В повечето американски продукти има царевичен сироп а не захар
И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
И кой ви каза, че царевичният сироп е по полезен от захарта? А за канцерогенни шитни от сорта на аспартама изобщо няма какво да говорим. По принцип продуктите не трябва да се подслаждат прекалено много, за да не се привиква към прекалено сладкия вкус на храната.
It is nice to be important, but it's more important to be nice!
Това го говоря по форумите от 2008 година насам - трите бели смърти са захарта, брашното и солта. От първите две се отървах отдавна и безвъзвратно, но солта ми е слабостта. Аз въобще не употребявам захар, почти не ям хлебни изделия и се чувствам прекрасно след час сутрешно тичане, два часа тенис след работа, изкачване на скали, колоездене и риболов през уикендите. Е понякога делта планеризъм и някои други екстриймни занимания, ама те не са за споделяне във форуа.
За какви спадове и какви жертви ми говорите! Та нали хората са живеели без бялата захар хиляди години наред - могат спокойно да привикнат отново да живеят без нея.
Coca-Cola е подела над 200 инициативи, след обещанията на неуспелият кандидат президент Х.Клинтън да лобира в други страни да не се налага допълнителния данък. Новина.
ей... ям всичко, което ми е ВКУСНО и вярвам, каквото и да ми дуднат, че е ПОЛЕЗНО ЗА МЕН... :)
"Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
Не е виновна захарта, а обездвижаването. За тюфлекът, който е забравил да ходи, да се навежда и избягва всякакво физическо усилие - всичко е вредно. А най-вреден е животът, който води. Столът е създаден от Сатаната. Леглото е друга работа.
Извинявай, но има страхотна кафява захар с вкус на карамел, и половин лъжичка в кафето изобщо не вреди. Във Франция по кулинарните щандове можеш да видиш атлантическа сол чиито кристалчета са с форма на снежинки - кулинарен деликатес. А салата без олио може ли? (шарлан, непрецеден зехтин, пък даже и обикновено рафинирано олио). В Прованс сутрин на гладно пият по 20-30г студено пресован зехтин, и не знам защо, но не пълнеят. Така че нека всичко да е с мярка, и малко повече движение.
До коментар [#20] от "rainbou1": Случайно да знаеш, че в миналото е имало случаи, когато хората са се разболявали и умирали от липса на сол? Това че в днешно време се прекалява със солта не значи, че по принцип е вредна.
До коментар [#21] от "historama": Още по-добро от кафява захар с вкус на карамел е кокосовата захар (от цветовете на кокосовата палма и да не се бърка с палмова захар). Тя също има много приятен карамелен вкус, но за разлика от останалите захари има повече минерали и инулин (пребиотик под формата на фибри) и почти не вдига кръвната захар и не предизвиква инсулинов пик.
"По принцип продуктите не трябва да се подслаждат прекалено много, за да не се привиква към прекалено сладкия вкус на храната." Така е, това е истина. В САЩ безобразно подсладяват всичко, всички видове десерти. Направо не се ядат от сладост, противни са. Може би използват царевичен сироп. Сигурно затова милиони хора боледуват от диабет. Особено за децата това е пагубно, трябва задължително да се намалява количеството захар в сладкарските изделия. Другото е направо престъпление спрямо здравето на хората.
Явно кампаниите трябва да се водят срещу подслаждането (т.е. прекаленото такова), а не само срещу продукта захар. Замяната с глюкозо-фруктозен сироп прави изделията още по-вредни.
Много светци в тоз форум бе! Чак да не повярва човек!
Иначе за цените - точно така стоят нещата - трябва да са достъпни, за да върви търговията. А това, че немалко родни браншове издевателстват над сънародниците ни си е за тяхна сметка - всичко рано или късно се връща. Тези, които не подхождат с грижа и внимание към клиента, вкл. към трудно спечелените му пари, средно- и дългосрочно ще загубят - това е толкова елементарно, въпреки безмерната наглост на някои хора.
Фруктозата, с която заменят захарта в диетичните ( и много скъпи) продукти, е не по-малко вредна. Но като пише подлъгващо "без захар" хората купуват. Да не говорим, че освен фруктоза в тези продукти - бисквити, конфитюри и пр., има и други вредни съставки, а са обявени "за диабетици".
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Това със захарта е като приказката за прекаления светец. Няма лошо човек да изпие чаша газирана напитка един-два пъти месечно като му се припие. И другата крайност също не е добра - внушението, че един сладолед или шоколадов бонбон ще ни разболеят. Консумацията не е проблем, а прекаляването с консумацията.
До коментар [#35] от "princess_x": В мойта къща няма захар и брашно, но има малко сол и много зехтин.
В мойта къща пък има всичко. Аз съм на принципа, че дозата прави отровата. Колкото до газираното, не сложа ли в уискито 2-3 бучки лед и да долея малко сода, не мога да го пия. Отвратително ми е. По принцип пия много рядко, но винаги с много разредител - неподсладен. Сода, минерална вода. Ям каквото ми се яде в момента. Падам си по разнообразието. Да се подложиш на хранителен режим е като да сложиш букаи на някой жребец и после да се чудиш защо не препуска в галоп. Умерено хранене и много движение, без претоварване. Наскоро четох за оня който доживял 140 г. И се замислих, това благословия ли е или проклятие. 140 г. живот добре, но от тях 80 г. старост. Бих ги заменил за 70, но да съм на 30.
Ако ядеж сол със шепи всеки ден така ще се калцинираш, че след кръвно 200 на 130 чакай или масивен инфаркт или тежък инсулт. Тайната на здравето се крие в мярката. Все пак не е лошо и да четеш повечко, за другото(милсенето и обноските) е явно, че си неспособен.
Живели са, като са били 500 милиона на цялата земя. Ловували са, сеели са си лимец, гледали са овце, събирали са гъби, ядки.Сега като има 7 милиарда гърла за хранене, как ще ги изхраниш без индустриално земеделие и хранителна промишленост? А за тях много важни са стандартизираните рафинирани продукти - рафинирана захар, царевичен сироп, брашна, нишестета, соя... и повечето от ГМО. Вредни - ама евтини. Има и хубави продукти, но 5 от 7-те милиарда души на света трябва да умрат ако ще разчитат на тях - защото не могат да си ги позволят.
Братчед, не си мисли, че като нямам брашно и бяла захар в къщи, съм се подложила на някакви режими! Просто топлите напитки ги пия неподсладени и не правя сладкиши. Но си ям редовно шоколад, тъмен, и от време на време нещо друго сладко, пак на шоколадова основа. Ако пия уиски, пия го чисто. Но основно пия вода, зелен чай и малко вино или бира. Кока-кола и подобните и' щяха отдавна да са фалирали, ако всички бяха като мене - да не близват и капка от произведенията им. Но не защото си го забранявам, а защото НЕ МИ ХАРЕСВА - нито кола, нито пепси,нито каквито и да са газирани, сладки напитки. Имам приятелки, които цял живот са на някаква диета и периодично гладуват, но перманентно са дебели, защото извън ''режима'' се тъпчат като за последно.
Не виждам защо именно със захар трябва да се спасяват от глад тези милиарди гърла. Има предостатъчно други храни, които съдържат не само калории, но и нужните хранителни вещества.
Има, но като съотношение цена:калории най-изгодно излизат захарта, брашното, ориза, картофите, царевицата, и другите ГМО-произведения. Затова и народът се тъпче с тях.
Има ли начин да Ви разубедя? И бозата, и айранът, са супер вкусни. Ето например как уикипедия хвали бозата:
Един литър боза съдържа хиляда калории, четири типа витамин B, витамин А и витамин E. По време на ферментацията си бозата произвежда и млечна киселина която много спомага за храносмилането и се съдържа в много малко храни. Тя съдържа само ниско ниво на алкохол, така че стига да не се консумира в много големи количества не предизвика пиянство. Толерирана е с мотива, че е затопляща напитки и укрепване за войници. Както Евлия Челеби е обяснил в първия том ("Истанбул") от пътеписите си, "Бозаджиите са многобройни в армията. Да се пие голямо количество боза за да се предизвика пиянство е грях, но за разлика от виното, бозата в малки количества не е съдна."
Обичах боза преди доста години, почти по времето на Евлия Челеби, ;) но сега вече не е същата и не ми харесва - прекалено сладка и хлебна ми се струва. Мога само да допълня, че бозата и айрянът трябва да бъдат считани като самостоятелни храни, а не обикновени напитки, съпровождащи яденето, защото са си доста калорични.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
442
Рейтинг: 1385 НеутралноАбе давате скъпо за това не Ви върви. Не са Ви виновни правителства и не знам си сви. Намалете цените и пак ще Ви тръгне.
Урсула на Киро викаше
Рейтинг: 2684 НеутралноВ повечето американски продукти има царевичен сироп а не захар
И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...rapidfire
Рейтинг: 1310 НеутралноИ кой ви каза, че царевичният сироп е по полезен от захарта? А за канцерогенни шитни от сорта на аспартама изобщо няма какво да говорим.
It is nice to be important, but it's more important to be nice!По принцип продуктите не трябва да се подслаждат прекалено много, за да не се привиква към прекалено сладкия вкус на храната.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1316 НеутралноДо коментар [#1] от "442":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoС олиото ни го начукаха най-яко.
Реалната продажна цена на 1л. олио с печалбата за магазина е 1,20 лева.
stedim
Рейтинг: 1331 НеутралноСтига да не се отиде в другата крайност – изобщо да не се консумира, умереното количество на захар не е вредно.
greeneyes
Рейтинг: 2564 НеутралноТова го говоря по форумите от 2008 година насам - трите бели смърти са захарта, брашното и солта. От първите две се отървах отдавна и безвъзвратно, но солта ми е слабостта. Аз въобще не употребявам захар, почти не ям хлебни изделия и се чувствам прекрасно след час сутрешно тичане, два часа тенис след работа, изкачване на скали, колоездене и риболов през уикендите. Е понякога делта планеризъм и някои други екстриймни занимания, ама те не са за споделяне във форуа.
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 2557 НеутралноЗахарта е смърт !
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !Царевичният сироп също !
valtoro
Рейтинг: 925 НеутралноПоговорката, че сам си копаеш гроба със зъби е абсолютно вярна,
внимавайте какво и колко ядете !!!
man_un
Рейтинг: 456 НеутралноТолумбички, тортички с крем и ядки, пурички, баклавички, локумче...без захар абсурд, кво прайм сега, а?
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноЗа какви спадове и какви жертви ми говорите! Та нали хората са живеели без бялата захар хиляди години наред - могат спокойно да привикнат отново да живеят без нея.
One Hour
Рейтинг: 322 НеутралноCoca-Cola е подела над 200 инициативи, след обещанията на неуспелият кандидат президент Х.Клинтън да лобира в други страни да не се налага допълнителния данък. Новина.
axd14700100
Рейтинг: 479 Веселочудесна тенденция! ... ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ СУРОВИНА ЗА РУСКА ВОДКА (вместо, както сега, да се произвежда от китайски изпражнения! )
"Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. ГрефУРА!
axd14700100
Рейтинг: 479 Веселоей... ям всичко, което ми е ВКУСНО и вярвам, каквото и да ми дуднат, че е ПОЛЕЗНО ЗА МЕН... :) "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
Един препатил
Рейтинг: 3166 НеутралноДо коментар [#4] от "Росен (Путлер капут)":
Винаги съм казвал, че цена на литър олио над 1,30 лв. е явна спекула! На килограм захар над 0,80 лв. също! И бензин над 1,20 лв за литър - най-паче!
42
Рейтинг: 426 НеутралноАз пък твърдо предпочитам захарта пред разни аспартами и други химии.
След комунистите най-много мразя антикомунистите!Toni Ivanov
Рейтинг: 426 НеутралноЗахарта все по често ще се използва за добиване на алкохол и за гориво на коли.
Koba Stalin
Рейтинг: 1316 ВеселоНе е виновна захарта, а обездвижаването. За тюфлекът, който е забравил да ходи, да се навежда и избягва всякакво физическо усилие - всичко е вредно. А най-вреден е животът, който води. Столът е създаден от Сатаната. Леглото е друга работа.
/не се чете/johnniewalker
Рейтинг: 701 НеутралноЗахарта поне е продукт на науката биология. Аспартамът, фруктозно-глюкозният сироп и маргаринът са продукти на науката химия.
johnniewalker
Рейтинг: 701 НеутралноЗахарта поне е продукт на науката биология. Аспартамът, фруктозно-глюкозният сироп и маргаринът са продукти на науката химия.
rainbou1
Рейтинг: 1139 ЛюбопитноНе мога да разбера как в една къща на съвременни интелигентни хора може да се намерят неща като захар, сол и олио.
historama
Рейтинг: 636 НеутралноИзвинявай, но има страхотна кафява захар с вкус на карамел, и половин лъжичка в кафето изобщо не вреди.
Във Франция по кулинарните щандове можеш да видиш атлантическа сол чиито кристалчета са с форма на снежинки - кулинарен деликатес.
А салата без олио може ли? (шарлан, непрецеден зехтин, пък даже и обикновено рафинирано олио). В Прованс сутрин на гладно пият по 20-30г студено пресован зехтин, и не знам защо, но не пълнеят.
Така че нека всичко да е с мярка, и малко повече движение.
kumcho___valcho
Рейтинг: 504 НеутралноДо коментар [#20] от "rainbou1":
Случайно да знаеш, че в миналото е имало случаи, когато хората са се разболявали и умирали от липса на сол? Това че в днешно време се прекалява със солта не значи, че по принцип е вредна.
kumcho___valcho
Рейтинг: 504 НеутралноДо коментар [#21] от "historama":
Още по-добро от кафява захар с вкус на карамел е кокосовата захар (от цветовете на кокосовата палма и да не се бърка с палмова захар). Тя също има много приятен карамелен вкус, но за разлика от останалите захари има повече минерали и инулин (пребиотик под формата на фибри) и почти не вдига кръвната захар и не предизвиква инсулинов пик.
proza
Рейтинг: 332 Неутрално"По принцип продуктите не трябва да се подслаждат прекалено много, за да не се привиква към прекалено сладкия вкус на храната."
Така е, това е истина. В САЩ безобразно подсладяват всичко, всички видове десерти. Направо не се ядат от сладост, противни са. Може би използват царевичен сироп. Сигурно затова милиони хора боледуват от диабет. Особено за децата това е пагубно, трябва задължително да се намалява количеството захар в сладкарските изделия. Другото е направо престъпление спрямо здравето на хората.
ISTORIK
Рейтинг: 845 НеутралноА защо добавят захар в лютеницата?
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!penetrating
Рейтинг: 8599 НеутралноКакъв бич е да си качествен контрол на захарна продукция :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertДиабетик ...
2.5
Рейтинг: 1237 Неутрално"Правителственото решение по-рано тази година да бъде премахната субсидията за захар за бедните семейства също подкопа потреблението. "
I Want To BelieveИндия все пак е и най-големият производител на захарна тръстика.
инж. Ганев - малцинство от 5.87%
Рейтинг: 269 НеутралноЯвно кампаниите трябва да се водят срещу подслаждането (т.е. прекаленото такова), а не само срещу продукта захар. Замяната с глюкозо-фруктозен сироп прави изделията още по-вредни.
Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?Читател
Рейтинг: 262 НеутралноМного светци в тоз форум бе! Чак да не повярва човек!
Иначе за цените - точно така стоят нещата - трябва да са достъпни, за да върви търговията. А това, че немалко родни браншове издевателстват над сънародниците ни си е за тяхна сметка - всичко рано или късно се връща. Тези, които не подхождат с грижа и внимание към клиента, вкл. към трудно спечелените му пари, средно- и дългосрочно ще загубят - това е толкова елементарно, въпреки безмерната наглост на някои хора.
testimone
Рейтинг: 269 НеутралноВ Англия е по-евтино, отколкото у нас, нищо че там не гледат слънчоглед...
waterfall
Рейтинг: 583 НеутралноФруктозата, с която заменят захарта в диетичните ( и много скъпи) продукти, е не по-малко вредна. Но като пише подлъгващо "без захар" хората купуват. Да не говорим, че освен фруктоза в тези продукти - бисквити, конфитюри и пр., има и други вредни съставки, а са обявени "за диабетици".
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
rapidfire
Рейтинг: 1310 НеутралноДо коментар [#20] от "rainbou1":
It is nice to be important, but it's more important to be nice!Не мобеш да живееш без нито едно от тези неща. Побъркахте се с тия фантасмагорични диети!
Milva
Рейтинг: 583 НеутралноТова със захарта е като приказката за прекаления светец.
I don't want to believe. I want to know.Няма лошо човек да изпие чаша газирана напитка един-два пъти месечно като му се припие. И другата крайност също не е добра - внушението, че един сладолед или шоколадов бонбон ще ни разболеят. Консумацията не е проблем, а прекаляването с консумацията.
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноДо коментар [#20] от "rainbou1":
В мойта къща няма захар и брашно, но има малко сол и много зехтин.
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноДо коментар [#34] от "Milva": ''Няма лошо човек да изпие чаша газирана напитка един-два пъти месечно като му се припие.''
Но няма и нищо хубаво.
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноДо коментар [#25] от "ISTORIK":
И не само в лютеницата. Прибавят я дори, когато готвят разни сосове за паста, и после добавят сол!
Koba Stalin
Рейтинг: 1316 ВеселоДо коментар [#35] от "princess_x": В мойта къща няма захар и брашно, но има малко сол и много зехтин.
/не се чете/В мойта къща пък има всичко. Аз съм на принципа, че дозата прави отровата. Колкото до газираното, не сложа ли в уискито 2-3 бучки лед и да долея малко сода, не мога да го пия. Отвратително ми е. По принцип пия много рядко, но винаги с много разредител - неподсладен. Сода, минерална вода. Ям каквото ми се яде в момента. Падам си по разнообразието. Да се подложиш на хранителен режим е като да сложиш букаи на някой жребец и после да се чудиш защо не препуска в галоп. Умерено хранене и много движение, без претоварване. Наскоро четох за оня който доживял 140 г. И се замислих, това благословия ли е или проклятие. 140 г. живот добре, но от тях 80 г. старост. Бих ги заменил за 70, но да съм на 30.
Светлозар Колев
Рейтинг: 269 НеутралноВсичко е полезно,когато е умерено.Съвременните убийци са обездвижването и стреса.
greeneyes
Рейтинг: 2564 ВеселоДо коментар [#32] от "rapidfire":
Ако ядеж сол със шепи всеки ден така ще се калцинираш, че след кръвно 200 на 130 чакай или масивен инфаркт или тежък инсулт. Тайната на здравето се крие в мярката. Все пак не е лошо и да четеш повечко, за другото(милсенето и обноските) е явно, че си неспособен.
motochristo
Рейтинг: 750 ВеселоДо коментар [#32] от "rapidfire":
Гласуваш за прасе - получаваш кочина."Ние сме торби със солен разтвор окачени на вътрешна закачалка."
Това е най-яката дефиниция на "човек", която съм чел. +++++++
motochristo
Рейтинг: 750 ВеселоДо коментар [#36] от "princess_x":
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.Бозата как я намирате? За един преател питам.
Камен
Рейтинг: 769 НеутралноЖивели са, като са били 500 милиона на цялата земя. Ловували са, сеели са си лимец, гледали са овце, събирали са гъби, ядки.Сега като има 7 милиарда гърла за хранене, как ще ги изхраниш без индустриално земеделие и хранителна промишленост?
А за тях много важни са стандартизираните рафинирани продукти - рафинирана захар, царевичен сироп, брашна, нишестета, соя... и повечето от ГМО. Вредни - ама евтини.
Има и хубави продукти, но 5 от 7-те милиарда души на света трябва да умрат ако ще разчитат на тях - защото не могат да си ги позволят.
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноДо коментар [#42] от "motochristo":
Боза не пия, нито пък айрян - ако случайно някой друг приятел те попита. ;)
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноДо коментар [#38] от "Тони Шнайдера":
Братчед, не си мисли, че като нямам брашно и бяла захар в къщи, съм се подложила на някакви режими! Просто топлите напитки ги пия неподсладени и не правя сладкиши. Но си ям редовно шоколад, тъмен, и от време на време нещо друго сладко, пак на шоколадова основа. Ако пия уиски, пия го чисто. Но основно пия вода, зелен чай и малко вино или бира. Кока-кола и подобните и' щяха отдавна да са фалирали, ако всички бяха като мене - да не близват и капка от произведенията им. Но не защото си го забранявам, а защото НЕ МИ ХАРЕСВА - нито кола, нито пепси,нито каквито и да са газирани, сладки напитки.
Имам приятелки, които цял живот са на някаква диета и периодично гладуват, но перманентно са дебели, защото извън ''режима'' се тъпчат като за последно.
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноДо коментар [#43] от "Камен":
Не виждам защо именно със захар трябва да се спасяват от глад тези милиарди гърла. Има предостатъчно други храни, които съдържат не само калории, но и нужните хранителни вещества.
Камен
Рейтинг: 769 НеутралноДо коментар [#46] от "princess_x":
Има, но като съотношение цена:калории най-изгодно излизат захарта, брашното, ориза, картофите, царевицата, и другите ГМО-произведения. Затова и народът се тъпче с тях.
motochristo
Рейтинг: 750 ВеселоДо коментар [#44] от "princess_x":
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.Има ли начин да Ви разубедя? И бозата, и айранът, са супер вкусни.
Ето например как уикипедия хвали бозата:
Един литър боза съдържа хиляда калории, четири типа витамин B, витамин А и витамин E. По време на ферментацията си бозата произвежда и млечна киселина която много спомага за храносмилането и се съдържа в много малко храни. Тя съдържа само ниско ниво на алкохол, така че стига да не се консумира в много големи количества не предизвика пиянство. Толерирана е с мотива, че е затопляща напитки и укрепване за войници. Както Евлия Челеби е обяснил в първия том ("Истанбул") от пътеписите си, "Бозаджиите са многобройни в армията. Да се пие голямо количество боза за да се предизвика пиянство е грях, но за разлика от виното, бозата в малки количества не е съдна."
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноДо коментар [#48] от "motochristo":
Обичах боза преди доста години, почти по времето на Евлия Челеби, ;) но сега вече не е същата и не ми харесва - прекалено сладка и хлебна ми се струва. Мога само да допълня, че бозата и айрянът трябва да бъдат считани като самостоятелни храни, а не обикновени напитки, съпровождащи яденето, защото са си доста калорични.
motochristo
Рейтинг: 750 НеутралноДо коментар [#49] от "princess_x":
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.+++
Аме верно не е кисела като преди. В щатите има една поговорка, много ме кефи: Everything was better when everything was worse. :):):):)
stg
Рейтинг: 1207 Неутралноне мога да разбера как грамотен и образован човек може да напише такава глупост "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"