След атентата: "Биг Бен си стои непокътнат. Всичко е наред"

След атентата: "Биг Бен си стои непокътнат. Всичко е наред"

© Reuters22.03.17. 14:30. Лондон, кръстовището на Чаринг крос и Уайтхол.


Излизам от обедна среща и ниско над главата ми в ясното небе прелита червен хеликоптер с маркировка на линейка. Минувачите около мен също вдигат глави, но вниманието ни скоро е привлечено от префучаваща пожарна кола, следвана от два полицейски микробуса с надпис "Отряд с огнестрелно оръжие", пълен с бронирани служители. Всеки, който живее в Лондон, знае какво значи това.


Английската полиция не патрулира въоръжена и активира специалните части само в случаи, когато има насилствен публичен инцидент с доказана опасност за здравето и живота на гражданите. Като един, всички на тротоара забиваме пръсти и очи в телефоните си. Би Би Си информира откъслечно за нападение над полицай пред входа на парламента.
14:42. Вървя към гарата Чаринг крос.


Точно на влизане, отговорната редакторка ми звъни: "Мария, къде си? Колко близо си до Уестминстър? Дори да не си приключила, моля, върни се в офиса сега. Върви пеша, избягвай градски транспорт." Тук вече почвам да се безпокоя.


След секунди по високоговорителя в станцията мъжки глас се включва с извънредно съобщение - станция Уестминстър е затворена заради продължаващ и в момента сериозен, заплашващ сигурността на гражданите инцидент, блокади на трафика могат да се очакват своевременно, съветът на властите е да отбягваме зоната на Странд и Ембанкмент.


15:01 Без да съм изцяло наясно защо, тръгвам надолу по Нортъмбърленд Авеню, на юг, към местопроизшествието.


За него вече знам следното от новините, които заливат екрана на телефона ми с червени заглавия: Полицията в Лондон третира инцидентите пред Парламента като актове на тероризъм. Всичко между моста Уестминстър и Даунинг стрийт е отцепено.


Бившият външен министър на Полша е станал свидетел на автомобилната атака над пешеходци на моста, Тереза Мей е изведена под тежка охрана минути след атаката с нож над полицай пред входа на Парламента, а депутатите са заключени в коридорите пред кабинетите си до второ нареждане.


Спира ме полицейската блокада, отцепваща района през средата на авенюто. Чувам сирени, но не мога да видя дори върха на Биг Бен. Огромно струпване на въоръжена полиция с изопнати лица. Лондончани и туристи снимат бронежилетките и кордоните, а полицаите търпеливо и уклночиво отговарят на множество любопитни въпроси. Аз попитах униформена жена дали инцидентите се смятат за приключени: "Нямаме такава инструкция", отвръща тя, "в момента проверяваме периметъра за потенциални заподозрени все още на свобода." Под "периметъра" полицайката има предвид всяка стая на Парламента и околностите. Отправям се обратно на север, към утешителната глъчка на Ковънт Гардън.


15:50. В офиса всички говорят за атентата.


От колеги научавам, че един от счетоводителите и съпругата му са били във влакове под земята по време на терористичните атентати над няколко метростанции в Лондон през 2007. Колегата ми Матю чете на глас лайвстрийма на вестник Гардиън: "Евакуацията на Парламента в Лондон е спряна, полицията работи по сигнал за подозрителен обект в кола до сградата. В сградата има и деца на училищна екскурзия, които са започнали да пеят песни, за да разведрят възрастните... Една жена, пострадала в автомобилната атака на моста Уестминстър, вече е починала от раните си в болница."


15:32. Рецепционистката на издателството е женена за лондонско "боби" - невъоръжен полицай с типичния висок шлем.


Видимо е разстроена от новината, която доминира медиите в момента: "Бившият военен и настоящ депутат консерватор Тобайъс Елууд се е опитвал да спаси живота на многократно намушкания полицай пред Парламента в Лондон, притискайки раните му с длани и правейки му дишане уста в уста. Намерен е неотлъчно до тялото от парамедиците, с окървавени ръце и лице."


Полицията не обсъжда състоянието на полицая, но информацията има оттенък на безнадеждност.


15:45. Колежката ми Лара набира ли, набира телефонен номер, но не може да се свърже със сестра си Софи, която работи като екскурзовод в Уестминстърското абатство.


Островът от шест бюра край нея е спрял всякаква работа и я успокоява, както може - с чай, шоколад и празни приказки. Половин час по-късно Софи връща обаждането и задъхано се извинява - забравила е, че телефонът й е бил в тих режим, докато е била навън да наблюдава полицейската операция от безопасно разстояние.


Чуваме я да разказва: "Лара, имаше хора, които лежаха в кръв, засланяни от други минувачи, които бяха успели да избегнат удар от колата, хората ги поливаха с вода и им държаха ръцете, завиваха ги с палтата си...Видях две медицински сестри да тичат надолу по моста от болницата Св. Тома на другия бряг... И двама мъже със стетоскопи и аптечки - бяха видели всичко от терасата на болницата и тичаха към полицейските коли, още преди да се появят пожарните и линейните...


После обаче полицаи с бронежилетки дойдоха и ни изтикаха от градинката и ни наредиха да се приберем на закрито. Не позволиха и на духовниците от катедралата да се доближат."

След атентата: "Биг Бен си стои непокътнат. Всичко е наред"

© Darren Staples, Reuters


16:27 "Пешеходка, паднала в Темза от моста по време на автомобилната атака, е извадена жива от реката.", прочита високо Матю.


"Винаги трябва да се надяваш на чудо", казва колежката Инес, чийто учител по математика остава невредим в тоалетната на своя влак по време на атентите в Мадрид през 2004.


17:40. Научаваме името Кийт Палмър, съпруг и баща, полицай с 15 годишен стаж.


Лекарите не са успели да го спасят. Броят на ранените расте, но не и паниката. Британските медии се отнасят с хладнокръвна прецизност към всеки нов детайл. В "Туитър" обаче е различно - международните медии настоятелно тръбят за хаос и паника в сърцето на британската държава. А в това сърце в момента няма място са паника - аз стоя с пръст на пулса.


18:07 Работният ден, ако може да се нарече така, приключва.


По улиците животът продължава - лондончани изглеждат решени да докажат, че духът на Чърчил и всеизвестната "безтрепетна горна устна" са единствената приемлива реакция в момент на криза и несигурност. Хората по улиците са овладени, поне външно, докато с умерена честота проверяват телефоните си.


Един мъж с костюм подари роза на една дама на улицата пред мен с думите: "Прощавай, че закъснях - заради тази неприятност пред Парламента се наложи да вървя пеша край реката." Прегърнаха се и влязоха в един ресторант.


18:19 Приятели англичани ми пращат речта на Кен Ливингстън, тогавашен кмет на Лондон, по повод атентатите в метрото: "Колкото и от нас да убиете, никога няма да ни победите."


Настоящият кмет Садик Кан вече е произнесъл своето семпло, но точно послание: "Лондон е обединен в скръбта, но лондончани са спокойни и издръжливи хора." Реалността не е убегнала никому по улиците на метрополията - Лондон винаги е бил и ще бъде мишена за терористи. Те нямат други начини да получат власт над обществото, освен чрез окървавяването на символите на свободата и сигурността, които сме издигнали.


Нивото на заплаха тук е предпоследно по сериозност от близо две години насам, като следствие на атаките в Париж. Въпрос на време беше да се случи нещо подобно - единственият начин да се противопоставим на терора, е да не го оставяме са управлява живота ни. Всеки лондончанин инстинктивно разбира това.


Свободата бива изяждана от страха единствено, ако сами изберем да я разфасоваме и да му я сервираме на сребърен поднос. Странно е да ставаш сутрин с тази мисъл, но тероризмът е един от многото рискове, които поемаме всеки ден, в който излизаме навън, за да постигнем нещо, или просто за да видим слънцето. Сега то залязва отвъд реката, но утре ще се покаже пак. А "Туитър" акаунтът на парламента току що съобщи, че утре ще отвори врати и ще заседава както обикновено.

След атентата: "Биг Бен си стои непокътнат. Всичко е наред"

© Darren Staples, Reuters


18:40 В духа на непоклатимия режим "business as usual" тук, и моята вечер продължава по план.


Виждам се за вечеря с моя приятел Чарли, син на дългогодишен европейски депутат консерватор. Цяла вечер обсъждаме случилото се. Съгласяваме се, че лондонските власти се справят блестящо.


Бащата на Чарли, вече пенсиониран, е прекарал деня на телефона с колеги в Уестминстър, окуражавайки ги да се включат активно в овладяването на обстановката. Семейството на Чарли има горчив опит с тероризма - докато баща му е председател на най-престижния консервативен клуб - Карлтън на Пал Мал, в сградата избухва взривно устройство, заложено от ИРА. Тежко ранени са над 20 души. Майката на Чарли, по това време бременна с него, прекарва почти цял ден в неведение дали съпругът й е жив.


- Баща ми беше във възторг от поведението на депутатите днес! - каза ми Чарли, докато ми доливаше вино. - Тобайъс Елууд е герой, но други двама консерватори, заварили произшествието на улицата отвън, са имали присъствието на духа да побягнат през тълпата към контролната стая на метростанция Уестминстър и да я затворят, за да предотвратят злополуки с множеството туристи, които можеха да се озоват в капан там. Наздраве, Мария - за самообладанието!"


22:34 Влакът към Лондон Бридж спира на станция Уестминстър.


Учтив глас съобщава, че изходите са затворени до второ нареждане, но пътниците могат да се прехвърлят спокойно на другите две линии, минаващи оттук. Празно е. Никой не напуска влака и никой не се качва.


На изходния ескалатор три спирки по на юг чувам възрастна жена да говори по телефона с някого: "Погледнах от моста, скъпа, Биг Бен си стои непокътнат и знамето се вее. Всичко е наред."


23.03.17, 12:30 по обед. Млада жена с хиджаб и кенгуру с малко бебе се качва заедно с десетина други забързани пътници във влака на станция Уестминстър.


Изходите й все още са затворени, но коридорите й са оживени. На излизане от станция Тотнъм Корт Роуд забелязвам, че служител на метрото е изписал с дебел черен маркер на таблото за обявления: STAND TOGETHER "Останете обединени, дръжте се заедно"


16.15. Ислямска държава обяви, че е отговорна за атентата.


Знаем името на нападателя. Пострадалите се възстановяват. Мостът Уестминстър е отворен за автомобили.

Ключови думи към статията:

Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1004 Весело

  милениълско та дрънка... :)

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 2. 2 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Комично изживяване на една дама като псевдо-журналист. Много поворхностен текст, моля, не пишете повече. Ще направите услуга на читателите (и на писателите).

 3. 3 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2988 Неутрално

  Острова винаги преживява драмите си по-лесно и по-прагматично от Европа !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 4. 4 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Характерен стил на неолибералната преса и новото поколение селектирани по калъп "репортер-журналисти".
  Умерена драма, включваща лек героизъм, разказан с "езика на ежедневието" за да изглежда естествено непринудено и дребните внушения да са по-лесни за поглъщане.
  Това е правилният стил, а неправилният са "фалшивите новини", които идват от популисти

  .
 5. 5 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Браво на авторката. Текста е доста английски, което автоматично води до отхвърлянето му от байганьовците.

 6. 6 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Оцветихме си аватарите в цветовете на знамето,изпяхме "ще борим тероризма с толерантност",изръкопляскахме на жертвите,все едно ги поздравяваме за преместването им в другия свят,и вече можем да продължим по пътя си на пушечно месо за откачалките,които мултикулти ни внесоха.
  Малоумието се разпостранява епидемично.

 7. 7 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#5] от "dgerald":

  Кметът на Лондон Садик Аман Кан казва, че терористичните атаки са "неделима част" от живота в големия град. Преди година Оланд заяви, че "занапред ще е така", а Меркел, че "трябва да свикваме с това".

  Се*ем ви на политиците, дето ни подготвят, че нормалното ежедневие в центъра на Европа ще е през месец някой да се врязва с кола или камион някъде, или да се взривява по гарите и улиците.

  Аз бих добавила следното - се*ем ви на политиците, които съсипаха идеята за обединена европа и застрашиха европейския съюз чрез легализиране на терора.
  (от Фейсбук)

 8. 8 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 476 Любопитно

  До коментар [#6] от "fresia":

  Вие какво правите "фрезиа"?

  Купувате си поредната бронежилетка, добавяте още един пистолет (този път на левия прасец, защото всички останали части на тялото вече имат прикрепени от предните атенатати), подсилвате бункера в двора с още 1,2 метра дебелина на стомабетона и променяте за пореден път схемата на разположение на мините в двора...

  Модератора е неадекватен!
 9. 9 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#5] от "dgerald":

  Ако си мислиш, че бай-ганьовщината е само български нрав, се лъжеш. Много точен коментар по-горе, изцяло неолиберален текст, на който обаче ще се вържат само баламите.

 10. 10 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2891 Неутрално


  Прекрасен текст. Много искрен, малко английски и колко човешки!

 11. 11 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Отговорната редакторка дава засекретена инструкция за незабавно придвижване пешком на "репортерката Мария", като от съображения за сигурност не разкрива истинската причина.
  Атентаторите следят личните съобщения на обикновените хора и това би могло да постави сигурността на репортера под сериозна заплаха.
  Но във века на информационния взрив нищо не може да бъде спестено и ето, че екрана на мобилния телефон на Мария е бомбардиран от лошите вести.
  Но сякаш журналистическия дух надделява и противно на всякакви мерки за безопсаност репортерката тръгва на юг по Нортърмбърленд Авеню точно в посока окото на бурята, към огнището на терора.
  Където смел депутат от Консервативната партия /лейбърист не би поел такъв риск/ с окървавени ръце стои до прободен човек и му диша в устата.
  На човек с множество прободни рани да му се прави изкуствено дишане е толкова полезно, колкото на пробита лодка да се обдуха с вентилатор. Единствена ефективна помощ би била да се направи опит да се спре или ограничи загубата на кръв, но консервативните възгледи на депутата явно не му позволяват да пропусне процедурата с дишането.

  .
 12. 12 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#11] от "Явор Рг":

  Ето такива хора трябва да пишат, поздравления за Явор Рг! Хуморът е това, което различава истински човека от животното.

 13. 13 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1402 Весело

  http://www.segabg.com/pic/12413/847587-l.jpg

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 14. 14 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Всъщност написаното изглежда доста правдоподобно.
  Хората в тези държави в действителност са подобни на описаното.
  Както обясняват някой от списващите "Балами поразени от епидемичното разпространено малоумие".

  Модератора е неадекватен!
 15. 15 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 372 Неутрално

  След атентата: "Биг Бен си стои непокътнат. Всичко е наред"
  ....................................................................................................................................
  Тя и Света София си стои. Ама не е църква вече, а джамия. И града си стои, ама не е Константинопол вече , ами Истанбул. Инак, всичко е наред. Тъй де...

 16. 16 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 506 Весело

  ... ненормалността на ингилизи и прочее стигна до там, че да обявят нас, бай-ганьовците, най-здраво заседналите на майката-земя типове, за ненормални... добре са, нема друго какво да се каже по въпроЗа... ))))

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 17. 17 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 506 Любопитно

  След атентата: "Биг Бен си стои непокътнат. Всичко е наред"....................................................................................................................................Тя и Света София си стои. Ама не е църква вече, а джамия. И града си стои, ама не е Константинопол вече , ами Истанбул. Инак, всичко е наред. Тъй де...
  —цитат от коментар 15 на disorg


  ... Света София си стои, ама в София... и -тц, не е джамия... ама не е и "православна"... Първа Юстиниана - това говори ли ти нещо изобщо?

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 18. 18 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 729 Разстроено

  Какво се е случило със сайта на Дневник??? Само няколко дена ме нямаше ;-(
  Мобилна версия? Не мога да намеря ;-(

 19. 19 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 838 Неутрално

  "всичко е наред"
  това авторката да го каже на децата (8г. и 11г.) на загиналата Аиша Фрейд
  жалката либерална пропаганда ви е превърнала в пълни изроди

  twitter.com/voxybg
 20. 20 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Е оставаше и Биг Бен да е в развалини..

  Марс е изконна Американска територия!
 21. 21 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 760 Неутрално  Другарката Спирова, защо така избирателно цитира другаря Кан, кмет на Лондон. Защо не цитира изказването му, че гражданите на големите градове трябва да свикнат с терористичните актове извършвани от мюсулмани и въобще да ги приемат като част от ежедневието ? Ама много избирателно цитирате двамата комунистически кметове и органа на всички британски либерал комунисти, " Гардиън " , дугарко Спирова. 22. 22 Профил на huh
  huh
  Рейтинг: 506 Неутрално
 23. 23 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#17] от "o_sando":
  И къде видя да пиша нещо за базиликата в гр. София?

 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Неутрално

  Всеки който е бил на място по някакъв начин е преживял случилото се. Не знам доколко описаното е така за всеки. Няма лошо да има различни свидетелства на очевидци...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1253 Разстроено

  Боже, Спирова, да си беше замълчала... Егати слузестите излияния... Как не те досрамя?! Ма какво ли питам, то си личи, че ти е трудно да мислиш... Виж да ги редиш сополиво-сантиментални дъъъъълги безсмислици можеш. Какво ги грее хората, че Лондон бил обединен в скръбта!? Ще ги огрее, когато спре да има такива скръбни случаи!

  То бива, бива, ама леваците мяра нямат... Уви те даже и не разбират какво толкова нередно има в прочувствените им бълвочи: "Ама та ние сме добрите и трябва да съчувстваме!" Дори се считат за морално задължени да ги наплякат, ако може по-дълго и по-напоително.... Пфу!

 26. 26 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Тъй, тъй.....ПАК, СЯКАШ НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО.:(
  Цари любов , единство и градивен мултикултурализъм......до следващия път.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 27. 27 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Продължение от 26
  Искам да не бъда разбран неправилно.
  Аз съм либерален човек и нямам против мултикултурализма, ако се гради от читави хора с различни култури. А не чрез разградени граници и престъпно(като че нарочно) нехайство.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3182 Неутрално

  До коментар [#16] от "o_sando":

  Така е...! Българите и румънците са, враг номер едно на островната и световната демокрация! Завардили са всички летища, в очакване България и Румъния да се изсипят на острова! Иначе, всички пакистанци, араби, черни и всякаква друга мохамеданска пасмина от бившите им колонии, че и не само, са добре дошли...!
  Преди няколко години, на едно от лондонските летища, някакъв черен на паспортния контрол ме пита, дали съм не съм идвал, за да остана, вместо на туризъм...! Съвсем наивно и простовато му казах, че не съм като него... Черньото, направо посиня! За момент си помислих, че ще извика още някой и може да ме върнат. Ама, ми се размина...!

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6008 Неутрално

  До коментар [#7] от "fresia":

  През 70-те години в Европа имаше по-зверски терор. ИРА, ЕТА, Червените бригади, Фракция Червена армия, 17-ти ноември... Почти всяка седмица някъде нещо беше взривявано. Нищо ново след лекото затишие през 80-те и войните в Югославея и Кавказ през 90-те.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 30. 30 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2463 Весело

  Много трол, много СССР!

 31. 31 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Репортерката Мария да не е мария спирова. Ако е тя, голям смях ме напушва :)

 32. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Първо искам да заявя, че съм категорично против тероризма, против убийствата, против насилието и агресията и съчувствам на пострадалите и близките им, и се надявам да няма повече атентати, които всяват страх и ужас у хората.
  Но така и не можах да разбера какво точно стана в Лондон. Един терорист с нож се врязал в пешеходци на тротоара, сгазил ги и после , бягайки, намушкал полицай. Това е накратко информацията. Как тогава може да се обясни големият брой пострадали – 50 души по последни данни, от които 36 в тежко състояние. Колата се е качила на тротоара почти перпендикулярно. Вижда се от снимката, направена с дрон, че има ранени само около колата, а не и по протежение на тротоара. Значи не може да се е движила на зиг-заг и да е газила наред. А не е възможно на няколко тротоарни квадрата да има скупчени петдесетина души. Не се споменава терористът с ножа да е клал наред, тичайки – не че не е възможно сам човек да извърши такова "Баташко клане", но няма такава информация. Тези въпроси си задавам и не мога да си отговоря. Може ли някой да обясни как пострадаха толкова много души в Лондон?! И още един въпрос – защо беше необходимо хората да висят 2 часа на Окото, а не бяха свалени долу и там да се охраняват? Със сигурност долу са щели да се чувстват по-спокойни, особено като им се обясни, че задържането е заради тяхната сигурност. Да седят във въздуха деца и възрастни, това не го разбирам.

 33. 33 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#32] от "Fiji":

  Имате терористичен акт в реално време!
  Той е на оживено място, на което има много хора.
  Не е ясно какво се случва!
  Избухва "паника" или поне опити за спасение.
  При тези опити за спасение има хора, които се самонараняват.
  Силите за сигурност действат съгласно разработени за подобни ситуации планове.
  Те изключват/избягват събирането на хора на едно място, превръщайки ги в потенциална цел. Висящите на "Окото" са в по-голяма безопасност горе, отколкото събрани на група "долу".
  Необходимо е технологично време за задействане на мерките за гарантиране на сигурността.

  Модератора е неадекватен!
 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#33] от "ivan_":

  Благодаря, че се опита да ми обясниш! Има логика. Но все пак трябваше да има информация, че повечето хора са пострадали при самонараняване в паниката. Иначе започва да се промъква съмнение дали не са били повече терористите, дали не се прикрива нещо, или пък се преувеличава и т.н.

 35. 35 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#34] от "Fiji":

  Когато става въпрос за мерки за сигурност и за протичаща в момента операция не разчитайте на коректна информация в никакъв случай независимо от източника.
  Средствата за информация в подобна ситуация са вид средство управление на ситуацията.
  Ако желаете реална информация следва да се изчака момента, когато операцията е приключила. Дори и тогава е възможно да се прибегне до умишлена дезинформация.

  Дайте си сметка, че властите може да са наясно, че има на свобода още Х заподозряни и умишлено да пуснат информацията, че всички виновни за заловени или убити.
  Това може да се прави например за да имат възможност да се наблюдават заподозрените и да се събере информация за цялата мрежа.

  Тези мерки никога нямат за цел "да задоволим любопитството на хората".

  Модератора е неадекватен!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK