Как крайнодесен войник се престори на бежанец в Германия, за да извърши терористично нападение

Снимката е архивна.

© Fabian Bimmer, Reuters

Снимката е архивна.През януари 2014 г., ръководителят на френска военна академия отхвърля магистърската дипломна работа на елитен офицер от германската армия. Причината – германецът твърди, че правата на човека може да доведат до геноцид над западните раси.


Учен, нает да оцени дипломната работа, докладва в Бундесвера, че тя включва расистко и националистко съдържание. Ръководителите на войника обаче решават да не го наказват, за да не попречат на кариерата му.


Сега мъжът на име Франко А. е в ареста и очаква обвинения, задето е използвал фалшива идентичност, за да се представи за търсещ убежище. Разследването трябва да установи дали той е планирал терористично нападение, с надеждата то да бъде приписано на мигрантите, търсещи закрила.
"Щеше да има атака", заяви министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен, описвайки "ужасяващия" сценарий. "Щеше да има оръжие с отпечатъци. Щяхме да ги проверим и те да съвпаднат с тези на сирийски бежанец".


Откритието се превърна в огромен скандал на тема крайнодесния екстремизъм в Бундесвера и доведе до претърсването на всички казарми за нацистки сувенири.


Перфектният войник


След като предупрежденията на французите са били игнорирани, до разкритието на плана на Франко А. се е стигнало благодарение на австрийската полиция. Австрийските сили на реда са го заловили как се опитва да си прибере заредено оръжие, скрито в тоалетната на летището във Виена.


След това германските власти са открили, че той е откраднал муниции и ги е скрил в дома на свой 24-годишен съучастник, а в казармата му във Франция са били намерени свастики и артефакти от нацистката армия – Вермахта.


След края на Втората световна война, германската армия е била основана наново, за да отхвърли всякакви връзки с Вермахта. Новият Бундесвер от 1955 г. е демократична институция на "войници граждани", която има правото да отхвърля неморални нареждания.


Но в случая на Франко А. вече направените инвестиции в един перфектен войник, включен в малцината обещаващи, изпратени да учат в елитен военен колеж във Франция, се оказват по-важни от гражданската отговорност на армията, отбелязва агенция "Ройтерс".


"Когато магистърската му тези твърди, че имиграцията води до генетичен геноциц върху западните народи, би трябвало на всекиго да му стане кристално ясно, че става въпрос за нацистки идеи", заяви Фон дер Лайен.


Франко е получил устно мъмрене и му е било позволено да пренапише дипломната си работа. След завършването, е бил пратен във френско-германската войскова част в Илкирх (Франция) – престижно поделение, което символизира поствоенното сближаване между Париж и Берлин.


В същото време той се регистрира като търсещ убежище под името Давид Бенямин и лъже имиграционните власти, че е френскоговорящ бежанец, който не знае нито дума германски. За да се яви на насрочените интервюта, пътува от базата си във Франция.


Необходимата реформа


От Втората световна война насам германските правителства приемат защитата на правата на човека и опозицията срещу екстремизма като начин да компенсират за престъпленията на нацизма и да си върнат доверието на съюзниците. Когато германската армия рядко бе пращана в чужбина и то предимно на мироопазващи мисии, това бе по-лесно. Но сега партньорите настояват най-голямата европейска икономика да поеме по-голяма част от поддържането на сигурността в Европа.


Как крайнодесен войник се престори на бежанец в Германия, за да извърши терористично нападение

© Fabrizio Bensch, Reuters

Като отхвърля позорното минало, армията губи историческия наратив, често използван за изграждане на боен дух. За съратниците на Франко снимките на войници в облекло от войната са били приемлив реверанс към историята. Но германските регулации твърдят друго и Фон дер Лайен спечели широка подкрепа да стигне до дъното на историята.


През уикенда прокуратурата нареди всички казарми да бъдат претърсени за подобни реликви. "Образът ни страда от такива случки", каза главнокомандващият Фолкер Викер. Фон дер Лайен заяви, че ще отговори на разкритията за крайнодесни симпатизанти в германската армия с реформа във въоръжените сили, включително в правилника с основните принципи, на които те се опират в постнацистката ера, предаде агенция "Ройтерс".


В парламентарната комисия за отбраната Фон дер Лайен заяви, че в момента е в ход "широк процес" на реформа в ръководните структури "от войниците до генералите, от помощниците до министъра", съобщи ДПА.


Тя каза, че реформата ще включва промени във функциите на ръководството, дисциплинарни мерки, политическо обучение на войниците и в правилника за начина, по който Бундесверът се отнася към историческите военни традиции в страната.


Планът бе обявен ден след задържането в югозападната част на страната на Максимилиан Т., трети заподозрян за участие в крайнодесния заговор. Има и трети заподозрян, който е цивилен.


Министърът, която бе критикувана за критиката си към към цялата армия, се извини за думите си и похвали работата на мнозинството от 250 000 германски войници.


Подкрепа за военните


Военните намериха подкрепа на неочаквани места.


Тобиас Пфлюгер, вицепредседателят на пацифистката партия "Левица", заяви, че от тях се изисква невъзможното – да играят по-активна роля в Европа, но и да отхвърлят миналото си.


"Ако изпращате германски танкове на границата между Русия и Литва, не можете да забравите историята", каза той, коментирайки батальоните на НАТО, изпратени за защита на балтийските съюзници.
"Там е имало германски танкове преди и те са правили нещо. Има историческа отговорност и Германия трябва да бъде много внимателна".

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Давид Бенямин ама хич не звучи като арабско име.
  Да беше се кръстил мемет или мохамад щеше да е по-автентично.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 2. 2 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Добре, че от време на време някой бял немюсулманин вкуза във фокус.
  Малко разнобразие на фона на несекващите престъпления в Германия от страна на клетите бежанци(естествено предизвикани основно от амок, не от лоши намерения или от омраза).

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 3. 3 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 408 Весело

  Ако беше и приложил в дипломната работа и адаптирано към настоящето " Окончателното решение " , можеше да регистрира и партия

 4. 4 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1142 Любопитно

  Заглавие: "Как крайнодесен войник се престори на бежанец в Германия, за да извърши терористично нападение"

  Текст: "Разследването трябва да установи дали той е планирал терористично нападение, с надеждата то да бъде приписано на мигрантите, търсещи закрила."

  И присъдата, вече произнесена: "Щеше да има атака", заяви министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен, описвайки "ужасяващия" сценарий. "Щеше да има оръжие с отпечатъци. Щяхме да ги проверим и те да съвпаднат с тези на сирийски бежанец".

  Всичко е демократично, мирно, свободно. Мигранти няма, има бежанци. Те не са престъпници, а лекари и инженери....
  Ханс, ти си геврек........

  Знанието е сила, информацията - власт
 5. 5 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4222 Любопитно

  "Когато магистърската му тези твърди, че имиграцията води до генетичен геноциц върху западните народи, би трябвало на всекиго да му стане кристално ясно, че става въпрос за нацистки идеи", заяви Фон дер Лайен."

  Абсолютно, този тип с подобни налудничеви и конспиративни идеи още тогава е трябвало да бъде изритан от Бундесвера.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 6. 6 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Иначе човекът е имал съвсем добри намерения.
  Защо френските социалисти социопати не са одобрили дипломната му работа, в която ясно и точно е изложил тезата за гибелта на Европа?? Защото е истина и те го знаят, но нехаят- няма да имат електорат ако спрат наплива на неграмотни хрантутници....

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 7. 7 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4222 Любопитно

  "В същото време той се регистрира като търсещ убежище под името Давид Бенямин и лъже имиграционните власти, че е френскоговорящ бежанец, който не знае нито дума германски. За да се яви на насрочените интервюта, пътува от базата си във Франция."

  Между другото германските власти занимаващи се с бежанците трябваше още тогава да го арестуват този псевдо бежанец. Той (Франко) се е представял за сирийски християнин, който обаче забележете не знаел и думичка на арабски, а знаел само френски. Колко трябва да си тъп за да се вържеш на подобна история!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 8. 8 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Още когато излезе тази ИЗОЛИРАНА история предрекохме, че тя ще бъде раздухвана до крайна степен от ляво- толерастката меркелистка преса!

  Всички пропагандатори на Дойче Веле + нашите собствени грантове ще се изходят по нея!

  Само гледайте!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5547 Неутрално

  Смятам, че Франко е решил да докаже тезата си от отхвърлената дипломна работа, но е отишъл твърде далеч. Впрочем немските политици напоследък също са прекрачили доста граници...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Не трябва да им казват "крайнодесни" на такива, това са си просто крайнотъпи хора.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3835 Весело

  Още когато излезе тази ИЗОЛИРАНА история предрекохме, че тя ще бъде раздухвана до крайна степен от ляво- толерастката меркелистка преса!Всички пропагандатори на Дойче Веле + нашите собствени грантове ще се изходят по нея!Само гледайте!
  —цитат от коментар 8 на mr.lottalove.


  за сметка на това нито думичка за швейцарско решение касаещо българи , права , ценности ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  1. Той не е войник, а офицер.
  2. Задачата на всеки офицер е да пази суверена. Суверен в една демокрация е народът.
  3. Офицерът вижда заплаха за народа в лицето на прииждащи мюсулмани, които изнасилват, убиват и източват соцаилната система.
  4. Офицерът реагира, поема инициативата и решава да действа.
  Общо взето, това е историята.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 13. 13 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  1. Той не е войник, а офицер.2. Задачата на всеки офицер е да пази суверена. Суверен в една демокрация е народът.3. Офицерът вижда заплаха за народа в лицето на прииждащи мюсулмани, които изнасилват, убиват и източват соцаилната система.4. Офицерът реагира, поема инициативата и решава да действа.Общо взето, това е историята.
  —цитат от коментар 12 на СДС


  За щастие не се стига до 5 - довършва плана, избивайки невинни цивилни сънародници, само и само за да набеди лошите муслими. Както казах - крайнотъпи хора.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 14. 14 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1677 Гневно

  "Ако изпращате германски танкове на границата между Русия и Литва, не можете да забравите историята"

  Класическо дървено желязо от пацифист!
  Значи ако НЕ изпращаш германски танкове на границата между Русия и Литва, ЩЕ можете да забравите историята. Значи ако Хитлер не беше изпратил танкове то Сталин нямаше да навлезе в Полша и Финландия..

  подпис
 15. 15 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Докато Германия продължава да се бори с миналото си за да излъска настоящия си добродетелен имидж, не се усеща как ще изтърве бъдещето си.

 16. 16 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Една камара предположения на фона на десетките терористични актове извършени от "мигранти" и собствени граждани трето поколение муслими. Излишен труд си е направил младежа да приписва терористични актове на сирийски бежанец (доста нагласено и удобно), те мщсщлманите добре се справят и без подобни инсценировки.

 17. 17 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 550 Неутрално

  За намерени символи претърсват всички казарми. Но същевременно за извършени престъпления от мигранти не се предприема нищо и няма наказани.
  Какво точно отбранява министърката на отбраната?

  Sapere aude
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Да борим муслимските терористи като правим като тях, гениално решение типично за крайнотъпите путреоти хахаха.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 20. 20 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Не съм чул за някакви мерки срещу инфилтрирането на военнопрестъпници сред бежанците. От тази посока никой от управляващите ли не очаква опасност?

  Sapere aude
 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  Ако случая не беше в контекста на проблема с мигрантите, нямаше вероятно да намери такова отразяване.
  Що се отнася до самия случай и действията на въпросния Франко, няма как да се съглася, че видиш ли, с тероризма, миграцията и прочее проблеми, начина на справяне или обръщане на вниамнието на обществото към проблема, чрез..терористични актове.
  То ако беше така, значи и досега извършените актове са някакъв вид протест, вопъл и т,н,
  Няма как да гасиш пожар с бензин, което не значи, че не трябва да се гаси пожара.

 22. 22 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Трябва да се казва истината! Колкото и да е горчива! Безкомпромисно!
  И особено историческата истина, основана само на документални исторически факти!
  Но... подмолният препъни-камък е това, че от време оно победителите пишат и тълкуват историята за масова консумация...
  Именно за това трябва да се отстояват единствено историческите факти по документи.

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Човекът е много прав, но едва ли и някой ще го разбере.

  Тероризмът не е за подценяване. Ако си спомняте терористите с една атака събориха 2 небостъргача и убиха около 3000 човека.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2572 Любопитно

  Така е не разбрах кого е мислил да трепе набеденият нацист и защо е трябвало да крие в тоалетната оръжието си. Вероятноста да бъде убит при атентата е голяма така че не виждам за чий му е било нежно да се представя зя сирийски бежанец все едно щеше де бъде разпознат. За мен по-логично би било да почне отстрел на муслими със снайпер ако е нацист за какъвто го представят.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4222 Любопитно

  До коментар [#17] от "Сизиф":

  Наистина ли вярваш в това което си написал!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 493 Разстроено

  До коментар [#12] от "СДС":

  Вие нормален ли сте!
  Я погледнете календар около Вас и се ориентирайте коя година е!
  Дано да можете да осъзнете в каква тотална грешка сте!

  Модератора е неадекватен!
 28. 28 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1501 Гневно

  Не знам защо коментиращите защитават вапросния офицер, който всъщност е планирал атентат срешу невинни хора!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 29. 29 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#26] от "Иво":

  Ако можеш да ме обориш, може би ще си променя мнението.

  Sapere aude
 30. 30 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Германската армия е скопена, това е ясно и според мен исторически необходимо.
  Същото обаче трябва да се случи и с армиите на всички бивши комунистически страни, свързани тясно със СССР и днешна Русия.
  И особено армията на Русия!

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 31. 31 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4222 Любопитно

  До коментар [#29] от "Сизиф":

  Мога разбира се, започвам:

  Първо относно бежанската/имигрантска престъпност в Германия:

  http://www.dw.com/bg/ %D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE/a-36732878

  http://www.dw.com/bg/ %D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%89-%D0%B2-%D0%BA%D1%8C%D0%BE%D0%BB%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-24-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8/a-36689013

  След това за псевдо бежанците, които са терористи:

  http://www.dw.com/bg/ %D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%BD-%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82-n1/a-36307119

  http://www.dw.com/bg/ %D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0-%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/a-37364668

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 32. 32 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Какво стана с дормундският атентатор? Руснакът с позивни Sergej W.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 33. 33 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 493 Весело

  До коментар [#29] от "Сизиф":

  При подобен избор на аватар, кой очаквате да си прави труд за дискусия:)

  Модератора е неадекватен!
 34. 34 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#31] от "Иво":

  На български не знам дали ще открия нещо по темата, но ето нещо на немски:

  http://derstandard.at/2000035797463/Was-mit-straffaelligen-Asylwerbern-passiert

  http://diepresse.com/home/panorama/oesterreich/4941940/Jeder-zweite-Asylwerber-wird-angezeigt

  Sapere aude
 35. 35 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Ще ме извинявате, ама съм леко скептична към "нацистката" дипломна работа, защото тоя етикет се лепи твърде лесно. От статията разбирам, че човекът се притеснява за запада, западняците и западната цивилизация, а не конкретно за арийската раса, тука първо отклонение. Не виждам нищо против евреи и славяни, тука още една греда с тезата за "нацизма". Доколкото пишете, че е срещу мюсюлманите, това не е раса, така че и расизъм не е правилно. Въобще на мен ми звучи, че човекът може да бъде обвинен в доста неща, но не точно нацизъм.

  Отделно държа да отбележа, че преди пишехте как интеграцията била двустранен процес, но май радикализацията ще се окаже двустранна и ще стане страшно.

 36. 36 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#35] от "nemeria":

  "Учен, нает да оцени дипломната работа, докладва в Бундесвера, че тя включва расистко и националистко съдържание."

  Едва ли "лесно" са залепили "етикет".
  Както е написано след отхвърлянето от французина работата е дадена на специалист който е дал становище!
  Нацизма е грубо казано идеологически срещу всички, които не са "арийци".
  Заблуждавате са, като си мислите само за евреите, просто бързо след началото идва края на райха, затова не са се разспрострели...

  Модератора е неадекватен!
 37. 37 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#29] от "Сизиф":Мога разбира се, започвам:Първо относно бежанската/имигрантска престъпност в Германия:http://www.dw.com/bg/ %D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE/a-36732878http://www.dw.com/bg/ %D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%89-%D0%B2-%D0%BA%D1%8C%D0%BE%D0%BB%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-24-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8/a-36689013След това за псевдо бежанците, които са терористи:http://www.dw.com/bg/ %D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%BD-%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82-n1/a-36307119http://www.dw.com/bg/ %D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0-%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/a-37364668
  —цитат от коментар 31 на Иво


  ДВеле - ох, ох, ох...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 38. 38 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#31] от "Иво":На български не знам дали ще открия нещо по темата, но ето нещо на немски:http://derstandard.at/2000035797463/Was-mit-straffaelligen-Asylwerbern-passiert http://diepresse.com/home/panorama/oesterreich/4941940/Jeder-zweite-Asylwerber-wird-angezeigt
  —цитат от коментар 34 на Сизиф


  Всъщност ако четеш немски има много материали и новини. ВЪПРЕКИ тоталната информационна завеса и натискът над медиите.
  Но люгенпресето е направо жалко в безплодните си опити всячески да омаловажи факта, че броят на престъпленията рязко е нараснал последните 1-2 години.
  Стига се дотам, че да се казва 'жертви на камиона убиец', а не жертви на ислямистка атака. Скоро ще четем за някое изнасилване като 'жертвата на пениса насилник', без да се споменава арабина или южноафриканеца от другата страна на пениса.
  Жалка история. И за съжаление така процъфтяват крайнодесните и крайнолевите партии. Едните искат да гонят чужденци, другите са готови да убиват в името на приема на мигранти.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 39. 39 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  "Прогресивните" либерали бързат да лепят етикета "нацист" на всеки, който говори нещо различно от тях. Особено пък ако е нещо вярно - като това:
  "Когато магистърската му тези твърди, че имиграцията води до генетичен геноциц върху западните народи, би трябвало на всекиго да му стане кристално ясно, че става въпрос за нацистки идеи", заяви Фон дер Лайен."

  Жалко, много жалко. 3-4000 години са били нужни, за да се създадат уникални генофондове в Западна Европа - германската, френската, италианската нации, които са постигнали забележителни неща в науката, културата, прогреса... Нации, чиито мъже са били талантливи и работливи, а жените им - красиви. Сега всичко това, създавано с хилядолетия, ще изчезне за 2-3 поколения. Ще останат сирийци, сенегалци, и магребци.
  Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.

 40. 40 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Германската армия е скопена, това е ясно ...
  —цитат от коментар 30 на keen

  За германската армия не знам! Ама съм сигурен че в службите които се занимават с регистрация на "бежанците" има ПЪЛНИ ИДИОТИ!!! Иначе не мога да си обясня КАК са регистрирали този немски военен, не говорещ арабски, като "бежанец", а и с егаси и еврейското име "Давид Ненямин"!!!

  Нещо шашаво има в цялата история, както е отразена до сега в медиите.


  До коментар [#30] от "keen":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 41. 41 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#40] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Явно са решили, че е нетолерантно и расистки-стериотипно да се усъмнят, че някой не е от Сирия само защото не го докарва на външен вид, език и име. Или историята изобщо не е това, за което ни я пробутват.

 42. 42 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4222 Любопитно

  До коментар [#37] от "dgd":

  Да, една от най-големите германски медии. Какво лошо има в тази медия? :)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 43. 43 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4222 Любопитно

  До коментар [#39] от "Камен":

  Не можеш да спреш процеса на глобализация. Различните етнически групи и раси се смесват повече от когато и да е било преди в историята... в САЩ например до 60-те години на миналия век в някои щати е имало закони, които са забранявали смесените (между различни раси) бракове. Днес подобен расистки закон в свободна и демократична държава няма как да срещнеш. Това е положението дори и да не ти харесва.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 44. 44 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  "В същото време той се регистрира като търсещ убежище под името Давид Бенямин и лъже имиграционните власти, че е френскоговорящ бежанец, който не знае нито дума германски."

  е как. как на никой в имиграционните власти не им хрумва по някой от десетките знаци за това, че този човек е европеец. името, акцентът, поведението, нивото на интегрираност. това е въпросът, зададен още в заглавието на статията, и който ме глождеше от самото начало. и на който статията все пак не дава отговор.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 45. 45 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 493 Любопитно

  До коментар [#39] от "Камен":

  Не че нещо, но ако сте прав за тези генофондове формирани за 3000-4000 години как така ще се "разформират" за две поколения?

  Модератора е неадекватен!
 46. 46 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#39] от "Камен":Не че нещо, но ако сте прав за тези генофондове формирани за 3000-4000 години как така ще се "разформират" за две поколения?
  —цитат от коментар 45 на ivan_


  Формирането е трудно, разформирането става бързо. Ще дам пример, статуите на Буда в Афганистан, са ги създавали десетки години, а талибаните ги унищожиха за няколко часа. Двата небостъргача в САЩ са ги строили за години, а бяха нужни само няколко часа, за да бъдат разрушени... И така...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 47. 47 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#39] от "Камен":Не че нещо, но ако сте прав за тези генофондове формирани за 3000-4000 години как така ще се "разформират" за две поколения?
  —цитат от коментар 45 на ivan_


  Ей така - германките и италианките раждат по 1-2 деца, ако изобщо родят, защото според феминистката кауза е унизително да перат гащи и да шетат в къщи - те трябва да правят кариера.
  А "бежанците" идват с по 5-6 чавета. Ще видим след 2-3 поколения какво ще е в Западна Европа. Тоест, няма да видим, защото няма да сме живи - но си е точно геноцид.
  Поне ако държаха границите затворени, щяха да се смаляват малко по малко, пък след 2-3 поколения кой знае - може тренда да се обърне и да стане модерно да раждат и гледат деца. Но те - не, дай да поканим мюсюлмани и бежанци. Ами, ще ги претопят - както правилно е твърдял този човек в дисертацията си.

 48. 48 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#40] от "Мойше! Толкоз!!!":

  "Ама съм сигурен че в службите които се занимават с регистрация на "бежанците" има ПЪЛНИ ИДИОТИ!!! "
  Не са идиоти, а убити духовно, с "вързани ръце" да не ги обвинят в нацизъм, или холокост.

  Въпросният Франко А. е роден войник - всеки детайл е обмислил. С това еврейско име, Давид Бенямин, можеше да твърди, че е глухоням, или че говори иврит. Дори и за марсианец да се беше представил, минава границата на "политкоректните" пед@ли.

 49. 49 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#41] от "nemeria":

  или историята изобщо не е това, за което ни я пробутват.
  ..................
  че, не е точно така, не е .
  Просто - удобен повод да отвлекат вниманието от добрите и мили "бежанци".
  За техните изцепки мълчат като п...ки , но за този случай се е вдигнала цялата пропагандна машина на Меркел.
  Гьобелс сигурно гледа доволен отгоре.

 50. 50 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#46] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Виж сега, надявам се разбираш какво е генофонд?
  Примерите ти са интересни, но абсолютно неправилно подбрани!

  Модератора е неадекватен!
 51. 51 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#47] от "Камен":

  Добре, продължавам да питам, как това ще доведе до "разформирането" на европейския генофонд?
  Просто м

  П.С. Можеш да напишеш, че си използвал некоректно понятията, за да не се мъчим излишно!

  Модератора е неадекватен!
 52. 52 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#49] от "buljubei":

  Случая си е доста, доста сериозен!
  И проблема не е въпросния военослужещ!
  Проблема е, че командирите му не са взели никакви мерки, дори и след информирането им!


  Модератора е неадекватен!
 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7635 Неутрално

  От 250 000 войници все ще има няколко луди.

 54. 54 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#49] от "buljubei":Случая си е доста, доста сериозен!И проблема не е въпросния военослужещ!Проблема е, че командирите му не са взели никакви мерки, дори и след информирането им!
  —цитат от коментар 52 на ivan_


  Случаят е МНОГО интересен, и имам чувството че не всичко е изнесено в медиите, а изнесеното не е точно.

  Ако бях привърженик на конспиративни теории, щях да предположа че това е тест как работят службите занимаващи се с "бежанци", и още няколко теста. Поне едно е доказано без съмнение: Германец, неговорещ арабски, с типично еврейско (НЕ АРАБСКО) име е рагистриран като "бежанец".
  До коментар [#52] от "ivan_":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 55. 55 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Човека е решил да тества системата за регистрация на ,,бежанци,, с една съвсем безумна роля- арабин с юдейско име, френскоговорящ. Ако това мине, всеки канибал от ИД би могъл да ги баламоса и после да щъка сред нас. Тероризъм...глупости, имал бил скатани от учения няколко патрона. В дипломната си работа е много прав, белите хора, особено в северните части на континента са тези които останали по родните си места или разселили се в Америка, Австралия и т.н. са основните ,,виновници,, за големите открития в науката, техниката, медицината и т.н. Това се дължи основно на добрите гени, плод на десетки хиляди години селекция и еволюция. Ако кръстосаш жребец многократен шампион в надбягвания с някоя циганска кранта може и да се получи що годе приличен кон, но съвсем не на нивото на бащата.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 56. 56 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1319 Весело

  Боже, каква гавра със службите за бежанци! Записва се с еврейско име (очевидно съвсем преднамерено) ама в ролята на бежанец и на тия не им светва веднага червената лампичка, че ги пързалят!? Мдаааа... забележителни олигофрени...

 57. 57 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#7] от "Иво":

  "Колко трябва да си тъп за да се вържеш на подобна история!?"

  Амиии... очевидно колкото служител в имиграционното :)

 58. 58 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#28] от "Cassi":

  Планирал?! Що ли ми се струва, че тепърва

  "Разследването трябва да установи дали той е планирал терористично нападение, с надеждата то да бъде приписано на мигрантите, търсещи закрила."

  Ама това явно са подробности, ето и министърката вече ЗНАЕ със сигурност, че атентат щяло да има...

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Доживяхме да видим Майнорити Репорт в действие - да предотвратим престъплението преди още някой да си е помислил за престъпление. Браво! Велика демокрация!

 61. 61 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1436 Любопитно

  Човека е решил да тества системата за регистрация на ,,бежанци,, с една съвсем безумна роля- арабин с юдейско име, френскоговорящ. Ако това мине, всеки канибал от ИД би могъл да ги баламоса и после да щъка сред нас.
  —цитат от коментар 55 на gripen


  Ако съм на мястото на адвоката му, ще пледирам точно това.
  Значи, колкото повече чета за тази история, толкова по-абсурдна и безумна ми се струва и наистина почвам да си мисля, че точно това е била основната идея на всички - някаква своеобразна проверка на подготвеността на миграционните служби. А не някакво си предполагаемо подготвяне на атентат. Не разбирам защо раздухаха тази история, след като няма нито едно доказателство в нейна подкрепа, а само предположения. Явно германските служби се усетиха колко уязвими са с тази безхберна система за прибиране на куцо и сакато и, че експеримента на този военен им показа оцапаните гащи, затова сега се мъчат всячески да отклонят вниманието в друга посока.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK