Gallup International твърди, че при нападение българите ще извикат на помощ Русия, а не НАТО

Gallup International твърди, че при нападение българите ще извикат на помощ Русия, а не НАТО

© ReutersБългарите предпочитат в случай на въоръжен конфликт да ги защитава руската армия, а не някой от съюзниците в НАТО.


Това твърди ново проучване на базираната в Швейцария мрежа от маркетингови и социологически агенции WIN/Gallup International, цитирано от "Блумбърг".


Агенцията разказва, че проучването в 66 държави е разпространено тази седмица преди най-авторитетния форум за сигурност в света – Мюнхенската конференция от 17 до 19 февруари. Изглежда, с него се очертават размествания в съюзите след края на студената война, които са подложени на нов натиск и проверка от избирането на Доналд Тръмп за президент, допълва "Блумбърг".
"На кого ще се обадиш? За гражданите на четири държави от НАТО, запитани коя военна сила биха искали да се сражава на тяхна страна, ако бъдат атакувани, отговорът е прост – Русия", пише агенцията.


Четирите държави от НАТО, в които отговорите са изненадващи, са България, Словения, Гърция и Кипър.


Сдруженинето WIN/Gallup International е различно от американската социологическа компания Gallup Inc., основана през 1935г., и обединява десетки фирми с различни имена. Затова проучването за нагласите за сигурността е правено в България от Gallup International, в Турция – от BAREM Marketing Research and Consultancy, в Словения – от Mediana, а в Гърция – от Alternative Research Solutions.


Цитираното от "Блумърг" проучване не е публикувано на сайтовете нито на Gallup International в България, нито на WIN/Gallup International.


Някои резултати в европейски членки на НАТО показват как фундаменталният им избор за сигурност се измества извън алианса, твърди пред "Блумбърг" Кънчо Стойчев, вицепрезидент на WIN/Gallup International. България и Гърция, например, смятат, че най-голямата заплаха за тях идва от Турция. Макар Турция също да е член на НАТО и теоретично да е съюзник, нахлуването на армията ѝ в Северен Кипър през 1974г. показало, че тези страни не могат да разчитат на НАТО да ги защити, поради което те гледали към Русия.


По същия начин, казва Стойчев, в Западна Европа някои от НАТО все повече търсят сигурност при други европейци. В проучването 30% от белгийците са избрали САЩ, но повечето са за други партньори при риза – 25% са посочили "Франция" и 12% са избрали Великобритания. В Швеция, която е неутрална страна извън НАТО, 29% биха се обърнали за помощ към Лондон и 31% - към Вашингтон.


Мнозинството страни, където мрежата е направила проучването, се спират на САЩ, защото това е единствената военна сила с реален глобален обхват и съюзи, допълва "Блумбърг".


Анкетата показва, че руснаците биха потърсили помощ от китайците, което според Кънчо Стойчев е ново, макар и не необичайно, и показвало "нещо много важно – че политиката на САЩ през последните 20 години е тласнала Русия в обятията на Китай, което е доста странно, защото Русия в основата си е част от Европа".


Стойчев заключава, че според проучването светът постепенно се организира около различни полюси на сигурност.


Джеймс Дейвис от Университета "Сен Гален" в Швейцария коментира пред "Блумбърг" в кулоарите на конференцията за сигурност в Мюнхен, че "европейците са уплашени до смърт" е възможността НАТО да се разпадне във времена, когато Русия е все по-настъпателна. "Ако знаете нещичко от историята на Европа от последните 200 години, малко шокиращо звучат съобщенията от тази седмица, че румънци и чехи ще поставят свои основни военни части под германско командване."


Дейвис тълкува данните от Gallup International като илюстрация за разделението между православни страни като Гърция и България и западните християни. Но Словения, която е доминиращо католическа, с малка преднина избира Русия, а Румъния, където най-голямата група са православни християни – САЩ.


WIN/Gallup International е провела допитването сред около 1000 души във всяка страна в периода октомври-декември 2016г. със статистическа грешка в рамките на плюс-минус 3.5-5%.


Друго проучване за отношението към НАТО, разпространено от американската Gallup Inc. на 10 февруари, показва, че за 28% от анкетираните българи алиансът е защитник, за всеки пети (20%) той е заплаха, а всеки трети (34%) не избира нито едното, нито другото.


В класацията на съюзниците от Източна Европа никоя друга държава не е с толкова негативно отношение към НАТО. В района единствено гърците казват, че според 23% от тях отбранителният съюз, в който членуват много по-отдавна, защитава сигурността им, за 19% той е заплаха и 45% не се спират на никой от двата възможни отговора.


За 45% от македонците и за 50% от румънците НАТО носи сигурност за страната им. В Албания, най-новият член на алианса, възприемането му като защитник достига 70%.


Допитването на Gallup Inc. е правено по телефона през цялата 2016г., а допустимата грешка е ±2.7% до ±3.9% съобщават авторите.


По отношение на Русия те посочват, че за пръв път, откакто през 2008г. са започнали да задават въпроса за възприемането на НАТО като заплаха или защита, над две трети (67%) от отговорилите възприемат алианса като заплаха.


Повратът започва със завръщането на Владимир Путин в Кремъл през 2012г. и рязката промяна във вътрешно- и външнополитическия курс на управлението му. Тогава 38% от анкетираните са възприемали НАТО като заплаха, 11% - като защита и 35% като "нито едното, нито другото". През 2013г. има лека промяна, но към нивата от 2011г.


През 2014г., когато бяха събитията в Украйна, анексирането на Крим и намесата на Русия в Донбас, следва обрат – 63% от руснаците вече възприемат НАТО като заплаха. През 2016г. отговорилите, че алиансът помага на сигурността им са се стопили до 3%.

Коментари (627)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  Кънчо истината, след такива словоизлеяния трябва да бъде привикан в ДАНС!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Много е спорно, колко са българи тези дето ще викат Русия!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Българите трябва да предпочитат да грабнат пушките , а не да чакат някой друг да мре заради тях.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Руската армия при предишното и посещение, се прочу с изнасилвания, убийства, мародерство, пиянство и диващина!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 6. 6 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Кънчо Стойчев явно е "поощрен внушително в евро" да подкрепя кремълските надежди за пробив, чрез г-жа Голяма Лъжа и присъдружни. Както обикновено, българите ще гласуват против.

  Navigare Necesse Est
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1974 Весело

  Кънчо интернешънъл да спре да лъже че са "Галъп" интернешънъл

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1311 Весело

  "WIN/Gallup International е провела допитването сред около 1000 души във всяка страна в периода октомври-декември 2016г. "


  Изключително представителна извадка

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Начи - много добре работи прапагандата в БГ-то

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Аз избирам Америка и/или Франция..

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 13. 13 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Човек с разсъдък не би повярвал на кънчо, а тия изследвания са толкова безумно лъжливи, че само трябва да плюнеш и да отминеш.

 14. 14 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3923 Весело

  Ми ако ни нагазят Рашистанците? Кого ще викаме?

  klimentm
 15. 15 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 808 Неутрално

  очевидно при проучването са наблегнали на възрастните хора хахаха съмнявам се някой 20-50 годишен да си помисли за Русия пред САЩ, Великобритания, Франция и всички останали членки в блока заедно

  twitter.com/voxybg
 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  [quote#2:"Георги"]Много е спорно, колко са българи тези дето ще викат Русия!!! [/quote]
  Щом Турция извършва масирано нападение с ислямски десант от членове на Ал Нусра а не ни пази границата както трябва да очакваме, значи комшулука не са ни съюзник в НАТО а враг!
  Към кой да се обърнем?
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  Въх въх ...каза на глас истина е кошмар за някои ..
  Пригответе успокоителните .....

  Bukalemun
 19. 19 Профил на stefan0996
  stefan0996
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#13:"Zlatko Denev"]Човек с разсъдък не би повярвал на кънчо[/quote]
  Президентските избори бяха спечелен от човек с про-руски уклон. Така че си е напълно възможно.

 20. 20 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Весело

  Какви са тези глупости.Ние си имаме Супер Бойко който ни охранява денонощно и стреля с гранатомет,справка Чакъра,аама ха,Русия,Нато какви са бре.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":

  да бъдем по - конкретни

  През 1944-1947 около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време.Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече – всички заплати, командировъчни и режийни, по изрично настояване на съветската страна, им се изплащат в долари. става въпрос за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин. Установената тогава практика се прилага и от началото на 50-те до края на 80-те години – всички т.н. съветски специалисти са на пълна валутна издръжка от българска страна. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет, тя значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации.

  Със специално решения на МС на НРБ представителите на Съветското командване дори са били освободени от задължението да представят отчетни документи за извършените от тях разходи на българска земя. На практика всеки ден от правителството се гласуват огромни суми (300 – 600 млн лв) за издръжката на Червената армия, за която до края на 1945 биват похарчени 23 млрд лв, а до края на 1947 г. – 60 млрд лв. Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по т.н. Заем за свободата.

  Изнемогвайки под това непосилно време, към края на 1945 МС се осмелява да помоли В. Молотов да бъде преустановено “това безумие, защото хазната ни няма повече средства”. Москва обаче не само не се трогва, но продължава да иска още и още, повече и все повече, с аргумента, че България като “победен съюзник на Хитлер” би трябвало да е дори благодарна, че дава “само толкова”. Цифрови данни за сравнение: 1. Количество на парите в обръщение: 1945 – 70 млрд лв; 1946 – 80 млрд лв; 1947 – 76 млрд лв. 2. Банкови влогове на населението: 1945 – 12 млрд лв; 1946 – 14 млрд лв; 1947 – 34 млрд лв. 3. Средна месечна работна заплата през 1947 г. – 10 000 лв. Скъпичко са ни излезли “освободителите”, а?!

  * * *

  Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:

  1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;

  2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.

  3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”. Ама си ги е бивало освободителите, а?!

 23. 23 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 490 Весело

  кънчо,за толкова години как веднъж не ме *уцелихте* с Хинтервю или опрас?Нали така беше на любимият ви език,гиди червенотиквеничета такива!!

 24. 24 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Изледванията на Кънчо не знам колко са достоверни, но на президентските избори се преброиха русофобите 6-7% от гласуващите или 3-3,5% от населението.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 25. 25 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Ако наистина са такива е така значи си заслужаваме съдбата на проруска кочина. Народ от дебили с промити мозъци и тесни хоризонти това е положението.

 26. 26 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Българите предпочитат в случай на въоръжен конфликт да ги защитава руската армия, а не някой от съюзниците в НАТО."

  Това не ми се вярва, някаква измислица е.

  Es muß Geld fließen!
 27. 27 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Цървен Кольо сигурно е питАл тези българи, на които спестяванията са им в рубли.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Кои са тези идиоти, които разчитат на социологическите иследвания на т.н. Галъп Инт. ? Освен да си мисля, че и те са подкупени, друго не ми идва наум, защото няма как да са толкова глупави.

 30. 30 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1311 Весело

  До коментар [#15] от "voxy":

  Ако е телефонна анкета се обаждат на стационари и такива имат едно 98%от хората 70+ години и 1-2%от 18-65 годишните

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 31. 31 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  След Арабската пролет и особено покрай войната в Сирия и последвалия бежански поток, НАТО и САЩ силно се дискредитираха в Европа и особено сред православните християнски държави. Очевидно е, че заради политически интереси НАТО би застанал по -скоро на страната на мюсюлмани, отколкото на християни.

 32. 32 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Кънчо Стойчев нещо много се е объркал, Русия въобще не е част от Европа!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 33. 33 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 424 Неутрално

  А, ако нападението е от Русия?
  Тези, гласувалите мислят ли, изобщо да се "обаждат" на някого или ще целуват зелените човечета?

 34. 34 Профил на curious1234
  curious1234
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Това не е вярно. Бихме се надявали на НАТО.

 35. 35 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 221 Неутрално


  До коментар [#24] от "Зарзават":

  пълни глупости, като тия на кънчо

  путиинофили са само гласуващите за бсп, атака и абв, които процентно са не повече от 20 процента от българите

 36. 36 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1311 Любопитно

  До коментар [#19] от "stefan0996":

  Не беше изправен срещу не избирам опонент и затова спечели

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  а не ни пази границата както трябва
  ========
  Че пази си границата бе ! Турция да не ти е слуга ?
  До коментар [#16] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Bukalemun
 39. 39 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Умните и красиви българе ще извикат нато,но останалите ще извикат РУСИЯ!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 40. 40 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  [quote#13:"Zlatko Denev"]Човек с разсъдък не би повярвал на кънчо, а тия изследвания са толкова безумно лъжливи[/quote]
  Човек с нормално развит интелект и познание за зулумите на НАТО извършени брутално без съгласието на Общото събрание на ООН, трудно би нарекал такива изследвания лъжливи!
  Само наемници либертофони се радват на жертвите в прокси конфликтите в Северна Африка,Афганистан,Ирак,Сирия и т.н.
  Особно обидно е да се засяга и темата с Югославия след като НАТО натровиха Балканите с масирани бомбардировки с обеднен уран!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 41. 41 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 221 Неутрално  До коментар [#28] от "Феникс":

  нали путиноидите имаш предвид, тези които се кланят на чужда държава и не са българи

  “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

  Русчук, 1-й Март 1886 г.

  З.Стоянов

 42. 42 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1311 Весело

  До коментар [#31] от "Paolo Di Canio":

  Прав си имаме милиони бежанци по улиците и всеки ден идват и кандидатстват за убежище в православните страни и бягат от католическите Германия,Дания,Швеция и т.н

  И като се събуди краката ти бяха отвити

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4682 Неутрално

  До коментар [#2] от "Георги":

  Как колко? Кънчо Стойчев! Бях сигурен, че това "проучване" е негово и със сигурност допитването е било ограничено до ръководствата на БСП, ДПС и Атака!

 44. 44 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А когато Китай нападне Русия ще я защитава Румен Радев.

 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#35] от "Zlatko Denev":

  Пропусна ВМРО, Движение 21, Евророма, ДПС и много , много други....
  Аааа, да не забравя - и 50% от ГЕРБ...

 46. 46 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#39] от "Росен Чапаев":

  Ще извикат русия небългарите.

 47. 47 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  WIN/Gallup International е много различна от световноизвестната Gallup. За мен това проучване е целенасочен outliner - за да покаже едва ли не че българите виждате ли, не могат без Русия. Затова и не е публикувано от авторитетни издания - просто не е надеждно.

 48. 48 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  [quote#22:"Zlatko Denev"] Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. [/quote]

  "Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
  Помниш ли кагда пришол със танка?
  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…

  Взе на мама златните пендари
  и дори галошите ми стари.
  Помниш ли, как кушаше картошки?
  Наконец забърса три кокошки.

  После си преспал със какa Сия
  и изпил си всичката ракия.
  А след време чухме и мълвата,
  че си гръмнал тате във главата!

  Длъжен бях да те обичам, Ваня.
  Даже кръстих дъщеря си Маня.
  Залъкът си давахме насила
  на Русия – тая дива сила.

  После цели девет петилетки
  грабихте уран и руди редки.
  Грабихте и жито, папироси…
  Зарад тебе ходим голи-боси!

  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
  Ние всички хранехме танкиста.
  А пък ти ни пазеше със танка
  и ни взе последната луканка…

  Пазеше и немците, и чехите.
  Ние тук възпявахме успехите.
  С паметник стърчиш ни на главата
  и скверниш небето и земята."

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 49. 49 Профил на philologist
  philologist
  Рейтинг: 488 Любопитно

  "Сдруженинето WIN/Gallup International е различно от американската социологическа компания Gallup Inc."

  E, поне едно нещо стана ясно от тази статия - че Кънчо Стойчев е представител на Gallup-менте...Съвсем не изненадващо. В тази връзка, се оказа, че основанaта от Джордж Галъп Gallup Inc. съди т.нар. WIN/Gallup International за неправомерна употреба на името Gallup.

  Защо не е забранена, за престъпленията си срещу българския народ, регистрираната на 5.IX.1945г. комунистическа партия, преименувана на БСП на 3.IV.1990г.?!
 50. 50 Профил на diogenes
  diogenes
  Рейтинг: 8 Весело

  Което го подозирах и без "Галъп", но е добре, че толкова известна агенция го потвърждава.

  "The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who don't have it"
 51. 51 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  [quote#3:"kasko"]Българите трябва да предпочитат да грабнат пушките , а не да чакат някой друг да мре заради тях. [/quote]
  Мъжете в България между 18г. и 38г. само 1 на 10 знае как се стреля или как се поставя патрон в цевта!
  Решението демократично - пълно либерализиране на продажбите на оръжия както в САЩ!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 52. 52 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#46] от "Zlatko Denev":

  Спокойно,нато ще дойде!Ако не дойде нато,ще чакаме Годо!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 53. 53 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#2] от "Георги":

  Не се съобщават процентите!! Просто е трябвало да напишат (въпреки изненадата!) - има българи дето ще извикат Русия... Има, разбира се. Петата колона - нищо старо не са забравили, нищо ново не са научили и затова сме разкрачена нация. Парица е царица...

 54. 54 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#45] от "Добрин Велков":

  нищо не съм пропуснал - само кретен би повярвал, че 80 на сто от народа бил русофилски, като ето ги процентите

  63% биха гласували „За“ запазване ориентацията към ЕС и НАТО срещу 33% - „За“ преориентация към Русия и евразийския съюз около нея.

  двойно повече са българите от путинофилите

 55. 55 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  Българите предпочитат в случай на въоръжен конфликт да ги защитава руската армия, а не някой от съюзниците в НАТО.
  ===========
  Чисто , просто и ясно !
  Никой да не си криви душата .....това е истината. ....

  Bukalemun
 56. 56 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1248 Весело

  Алооооо, Русия ли е, Русия е, едни тука вИ нападнаха собствеността, идвайте да ги набиете ако държите все още на нея.

 57. 57 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3923 Весело

  До коментар [#21] от "Георги":

  Вярно,прав си виждам ги строени начело с Резидента"Румен"
  [quote#21:"Георги"]То такива, като Кънчо и целата червена гняз ще ги посрещне с хляб и со[/quote]

  klimentm
 58. 58 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Ама , че идиотско проучване!

  Българите са с робски манталитет, на никого няма да се обадят, просто ще посрещнат поредният "освободител" и толкоз.

  Че в момента като са под мафиотско робство да не би да се обаждат на някого?!

  4 милиарда изчезнаха ей-така, някакви реактори ту се закриват, ту се откриват, нарко-каналите си вървят, амфетамините се продават свободно в училищните Лафки и никой нищо не прави по въпроса...

  Щели да се обадят, как не...ще се обадят само определени другари да рапортуват, че освобождението върви по план!

  Толкова силно смърди тази статия на руска пропаганда, че просто не е истина!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 59. 59 Профил на diogenes
  diogenes
  Рейтинг: 8 Весело

  "България, Словения, Гърция и Кипър."

  Като сложим и традиционно топлите връзки на Русия със Сърбия и Черна Гора, то Балканите нещо май-май...

  "The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who don't have it"
 60. 60 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Ами нормално.. Нато в нашият район се представлява от Турция.. Тя има военна мощ колкото целите балкани накуп..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 61. 61 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Иска ви се.

  Тая пропаганда е толкова тъпа и проста, колкото са и производителите и.

 62. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#33:"foreverman77"]А, ако нападението е от Русия?[/quote]

  Типичният българин гледа на Русия като страна-съюзник, и не очаква нападение от страна на Русия. Аз също не бих очаквал, нямаме полустров Крим като Украйна с история. Все пак ни смятат като отцепена част на Русия, аз не се чувствам руснак, аз съм немец!!!

  Es muß Geld fließen!
 64. 64 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 374 Весело

  Значи, като ни нападне Русия, ще викаме "помощ" и те вече са тук!!!!

 65. 65 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#54] от "Zlatko Denev":

  Грешката която допускаш е че си мислиш, че българсият народ се дели изцяло на русофили и русофоби. Русофилите да са 20%, русофобите 3-4%. Останалите не са нито русофили нито русофоби. И много ясно, че по-голямата част от народа иска да останем в ЕС и НАТО. Но това не ги прави русофили, просто:
  1. нямаме друга алтернатива
  2. никой не ни пита.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 221 Неутрално

  В друг свят ли живея,около мен няма човек,на когото да му хрумне подобно нещо.

 69. 69 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 541 Любопитно

  [quote#15:"voxy"]хахаха съмнявам се някой 20-50 годишен да си помисли за Русия пред САЩ, Великобритания, Франция [/quote]

  Те и 20 - 50 годишните българи преди 1877/1878 са се надявали на Франция, Англия, Германия, но същите държави предпочели да подкрепят Турция.

 70. 70 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#60:"ostin22"]Ами нормално.. Нато в нашият район се представлява от Турция..[/quote]

  Те -- Путин и Ердоган са като близнаци - няма да се бият, а ще се прегърнат и всеки си гледа интереса!

 71. 71 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#66] от "Bulgerman":

  Очаквам да прочета алтернативна интерпретация на резултатите от президентските избори от теб. А в какво аз или ти си вярваме няма абсолютно никакво значение.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  [quote#59:"diogenes"] то Балканите нещо май-май... [/quote]
  Тази тенденция предизвика войната в Югославия за да може да се инсталира базата Бондстил мисията е - ислямизирането на Балканите! Тизи сценарии и не се нарави на Путин който е нисък,харесва се на всички български управляващи от 18г. но народа нещо е подозрителен към либерто-болшевизирането и ислямизацията!

  „Бисмарк казва: “На Балканите трябва да гори огън, за да може Германия да топли ръцете си“

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 74. 74 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#72] от "maane":

  А словенците как живеят!?

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Само дето руснаците са единствените, които биха имали интерес да ни нападат....

 79. 79 Профил на Nick Grigorov
  Nick Grigorov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Нали имаше едни правила, според които е необходимо да се съобщи поръчителя на изследването... буржоазни отживелици, май...

 80. 80 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#59:"diogenes"] Балканите нещо май-май...[/quote] Май-май това е и целта на подобни фалшивки. Основната цел на нелепата руска пропаганда е да всява разделение в Европа и НАТО.
  Всява звънци. Само затяга санкциите.

  Navigare Necesse Est
 81. 81 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Не се съмнявам че в България има бастуни за които матушката все още е най-кипучая и най-магучая. Няма как цял живот да си мяукал и в края на живота си да джавкаш. На това му викат природа. Те тях ако ги питаш СССР е още жив и ние сме част от него.

  Въпросът е обаче за какво е отново тая фугасна кънчова атака един месец преди изборите и защо фалшивият галъп на политбюрковците от продажната просъветска петоколонна партия отново се е разквичала от кочината? Явно е че има замисъл и план и че нищо не се случва просто ей така.

  Ясно е и че ние трябва да си свършим работата и да не позволяваме едни болни и зомбирани хора да се окажат повече от нормалните хора пред урните. Да счупим зъбът на кънчовщината и на ламбовщината!

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 82. 82 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#69:"_dan_"]Те и 20 - 50 годишните българи преди 1877/1878 са се надявали на Франция, Англия, Германия, но същите държави предпочели да подкрепят Турция. [/quote]

  Било е политическо решение заради инванзията на арабите и свързаното с тях религия Исляма. Турция е била умерена спрямо Исляма, чистият Ислям е много зъл и мразещ невернеците.

  Русия е имала интерес 1876-1878 г. да завземе европейската част на Турция. Великобритания е била защитник на Османската империя и против Русия.

  Дано Великобритания се напълни с турски бежанци, 30 милиона най-добре, да се наситят на всичко турско ...

  Es muß Geld fließen!
 83. 83 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Българите са горд народ! Никога не са викали за помощ някой повече от един път...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 84. 83 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Погледнато реално и Франция и Великобритания винаги са били антибългарски..Още от 19- ти век..та до ден днешен..за Турция няма и да споменавам..Германия истинска армия няма заради нацизма, Сащ ги интересуваме колкото Лесото и Мозамбик.. А това представлява 90% от армията на Нато..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 85. 85 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#78:"tvr18355030"]Само дето руснаците са единствените, които биха имали интерес да ни нападат....[/quote] Така де. Нали затова не прекаляваме със санкциите, че да не се юрне тая освирепяла от глад сган към нас.

  Navigare Necesse Est
 86. 86 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Зависи кой ни нападне, но не вярвам НАТО или Русия да се намесят. Все пак един човек го каза преди сигурно 10г - нали не вярвате, че ще си разменяваме ядрени бомби с руснаците, ако Грузия влезе в нато.
  Санкции да, но чак пък военна защита, не сме такъв фактор.

 87. 87 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Весело

  Джеймс Дейвис от Университета "Сен Гален" в Швейцария: "Ако знаете нещичко от историята на Европа от последните 200 години, малко шокиращо звучат съобщенията от тази седмица, че румънци и чехи ще поставят свои основни военни части под германско командване."

  Мдаа, последно когато румънски части бяха под германско командване бе при Сталинград 1943 г.

 88. 88 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Любопитно

  Не, не го прочетох. Коментирам дори не заглавието, а авторите му. "Иван Хаджийски" няма какво друго да каже. Друг е въпроса има ли все още балъци да им се връзват?
  "Институт „Иван Хаджийски“, наследник на дейността на Научноизследователския институт за младежта от преди 1989 г., по-първо – Център за социологически изследвания на младежта. Ръководи се от Петър-Емил Митев В екипа изпъкват имената на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, които работят с Красимир Гергов… Други членове на екипа – Андрей Бунджулов, Първан Симеонов, Димитър Ганев."
  http://www.bulgarica.com/2013/08/27/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82/

 89. 89 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2805 Неутрално

  [quote#0:"статия"]България и Гърция, например, смятат, че най-голямата заплаха за тях идва от Турция. Макар Турция също да е член на НАТО и теоретично да е съюзник, нахлуването на армията ѝ в Северен Кипър през 1974г. показало, че тези страни не могат да разчитат на НАТО да ги защити,[/quote]
  Абсолютно правилна позиция! Народът винаги е по-мъдър от управниците си направлявани от чужди на него сили! Турция е била, е и ще бъде винаги заплаха за съседите си с агресивната си имперска политика!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на diogenes
  diogenes
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#78] от "tvr18355030": "Само дето руснаците са единствените, които биха имали интерес да ни нападат..."

  Извинявай, но това е пълна глупост.Отговорите са такива, понеже както винаги народа има много по-добре изявено колективно чувство за самосъхранение, което при политиците е съмнително...заплахата идва от друго място, не е нужно много да мислиш по въпроса.

  "The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who don't have it"
 92. 92 Профил на oligarha
  oligarha
  Рейтинг: 861 Весело

  Класически Стокхолмски синдром! Това е като при обир на банка, банкера да търси помощ от похитителите

  Трябва да се стремим към нещо, за да има смисъл да живеем.Само по този начин може да оставим следи върху пясъка на времето.
 93. 93 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Андрей Райчев пак се е размечтал...

 94. 94 Профил на Lamento
  Lamento
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Това са пълни глупости! Не знам защо се втълпява наляво и надясно, че България е червясала от русофили! Това, че няколко села с малоумници са се събрали и грухтят мощно за дърташката си партия БСП не значи, че всички българи сме такива!

  Комунизъм или смърт!......Каква е разликата?!?
 95. 95 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#82:"slan777"]политическо решение заради инванзията на арабите и свързаното с тях религия Исляма[/quote]
  За каква арабска инвазия говориш през XIX век?
  Арабският свят тогава е поделен между Франция, Британската и Османската империи.

 96. 96 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Какво нападение бе пичове... стига сте плашили хората...

 97. 97 Профил на Vasil Stavrev
  Vasil Stavrev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#75] от "Георги":

  Ако ни нападнат турците янките няма да си мръднат пръста . Единствено Русия ни е спасението . А за нас основната заплаха е Турция . Така че българите правилно се ориентират към Русия

 98. 98 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2805 Любопитно

  [quote#78:"tvr18355030"]Само дето руснаците са единствените, които биха имали интерес да ни нападат.... [/quote]
  Хайде бе и от какъв зор? Турция си остава заплахата за нас! Гледайте какви ги вършат в Ирак и Сирия и се гответе същото да става и у нас!
  До коментар [#78] от "tvr18355030":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 99. 99 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#86:"deutschland"]Зависи кой ни нападне, но не вярвам НАТО или Русия да се намесят.[/quote]

  Ако ни нападне Турция заради териториални претенции, НАТО или Русия няма да се намесят.

  Ако ни нападне Босна-Херцеговина, ще маме подкрепа както от САЩ, така и от Русия. Различни врагове, различни приятели.

  Es muß Geld fließen!
 100. 100 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Мизерията на българите е функция на тяхното съзнание.

  Every cradle is a grave.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK