Защото са християни - бежанци са нападани от сънародници и в Германия

На 4 май 2017 г. убитата жена беше погребана в Прийн, Бавария.

© DW/dpa

На 4 май 2017 г. убитата жена беше погребана в Прийн, Бавария.



Случаят е потресаващ: бежанец от Афганистан напада и убива с нож - пред очите на децата ѝ - негова сънародничка, която оказва помощ на бежанците. Защото е приела християнството. Случаи като този зачестяват в Германия, разказва Волфганг Дик за "Дойче веле".


Тя е на 38 години и от 2011-та живее в Германия. Майка е на четири деца. Преди няколко години мюсюлманката от Афганистан решава да приеме християнството и започва да помага бежанците в протестантската общност в Бавария. докато един ден се случва нещо, което е трудно за вярване: един 29-годишен бежанец, който също е от Афганистан, напада сменилата вярата си посред бял ден на улицата и я убива с нож - пред очите на децата ѝ.


Първоначално полицията прави предпазливи изявления за вероятните мотиви на убийството - допускат, че извършителят е "психически лабилен". Следователите обаче не изключват и религиозния мотив - предполагаемият извършител е описан като "дълбоко религиозен".


Мюсюлманите се дистанцират от насилието




Разследването по случая още продължава, междувременно жената беше погребана. Пастор Карл-Фридрих Вакербарт разказа на ДВ, че на погребението мюсюлмани го наобиколили спонтанно, за да поискат прошка. Те е опасявали, че отново може да се надигне истерия срещу всички мюсюлмани. Независимо, че в техните родни страни битуват други убеждения, мюсюлманите в Германия никога няма да посегнат на живота на някого, защото той е сменил религията си, убеждавали го те. Пастор Вакербарт не знае за други подобни случаи в околността. "Опасността е в това, че сега е вбит клин между нашите култури и религии", казва той.


Ежедневието в приютите за бежанци и търсещи убежище изглежда другояче. Още през 2015 година имаше съобщения за християни сред бежанците, които били обиждани и нападани. И макар ситуацията сега да е по-спокойна, все още има срамни случаи на дискриминация сред бежанците. На една стена в бежански лагер е изписано "Време е за избиване на неверниците". Има случаи на отказан достъп до банята, душа или кухнята с мотива "забранено за неверници".


Бежанците, които открито носят православен кръст, биват обиждани. Има информации за нападения с нож и заплахи със смърт. Представители на църковните организации в бежанските приюти казват за ДВ, че често стават свидетели на подобни инциденти. В Хановер, например, един "ученик-конвертит" бил подложен на мобинг и се видял принуден да напусне училище. Още миналата година председателят на Католическата епископална конференция кардинал Райнхард Маркс и представителят на Протестантската църква епископ Хайнрих Бедфорд-Щром признаха, че срещу християните се упражнява насилие от други бежанци. Църквата вземала насериозно всичко това, но все още нямала пълна представа за истинските мащаби на религиозния конфликт. Двете големи църкви в Германия са на мнение, че ставало дума за единични случаи.


83 процента имат негативен опит


"Теорията за единичните случаи е опровергана", казва Адо Греве за ДВ. Той е говорител на християнската помощна организация "Open Doors" в Келкхайм до Франкфурт. Организацията подпомага християнските малцинства в много държави по света. Никой обаче не е предполагал, че ще им се отвори работа и в Германия.


След като зачестили оплакванията на християнски бежанци от дискриминация, организацията започва да провежда собствени допитвания сред бежанците. През октомври 2016 година "Open Doors" публикува резултатите от анкета с "конвертити" сред бежанците. "56 процента от тях заявяват, че са ставали жертва на физическа разправа, а 83 на сто споделят, че се били нападани повече от веднъж", казва Греве.


Повечето от анкетираните християни произхождат от Иран (304), от Сирия (263) и Афганистан (63). Нападателите в повечето случаи са техни сънародници, както и представители на други етноси. Обезкуражителен е фактът, че дотук няма нито един осъден за такова деяние. Затова организацията "Open Doors" разчита на политическа подкрепа.


Засега единствено федералната провинция Хесен е взела подходящи мерки за ограничаване на нападенията срещу бежанци-християни. Хесенските власти са увеличили броя на охранителите-християни в бежанските центрове и на християните, които превеждат на бежанците. Полицейски пълномощници по миграционните въпроси и представители на други власти са били специално обучени за справяне с конфликти. "Ще продължим да вървим по този път", уверява Адо Греве.

Коментари (146)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Който не му харесва християнския свят - да заминава за Иран или Саудитска Арабия!

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2815 Неутрално

  "Опасността е в това, че сега е вбит клин между нашите култури и религии"-И този клин не е вбит от християните.

 3. 3 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Който не му харесва християнския свят - да заминава за Иран или Саудитска Арабия!
  —цитат от коментар 1 на гражданин


  С мюсюлманите ясно и лесно. Но какво ще правим с псевдохристияните и атеистите, които мразят християнска Европа повече от нормален молла?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Който не му харесва християнския свят - да заминава за Иран или Саудитска Арабия!
  —цитат от коментар 1 на гражданин


  всъщност описаното казва съвсем друго ... не само няма да си заминат , те ще избиват първо своите дръзнали да приемат живота и правилата на приелите ги .
  " Първоначално полицията прави предпазливи изявления за вероятните мотиви на убийството - допускат, че извършителят е "психически лабилен""
  това е по страшно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Исляма е зло , западна Европа гледаше равнодушно 500 години какво представлява исляма по нашите земи , сега те почват да разбират " миролюбивите " форми на исляма

 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3860 Весело

  [quote#3:"Nil satis nisi optimum"][/quote]

  с тях е по лесно , те са като партизаните слезли след 9.09/10.10 . просто им спират "безплатното" мразене

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":

  С мюсюлманите ясно и лесно
  —цитат от коментар 3 на Nil satis nisi optimum





  Явно не е толкова лесно на фона на масовите атентати и действия и думи с езика на омразата.

 8. 8 Профил на elling
  elling
  Рейтинг: 339 Гневно

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":

  Мисленето не ти се отдава, а?

 9. 9 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 341 Разстроено

  Както и да пробват да го гримират регресо - либералите то си е записано в Корана и Хадисите: наказанието за отказ от исляма е смърт:

  Quran (4:89) - "They wish that you should reject faith as they reject faith, and then you would be equal; therefore take not to yourselves friends of them, until they emigrate in the way of God; then, if they turn their backs, take them, and slay them wherever you find them

  Sahih Bukhari (52:260) - "...The Prophet said, 'If somebody (a Muslim) discards his religion, kill him.' "

  Sahih Bukhari (84:57) - [In the words of] "Allah's Apostle, 'Whoever changed his Islamic religion, then kill him.'"

  Sahih Bukhari (89:271) - A man who embraces Islam, then reverts to Judaism is to be killed according to "the verdict of Allah and his apostle."

 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Трябва да си доста нагъл да заявиш на пастора че твоите никога не биха посегнали на християнин, при положение, че ковчега е до теб. Наобиколили го и го уверявали, ега ти.

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 675 Любопитно

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":
  —цитат от коментар 7 на kapitalcho


  "Масовите атентати" сега са нещо дребно в историята на Европа. Сравни с действията на Фракция Червена армия, Червените бригади, ИРА, ЕТА... Ще видиш, че тероризмът на Стария континент е намалял в пъти, ако не в порядъци...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 12. 12 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#8] от "elling":

  Благодаря, Декарт!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 13. 13 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Колко още трябва да приемете за да разберете, че това е единствената религия, която мрази всички други. Да сте чули будист да убие християнин по религиозни подбуди?

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3067 Неутрално

  "Обезкуражителен е фактът, че дотук няма нито един осъден за такова деяние. "

  Това си е истински чадър над "гостите" на Меркел.

  Еретик
 15. 15 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Дневник обръщат палачинката ... отново.

 16. 16 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1708 Гневно

  "специално обучени за справяне с конфликти. "Ще продължим да вървим по този път",

  Ето това е проблемът. Докато продължаваме да вървим по същият път ще достигаме до същото където стигаме сега.

  подпис
 17. 17 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Отговорът го пише в Корана, но няма кой да чете. Друго е неграмотните либералите да те убеждават как трябва да ни взривяват, убиват и изнасилват, а ние да им викаме "Welcome".
  Коран
  Сура 8, стих 39
  И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах!...

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 18. 18 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1708 Гневно

  Бежанците трябва да преминат през детектор на лъжата и който мисли неправилно да си ходи. Който не иска да си ходи затвор докато си тръгне доброволно. Който не си тръгва доброволно намаления на порцията храна и по 0.5 м2 от помещението.

  подпис
 19. 19 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Исляма е зло , западна Европа гледаше равнодушно 500 години какво представлява исляма по нашите земи , сега те почват да разбират " миролюбивите " форми на исляма
  —цитат от коментар 5 на Bojidar Vasilev


  Почват да разбират ? Проблема е че отказват да разберат въпреки фактите. Затова сложих плюс на форумеца, който написа че псевдохристияните са по.-големия проблем. Исляма е религеята на дявола. Нито един мюсюлманин не бива да бъде допускан в Европа, докато и последната мюсюлманска страна не почне да третира християните и другите религии като нормални хора. Всичко останало е от лукавия.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 20. 20 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 564 Неутрално

  За всеки убит от муслитата християнин - 10 убити муслита или 100 муслита мъже кастрирани! Иначе няма спасение от тая напаст!

  ТРИМАТА АНТИХРИСТИ 1) МЕРКЕЛ, 2) ОЛАНД, 3)ПАПАТА!

 21. 21 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1079 Любопитно

  Има ислям - има проблем.
  Няма ислям - няма проблем.

  http://libertarium.net/ислямът-не-може-да-се-реформира/

  Апокалипсисът апокалиптичен
 22. 22 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Ефективния начин за справяне с такива скотове е бързото смачкване на престъпника и задължително репресии към семейството, близките му и цялата мохамеданска общност в района- екстрадации, намаляне и спиране на социални плащания, по-строг режим в лагерите, евентуално ограничаване възможностите им да ги напускат, понижаване количеството и качеството на храната която получават и т.н. Но съюзниците ни са меки и изнежени...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 23. 23 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  "Засега единствено федералната провинция Хесен е взела подходящи мерки за ограничаване на нападенията срещу бежанци-християни"

  Докъде се докара християнска Европа да пази християни, било то и мигранти, от фанатизирани мюсюлмани. Май навсякъде трябва повсеместно да се сменя чипа

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 24. 24 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Това не би трябвало да е новина. Обратното, щеше да е ГОЛЯМ новина.

  Да се пише на сметката на либерастките боклуци тази смърт. Те още продължават със социалните еьперименти.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 25. 25 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  Новите варвари, "цивилизовано" налагат своите "културни" различия, в мултикултурна Германия. Мути бди над "апостолите" на новия "Ренесанс" на Европа!

 26. 26 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1284 Любопитно

  Кога ще се отворят очите на всички за истинската, зловеща същност на исляма?

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1070 Любопитно

  Който не му харесва християнския свят - да заминава за Иран или Саудитска Арабия!
  —цитат от коментар 1 на гражданин


  Ама НЯМА да заминат, а ще се борят СРЕЩУ християнството НА МЯСТО - в Европа

  Това е целта на този, който ПЛАЩА на НПО организации

 28. 28 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1070 Любопитно

  До коментар [#22] от "gripen":

  КЪСНО Е вече

  Те са тук -раждет деца и ще се множат

 29. 29 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Я, такива материали в DW? Ледът ли почва да се пука или пък Меркел се опитва да вземе гласове на хората, несъгласни да живеят в халифат.

 30. 30 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Кога ще се отворят очите на всички за истинската, зловеща същност на исляма?
  —цитат от коментар 26 на daam


  Ти пък. Всички знаем, че Русия е проблемът. Сигурно даже убийците са агенти на ФСБ.

 31. 31 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#5] от "Bojidar Vasilev":
  "Исляма е зло "

  Не е само исламът. Всяка идеология, която отрича западната демокрация е зло.

  подпис
 32. 32 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  Религиозни фанатици винаги е имало и винаги ще има. Ще ги има и в християнството, и в исляма. Разликата е, че християнството преживя своите "тъмни векове" преди 800 години, докато ислямът в момента ги изживява.
  Проблемът не е в религията, а в законите. Германците не са се сблъсквали с подобен проблем преди - бежанци мюсюлмани да убиват бежанци християни на германска земя. За германеца все още думата "бежанец" означава всеки един от онези 1 млн. души, независимо от религията им. И идва сега се забелязва, че имало разлика между тях. Трябва малко време, за да се вземат мерки и за този вид престъпления.
  Очаквам германските законодатели да намерят решение и да наложат тежки наказания за подобно престъпление, дори включващо екстрадиция и отнемане на статут след излежаване на затвора. Германското общество вече е алармирано и ще защити християните сред бежанците. Извършителите на тези нападения могат лесно да се намерят и осъдят, защото немците разкриха цели атентати, а един аматьор с нож ли няма да намерят?
  За да се интегрират мюсюлманите от Афганистан, Сирия и Иран са нужни поне две или три поколения. Друго яче няма да стане.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 33. 33 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ами да ги разделят бе, не е квантова физика това. Християните в един лагер--мохамеданите в друг. Разбирам го желанието всички да са смесени и доволно да съжителстват хванати за ръчички на хоро около новогодишната елха, ама не става така. Християните директно да се интегрират, а мохамеданите, особено от Афганистан и други подобни дупки--бой и стриганье докато не разберат кое как що.

  Те идвайки в Европа мислят "там всичко може". И в известен смисъл--да. Има свобода на словото и т.н. Но в Европа, в сравнение със средновековните им дупки, много повече "нищо не може". Не може да обарваш минаващи жени, да пикаеш по улиците, да хвърляш боклук в парка, да вадиш ножа някой ако те обиди, и т.н.

  Това хем "всичко може", хем "нищо не може" трябва им се втълпи преди да се пускат в обществото, а не да се очаква как невидимата ръка на пазара и невидимия лакът на толерантноста набързо от само себе си ще ги адаптират.

 34. 34 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#1] от "гражданин":

  Саудитска арабия е по-подходящ избор за тях. Там ще ги посрещнат, ще им осигурят всичко, включително и 72 девици, както и пълна свобода да се молят по колкото пъти искат на ден

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  ... Разследването по случая още продължава, междувременно жената беше погребана. Пастор Карл-Фридрих Вакербарт разказа на ДВ, че на погребението мюсюлмани го наобиколили спонтанно, за да поискат прошка. Те е опасявали, че отново може да се надигне истерия срещу всички мюсюлмани. Независимо, че в техните родни страни битуват други убеждения, мюсюлманите в Германия никога няма да посегнат на живота на някого, защото той е сменил религията си, убеждавали го те. Пастор Вакербарт не знае за други подобни случаи в околността. "Опасността е в това, че сега е вбит клин между нашите култури и религии", казва той ...

  Поредната знакова либерастка шизофренна лигня. И типично - от хер пастора.
  Мюсюлманите му се накачулили спонтанно, за да му искали прошка, щото ги било страх от реакцията на обществото. Но либерастът се умилява, въпреки че сам вижда, четейки казаното от него, че прошката не е поискана от убеденото неприемане на такива деяния и разкаяние за стореното, сам знае, че е в пълен разрез с нормите на обществата, от които идват те и които норми сам пасторът си знае, че са дълбоко вкоренени в тях, а поради пресметлиявия страх от кофти последици за тях, ако се разбуди така уютно приютилият ги гостоприемник.
  А най-типично за шизофренията либерастка е казаното за "клина" между културите и религиите. Който, ръйшли, сега, точно и едва сега бе, другарки и другаре нетолерасти, можело да се вбие между "нашите" култури и религии. Е, не е ли идиотска либерастията? Особено от християнски пастор, който говори за "нашите", т.е. и негова била освен християнската религия и култура, но и мюслеманските. Остава само подир месата да отпере и един намаз, ей тъй, за пълнота и в единението ... Тъй де, нали били и те "наши" и досега явно нямало клин, т.е. сме били в блажено единение ...

 36. 36 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 904 Неутрално

  абе още на границата по една свинска пържола и които не иска обратно

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 37. 37 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 341 Любопитно

  До коментар [#1] от "гражданин":

  Който не му харесва християнския свят - да заминава за Иран или Саудитска Арабия!
  —цитат от коментар 1 на гражданин


  Само че нали знаете Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Бахрейн, Оман и Иран колко бежанци от своите братя по религия са приели? Точно 0.00!!!

 38. 38 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Християните-в Европа! Мюслюманите пришълци-в САЩ, Англия , или обратно по родните им места, ако САЩ и англия ги не щат!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 39. 39 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 838 Неутрално

  "специално обучени за справяне с конфликти. "Ще продължим да вървим по този път",

  АЙНЩАЙН: "ЛУДОСТ Е ДА ПРАВИШ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ОТНОВО И ОТНОВО, И ДА ОЧАКВАШ РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ..."

  Забравиха закона: "На всяко действие има протоводействие равно по сила и обратно по посока". И тъй като сме постигнали насилието да се прилага от специализирани органи, на които сме предоставили част от личния си суверинитет, тези органи да бъдат принудени да спазят закона и да го приложат с цялата му сила. Иначе защо плащаме данъци?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 40. 40 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Проблемът със бежанците може да се реши само със
  радикални мерки, нещо на което западните мекокитки
  либерастотолерасти и други . . . . расти не са способни !!!

 41. 41 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#13] от "dragozow":

  Хм, май има. В Китай и до сега избиват уйгурите.

 42. 42 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Би било хубаво Дневник или Дойче веле да се поинтересуват къде са християните в Сирия, и защо от християнските храмове и население останали в контролираните от "опозицията" територии не остават нито храмове, нито християни.

  Не може да Германия да подкрепя радикални джихадисти в Сирия, които колят и гонят християни и това да не се случва сред мигрантите на територията на Германия... всичко е навързано, майне клайне Меркел...

 43. 43 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 790 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":

  Объркал си се нещо пич.
  Аз реално съм атеист.
  Не мога да мразя някого, когото намирам за глупав.
  Стига да не е агресивен. Такива са повечето вярващи християни.
  А също и доста мюсюлмани.

  Виж, за агресивните "вярващи", дето са тръгнали да трепят някого. щото не вярвал в същото в което вярвали те - бой по каската, без значение от религията.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 44. 44 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#38] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Товариш, не сте ли чул, че Аллах е заповядал на правоверните да завземат целия свят? Така че по определение мир не може да има, докато в сета съществуват "неверници".
  Исляма е тоталитарна секта (религия) в която напускането се наказва със смърт. Призовавам вид да се замислите по-дълбоко над думата "тоталитарна" и нейното значение.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 45. 45 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ей, мурзилаж. Не се отвивай. Всички знаем че другаря Путин играе с Ислямска държава през бившите офицери на Саддам, обучавани в Москва. Айде у лево, после по пути Ленина.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 46. 46 Профил на kapitanpetko
  kapitanpetko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Още не мога да си обясня как ги пуснаха на тумби да минат през цяла Европа без документи, без да ги проверят и сега очакват всичко да е наред. Те няма да се променят и ще продължават с опитите да променят страните в които ги приемат. И още по-лошо дори тези които са вече второ или трето поколение родени в Европа се радикализират и създават проблеми. Най-малкото е да не ги остават да живеят в гета, а да ги разпръснат защото като са отделно шанса да се очовечат е малко по-голям.

 47. 47 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#32] от "Lou":

  "Очаквам германските законодатели да намерят решение и да наложат тежки наказания за подобно престъпление, дори включващо екстрадиция и отнемане на статут след излежаване на затвора. "
  +++Разбира се че така ще стане.Дори и без да четат форума на "Дневник" ,ще решат и този проблем.

 48. 48 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Дали линчуването не е всъщност проява на едно здраво общество от граждани?

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 49. 49 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 719 Любопитно

  Либертофончета, ще мецнете ли нещо в защита на чаршафосаните джихадета, м!?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 50. 50 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Дали линчуването не е всъщност проява на едно здраво общество от граждани?
  —цитат от коментар 48 на gripen


  Ами ето, те мохамеданските бежанци линчуват с кеф. Значи са най-здравото общество ева.

 51. 51 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 761 Гневно

  Така става когато не си признаваш грешките а благодарение на властта , която имаш или заради насадения срам от миналите ти грехове представяш желаното за действително. Горките бежанци - християни! Няма спасение за тях дори и в сърцето на християнска Европа.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 52. 52 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  В Близкия Изток християните ги избиват.

  Като поканиш Близкия Изток на гости какво очакваш да стане стане тук. Той си идва с проблемите и нравите.

  До вчера са се избивали, прекосили 5-6 граници, дошли в Германия и очаквате да заживеят в мир и любов. Ама от наивници.

 53. 53 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1305 Любопитно

  Да благодаром на Мути за твзи прекрасни и толерантни нови европейци. Разбира се християните кучета ги яли...

 54. 54 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  мюсулманите наобиколили пастора да му искат прошка. Е не става.
  Трябаше да пребият с камъни убиеца и после да искат прошка от имама :)

  Birds of a feather flock together.
 55. 55 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Тоя сега бая християнски пишки ще лапка в затвора. Жалко за жената и децата и. Германското правителство трябва да се погрижи за тях.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 56. 56 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 955 Неутрално

  "Масовите атентати" сега са нещо дребно в историята на Европа. Сравни с действията на Фракция Червена армия, Червените бригади, ИРА, ЕТА... Ще видиш, че тероризмът на Стария континент е намалял в пъти, ако не в порядъци...
  [quote#11:"Nil satis nisi optimum"][/quote]
  Вие вероятно сте специалист в областта на статистиката. Разполагате с информация. Аз притежавам повърхностни познания. Бих желал да попитам дали няма да са полезни данните за броян на терористичните атентати и жертвите в Европа примерно през 5 години. 1970-1974, 1975-1979, ..., 2001-2004, 2005-2009, 2010-2014, 2015-2017. Молбата ми е придобили известност атаки срещу редакции на вестници и летища, нападения с автомобили на базари и пешеходни зони, с брадви и ножове на пешеходци и др. да бъдат прибавени в групата на атентатите със съответния брой човешки жертви. За мен би представлявала интерес и информацията за извършителите относно произход, месторождение и местожителство, религия, принадлежностт към радикални групи (някои ги наричат терористични).
  Съзнавам колко много искам да знам. При това лесно мога сам да си набавя тази информация. Дори съм запознат, че в Германия броят на престъпленията извършени от местни банди е много по-голям от извършените от т. нар. мигранти. С достатъчна за практиката точност мога да изкажа и предположение за евентуално разпределение след диференциране на видовете престъпления.
  Защо ли съм толкова любопитен?

 57. 57 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1731 Неутрално
 58. 58 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 458 Неутрално

  В самото си възникване исляма е заченат с мрак от Падналия.Пещерата Хира ,където Мохамед се среща (Джибрил)-Ариман е бил почти удушен от него .Мохамед е бил неук и след тази среща е искал да се самоубие.Точно обратното на писаното в библията за срещите с Архангели.Те казват да не се страхуваш и ,че няма да ти навредят ит....


  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 59. 59 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  аз като атеист смятам че и една религия ни е в повече, че да търпим и някакви примитивни ориенталцски фантасмагории да се разпространяват тепърва

  Birds of a feather flock together.
 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  А реват срещу Турция дето искала да връща смъртното наказание.

  Тоя сега ще го осъдят 20 години, примерно, ще излежи 10 и ще излезе и ще се взриви някъде.

  При това няма да задействат специалните закони за престъпление на расова/етническа/верска/етц основа - ще го минат като обикновен битов инцидент.

 61. 61 Профил на осмоъ
  осмоъ
  Рейтинг: 470 Любопитно

  конвертит бил подложен на мобинг?!

 62. 62 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Признаването на проблема е първа стъпка към решаването му. Само че защо толкова време трябваше да мине и толкова невинни - да загинат, за да започнат медиите да казват истината?
  Християните и евреите в Европа са преследвани, същото се отнася и за хората с азиатски черти, и безнаказаността поощрява още повече насилие и омраза.

 63. 63 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 796 Любопитно

  Пастор Вакербарт не знае за други подобни случаи в околността. "Опасността е в това, че сега е вбит клин между нашите култури и религии", казва той.
  —цитат от коментар 0 на От статията


  С др. думи трябва да има стотици такива случаи за да някой да събере 2+2?!
  И досега не е имало 'клин', ама сега извъднъж се е появил! :)
  -----
  Обидно тъпи внушения!

 64. 64 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#61] от "осмоъ":

  конвертит е при католоците явно, абе нещо като травестит но става дума за религия

  мобинг: https://goo.gl/8ARwFT
  явно смъртно обиденият мюсулманин не е бил съгласен с такова меко отношение и е взел рещение да изпълни сам волята своя невидим въображаем приятел

  Birds of a feather flock together.
 65. 65 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":

  Уместен въпрос, но те поне са възпитани в постхристиянска Европа и за сега поне не убиват показно.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 66. 66 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 667 Неутрално

  ЕЙ в такива моменти трябва сталинизъм-ленинизъм.

 67. 67 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Най-справедливо е християните бежанци да бъдат приемани в християнски държаеи, мюсулманите - в мюсулмански. Хем така уважаемите мирнорелигиозни няма да се стресират излишно от разголените дами, хем няма да има нужда да налагат разните си одежди,храни и навици,хем всичко ще имбъде халал.
  От друга страна, не само че християните са подшложени на издевателства в Близкия Изток,Афганистан и Паакистан, но дпри и когато тези хора,които имат действително основание да се страхуват от религиозни репресии са преследвани и тук,в нашата Европа.

  Common sense !
 68. 68 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#56] от "zhivko6461":

  Вместо да се правиш на интересен наистина прочети. Има достатъно информаци за терора в Европа допреди 10-15 години. Грубо казано отпреди 11-ти септември, ако го приемем като 'вододел'.И това ти го казвам БЕЗ ни най-малко да подценявам ислямският тероризъм в сегашните години и без да си правя илюзии, че това не е бежанска вълна, а траен миграционен процес.
  Атентатите на класова, национална и религиозна основа не са били никак по-малко и никак по-малко кървави(болшевизъм, леви-десни, национал-социализъм, протестанти и католици, баски и т.н.). Само напомням, че терористичния акт в 'Св. Неделя' е абсолютен рекорд по жертви за Европа - 213 убити.

 69. 69 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#48] от "gripen":

  Дали линчуването не е всъщност проява на едно здраво общество от граждани?

  Не съм много сигурен , защото убиването с камъни е вид линч , а обществата които го практикуват не са здрави общества със сигурност

 70. 70 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#56] от "zhivko6461":Вместо да се правиш на интересен наистина прочети. Има достатъно информаци за терора в Европа допреди 10-15 години. Грубо казано отпреди 11-ти септември, ако го приемем като 'вододел'.И това ти го казвам БЕЗ ни най-малко да подценявам ислямският тероризъм в сегашните години и без да си правя илюзии, че това не е бежанска вълна, а траен миграционен процес. Атентатите на класова, национална и религиозна основа не са били никак по-малко и никак по-малко кървави(болшевизъм, леви-десни, национал-социализъм, протестанти и католици, баски и т.н.). Само напомням, че терористичния акт в 'Св. Неделя' е абсолютен рекорд по жертви за Европа - 213 убити.
  —цитат от коментар 68 на ali_ibn_isa

  Имате право на квалификации. По-важно е да водим диалог. Аз уважавам статистиката. Тя може да бъде и е много полезна в различни области. Но и умело може да се използва за манипулации. Правейки се на интересен (според Вас) предлагам да диференцираме регистрираните престъпления и в частност терористичните актове по периоди, степен, извършители и т.н. за да не се манипулира с данните. Ако е необходимо нека започнем от началото на ХХ век. Включително, а може би задължително, да вземем предвид и терористичните актове в България. Разбира се не трябва да се пренебрегват терористичните актове в Европа и то през 70-те и 80-те години на ХХ век. Но не бих казал, че е професионално да превръщаме статистиката в стъкмистика за да коментираме сегашната действителност. Цинично е! Престъпно е! Спрямо паметта на убитите, спрямо ранените, спрямо близките им, спрямо всички. Според мен.

 71. 71 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Най-малкото е да не ги остават да живеят в гета, а да ги разпръснат защото като са отделно шанса да се очовечат е малко по-голям.
  —цитат от коментар 46 на kapitanpetko


  Няма как да стане. Те обичат да са си заедно и да си общуват постоянно - със съседи, роднини, приятели. В това отношение са като нашите цигани. Гетата се създават, когато броят на мюсюлманите в даден квартал достигне определен праг - кварталните училища започват да западат и младите семейства с деца се преместват, за да осигурят нормална среда за учене и живот на децата си. На освободените места идват нови мюсюлмани. Няма сила, която да накара цивилизовани хора да живеят заедно с хора, излезли от Средновековието. По-интелигентните и амбициозни представители на тази общност го съзнават и се местят в кварталите на местните в опит да се интегрират и да живеят като европейци. Ако не бяха имамите, нормалните щяха да са много повече.

 72. 72 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Писах по този случай, дори и линк пуснах.
  Жената не е убита с нож, а заколена.
  Мюсулманина - сънародец я нападав граб на паркинг пред "Лидл", като и прерязва гръкляна. Тя дори не го вижда.Това пред две от децата и.
  Убил я е за назидание. Понеже все повече бежанки се освестяват и си свалят бурките, започват да се обличат модно и искат да се харесат на мъжете.
  Това вбесява мюсулманите, за които жената е домашно животно.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 73. 73 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":

  Много сте се объркали. Атеист съм и не мразя никой, стига да не започне агресивно да ми навира в мутрата "вярата" си. Без значение каква.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 74. 74 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":

  Какви са тия псевдохристияни, дето мразят християнстово,
  че ми станА интересно?

  Birds of a feather flock together.
 75. 75 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  "Опасността е в това, че сега е вбит клин между нашите култури и религии"-И този клин не е вбит от християните.
  —цитат от коментар 2 на chicago514


  Не виждам такива коментари с какво адресират (отговарят на или разплитат) притесненията на човека.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 76. 76 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Исляма е зло , западна Европа гледаше равнодушно 500 години какво представлява исляма по нашите земи , сега те почват да разбират " миролюбивите " форми на исляма
  —цитат от коментар 5 на Bojidar Vasilev


  Това е изключително ограничено изказване и очевидно пренебрегва наличието на огромни мюсюлмански миролюбиви общности в Европа. Такива има както в България, така и (както се вижда от статията) в Германия.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 77. 77 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nil satis nisi optimum":
  —цитат от коментар 7 на kapitalcho


  Масови? Странно, но са по-малко масови от атентатите през 80те години, които нямат нищо общо с исляма.

  http://www.datagraver.com/thumbs/1300x1300r/2016-07/we-terrorism-1970-2015final.png

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 78. 78 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  потресаваща статия, с много неща. първо, християните сред бежанците винаги са мразени от мюсюлманите. и в харманли, българия, е така. второ, официално, по шариата, винаги отстъпничеството от исляма (в това число е обръщането в друга религия, но и богохулството като ругаенете на пророка, хвърлянето на корана в кошче за боклук и пр. действия), се наказва със смърт, нищо чудно. трето: "независимо, че в техните родни страни битуват други убеждения, мюсюлманите в Германия никога няма да посегнат на живота на някого, защото той е сменил религията си, убеждавали го те", звучи изключително зле и от страна на мослемите, и от страна на пасторите. защото, от страна на мослемите, звучи като "ние така си вярваме и правим, ако не ни сдържат, но тук е друга държава светска", с което потвърждават онова, което знаем за шариата. после, горкият "пастор" не прави явно разлика между ляво и дясно, след като не може да отличи религиозно мотивираното насилие от нерелигиозно такова.

  хубаво е да се появяват такива статии, не е хубаво, че са все такъв в наивно-възторжен, неразпознаващ либерален дух.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 79. 79 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#76] от "mapto":

  да, и както се вижда, в Германия казват, че:

  "така е в страните ни на произход (защо?, заради исляма или въпреки него), но в Германия не може така (защо?, заради исляма ли или въпреки него)".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 80. 80 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#75] от "mapto":

  ами обясняват "този клин" откъде е вбит. ако не е е от. 1. секуларното немско общество и не е от 2. християните, остава да е от...3. нали така. проста логика.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 81. 81 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#32] от "Lou":
  [quote#32:"Lou"]Разликата е, че християнството преживя своите "тъмни векове" преди 800 години, докато ислямът в момента ги изживява./quote]
  Не е точно така. Вярно е, че в Европа религията също е била използвана като оправдание за насилие, но това не е произтичало от християнството като учение, а е било плод на политиката и преценките на светски и църковни ръководители. Христос постоянно заявява, че неговото царство не е на земята, а както Новият Завет, така и ранните християни винаги са разглеждали вярата като лично преживяване, което не може да се случи насила или по наследство и отношението им към грешниците и невярващите винаги е било като към хора, които един ден може да се покаят. Докато Мохамед от самото начало привлича разбойнически банди и започва да налага със сила религията си над разпокъсаните племена и градове на Арабския полуостров. Твърди се, че за последните 10 години от живота си Мохамед е водил над 80 войни и завещава идеята за халифат, както и немалко пасажи, които винаги са вдъхновявали много мюсюлмани да налагат с война и смърт правата вяра и да се жертват за разрастването на халифата над цялата земя. Ескалацията на екстремизма сред мюсюлманите през последните години не е резултат от много четене на Корана, но определено ислямът лесно канализира недоволството, отчаянието и озлоблението сред младите мюсюлмани в кауза за приемливо насилие над различните, която да осмисли съществуването им.

 82. 82 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Да те убият защото на някой не му харесва мисленето ти е отвратително! Нооооо....

  Приемат християнството не защото особено си падат по тази религия, а за да си увеличат шансовете за оставане в Европа. Като християни имат още един коз - твърдят че ще бъдат религиозно преследвани, ако ги върнат. Което вероятно е истина, но не променя използваческите им мотиви за конвертиране. Ама нали някак звучи кофти да разобличаваш "християни". Въпросните "християни" биха се конвертирали и в сатанизъм, ако ще имат изгода. Пък свещениците хвърлят всички усилия да защитават новопокръстените, щото паството им и без това непрекъснато намалява и нямат особен шанс да прилъжат от местните... като няма риба и ракът е риба. К'вото дойде, няма сега да изпадаме в подробности и да ги питаме за мотивите. Пък и да ги питаме, на новите не им е проблем да ни кажат точно това, което е "правилно" да чуем.

  Рядко се случва някой да конвертира по искрени подбуди. Само че няма как да докажеш дали подбудите са искрени или е по изгода.

 83. 83 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  второ, официално, по шариата, винаги отстъпничеството от исляма (в това число е обръщането в друга религия, но и богохулството като ругаенете на пророка, хвърлянето на корана в кошче за боклук и пр. действия), се наказва със смърт, .
  —цитат от коментар 78 на abdelhaqq


  Лично познавам няколко мюсюлмани,които са приели християнството.И са живи и здрави и до днес и никой мюсюлманин не ги е убил или нападнал по какъвто и да е начин.И друг път е ставало въпрос,че всяка религия се тълкува по различен начин от различните народи и етноси.Исляма на Балканите се отличава със сравнително голяма толерантност към другите религии.За арабските държави,Пакистан и Афганистан нещата са различни.

 84. 84 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#32] от "Lou":


  " Разликата е, че християнството преживя своите "тъмни векове" преди 800 години, докато ислямът в момента ги изживява.
  Проблемът не е в религията, ..."

  Сикхизмът е мо-млад от ислама с почти хилядолетие, ама нещо не съм чул да ''изживява тъмните си векове''.
  Проблемът Е ИМЕННО в ''любвеобилния'' към ''всичкото гяур'' ислам!!!

 85. 85 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  До коментар [#32] от "Lou":

  "Очаквам германските законодатели да намерят решение и да наложат тежки наказания за подобно престъпление, дори включващо екстрадиция и отнемане на статут след излежаване на затвора."

  Блажени са вярващите... Не ги екстрадират и не им отнемат статута, поради няколко причини:

  1. Страните им не ги приемат, твърдят че нямало доказателства, че са техни граждани.
  2. Не ги екстрадират защото в страните им щели да ги преследват.
  3. Не могат да ги намерят, получилите известие за екстрадиране са минали в нелегалност.

  Дори и лежалите в затвора за изнасилване на деца не ги екстрадират... Та очаквай си колкото искаш.

 86. 86 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  През повечето време тази статия се опитва а ималоважи постъпката и да внуши, че това са изолирани случаи и те не правят така. Поредният опит за омаловажаване и замитане на проблема. както някой по-горе вече писа. Вместо да се интегрират, те правят всичко възможно да попречат на желаещите да се интегрират и се опитват да запазят собствените си порядки. Това е особено тревожно. Не че сме се съмнявали, защото опита в Европа вече 40-50 години показва, че интеграция не се случва. В мисюлмасните държави също няма някакв алиберализация, даже напротив. Стават все по обвързани с религията, така че и от там не може да се чака сигнал за промяна.

 87. 88 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Германия не е в състояние да гарантира правото на живот на бежанците-християни! Срам и позор за тази държава! Срам и позор, за онези, които и дърпат конците от вън! И които не искат д априемат нито един пришълец!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 88. 89 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1014 Весело

  конвертит бил подложен на мобинг?!
  —цитат от коментар 61 на осмоъ


  Ъхъ.... Тъй ,я! ....Че ,КАК?
  Или ,как беше ?

  ''Родна реч , омайна ,сладка'' .....
  Въобще , джурналята ...И особенно тия в ''Дневник'' ,са адептите за чист БЪЛГАРСКИ ЕЗИК , и еталон за Българският правопис , калиграфия ,граматика, и каквото се сетите ,касаещо българското :) :) :)

  Kleta majka Bulgariq!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 89. 90 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  До коментар [#35] от "xm...":

  "прошката не е поискана от убеденото неприемане на такива деяния и разкаяние за стореното, сам знае, че е в пълен разрез с нормите на обществата, от които идват те и които норми сам пасторът си знае, че са дълбоко вкоренени в тях, а поради пресметлиявия страх от кофти последици за тях, ако се разбуди така уютно приютилият ги гостоприемник."

  Именно. Живелите при соца вероятно помнят същата картинка - в момента, в който изключат някого от БКП-то, спонтанно се затичват група високо-съзнателни граждани при партийния секретар да го уверят, че те в никакъв случай не биха постъпили така. Не че някой ги накарал или защото особено вярват, че стореното е лошо, а защото пресметливо пазят собствените си безценни кожи и бързат да се присъединят към силната страна.

 90. 91 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Лично познавам няколко мюсюлмани,които са приели християнството.И са живи и здрави и до днес и никой мюсюлманин не ги е убил или нападнал по какъвто и да е начин.И друг път е ставало въпрос,че всяка религия се тълкува по различен начин от различните народи и етноси.Исляма на Балканите се отличава със сравнително голяма толерантност към другите религии.За арабските държави,Пакистан и Афганистан нещата са различни.
  [quote#83:"mushashi"][/quote]
  Вероятно познаваш много повече мюсюлмани, които ядат и то на публични места свинско. Предполагам, че живеят в България или при условия близки до българските. Сам посочваш някои разлики. Вероятно на други места споменатите мюсюлмани изобщо няма да си помислят за подобни волности. Защото развръзката е ясна и неизбежна. място не биха си помислили. Всъщност след установяването в България на няколко хиляди мигранти/бежанци/нашественици/терористи вероятно и тук не е безопасно за позволили си подобни волности. Справка: Германия. А много от новопристигналите са убедени, че трябва да унищожат християните. Те го заявяват открито. И действат открито. Официалните власти търсят начин да прикрият случващото се или поне удобни формулировки за да го обяснят.
  П.П. Не съм изтъкнат патриот. Често критикувам държавата, елита, ... По-скоро някои могат да ме определят като родоотстъпник. Трябва да оценяваме хората и процесите не само с да и не.

 91. 92 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Не ги екстрадират и не им отнемат статута, поради няколко причини:1. Страните им не ги приемат, твърдят че нямало доказателства, че са техни граждани.2. Не ги екстрадират защото в страните им щели да ги преследват.3. Не могат да ги намерят, получилите известие за екстрадиране са минали в нелегалност.Дори и лежалите в затвора за изнасилване на деца не ги екстрадират... Та очаквай си колкото искаш.
  —цитат от коментар 85 на areta

  1. ЕС, който ръси милиарди за развитие на трети страни, трябва да обвърже парите със задължение за ефективно сътрудничество. Въпросните страни моментално ще започнат да припознават като граждани всички, които ЕС им посочи.
  2. По този въпрос нищо не може да се направи, но все пак сигурните държави са достатъчно, та поне от техните граждани да се отървем.
  3. Глупост, произтичаща от законодателството - първо им дават срок да се съобразят доброволно с решението за екпулсиране, т.е. да имат време да се укрият или да убият няколко неверника, ако предпочитат. Това трябва да се поправи!

 92. 93 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  "срещу християните се упражнява насилие от други бежанци". Ислямът е нетолерантен към различните и това е главната причина тези хора да не бъдат добре дошли в Европа.

 93. 94 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Ами не всяка интеграция е успешна.
  Например убиецът е неуспешно интегриран...

  Шегувам се. Неуместно.
  Но много пъти съм казвал, че интеграцията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минава през смяна на религията. Другото е бошлаф и замитане под килима на проблеми, които рано или късно ще се покажат и ще ни "изненадат" в гръб.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 94. 95 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Неудобната истина е тази - ако тези мигранти искат да станат ЧАСТ от западното общество, те трябва да приемат културата му. Включително и религията.

  Това вече не може да бъде затрупвано с политкоректност, защото ако в миналото миграцията е била постепенна и почти неусетна, днес тя е взривна.

  Ако това не се каже на висок и ясен глас, Европа я чака съдбата на България - където имаме НЕИНТЕГРИРАНО турско малцинство и НЕИНТЕГРИРАНО циганско малцинство. И двете малцинства живеят в гета или гетовизирани райони на държавата. И това е така от столетия.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 95. 96 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 955 Неутрално

  "Разследването по случая още продължава, междувременно жената беше погребана. Пастор Карл-Фридрих Вакербарт разказа на ДВ, че на погребението мюсюлмани го наобиколили спонтанно, за да поискат прошка. Те е опасявали, че отново може да се надигне истерия срещу всички мюсюлмани. Независимо, че в техните родни страни битуват други убеждения, мюсюлманите в Германия никога няма да посегнат на живота на някого, защото той е сменил религията си, убеждавали го те. Пастор Вакербарт не знае за други подобни случаи в околността.".
  Колко са убедителни молещите за прошка мюсюлмани! Ние трябва да им вярваме. Като истински християни да им съчувстваме, че те ще живеят в страх от евентуална истерия срещу общността им. А те какво правят за да предотвратят тази "истерия"? Без да оправдавам подобна "истерия" (според мен има доста по-точни думи) се опитвам да разбера появата ѝ. За живеещите и живелите дълго в България не е трудно. Ако трябва да бъда искрен дори се съмнявам, че са поискали прошка. Дали пасторът не търси "правилно" обяснение. По обективни причини. В същото време разследването продължава. И ще продължава . За ясен случай случай. Разследващите трябва да формулират правилно случая. Вече са изказали предположения. Но подобни случаи са много. Необходимомо е и разнообразие в заключенията. Които вече дразнят обществеността. Които ще започнат да вбесяват. Всички разбират същността на проблема. Убеден съм, че официалните власти и някои определени групи от обществото също. Но по някакви причини говорят различни неща. Призовават за толерантност. За спазване на законите. Според които трябва да наблюдаваме внимателно случващото се. И да съчувстваме на извършителите на терористични актове. Разбира се и на жертвите. Законите не позволяват да се противодейства на нашествениците. Законите не позволяват да не се допускат нашествениците. Дали не е време да се променят тези закони?

 96. 97 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  https://pbs.twimg.com/media/C_OjZHmWAAQwx4Z.jpg

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 97. 98 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Просто за такова насилие незабавна екстрадация с въвеждане на биометричните данни в система и доживотна забрана за влизане в ЕС.Включително за копеленцата,участващи в мобинга над съученик и подителите им.За убиеца и подбудителите,доживот без замяна в единична килия,да не радикализират някого

 98. 99 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Да те убият защото на някой не му харесва мисленето ти е отвратително! Нооооо....Приемат християнството не защото особено си падат по тази религия, а за да си увеличат шансовете за оставане в Европа. Като християни имат още един коз - твърдят че ще бъдат религиозно преследвани, ако ги върнат. Което вероятно е истина, но не променя използваческите им мотиви за конвертиране. Ама нали някак звучи кофти да разобличаваш "християни". Въпросните "християни" биха се конвертирали и в сатанизъм, ако ще имат изгода. Пък свещениците хвърлят всички усилия да защитават новопокръстените, щото паството им и без това непрекъснато намалява и нямат особен шанс да прилъжат от местните... като няма риба и ракът е риба. К'вото дойде, няма сега да изпадаме в подробности и да ги питаме за мотивите. Пък и да ги питаме, на новите не им е проблем да ни кажат точно това, което е "правилно" да чуем.Рядко се случва някой да конвертира по искрени подбуди. Само че няма как да докажеш дали подбудите са искрени или е по изгода.
  —цитат от коментар 82 на areta


  Дори в случаите,в които е така това значи че не са фанатични мюсюлмани и са конформисти,които по-вероятно да се съобразяват с установения у нас ред.Което не е никакъв проблем,защото всеки от нас се съобразява и с норми,с които не е съгласен

 99. 100 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 655 Неутрално

  конвертит бил подложен на мобинг?!
  —цитат от коментар 61 на осмоъ


  Мда, и аз застанах мирно като го прочетох.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK