Девет въпроса за "руските разследвания" в САЩ

Девет въпроса за "руските разследвания" в САЩ

© Jonathan Ernst, ReutersРешението на американския президент Доналд Тръмп да уволни директора на Федералного бюро за разследване Джеймс Коми върна вниманието на обществото към твърденията на разузнаването, че Русия се е намесила в президентската кампания през 2016 г., за да наклони везните в полза на Тръмп.


"Ройтерс" предлага обобщения за всичко известно и неизвестно за "руските разследвания" за предполагаемата намеса на Москва във вота и възможно съглашателство между Русия и членове на кампанията на Тръмп.


Кога започнаха разследванията?


Бившият президент Барак Обама нареди на разузнавателните агенции да оценят дали Русия се е опитала да се намеси в изборите след кибератака върху демократическата партия през юли миналата година и публикуването на хиляди лични имейли на ръководителя на кампанита на Хилари Клинтън в месеца преди изборите на 8 ноември. Обама каза на представители на разузнаването да изготвят доклад за възможна чуждестранна намеса, преди да напусне Белия дом през януари тази година.


Какво откриха разузнавателните агенции?
Централното разузнавателно управление, Федералното бюро за разследване и Агенцията за национална сигурност на САЩ заключиха в доклад, декласифициран през януари, че руският президент Владимир Путин е поръчал кампания, която трябва не просто да подкопае доверието в избирателната система на САЩ, а и да повлияе на изхода. Агенциите обявиха, че Путин и руското правителство са имали "ясно предпочитание" за това Тръмп да спечели вота за Белия дом. Според агенциите свързани с Путин лица са придобили информация чрез хакерски атаки, плащали са на "тролове" в социалните мрежи и са подкрепяли опити на руски правителствени агенции и държавно финансирани медии да наклонят общественото мнение. Докладът обаче не даде оценка дали Русия е успяла да повлияе на резултатите от изборите.


Путин и други руски представители много пъти са отричали намеса в американските избори.


Какво казва Тръмп за ролята на Русия?


Тръмп все още не е предлагал ясна публична позиция. "Ще ти кажа това, Русия: ако слушаш, надявам се, че ще можеш да намериш 30 хиляди имейла, които липсват," каза Тръмп на пресконференция през юли 2016 г., по повод разследване на ФБР за начина, по който Клинтън е употребявала частен имейл сървър по времето, когато е била държавен секретар и за имейли, които може да са били изтрити. Тръмп впоследствие отхвърли твърденията, включително от представители на американското разузнаване, че Русия е опитала да се намеси в изборите от негово име.


За пърни път той обяви, че приема разкритията на разузнавателните агенции, на 11 януари, на пресконференция преди встъпването в длъжност. "Що се отнася до хакерските атаки, мисля, че е била Русиуя," каза Тръмп, но добави: "Може и да са били други." По-рано този месец Тръмп обяви, че Китай може да е осъществил хакерската атака върху имейлите на представители на демократите, за да се намеси в изборите, но без да предлага доказателства и оспорвайки мнението на разузнавателните агенции.


Колко разследвания има в момента за руската намеса?


Правосъдното министерство обяви на 17 май, че е назначило Робърт Мюлър, бивш директор на ФБР, като специален прокурор, който ще ръководи независимо разследване за руската намеса. Мюлър би могъл, при необходимост с оглед на доказателствата, да работи с ФБР, което също води разследване. Както в Камарата на представителите, така и в Сената, има комисии, които също разследват. Тяхната работа ще продължи. Коми беше поканен да свидетелства за работата на ФБР по "руското разследване" и за уволнението си.


Имало ли е случаи на отстранени от властта лица, свързани с Тръмп, заради контакти с Русия преди, по време или след кампанията за президентските избори?


Майкъл Флин беше уволнен от поста съветник на Тръмп по националната сигурност през февруари. Белият дом каза, че той е подвел вицепрезидента Майк Пенс за контактите си руския посланик в САЩ, Сергей Кисляк, преди Тръмп да заеме поста.


На 9 май федералните прокурори издадоха бизнес документи от лица, работили с Флин в частното му качество. Ден по-късно комисията по разузнуване към Сената поиска по официален ред документи от Флин, след като той отказа да ги предаде доброволно.


На главния прокурор Джеф Сешънс му се наложи да се дистанцира от всякакви разследвания, свързани с Тръмп, защото не беше информирал Конгреса за собствените си контакти с Кисляк през 2016 г. Род Розенстайн, заместникът му, се занимава с въпросите, свързани с Русия. Той назначи и Мълър като специален прокурор.


Ще продължи ли разследването на ФБР и след уволнението на Коми?


На 20 март Коми каза на комисията към разузнаването в камарата на представителите, че ФБР разследва ролята на Москва в изборите, което включва и възможността руските власти да са работили с щаба на Тръмп. Тогава той за първи път призна, че агенцията разследва случая.


Уволнението на Коми не означава непременно, че разследването на ФБР ще бъде прекъснато или прекратено, тъй като служителите на ФБР, назначени от Коми за целта, вероятно ще продължат да работят, дори докато тече търсенето на нов директор. Изпълняващият длъжността Андрю Маккейб, който ще ръководи агенцията, докато бъде назначен нов директор, обеща на комисията по разузнаването към Сената, че уволнението на Коми няма да се отрази на разследването и че той ще уведоми комисията за всеки опит то да бъде забавено или възпрепятствано.


Защо беше уволнен Коми?


На 9 май главният прокурор Сешънс изпрати на Тръмп писмо, прикачайки бележка от Розенстайн, неговия заместник, за нуждата "Да се възстанови доверието към ФБР", препоръчвайки уволнението на Коми. Според бележката Коми е сбъркал през юли 2016 г., обявявайки, че ФБР е изследвало начина, по който Клинтън е използавала частен имейл сървър и че случаят трябва да бъде приключен без наказателно преследване.
Според Розенстайн решението на Коми да направи публично изявление по темата е било в разрез с практиките във ФБР.


Тръмп също така нарече Коми "фукльо" в интервю с Ен Би Си Нюз на 11 май и обяви, че така или иначе щял да уволни Коми, независимо от препоръката на Розенстайн.


Имаше ли уволнението на Коми връзка с "руското разследване"?


Според Белия дом Коми е уволнен заради начина, по който е подходил към разследването за мейлите на Клинтън. "Ню Йорк таймс" първи съобщи на 16 май, че според бележка, оставена от Коми след среща с Тръмп през февруари, президентът го е помолил да спре разследването на ФБР срещу Флин.


Помощници на Тръмп заявиха за "Ройтерс", че висши представители на правосъдното министерство са поискали сигнал от Коми за това какво ще каже на изслушване в конгреса за разследването на ФБР за частния имейл сървър на Клинтън. Изслушването беше насрочено дни след като Клинтът каза на събитие в Ню Йорк, че изявленията от Коми в седмицата преди вота през ноември за подновяването, а после и затварянето на разследването за имейлите е наклонило изборите в полза на Тръмп. Пред членове на конгреса Коми каза, че "му се гади" от идеята, че може да е повлиял на резултата на вота.


Разследван ли е Тръмп от ФБР?


В краткото писмо, което Тръмп изпрати на Коми, за да го уволни от ФБР, той му благодари, че го е информирал в три отделни случая, че не е обект на разследване. Коми никога не е обявявал публично дали ФБР разследва Тръмп и подобна стъпка не би била най-правилната от негова страна. Белият дом не предложи доказателства, които да покрепят твърденията на Тръмп.


Новините за бележката на Коми, заедно с материал на "Вашингтон пост" от 15 май, че Тръмп е разкрил секретна информация по време на среща с руски представители на 10 май, даде нов тласък на призивите от демократи и от някои републиканци за независимо разследване на връзките на Тръмп с Русия. Тръмп многократно е давал да се разбере, че вярва, че "руските разследвания" трябва да бъдат прекратени. "Историята за съглашателство между Русия и Тръмп е тотална измама, кога ще престане тази глупост, финансирана от гласоподавателя?", написа той на 8 май.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  "О, има нещо гнило в Дания!"

 2. 2 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Краят на цивилизацията ;-) https://www.youtube.com/watch?v=5NsrwH9I9vE ... само Пусин, Мадурко и Фат Ким са по-големи клоуни...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 3. 3 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Както написаха, скандала тепърва започва!

  Имало едно време ссср...
 4. 4 Профил на Mатематик
  Mатематик
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Писателят в сянка (Ghostwriter) на Тръмп, Тони Шварц каза, че Тръмп никога в живота си, подобно на хората във форума тук, не е чел нито една книга, и мисли, че Тръмп се опитва да намери подходящ начин да подаде оставка и да обяви победа.

  "We should not have to choose between bigots of the left and bigots of the right."
 5. 5 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  За двеста години президентска институция в сащ е нормално да има и Рузвелт и Тръмп, и Линкълн и Никсън

 6. 6 Профил на Gogala
  Gogala
  Рейтинг: 213 Неутрално
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 924 Весело

  Елементарна статия...
  —цитат от коментар 6 на Gogala


  Като теб!

  Имало едно време ссср...
 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4303 Неутрално

  Нито демократите, нито републиканците имат интерес да се прикриват връзките на Оранжевия с мАсква! Смятам, че разследването на Конгреса и Сената ще бъде безпристрастно, дори и ФБР да се опита да замаже случая. Тръмп е пътник!

 10. 10 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 486 Весело

  е такива едни въпроси в САЩ са си задавали до към 56 г

  гошо
 11. 11 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2710 Неутрално

  Айде малко инфо за нашенските левичари и клинтушки:

  "US dollar surges in sudden move as traders speculate Trump will not face legal issues

  The U.S. dollar surged against major currencies Thursday afternoon in a move traders initially could not explain.
  Later, market participants pointed to the reemergence of a video that some falsely interpreted as former FBI Director James Comey saying he was never pressured to end an FBI probe.
  In the video, however, Comey is answering a question specific to the U.S. Attorney General or "senior officials at the Department of Justice," not President Donald Trump."

  Доларът полетя нагоре днес следобяд, и то само поради факта, че Тръмп вероятно няма да бъде катурнат, въпреки инсинуациите на клинтушките. А еврото и паунда пак заситниха, за "мощната" рубла да не говорим. Наздраве на всички колеги с консервативни разбирания!

  Пазете се от доносника vesolr
 12. 12 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Торнадото набира сила и Тръмп е безпомощен. Заиграването с Русия ще му изяде главата. Няма Путин, няма Мутин.

 13. 13 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Ако някой си направи труда да прегледа дописките ми тук и на други места през годините, ще се види, че мнението ми винаги е било, че няма на земята човек, който да контолира на държавно ниво такива космически суми за подкупи, за да подкопава чужди национални интереси в полза на своите собствени, каквито контролира Путин. Да си спомним Станишев, да си спомним Бокова. Всичко това протече през времената, когато никой не подозираше, че корупционната мощ на Путин е чак толкова голяма, та той успя с лекота да пробута очевидно нелепи кандидатури, особено тази на Станишев, на постове, каквито нито един в историята на България не е бил (даже и Георги Димитров начело на Коминтерна е първолаче в сравнение със световното влияние на въпросните днес). Разбира се, оформянето на корупционния потенциал на Путин се корени в самата същност на придобиването на частното богатство в днешна Русия, което е по рождение продукт на КГБ. Няма богатство в света, което да не е обусловено от връзки с тайните служби и държавната йерархия, но толкова пряко, толкова демонстративно и внезапно, едва ли е нещо обичайно в световната история. Едрият капитал и тук в САЩ, е респектиран от държавната мощ и шефовете на седемте най-богати банки могат да бъдат събрани в една стая и правителството да им размаха пръст, но, едваа ли президентът има толкова голям контрол над всяка една, та да ѝ нареди да плаща за шпионски и държавни операции с подкупи. В Русия обаче това е демонстративно, дърводелско и арогантно. Путин може да разори завчас когото и да си набележи, ако оня нещо кривне.

  В случая, България му е много подходяща за Троянски кон за подкопаване на ЕС, защото е най-слабото звено, Най-напред той си осигури контролът над страната чрез създаване на етническото ДПС. Не е единствен да ползва мюсюлмани. Мюсюлманите се използват от всички като оръдие за постигане на мръсни политически цели. Затова и днес е толкова объркано положението в Бликия изток, където уж очевидната нужда да се отстрани Isis се сблъсква с най-различни съображения, подчинени на парциални интереси. За БСП да не отваряме и дума. Те са му просто една открита агентура. Не стигаше това, ами и Атака си създаде, за да държи юздите, в руски интерес, ако мюсюлманската партия вземе, че ѝ се пръкне идеята да вземе да залитне къмто Турция.

  Виждате го какво прескандяне путинско беше да наложи една нелепа кандидатка-льопенка. Не толкова, че е крайно дясна ѝ мина котка път, а просто не показа качества. Не може, пред проблема с нашествието на средновековните тълпи, да изплескаш като главна цел излизането на Франция от ЕС. Подобно съдържание на предизборно съобщение е израз на най-обикновена некадърност. Просто французите случиха на некадърница. Путин, воден от опортюнизма си, а и от нефелното си мислене на кгб офицерче, и той падна в капана, за всеобща радост и щастие.

  В този контекст за мен няма съмнение, че Путин се е пробвал да подкупва люде по време на кампанията в САЩ (далеч по-икономически изгодно за икономическо джудже, отколкото да води открити войни), за да я отклони в свой интерес. В интерес на Путин беше хаотичната, безидейна кандидатка да не спечели, защо избирането ѝ означаваше активна агресивна, но много безмозъчна, антируска външна политика. И за нас е добре, че тази алтернативна на ЛьоПен некадърница не взе властта, защото това означваше да предизвика обратното на онова, което възнамеряваше; а именно, консолидация на силите в Русия, което щеше да повлече и България. Така е станало в Русия и при Наполеон, и при Хитлер. Начинът за решаване на руския проблем е не като ги натискаш, а да ги оставиш сами да се срутят, както стана с чудно как преживелия толкова дълго съветски съюз.

  Нямам никакво съмнение и, че хората на Тръмп са подкупвани от Русия. Най-малкото, Русия е правила опити да ги подкупи (пред вид на това, че до днес няма преки доказателства за такова нещо). Обаче, в случая с Тръмп, Русия е в шах, а даже в мат. Тук иде реч за човек със специални качества, което аз с най-голяма изненада констатирах по време на предизборната кампания, на който няма да му минат подобни номера. Той казва, че няма никакви dealings с Русия, което много силно ме съмнява (просто по чувство, не че имам факти, доказващи обратното), защото няма как такъв глобален милиардер да не е лапал от копанята смеска съдържаща и руски пари. Каквото и да е истинското положение с парите, пак по чувство, знам едно, Тръмп е като типичния български селянин, който си знае своето, който се хвърля в Дойран с неподправен патриотизъм, да си защити земята и никакви къси келешчета няма да го отклонят от тази му същност и цел. Като слон в стъкларски магазин е, с бивните напред. Такъв drive не съм виждал през живота си. За съжаление, дребни душици ще му се пречкат през цялото осемгодишно президентство, но знаем колко е упорит българският селянин, когато си науми нещо. Навремето не знаехме какви подли твари са демократите, но сега, вече с опита натрупан през годините, става ясно, че и тогава злобните, реваншистки демократи подложиха динена кора на Никсън, за да извадят от релси един от най-способните и мъдри президенти, които Америка е имала. Днес, по всичко изглежда, номерът им няма да мине втори път. Остава да наблюдаваме събитията и да се надяваме, защото алтернативата е много мрачна.

 14. 14 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Айде малко инфо за нашенските левичари и клинтушки:"US dollar surges in sudden move as traders speculate Trump will not face legal issues The U.S. dollar surged against major currencies Thursday afternoon in a move traders initially could not explain. Later, market participants pointed to the reemergence of a video that some falsely interpreted as former FBI Director James Comey saying he was never pressured to end an FBI probe. In the video, however, Comey is answering a question specific to the U.S. Attorney General or "senior officials at the Department of Justice," not President Donald Trump."Доларът полетя нагоре днес следобяд, и то само поради факта, че Тръмп вероятно няма да бъде катурнат, въпреки инсинуациите на клинтушките. А еврото и паунда пак заситниха, за "мощната" рубла да не говорим. Наздраве на всички колеги с консервативни разбирания!
  —цитат от коментар 11 на GreenEyes


  Басните за левичари и клинтушки са прожектирани многократно по кината. Скъп или евтин долар не е лъжица за всеки.

 15. 15 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 398 Неутрално

  От статията става ясно ,че няма нищо конкретно,но ДП,в която скоро няма да членуват бели хора си търси оправдание ,затова как уж сигурната на 95% Хилъри загуби от някакъв си оранжев клоун.Цялата болка ,тръшкане и реване ,е затова,че ляво-либералните си бяха повярвали ,че след като са бетонирали малцинствата и като заложат на черен или жена няма кой да ги спре.За техен ужас и изненада мнозинството от белите жени гласуваха за Тръмп ,а не за вещицата.Па сега Путин им крив-как се намесила Русия в изборите,ами като в интернет пускала лоши работи за г-жа Клинтън.И вие да видите ,това толкова се отражило на крехките души на нейните привърженица ,че те вкупом се отрекли от нея-особено в Уисконсин,Мичиган,Охайо и Пенсилвания.На това май му се казваше предизборна кампания ,ама по новговора на политкоректните било руска хакерска атака.

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4303 Неутрално

  До коментар [#13] от "bryghtlyght":

  Колега, коментарът Ви е много объркан, а прогнозата за осемгодишен мандат на Тръмп е направо фантастика! Не съм убеден, че ще изкара дори четири! Приемам, че Тръмп бе предпочитанияг от Путин кандидат и че Русия направи доста той да спечели. Приемам и че резултатът не е удовлетворителен за Русия - Тръмп не започна сляпо да води проруска политика (всепак не е съвсем невменяем), но пък човек без ясна представа как може да постигне целите / обещанията си и се лута от крайност в крайност, не е подходящ за президент на една демокрация!

 17. 17 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3335 Весело

  Айде малко инфо за нашенските левичари и клинтушки:"US dollar surges in sudden move as traders speculate Trump will not face legal issues ......
  —цитат от коментар 11 на GreenEyes


  Запомнете ми думите, ако Майк Пенс Стане президент Dow Jones ще е с 1000 отгоре само за ден и доларът ще е 20% по- скъп. Това не е защото съм клинтушка, републиканец, или демократ. Това е защото пазарите ще се уверят, че републиканският дневен ред за намаляване на данъците, регулациите, банковата, данъчната реформа, инфраструктурните инвестиции ще бъдат изпълнени.

  В момента Тръмп спира всичко това с постоянните скандали разделяки републикански сенатори и конгресмени от основната цел, икономиката.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 18. 18 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#15] от "benefikato1":

  Както неведнъж се каза, демократите са побесняли. Те няма какво още да губят и сега се хващат като удавник за сламка за каквото им падне, за да излезе, че се е заформил скандал. В помощ са им масирани кампании от интегрирзни за тази война, услужливи медии. Просто е срамно да ги гледаш и да ги слушаш. По стара традиция обаче, нормалният американец по правило е на страната на the underdog, на атакувания и истинското обществено мнение е силно в полза на Тръмп. Демократите знаят това и са много внимателни, въпреки постоянството в ръсенето на явни глупости.

  В момента гледам пресконференцията с колумбийския президент и чакам въпросите и отговорите. Да видим дали наистина ще обяви Либерман като новият ФБР директор. Ходът с Либерман е много интересен. От една страна той, след като вече не е сенатор в Кънетикът, е партньор във фирмата, която винаги е била легалният представител на Тръмп. От друга страна Либерман е голям приятел на Макейн, който е водач на завистниците в GOP, които искат Тръмп да изчезне. Утре Тръмп тръгва на международното си турне, така че, сега е моментът да обяви ФБР шефа. Да видим. Ще пиша щом се разбере.

 19. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Неутрално

  До коментар [#13] от "bryghtlyght":
  Стига де, САЩ дават около 1000пъти повече за намеса във вътрешните работи на периферни размирни колонии!
  Само у нас билюк либерални ентусиасти се хрантутят като бенефициенти на корпократски фондации!
  Какво ще стане ако Тръмп започне разследване за финансирането на подобни схеми?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 20. 20 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#17] от "Realist":


  "В момента Тръмп спира всичко това с постоянните скандали разделяки републикански сенатори и конгресмени от основната цел, икономиката."

  какви скандали? Всичко е fake news, няма нищо, абсолютно нищо от миналото лято досега.

  На 3 май т.г., Comey е пред Сената и на въпроси на Сен. Mazie Hirono, имало ли е намеса от админ. на Трамп в което и да е разследване, казва:

  “So if the attorney general or senior officials at the Department of Justice opposes a specific investigation, can they halt that FBI investigation?” asked Sen. Hirono of Comey during the question-and-answer period of his testimony.

  “In theory, yes,” replied Comey.

  Hirono pressed: “Has it happened?”

  Comey said, “Not in my experience. Because it would be a big deal to tell the FBI to stop doing something that – without an appropriate purpose. I mean where oftentimes they give us opinions that we don’t see a case there and so you ought to stop investing resources in it. But I’m talking about a situation where we were told to stop something for a political reason. That would be a very big deal. It’s not happened in my experience.”

  Очакват го доста неприятни въпроси в сряда. Колкото до Флин, FBI, след разследване на разговорите му с посланика на Русия, не повдига никакви обвинения. Надеждите да е имало някакви quid pro quo условия в тези разговори, не се оправдаха. По тази линия Мюлер няма да има, какво да добави 21. 21 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#13] от "bryghtlyght":Стига де, САЩ дават около 1000пъти повече за намеса във вътрешните работи на периферни размирни колонии!Само у нас билюк либерални ентусиасти се хрантутят като бенефициенти на корпократски фондации!Какво ще стане ако Тръмп започне разследване за финансирането на подобни схеми?
  —цитат от коментар 19 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Направленията при личните лекари не са чак толкова малко. Дори и да са свършили, всеки специалист ще прояви разбиране.

 22. 22 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#13] от "bryghtlyght":Колега, коментарът Ви е много объркан, а прогнозата за осемгодишен мандат на Тръмп е направо фантастика! Не съм убеден, че ще изкара дори четири! Приемам, че Тръмп бе предпочитанияг от Путин кандидат и че Русия направи доста той да спечели. Приемам и че резултатът не е удовлетворителен за Русия - Тръмп не започна сляпо да води проруска политика (всепак не е съвсем невменяем), но пък човек без ясна представа как може да постигне целите / обещанията си и се лута от крайност в крайност, не е подходящ за президент на една демокрация!
  —цитат от коментар 16 на vassilun


  Както казах, Тръмп е като вол на нивата -- с рогата напред. Просто ме изумява как, сред ужасно нелепата медийна пасмина, успява ден след ден да си следва предизборните обещания както никой друг. Нагледали сме се и сме се наслушали на лъжци. Тръмп на пръв поглед като че ли говори обратното на това, което е обещал, но когата видиш какво наистина върши, просто невероятно, изпълнява си обещанията to a tee. Хич не им се връзвай на лъжливите либерални медии. Спомни си какви ги мърляха по време на компанията. Ще си изкара не само първия, но и втория мандат и страната после трудно ще му намери заместник. Само гледай. Пак ще говорим.

  P.S. Пресконференцията свърши, но нищо не обяви за ФБР директор. Не знам какво става.

 23. 23 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Comey на 3 май пред Сената:

 24. 24 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Comey на 3 май пред Сената и Сен. Хироно:

  //www.c-span.org/video/?c4670144/fbi-director-comey-denies-trump-admin-obstruction-investigations
 25. 25 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#17] от "Realist":

  ``В момента Тръмп спира всичко това с постоянните скандали разделяки републикански сенатори и конгресмени от основната цел, икономиката.''

  Ти, чуваш ли се какво говориш? От болната глава на здравата. Демократите са националните предатели, които ще изръсят всяка лъжа, само и само да сложат прът в колелата на администрацията. Това ще ти избода очите. Защо обаче ти не го виждаш, нямам идея.

 26. 26 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2710 Неутрално

  [quote#14:"gmbh"][/quote]

  Е, мен това лично не ме интересува, аз не си служа с евро, паунд, рубли, левове и пр. Доларът като основно платежно средство с малки прекъсвания го използвам десетки години. За теб не знам. Макар, че съм регистриран като независим, по принцип гласувам за републиканци (с изключение на вторите избори, които младият бушмен спечели). За теб пак не знам и не ме интересува.

  Пазете се от доносника vesolr
 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4303 Любопитно

  До коментар [#22] от "bryghtlyght":

  Кое обещание е изпълнил, колега? Кое?

 28. 28 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Дай да видим кое не е изпълнил (за стената още е рано да говорим), така е по-лесно.

 29. 29 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Махна individual mandate в здравната реформа.
  NAFTA и TTIP са върху chopping block.
  Среща се с куцо и сакато, както обеща, за да въведе нормален ред по земята.
  Баред е да си спази обещанието за Хилари Клинтън, уволнявайки Коуми.
  Данъчната рефорема е в ход.
  Предложи съществени орязвания в бюджета за неща, които тежаха на данъкоплатеца.

  Това са първите неща, които ми идват наум, а колко повече става всеки ден. Просто изумително. Не си поплюва този човек въпреки баража от нечистотия, която се излива всеки ден върху него.

 30. 30 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално
 31. 31 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#14:"gmbh"]
  —цитат от коментар 26 на GreenEyes
  Е, мен това лично не ме интересува, аз не си служа с евро, паунд, рубли, левове и пр. Доларът като основно платежно средство с малки прекъсвания го използвам десетки години. За теб не знам. Макар, че съм регистриран като независим, по принцип гласувам за републиканци (с изключение на вторите избори, които младият бушмен спечели). За теб пак не знам и не ме интересува.[/quote]

  Не ми се занимава с обяснения по елементарни финансово икономически въпроси. Наивната вяра, че само една личност олицетворява истинското дасно е нещо забавно по своята същност. Няма непогрешимост. За мое лично съжаление нелепицата, Тръмп - президент тегне над републиканците. При мен е 22:25 ч. и шумоленето на различни валути ми е последна грижа.

 32. 32 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#24] от "bellend":

  ``http://www.c-span.org/video/?c4670144/fbi-director-comey-denies-trump-admin-obstruction-investigations ''

  Това е направо скандал. Коуми лично го каза, както се чу във видеото: ``not in my experience''. Той лично отрече пред целия свят, че никой не е изисквал от него да спира разследвания. Обаче безумците тук продължават да ръсят глупости. Сега го слушам тоя Питър Дженингс по MSNBC да коментира отговора ``No'' на Тръмп на въпроса дали е нареждал спиране на разследванията и нашичкият емесенбисиец имá наглостта да каже, че това противоречало на онова, което the careful notetaker Коуми бил написал. Ма, моля ви се. Да лъжеш through your teeth им е природата на тия от CNN и MSNBC. По бели гащи ги хващат и пак лъжат. Просто невероятно. Наглост нечувана.

 33. 33 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Ето ти тук едно линкче: http://www.conservapedia.com/Donald_Trump_achievements

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2710 Неутрално

  [quote#31:"gmbh"][/quote]

  А кой е казал, че Тръмп олицетворява дясното. Той и идолът на републиканците Рейгън не е олицетворявал дясното в пълния смисъл на думата. Тръмп е по-либерален поне от половината републиканци. Това разбира се тъпите корумпирани, напълно откъснати от реалността демократи дори не могат да го осъзнаят, камо ли да анализират. Ще ги питам, ако Майк Пенс е президент как ще зареват на умряло, този път за последно преди да погребат идиотщините си. Защото Пенс наистина ще приспи левите идиоти и ще прокара консервативната адженда.
  Ето ти на английски пойнтс, по които Тръмп се различава от истинските консерватори, и те са само част от картинката:
  partial-birth abortion
  eminent domain for not only public but private projects
  single-payer health care and, more broadly, the idea that health care is a right
  "Opening up" libel laws
  Neutrality between Israel and Palestine
  Staunch opposition to free trade

  Пазете се от доносника vesolr
 36. 36 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2710 Неутрално

  До коментар [#31] от "gmbh":

  И като продължение - предпочитам Тръмп за президент - най-малкото защото е представител на РП, отколкото президент да е представителя на левите идиоти, анархокомунисти и социалисти - корумпираната вещица Хилъри, която сама по себе си съсипа ДП и я провали тотално за десетилетия напред.

  Пазете се от доносника vesolr
 37. 37 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Десети въпрос: каква е целта на мероприятието?

  Мърфи е оптимист!
 38. 38 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Брей, това разследване се оказа голямо чудо, петнайсет институции разследват и никой не може да покаже поне един малък факт, поне един свидетел, нищо, абсолютно нищо, НИЩО. После трябва да се дават обяснения, защо се харчат пари толкова институции да разследват нещо, което все повече се доказва че е медийно-демократска измислица.

 39. 39 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 819 Неутрално

  До коментар [#16] от "vassilun":
  До коментар [#17] от "Realist":

  +++!

 40. 40 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Май се затяга примката около тръмповото вратле...който се е хванал с алкашите, все е загубил...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK