Историческа визита на Нетаняху в Унгария може да стане коз в борбата срещу Сорос

Историческа визита на Нетаняху в Унгария може да стане коз в борбата срещу Сорос

© Stephane Mahe, ReutersУнгария се готви да посрещне израелския премиер Бенямин Нетаняху. Унгарският премиер Виктор Орбан се надява да извлече полза от това историческо посещение, за да контрира критиките към латентния антисемитизъм в кръстоносния му поход срещу милиардера Джордж Сорос.


Бенямин Нетаняху пристига в Будапеща след визитата си във Франция. Днес той ще се срещне с Орбан и това ще е първото посещение на израелски лидер в Унгария от падането на комунизма през 1989 г.


В сряда премиерите на Чехия, Словакия и Полша ще пристигнат в унгарската столица и ще представят на израелския премиер обединен фронт от държави, които са против имиграционната политика на ЕС и са благоразположени към президента на САЩ Доналд Тръмп - подобно на Нетаняху.
Израелският премиер може да очаква да бъде благосклонно изслушан от тези правителства на Източна Европа, "които са по-скоро хомогенни в противопоставянето си на миграционните потоци и в страха си от ислямисткия екстремизъм", казва Рафаел Ваго, специалист по този регион в университета на Тел Авив.


Посещението на Бенямин Нетаняху в Унгария бе предшествано от бурна полемика с еврейската общност на тази страна, която с около 100 000 души е една от най-многобройните в Европа.


Унгарските евреи упрекват консервативното дясно правителство на Виктор Орбан, че подклажда антисемитизма с продължаващата си кампания срещу американеца Джордж Сорос, който по произход е унгарски евреин. Неговото полузасмяно, полугримасничещо лице бе разлепено на плакати из цялата страна в продължение на две седмици, за да се осъдят предполагаемите му действия в подкрепа на имиграцията.


"Визитата на Бенямин Нетаняху може да помогне на Орбан, защото придава истинност на уверенията му, че кампанията срещу Сорос не е антисемитска", обяснява унгарският политически анализатор Чаба Тот. Виктор Орбан нарочи бизнесмена за главен враг на Унгария и от началото на годината се стреми да го дискредитира с различни действия и послания. Според привържениците му Сорос насърчава едно либерално и прогресивно общество чрез подкрепа за множество неправителствени организации, а опонентите му го смятат за смутител на реда, който се стреми да дестабилизира правителства с подходящо използване на милиарди.


Историческа визита на Нетаняху в Унгария може да стане коз в борбата срещу Сорос

© Reuters


Двата мандата на управляващия от 2010 г. Виктор Орбан са белязани от няколко момента на подозрителност от еврейската общност. Все още се водят бурни дебати за националната отговорност на Унгария в смъртта на близо 600 000 унгарски евреи през Втората световна война.


В края на юни премиерът породи друг спор, като похвали за действията му след Първата световна война унгарския управник Миклош Хорти, който е бил съюзник на нацистите през Втората световна война. От 2010 г. партията на Виктор Орбан е критикувана, че увеличава акциите за реабилитиране на Хорти, включително с издигането на паметници. Хорти е възхваляван, че е върнал на Унгария загубени територии през 1920 г. Опозицията критикува тази стратегия, която според нея има за цел да привлече избирателите на крайнодясната партия "Йоббик", явяваща се главен опонент на властта.


През 2014 г. най-голямата еврейска организация в страната бойкотира отбелязването на 70-годишнината на Холокоста, защото сметна, че в него не е достатъчно наблегнато на отговорността на самата Унгария в депортирането на унгарските евреи. Будапеща винаги е демонстрирала своята "нулева толерантност" към антисемитизма. "Никое правителство не е направило толкова много в борбата срещу антисемитизма в Унгария", защити се отново изпълнителната власт миналата седмица.


Историческа визита на Нетаняху в Унгария може да стане коз в борбата срещу Сорос

© Francois Lenoir, Reuters


Кампанията против Сорос иска да привлече вниманието върху "милиардера спекулатор" и НПО-тата, които той подкрепя с цел да "вкара един милион мигранти" в Унгария и ЕС, обяснява правителството. В Израел се чуха призиви към премиера да анулира посещението си в Унгария. Посланикът на Израел в Будапеща изрази съжаление за "печалните спомени, но и омразата и страха" в тази кампания.


Войната на Виктор Орбан срещу Джордж Сорос обаче не оставя безразлични израелските власти, които упрекват милиардера, че финансира правозащитни НПО, критикуващи израелската окупация на палестинските територии. Джордж Сорос "дискредитира демократично избраните правителства на Израел, като финансира организации, които клеветят еврейската държава и й отричат правото да се защитава", реагира Ерусалим, изразявайки същевременно съжаление за "всякакъв вид антисемитизъм". /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Гневно

  Джордж Сорос "дискредитира демократично избраните правителства на Израел, като финансира организации, които клеветят еврейската държава и й отричат правото да се защитава"

  Това е разделителната линия между политиките, които опазват запада и тези политики, които предават запада

  подпис
 2. 2 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Сорос е велик филантроп и с това ще остане в историята, за разлика от дребните политически фигури като Орбан и Нетаняху.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 3. 3 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Гневно

  През студената война стратегията на КГБ се градеше на вътрешни сили, които отричаха правото на НАТО да се защитава от СССР. Днес отново ни съветват да се напълним с чужденци, които да започнат да ни управляват. Идеите мулти-култи и отказ да имаме силна отбрана се пробутват с един и същи аргумент - нямало кой да ни напада със сила или кой да овладее политиката ни по изборен път.

  подпис
 4. 4 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Въпросът кой е по-евреин е излишен. Забегналият в Британия и цял живот банкерствал мизантроп или командосът от специалните части, проливал кръвта си за еврейската държава. Могат да се съмняват само морални инвалиди.

 5. 5 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#2] от "stein":
  "Сорос е велик филантроп и с това ще остане в историята"

  Абсолютно вярно - ще остане в историята и ще се възхвалява от историците на победителите - мулти-култи и руския мир.

  подпис
 6. 6 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Нека направим паралел със създателите на нови сортове в земеделието. Те създават нов сорт и го пазят с всички средства да не се смеси със старите сортове и да запази новопридобитите си качества. Западната демокрация е от 100-200 години. Тя е "нов сорт" в човешката история. Тя ще изчезне, ако не се пази с всички сили.

  подпис
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  "Латентен антисемитизъм"?? Моля ви се, ако ще защитавате Сорос, дайте някакъв интелигентен подход. Все едно да обвиняваш в расизъм всеки, който не одобрява политиката на Обама. Смешно е.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Ето защо не спирам да пиша - Тръмп е моят президент. Знам, че е леке. Но виждам Тръмп като човек, който не се спира пред нищо за да опази западната демокрация. Ако търсех зъболекар или си избирах съсед не бих избрал Тръмп, но за президент става.

  подпис
 9. 9 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Преди години, юдейските пари станаха по-малко от ислямските. Докато не бъдат изсмукани последните: "да живее мулти-култито" с неговите особености, неприемливи за повечето общества обвинявани в расизъм, а Нетаняху да си обикаля....

 10. 10 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  Орбан и Биби-то са си лика прилика. Обединява ги омразата им към Сорос, както и крайно десният им стил на управление.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 11. 11 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  В Римската империя е имало перфектна за времето си демокрация. Но тогава само по време на война или други големи изпитания за назначавали диктатор. Днес демократичният свят е подложен на изпитания от нарастването на населението на планетата, от възможностите да се пътува, от възможностите други сили врагове на демокрацията да овладеят властта точно чрез механизмите на демокрацията.
  Как можем да опазим демокрацията, ако дори дебатът за опазването на демокрацията е стигматизиран като зло.

  подпис
 12. 12 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Кампанията на Орбанистите срещу Сорос бие по абсурд плюенето по Костов от 24 часа и Труд преди 15-тина години.

 13. 13 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Днес целият западен свят постепенно се поставя в положението на Израел. Нека припомня - Израел отдавна е обграден от само от врагове. Всичко е въпрос на мащаби. До скоро само Израел беше ОБГРАДЕН. Сега постепенно нас ни обграждат ислям и руски мир. Азиатците пък отнемат търговското и технологично ни лидерство.

  подпис
 14. 14 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  В сряда премиерите на Чехия, Словакия и Полша ще пристигнат в унгарската столица ....
  A банкянския бек ще ги уважи ли или ще се скрие под полата на меркел?

 15. 15 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 638 Весело

  Абе важното е, че се намери враг удобен за всички :D Сега ще си лепим плакати и ще громим либерализма. Ако не беше Сорос тряяаше да се 'фанем неква работа да свършим... само че Сорос е на 86, не знам какво ще правим след някоя година

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 16. 16 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  "Историческа визита на Нетаняху в Унгария може да стане коз в борбата срещу Сорос"


  Иииий, Нета, ела и в България веееее!

 17. 17 Профил на adz17527327
  adz17527327
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И защо, какво общо имат Нетаняху и Сорос че да бъде визитата коз? Сорос доколкото знам е американски гражданин, роден в Унгария. Какво общо има с Израел?

 18. 18 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#17] от "adz17527327":

  Общото е че е евреин! И при евреите има течения и теченийца, като навсякъде другаде.
  Но Сорос омръзна и сега са го подпукали отвсякъде!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Примката се затяга около руската марионетка Сорос.

 21. 21 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "Латентен антисемитизъм"? Това нещо като латентен хомосексуализъм ли е или как?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 22. 22 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  До коментар [#11] от "Иван К":

  Каква "перфектна демокрация" е имала Риската империя? Това са пълни глупости, дори в когато империята е била република управлението на страната е било много далеч от перфектната демокрация, която по скоро имаме днес.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 23. 23 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1441 Весело

  Примката се затяга около руската марионетка Сорос.
  —цитат от коментар 20 на Deaddark


  О, Боже! Всеки луд с номера си. Откъде накъде пък Сорос се оказа руска марионетка? Същият този Сорос, дето е обявен за враг номер 1 на Русия и жилищните и системи и чиито организации имат бан да действат там?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 24. 24 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1310 Весело

  Защо ми се струва, че дните на Шорош са преброени?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 25. 25 Профил на adz17527327
  adz17527327
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "boby1945":

  На мен ми е пределно ясно какъв е, това беше риторичен въпрос и продължавам да не разбирам какво общо имат двамата, какъв политически коз може да бъде това че единия бил с еврейски корени като другия. Това е все едно да имат нещо общо ако са родени в градове с една и съща начална буква.

 26. 26 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#2] от "stein":"Сорос е велик филантроп и с това ще остане в историята"Абсолютно вярно - ще остане в историята и ще се възхвалява от историците на победителите - мулти-култи и руския мир.
  —цитат от коментар 5 на Иван К


  Нищо подобно, Сорос е за отворено общество, а опитите за разделяне на базата на уж културни особености е тотално против идеята за равен достъп, равни възможности, равни права и задължения. Сорос е против изграждането на стени в буквален и преносен смисъл, а твоят термин "мулти-култи" означава именно една от формите на изолация. Руският мир и в момента дава фира, така че там нещата са по-лесни.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Като човел чете какви "стратегии" се кроят за "противопоставяне" на Сорос, може да си помисли, че Сорос е някаква свръхдържава с ядрени ракети...

  Навремето за всички управленски провали беше виновен империализмът, сега - Сорос.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Сорос се опитва да дестабилизира Израел точно така както и Унгария. На соросоидите вече ще бъде много трудно да претендират, който е срещу Сорос е антисемит. ;)

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 29. 29 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Тогава Натаняху е повече от добре дошъл и в София

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 30. 30 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Навремето за всички управленски провали беше виновен империализмът, сега - Сорос.
  —цитат от коментар 27 на Norman Granz


  Кой по–точно провал, на Натаняху или на Орбан? Погледни данните за двете страни за да ти стане ясно как просперират; ;)

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 31. 31 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#23] от "Bicho Raro":

  Помисли, кой имаше и още има полза от политиката на Сорос, отслабваща ЕС и Европа? То остава от КГБ да си разкрият агента.

 32. 32 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#31] от "Deaddark":

  Кой каквото сам си направи - и Путин не може да му го направи.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#2] от "stein":

  Сорос е този, който през 2008 ма се опита да предизвика събаряне на валутния борд на България, като емитира през Данске банк високолихвени облигации в лева. Направи опит и с балтийските държави. Иначе е голям филантроп! Дава милиони на определени хора за да открадне милиарди от държавите им.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Примката се затяга около руската марионетка Сорос.
  —цитат от коментар 20 на Deaddark


  Путин изгони Сорос и Отворено общество много отдавна от Русия.

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#30] от "Български патриот":

  "... да ти стане ясно ..."

  Да ми стане ясно?

  Колега, аз съм израелски гражданин... 😜

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  И в какво се е провалил Орбан?! В това, че унгарците имат 25% по-висок стандарт от румънците и 30% пи-висок от нашия ли.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на Dimitar Slavoff
  Dimitar Slavoff
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "stein":

  Вероятно за Сорос нямате никаква представа кой е. Или ако имате някаква, тя е много грешна.

 38. 38 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  Това, че си израелски гражданин не значи нищо. В Израел има също соросоиди, които се опитват да свалят Натаняху заради отношението му към палестинците. Пълно е с левичари в Израел. Та не разбрахме за кои провали на Натаняху и Орбан говориш оправдавани със Сорос?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#31] от "Deaddark":

  От политиката на Сорос отслабваща ЕС имат полза САЩ! Затова биха задник в тавана за брекзита.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3628 Весело

  Иииий, Нета, ела и в България веееее!
  ==========
  Нужна е мотивация. ... :)
  Нямате си нито сорос , нито гюлен......
  До коментар [#16] от "Judjuk":

  Bukalemun
 41. 41 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#39] от "tribiri":

  Кой САЩ? Защото и там имаш САЩ на Тръмп и на Клинтън. Например Сорос финансира кампанията на Клинтън със стотици милиони долари, а не е дал и стотинка за тази на Тръмп.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 42. 42 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#31] от "Deaddark":
  Вие сте добре! Ако ви закъснее, няма да се чудите кой е виновен! Със сигурност ще е Путин!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 43. 43 Профил на Dimitar Slavoff
  Dimitar Slavoff
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "log_on":

  Сорос е оплел паяжини в целия Американски и световен елит. Сега Тръмп се опитва да направи нещо по-голямо не само с него но и с Хилари. И Обама е в тази подредба а Сорос е който плаща и на двамата и на още много за да му "въртят синджира"

 44. 44 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Нямате си нито сорос , нито гюлен...... До коментар [#16] от "Judjuk":
  —цитат от коментар 40 на eti mehter


  Гюлен е бранш на Сорос.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#39] от "tribiri":Кой САЩ? Защото и там имаш САЩ на Тръмп и на Клинтън.
  —цитат от коментар 41 на Български патриот


  Което не пречи по въпроса за ЕС да са на едно мнение. Икономиката на ЕС по ППС през 2015 та надмина тази на САЩ и те станаха трети според сайта на ЦРУ. Това е достатъчен повод да не се кефят на ЕС.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#2] от "stein":Сорос е този, който през 2008 ма се опита да предизвика събаряне на валутния борд на България, като емитира през Данске банк високолихвени облигации в лева. Направи опит и с балтийските държави. Иначе е голям филантроп! Дава милиони на определени хора за да открадне милиарди от държавите им.
  —цитат от коментар 33 на tribiri


  Предполагам, че имаш предвид тази история:

  http://www.segabg.com/article.php?sid=2009031800040000602

  Нещата не са много очевидни, особено като отчетем малкия обем на облигациите (70 млн), фактът, че Сорос не се споменава никъде, и че един облигационен заем на чужда банка в лева води до повишено търсене и следователно до укрепване на нашата валута. Факт е обаче, че Сорос много успешно намира надценени активи и ценни книжа и играе на тяхното понижаване. Това му носи огромни печалби, възстановява равновесието на пазара и кара завистниците му да скърцат със зъби.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 47. 47 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#45] от "tribiri":

  Не са. За ЕС обама беше мана небесна. Тръмп е не бира, а хамбургер.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 48. 48 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  секи 4ти км

  Абе... гюленист.
  Кой знае колко гюленистки Отворени общества е отворил...
  и форуми.

  Ама който знае най взятки зема и си трай?

  "Войната на Виктор Орбан срещу Джордж Сорос обаче не оставя безразлични израелските власти, които упрекват милиардера, че финансира правозащитни НПО, критикуващи израелската окупация на палестинските територии.

  Джордж Сорос "дискредитира демократично избраните правителства на Израел, като финансира организации, които клеветят еврейската държава и й отричат правото да се защитава", реагира Ерусалим, изразявайки същевременно съжаление за "всякакъв вид антисемитизъм"."

 49. 49 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#42] от "tribiri":

  Парите на Сорос са в руски офшорни зони. Аре мурзиляци скачайте на амбразурата. На Сорос не му е пукало за хората, не му пука днес и няма да му пука никога. Просто при него всичко е пари и его.

 50. 50 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6295 Неутрално

  Всъщност Хитлер е демократично избран за канцлер :)
  Всеки, който се е борил с него може да бъде обвинен, че дискредитира демократично избраната власт в страната, както и стана :)
  (На вниманието на подкрепящите Путин, Ердоган и донякъде Орбан)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 51. 51 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Проблемът е, че Сорос финансира НПО-то, които уж се борят за повече прозрачност. Но самите те не са прозрачни.

  Освен това НПО-тота проповядват разни идеи, но самите служители на НПО-тота не носят последствия, ако тези идеи се окажат грешни.

  Горе долу същото е и с политиците. Ако някоя политика се окаже грешна, политиците почти не носят последствия от това. Най-много да са в опозиция 1-2 мандата.

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#38] от "Български патриот":

  "В Израел има също соросоиди..."

  Нямам време да дебатирам с теб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1055 Весело

  Мухаха, сега турболибералите ще обявят Нетаняху за антисемит, а Израел - за антисемитска държава, абе пълен цирк......

  Знанието е сила, информацията - власт
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Проблемът е, че Сорос финансира НПО-то, които уж се борят за повече прозрачност. Но самите те не са прозрачни.Освен това НПО-тота проповядват разни идеи, но самите служители на НПО-тота не носят последствия, ако тези идеи се окажат грешни.Горе долу същото е и с политиците. Ако някоя политика се окаже грешна, политиците почти не носят последствия от това. Най-много да са в опозиция 1-2 мандата.
  —цитат от коментар 51 на realguru


  Това са следствия. Проблемът е, че Натаняху представлява ционисткото движение, което е разновидност на европейския национализъм, а Сорос е радетел за световно правителство и затова смята, че има право да се вре и да дава съвети навсякъде и всекиму.

 56. 56 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#55] от "von_seeckt":

  Нищо не си разбрал от това което написах.

  Американците викат "Ако продавача ти продава американска кола, докато кара японска, значи има нещо нередно"


  Между другото едното твърдение не отхвърля другото.

 57. 57 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  и в България веееее!
  —цитат от коментар 16 на Judjuk


  Какво вее?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 58. 58 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  Затова биха задник в тавана за брекзита.
  —цитат от коментар 39 на tribiri


  Както и вие, комундерите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  До коментар [#59] от "Judjuk":

  Когато Станишев е ползвал негова стипендия, дали е мислел същото?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 61. 61 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2047 Неутрално

  Дневник. Ако обичате разтълкувайте термина антисемитизъм който толкова употребявате. Палестинците семити ли са? Избиването на палестинци антисемитизъм ли е? Евреите в такъв случай антисемити ли са?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 62. 62 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1212 Весело

  Другари либерали, моля по-сериозно скачайте по барикадите, за да защитавате Сорос.
  Изглежате нерешителни, разконцентрирани, без ясна опорна точка. Животните в зоопарка се адаптират по-бързо от вас.
  Ами срамота - големи хора, либерали, а толкова глупави!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 63. 63 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 949 Весело

  Много ме кефи как форумното гражданско общество се хвърля на амбразурата да пази великия мизантроп и да плюе по Орбан, Путин, Тръм, сега и Натяняху.

 64. 64 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  В прекия смисъл не играе с Русия, но обективно играе в нейна полза. Подкрепата му за нелегалната емиграция, примерно. Която за малко не приключи с ЕС. Мечтата на руснаците е съюзът да приключи по възможност по-скоро.

 65. 65 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1117 Разстроено

  До коментар [#38] от "Български патриот":

  Нямаш си представа,колко си прав.С твое разрешение ще те допълня-израелските левичари са особено гнусни.Редица организации лапат парички от Сорос,ЕС и т.н.,които използуват с/у собствения си народ и държава.

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  Израел пък защо е срещу Сорос.

 67. 67 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#66] от "Роси":

  Защото "финансира правозащитни НПО, критикуващи израелската окупация на палестинските територии. Джордж Сорос "дискредитира демократично избраните правителства на Израел, като финансира организации, които клеветят еврейската държава и й отричат правото да се защитава" се казва във статията.

 68. 68 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#59] от "Judjuk":Когато Станишев е ползвал негова стипендия, дали е мислел същото?
  —цитат от коментар 60 на Alarmstufe: Rot


  Питай Станишев.

 69. 69 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  "Нямате си нито сорос , нито гюлен......"
  До коментар [#40] от "eti mehter":

  Соросоиди имаме бол. Сигурно и гюленисти има.

 70. 70 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#2] от "stein":Сорос е този, който през 2008 ма се опита да предизвика събаряне на валутния борд на България, като емитира през Данске банк високолихвени облигации в лева.
  —цитат от коментар 33 на tribiri


  Със 70 млн лева?! Аре само да не говорим глупости..

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK