Руските хакерски атаки срещу американските избори са започнали още през 2015 г., твърди Джеймс Коми

Руските хакерски атаки срещу американските избори са започнали още през 2015 г., твърди Джеймс Коми

© ReutersРусия се е опитвала да се намеси в изборите в САЩ, но не е успяла да промени вече пуснати гласове.


Това заяви бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше "руското разследване", преди да бъде уволнен от президента Доналд Тръмп на третата година от десетгодишния си мандат. Коми говори пред Сената под клетва, а по-късно ще свидетелства и пред закрити врата.


На няколко поредни въпроса – дали се съмнява, че Русия е имала намерение да се намеси в изборите и че Русия стои зад различни атаки срещу системата, Коми отговаря категорично "Не". На въпроса дали атаките са довели до промяна на вече пуснати бюлетини, той отново отговори твърдо "Не".
Първите кибератаки са започнали през лятото на 2015 г., сочи той. Русия е нападнала "стотици, може би над хиляда" институции в опит да повлияен на изборите. Администрацията на Обама е търсила начини да се бори с кибератаката.


След уволнението Тръмп го нарече "фукльо" и го заплаши да не говори пред медиите, намеквайки, че има записи на разговорите им. Това се случи, след като няколко авторитетни издания изнесоха информация, че президентът е искал обещание за лоялност от шефа на ФБР. Предварително депозираните показания на Коми сочат, че Тръмп е искал още ФБР публично да обяви, че лично той не е разследван в рамките на проучването на връзките на кампанията му с Кремъл. Поне до 9 май (деня на уволнението) това е било вярно и Коми потвърди на няколко пъти, че го е казал доброволно на държавния глава, за да не създаде у него чувството, че ФБР действа лично срещу него.


Тези въпроси са прекалено важни, за да бъдат замърсявани от всекиго, който иска да отбележи политически точки, заяви председателят на комисията, републиканецът Ричард Бър. Той подчерта колко важно е в момента републиканците и демократите да работят заедно. Думите му бяха потвърдени от вицепредседателя демократ Марк Уорнър. По-рано авторитетното издание The Hill посочи, че ще бъде знаково дали двамата ще действат и говорят в екип.


Не става въпрос за анулиране на изборите, нито за това кой е спечелил или загубил, заяви Уорнър. А да гарантираме, че руснаците не могат да се намесят в демократичния ни процес отново.


На въпрос защо е водил записки за всяка своя среща и разговор с Доналд Тръмп, Коми отговори, че причината е "комбинация от обстоятелства (бяхме сами), обсъжданите теми и конкретната личност.


"Откровено се боях, че в бъдещето той може да излъже за разговорите ни и реших, че е важно да ги документирам".


"Знаех, че ще дойде момент, в който ще се нуждая от доказателства, не само за да защитя себе си, а и ФБР и работата ни", каза той.


"Видях туит за записи, Боже, надявам се да има записи", каза той по повод разговорите си на четири очи с Тръмп.


Какво още при първата ви среща Ви накара да напишете бележки, при положение, че с двама предишни президенти не сте го правили, пита републиканката Сюзън Колинс. Комбинация, каза Коми. Инстинкт, обстоятелството, че бяхме сами, темата на обсъждане и личността на президента.


Той за пръв път призна, че е замесен в теч на информация - помолил е свой близък приятел, преподавател в Колумбийския университет, да сподели съдържанието на част от бележките му с репортер.


Руските хакерски атаки срещу американските избори са започнали още през 2015 г., твърди Джеймс Коми

© Reuters


За разследването срещу Майкъл Флин


Една от важните теми е скандалът около бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който загуби поста си, след като медиите разкриха, че е излъгал вицепрезидента Майк Пенс за разговорите си с рския посланик Сергей Кисляк. Предварителните показания на Коми сочеха, че Тръмп е поискал от него да остави Флин на мира, защото той бил добро момче.


Републиканският сенатор Джеймс Рич притисна Коми за точните фрази в разговора за Майкъл Флин.


Рич: Той не Ви нареди да го оставите на мира?


Коми: По неговите думи, не.


Рич: Отново – тези думи не са били използвани. Той е казал "Надявам се".


Коми: Причината да продължавам да цитирам думите е, че го приех като нареждане. Той е президентът на САЩ. Приех ги като нареждане.


Рич: Не познавате никого, който е бил осъден, задето се надява на нещо, нали?


Коми: Не.


Не съм аз човекът, който да каже дали този разговор е бил опит за възпрепятстване на правосъдието, но го намерих за много тревожен, каза той по-рано. Комисията трябва да прецени дали е било извършено престъпление.


Може би греша, но Флин бе принуден да подаде оставка ден по-рано и противоречията около него се фокусираха върху това дали е лъгал вицепрезидента за природата на разговорите си с руснаците.


Разбрах, че президентът иска да прекратя всякакви разследвания за това, което Флин е казал, каза Коми. На въпрос от републиканеца Марко Рубио, Коми заяви, че това е единственият път, в който му е била отправяно такова искане.


На въпрос на Рубио защо не е сигнализирал на някого за разговора или не е казал на президента, че това е неподходящо, Коми каза, че е бил прекалено изненадан. "Тогава не ми дойде наум, помислих си само, че трябва да внимавам."


Можехте да му противостоите, когато е поискал това от вас, посочи републиканката Сюзън Колинс. По-късно, когато размислихте, отидохте ли при някого от минитерството на правосъдието, помолихте ли някого да се обади в Белия дом и да каже, че президентът трябва да има по-добро разбрание за отношенията си с ФБР?


Да, говорих с главния прокурор и със зам.-главния прокурор, отвърна Коми. Той споменава това и в предварителните си показания, но каза, че не е разгласил, че президентът е поискал "да остави Флин на мира".


На въпрос от независимия сенатор Ангъс Кинг дали разследването за Флин би засегнало руското разследване, Коми отвърна, че ги вижда като свързани, но отделни.


На изслушването се допускат и ограничен брой граждани и от рано сутринта се виеха опашки за свободните места.

© Jonathan Ernst, Reuters

На изслушването се допускат и ограничен брой граждани и от рано сутринта се виеха опашки за свободните места.


За решението да говори публично


Разбрах, че мога да бъде уволнен от президента по всякакви причини или изобщо без причина, но разминаващите се обяснения ме объркаха, каза той. Президентът на няколко пъти ми каза, че върша чудесна работа и че се надява да остана, така че се обърках когато президентът каза по телевизията, че ме е уволнил заради руското разследване и разбрах от медиите, че е казвал в частни разговори, че уволнението ми е облекчило руското разследване, каза Коми.


"Белият дом реши да ме клевети и по-важното – да клевети ФБР. Това бяха чисто и просто лъжи", каза той.
Искам американският народ да знае тази истина: ФБР е честно, ФБР е силно и е и винаги ще бъде независимо, каза той в прочувствено обръщение към колегите си и добави, че за него е било най-голямата чест в живота да служи там.


За връзките с Русия


На въпрос за досието "Стийл", създадено от бивш британски разузнавач, Коми заяви, че не може да коментира това публично.


Не се съмнява, че комисията може да проведе независимо разследване, на фона на разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер.


На въпрос на сенатор Рубио дали президентът е поискал разследването да продължи, дори да бъдат инкриминирани негови сътрудници, Коми даде утвърдителен отговор.


Тоест, президентът поиска да бъдете лоялен, да оставите Флин на мира и да кажете на публиката, че лично той не е разследван, така ли, пита Рубио. Коми потвърди.


Вярвате ли, че Тръмп си е сътрудничил с Русия, попита републиканецът Тим Котън.


Не мисля, че би трябвало да отговарям на това публично. Когато напуснах, не разследвахме лично президента. Разследването ще даде отговор, каза той.


Руските хакерски атаки срещу американските избори са започнали още през 2015 г., твърди Джеймс Коми

© Reuters


За вечерята и искането за лоялност


Здравият ми разум ми подсказа, че някой му е казал или той се е сетил, че вече ме е помолил да остана и не е спечелил нищо от това и вечерята целеше да поиска нещо от мен в контекста на това аз да поискам да остана, казва Коми. В предварителните си показания той сочи, че преди това на три пъти президентът е изразявал надежда той да остане на поста си.


Някой друг искал ли е лоялност от вас, ппопита зам.-председателят на комисията. Причината да има десетогдишен мандат е директорът на ФБР да няма усещането, че работи с определена администрацията и заради това думите на Тръмп ме притесниха, каза Коми.


На въпрос от сенатор Рон Уайдън дали по време на вечерята е почувствал, че позицията му зависи от руското разследване, Коми отвърна: Не съм сигурен, по-скоро останах с впечатлението, че зависи от това дали той реши, че съм демонстрирал лоялност.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (253)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Това заяви бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше "руското разследване", преди да бъде уволнен от президента Доналд Тръмп
  _________
  Коми са го уволнили щото е смотан и защото плямпа глупости без доказателства!
  Може ли шеф на ФБР с цялата сила и техника на САЩ, да не може да залови и изобличи лошите руските хакери а само да плямпа колко са опасни?
  Джеймс Коми да се цани за драматург и сценарист за шпионски трилъри в Холивуд!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Тръмп играе с Руснаците , и целта му беше избирането за президент на всяка цена , но цената е резил какъвто до сега не е имало в САЩ , и Коми много добре си е вързал гащите пред комисията

 3. 3 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Знаех , че след време може да излъже. Затова записах разговорите. Знаех , че ще дойде време да защитя себе си и ФБР ,работата си. В превод знам го , че е лъжец и за да се въздържа от това което прави най-добре го записах.

  SHADOWS of SOFIA
 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  В момента следя показанията на Коуми по C-Span. Много се съмнявам, че авторът на първия коментар знае какво е C-Span или е в състояние да разбере нещо оттам.

  Коуми е брилянтен ум, който изключително умело закопава Дръмб със собствените му думи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Some people were expecting President Trump to be live-tweeting his version of events throughout the hearing, but there has been no word yet.

  :D :D

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#3] от "ka2":

  "Знаех , че след време може да излъже. Затова записах разговорите."

  В една друга тема един от тръмпофилите зададе риторичния въпрос ЗАЩО точно с Дръмб е решил Коуми да записва разговорите си?

  Аз му отговорих, че Коуми, като гърмян заек, опитен юрист и топ полицай, е подушил от 100 мили мошеника.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  ''Кореспондент на Шпигел предаде, че заведенията край Конгреса са пълни. Всички са вперили очи в тв екраните. Много заведения предлагат безплатна напитка за всеки туит на Тръмп. Тръмп засега не реагира в Туитър. На думите на Коми, че Тръмп е лъжец, са избухнали аплодисменти в заведенията.''

  голям сеир,ама ''безпорни доказателства''-йок. нали комито си водил бележки в тефтер? де ги?

 8. 8 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Естествено. Някои даже и не прочитат какво е написано в статията. Нарочно написах последните две изречения на Коми за да се уверя от последвалите минуси. Е не греша.

  SHADOWS of SOFIA
 9. 9 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Има такива бизнесмени. За тях личната преданост е по важна от професионалните качества и честността. Имал съм такива шефове и не се разбирах с тях. То и затова бачкам в чужбина. Е изписаха ми вежди, но това е лично. Мисля, че Коуми има бъдеще, рижият му изписа вежди, опитвайки се, да му извади очите.

  chavo64
 10. 10 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Любопитно

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Споко, че Тръмпито да не чуе и той: You are fired!

  Да разлая троловете!!
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#8] от "ka2":

  Остави ги, не заслужават внимание.

  Прави ми впечатление, че в Сенатската комисия по разузнаването цари ЕДИНОДУШНА СИМПАТИЯ към Коуми, т.е. налице е ДВУПАРТИЕН СТРЕМЕЖ към преодоляване на оранжевото препятствие.

  Въпросите са внимателно формулиране и звучат, сякаш задаващите ги ЗНАЯТ ОТГОВОРИТЕ - това е най-добрата практика при водене на разпит.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#7] от "pavur":

  След дадени показания под клетва са необходими и прилежащи доказателства. Или си пишеш по памет и емоции?Не се удържате ЕЙ.

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Колкото и нескромно да звучи аз познах!Русия се е опитала да повлияе на изборите в САЩ,но американските власти са успяли в по голямата част да неутрализират руските хакерски атаки!Така,че нашите местни мурзилки се радваха излишно,че Путин избрал Тръмп!Не му стигнали силиците на кагебисткото джудже.

 14. 14 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Коуми - не знам, нямах смелост, не знам, според думите на Доналд Тръмп....
  хаха Марко Рубио разби всички :D

  twitter.com/voxybg
 15. 15 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  ти пък ся,сересета-мересета. ся комито ше размаха тефтера и ше сгъне тръмпи като стар вес'ник.

 16. 16 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Знаеш , че симпатизирам на Републиканците . И за тях това срамно. Няма как достолепни политици да не подкрепят един стойностен държавен служител

  SHADOWS of SOFIA
 17. 17 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1212 Весело

  Някой въобще връзва ли се на думите на този смешник?
  Ма то това, ма то онова, онако си, тако си...
  И във края на краищата едно голямо нищо!
  Само левичарските журналисти тръбят за сензационни разкрития. А то - дупката на геврека.
  Даже Тръмп е доволен и усмихнат на казаното от смешник Коми.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 18. 18 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Любопитно

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  A former federal prosecutor, Comey said he took detailed notes of his private talks with the president, a practice that was a departure from his practice with Trump’s predecessor President Obama. Comey said he did so because he wanted to make a clear record of what was said.

  He said he took copious notes because he was “honestly concerned’’ that the president might lie about what had been said in their meeting. He kept doing so for future conversations, and the two spoke private a total of nine times before Comey was fired, he said.

  https://www.washingtonpost.com/world/national-security/comey-testimony-trump-senate-hearing/2017/06/07/afadf87c-4bd0-11e7-bc1b-fddbd8359dee_story.html?hpid=hp_hp-banner-main_comey-845a-hed %3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.5326797d083e

  Комни лъже ли?
  Тръмп, истината ли казва?

  На кого думата тежи повече?

  Да разлая троловете!!
 19. 19 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  ФБР е институция!Казвам го за гозамбовци,павури....и други рускопоклонници.И истната ще излезе на яве.Въпреки Тръмп....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 20. 20 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Дневник, много ви е бъгава ситемата за коментари. Коментарите ту излизат, ту - не. Цъкам на бутончето за показване на коментари и нищо не се случва. Много е зле положението след промените. Затова и хората трябва да внимават като искат "промени"... щото не се знае в каква посока ще са въпросните промени.

 21. 21 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Гледам на живо. Урок по ходене на въже с взаимно уважение, внимание към всичко казано и достойно поведение. Придържане към фактите и усилие за максималната възможна откритост предвид сложните обстоятелства.
  Независими институции и добре смазана процедурна машина в действие. Има какво да се научи от този процес.

  Imagination is as important as knowledge.
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  "На въпрос защо е водил записки за всяка своя среща и разговор с Доналд Тръмп, Коми отговори, че причината е "комбинация от обстоятелства (бяхме сами), обсъжданите теми и конкретната личност.''
  Колко вярно, конкретната личност, на която няма доверие.

 23. 23 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#17] от "skara":

  чакаме да отвори тефтера и да размаже с него тръмп.като муха с вестник. ше покаже страницата с инициалите-В.В. Р.Х.====>Д.Т.Б.Д.9владимир владимирович руски хакери помагат на доналд тръмп за белия дом.

 24. 24 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  ''Кореспондент на Шпигел предаде, че заведенията край Конгреса са пълни. Всички са вперили очи в тв екраните. Много заведения предлагат безплатна напитка за всеки туит на Тръмп. Тръмп засега не реагира в Туитър. На думите на Коми, че Тръмп е лъжец, са избухнали аплодисменти в заведенията.''голям сеир,ама ''безпорни доказателства''-йок. нали комито си водил бележки в тефтер? де ги?
  —цитат от коментар 7 на pavur


  Безспорни доказателства за това че Тръмп е лъжец има много. За друго иде реч тук. Лъже ли в този КОНКРЕТЕН случай. Досегашните лъжи минаваха за безобидни и детинските оправдания минаваха ("така ми казаха"). Сега работата е серозна и отива към ту дирника му. Наплючиха я и вече му я допряха. Схващаш ли?

 25. 25 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1212 Весело

  ...За тях личната преданост е по важна от професионалните качества и честността. ... Мисля, че Коуми има бъдеще, рижият му изписа вежди, опитвайки се, да му извади очите.
  —цитат от коментар 9 на Chavo64

  Не става въпрос за сляпа преданост, а аз лоялност (неправилен превод!). Двете неща са различни, и то много!
  Ти би ли търпял на пост Финансов директор личност, която не ти е лоялна и снася инфо на конкуренцията? Толкова Коми има бъдеще! Или може би има бъдеще като отговорник по сигурното във новото политическо формирование на Х.Клинтън :-) :-) :-)

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 26. 26 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 833 Любопитно

  Директна намеса на Русия в изборите (фалшификация), не вярвах и аз че може да има. Ами то беше достатъчно дето извадиха емайлите на Клинтън наяве. Интересно, какво ще сподели за връските с Русия, като не иска това да е публично!! Мисля си, да се поотложи скандала...

 27. 27 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Любопитно

  До коментар [#15] от "pavur":

  Павур! На тебе, като на речен рак, ти е позволено да недовдяваш нещата, но мислиш ли че даже патрона Жужи ще посмее да си навлече враг, защото стола на Тръмп е "с един счупен крак", и много лесно ще се строполи на пода!

  Да разлая троловете!!
 28. 28 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Грешката на Тръмп е че реши че шефа на ФБР е посредствен като него , и може да го уговаря като служител в негова фирма . Държи се като кмет в Врачанско село

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#28] от "Bojidar Vasilev":

  "Грешката на Тръмп е че реши че шефа на ФБР е посредствен като него..."

  😁😁😁😁😁😁😈😈

  Колега, ти изчерпа темата, поздравления!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4596 Неутрално

  Баси, нивото на форумните тръмписти е удивително ниско.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 31. 31 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 852 Весело

  Благодарен съм за това интервю! ИСТИНАТА ЛЪСНА! Путин е назначил Тръмп!!!

 32. 32 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Любопитно

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  В отговорите на Коуми няма и следа от несигурност!

  Кога Тръмпиту ще изчурулика: "Фейк нюз"?

  Направо е интересно, да слушам Коуми докато пиша!

  Да разлая троловете!!
 33. 33 Профил на cyril_collard
  cyril_collard
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Гледам и аз на живо изслушването. Надежда всяка оставете това нещо да доведе до импийчмънта на Тръмп. Очевидно е, че Тръмп се е опитал да повлияе на разследването на Флин, но тъй като Коуми не е реагирал своевременно и тъй като натискът не е направен буквално с думите: "спри разследването", нищо няма да стане. Импийчмънта е много сериозно нещо и за да се задвижат нещата трябва нещо по-сериозно. Единственото, което разбрахме отново е, че Тръмп е отвратителен президент и човек.

 34. 34 Профил на peterkk
  peterkk
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Грешката на Тръмп е че реши че шефа на ФБР е посредствен като него , и може да го уговаря като служител в негова фирма . Държи се като кмет в Врачанско село
  —цитат от коментар 28 на Bojidar Vasilev


  Тръмп е като Митьо Пищова в сравнение с бившия директор. Изключително прецизен и премерен в отговорите.

 35. 35 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 341 Любопитно

  Забележителна категоричност относно опитите за целенасочено и враждебно намесване на руските служби в изборите.

  Imagination is as important as knowledge.
 36. 36 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Прав е човекът да си води записки!Тръмп,чрез зет си,сгази лука с Русия още по време на предизборната му кампания!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Баси, нивото на форумните тръмписти е удивително ниско.
  —цитат от коментар 30 на Alarmstufe: Rot


  Няма нищо удивитело в този факт. Същото се отнася и за форумните русисти.

 39. 39 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#27] от "lone_wolf":

  първо никой не обясни за кво всъщност му е било на жужи да си навлича неприятности,като се меси в изборите и ква аджеба му е файдата от цялата работа,при положение че навсякъде има СЛЕДИ и един чиновник ше го разобличи с един тефтер.да не мислиш че на пейзаните не им е ясно,че намесата и всякакви опити за намеса не текат още от ерата преди интернет и компютрите и от двете страни? нямат кьораво доказателство.нали на 5-ти юни в The Intercept излезе https://theintercept.com/2017/06/05/top-secret-nsa-report-details-russian-hacking-effort-days-before-2016-election/
  и кво?сега се надяват коми наистина да има нещо,защото дотука само предивикват смях .

 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  сериозно ли някой си мисли , че този цирк не е режисиран ? записвал в тефтера , така го разбрал
  "На въпрос на Рубио защо не е сигнализирал на някого за разговора или не е казал на президента, че това е неподходящо, Коми каза, че е бил прекалено изненадан. "Тогава не ми дойде наум, помислих си само, че трябва да внимавам.""

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на BU
  BU
  Рейтинг: 475 Неутрално

  На въпрос на Рубио защо не е сигнализирал на някого за разговора или не е казал на президента, че това е неподходящо, Коми каза, че е бил прекалено изненадан. "Тогава не ми дойде наум, помислих си само, че трябва да внимавам."
  Този е смешник!

 42. 42 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#41] от "BU":

  надяват се да извади нещо от ръкава и да цака тръмпи,ама май ше си останат с надеждите. тва с тефтерите е пълен смях.

 43. 43 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#39] от "pavur":

  Нещо си в "тупик"!
  Тръмпиту е замислял да отмени санкциите към Русия още Март, но явно се намери някой, който му скръцна със зъби, и Тръмпиту даде заден ход!
  Санкциите са болезнени за Жужи, и съчетани с ниските цени на петрола го карат да вие!
  ..................
  Даже във военното си производство, доста от елементната база (особено електрониката) си е вносна!

  Да разлая троловете!!
 44. 44 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  След Коми ще има импийчмънт.

 45. 45 Профил на cyril_collard
  cyril_collard
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Нещата са съшити с бели конци: Тръмп иска от Коуми "лоялност", тоест да прекрати разследването на Флин и след като не получава исканото, го уволнява. Няма никаква друга логика в случилото се. Уви, Тръмп е тъп, но хитър и що се отнася до близки до мафиотските похвати, е стара лисица. Начинът, по който го прави, му дава достатъчно вратичка да се измъкне невредим. Дано само не се измъкне по-силен. Но със сигурност ще направи всичко възможно да е така и да затвърди позициите си. "Видяхте ли - чист е" ще повтарят зомбираните му привърженици, които както знаем не се славят с особено критична мисъл.

 46. 46 Профил на cyril_collard
  cyril_collard
  Рейтинг: 269 Неутрално

  На въпрос на Рубио защо не е сигнализирал на някого за разговора или не е казал на президента, че това е неподходящо, Коми каза, че е бил прекалено изненадан. "Тогава не ми дойде наум, помислих си само, че трябва да внимавам."Този е смешник!
  —цитат от коментар 41 на BU


  Кое точно е смешното в случая - не разбирам? На мен ми звучи напълно нормално и целият контекст го потвърждава. Би ли обяснил кое точно го прави смешник?

 47. 47 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#43] от "lone_wolf":

  ти си май в тупик,щото откак тръмпи е в белия дом не се промени нищо-нито се променя политиката на америка в близкия изток,нито в далечния,а за асад още обамата даде заден,като администрацията официално заяви,è не е задължително асад да пада,а само да има избори дори с негово участие. тва за санкциите са глупости и ти го знаеш.сащ няма да отмени санкциите.по-скоро ойро-съюза ше ги отмени поетапно,отколкото сащ. вовата много добре знае,че тръмп не управлява сам и решенията му се диктуват от по-висши интереси-тия на корпорациите и концерните.единствената файда на жужи,е че тръмп не ще да плаща за ОТАН и ще има(може би),нова доктрина за намесата на американската армия в конфликти с ''отворен край''.

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#43] от "lone_wolf":

  "Тръмпиту е замислял да отмени санкциите към Русия още Март..."

  Всъщност, още с встъпването си в длъжност.

  Затова най-напред елиминираха Майк Флин - като предупреждение, че знаят достатъчно.

  А Флин много бързо хвърли пешкира и поиска имунитет срещу показания.

  Но от ФБР му отховориха: Чакай, къде си се разбързал!...
  😜😁😁😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#43] от "lone_wolf":

  ми да вие.тебе нали те кефи. като фалира ръша,че черпиш една топла бира и толкоз.

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Весело

  коментарите в Yahoo News са показателни ..... и по различни .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Оранжевият малоумник си беше въобразил, че ФБР и особено директора му са същите нещастници като онези в идиотското му риалити шоу. Е, сега ще му се наложи да разбере по трудния начин, че това не са снимки за "The Apprentice". Ако изобщо и сега го разбере де, щото май на оранжевия пуяк му се е разхлопала тотално дъската.

 52. 52 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Руските хакерски атаки срещу американските избори са започнали още през 2015 г., твърди Джеймс Коми"
  е това ли остана новината на деня, а какви очаквания имаха левите либерали, едва ли не за нещо сензационно

  руските хакерски атаки едва ли са спирали някога, също както и китайските, та кое е новината в това

  twitter.com/voxybg
 53. 53 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Междувременно Робърт Мюлер събира тежката артилерия: http://www.gq.com/story/robert-mueller-russia-investigation-team

  Аз ако съм на оранжевия, бих водил вече преговори за оттегляне с минимални загуби. Нали бил майстор на сделките уж (къде си Евлампи?) ;)

 54. 54 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 341 Любопитно

  До коментар [#33] от "cyril_collard":

  Очаквано. Това изслушване не се предполагаше да доведе до импийчмънт. Но темата е вече достатъчно раздухана в медиите и от голямо значение за авторитета на администрацията (и за усещането на избирателите за коректност).
  Трябваше да се осветят фактите и да се разбере какво е ставало последните месеци покрай всичките тези недомлъвки, обвинения и отричане. Имаше нужда от яснота - предметът на разследване е свързан с изборите за президент, националната сигурност и независимостта на контраразузнаването.
  Колелата на американската съдебна машина се въртят бавно, но смилат фино.
  Има време за всичко, няма нужда от излишно подскачане и прибързани изводи.

  Imagination is as important as knowledge.
 55. 55 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#14] от "voxy":

  Коуми - не знам, нямах смелост, не знам, според думите на Доналд Тръмп....
  хаха Марко Рубио разби всички :D
  ----------------
  И аз съм изненадан от Марко. Няма да се учудя ако Тръмпи го подкрепи на изборите след 4 год ..

  Stupid people make me sick
 56. 56 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Руската измет този път яко сгази лука.

  The best way to predict the future is to invent it.
 57. 57 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#3]Коуми, като гърмян заек, опитен юрист и топ полицай, е подушил от 100 мили мошеника.
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz


  И не само той... Bloomberg on Trump: 'I Know a Con When I See One' http://www.wsj.com/video/bloomberg-on-trump-i-know-a-con-when-i-see-one/A4E9E1E8-CB50-4843-AF41-9E26F8D1FE49.html

  The best way to predict the future is to invent it.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Весело

  До коментар [#47] от "pavur":

  Ами прочети още веднъж!
  Стегнали са му чемберите!

  Да разлая троловете!!
 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Споко, че Тръмпито да не чуе и той: You are fired!
  —цитат от коментар 10 на lone_wolf


  На там е тръгнала работата!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":ти пък ся,сересета-мересета. ся комито ше размаха тефтера и ше сгъне тръмпи като стар вес'ник.
  —цитат от коментар 15 на pavur


  Не схващате ли, че отнесените и нищо не значещи приказки вече не минават!?
  Нещата стават много сериозни и всякакви глупави и непремерени изблици будят само смях и съжаление!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Интересно е , защо болшинството тук е "про" или "анти" ?! Толкова ли е трудно да се води нормален диалог основаващ се на фактите вместо познатото надговаряне, крайно противопоставяне и нескончаеми обиди ?
  Тръмпи не ми е любим, но аз считам, че за момента към него няма нито едно съществено обвинение подкрепено с факти. Отделно от това , да имаш убеждения е едно, но да имаш доказателста е съвсем друго нещо. Коуми говори твъде много и не казва нищо, по-скоро не казва нищо съществено което да е достатъчно Тръмпи да бъде обвинен.
  Ето и линк за изслушването:
  http://www.cbsnews.com/

  Stupid people make me sick
 63. 63 Профил на cyril_collard
  cyril_collard
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#54] от "Columbus":

  Разбирам напълно какво ми казвате, но вие говорите от позицията на разумен и обективен човек. Избирателите на Тръмп в голямата си част не са такива.

 64. 64 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  "Коми: Причината да продължавам да цитирам думите е, че го приех като нареждане. Той е президентът на САЩ. Приех ги като нареждане."

  Запомнете много добре тези думи. Не случайно сенатор Рич остроумничи в опит да ги омаловажи. Те представляват доказателство, че Тръмп се е опитал да попречи на разследването. Не какво и как е казал, а как е бил разбран. Не "руската връзка", а тези думи на Коми могат да изядат главата на Тръмп.

 65. 65 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#53] от "bobyb":

  "Аз ако съм на оранжевия, бих водил вече преговори за оттегляне с минимални загуби"

  Не чух нищо притеснително за Тръмп от изслушването на Коуми. Вероятно има неща, които кибиците не знаем, което е гаранция за силен confirmation bias (както се и наблюдава)

  А това, че има силен фокус върху това че кремълската сатрапия прави мръсотии навсякъде само може да радва, Западът често забравя кремълската подлост и е хубаво, че всяко действие на тийм Тръмп по отношение на кремъл ще бъде следено под лупа. Дори и през втория мандат :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 66. 66 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#31] от "Федоp Венедиктович Езеpский":

  " Путин е назначил Тръмп!!!"

  То туй се знаеше още от 2015, но се държеше в тайна даможе "левите" юдеи да се охарчат за баба Родомски и да гледаме сеир агитпропчетата да изпълняват "пукажи на тея хора как са мяташ"

 67. 67 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#63] от "cyril_collard":

  Разбирам напълно какво ми казвате, но вие говорите от позицията на разумен и обективен човек. Избирателите на Тръмп в голямата си част не са такива.
  ----------------------------
  И аз разбирам прекрасно това което казва Columbus и съм съгласен с него. Не съм съгласен обаче с твоята класификация на избирателите. Избирателите са информирани и по-слобо информирани. И това се определя не от партийните им пристрастия а от способността им да мислят.

  Stupid people make me sick
 68. 68 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Не ми се използват футболни аналогии, но това на сентора Макейн беше като гол в последната минута, та да стане 3:0. Макейн направо го застреля. Ми, то, нямаше изобщо нужда да му слушаме глупостите на тоя сикофант два часа. Последните две минути бяха напълно достатъчни. Свършено е с Коуми. Дано се успокоят вече страстите и Тръмп да си гледа спокойно работата. За нас е без значение, защото и без друго, никой не обръща внимание на тази глупост. А, че руснаците си врат носа, където не им е работа, това няма защо ФБР да ни го казва. Те са враг, както още барем сто врага и работата на всеки враг е да си вре носа, където не му е работа. А на ФБР работата е да го следи това нещо, да го парира и да не ни занимава. Това, че стрина била глупава и разрешила на руснаците да крадат секретите на Америка пък е неин личен проблем, за което тя трябва тутакси да надене раираните дрехи (всъщност тук май не са раирани, а оранжеви) и да не ни се пречка повече. Край на шоуто.

 69. 69 Профил на peterkk
  peterkk
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#65] от "evlampi":

  По скоро Флин ще опере пешкира.

 70. 70 Профил на maane
  maane
  Рейтинг: 269 Неутрално

  ДО ТУК ОК, сега да видиме реакцията на оранжевата бабичка, щото тя лъже яко!

 71. 71 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#64] от "Един препатил":

  "Коми: Причината да продължавам да цитирам думите е, че го приех като нареждане. Той е президентът на САЩ. Приех ги като нареждане."

  Запомнете много добре тези думи. Не случайно сенатор Рич остроумничи в опит да ги омаловажи. Те представляват доказателство, че Тръмп се е опитал да попречи на разследването. Не какво и как е казал, а как е бил разбран. Не "руската връзка", а тези думи на Коми могат да изядат главата на Тръмп
  ----------------------------
  Разбирам позицията ти. Има логика в казаното . Но има логика и в обратното , защото сам казваш :" Не какво и как е казал, а как е бил разбран".
  Коуми го е разбрал по-този начин, но кой казва, че начинърт на Коуми е верният ?!
  И друго, защо Коуми изобщо се е съгласил да води подобен разговор, след като очевидно е умен мъж със сериозен опит и кариета ?! Той би могъл спокойно да откаже и ако го беше направил щеше да е железен. И най-вероятно нямаше да бъде уволнен..

  Stupid people make me sick
 72. 72 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  От цялата работа стана ясно, че на Тръмп хич не му е било нужно да уволнява Коуми, ако е искал да спре руското разследване. Като президент той може да си спре каквото разследване си поиска. Просто човекът го е поканил като мъж да му каже: ``Ский ся, нема нужда се занимаваш с тази руска глупост. Надявам се да имаш малко мозък да схванеш тва''. Тръмп даже е поканил останалите да напуснат Овалния кабинет, за да не го излага пред тях да го видят колко е глупав, та не се е сетил сам да спре разследването на глупостта руска. Явно, Коуми обаче е някакъв, който се страхува и от сянката си и за него мъжката дума няма онова значение, което истинският мъж би схванал. Тръмп го вижда това и го натирва. Е, каква е голямата сензация? Няма такава. Само губят времето на нацията. Тюх, язък. Пак не им се получи на демократската пасмина окупирала все още някои цепнатини на властта.

  А това пък на сенатора Макей беше удар с чук по главата на пирона. Начи, продължавал си Коуми разследването на Тръмп, ама на Клинтън, на главната виновница, го бил приключил. Неам думи. Що си губя и аз времето да коментирам някаква си посредствена личност, издигната по навик от Обама, сам посредствен, та се нетрае. Коуми не е единственият. Цялата администрация е замърсена с такива посредствени индивиди и докато Тръмп не го почисти това блато няма да може да върви напред с плановете си.

 73. 73 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Преди години, трябваше да събера едно задължение от сравнително неприятен български бизнесмен.
  С мен дойде бивш служител на полицейска служба, който след това ми направи разбор на разговора и поведението на длъжника използвайки техните си термини.
  Любопитно ми беше доколко са обработили научно техниките за "разгадаване" на измамниците.

  Модератора е неадекватен!
 74. 74 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 269 Весело

  "Коми: Причината да продължавам да цитирам думите е, че го приех като нареждане. Той е президентът на САЩ. Приех ги като нареждане."Запомнете много добре тези думи. Не случайно сенатор Рич остроумничи в опит да ги омаловажи. Те представляват доказателство, че Тръмп се е опитал да попречи на разследването. Не какво и как е казал, а как е бил разбран. Не "руската връзка", а тези думи на Коми могат да изядат главата на Тръмп.
  —цитат от коментар 64 на Един препатил


  Това "изказване" на Коуми няма как да мине за доказателство, в САЩ не е както когато вие сте били настоящи комуняги! Достатъчно е Тръмп да каже друго, и става показание срещу показание, пат ситуация!

  Ма вие се надайте де!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 75. 75 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#17] от "skara":

  Ти наясно ли си, че наблюдавахме откритата част от изслушването, сега предстои втората закрита част?

  Модератора е неадекватен!
 76. 76 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#63] от "cyril_collard":

  избирателите на Хилъри какви са?
  ясно че грантаджиите са най-информирани и винаги прави, все пак правят нещата за пари

  twitter.com/voxybg
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2115 Весело

  До коментар [#5] от "kaiser":

  Който е успял да го озапти заслужава медал. Няма по-голям враг на Тръмп от голямата му уста. Трябва всичко да минава през адвокат.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 79. 79 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 479 Весело

  Опитите на тръмпистчета да извъртят показанията на директор Коуми са по-жалки и от оранжевия им идол

  Както и Коуми ви каза - Боб Мюлер си знае работата =)

  it comes from inside, just listen ...
 80. 80 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#73] от "ivan_":

  в Куонтико имат цял отдел, чиято работа е точно това ...

  it comes from inside, just listen ...
 81. 81 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2115 Весело

  До коментар [#4] от "Norman Granz":


  Коуми притежава и друго важно качество - да признава грешки. Нещо, което е чуждо на Тръмп който ще се инати като магаре, но никога няма да го направи. Е, той е непогрешим, както знаем от гозамбовците.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 82. 82 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#78] от "vesolr":

  и как е враг, като тя го направи президент, а политкоректността на Обама не доведе до нищо добро света както видяхме, дори напротив, на масата й омръзна от лицемерни, политкоректни политици които не казват нищо освен клиширани полит изразчета и али бали

  twitter.com/voxybg
 83. 83 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Весело

  Руските хакерски атаки са започнали много... много преди основаването на САЩ! И много преди новата ера! Изводи:
  1)Русия е мнооого опасна!
  2)Дай повече пари за ФБР, ЦРУ, НСА и т.н. :D
  3)Дай повче пари за А за Б и за финасираните от неа медии :D
  4)Демокрацийката, дори най-развитата такава в САЩе много слаба ракия, и всеки Путин меже да я хакне когато и както си иска! :D

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 84. 84 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#3] от "ka2":
  Въпросът не е защо Коми е правил записки, работата му е да събира информация.
  Защо Тръмп е направил запис - за да изнудва:
  Внимавай какво говориш пред медиите, имам запис!

 85. 85 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  От това, което се чу още веднъж стана ясно, че изобщо няма нужда да се занимаваме с нищожеството Коуми. Достатъчно е да се чуе сенаторът Макейн, който едва сдържаше гнева си. То, бива некадърник, ама тоя подмазвач Коуми счупи рекорда.

 86. 86 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2115 Весело

  До коментар [#30] от "Alarmstufe: Rot":

  Брайтли май е гледал алтернативно изслушване с дублаж от Тръмп ТВ.
  За публично изслушване Коуми каза повече отколкото очаквах. Много тънко пося съмненията за Сешънс.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 87. 87 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#80] от "Kalin":

  Сигурно, човека ми обясняваше и от обясненията беше ясно, че това си е изучавана и прилагана в практиката им дисциплина.

  Модератора е неадекватен!
 88. 88 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Гранц-дружинката, хрупкате ли още този big nothing burger? Горчицата май ви идва малко в повече? Нищо ново и неизвестно до момента, освен:

  1) Comey самоорганизирал leak на собствените си меморандуми с идея да форсира special counsel?!?! Диалогът му с Трамп около Флин е безумно далеч от правната дефиниция на obstruction of justice - и това от бивш прокурор

  2) Лорета Линч доста недвусмислено му дала да разбере, че не трябва да се занимава с HRC и трябва да намери някакъв синоним/неологизъм на думата "разследване"/investigation. DOJ дотолкова бил компрометирал разследването срещу HRC, че се наложило той да обяви публично резултатите от разследването и да обяви, че няма да има обвинения - т.е. да съвмести по най-безумен от правна гледна точка начин функциите на разследващ и прокурор. То май и в БГ вече не са на подобно ниво. И това е този DOJ, в чиято АПОЛИТИЧНОСТ (да използвам главните букви на др. Гранц) се кълне Гранц-дружинката.

 89. 89 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1246 Весело

  Малиий!
  К'ъв НЕЩАСТНИК! :) :)
  Изритали го от работа поради некадърност , нашичкият почва да реве и вони по медиите ...Колко бил ''честен'' и ''почтен'', пъкм как го били измислили тръмпистите ...
  Една забележка само имам към него...Освен ''руснаците'' ,да включи в обвиненията си и...Марсианците .:) :) :)
  Т'ва виж , някак си по-убедително ще звучи :) :) :)

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 90. 90 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  До коментар [#3] от "ka2":Въпросът не е защо Коми е правил записки, работата му е да събира информация.Защо Тръмп е направил запис - за да изнудва:Внимавай какво говориш пред медиите, имам запис!
  —цитат от коментар 84 на Ще върнем България в Европа


  Що пък да не е въпросът. Начи, при Буш и при Обама не прави записки, ама при Тръмп прави? Сериозно? С оредразсъдъци започва при Тръмп, ама много учуден и кънфююзд защо Тръмп го изгонил. Тоя малоумник е просто едно disgruntled employee. Надявам като си е събирал багажа в картонената кутия на тръгване, поне да не е изпотрошил кесроксите и другото офисно оборудване, както подобава на всяко disgruntled employee.

 91. 91 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1701 Весело

  От това, което се чу още веднъж стана ясно, че изобщо няма нужда да се занимаваме с нищожеството Коуми.
  —цитат от коментар 85 на bryghtlyght


  Аз с друго впечатление останах. Има едно нищожество (че и родата му), с което тепърва ще се занимават и комисиите и специалното разследване. Много специално нищожество. Виж с такива като теб, под нивото дори на нищожество, наистина никой не се занимава. Извинявай, че ти го казвам. Не искам да се депресираш, но така стоят нещата. А за кибиците от цял свят веселбата предстои. Публично сготвяне на пуяк с портокали. В собствем сос.

 92. 92 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  опа още една хубава новина - правителството на щатите спира финансирането на либералните групи, голяма част свързани със Сорос, крайно леви уродливи организации, които с парите на държавата играят за Демократите, една безобразна практика, от която разни леви либерални парцали приближени до Сорос се възползват по един или друг начин

  twitter.com/voxybg
 93. 93 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1212 Гневно

  До коментар [#54] от "Columbus":Разбирам напълно какво ми казвате, но вие говорите от позицията на разумен и обективен човек. Избирателите на Тръмп в голямата си част не са такива.
  —цитат от коментар 63 на cyril_collard


  Да бе, да :-) :-) :-)
  Щото вие "красивите и умните" позволихте на Хилъри да ви води за носа и сега търсите под вола теле.
  Тръмп е виновен за това, че днес вали дъжд!
  Още със нещо да охрачите Тръмп? Но то не остана вече - даже левичарската злоба и фантазия е безсилна.

  Понеже си нов: Хилари беше избора на путин! Но разумните му извъртяха номер и избраха Тръмп!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 94. 94 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Малиий! К'ъв НЕЩАСТНИК! :) :) Изритали го от работа поради некадърност , нашичкият почва да реве и вони по медиите ...Колко бил ''честен'' и ''почтен'', пъкм как го били измислили тръмпистите ...Една забележка само имам към него...Освен ''руснаците'' ,да включи в обвиненията си и...Марсианците .:) :) :) Т'ва виж , някак си по-убедително ще звучи :) :) :)
  —цитат от коментар 89 на onemanband


  Извинявай, писали сме заедно същото. Са, обаче, че руснаците трябва да се разследват, това не трябва да го поставяме под съмнение. Те трабва да се разследват независимо от всичко. Това се очаква от тях и без да ни го казват. Обаче, както сенаторът Макейн натърти, трябва да се разследва всичко, Клинтън включителн, а не така на парче, както на сикофанта Коуми му хрумнало.

 95. 95 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#35] от "Columbus":

  хмм, дотук разбрахме, че руснаците са искали и са се опитали да се намесят, но не са успяли и не са повлияли. Баси изненадата. Сега, вместо руснаци може да сложиш каквито искаш тайни служби в това изречение, и пак ще е вярно.
  Клинтън искаше мащабен прокси конфликт на Европейския фронт, затова и натовската активност в БГ и Полша. Бай Тръмп смята, че мелето трябва да почне откъм Далечния Изток. Откъде ще се случи, вече е малко хаотично според мен, но пък гарантирано в тази посока натискат много бизнес, финансови и военни интереси - като се започне от военни поръчки, износ на храни и консумативи, та се стигне до най-сладкото "финансиране на възстановяването"....От гледна точка на БГ е по-добре да се случва надалече, т.е. Азия; от моя американска гледна точка няма значение, но знам че ще има много работа и пари.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Е, поне разбрахме кой е виновен за всичко - вездесъщите руски хакери.
  Ако сте недоволни от нещо, не се чудете кой е виновен.

 98. 98 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ЦРУ,ФБР,НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ,ЗА ДВЕ ГОДИНИ БЕЗ НИТО ГРАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТАЯ ТЕЗА,МИ НЕ СЕ ВРЪЗВАТ НЕЩАТА,НАЙ МОЩНИТЕ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ И ПОДСЛУШВАТЕЛНИ АГЕНЦИИ В СВЕТА , НАМА ЛОГИКА ,

 99. 99 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Селски махленски разправии! На ти си записките, дай ми магнитофонните записи! Да се хваща Флин и да се разпитва какво е приказвал с руснаците ... час по-скоро. Иначе се играе пиесата "в очакване на Годо" ... Флин отпред, Флин отзад ... а какво е натворил Флин никой не ни казва! И защо е излъгал вицепрезидента?

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 100. 100 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  До днес беше: Коми щи разбие Тръмп на пух и прах.
  От днес: Трябва да чакаме закритата част на показанията.
  Още нещо да чакате, левичарчетата? Годо?

  ПП Сега забелязвам: Полето за "настроение" не се нулира след публикуване на коментара.
  За гневно да се брои първото - следващите са неутрални.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK