Шанс за Тръмп или победа за Путин - сценариите за най-очакваната среща в кулоарите на Г-20

Заради централното място, което темата за Русия и Владимир Путин заема в първите месеци от президентството на Доналд Тръмп, лидерите може да са по-скоро предпазливи на срещата си според някои анализатори. Други обаче смятат, че тя им дава и много възможности.

© Stevo Vasiljevic, Reuters

Заради централното място, което темата за Русия и Владимир Путин заема в първите месеци от президентството на Доналд Тръмп, лидерите може да са по-скоро предпазливи на срещата си според някои анализатори. Други обаче смятат, че тя им дава и много възможности.Най-очакваната в дипломатическите среди първа среща тази година ще е в по-малко внушителен формат, отколкото подобава на разговор между президентите на САЩ и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин.


Разговорът им в кулоарите на форум на Г-20 в Хамбург (макар американски медии да предупреждават, че неочаквано може да се организира и двустранна среща) идва, след като Путин неколкократно е изразявал очакване да работи успешно с американския си колега в последните месеци, но и е заявявал, че връзките между Москва и Вашингтон са се влошили в последните месеци. Тръмп от своя страна наскоро поиска от държавния секретар Рекс Тилърсън да изготви план за нормализация на отношенията, а едновременно с това индиректно се съгласи с твърденията за руска намеса в американските избори, като каза, че администрацията на предшественика му Барак Обама е трябвало да вземе мерки.


Непредсказуемостта в реакциите на Тръмп също буди разнопосочни очаквания в американските медии по въпроса за какво и как ще си говорят Путин и Тръмп. "Няма конкретен дневен ред - наистина ще стане дума за това, за което президентът иска да говори," каза съветникът на Тръмп за националната сигурност Хърбърт Макмастър, цитиран от "Ню Йорк таймс" и вашингтонското издание The Hill. Срещата може да има значими последици за американската външна политика, но участниците в нея може и да са по-внимателни предвид критиките към поведението на Тръмп по време на предизборната му кампания - заради хвалбите, които той тогава отправи към Путин и заради определяния от помощниците му като шега призив Русия да извърши хакерска атака по сървъри на демократите.
"Дневник" обобщава сценариите за това как може да мине срещата, каквито са ги видели американски и руски официални представители и анализатори.


Символичен жест


Според Андрей Кортунов, който оглавява неправителствената организация Руски съвет за международни въпроси, Кремъл е наясно със сложната вътрешнополитическа обстановка в САЩ и вече изпраща сигнала: "Не бързаме, можем да почакаме, докато ситуацията се успокои." Кортунов смята, че Москва не би се споразумяла за нещо, кето "може да постави Тръмп в още по-опасна ситуация от тази, в която е сега."


Ако Путин все пак очаква да се случи нещо на срещата с американския колега, то е да чуе, че Тръмп поема "ангажимент да предотврати по-нататъшно влошаване на отношенията," казва Дмитрий Суслов от Националния изследователски университет "Висша школа по икономика" в Москва. "Ангажиментът на думи обаче е почти максимумът, който можем да постигнем днес при администрацията на Тръмп," казва той, но добавя, че "символичен жест" в момента може да се окаже достатъчен - дори само защото може да я използва за вътрешнополитически цели, за да докаже, че "Русия не е изолирана, че САЩ в известен смисъл я уважават и са готови да започнат да работят с Москва."


Тръмп се оказва "неподготвен"


Срещата крие известен риск и заради малкото време, което Тръмп има да се подготви за нея, като реши какви политики иска да следва в подхода си към Москва. "Г-н Тръмп може и да не се подготвя за срещата, мислейки за резултати и изпълнение на цели, но можете да се обзаложите, че г-н Путин го прави," каза Майкъл Макфол, бивш посланик на САЩ в Русия по времето на Барак Обама. "Голямата опасност при Тръмп и инстинктите му е, че той често определя "добра среща" като положителен резултат от среща с държавен глава, а при Путин е обратното."


"Путин ще дойде на тази среща с дневен ред. Той винаги идва подготвен," съгласява се Томас Греъм, управляващ директор в Kissinger Associates. Шефът му, бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър, се срещна с с Путин в Москва този четвъртък.


Отстъпките на Тръмп


Дни преди форума "Асошиейтед прес" отбеляза, че Тръмп е настоявал за самостоятелна, двустранна среща с Путин - със самостоятелен протокол и широко отразяване в медиите.


В администрацията на Тръмп има много поддръжници на идеята да се запази дистанцията с Русия. По-агресивно настроените към руската политика се притесняват, че поради тази причина, както и заради заявките, които от месеци дава за възможно приятелство в Путин, президентът ще е готов да отстъпи много, за да му се хареса.


Британският вестник "Гардиън" пък съобщи че по данни на източници в президентската администрация Тръмп е поръчал на съветниците си по национална сигурност да съставят списък с отстъпки, които той може да предложи като разменна монета на срещата с руския лидер. И Москва, и Вашингтон опровергаха твърденията. Не е ясно обаче какво очаква да получи Тръмп в замяна, казва "Гардиън".


Само една точка в списъка е известна - САЩ могат да върнат на руските дипломати два обекта, които администрацията на Обама поиска те да напуснат в отговор на предполагаемата руска намеса в изборите. Според вестника обаче в Съвета по национална сигурност към Държавния департамент на САЩ са против едностранни отстъпки за Москва. Някои служители в администрацията на Тръмп са против идеята Тръмп и Путин изобщо да се срещат и според тях те трябва да ограничат контакта си единствено до "неформална беседа".


Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър се срещна с руския президент Путин седмица преди срещата на Г-20. От Кремъл уверяват, че той няма никаква задкулисна роля в предстоящите разговори между Тръмп и Путин.

© Sputnik, Reuters

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър се срещна с руския президент Путин седмица преди срещата на Г-20. От Кремъл уверяват, че той няма никаква задкулисна роля в предстоящите разговори между Тръмп и Путин.


Възможност


"Доналд Тръмп и Владимир Путин имат възможност да поправят връзките между държавите си, когато се срещнат," каза Хенри Хисинджър в петък, ден след срещата с Путин, цитиран от "Ройтерс". От Кремъл обаче уверяват, че някога служилият като посредник между държавни лидери Кисинджър ще има подобна роля и за предстоящата среща.


"Това е възможност да се осъществи напредък не само като се подобрят отношенията, а и като се подобрят ситуациите по света чрез съвместни усилия," каза той на конференция, посветена на международните отношения. Американският президент прие бившия държавен секретар в Белия дом преди малко повече от месец, през май.


Яснота


В петък външният министър Сергей Лавров обяви в обръщението си по време на конференция в Русия, че срещата би трябвало да изясни в известна степен отношенията между Вашингтон и Москва и че би трябвало да помогне в период, в който те са в необичайно ниска точка.


"Виждаме, че повечето държави са притеснени от тези ненормални отношения, на които станахме заложници заради вътрешнополитическите борби в САЩ," каза Лавров, цитиран от ТАСС. "Очакваме срещата между президентите в Хамбург да изясни възможностите в руско-американското сътрудничество."


Той добави, че въпреки обстановката първата среща между "лидерите на двете най-големи сили," които досега са общували само по телефона, ще помогне на фона на безпрецедентния "лов на вещици" и отровната политическа атмосфера в САЩ. (Самият Тръмп също заговори за "лов на вещици" през май, коментирайки атаките срещу себе си.) Лавров същевременно изрази оптимизма си: "Американското общество има инстинкти за самосъхранение, както и американската политическа система."


Политиката на САЩ към Русия добива първи очертания


"Има много въпроси свързани с Русия, но все още няма политика относно Русия," каза Джефри Ратке, заместник-директор на програмата за Европа на Центъра за стратегически и международни изследвания, цитиран от "Ню Йорк таймс". "Наистина има рискове, когато външнополитическият процес е толкова дезорганизиран, колкото изглежда е при сегашната администрация. Има риск да се поемат ангажименти в дадена област,засягащи други интереси, които не са били обсъдени докрай."


Според бившия посланик в Русия Майкъл Макфол досега не е имало толкова добра възможност за Тръмп да покаже сила, като открито подхване темата за вмешателство в руските избори и покаже, че Москва не може да го заблуди – нещо, което в Кремъл не биха очаквали. "В Москва има усещане, че Тръмп е някак наивен за тези неща и просто не разбира," каза той. "Човек не би искал първата му среща с Путин да му създаде образ на слаб и наивен. С малко кратки фрази по същество той би могъл да поправи впечатлението."


Не се случва нищо особено


"Тръмп иска срещата с Путин да остане в историята," каза американистът Михаил Синелников-Оришак в ефира на радио "Спутник". Той обаче предупреди, че не си струва да се очаква какъвто и да било пробив в двустранните отношения по време на срещата. "Ще става дума основно за взаимоотношенията между двама конкретни лидери. В дългосрочен план, разбира се, това може се окаже в услуга, но да се очаква, че след тази среща Русия и САЩ веднага ще се договорят, ди било лекомислено," каза Синелников-Оришак.


В коментар за онлайн изданието РБК Михаил Троицкий е скептичен по въпроса дали срещата може да се окаже значима за двустранните отношения. Според него Москва се надява да подобри преговорните си позиции в бъдеще и не би искала да си "връзва ръцете" с ангажименти в подобен формат. Тя не само не иска подобрение "на всяка цена", а напротив, устройва я неопределеността в отношенията със САЩ и със Запада като цяло, тъй като очаква да получи по-добри позиции след очаквания от нея "разпад на западноцентричния световен ред".


Подобна позиция споделя за Си Ен Ен и Джил Дохърти. "Нищо не е оказало толкова голямо влияние върху президентството на Доналд Тръмп, колкото Владимир Путин и това помага да се обясни деликатността на ситуацията." Според нея няма съмнение, че и двамата желаят тази среща, нито пък че искат да говорят за много неща, предвид разногласията си за Украйна, Сирия и ядрените оръжия и въпросителните около предполагаемата руска намеса в миналогодишния вот. Дори срещи в кулоарите обаче следват внимателно изработен сценарий.


Предвид колко "радиоактивна" се оказа темата Русия за Тръмп, дори само ръкостискането може създаде пиар криза - достатъчно е човек да си спомни фурора, който споделеният смях на президента, руския външен министър Лавров и руския посланик Кисляк в Овалния кабинет предизвикат у част от обществеността. Затова, смята Дохърти, големи очаквания за разговора между Тръмп и Путин са напълно излишни.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Тръмп да настояна руснаците да изтеглят диверсантите си от целият Цивилизован свят, включително и България!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3813 Неутрално

  След като Дръмб каза В ОВАЛНИЯ КАБИНЕТ на двама руски ШПИОНИ: "Отървах се от онова куку Коуми, олекна ми" - абсолютно никакво унижение пред Путин не би ме учудило и скандализирало.

  За да си изпроси някой фалшив комплимент от Путин и да си го тури до ФАЛШИВАТА КОРИЦА на сп. Тайм в кичозните си голф-клубове, той е готов да унижи институциите на държавата си.

  Жалко за тази велика нация и за нормалните хора в нея.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1423 Весело

  Аууу, каква зле прикрита мъка струи от страниците "Вашингтон пост" и подобни - никой не знае какво ще стане и по стар навик пишат "може така, може онака, а може и съвсем иначе", мухахах.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3813 Неутрално

  До коментар [#1] от "Георги":

  "Тръмп да настояна руснаците да изтеглят диверсантите си от целият Цивилизован свят, включително и България!"

  Това можеше да го каже Рейгън: Mister Gorbachev, tear down that wall!

  Дръмб може да каже най-много: Вижда ли ми се двойната гуша на касетата със златния дъжд?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Подобна позиция споделя за Си Ен Ен и Джил Дохърти. "Нищо не е оказало толкова голямо влияние върху президентството на Доналд Тръмп, колкото Владимир Путин
  ============================================================
  не се отказаха СNN от фалшиви новини дори след като уволниха журналисти. САЩ са на прага на голям граждански конфликт и заради лъжите на медиите че клана Клинтън са "сигурни победители" в изборите. В резулттат - Тръмп е президент а Клинтън не е и СNN също. Оказва се злобата е основна "добродетел" на либералната преса в Америка.

 6. 6 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Весело

  Цитат : ""темата за вмешателство в руските избори ""
  :-) Кой и кога се е месил в руски избори ?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Това можеше да го каже Рейгън: Mister Gorbachev, tear down that wall!
  —цитат от коментар 4 на Norman Granz

  Горбачов беше КОМУНИСТ и пръв приятел на САЩ и Запада. И Рейгън нямаше нищо против да говори с КОМУНИСТ и то член на Политбюро, секретар на ЦК на КПСС. Канеше го на гости, пегръщаше го, развеждаше го из някакво ранчо заедно с други КОМУНИСТИ, даже БОЛШЕВИКИ. Сега американците са вселенски борци срещу "комунизма". И се чудят защо не ги вимат на сериозно в тази "борба".

 9. 9 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Нова Ялта,ново преразпределение на света,нови уйдурми и биташки пазарлъци-тва на тебе,тва на мене.Някои източноевропейски държави ще бъдат харизани на кучетата,в замяна на това петролните и шистови другари на Клоуна ще получат нови полета за разкопки и те така...Добре че Меркели Макрон още крепят положението че при Правешкия не станахме 16та губерния на Монголските орди,но при Тръмп щяхме.То това бива да е и поука за източноевропейските водачи че е хубаво да се пробират стратегическите партньори и от време на време да се гледа интелекта на електората у разните Големи Братя.Както и че май е време къщичката ни ЕС да хванем и да си я подредим,щот никой няма да дойде да го стори вместо нас.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 10. 10 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Двамата ще срещнат някъде около тоалетните. Кремълската пропаганда ще обяви на зомбинаселението за пробив в двустранните отношения. На другия ден Конгреса ще разгледа и одобри затягането на санкциите прието вече от Сената.

 11. 11 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Докато такива "мъдреци* като Лавров смятат, че отношенията на Русия и САЩ са лоши заради "вътреèнополитически борби* и забравят за руската агресия в Източна Украйна, за анексирания Крим, за малайзийския Боинг, за руските хакерски атаки и за руската пропаганда, едва ли ще има подобряване на ситуацията.

 12. 12 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Нищо особено няма да се случи. След поредицата гафове, надали ще допуснат нещо като
  https://www.youtube.com/watch?v=3X-xhy4X_Io

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3813 Неутрално

  До коментар [#9] от "tqh42306221":

  "Нова Ялта, ново преразпределение на света..."

  Точно това е надеждата на родните комунисти, осъмнали "десни" тръмпофили, на хората, които ненавиждат Америка, а хвалят "великия" оранжев вожд: че двамата с Путин ще се "разберат" - това дотук за теб, оттук нататък за мен.

  Понятието "нова Ялта" го използва пръв червеният бивш журналист, сега депутат от БСП (и доайен на НС) Тома Томов, агент на ДС и син на коменданта на лагера Белене.

  Нова Ялта, при която България да отиде пак в старата "световна социалистическа система".

  Там ги стяга чепикът тях, не ги слушайте и не им вярвайте.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Горбачов беше КОМУНИСТ и пръв приятел на САЩ и Запада. И Рейгън нямаше нищо против да говори с КОМУНИСТ и то член на Политбюро, секретар на ЦК на КПСС. Канеше го на гости, пегръщаше го, развеждаше го из някакво ранчо заедно с други КОМУНИСТИ, даже БОЛШЕВИКИ. Сега американците са вселенски борци срещу "комунизма". И се чудят защо не ги вимат на сериозно в тази "борба".
  —цитат от коментар 8 на Каишков - Системен нарушител
  :-) другаря Ци Дзинпин също е комунист и Тръмп вече се срещна с него
  - защото зад него има комунистическа партия колкото 1/4 от населението на САЩ
  Предполагам са обсъждали "проблеми на мИра (света) и социализма"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 15. 15 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Докато такива "мъдреци* като Лавров смятат, че отношенията на Русия и САЩ са лоши заради "вътреèнополитически борби* и забравят за руската агресия в Източна Украйна, за анексирания Крим, за малайзийския Боинг, за руските хакерски атаки и за руската пропаганда, едва ли ще има подобряване на ситуацията.
  —цитат от коментар 11 на stein

  ... и Шойгу се пусна в дипломацията - ходи да говори с Ердоган
  :-) По-добре мъдреци като Лавров, ... за да не дойде Шойгу .!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 16. 16 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3506 Неутрално

  Толкова много писания за нещо, което поне до този момент не е обявено , че ще се състои.
  И нито дума за предстоящото посещение на Тръмп в Полша, която е домакин на форум с участието на страните от балтийския , черноморския и адриатически район на източна Европа, който ще се състои преди срещата на Г 20 в Хамбург. Това са бившите социалистически страни от източния блок, както и бивши социалистически републики от разпадналите се Югославия и СССР. Тръмп ще има среща с държавните ръководители на тези 15 страни пред които ще произнесе реч. Мнозина наблюдатели считат , че срещата на Тръмп с лидерите на бившите колонии на СССР има голямо геополитическо значение. Те са обезпокоени от агресивната политика на реваншистка Русия и Тръмп ще им предложи военна закрила и стопанско сътрудничество, което да намали тяхната зависимост от руски газови доставки. Нещо, за което не получават достатъчно съдействие и помощ от ЕС.
  В Полша на новоизграден терминал вече започнаха доставките на втечнен газ от Катар и САЩ.

 17. 17 Профил на zyx
  zyx
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Или по -скоро обратното. Тръмп ще им представи сметката за услугите на САЩ, които доскоро Полша, балтика и т.н. си мислеха, че са безплатни. Както направи в Близкия изток. Путин за какво го е назначил Тръмп? Според мен да се прави на американец до мозъка на костите, а не не като Обама, който беше берличнанин, парижанин и т.н. марионетка!

 18. 18 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Не!
  Тези двамата нямат шанс,защото са хетеросексуални гадняри!
  Но се отваря голям шанс за платената толерастия,да се упражнява в красноречие!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 19. 19 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 700 Весело

  двамата все някога ще се срещнат. въпросът е какво ще договарят? и няма да се учудя, ако вместо "нова Ялта" се стигне до "нова Аляска"...

 20. 20 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Китай изпрати кораби и самолети да прогонят ескадрен миноносец на САЩ от китайския архипелаг Си-Ша , незачитащ суверинитета на Китай. Тези острови и архипелага Нань-Ша (Спратли) са обект на претенции от десетина страни заради находища от енергоносители. Забравете за Русия, Крим, Украйна и Сирия - там е "ябълката на раздора" в глобален мащаб. Дано Путин и Тръмп се разберат за сферите на влияние с добро поне за Европа и Близкия изток.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Тръмп да настояна руснаците да изтеглят диверсантите си от целият Цивилизован свят, включително и България!
  —цитат от коментар 1 на Георги

  И какво? Да останем без президент и мин. председател?

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 22. 22 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#9] от "tqh42306221":"Нова Ялта, ново преразпределение на света..."Точно това е надеждата на родните комунисти, осъмнали "десни" тръмпофили, на хората, които ненавиждат Америка, а хвалят "великия" оранжев вожд
  —цитат от коментар 13 на Norman Granz

  Какво те е яд, че харесвам "рижия" :-) това ми стана любима песен
  - разбирам я и ми харесва политиката на Тръмп, влудява БГ "десните "
  https://www.youtube.com/watch?v=fG7hgaeQ93o&list=RDfG7hgaeQ93o

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 23. 23 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  До коментар [#16] от "tacheaux":

  +++++++++

 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3506 Неутрално

  "Шанс за Тръмп или победа за Путин - сценариите за най-очакваната среща в кулоарите на Г-20"

  Заглавието кърти мивки. Журналистите са велики в своята изобретателност от нищо да направят нещо. Иначе от мухата да направят слон , за тях това е фасулска работа. И обратното, от слон да направят муха.
  В случая правят, струват и в крайна сметка внушават , че на среща, която най-вероятно няма да се състои или ще бъде случайна в тоалетната, Путин ще е победител.
  А за предстоящата среща на Тръмп с държавниците на бившите колонии на Русия, която има голямо геополитическо значение, нито дума.

 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4474 Любопитно

  Предстои да видим.... очаквания и то разнопосочни сега има много.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3104 Весело

  Новите санкции срещу Русия, гласувани от Сената, но все още очакващи вот от Конгреса и подпис от президента все още не са в сила. Но ако това стане, заплашени ще бъдат много енергийни проекти на алкашите, включително могат да бъдат бастисани инвеститорите в Северен поток 2. В резултат писъците от Москва ще съперничат на рева от Берлин... И това е само един от многото способи за въздействие, на разположение на президента. А Тръмп е доказал, че може да настъпва най-болезнените мазоли на опонента.

 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  " Кортунов смята, че Москва не би се споразумяла за нещо, кето "може да постави Тръмп в още по-опасна ситуация от тази, в която е сега."

  17 разузнавателни агенции предупредиха Тръмп, да не се сближава с Путин. Явно ВПК не се шегува, а Тръмп не е наивен и знае до къде ще стигнат нещата.
  Толкова се надявахме, толкова разчитахме на тази среща, но уви!. Ще се срещнат в коридора, ще си кажат "хелоу" и толкоз. Вълкът козина мени, но нрав не. То сега и кожата му е вълча. Ех, все пак светът ще разбере кой му сече дървото. Не че досега не е разбрал. Но идва момента и слепите да прогледнат.

 28. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3850 Весело

  Аууу, каква зле прикрита мъка струи от страниците "Вашингтон пост" и подобни - никой не знае какво ще стане и по стар навик пишат "може така, може онака, а може и съвсем иначе", мухахах.........
  —цитат от коментар 3 на pag

  Но не са пропуснали да започнат с аксиомата за мат'ряла, че всякак Тръмп е без шапка.
  Дори и да е с шапка ...

 29. 29 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Сенатът на САЩ гласува закон с 98 гласа към 2 (при 100 възможни) президентът на САЩ да не може да отменя санкциите срещу Русия. Повече не ви трябва да знаете :)

  Every cradle is a grave.
 30. 30 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3506 Неутрално

  България също ще участва на предстоящия форум в Полша. Кой ще представлява България, Борисов или Радев? Каква ще бъде нашата позиция? Какво може да се очаква от участието на Тръмп в този форум и дали той ще получи постоянен формат, защото стана пределно ясно , че проблемите на страните , които са преживяли близо половин вековно комунистическо робство се различават от проблемите на старите демокрации на Западна Европа.
  Това са въпроси, които нас би следвало да ни интересуват, но за това няма дебат. Медийно ни се налагат дебати за глупости. Като тази, какво щели да си кажат Тръмп и Путин на среща за която е обявено , че няма да се състои.

 31. 31 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1494 Любопитно

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Грънци, ти нали редовно четеш Форбс (по твои думи)? Та, как така си пропуснал ей-този материал:

  Is Russiagate Really Hillarygate?

  According to an insider account, the Clinton team, put together the Russia Gate narrative within 24 hours of her defeat.
  https://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2017/06/19/is-russiagate-really-hillarygate/ #3b4ef2805cf6

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3813 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ватник":

  "Сенатът на САЩ гласува закон с 98 гласа към 2 (при 100 възможни) президентът на САЩ да не може да отменя санкциите срещу Русия. Повече не ви трябва да знаете :)"

  Това само по себе си е много положителен факт, защото и в Сената, и в Камарата има републиканско мнозинство, следователно единодушието е било двупартийно.

  И двете големи партии нямат доверие на оранжевия да не изпорти работата със санкциите.

  Но за да стане закон, този бил трябва да бъде приет с мнозинство от Камарата и след това подписан от президента. За целта в него са вмъкнати и текстове за Иран, за да не му оставят законодателите терен за маневриране.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1494 Любопитно

  До коментар [#16] от "tacheaux":
  До коментар [#24] от "tacheaux":

  Рядко съм съгласна с потребителя "Ташо", ама този път с кеф сложих + и на двата коментара.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5061 Неутрално

  Медийно ни се налагат дебати за глупости. Като тази, какво щели да си кажат Тръмп и Путин на среща за която е обявено , че няма да се състои.
  —цитат от коментар 30 на tacheaux


  И то ни се налагат по руски сценарии и с руски опорни точки.
  Хубавото е,че налагането става по Кремълски БЕЗДАРНО,
  като резултатът предизвиква само и единствено ПРИСМЕХ.
  Обърна ли внимание на това,че ако Тръмп предстоеше да се
  срещне не с Путин, а с проститутка,например,
  укорите и призивите за предпазливост щяха да са
  В ПЪТИ ПО-МАЛКО !!!!
  Ударите върху имиджа на Тръмп също щяха да са
  В ПЪТИ ПО-МАЛКО !!!!

 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":

  Какво да се обсъжда Тръмп и бившите държави от соц. лагера - ще дадем колкото можем , ама не е много - а Тръмп рябва да събере 20 Трилиона $
  :-) Срещата на Путин с Тръмп е важна, за да се избегне конфликта
  заложен от истериите на Хилари и интригите на Сорос

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Весело

  Сенатът на САЩ гласува закон с 98 гласа към 2 (при 100 възможни) президентът на САЩ да не може да отменя санкциите срещу Русия. Повече не ви трябва да знаете :)
  —цитат от коментар 29 на Ватник

  На кого му пука за санкциите, освен на медиите ?! Нямат ефект .!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1372 Весело

  До коментар [#18] от "Лозан Чапаев":

  Кой, Путин ли е хетеросексуален?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Изпуска се нещо много съществено, поради което на една среща, при това мимолетна, се придава значение много по-голямо отколкото тя има.
  Изпуска се ролята на Сената и Конгреса в американската политика.
  Каквото и да обещае Тръмп, той, в крайна сметка, ще трябва първо да убеди администрацията си да го следва. След което ще трябва да го прекара и през двете камари на парламента.
  Тъй че, колкот и да се вричат един друг куковците, други решават кое е добро за Америка.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 40. 40 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Много АнаЛизатори, много нещо.И куп безмислени брътвежи.А би трябвало да е ясно - в света, след назначаването от страна на Раша на оранжевия клоун за президент на САЩ /и то при признаване на този факт от страна самите американци/ - ролите са сменени. И, тогава за какво щели да си говорят Путин и Тръмп?За какво може да си говорят новия Властелин на света и неговата оранжева марионетка.....
  —цитат от коментар 38 на ПРОРОК ИЛИЯ


  Путин ще каже на Тръмп какво са решили в Москва с "новия властелин"
  ... и ще очаква добри оферти от добър търговец като Тръмп

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 42. 42 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#36] от "dark'star"

  Титан на мисълта, ако санкциите нямаха ефект, щеше ли дори нашта фуражка да бъде впрегната да хленчи за премахването им?

  ПП. Ти, как ще се почувствуваш, ако си си купил къща на някое китно място и изведнъж ти забранят да я посещаваш? Можеш само да си я гледкаш на снимка.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 43. 43 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3335 Любопитно

  До коментар [#26] от "Lemmy":
  Лемму, Сената е част от Конгреса - може би искаш да кажеш че в долната камара - на представителите - не са го гласували?
  Хубаво е новите санкции да влязат в сила. Но защо от Белия дом натискат Камарата на представителите да бавят топката?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 44. 44 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3335 Весело

  До коментар [#36] от "dark'star":

  Нямат разбира се, и комунизмът е построен. Вашата вяра е желязна, товауиши пролетарии!

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 45. 45 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Не си на ясно Много пъти съм ти казвал, че не България отива в Русия а Русия идва в България Имай предвид това

  гошо
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3813 Неутрално

  До коментар [#42] от "simval":

  "Титан на мисълта, ..."

  Самият факт, че този индивид от 25 години няма работа - т.е. не може да се пласира в никакво качество на пазара на труда - а бистри световната политика и дава акъл по всички въпроси, е повече от комичен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#36] от "dark'star":Нямат разбира се, и комунизмът е построен. Вашата вяра е желязна, товауиши пролетарии!
  —цитат от коментар 44 на vesolr


  нали не си мислиш, че санкции срещу комунистически режим за липсата на напредък в разоръжаването на Северна Корея ще доведат до промяна на политиката на Пекин ? Вече не само Русия е под санкциите на САЩ - Честито ! Предстои "съюз на санкционираните", който Тръмп трябва да избегне на всяка цена - за това ще направи отстъпки

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3813 Неутрално

  "Година след началото на заместването на вноса във военната сфера се появиха реални проблеми, свързани с неспособността на руската отбрана да произвежда самостоятелно някои видове продукция, пише вестник „Независимая газета“. "

  Ха-хааа, едно време Рейгън погреба СССР с КоКом - остави военните им производства на равнищата от 50-те години.

  Сега, след година "импортозамишение", отново почнаха да им скърцат лагерите.

  А заводът-производител на безаналоговите "Армати" - Уральмишмашбоклуквагонстрой - тихо и безславно фалира...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#36] от "dark'star"Титан на мисълта, ако санкциите нямаха ефект, щеше ли дори нашта фуражка да бъде впрегната да хленчи за премахването им?ПП. Ти, как ще се почувствуваш, ако си си купил къща на някое китно място и изведнъж ти забранят да я посещаваш? Можеш само да си я гледкаш на снимка.
  —цитат от коментар 42 на simval


  не само си посещават къщичката , ами и мост си строят към нея

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 51. 51 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Ако това е истина, то аз бих бил склонен да си мисля, че той е просто повече мързелив отколкото съвсем без качества.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 52. 52 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#50] от "dark'star":

  Ама ти верно си ТИТАН.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 53. 53 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  До коментар [#48] от "dark'star":

  Бай Таньо, санкциите няма да попречат на Ким да яде омари и да пие коняк, за него пари винаги ще се намерят, както и за ядрената му програма. В Русия нещата са подобни - страда населението, а върхушката пак си живее живота. За сега.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 54. 54 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4678 Весело

  До коментар [#25] от "Иво":

  Много мъдър и авторитетен коментар.

  Gunter glieben glauchen globen
 55. 55 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#8:"Каишков - Системен нарушител"][/quote]

  Само,че по времето на Горбачов СССР не се е месила в изборите на САЩ!Горбачов с всичките си косури беше дипломатичен съветски лидер,и направи много отстъпки.Една от големите му отстъпки спрямо Запада е падането на Берлинската стена и падането на желязната завеса в комунистическия блок!

 56. 56 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4678 Любопитно

  , за да се избегне конфликтазаложен от истериите на Хилари и интригите на Сорос
  —цитат от коментар 35 на dark'star

  Какточно Хилари Клинтън е заложила конфликти?

  Gunter glieben glauchen globen
 57. 57 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3335 Весело

  До коментар [#45] от "гошо":

  Товарищ, опять размечтался...
  Иска ти се да посрещаш "братушките" с цветя заедно с другите ти "колеги" от руската 5та колона?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 58. 58 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#54] от "Alarmstufe: Rot":

  Те, неговите, всичките са такива.
  Даже по едно време го заподозрях, че е самият Станишев.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 59. 59 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Надпис под снимката - "Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър се срещна с руския президент Путин седмица преди срещата на Г-20. От Кремъл уверяват, че той няма никаква задкулисна роля в предстоящите разговори между Тръмп и Путин."
  Това за което "уверяват от Кремъл" е абсолютната истина.
  На 94г. Кисинджър просто се е разходил до Кремъл, защото много е искал, да си поговори с Путин за водка и сельодка.

 60. 60 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  "Няма конкретен дневен ред - наистина ще стане дума за това, за което президентът иска да говори,"

  Само че, едва ли и самият Тръмп знае, за какво иска да говори. Толкова некомпетентен, импулсивен и неадекватен президент във външната политика и международните отношения, никога не е бил начело на САЩ.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 61. 61 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#55] от "protivbspdpsatak":


  [quote#8:"Каишков - Системен нарушител"]
  —цитат от коментар 55 на protivbspdpsatak
  ... Една от големите му отстъпки спрямо Запада е падането на Берлинската стена и падането на желязната завеса в комунистическия блок![/quote]

  Рухването на Стената и Желязната завеса не бяха отстъпки, направени от Горбачов.
  Това бе неизбежна предопределеност.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 62. 62 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10640 Неутрално

  Шоуто на Тръмп може да излезе много скъпо за Европа и отчасти за САЩ.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 63. 63 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3335 Весело

  До коментар [#49] от "Norman Granz":

  Нищо де, с индийска помощ може да подкарат ПАК-ФА или както там се казваше "шедьовъра" на съветското самолетостроене. Само че докато ВВС го получат в нещо повече от символични бройки, в САЩ ще са на 6то поколение самолети...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8872 Неутрално

  '' да докаже, че "Русия не е изолирана, че САЩ в известен смисъл я уважават и са готови да започнат да работят с Москва."
  Това е голямата болка на Русия, че е изолирана и не я уважават. И не си признават, че за това са виновни те и тяхната политика.

 65. 65 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 2473 Весело

  До коментар [#59] от "subaru":
  "Надпис под снимката - "Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър се срещна с руския президент Путин седмица преди срещата на Г-20. От Кремъл уверяват, че той няма никаква задкулисна роля в предстоящите разговори между Тръмп и Путин."
  Това за което "уверяват от Кремъл" е абсолютната истина.
  На 94г. Кисинджър просто се е разходил до Кремъл, защото много е искал, да си поговори с Путин за водка и сельодка."
  ++++:))):))))
  Е,има и друг текст.Ако,става въпрос за тази снимка:
  http://rusofili.bg/wp-content/uploads/2017/06/pic_a648015df97b15b79eeab48111e1c7e8.jpg
  "ОСТАЁТСЯ ОТГАДАТЬ ИМЯ ПРЕЕМНИКА."
  Бывший госсекретарь США Генри Кисинджэр приземлился в Москве. 93-летнему лауреату Нобелевской премии мира дано важное поручение. Он привёз Владимиру Путину "чёрную метку".
  Ультиматум по содержанию краток: уход из политики взамен нормализации отношений России с мировым сообществом. Альтернатива также проста: Россия будет расстворена в экономической, финансовой, дипломатической блокаде за короткий срок.
  Решение остаётся за Путиным. Дональд Трамп примет его с ответом в Гамбурге на саммите "двадцатки".
  ОСТАЁТСЯ ОТГАДАТЬ ИМЯ ПРЕЕМНИКА"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK