коментира.
  Ако някой желае излагам аргументи, защо ми е такова мнението.

  Ако не греша това е идеята на този форум?

  Модератора е неадекватен!
 72. 72 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Не ползвам удобни обувки поради факта, че не са от точно определена марка?

  До коментар [#63] от "ivan_":

  О, ще ти обясня.
  Човека, изглежда е от Бургас.
  В Бургас царува Бог Адидас.
  Всеки бургаски смешник ходи по центъра с маратонки и анцунг Адидас.
  Имат си анцунг за делник, анцунг за празник, анцунг за сватба и опера......

  И аз щях да го бъзна за тоя пример с Адидаса, ма ме домързя......

  Да се чудиш на някои саудитски шейхове, дето ходят с джапанки и сандали, вместо с Адидас......

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 73. 73 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#66] от "ivan_":

  "Но се е посветило на преследване на специфични цели"

  Ябълките са систематици. Еволюционни систематици. Мангизите са следствие. Е, не ги раздават на случайно преминаващи по улицата, да, това действително им е слабо място в стратегията

  Facing Worlds
 74. 74 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Там гледат в бъдещето и махат праговете,

  До коментар [#65] от "elgin":

  Ъхъм,
  Докато милиони по света умират от глад и болести......да, за тях наистина няма бъдеще. А други харчат стотици милиони за прагове/без прагове......

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 75. 75 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#74] от "г-н Саранди Говедаров":

  Поканете някои от умиращите от глад ромчета,нахранете ги,купете им дрехи ,грижете се за тях и пропагандирайте постъпката си.Нещата ще се случат вервайте ми.

 76. 76 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#67] от "г-н Саранди Говедаров":

  Мани , не им обяснявай.
  Няма полза.
  Епъл не е компания, това е секта.

  Сигурен съм, че ако от Епъл им кажат да си отрежат лявото ухо, защото им пречи да използват пълните възможности на новия айфон - доста хора , на следващия ден, ще са с едно ухо. 77. 77 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#73] от "evlampi":

  Господине!

  Живея живота, който искам, където искам и както съм го пожелал.
  Постигнал съм го със много учене, здраво бачкане, поемане на много рискове, печалби, загуби и пак печалби.
  Наслаждавам се на невероятния лукс да съм независим (доколкото това е възможно в днешния свят).

  Последния човек съм, който ще държи сметка на когото и да е какво прави с парите, които си е изработил.

  Независимо от това смятам, че има нещо сбъркано в този свят щом най-голямата компания в света (различна от финасови институции) е производител на слушалки за мобилни телефони и подобни потребителски устройства.

  Необяснимо ми е как хората по света може да "плащат" на подобна компания всяка година по 200 млрд. долара и тя да реализира 40% печалба и да е натрупала над 200 млрд. долара парични резерви.
  Занимавал съм се с бизнес и имам идея, какво означават тези показатели.
  Всеки път, като ги погледна и се учудвам.

  Модератора е неадекватен!
 78. 78 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#74] от "г-н Саранди Говедаров":

  "Докато милиони по света умират от глад и болести"

  Аз съм по-загрижен за хероиновите наркомани, спинозните, безпризорните и льокащите белина в една голяма част от света

  Пращате ли им дарения по русоробска линия? Или разчитате, че кремълските бандити като гепят от България и ще отчисляват и за тях? Не ми се вярва това

  Facing Worlds
 79. 79 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Вижте,
  Никой не отрича постиженията на Епъл.
  Никой не оспорва правото им да си направят хубав офис.
  Но поне както е описано - такова разточителство в детайлите подхожда на някой саудитски принц или руски олигарх, но никак не отива на компания, чиято цел в да направи света по-добро място за живеене.....
  Лично мнение.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 80. 80 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#79] от "г-н Саранди Говедаров":

  Абе , с 2 думи.
  Пак се уливат.

  Явно и те са на мнението на един кометиращ, че са на друго цивилзационно ниво.
  Каквото и да означава това.

  Нямало прагове , да не вземат да се разсеят инженерите, като влизат в тоалетната.
  Ами , да вземат да им назначат и по 2-ма асистенти.
  Единият да им разкопчава панталоните, а другият да им го изтръсква накрая.
  /Ама да е малко по-така , по-епълско , с нежно движение на китката - да не се разконцентрират инженерите./ 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  [quote#79:"г-н Саранди Говедаров"]Никой не отрича постиженията на Епъл.
  Никой не оспорва правото им да си направят хубав офис.[/quote]
  Ами от къв се пънахте тогава толкова време тогава?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Пращате ли им дарения по русоробска линия?

  До коментар [#78] от "evlampi":

  Е, явно не разбираш много от благотворителност.
  По-правилно е да даваш пари не за храна, а за образование.....
  Да - редовно давам. Не много, но редовно. Жена ми така иска. Моето условие беше - да не е за храна и дрехи, а за образование и здравеопазване. Бих желал да мога да давам повече, но не мога да си го позволя.

  Що, не си съгласен ли?
  Смешно ли ти се вижда?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 83. 83 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#34] от "citoplast":

  Верно е супер руски даже е червен...само дето путин не го пробва

  Долу рушистите и фашистите
 84. 84 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#73] от "evlampi":

  Термина еволюционен систематик ми е непознат!
  Ако е възможно да ми го разясните?

  П.С. Само от любопитство, някога през живота си разговяарял ли сте с акционер в голяма компания и с член на директорски борд на голяма компания?
  Питам защото пишете, че "мангизите са следствие"...

  Модератора е неадекватен!
 85. 85 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#77] от "ivan_":

  "Независимо от това смятам, че има нещо сбъркано в този свят щом най-голямата компания в света (различна от финасови институции) е производител на слушалки за мобилни телефони и подобни потребителски устройства"

  Аз бих се учудил ако не е. И всъщност съм учуден понеже ябълките не са такава компания

  Facing Worlds
 86. 86 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Ами от къв се пънахте тогава толкова време тогава?

  До коментар [#81] от "Храбър":

  Ми нищо.
  Опитвахме се да обясним, че като не носим Адидас и не ползваме Ай-фон, това не ни прави по-глупави или по-бедни....

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 87. 87 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#80] от "buljubei":

  Не са ви одобрили за асистент и сега сипете злъч. Лошо Седларов ,лошо ....

 88. 88 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#10] от "Калата":
  Няма клиент на Апъл, който да се е отказал от тях след като е ползвал дори една година. Всичко останало е бюджетно решение. Не си прави изводи от нашият малък, смешен и сбъркан пазар. Той не е определящ за нищо. Същото се отнася и за цените на продуктите у нас.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 89. 89 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#84] от "ivan_":

  Ябълките имат най-добра цялостна ИЗПЪЛНИМА визия за мястото на компютъра (като няколко джаджи плюс интернета) в живота на сапиенса към момента и я развиват систематично и стъпка по стъпка (понякога наглед с много дребни стъпки, но СИСТЕМАТИЧНО).

  Иначе преди година един доста дебел ябълски акционер си продаде дяловете точно щото си въобразяваше, че мое да командори от позицията на голем инвестор (разбира се официално под формата на 'загриженост' за резултатите), ама 'меката китка' Кук явно учтиво, но твърдо го е отсвирил като улична превъзходна.

  Facing Worlds
 90. 90 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#67] от "г-н Саранди Говедаров":

  Да, можеш и 1000 велосипеда да купиш. Това не отменя факта, че Мерцедес е еталон в своя клас и останалите се равняват по него. Така диктува пазара. Ако Мерцедес бяха с качеството на китайските боклуци или недай Боже на нещо съветско, нямаше да са еталона и пазара нямаше да ги търси. Както казах-тия неща е трудно да бъдат обяснени на хора като вас.

 91. 91 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Любопитно

  До коментар [#85] от "evlampi":

  Вярно ли не са такава компания?:

  Net Sales by Product $:
  iPhone 136,700
  iPad 20,628
  Mac 22,831
  Services 24,348
  Other Products 11,132
  Total net sales $ 215,639

  Данните са от финансовия им отчет за последната година!

  И каква компания са?

  Модератора е неадекватен!
 92. 92 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 811 Весело

  До коментар [#10] от "Калата":

  Ааааа разбрах, и все пак се оказа трол, ползващ чуждото мнение за свое

 93. 93 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  На мен ми звучи малко вманячено, като напр. това:

  "След месеци на предложения и връщане на избраното най-после изглежда е намерено решение. Но мениджърът от "Епъл" завърта няколко пъти дръжката в дланта си и казва, че усеща някаква грапавина. Изпълнителят проверява отново и не намира нищо дори на ниво нанометри. Епъл" обаче настоява за нова дръжка."

  Но който плаща, той поръчва музиката. Ако постигнат желаното и си платят за това, значи е ок.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 94. 94 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#89] от "evlampi":

  Явно тази им "еволюциона" визия не се разбира от клиентите им защото те си купуват основно слушалката.

  Преди да коментирате, каква компания са поне прочетете един годишен отчет, който са направили.
  А ако искате да сте съвсем наясно поинтересувайте се за стратегията им за продажба на акции (в исторически план) и не е лошо да обърнете внимание на корпоративната им история тя е интересна сама по себе си.

  Модератора е неадекватен!
 95. 95 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Типични циркаджийски номера,когато нямаш ресурс да постигнеш нещо,а не искаш да си вземеш кредит,тупкаш топката,съсипваш сума изпълнители,лека-полека изграждаш без лихва!

 96. 96 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#92:"deymus"]Ааааа разбрах, и все пак се оказа трол, ползващ чуждото мнение за свое [/quote]
  Точно така! Всички които сме си позволили да не си купим Айфон
  и сме се допитали за мнението на ползващи го, сме тролове, руски хибридчици, които спъват икономическото развитие на апле. Това е нападение върху финансовата стабилност и ценностната система на САЩ и ти си тук да ги защитиш.
  [quote#10:"Калата"] че съм говорил с хора които са ги ползвали [/quote]
  Ей го включи се и "специалиста" евлампи и заедно ще преборите Тутраканската селищна система.

 97. 97 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#7] от "4ort":

  Руснаците за 5 млрд щяха да го направят този офис да лети до МКС.

 98. 98 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Любопитно

  До коментар [#95] от "mavricii.plovdiv":

  Това пък на Вас откъде Ви хрумна?

  Имат едни от най-големите парични резерви в света - над 200 млрд. долара и то след, като изкупиха сума ти акции обратно и харчат пари за какво ли не.
  Утре могат да платят 40 такива сгради кеш!

  Модератора е неадекватен!
 99. 99 Профил на hsi
  hsi
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#19] от "stef":

  Ха, преследvат ги не малко милиарди данъци!! С такива счетоводни лъжи не малко компании биха постигнали завидни офиси и финност в изделията си!

 100. 100 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#91] от "ivan_":

  Ами добре тогава - нека приемем, че са благотворителна компания - реално печелят от айфоните, обаче произвеждат макбуци, айпади, 'часовници' и движат екосистема от услуги/софтуер покрай която много ДРУГИ печелят.

  Кое от двете е? Нагли печалбари или свети ктитори на екосистема облагодетелстваща милиони извън самите ябълки?

  Facing Worlds
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK