След шест години война в Сирия Асад укрепи позициите си, но кръвопролитието продължава

След шест години война в Сирия Асад укрепи позициите си, но кръвопролитието продължава

© ReutersШест години след началото на бунта срещу президента Башар ал Асад той печели на бойното поле, но гражданската война в Сирия далеч не е свършила. Неговата някога стабилна страна сега е раздробена на парчета, управлявани от бунтовници и полеви командири.


Малко са безпристрастните наблюдатели, които смятат, че конфликтът ще приключи скоро, а още по-малко са тези, които все още вярват, че Асад може да отвоюва цялата страна. Тъй като обаче всички външни играчи, изглежда, са се настроили, че той ще остане, никой не очаква и споразумение за мир. Мнозина прогнозират в най-добрия случай примирие, което ще бъде спазвано през повечето време и ще обхваща голяма територия, фактически разпокъсана между съперничещи си сили.


В продължаващите пет години буксуващи преговори между правителството и опозицията, водени под егидата на ООН, САЩ, Русия и напоследък от Русия и Турция, препъникамъкът бе въпросът дали Асад да си отиде. Сега отправната точка е, че той ще остане.
"Трябва да бъдем реалисти - той няма да си отиде", каза Робърт Форд, бивш американски посланик в Дамаск, който се оттегли от поста, подразнен от нерешителността на президента Барак Обама за Сирия. Той продължава да поддържа контакт с много от главните действащи лица в конфликта. "След Алепо няма шанс" да бъде прогонен Асад, допълни Форд. "Това е резултатът от военната победа, която постигнаха."


Всичко започна преди шест години с протести в Сирия, главно сред мюсюлманите сунити, които са мнозинство в Сирия, срещу Асад и продължаващото 40 години управление на неговото семейство, структурирано около малцинствената алауитска общност, клон на шиитския ислям. През март 2011 г. обхваналите региона протести, известни с името "Арабска пролет", вече бяха прогонили автократите в Тунис и Египет и по-късно щяха да отстранят дългогодишните управници в Либия и Йемен - две страни, които също от шест години са въвлечени в граждански войни.


След шест години война в Сирия Асад укрепи позициите си, но кръвопролитието продължава

© Reuters


Асад отговори на протестите в Сирия с безконтролно насилие и превърна въстанието в смъртоносна война. Западни лидери, включително Обама, предрекоха, че президентът ще падне бързо. Той обаче се закрепи с помощта на държавните ресурси и подкрепата на Иран и ливанската шиитска милиция "Хизбула" и успя да вкара в патова ситуация борбата срещу финансираните от арабски държави бунтовници. Преди година и половина Русия се включи във войната на страната на Асад и наклони везните в негова полза.


Днес половин милион души са убити, половината от населението е прогонено от домовете си (най-тежката бежанска криза в света) и войната зададе нови стандарти в извършването на зверства срещу цивилни. Повечето от световните сили и държавите в региона имат свои марионетки в сложния многостранен конфликт, а джихадистката групировка "Ислямска държава", която е във война с всички останали, обяви създаването на халифат, простиращ се отвъд границата с Ирак.


Силите, които се борят срещу Асад, се делят на националисти и ислямисти и са разпокъсани и изоставени от апатичните си покровители. Международните играчи - Русия, Иран, САЩ и Турция - допълват картината на бойното поле, която изглежда все по-объркваща. Асад е още там и твърди, че ще отвоюва всяка педя земя от опустошената страна, тънеща в разруха.


Прилики с Ливан и Ирак


Откакто Русия нахлу в Сирия преди 18 месеца, Асад и изнемощелите му сили, които бяха на ръба на разгрома, се възродиха до позиция на страховита военна мощ. Превземането през декември на бунтовническия анклав в Алепо, последния градски бастион на бунтовниците, бе повратен момент във войната, който остави бунтовниците заклещени в селската провинция Идлиб и биещи се едни срещу други.


Сирия сега е изправена пред ситуация, която може да бъде оприличена в няколко отношения на гражданската война в съседен Ливан (1975 - 1990 г.), когато страната бе разделена на отделни владения на враждуващи милиции, с дълги затишия, прекъсвани от бурни катаклизми. Може би има и общи отличителни белези с Ирак след първата война в Персийския залив, която остави бившия й господар Саддам Хюсеин на власт още над едно десетилетие - презрян от света, със съмнителна легитимност и задушавана от санкции икономика.


Според Андрю Таблър, специалист по Сирия от Вашингтонския институт за близкоизточна политика, никой няма да нареди на Асад да се оттегли, най-малко съюзниците му Русия и Иран. Той обаче допуска възможността с Асад да бъде приключено по насилствен начин. "Не виждам вариант, в който Русия или Иран да го накарат да се оттегли, но трябва да сме подготвени за възможността в тази несигурна среда срещу Асад да бъде извършено покушение, защото лично той е голяма пречка за уреждането на конфликта."


След шест години война в Сирия Асад укрепи позициите си, но кръвопролитието продължава

© Reuters


Самият Асад, запитан в интервю дали е обмислял да напусне Сирия, отговори: "Никога. След шест години най-трудните времена преминаха, което бе през 2012-2013 г. Дори тогава не сме помисляли за секунда (да напуснем), така че как бих могъл сега да го мисля?"


Според бившия посланик Форд, който преди време е смятал падането на Асад за неизбежно, в момента той изглежда недосегаем, но, от друга страна, опонентите му никога няма да се съгласят да остане трайно на власт. Сред милионите сирийски бежанци и вътрешно разселени лица мнозина не могат да се завърнат в домовете си в райони, подложени според тях на тиранията на тайната полиция на Асад, която опозицията обвинява за смъртта на стотици хиляди хора.


Сближаващи се интереси


Въпреки това се наблюдава нов международен консенсус, който на практика играе в полза на подкрепящите Асад сили. Това се видя от събитията около северния град Манбидж този месец, когато Вашингтон изпрати за пръв път открито редовни сухопътни войски.


Малкият американски контингент бе разположен, за да раздели кюрдските бойци, които Вашингтон подкрепя, от дислоцираните близо до града противникови арабски бунтовници, подкрепяни от Турция. Като блокират възможностите на бунтовниците за настъпление, действията на Съединените щати са смятани за мълчалива подкрепа за присъствието на подкрепяните от Русия сили на Асад в района. "Американците си съдействат с руснаците по начин, който ще помогне на режима да постигне пълна победа в Сирия", казва за американските действия в Манбидж Юджин Роугън, преподавател по съвременна история на Близкия изток в Оксфордския университет.


След шест години война в Сирия Асад укрепи позициите си, но кръвопролитието продължава

© Reuters


Експерти по Сирия казват, че установеното в момента на места с подкрепата на Русия и Турция примирие може да бъде консолидирано. Според тях обаче в крайна сметка Асад ще опита да унищожи село по село бунтовническите сили, изтласкани в Идлиб.


Въпреки това Асад и покровителите му винаги ще бъдат изправени пред проблема с ограничената човешка сила. Колкото повече територия превзема сирийският президент, толкова по-разредени ще бъдат силите му и толкова по-уязвими от нападения на опозиционни групировки и на джихадистите от "Ислямска държава". Неотдавнашните кървави атаки в контролирани от правителството градове - срещу централа на разузнаването в Хомс и срещу иракски шиитски поклонници в Дамаск - подчертават заплахата, която единствено ще нараства заради отказа на Асад да склони на компромис.


"Иран и Русия са наясно с ограничените сили и политическата непреклонност на Асад и това е проблем за тях", казва Таблър. "Трябва да сключите сделка, за да не се налага Иран и Русия да увеличават числеността на войските си в Сирия, което е тяхната дилема."


След неотдавнашни неформални разговори с руски експерти, запознати с политиката на Москва, Форд каза, че според руснаците сирийската армия е изтощена и ще бъде трудно за Асад да отвоюва цялата страна.
Щом Асад не може да се надява да управлява Сирия с железния централизиран контрол, който е упражнявал едно време, е необходимо да има децентрализация, каза Форд и отбеляза, че Москва е предложила по-малко централизирана конституция, но Асад я е отхвърлил. Това създава вероятност от продължително фактическо разделение на Сирия, дори Асад да продължи да постига победи. "Единственият начин да се избегне разделение без мирно споразумение е сирийското правителство да отвоюва цялата страна, а това може да отнеме години", казва Форд.


След шест години война в Сирия Асад укрепи позициите си, но кръвопролитието продължава

© Reuters


Границите са размити, но засега Асад и неговите съюзници вероятно ще опитат да запазят контрол върху големите населени места - от Алепо на север до Дараа на юг, включително крайбрежието и столицата Дамаск. Много от милионите хора, избягали от тези зони, надали ще се върнат скоро.


Турция и бунтовническите сили, които тя подкрепя, държат малка територия в далечния север, а други бунтовници запазват контрола върху своя голям анклав в Идлиб и на запад от Алепо. Сирийските кюрди владеят зони на североизток и на северозапад.


През следващата година сигурно ще бъде направен опит за прогонване на "Ислямска държава" от Ракка - нейната крепост на река Ефрат в Североизточна Сирия. Съединените щати изглеждат склонни да разчитат на кюрдски бойци за офанзивата за беда на Турция, която гледа на основната въоръжена групировка на сирийските кюрди като на враг.


Джошуа Ландис, директор на Центъра за близкоизточни изследвания в Оклахомския университет, казва, че трайното оставане на власт на Асад е все по-прието, макар и негласно, от силите, които призоваха за неговото сваляне. Ландис и други обаче стигат до заключението, че дори Западът и съседите на Сирия да приемат частичното повторно овладяване на страната от Асад, това не означава, че международната общност ще го посрещне с отворени обятия, а още по-малко ще плати за възстановяването на Сирия.


"Целият западен свят мрази Асад и ще го изцеди икономически", каза Ландис. "Той няма да бъде повторно интегриран, ще стане както с Ирак по времето на Саддам Хюсеин." /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2304 Неутрално

  Подсъдимата скамейка в Хага чака.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Демек следващите 50-ина година у Сирия ще се вихрят манифестации, на които "братушките" ще гушкат чавета и ще се лее сирийско-руската дружба здраво. Да им е наздраве!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 3. 3 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 595 Любопитно

  всички слагат оръжието и на избори квото сабя покаже!
  ква е тая опозиция въоръжена до зъби? тея как се канят да управляват? ква им е програмата?

  харпун
 4. 4 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Всичко започна преди шест години с протести в Сирия, главно сред мюсюлманите сунити, които са мнозинство в Сирия, срещу Асад и продължаващото 40 години управление на неговото семейство, структурирано около малцинствената алауитска общност, клон на шиитския ислям.
  * * *

  И... 6 години по късно, 70% от населението бяга при Асад, към 5% са под контрола на Ислямска държава... кюрдите са към 15% и останалите са "бунтовниците- опозиционери". И се питаш, що аджеба, християни, сунити (мнозинството дето са), арменци, алауити, шиити, друзи не са при бунтовниците?

  Защо бунтовниците са етнически чисти? М? Може би защото не са светски? Защото смятат, че трябва да властва шариата? Защото в училищата им учат само корана? Защото жените ходят забулени като пингвини? Защото при опозицията са "Ан нусра" и други сродни терористични организации?

 5. 5 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Съсипана държава. Това сега е Сирия.

 6. 6 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 497 Неутрално

  През март 2011 г. обхваналите региона протести, известни с името "Арабска пролет", вече бяха прогонили автократите в Тунис и Египет и по-късно щяха да отстранят дългогодишните управници в Либия и Йемен - две страни, които също от шест години са въвлечени в граждански войни.

  Инспирирано и гарантирано от САЩ - осраха пейзажа в региона

 7. 7 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Не е необходимо да се махне Асад, без да бъде ясно какво ще дойде след него. А аз все повече си мисля, че за страни като Сирия и Ирак, автиритарен режим е по-малкото зло, отколкото една европейска или американска демокрация. Ислямът не разрешава демокрацията, това е основният проблем. А там има толкова много етноси, религии и най-вече техни секти, че не виждам как тези хора ще живеят в мир и ще се разбират, ако не ги удряш по каската от време на време.
  Да, Асад не е света вода ненапита, но е по-добра версия на Саддам Хюсеин, даже доста по-добра. Поне докато се поуспокоят нещата може би той е оптималния вариант, а после нека хората там си решат. Но ако изберат ислямист като Ердоган, скоро пак ще трябва да ги мислим...

 8. 8 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Асад се оказа кораво копеле и пердаши брадатите фанатици. Браво на него! Арабската пролет се провали, време е световната общност да преразгледа глупавата си политика в района и да върне мира и хората по домовете им.

 9. 9 Профил на Maj. Мajor
  Maj. Мajor
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#1] от "EU defender": Ха-ха...победителите не ги съдят.

 10. 10 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1144 Любопитно

  Като се пише за "Арабска пролет" услужливо се забравя за Бахрейн (там населението е предимно шиитско, а управляващите сунити - обратно на Сирия). Та в Бахрейн хората се объркаха, че и те могат да протестират и бяха безмилостно смазани от армията на Саудитската сатрапия... Така де, "Арабска пролет" не е за всеки, а само за тези, които ние сме решили (платили), не ли

  Мома, връщай 12 и 12А!
 11. 11 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4270 Любопитно

  "Той обаче допуска възможността с Асад да бъде приключено по насилствен начин. "Не виждам вариант, в който Русия или Иран да го накарат да се оттегли, но трябва да сме подготвени за възможността в тази несигурна среда срещу Асад да бъде извършено покушение, защото лично той е голяма пречка за уреждането на конфликта."

  Тази опция със сигурност е съществувала от много време насам, със сигурност противниците и враговете на Асад са правили опити да го убият чрез атентати и покушения срещу него, но ако разчитат само на това по-скоро нищо няма да постигнат... срещу покойния вече Фидел е имало стотици опити за убийство от чуждестранни страни и негови вътрешни врагове, но човека почина от естествена смърт на 90 години.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 12. 12 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Изводът е повече от ясен: ако махнеш диктатора на една държава с консервативно ислямско население - става джурасик парк.
  Затова вече западът се осъзна да не подпомага формиране на млади демокрации в близкия изток и централна азия.
  В афганистан и пакистан няма диктатори и затова там сега е плодородна среда за всякакви джихадисти на фона на постоянно ескалиращи конфликти. За разлика - таджикистан и киргизтан са в мощната хватка на потомствени диктатори и терористи там не виреят.

 13. 13 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4270 Любопитно

  "Малкият американски контингент бе разположен, за да раздели кюрдските бойци, които Вашингтон подкрепя, от дислоцираните близо до града противникови арабски бунтовници, подкрепяни от Турция."

  Въпросните "дислоцираните близо до града противникови арабски бунтовници, подкрепяни от Турция" са части от така наречената ССА.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 14. 14 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Дали Асад ще управлява страната си след примирието, ще реши сирийския народ след избори. Всичко друго са празни приказки. А бълнуващите за Хага ще познаят толкова, колкото са познали за всичко останало...

 15. 15 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Усещате ли? Вече ви подгряват, че Асад е приемлив. След година за него ще се говори като за борец срещу тероризма, а след още една -кой знае- може би и "Нобел" за мир.

  А който си мисли, че войната ще свърши с паданено на Асад, или нищо не знае за нея, или още си ляга с плюшено мече.

 16. 16 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Ако Асад бъде разкаран преди да се постигне договореност по бъдещето на Сирия, това означава геноцид за групи като алауитите, християните, шиити и други малцинства.
  Просто ще се пролее още повече кръв.
  Според мен Асад ще е склонен да се оттегли, но не преди на него лично и на групите, които го подкрепиха да им се дадат гаранции за равнопоставеност в политическия процес по-нататък.

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 17. 17 Профил на pgm26565089
  pgm26565089
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#1:"EU defender"]Подсъдимата скамейка в Хага чака. [/quote]..................................
  Дано го сложат в една килия със Клинтън,Буш,Блеър,Саркози,Маккейн и другите масови убийци...

 18. 18 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Рядко човек може да прочете толкова много глупости събрани на едно място

  [quote#0:"статията"]Асад отговори на протестите в Сирия с безконтролно насилие и превърна въстанието в смъртоносна война. [/quote]

  [quote#0:"статията"]Силите, които се борят срещу Асад, се делят на националисти и ислямисти и са разпокъсани и изоставени от апатичните си покровители. [/quote]
  Да си дойдем на думата, тези националисти са сложени тук само за цвят...

  [quote#0:"статията"] Колкото повече територия превзема сирийският президент, толкова по-разредени ще бъдат силите му и толкова по-уязвими от нападения на опозиционни групировки и на джихадистите от "Ислямска държава".[/quote]
  Ту да споменем кога се създаде "Ислямска държава" и от кой се финансира...

  [quote#0:"статията"] През следващата година сигурно ще бъде направен опит за прогонване на "Ислямска държава" от Ракка - нейната крепост на река Ефрат в Североизточна Сирия.[/quote]
  [quote#0:"статията"] [/quote]
  Това предполагам е лошо...

  [quote#0:"статията"]трайното оставане на власт на Асад е все по-прието, макар и негласно, от силите, които призоваха за неговото сваляне. [/quote]
  Ако тези сили, не бяха започнали патакламата в Сирия и "Арабска пролет" сега нямаше да има това нашествие на орки в Европа... Да не ги споменавам поименно...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4270 Весело

  "През следващата година сигурно ще бъде направен опит за прогонване на "Ислямска държава" от Ракка - нейната крепост на река Ефрат в Североизточна Сирия. Съединените щати изглеждат склонни да разчитат на кюрдски бойци за офанзивата за беда на Турция, която гледа на основната въоръжена групировка на сирийските кюрди като на враг."

  Защо през следващата година, това се случва сега... битката за Ракка вече започна, и вече е сигурно, че САЩ ще си съдействат със групировката СДС, която е съставена предимно от сирийските кюрди и малко араби. Това вече е сигурно, тука няма нужда от догадки.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Днеска гледам в трамвайа един бежанец, седи с броеница и лека брадичка.
  Те, при нас дойдоха май баш тези, които не са доволни от Асад, вярващите мюсулмани, а светски ориентираните сирийци си останаха по домовете.
  Не можа ли да стане обратнто.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 23. 23 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#15] от "futurama":

  Комуноидите оправиха България и вече се загрижиха за международното положение. Ликовете на дУругарите Асад, Чим Хой Ин (или нещо подобно) и жужупути, разбира се, ще красят калканите на новите жилищни квартали у София. Велико!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 24. 24 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4270 Любопитно

  [quote#16:"kalingeorgiev"]Според мен Асад ще е склонен да се оттегли, но не преди на него лично и на групите, които го подкрепиха да им се дадат гаранции за равнопоставеност в политическия процес по-нататък. [/quote]

  Това е най-добрия вариант според мене. Но, не знам дали Асад ще склони доброволно да предаде властта.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 25. 25 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Много добре, значи руснаците и иранците ще кесят в Сирия до второто пришествие защото, а са си тръгнали, а Асад е дал фира.
  А това кесене в Сирия струва и на едните, и на другите милиарди, и им източва кръвчицата.
  Мен това ме устройва.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 26. 26 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  [quote#24:"Иво"]Това е най-добрия вариант според мене. Но, не знам дали Асад ще склони доброволно да предаде властта. [/quote]

  Разбира се, че не е ! Шест години кланета и съсипия за какво бяха тогава.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#26] от "Ian Smith":

  За да се докаже на практика теорията на Малтус. Нищо лично! - казва жужупути и натиска червения бутон. 50 ракети получават заповед "Пуск!". От тях цели 3 (три) успяват да излетят.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 30. 30 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#24:"Иво"]Но, не знам дали Асад ще склони доброволно да предаде властта.[/quote]

  Той е напълно зависим от Русия и Иран. Ако го натиснат в рамките на разумното - т.е. гарантират му семейството и политическото представителство на неговите хора (начело с нов лидер, на който има доверие), той няма да има опорни точки, за да отказва. В противен случа, просто съюзниците му ще го изметат, за да отпушат процеса.

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  [quote#14:"Добрин Велков"]Дали Асад ще управлява страната си след примирието, ще реши сирийския народ след избори. [/quote]

  Че кой му е дал на сирийския народ правото да избира. То цялата война Асад я сътвори за това - защото едни честни избори си заминва незабавно.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 34. 34 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5103 Любопитно

  Асад направи нещо немислимо-докара шиитски Иран(афганските башибозуци)в една откровенно сунитска територия.А кактознаемрелигиозният конфликт е по-стра;ен от гражданският.С това вкарва в конфликта и Израел.С това очертаващата се религиозна воина вероятноще раздроби днешна Сирия.И вероятно ще докара конфликт м/у Иран и Израел.А негативите ще обере Русия!Която сега върши работата на шиитски Иран.

  До истината се достига с познание!
 35. 35 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  На противниците на Асад останаха само терористичните нападения, на бойното поле нямат шанс. Черният проект полека-лека си отива, а зеления е разпокъсан и изолиран. Остават кюрдите, но те нямат интерес, а и възможности, да контролират цяла Сирия.

  Eddie lives... somewhere in time!
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на Maj. Мajor
  Maj. Мajor
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#36] от "Blood Red Skies": На теб не помня да съм ти искал мнението.

 39. 39 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  [quote#14:"Добрин Велков"]А бълнуващите за Хага ще познаят толкова, колкото са познали за всичко останало... [/quote]

  Ами за Милошевич познахме. За Кадафи и Саддам не - не стигнаха завалийките до там ...
  Лично аз не държа Асад да стига до Хага

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 40. 40 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3986 Неутрално

  [quote#37:"Ian Smith"]затова го баннаха трайно. [/quote]
  Той има още 2-3 регистрации и никога не е спирал да дращи във форума.

  Gunter glieben glauchen globen
 41. 41 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#26:"Ian Smith"]Разбира се, че не е ! Шест години кланета и съсипия за какво бяха тогава.[/quote]

  Въпроси към момчетата от "черни операции" в ЦРУ, ако ви отговорят добре...
  Можете да ги питате също за Ирак, Афганистан, Либия, че дори и за Египет (да поживи Алах военните там).

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 42. 42 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3986 Весело

  [quote#38:"Maj. Мajor"]На теб не помня да съм ти искал мнението.
  [/quote]
  Я па тоя!

  Gunter glieben glauchen globen
 43. 43 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  мда и автора изтърва една дребна подробност. Както е известна като Революцията на детските кошчета. В резултат на свалянето на Саадам сега в Ирак има средно по 5 деца на 1 жена, което грубо казано за 15 години ще си удвои населениетои и скоро ще стане по голяма от Турция и Иран, същото стана и в Ливан, при което шиитите от малцинство станаха от 20% почти мнозинство 45%. В Сирия е малко по-ниска но при условие че сунитите напускат като нищо след 15 години да е Шиитска

 44. 44 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  [quote#12:"event_horizon"]Изводът е повече от ясен: ако махнеш диктатора на една държава с консервативно ислямско население - става джурасик парк. [/quote]

  Тосет искаш да кажеш, че сега в Сирия е райска градина !!! Тоест искаш да кажеш, че сега в Сирия не е джурасик парк !!! Изумителна проява на логика !!!
  От друга страна диктаторите на Тунис и Египет ги махнаха - е, не са цъфнали и вързали, но не е джурасик парк, а пък с това което е в Сирия и сравнение не може да става. Дори Ирак не може да се срвани със Сирия.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 45. 45 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Трудно ще се върне мирът в Сирия днес също е извършен поредният кървав атентат в столицата Дамаск с над 30 жертви групировка "Тахрир ал Шам" е поела отговорност.

 46. 46 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Любопитно

  [quote#9:"Maj. Мajor"]Ха-ха...победителите не ги съдят.
  [/quote]

  И кой е победител, че не е ясно ?! Ако имаш предвид оня дето едвам се крепи на 30 % от територията на Сирия благодарение на огромни чужди контингенти, неговото по-скоро е оцеляване.
  Само да те питам - колко време смяташ, че ще могат да висят интервентите в Сирия и ще издържат на една война с ниска интензивност !

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 47. 47 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  [quote#41:"kalingeorgiev"]Въпроси към момчетата от "черни операции" в ЦРУ, ако ви отговорят добре...
  Можете да ги питате също за Ирак, Афганистан, Либия, че дори и за Египет (да поживи Алах военните там). [/quote]

  Не виждам никаква връзка между касапницата която устрои Асад и която си е изцяло негова заслуга и всичко което си изброил.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 48. 48 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Весело

  [quote#40:"Blood Red Skies"]Той има още 2-3 регистрации и никога не е спирал да дращи във форума. [/quote]

  Така е "Стила" му обаче го издава, а и модитата не си поплюват
  Момчето има някакво заболяване на тема Иван Костов и успява да го тикне дори в тема за Сирия

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 49. 49 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#47:"Ian Smith"]Не виждам никаква връзка между касапницата която устрои Асад и която си е изцяло негова заслуга и всичко което си изброил. [/quote]

  Ами то това е проблема, че не виждате връзката ....
  И не Асад устрои касапница, а на него му я устроиха.... но не можаха да го колнат касапите и работата се разсмърдя. Сега се чудят как да почистят.

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 50. 50 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  [quote#49:"kalingeorgiev"]Ами то това е проблема, че не виждате връзката .... [/quote]

  Напротив, проблема е, че на вас ви се привижда връзка.
  Не че можете да я обясните.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 51. 51 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  [quote#49:"kalingeorgiev"]И не Асад устрои касапница, а на него му я устроиха[/quote]

  Че той трябва да е страшно некадърен лидер за да му устрои някой такова нещо.
  Добре де, тези вечни оправдания с някой друг не смятате ли, че вече достигнаха и надхвърлиха абсурда ?!
  Касапницата си я устрои Асад - описано е в статията, а и ние не сме живели на Марс та да не знаем какво се случи, а и няма как друг да направи това което се случи в Сирия.
  Това което вие и вашата групичка се напъва да пробута са просто едни страшно големи глупост, страшно остарели и страшно втръснали.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 52. 52 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 334 Весело

  [quote#51:"Ian Smith"]Това което вие и вашата групичка се напъва да пробута са просто едни страшно големи глупост, страшно остарели и страшно втръснали.[/quote]

  Ми хубаво....
  Важно е какво става на терен...руснаците и Асад ги мачкат чалмите.

  https://youtu.be/dn_XTbkFnVc?t=40s

  Приятна вечер и на вас.

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 53. 53 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Асад е бита карта,и е въпрос на време е да бъде отстранен или ликвидиран!Сирийската умерена опозиция и терористичните групировки никога няма да се съгласят Асад да остане на власт,а това означава война и тероризъм в Сирия!Русия и Иран се провалиха в Сирия,и само удължиха агонията на Асад!А скоро Русия и Иран ще изтеглят своите контингенти,защото силите им са на привършване,и бримката около шията на Асад ще се стегне още повече!Терористичните атентати са ежедневие в Сирия,и намесата на Русия и Иран още повече подклажда терористичните групировки да си взаимодействат,и да извършват атаки и атентати срещу Асад!За съжаление войната в Сирия няма да приключи докато народоубиеца Асад е на власт!Тероризма в Сирия не е победен,и атентатите ще бъдат ежедневие!

 54. 54 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#45] от "hugo_chaves":

  Нали Русия е там,и Путин уж мачкал териристите!За съжаление терористите в Сирия са много силни,и войната ще продължи безконечно!Русия тотално се провали в Сирия и Близкия изток!

 55. 55 Профил на Maj. Мajor
  Maj. Мajor
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ian Smith": Колкото е нужно.

 56. 56 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#44] от "Ian Smith":

  Сирия е пълен батак заради Русия!След намесата на Русия терористите са все така силни ,и атакуват и извършват атентати!Мислят си ,че като превземат най големите градове,и с тероризма е приключено!Точно обратното!Терористите стават все по силни,и ще атакуват по ожесточено другите терористи Путин и Асад!За съжаление войната продължава с пълна пара,и много невинни жертни падат!

 57. 57 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  [quote#52:"kalingeorgiev"]Важно е какво става на терен...руснаците и Асад ги мачкат чалмите. [/quote]

  Ха ха от рушия 1 на кисельов ли бе ватенка?

  Имало едно време ссср...
 58. 58 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#52] от "kalingeorgiev":

  И терористите мачкат светските терористи Путин и Асад!Днес отново имаше атентат в Дамаск,и десетки убити и ранени!Нали Путин помага на Асад?????Защо терористите имат сили да извършват атаки и атентати????...

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#1:"EU defender"]

  Подсъдимата скамейка в Хага чака. [/quote]
  Кого ?!

  Stupid people make me sick
 61. 61 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#59] от "SS ДИНАСТИЯ":

  Лесно. Някой си затвори очите за действията на ал-Кайда, защото си мислеше, че им върши мърсната работа. После нормалните хора пострадаха - и в Сирия, и в Ирак и в Европа - а сега ти казват, че всичко е било на вятъра и Асад остава.

 62. 62 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#51:"Ian Smith"]Касапницата си я устрои Асад[/quote]
  Защо се правите на Вела Благоева ?! Да не би Асад да въоръжи опозицията ? И какво по дяволите означава умерена опозиция открито обучавана и въоръжавана от други страни ?! Имена да назовавам ли ?

  Stupid people make me sick
 63. 63 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  До коментар [#59] от "SS ДИНАСТИЯ":

  В поста ти се съдържа и отговора на въпросите които поставяш.

  Stupid people make me sick
 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8649 Неутрално

  Не той, руснаците го укрепиха ,а съвместно избиха хиляди цивилни граждани и сринаха градове и болници.

 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 4209 Любопитно

  До коментар [#59] от "SS ДИНАСТИЯ":
  четейки по горе "демократите" с ценностите , продължаваш ли да се чудиш .


  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  [quote#44:"Ian Smith"]Тосет искаш да кажеш, че сега в Сирия е райска градина !!! Тоест искаш да кажеш, че сега в Сирия не е джурасик парк !!! [/quote]
  Джурасик парк е. Благодарение на САЩ, ИДИЛ, Франция, Катар, Саудитска Арабия.
  [quote#44:"Ian Smith"]От друга страна диктаторите на Тунис и Египет ги махнаха [/quote]
  И дойдоха нови.
  Нищо не казваш за джурасик парковете в Либия, Ирак, Сомалия, Афганистан.
  Нищо не казваш за "демокрациите" в Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Йордания, Йемен, Оман ...
  И в Сирия като дойдеха на власт Ахрар аш Шам, Фронтът ан Нусра и Ансар ал Ислам, демокрацията щеше да цъфне и върже.

 67. 67 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  [quote#64:"Роси"]руснаците го укрепиха ,а съвместно избиха хиляди цивилни граждани и сринаха градове и болници. [/quote]
  Руснаците нямат никакво отношение към случващото се в Мосул.

 68. 68 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#60] от "Хакуна Матата !":

  Народоубиеца и светски терорист Асад,и неговоят господар кагебисткия кадър Путин!

 69. 69 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#66] от "Virgin":

  Русия,Иран,Палестина,Ливан-Хизбула.....

 70. 70 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#67] от "Virgin":

  Че къде видя Мосул?????В Сирия твоята Русия избива невинни хора,а тероркстите са все така силни,и атакуват и извършват атентати!

 71. 71 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  Злопаметните янки не могат се поберат в кожата си. Асад им отказа газопровод и войната беше започната единствено на лична основа - заради неприязънта на каубоите към този непокорник, посмял да се опълчи не срещу кого да е, представете си - към великите САЩ? Накрая стана така, че сега нито един обикновен американец не може да отиде никъде извън страната си, защото е заплашен животът му. Така е, когато лоши хора, заради ината си вземат решения, несъвместими с човешкия морал.

 72. 72 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ian Smith":

  Дам, 30%, само дето тези 30% са най населените... другото, пустиня. Апропо, бяха 30%, вече не са. Много повече са.

  А в Идлиб са събрани всички лунатици които алах акбарят и зоват за шариат... знам, че ги обичате. Но и от там скоро ще ги анахилират. Споко.

 73. 73 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#58] от "protivbspdpsatak":

  Знам че ти е кеф, терористи да убиват цивилни... за незапознати, като теб, този конфликт трябва да ти се обяснява. Но коне с капаци обикновено нямат желание за истината...

  В Дамаск има анклави на терористите, разбирай населени места под контрола на "умерените", разделени буквално от улици от нормалните светски хора... тази близост дава идеална възможност на лунатиците да се промъкват в другата част, независимо колко е охранявана... примерно, копаят тунели със стотици метри... и защото са "умерени" се взривяват сред цивилни...

  Ето това са опозиционерите Ви... тази сган ще тръгне и насам, има кой да има помага... Обама например беше много активен. Хилъри и тя...

 74. 74 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11438 Неутрално

  Асад е пътник и той го знае. Разтяга времето и чака подкрепа, но руската карта става все по-несигурна.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 75. 75 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  До коментар [#73] от "diegos":

  Обясняваш на неадекватен екземпляр. За него е важно, че умерените правят атентати и се кефи. Явно същите в Европа трябва да думнат негов близък, за да се усети колко е изтървал козите...

 76. 76 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#68:"protivbspdpsatak"]Народоубиеца и светски терорист Асад,и неговоят господар кагебисткия кадър Путин! [/quote]
  И какво направили те ? Я обясни по-подробно ?

  Stupid people make me sick
 77. 77 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#73] от "diegos":

  Корабний, и понярие си нямаш от политика,в конкретния случай с близкоизточна политика!Върви и учи,и се ограмоти и тогава спори със знаещ и можещ като мен!Между другото кога ще ми пратиш някоя твоя хартиена разработка на кораб?????Хихихи.......

 78. 78 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#74] от "penetrating":

  Лошото е ,че нашите форумни проруски подюоги още не са го разбрали!Не са разбрали още,че терористите от ИД и Ал Кайда са същите изроди като техните любимци Путин и Асад!Бъдещето на Сирия е в умерената опозиция,която до скоро не съществуваше за Путин и Асад,а сега преговарят с тях

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#72] от "diegos":

  Ти кого обичаш бе Корабний?????Светските терористи и народоубийци Путин и Асад!Върви да живееш там бе?????Ако нямаш пари,аз ще ти пратя та белким заживеш в "Рай".Остави ни нас да живеем в ",Ада".

 81. 81 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#80] от "protivbspdpsatak":

  Е, сега е рай в Сирия... убеден съм, че ако умерените вземат властта, ще наложат шериат, ще забранят всички други религии освен уахабитската им версия, ще направят етническо чисто в Сирия и ще се превърнат в Саудитска Арабия...

  Знам че обичаш такива места

 82. 82 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#75] от "Добрин Велков":

  Знам... ама гледам, че се пенят от злоба и ми е кеф

 83. 83 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11438 Неутрално

  До коментар [#78] от "protivbspdpsatak":

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 84. 84 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#81] от "diegos":

  Корабний правиш ли разлика между умерената опозиция и терористите?????Путин и Асад вече разбраха разликата,и за това преговарят с тях!И нали Путин помага на пудела си Асад!Защо терористите са силни и извършват атентати????Въпроси с повишена трудност за теб,и пенсионирания фатмак Велков!

 85. 85 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  [quote#84:"protivbspdpsatak"]Корабний правиш ли разлика между умерената опозиция и терористите?????Путин и Асад вече разбраха разликата,и за това преговарят с тях[/quote]

  Няма разлика... умерените са към 0.005%- всички са претопени от терористите. Каквото уж имаше като опозиция, вляха се в редиците на брададите лунатици. Това с което Асад и путин преговарят са онези дето избягаха в чужбина. Ако се върнат в Идлиб, ще ги обезглавят...

  Толкоз...

 86. 86 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#85] от "diegos":

  Корабний ти си невероятно зле.Заклевам се!Двамата с фатмака сте уникоми!Хахаха....Не съм се смял от давна на такива глупости!Хахаха......Нали знаеш,че винаги те затапвам!Защото умът ти не е много бистър!

 87. 87 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#86] от "protivbspdpsatak":

  Да, след което те посещава админа

  Не, не ме затапваш. Аргументи нямаш. Само се пениш. Асад превзе Алепо. Върнаха си Палмира. Като понаизтръшкат черната паплач, ще се върнат за зелената в Идлиб която в момента се е нагъчкала в селските райони на тази провинция и почват да се колят едни други... не си чувал, ама да ти кажа, за едни автобуси, които изнасят стадото от различни анклави които терористите владееха в хама, Хомс, Дамаск... с времето, слагаха оръжие, правителството ги помилва и ги праща в кошарата Идлиб...

  Та, в Идлиб, откак Тръмп стана президент, дроновете редовно целят вождовете на Ан Нусра, Нуреддин ан-Зинки, аш Шам и прочие терористични групички... кофти е да си "умерен" главорез... не е като при Обама.

 88. 88 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#87] от "diegos":

  Затапвам те бе!Защо терора и войната продължава в Сирия,въпреки напъните на светския терорист Путин!С два -три града превзети война не се печели!Сирия еразпокъсана,и твоята Русия е безсилна да върне всичките територии на Асад,и терора продължава!Защо не свършва войната бе мозък?????

 89. 89 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#87] от "diegos":

  Ти виж теб да не те посети Админа.Че и другият ти профил ще посети!Още ти държи влага от преди!Запомни с мен шега не бива!Винаги ще те затапвам,и за глупостите ти ще получаваш един голям БАН!!!!!!!

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#90] от "protivbspdpsatak":

  Ахаха... научил си се, вече не псуваш като каруцар, страх те е

  Браво, току виж излезе човек от теб...

  Иначе, продължавам по темата Сирия, да те образовам... не са един два града... толкова са основните градове, примерно, най големия в Сирия, Алепо. Палмира.

  Пристанищните Тартус и Латакия, столицата Дамаск, другите големи градове Хомс и Хама... 70-75% от населението иска да живее в светска Сирия, не при "умерените главорези" - факт.

  И да, терорът продължава, то за година и половина няма как да стане с магическа пръчка 5 години рушене на държавата, чрез намеса на САЩ, Саудитска Арабия и Катар, Турция... иска се време.

  Ще се научиш, спокойно

 92. 92 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  До коментар [#88] от "protivbspdpsatak":

  Прочети заглавието ... и разсъждавай...

  Русия направи сама нещо, дето коалиция от над 60 държави, начело със САЩ не можа... Жалка история...

 93. 93 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#92] от "Добрин Велков":

  А бе фатмак иска ли разрешение да разговаряш с по висшестоящ от теб????Твоята Русия се провали в Сирия,и войната продължава,и атентатите!В Ирак остана четвърт Мосул да се превземе!Терористите панически се разбягаха в Сирия!Страх ги е от САЩ,а не от Русия!Адът в Сирия за съжаление ще продължи заради неадекватната политика на Путин

 94. 94 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#91] от "diegos":

  Каруцар е баща ти бе!Понятие си нямаш от политика,и изобщо от нищо!Защо бягат хората на запад,а не отиват при Асад бе мозък?????Само една четвърт владее Асад,и то не е трайно!Щял да ме ограмоти!Хахаха.....То не е да правиш хартиени корабчета!

 95. 95 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#94] от "protivbspdpsatak":

  Знам, че с кеф би живял в Рака или Идлиб, каквито са към този момент. Прав ти път.

  Само си сложи бурката... да не ти резнат динята

 96. 96 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#95] от "diegos":

  Ти ги харесваш тия,защото хвалиш техните създатели Путин и Асад!А от утре ще получиш заслужена отпуска от 30 дни!Кефффффф!

 97. 97 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  [quote#93:"protivbspdpsatak"]Русия се провали в Сирия,[/quote]
  Не позна. Става това, което иска Путин в Сирия. Даже привлече натовска Турция да му помага. Голям майтап и чудо невиждано...

 98. 98 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#95] от "diegos":

  Фатмака какво се е хванал за полата ти ма?Двамата сте си дружки в глупостите!

 99. 99 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#97] от "Добрин Велков":

  Хехехе...Турция си гледа интересите,и я боли к...а за твоята Русия да и помага!А,че Русия се провали го разбраха и децата!Както винаги се изказваш неадекватно,и неподготвено!

 100. 100 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  До коментар [#79] от "protivbspdpsatak":

  Нямам време за губене пък и не си ми интересен. Моля те, не ми пиши повече .
  Мерси

  Stupid people make me sick
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK