Макрон и Шварценегер обсъдиха в Париж борбата с климатичните промени

Макрон и Шварценегер обсъдиха в Париж борбата с климатичните промени

© Charles Platiau, ReutersФренският президент Еманюел Макрон и бившият губернатор на американския щат Калифорния Арнолд Шварценегер са обсъдили вчера в Париж борбата с промените в климата, съобщи БТА, като цитира световните агенции.


След края на срещата Шварценегер, основател на организацията Р20 (Региони за климатично действие), призова всички да се включат в "екологичния кръстоносен поход". Защитата на околната среда е въпрос, който отива отвъд политическото разделение ляво-дясно, подчерта той.


"Необходимо е всички да се обединим и е абсолютно задължително да не правим от (борбата с глобалното затопляне) политически въпрос. Това не е изправяне на десницата срещу левицата, защото няма либерален или консервативен въздух. Всички ние дишаме един и същ въздух. Няма либерална или консервативна вода, всички ние пием една и съща вода", заяви Шварценегер. Той определи едночасовата си среща с Макрон като чудесна.
Малко повече от три седмици след като американският президент Доналд Тръмп изтегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата, бившият губернатор на Калифорния подчерта, че всички страни трябва да работят заедно в борбата срещу промените в климата.


Шварценегер похвали центриста Макрон като страхотен лидер за Франция и за света, особено в сферата на опазването на околната среда. "И двамата обичаме много природата", увери бившият губернатор на Калифорния, след като бе изпратен по стълбите на Елисейския дворец от френския президент.


Макрон и Шварценегер обсъдиха в Париж борбата с климатичните промени

© Charles Platiau, Reuters


Шварценегер обаче пак се върна, за да целуне по бузата първата дама на Франция Брижит Макрон.


Днес бившият губернатор на Калифорния, френският президент и още около 800 политици, юристи и експерти ще представят проекта "Световен пакт за околната среда", уточнява Франс прес.


Инициативата има за цел да доведе до международно споразумение, утвърждаващо водещите принципи в областта на екологията, например че замърсителят плаща, обясниха експерти. Досегашните глобални климатични договори като Декларацията от Рио от 1992 г. имат изцяло декларативен характер. Целта на пакта е да може да бъде използван като правна база за съдене на държави за нарушения в тази сфера.

Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2370 Весело

  Шварценегер се е пошегувал с Макрон и е пощипнал съученичката си а пък вие го приемате като новина!

  [email protected]
 2. 2 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 311 Любопитно

  Естаблишмънта отвръща на удара. Терминатора е казал, че ще бие всеки, който изкаже съмнение в "климатичните промени" и ефикасността на предложените от клуба мерки за някакви си $1 трилион на година.

 3. 3 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-40392321

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 4. 4 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 418 Весело

  Шварценегер се е пошегувал с Макрон и е пощипнал съученичката си а пък вие го приемате като новина!
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Ощипа я и каза: I'll be back

 5. 5 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 329 Неутрално
 6. 6 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Е какво да очакваме от човек,който каза,че парите нямали никакво значение-нямало никаква разлика между това когато имал 200 милиона долара и 220 милиона долара?Трябва да се усвояват пари за борба с"глобалното затопляне".

 7. 7 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 425 Неутрално

  На добър час без $$$$ трансфери на нац. богатство от фед. п-во на US. Без тези $$$$ от US, остават само позите и празните приказки.

  "Целта на пакта е да може да бъде използван като правна база за съдене на държави за нарушения в тази сфера." Т.е. ако няма доброволен трансфер на нац. богатство, ще има конфискация. Интересно, как ще бъде наложено юридически това "право" на конфискация?

 8. 8 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Климатичните промени няма как да бъдат преборени. Замърсяването на природата обаче може да бъде ограничено. А това вече си заслужава борбата.

 9. 9 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#8] от "Един препатил":
  "Замърсяването на природата обаче може да бъде ограничено. А това вече си заслужава борбата."

  Така е, само дето тая борба е в съвсем друг влак и там главната сметка ще трябва да се връчи на Китай и Индия, които просто ще и се изсмеят. Друго си е с "климатичните промени" при които таксуваш богатите и културно гузни САЩ и Европа - там е голямото папу - там има повече смисъл да натискаш.

 10. 10 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Климатичните промени няма как да бъдат преборени. Замърсяването на природата обаче може да бъде ограничено. А това вече си заслужава борбата.
  —цитат от коментар 8 на Един препатил


  Е има ли изобщо спор по този въпрос?Само дето затоплистите не искат да се отделят стотици милиарди долари за екология,а за ограничаване на емисиите от СО2.Които според тях предизвиквали глобално затопляне.Целта е да се усвояват парички.И то много.

 11. 11 Профил на sokratus
  sokratus
  Рейтинг: 367 Весело

  Терминаторът в действие! Батко Арни е успял да стане номер едно в три ужасно конкурентни сфери: Мистър Олимпия (сппрт),Един от най-известните и най-скъпо платени актьори (филми) и губернатор на Калифорния (политика).
  Пожелавам му успех и в четвъртото му начинание Чиста природа!

 12. 12 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Дано Шварценегер да повлияе на Тръмп по климатичните промени!

 13. 13 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#10] от "mushashi":

  Растенията се нуждаят от СО2.
  Може би целта е....малко растения......малко храна.......по-малко хора !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 14. 14 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 745 Весело

  До коментар [#8] от "Един препатил":

  „Климатичните промени няма как да бъдат преборени. Замърсяването на природата обаче може да бъде ограничено. А това вече си заслужава борбата.“

  Климатичните промени и замърсяването и унищожаването на природата са две различни неща. Унищожаването на тропическите гори, ужасното замърсяване на морета и океани, изхвърлянето на милиони тонове отпадъци на всякъде и още, и още... За това трябва да има световни споразумения, санкции и пари. Чак след това идва ред на газове, СО2 и „парникови ефекти“. А ма за първото няма как да се усвояват милиардите. Та Арнолд за това се е притеснил...

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  Шварценегер поема ролята на Тръмп по отношение на лобалното затопляне.

 16. 16 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Има един малък проблем. 30 000 /тридесет хиляди/ учени се подписаха, че глобалното затопляне е измама. Тези 30 хиляди учени, от които 9000 /девет хиляди/ са доктори на науките, в момента съдят Ал Гор за измамата с глобалното затопляне.
  Ето ви материали-https://healthwyze.org/reports/249-al-gore-sued-by-30000-scientists-for-global-warming-fraud.html
  и също така- https://www.youtube.com/watch?v=JRgQKK3j7LU

 17. 17 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Инициативата има за цел да доведе до международно споразумение, утвърждаващо водещите принципи в областта на екологията, например че замърсителят плаща, обясниха експерти. "-край на цитата

  И замърсителят като плати, с какво това ще помогне на природата? Да има пари за корупционния оборот.
  Горе ми дадох материали- 30 хиляди учени в САЩ от които 9 хиляди с докторати съдят Ал Гор за измамата. Въглеродният двуокис по никакъв начин не е вреден, не е замърсител и не предизвиква глобално затопляне. Цялата измама е за да даде повод на държавните служби да се намесят в производството и потреблението и да контролират какво се произвежда, кой го произвежда, кой ще печели милиони и милиарди и да има много държавни програми, много пари за разпределяне, много пари за корупция.

 18. 18 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Сменете рефрена, че всички учени са единодушни в глобалното затопляне! Няма такова нещо. Само в САЩ 30 хиляди от тях, от които 9 пхиляди доктори на науките заявяват, че глобалното затопляне е пълна и съзнателна измама.

 19. 19 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Шварценегер поема ролята на Тръмп по отношение на лобалното затопляне.
  —цитат от коментар 15 на Роси


  По "лобалното" ще я поеме, но глобално затопляне няма. Само лобално.

 20. 20 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Терминаторът в действие! Батко Арни е успял да стане номер едно в три ужасно конкурентни сфери: Мистър Олимпия (сппрт),Един от най-известните и най-скъпо платени актьори (филми) и губернатор на Калифорния (политика). Пожелавам му успех и в четвъртото му начинание Чиста природа!
  —цитат от коментар 11 на sokratus


  Навремето за циганчетата Гойко Митич от екрана беше истински герой. Те не правиха разлика между ролите му от индианските филми и реалният човек Гойко Митич. Бат Гойко си знае работата! Ти в момента не се различаваш от някогашните циганчета. "Терминаторът" в реалния живот е един мъж на жена си, който дължи политическата си кариера на жена си, който изтърпя всякакви унижения след като мексиканската чистачка му роди дете и жена му разбра. Резил и путьовщина отвсякъде! Провали на Доналд Тръмп хубавото телевизионно предаване. Издухан отвсякъде!

 21. 21 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Абе всека година има температурни рекорди - горещи и студени. А средните температури са като свинското със зеле

 22. 22 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  Шварценегер поема ролята на Тръмп по отношение на лобалното затопляне.
  —цитат от коментар 15 на Роси


  Само дето това няма как да стане, щото Шварценегер никой не го е избрал за президент на САЩ. Може да се среща с когото си пожелае - все тая. Може да си монтира соларни панели на покривите на къщите (за разлика от Ал Гор, който не го прави, че да не му загрозяват имотите) - с това се изчерпват възможностите му за борба с климата. Иначе няма лошо да се снима с всички европейски аутсайдери и да им създава измамното чувство, че те са готините, а Тръмп е лошият - историята много ще се смее след 20-30 години.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 23. 23 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Гозамбо е просто още един аргумент в полза на затоплистите.

 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Неутрално

  Шварценегер се е пошегувал с Макрон и е пощипнал съученичката си а пък вие го приемате като новина!
  —цитат от коментар 1 на karabastun

  Арни на младини е прекалявал с анаболните стероиди и Еманюелчо знае ,че "терминатора" е безопасна игла и не изпитва ревност!
  С климатинте

  Пък с климатичните промени младото повече си личи през лятото!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK