Близо половината млади туркини са се съгласили на уреден брак

Близо половината млади туркини са се съгласили на уреден брак

© Associated Press45 процента от туркините на възраст между 15 и 24 години са се съгласили на уреден брак, а 35 процента са сключили брак с избран от тях мъж през 2016 г., сочат данни на доклад на Турския статистически институт, цитирани от в. Хюриет дейли нюз" и БТА.


По данни на доклада едва 2.6 на сто от жените в Турция са се запознали със съпрузите си в интернет. Същевременно 33 процента от турските мъже също са се съгласили да сключат уреден брак, докато 45 на сто сами са избрали съпругата си.


Според данните на доклада процентът на младите хора от цялото население е най-висок в югоизточния турски окръг Хаккяри (25%), следван от други два югоизточни окръга - Шърнак и Сирт.
Нивото на безработица сред младите жени през 2016 г. е било 23.7 на сто, докато отчетената безработица при младите мъже е била 17.4%.


"Хюриет дейли нюз" цитира данни от проучване за удовлетвореността от живота сред младите хора в Турция, съгласно които 70 процента от жените и 60 на сто от мъжете на възраст между 18 и 24 години са казали, че са щастливи.


Основна причина за щастие според повечето млади хора е здравето, следвано от любовта и успеха, сочат резултатите от проучването. По данни на анкетата 63 на сто от младите туркини и 64 процента от мъжете са доволни от образованието си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  "По данни на доклада едва 2.6 на сто от жените в Турция са се запознали със съпрузите си в интернет. " - това лошо ли е?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 2. 2 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  Началото на края на светска Турция. Чакаме коментар от Ети. :)

 3. 3 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2788 Весело

  ...Според данните на доклада процентът на младите хора от цялото население е най-висок в югоизточния турски окръг Хаккяри (25%), следван от други два югоизточни окръга - Шърнак и Сирт...

  Кюрдите се размножават успешно...

 4. 4 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Някой може ли да обясни, какво точно означава уреден брак? Тези момичета са били принудени от родителите си или чисто и просто са се съгласили да се омъжат за някого, намерен от родителите им.

  В статията липсва информация за това, как тези проценти са се променяли през годините, т. е. има ли промяна реално погледнато, или в Турция винаги си е било така.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Любопитно

  До коментар [#4] от "EP":

  Аз пък не виждам нищо лошо в ''УРЕДЕН БРАК''!!!
  Абсолютно , като баща на три деца го предпочитам пред БЕЗРЕДНИЯ БРАК И БЕЗСМИСЛЕНИТЕ РАЗВОДИ!!!!

  karabastun1@abv.bg
 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Неутрално

  "По данни на доклада едва 2.6 на сто от жените в Турция са се запознали със съпрузите си в интернет. " - това лошо ли е?
  —цитат от коментар 1 на bludniq_sin

  Явно. Щом са сложили това "едва" ...

 7. 7 Профил на choKo
  choKo
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Да си говорим честно сега, данните споменати в статията не са никак лоши. За какво им трябва интернет да се запознаят като знаем отлично добре какви откачалки има няма значение от какъв пол са.

 8. 8 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2578 Весело

  Уреденият брак те освобождава от отговорност.
  Но уреденият брак учи хората да не се чувстват отговорни и прехвърлят правата си на управляващите.
  Само управляващите губят от това, че се налага да управляват без да обясняват.

  подпис
 9. 9 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 501 Неутрално

  И при лъжепрофета им Мохамед харема му не беше по любов. Беше с цел да ссе задоволи, след трудна битка. И искаше повече мъжки деца, да следват неговата пътека. При жените знаеше, те се съмняват и бързо щяха да пратят в лудницата, ако имаше преди 1500 години такава

  Браковете на туркините сигурно се уреждат между желащият за женене и бащата, срещу "скромно" заплащане. Платена любоя, както е на български

  Es muß Geld fließen!
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Весело

  Някой може ли да обясни, какво точно означава уреден брак? ... В статията липсва информация за това, как тези проценти са се променяли през годините, т. е. има ли промяна реално погледнато, или в Турция винаги си е било така.
  —цитат от коментар 4 на EP

  Много искате!.
  В пропагандата това е основен принцип - да не се дават подробности, внушенията да са "по принцип" и всичко да е в ударна кратка форма.

  Аз съм от последните, които биха защитавали Ердоганова Турция, но в случая "уреждането" е по-скоро обективно обусловено в общество с голямо и многодетно селско население, където наследяването и "менажирането" на имота е от решаващо значение, при това не само за булката и младоженеца, но и за целия род.

 11. 11 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#4] от "EP":

  Някой може ли да обясни, какво точно означава уреден брак? Тези момичета са били принудени от родителите си или чисто и просто са се съгласили да се омъжат за някого, намерен от родителите им.
  ------------------
  В повечето случаи второто, но в някои и първото.
  Щом са в крайна сметка щастливи след втория или първия вариант- няма нищо лошо, въпрос на културни особености.
  Но в същото време тези културни особености не са съвместими с културните особености на ЕС, поради което Турция няма място в него.
  И това не е наказание, а просто реалност.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 12. 12 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#4] от "EP":Аз пък не виждам нищо лошо в ''УРЕДЕН БРАК''!!!Абсолютно , като баща на три деца го предпочитам пред БЕЗРЕДНИЯ БРАК И БЕЗСМИСЛЕНИТЕ РАЗВОДИ!!!!
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  Ама аз точно това питам - какво означава уреден брак.

  Ако леля ми и братовчедка ми са ме запознали с някакъв мъж и аз съм се омъжила за него, това е уреден брак, нали така? А ако съм се запознала с мъжа ми в някакъв бар, това означава, че сама съм си избрала съпруга.

  В статията липсва информация за това, как стоят нещата в останалите държави по света. Аз, честно казано, нямам впечатление, че туркините са някакви подтиснати жени. Напротив, супер наперени са, със самочувствие.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 13. 13 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4177 Любопитно

  какво точно означава уреден брак? Тези момичета са били принудени от родителите си или чисто и просто са се съгласили да се омъжат за някого, намерен от родителите им.
  =======
  И двете със сигурност. Дори може да има и трети вариант .... семействата да се опознаят , преди да са се сгодили , познаващите се вече млади....
  И въобще , под "уреден брак" , са сложени много варианти.
  Аз пък не знам какво е неуредения брак....
  До коментар [#4] от "EP":

  Bukalemun
 14. 14 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#4] от "EP":

  Каква е разликата според теб между принудени от родителите и съгласи ли се с родителите?

  Правиш грешката да мислиш по въпроса през собственият си мироглед!
  Тези хора живеят по различно, с други обичаи.
  След като баща ти или съпругът ти може да те заколи без последствия пробвай се да анализираш разлика между прунуда и съгласие?

  И в този тип страни като цяло е традиция подобно нещо.
  Също така има и друга традиция - всеки мъж от семейството на младоженеца може да прави секс с младоженката, как ти се струва на теб с твоите разбирания?

  Знаеш ли че в Турция в частните клиники се предлага срещу заплащане услугата "възтановяване на химен", я се запитай защо ли има търсене за подобна манипулация?

  Модератора е неадекватен!
 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Неутрално

  До коментар [#8] от "Иван К":

  Авер, я пий една ракия преди да пишеш за ''Само управляващите губят от това, че се налага да управляват без да обясняват'' - Мани управляващите - предпочиташ ли децата ти да имат / по темата /- ''УРЕДЕН БРАК'' или БЕЗРЕДеН БРАК И БЕЗСМИСЛЕНИ РАЗВОДИ!!!!

  karabastun1@abv.bg
 16. 16 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4417 Любопитно

  "45 процента от туркините на възраст между 15 и 24 години са се съгласили на уреден брак, а 35 процента са сключили брак с избран от тях мъж през 2016 г., сочат данни на доклад на Турския статистически институт, цитирани от в. Хюриет дейли нюз" и БТА."

  Ужас!? Нормално ли е в уж светска, демократична и правова (за модерна няма и да споменавам) държава да има толкова висок % на уредените бракове!????

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 17. 17 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":

  Естествено! Какво по-хубаво от това да споделиш живота и леглото си с абсолютно непознат мъж, който може изобщо да не ти харесва. Браво, браво....

  А какво му е лошото на развода? Това е начин да се поправи извършена грешка и да се потърси втори шанс в живота. Личната свобода и щастие са на първо място. Трябва ли човек да бъде нещастен цял живот, защото Обществото и Карабастун не одобряват разводите?

  SAVE EUROPE!!!
 18. 18 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Ако леля ми и братовчедка ми са ме запознали с някакъв мъж и аз съм се омъжила за него, това е уреден брак, нали така?
  —цитат от коментар 12 на EP


  Баща ти те познава от малка. Естествено, не иска всичко да изглежда, все едно е само заради пари ти да се запознаеш с бъдещият си мъж. Трябва и малко романтика.

  Проодават ги по възраст от 14 години, бащата решава, кога дъщеря му ще спи с мъжа си, може при късмет да е на 18 години.
  Имало е го и при Средновековието в Западна Европа. Омъжвали са ги срещу заплащане към 19-21 години момичетата де

  Es muß Geld fließen!
 19. 19 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#4] от "EP":Щом са в крайна сметка щастливи след втория или първия вариант- няма нищо лошо, въпрос на културни особености.Но в същото време тези културни особености не са съвместими с културните особености на ЕС, поради което Турция няма място в него.И това не е наказание, а просто реалност.
  —цитат от коментар 11 на qwertqwert


  Съгласна съм, но пък от друга страна не трябва да забравяме това, че в Европа живеят милиони турци. В Германия има провинции, които са си направо турски вилаети.

  Културни различия определено има - европейците вече дори не сключват брак. Доколко това е култура, не знам. Семейството в Западна Европа загуби значението и ролята си. Милиони деца живеят само с един родител. Кое е по-добро за обществото, само времето ще покаже.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 20. 20 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Поддръжници на Ердоган се сбиха с кюрди и арменци във Вашингтон

  Визитите на Ердоган ,където и да са са съпътствани с сблъсъци ,кръв и смърт .Клипа е отдоло.България трябва да стой много далече от Турция занапред.Ограда ,модерна армия за да държим злото отвън нашите предели на страната .

  https://www.youtube.com/watch?v=K7S2f-FwAf0


  Двама души са арестувани по време на спречкване пред резиденцията на посолството на Турция във Вашингтон след срещата на турския президент Реджеп Ердоган с Доналд Тръмп в Белия дом, съобщава АФП.

  Местни медии информират, че поддръжници на Ердоган и охраната пред посолството се сбили с кюрдски и арменски протестиращи, които обвиняват турския лидер в грубо нарушаване на човешките права.

  Ердоган се срещна с Тръмп в Белия дом по време на визита, която цели да подобри обтегнатите отношения между двата съюзника.

  След като турският президент напусна Белия дом, напрежението по кюрдския въпрос се прояви по улиците на Вашингтон.  Ердоган посети посолството, където демонстрантите принудиха местните власти да затворят близките улици.

  Полицията първоначално успя да раздели групите, но впоследствие численото им превъзходство и изкусните им маневри доведоха до сблъсък между враждебните групи.

  Видеоматериали показват протестите и сблъсъците между групите.

  Нищо лошо не правим. Просто поздравяваме нашия президент, каза симпатизант на Ердоган.

  Демонстранти от другата група пък обвиняват Ердоган за насилието.

  В крайна сметка полицията във Вашингтон изпрати допълнителни сили и възстанови реда.

  9 души са пострадали, те са откарани в болница, един е в критично състояние

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Весело

  ... няма нищо лошо, въпрос на културни особености.Но в същото време тези културни особености не са съвместими с културните особености на ЕС, поради което Турция няма място в него.И това не е наказание, а просто реалност.
  —цитат от коментар 11 на qwertqwert

  Не се излагайте, плз!
  В Европа и особено в "старите" от ЕС, където се провеждат ежегодно "балове на дебютантките"?
  Където синьокръвките "фон", "дьо" и останалите се женят предимно помежду си?
  Или принц Едуард е срещнал Кейт Мидълтън в Интернет? Или някой от Ротшилд?
  Където Испания, Британия, Белгия, Швеция ..., разните му там хергогства са още монархии?
  Хайде да не ровим сламките на чуждите!

 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11024 Неутрално

  Или 12% от турските мъже не си признават уредените бракове или има многоженство :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1092 Весело

  Туркините са "уредени", но щастливи. Щом ги влече, кой съм аз, че да ги съдя...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 24. 24 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4417 Весело

  До коментар [#2] от "foxa5":

  Днеска е на смяна във форума ще напише нещо забавно и под тази статия. :)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 25. 25 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Ако леля ми и братовчедка ми са ме запознали с някакъв мъж и аз съм се омъжила за него, това е уреден брак, нали така?
  —цитат от коментар 12 на EP


  Струва ми се че се правиш на луда. туркиня ли си? Ако са те запознали не е уреден брак. Ако са те накарали да се омъжиш за него (независимо дали насила или с убеждаване колко е добре това за всички), вече е уреден брак.

 26. 26 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4177 Неутрално

  ? А ако съм се запознала с мъжа ми в някакъв бар, това означава, че сама съм си избрала съпруга.
  =========
  .......но пак може да попаднеш в графата на уредените бракове !
  После предстои запознанства със семействата , позволение (rıza) , като се почне от най старите ....те да кажат ДА ......
  В Турция , тия неща никак не са формални !
  В югоизточна Турция например , доста млади влюбени бягат в големите градове като Истанбул , Анкара и Измир , при условие, че не е имало съгласие между двете фамилии......особенно ако си дължат една на друга кръвно отмъщение !
  При кюрдите става така по някога.....
  До коментар [#12] от "EP":

  Bukalemun
 27. 27 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Туркините са "уредени", но щастливи. Щом ги влече, кой съм аз, че да ги съдя...
  —цитат от коментар 23 на CINZANO - върнете старият дизайн!

  И така бяха еврейките в Германия, до 1933 г., женеха се само за други евреи. Рядко евреин и немец, както беше с първата му братовчека, Адолф Хитлер и доста по-младата дъщеря на сестра му, която се влюбва в евреин. Макрая се самоубива, понеже любовта им е невъзможна

  Es muß Geld fließen!
 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4417 Любопитно

  Знаеш ли че в Турция в частните клиники се предлага срещу заплащане услугата "възтановяване на химен", я се запитай защо ли има търсене за подобна манипулация?
  —цитат от коментар 14 на ivan_


  В много клиники по света тази услуга е популярна. Например в Китай знам, че са популярни. А, причината е, че все още една голяма част от китайските мъже предпочитат жените им да се девствени преди брака. Но, с времето това остаряло консервативно разбиране се променя и там...

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#4] от "EP":Аз пък не виждам нищо лошо в ''УРЕДЕН БРАК''!!!Абсолютно , като баща на три деца го предпочитам пред БЕЗРЕДНИЯ БРАК И БЕЗСМИСЛЕНИТЕ РАЗВОДИ!!!!
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  Теб така ли те ожениха, с уреден брак? Намериха ти една жена и ти я дадоха да я осемениш три пъти. Че си ОК да отнемеш правото на собствен избор на децата си е ясно, но можеш ли да гарантираш, че ще бъдат щастливи и няма да стигнат до развод с избрания от теб партньор?!? Или си ги научил каквото каже тате това е, хубаво лошо няма значение, мълчат и търпят. И ти за родител се имаш. Верно си бастун, черен, бял все тази.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 30. 30 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Правиш грешката да мислиш по въпроса през собственият си мироглед!
  —цитат от коментар 14 на ivan_


  Съгласна съм!

  Трудно е човек да разбере различното. Честно казано, за мен единственото важно нещо е, дали тези жени са нещастни.

  Между другото, в Германия възстановяването на химена се заплаща от здравната каса :). С една дума, аз внасям в касата пари, с които се прави точно това - операции за възстановяване на химен. И да, потресаващо е! Само исках да кажа, че не е така само в Турция. И в Европа го има това и си е напълно законно.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 31. 31 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Правиш грешката да мислиш по въпроса през собственият си мироглед!
  —цитат от коментар 14 на ivan_


  Съгласна съм!

  Трудно е човек да разбере различното. Честно казано, за мен единственото важно нещо е, дали тези жени са нещастни.

  Между другото, в Германия възстановяването на химена се заплаща от здравната каса :). С една дума, аз внасям в касата пари, с които се прави точно това - операции за възстановяване на химен. И да, потресаващо е! Само исках да кажа, че не е така само в Турция. И в Европа го има това и си е напълно законно.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 32. 32 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#4] от "EP":Аз пък не виждам нищо лошо в ''УРЕДЕН БРАК''!!!
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  Ама разбира се. Къде по-лесно е някой друг да взема решения вместо тебе и например да ти "дава" заплата.

 33. 33 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 225 Весело

  Че тва си е чиста проституция. Пък после плюете по рпоститутките...

 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4417 Любопитно

  До коментар [#27] от "slan777":

  Някъде бях, чел, че в Германия след началото на 20-ти век се е наблюдавало увеличение на смесени бракове между евреи и неевреи (германски християни). Това е била уж една от причината Хитлер да намрази евреите, защото били се смесвали с "чистите" арийци.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Весело

  До коментар [#27] от "slan777":Някъде бях, чел, че в Германия след началото на 20-ти век се е наблюдавало увеличение на смесени бракове между евреи и неевреи (германски християни). Това е била уж една от причината Хитлер да намрази евреите, защото били се смесвали с "чистите" арийци.
  —цитат от коментар 34 на Иво

  По-добре спрете да четете глупости.
  Смесените бракове били виновни, ръйшли!
  Като ви се чете обосновка - четете Гьобелс. Той поне се обосновава с проценти ...

 36. 36 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#27] от "slan777":Някъде бях, чел, че в Германия след началото на 20-ти век се е наблюдавало увеличение на смесени бракове между евреи и неевреи (германски християни). Това е била уж една от причината Хитлер да намрази евреите, защото били се смесвали с "чистите" арийци.
  —цитат от коментар 34 на Иво


  Това го твърдиш ти. Смесеният брак между евреин и немец 1933 г. е само изключение, е както сега в Бълария между българин и циганка. Мешим се след хилядотелия заедно , и кръвно вече.
  Адолф Хитлер е мразил във Виена купувача на картинисите си, който бил евреин. Много за него не знам, не ме и е интересувало.

  Es muß Geld fließen!
 37. 37 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4177 Неутрално

  Правиш грешката да мислиш по въпроса през собственият си мироглед!
  Тези хора живеят по различно, с други обичаи.
  ===========
  Хе.......:).....кой мироглед , Кой ?
  Онзи който го имали и предшествениците ти , само до преди 60.....70 години ли ?
  И днес , ти който си го забравил , се пъчиш , че това е еволюция и си мислиш , че си нещо повече ли ?
  Да ти имам мирогледа аз......:)
  До коментар [#14] от "ivan_":

  Bukalemun
 38. 38 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 496 Неутрално

  [quote#21:"xm..."][/quote]

  Много добър коментар!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 39. 39 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4417 Любопитно

  Малко статистика по темата, но за ЕС.

  Най-много родени извънбрачни деца в ЕС има в България - 58,8%:

  http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Marriage_and_divorce_statistics

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 40. 40 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#21] от "xm...":

  Не си напълно прав.Една царска особа,наречена Симеон Сакскобургготски се е оженил за най-обикновено момиче без благородническа кръв.Е баща й е бил един от най-богатите банкери в Испания,ама наш Симеончо е нарушил традицията.Сигурен съм,че се е оженил по любов.

 41. 41 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4417 Любопитно

  До коментар [#36] от "slan777":

  Маи си спомням правилно. ;) Виж колко интересна информация намерих:

  According to the 1925 census, the Jewish population of Germany was
  564,379 representing 0.9 percent of the total population. The great majority
  (377,000 or 66.8%) lived in six large cities, which also had the largest Jewish
  communities: Berlin (with 180,000 Jews, a third of the entire Jewish
  population in the country), Frankfurt, Hamburg, Breslau, Leipzig, and Cologne.

  For the most part of the Jews belonged to the middle class and were
  self-employed, in various branches of business and in the professions. The
  Jews’ intensive participation in the life of German society accelerated the
  process of assimilation, which was manifested in the growing number of mixed marriages, secessions from the organized Jewish community, and
  conversions to Christianity. Thus, in 1927, 54% of all marriages of Jews were
  contracted with non-Jews, and in that year one thousand Jews are estimated
  to have opted out of Judaism, about half of them by conversion to another
  faith."

  http://www.yadvashem.org/odot_pdf/Microsoft %20Word%20-%207794.pdf

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 42. 42 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Весело

  До коментар [#21] от "xm...":Не си напълно прав.Една царска особа,наречена Симеон Сакскобургготски се е оженил за най-обикновено момиче без благородническа кръв.Е баща й е бил един от най-богатите банкери в Испания,ама наш Симеончо е нарушил традицията.Сигурен съм,че се е оженил по любов.
  —цитат от коментар 40 на mushashi


  https://bg.wikipedia.org/wiki/ %D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0_%D0%93%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%81-%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%BE_%D0%B8_%D0%A1%D0%B5%D1%85%D1%83%D0%B5%D0%BB%D0%B0_%D0%A1%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0

 43. 43 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 496 Неутрално

  [quote#25:"Jumbo Jet"][/quote]

  Не съм туркиня, но и да бях, все тая.

  Опитвам се да бъда обективна и честна. Бога ми, никога няма да оправдая принуждаването на когото и да е било да направи нещо насила и против волята си, но дайте първо да обърнем внимание на дефицитите в нашето общество.

  А доколко само в Турция имало уредени бракове, е доста спорно. В Западна Европа повечето бракове, доколкото ги има, са по сметка, така че дайте да не изпадаме в крайности.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3318 Неутрално


  Тези ще се женят като животните - кравата ти е стелна ( в период на оплождане ) водиш я на селския бик и ... толкова ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#21] от "xm...":

  +++

  Модератора е неадекватен!
 46. 46 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#31:"EP"][/quote]

  Зависи от гледната точка-ако за тях е най-важно да създадат семейство и деца и нямат амбиции за кариера,сигурно са щастливи.Естествено щастието в брака зависи от много фактори.По мои наблюдения жените ценят основно три неща в един брак-мъжът да е финансово добре,да я задоволява сексуално и да й направи деца.Липсва ли някое от трите неща и бракът отива към разпад или не върви добре.

 47. 47 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1973 Весело

  До коментар [#40] от "mushashi":

  Вечната любов - любовта към парите. Съчетана с увлечението по хазарта....

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 48. 48 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#47] от "mitko11":

  Прякорът на дядо му е бил Лисицата.Внукът не пада по-долу.

 49. 49 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Турция е съвременна държава, но провинцията още е във
  феодализма по нрави, а Ердоган иска да ги бетонира там!!!

 50. 50 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#42] от "xm...":

  Значи е имала благородническо потекло.Някъде четох ,че половината кралски особи в Европа са бойкотирали сватбата му,защото съпругата не била благородничка.Но щом е била благородничка,може информацията да е грешна.

 51. 51 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Весело

  До коментар [#21] от "xm...":Не си напълно прав.Една царска особа,наречена Симеон Сакскобургготски се е оженил за най-обикновено момиче без благородническа кръв.Е баща й е бил един от най-богатите банкери в Испания,ама наш Симеончо е нарушил традицията.Сигурен съм,че се е оженил по любов.
  —цитат от коментар 40 на mushashi

  Опс, горе нещо се бъгна, та ще копна без линк. Вие сами може да си проверите ...
  Та за "най-обикновеното момиче без благородническа кръв" Мария ...

  Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела Сакскобургготска е дъщеря на банкера дон дон Мануел Гомес-Асебо и Модет, маркиз де Кортина и доня Мерседес Сехуела и Фернандес.
  Толкоз!

 52. 52 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Лъжепрофета Мохамед с близо 40 години се е оженил за 6-годишната Аиша и когато е била е на 9 годинки, все още дете, е спал с нея, Мен ме учудват мюсюлманките, които търпят секс между възрастен мъж на 40, бил той Мохамед, и детето Аиша. Значи жените поставят религията пред защита на децата, нещо за мен неразбираемо. Ако в сегашно време този профет насили малолетна девойка, макар да е женен за нея, е педофилия и влиза в клиника за лекуване. Тоест за мен този профет е бил психичноболен, ако въобще го е имало. Али е бил психиноздрав и е имал жена, бременна. Ал-Бакр я бутнал от вратата и тогава тя загувба бебето си.

  Жалко, че има толкова малко филми за лъжепрофета Мохамед и неговата история. Единият диск ми го открадна арабин, филма беше "The Message" от 1976 г. Дори съм превеждал строфи, трябва да ми името като съпреводач в unacs.net

  Es muß Geld fließen!
 53. 53 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#37] от "eti mehter":

  Не Ети,
  не се пъча - констатирам важна фактологична разлика!
  Жената се опитва да направи качествена оценка на нещо!
  Поради което оценката ще е през нейната призма, нейните разбирания, каквито и да са те.
  Това подсказвам.
  Не правя оценки, не поставям етикети, нищо подобно!

  Ти очевидно си изключително докачлив!
  Минава ли те през ума, че това е явен признак за съществуването на вътрешни съмнения в теб самия?
  Ти се съмняваш в себе си и възможностите ти и поради това отвръщаш с подобна вербална агресия.

  Света Ети не е много по различен в това отношение, в една католическа Испания до преди 30 години съпругата е нямала право да тегли пари от банката ако съпругът не е подпишел искането, в една Швейцария жените са получили право да гласуват едва преди 40 години, в Китай жените се смаят и към момента за по-нискостоящи от мъжете, в една Индия същата работа, при мюсюлманите същата работа.

  Така Ети, успокой се и стига си гледал на всяко нещо като заплаха, нападение, обида и т.н.

  Модератора е неадекватен!
 54. 54 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 339 Весело

  туркините на възраст между 15 и 24 години са се съгласили на уреден брак,


  Е това е ! Точната възраст 15 години ! Баба на 25 ! После нашите цигани били рекордьори

 55. 55 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#54] от "Bojidar Vasilev":

  По скоро имат предвид турските гражданки,а не само туркините.Ранните бракове са присъщи основно на кюрдските жени.

 56. 56 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4177 Неутрално

  мои наблюдения жените ценят основно три неща в един брак-мъжът да е финансово добре,да я задоволява сексуално и да й направи деца.Липсва ли някое от трите неща и бракът отива към разпад или не върви добре.
  ===========
  Те и да не липсват , разводите пак си ги има.
  Затова влизат в действие , някои от параграфите на подвеждащия термин " уреден брак " .......
  По горе , някой беше казал ,че проблема е и в дефинициите.
  До коментар [#46] от "mushashi":

  Bukalemun
 57. 57 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Родителите на тези млади жени, а и самите те, знаят ли, че вече сме 21 век?!

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 58. 58 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Неутрално

  До коментар [#50] от "mushashi":
  Не съм се занимавал с такива светски хроники.
  Но по новините съм го виждал Симеон в Уестминстърското абатство и на сватбата на Даяна, и май и друг път ... Та няма как да е бил "отсвирен", ако го "водят в списъчния състав" особено на такова ниво ...

 59. 59 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#40] от "mushashi":

  И коя традиция е нарушена?
  Кой е бил Симеон когато се е женил, никой!
  Не е бил цар, защото България вече е била република!

  Ако ще даваш за пример избери Великобритания и Чарлз и Даяна, които даже и успяха да разтрогнат бракът си.
  Това вече е нарушение на традицията!
  Освен това коментара на съфорумника визира действия от миналото, а не от 20 и 21 век.

  Модератора е неадекватен!
 60. 60 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#56] от "eti mehter":

  Тя дефиницията е ясна-бащата и майката,но основно бащата,избират съпруг на дъщеря си.Когато тя хареса бъдещият съпруг добре,ама ако не го харесва си е принуда.Аз моите дъщери не бих ги оженил никога по този начин.

 61. 61 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Любопитно

  До коментар [#17] от "Johannes Cabal":

  А децата ти от НЕУРЕДНИ МАЙКИ - КАКВИ ти се падат ? - ''Карабастуни, които не одобряват разводите?'' ЛИ????

  karabastun1@abv.bg
 62. 62 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2746 Весело

  Тия са готови за Европа, да.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на udz48520639
  udz48520639
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#14] от "ivan_":

  Тая услуга се предлага и в Бг и другаде по света :)

 65. 65 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#58] от "xm...":

  http://www.segabg.com/article.php?issueid=691§ionid=6&id=00015
  В тази статия друго пише.Той си е царска особа и като такъв естествено е канен в кралските дворове.Но щом е имало бойкот на сватбата му,явно е имало някакъв проблем с потеклото на булката.

 66. 66 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4177 Весело

  Така Ети, успокой се 
  ===========
  Там е работата ,че спокойния трябва да съм аз......:)
  Да му мислят феновете на НЕуредените бракове !
  Така де....да се придържаме към дефинициите ......:)
  До коментар [#53] от "ivan_":

  Bukalemun
 67. 67 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Любопитно

  До коментар [#29] от "bee":
  Мила "bee"
  за съжаление -НЕ
  НЕ , НЕ МИ Намериха една жена - А МЕ ОСТАВИХА сам да си я намирвам и сам да се грижа за ВСИЧКО !
  Не се оплаквам, НО и нямам с какво да се хваля!
  Смятам, че родът трябва да се грижи!

  karabastun1@abv.bg
 68. 68 Профил на udz48520639
  udz48520639
  Рейтинг: 8 Весело

  В САЩ например експериментират с проект "Оженени от мама и татко". Млади хора, претърпели разочарование от предишни бракове или връзки, оставят всичко в ръцете на родителите си, които се срещат с избраника/избраницата, разпитват го едно хубаво, проучват материалното му положение, професия, навици и пр. и за първи път се срещат пред олтара.
  Дневник, каква е целта на днешното занятие(статия)?

 69. 69 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#67] от "karabastun":

  Щом не се оплакваш от собствения си избор значи и сам си успял да си избереш подходяща партньорка, с която да създадете семейство, а не си чакал някой да те ожени. Децата ти имат същото право.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 70. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Неутрално

  До коментар [#56] от "eti mehter":Тя дефиницията е ясна-бащата и майката,но основно бащата,избират съпруг на дъщеря си.Когато тя хареса бъдещият съпруг добре,ама ако не го харесва си е принуда.Аз моите дъщери не бих ги оженил никога по този начин.
  —цитат от коментар 60 на mushashi

  Какво значи "принуда"? Четете статията до края!
  45% били "уредени", а 70% - щастливи.
  Та какво излиза? Излиза, че повече от половината от "уредените" са щастливи. Щото и сред неуредените има със сигурност нещастни, нали ...
  По-горе твърдя, че "уреждането" е характерно и неизбежно при голямо селско население с многочленни фамилии. Заради имота. Същото важи и за доста с дребен алъш-вериш и дребно занаятчийско производство. Религията в случая не е доминираща, а в спомагателна роля. При подобна обществена структура и в България преди ВСВ е имало "уредени" бракове. Та не е вида религия определящата. Та да се върна към "урежданията". От така получените проценти на "щастливо уредените" излиза, че масовият случай не е "зорлям". Разбира се, има и такива. Но не са масов случай.
  Освен това има и още един аспект - хем да е "зорлям", хем и да са щастливи. Това е случаят, когато се спасяваш от мизерията.
  Та не мисля, че бива така с упоение да съдим турците и туркините. Особено след като и у нас имаме немалко случаи, които са си чиста проба "зорлям", че даже и обусловени от обществено наложения манталитет - например мутреските. Които хич не са малко ...

 71. 71 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#68] от "udz48520639":

  То и в България имаше едно предаване"Женени от пръв поглед".Съпрузите се виждаха направо на сватбата.Като екип от психолози,брачни консултанти и други бяха подредили двойките.Ама се оказа неуспешен експеримент.

 72. 72 Профил на udz48520639
  udz48520639
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#6] от "xm...":

  Пък наскоро по Бг телевизии се въртяха едни предавания за жени, станали жертви именно на връзки с мъже от интернет. В същото време учим децата си да не вярват на запознанства от сайтове, но сочим с пръст туркините, че не се женят от нета. :)

 73. 73 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Неутрално

  До коментар [#69] от "bee":

  Приятелко, не говоря за ''ПРАВО'' , А ЗА по-изгодно или ако щете за по-богато развитие на поколението, и по-голяма файда за децата!
  Ако род и още един род са зад тях с имоти, връзки и пари - а не с конфликти!

  karabastun1@abv.bg
 74. 74 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Весело

  До коментар [#65] от "mushashi":
  Не знам, не съм се интересувал дори.
  Но на везните между злободневна българска преса и видяно с очите си, че присъства на династическо събитие от най-висок ранг в Уестминстър - аз твърдо избирам да вярвам на компетенцията на английската корона.

 75. 75 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#70] от "xm...":

  Принудителната женитба е елементарно незачитано на човешки права.Нали не смятате,че всички са отговорили честно при анкетата.Там жената има съвсем друга роля в обществото и няма тази свобода като тук.Имам познати в Турция,чиято дъщеря е на 18 години.И през ум не им минава да й уреждат брака.Но те са изключение.Аз изрично написах,че може и да има щастливи бракове,дори когато съпрузите се избират от други хора.

 76. 76 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#74] от "xm...":

  Както казах-има разлика от това дали е присъствал на събития в кралските дворове и неговата сватба.Познавайки манталитета му изобщо не се учудвам,че се е оженил за богаташка.

 77. 77 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Неутрално

  До коментар [#75] от "mushashi":
  Вие упоително бъркате да отъждествявате "уреден" с "принудителен".
  Това просто не е вярно! И никога не е било вярно! Още от древността, та камо ли днес!

  И въобще какво значи "принудителен"? Ами какъв е тогава бракът, когато се женят заради забременяване след случаен секс, както се среща доста често, особено на запад?
  Ъм?

 78. 78 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1217 Любопитно

  До коментар [#73] от "karabastun":

  Друже, ти сметкаджия ли ще излезеш? Искаш да търгуваш с щастието на децата си?!? Обаче любовта и сметките за имоти, пари и връзки не винаги вървят ръка за ръка. Какво предпочиташ имотно, но нещастно дете, или не толкова обезпечено, но щастливо?

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 79. 79 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 495 Разстроено

  Сле още няколко години управление на султан-бей Ердоган, този процент ще клони към 95.

 80. 80 Профил на udz48520639
  udz48520639
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#71] от "mushashi":

  И при американците едната връзка се оказа неуспешна. Мъжът успя да заблуди родителите на съпругата си, представи се за един, пък се оказа съвсем друг(плах, нерешителен, пасивен) и се оказа, че са мъж и жена само... по телефона. :) Неконсумиран брак, комуникация само от разстояние. :)

 81. 81 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Любопитно

  До коментар [#78] от "bee":

  Извинявай, на колко години си - / горе-долу/ и колко деца имаш ?

  karabastun1@abv.bg
 82. 82 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Любопитно

  До коментар [#78] от "bee":

  Защото , ако ще вдигаме кухи лозунги:
  '' Какво предпочиташ имотно, но нещастно дете, или не толкова обезпечено, но щастливо?''
  Ето нормалният въпрос:
  - Какво предпочиташ - бедно и нещастно дете с нещастни внуци ли?''

  karabastun1@abv.bg
 83. 83 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 511 Любопитно

  " 70 процента от жените и 60 на сто от мъжете на възраст между 18 и 24 години са казали, че са щастливи."
  "Основна причина за щастие според повечето млади хора е здравето, следвано от любовта и успеха, сочат резултатите от проучването. По данни на анкетата 63 на сто от младите туркини и 64 процента от мъжете са доволни от образованието си."

  Да си на възраст между 18 и 24 години и да кажеш, че си щастлив , защото си здрав?
  Силно ме смущава такъв критерий. И друго , ако на 24 години /максималната възраст от изследването /си доволен от образованието си /как си го преценил?/ означава ли , че по нататък няма нужда са се образоваш?

 84. 84 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#81] от "karabastun":

  Достатъчно съвременна съм, за да знам, че никога не бих наложила на децата си спътника им в живота.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 85. 85 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#82] от "karabastun":

  Е, ако за теб богатството е гаранция за щастие, от там идват и разсъжденията ти в тази насока. Само че има доста примери, които опровергават това. Парите може и да носят известна свобода и спокойствие, но не са гаранция за щастие. Аз лично предпочитам щастливи деца, без значение дали са много богати поради брака си, или не чак толкова.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 86. 86 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Любопитно

  До коментар [#85] от "bee":

  Нали знаеш, че любовта е ХИМИЯ - разсейва се с поради ред химични причини, а Семейството е ФИЗИКА - и е факт по физичните закони!!!!

  karabastun1@abv.bg
 87. 87 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 426 Неутрално
 88. 88 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4177 Неутрално

  Тя дефиницията е ясна-бащата и майката,но основно бащата,избират съпруг на дъщеря си.
  =======
  Дефиницията си е дефиниция ,но нещата са по различни.
  Бащата има избора да каже ДА или НЕ , на дъщеря си която се е запознала с въпросния кандидат зет ! Много е малък процента на родителите които са намерили растгеле съпруг (а) , на децата си ! И още.....защо не е споменато за майките , които са доста по често срещания случай ?
  Майките , много по често влагат усилия да намерят по хубав съпруг(а) за децата си !
  За турския баща , обикновено остава да каже (само) последната дума .....докато майката , вече е "уредила" всичко. ....
  До коментар [#60] от "mushashi":

  Bukalemun
 89. 89 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Любопитно

  До коментар [#88] от "eti mehter":

  Аркадаш , само виж - как цяла България вече десет години зяпа и се кефи на турските семейни сериали и иска да бъде и тук като там - а недей чете ялови коментари!!!!

  karabastun1@abv.bg
 90. 90 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#86] от "karabastun":

  Е, колкото и да е химия все остава нещо от нея в нормалните взаимоотношения, като уважение, привързаност и такива неща. Колкото до другото парите са преходни. Както казват хората ковчег джобове няма. Човек нищо няма да отнесе на оня свят, освен един кат дрехи да си скрие срамотиите. Но всичко е въпрос на ценностна система и разбиране за живота.

  П.П. Значи от целия ни разговор да разбирам, че въшльовци хич да не се надяват, че могат да се сродят с теб. ;)

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 91. 91 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Разстроено

  До коментар [#90] от "bee":

  Значи от целия ни разговор да разбирам, че въшльовци хич да не се надяват, че могат да се сродят с теб. ;)
  -----------------------------
  Не само, че могат - ами всяк'кви цървули се въртят...
  АМА НЕ СЕ КЕФЯ - да ги храня и тях и родата им , ....
  Нали схващаш, приятелко..... оплаквам се ....:) ВСЪЩНОСТ!
  То не бяха от Добрич, то не бяха руснаци, то не бяха ......
  А честно - сериозно живея до ''ЧЕРНО МОРЕ' - както всички знаят и бих предпочел да си вземем комшии за род...!!!

  karabastun1@abv.bg
 92. 92 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#65] от "mushashi":

  Съгласно хералдиката той е аристократ със съответното потекло.
  Цар/крал ставаш, когато те коронясат, а той никога не е бил коронясван.
  Бил е престолонаследник.

  Модератора е неадекватен!
 93. 93 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Разстроено

  До коментар [#88] от "eti mehter":

  И ЕВАЛЛА му на Ердоган - ако ще да направи Турция в ембарго даже - което като гледам, как му се мазнят и САЩ и Китай и Русия -не вярвам, НО САМО Е ТОВА СЕМЕЙСТВО ДА ОСТАНЕ ОТ НЕГО - ЕВАЛЛА!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  karabastun1@abv.bg
 94. 94 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#88] от "eti mehter":

  Всички майки са "съвършеният сутеньор":)
  Всяка иска да осигури на детето си най-доброто от нейна гледна точка.
  Това е особеност на женската психика, която не се влияе от география, религия и т.н.

  Модератора е неадекватен!
 95. 95 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8534 Любопитно

  До коментар [#94] от "ivan_":

  Я разкажете - в Испания кефят ли се на турските сериали ?
  Предполагам, че може би не ги купуват и не ги излъчват!
  Защото в България - 90 % от народа се олицетворява /или би искал - да се олицетвори с техните семейни ценности/, а не с нашите натрапени евромодерни, заснети по поръчка БГ сериали!
  Най-вероятно темата не ви интересува, но понеже сте интелигентен диалоговодещ - ако искате помислете....???

  karabastun1@abv.bg
 96. 96 Профил на dum_dum
  dum_dum
  Рейтинг: 379 Неутрално

  До коментар [#21] от "xm...":Не си напълно прав.Една царска особа,наречена Симеон Сакскобургготски се е оженил за най-обикновено момиче без благородническа кръв.Е баща й е бил един от най-богатите банкери в Испания,ама наш Симеончо е нарушил традицията.Сигурен съм,че се е оженил по любов.
  —цитат от коментар 40 на mushashi

  По любов разбира се. А богатият банкер е само бонус към чувствата. Със сигурност по любов и Мелания се е омъжила за Тръмп, щом не е уреден брак.

 97. 97 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#77] от "xm...":

  Бракът заради забременяване не е принудителен.Никой насила не може да накара мъжът и жената да се оженят.А всеки"уреден" брак е в малка или голяма степен принудителен.Щом не правиш личен избор,а друг прави избора вместо теб ,си е форма на принуда.

 98. 98 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#92] от "ivan_":

  Ти явно от дума не разбираш.Не желая да обсъждам каквото и да е било с теб.

 99. 99 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4177 Неутрално

  Какво значи "принуда"
  ===========
  Значи ,че вероятността да се създаде едно семейство е доста реалистична.
  Днес , все още е така по целия свят. Дори и в секуларните държави , в присъствието на нотариален служител се събират най малко 7 души ( 2 младоженеца , по двама свидетели и един нотариус) , и узаконяват така наречения граждански брак.
  За съжаление и на този ритуал се посяга , лека полека.....!
  Сключват се бракове от еднополови двойки ....което е напът да унищожи и самото семейство като социална единица !
  Казват ,че е било позволено ...пасвало е с житейските понятия на европейския модернизъм........
  До коментар [#70] от "xm...":

  Bukalemun
 100. 100 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#95] от "karabastun":

  Нямам идея, не гледам телевизия!
  Две години нямахме телевизор в къщата, сега децата гледат някави детски филми и от време на време неща от рода "Оцеляване на предела".
  Испанците си имат цености и здраво общество, съмнява ме да гледат турски сериали. Повечето от тях въобще сигурно не знаят къде се намира Турция, а може и да не са чували за нея.
  Тука си гледат тяхните неща, да не забравяме, че съществува латино културата, което по същество си е испанската култура.
  Тази последната песен например "Деспасито" има 1,4 млрд. гледания в интернет...

  Модератора е неадекватен!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK