Гневът срещу непризнаването, или външната политика на "нова Турция"

Гневът срещу непризнаването, или външната политика на "нова Турция"

© Pool New, ReutersНарастващото напрежение между Германия и Турция кулминира до тревожни нива. Кризата наскоро се засили, след като Германия реагира гневно срещу ареста на германски гражданин заедно с турски представители на неправителствени организации, обвинявани в заговор срещу Турция. Освен това турското правителство твърди, че Германия защитава "кюрдските и гюленистки терористи", които се борят срещу Турция, казано най-общо. Всъщност отчуждаването с Германия достигна до тези нива след изтеглянето на германските военни от военната база Инджирлик в южния окръг Адана още преди най-новия случай.


Взаимните обвинения могат да бъдат обяснени според различните становища на всяка от страните, но истината е, че двете страни са сериозно разочаровани една от друга от известно време. По-лошото е, че това не е само проблем между Турция и Германия, но и неизменна част от задълбочаващия се разрив между Турция и нейните западни съюзници.


Освен това обратите във външната политика на Турция са продължение на вътрешнополитическите проблеми и спорове вътре в страната. Именно кюрдският въпрос и борбата срещу гюленистите е това, което има основно въздействие върху това кого Турция възприема като приятел и кого - като враг в международните отношения.
Президентът Реджеп Тайип Ердоган и неговата партия смятат нежеланието на западните правителства да предприемат действия спрямо "враговете на Ердоган" за директен заговор срещу Турция, тъй като в "нова Турция" вече няма разлика между президента като политик и Турция като държава. Дори и опозиционни партии са смятани за врагове на страната, ако те се противопоставят на президента. Това е така, защото президентът е възприеман като единствен спасител на страната и нацията, при това като спасител не само на турската нация, но и на мюсюлманската нация, от всички заплахи и врагове.


Президентът и партията му твърдо вярват, че западната политика не е оформена от "тривиални" национални, икономически и политически интереси, а е мотивирана от


грандиозен план срещу Турция,


тъй като тя при управлението на Ердоган се е превърнала в последния бастион на мюсюлманска власт. Следователно и всичките приказки за човешки права, критиките за липса на свободи и тям подобни са не само крайно неубедителни, но и потвърждение за всеобхватната атака срещу Турция.


Наред с всичко, това, което оформя външната политика на управниците на нова Турция, е комбинацията от историческите и интелектуалните корени на турския ислямизъм и сегашните политически развития. Ако националистическият акцент на турския ислямизъм е един от факторите, попречили на уреждането на кюрдския проблем, то и показната западна подкрепа за Отрядите за защита на народа (YPG) в Северна Сирия е това, което задейства скептицизма на управляващата партия.


Ако причината, поради която западните съюзници на Турция не желаят да подкрепят борбата срещу гюленистите, е фактът, че гюленисткият преврат е използван като претекст за чистка срещу опозицията, то и прекомерният скептицизъм на Запада е това, което подбужда антизападната реакция, демонстрирана от кръговете около управялващата партия.


Като заключение, ислямистката интерпретация на историята на модернизацията на Турция и основаването на светска западно ориентирана република е това, което формира възприемането на Запада за неизменен враг на исляма. Ислямистите и консерваторите в Турция винаги са вярвали, че републиканското управление е някакъв вид западна конспирация, която има за цел да откъсне Турция от ислямското ѝ минало и власт. Сега, нова Турция се изгражда на базата на идеята за еманципация на Турция от западнистко-светските й окови. В този смисъл въпросът не касае просто външната политика и международните отношения, но и отказа на Запада да признае новото самоопределение на Турция. /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3268 Любопитно

  "тъй като в "нова Турция" вече няма разлика между президента като политик и Турция като държава"
  =============================
  Държавата - това съм аз?

  Еретик
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  Заменяте "ислям" с "православие" и.... Познахте, "Нигерия в снегу"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Хайде, всичко разбрахме, ислям , измислици и т. н...
  Я ми кажете какви съюзници са европейците на Турция, като от десетилетия подкрепят терористична/ни групировки с цел разделение на земите и?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 4. 4 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  То, ако един човек ако не ти отърва, не ислямист, ако ще и ангелче да е пак ще го дракаш...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 5. 5 Профил на BürgerBürokrat
  BürgerBürokrat
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#3] от "Galata":

  По-широко определение на понятието „тероризъм“ от това в Турция не съществува. Всеки, който не е съгласен със султана, е „терорист“ и всичко, което не му харесва, е „тероризъм“.

  Турция, естествено, трябва да има право да се самоопредели, но пък Западът трябва да има право да не я харесва такава, каквато е решила да бъде. Тук няма драма. Драмата на Турция е вътрешна, драмата е на онези 49%, които на референдума гласуваха против предаването цялата власт в ръцете на новия султан. На тях Европа трябва да даде надежда и за тях тя трябва да остане отворена.

 6. 6 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 672 Неутрално

  И Ердоган забрави, че президентите идват и си отиват, а техните страни остават. Е, рано или късно ще го научи по трудния начин. Как беше - мъдрият се учи от грешките на другите, умният от свойте собствени, а глупавият не се учи.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 7. 7 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  То, ако един човек ако не ти отърва, не ислямист, ако ще и ангелче да е пак ще го дракаш...
  —цитат от коментар 4 на Galata  Кажи го това на близките на убитите и вкараните по затворите от Ердоган и пълчищата му ! Може и да те разберат ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 8. 8 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  Държавата - това съм аз?
  =========
  И Макрон отива на там , и Тръмп.
  Путин си е , а в Полша ,Унгария и Англия назряват същите настроения......
  Лека полека идва ерата на модерния монархизъм.....
  До коментар [#1] от "Костадин Иванов":

  Bukalemun
 9. 9 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  До коментар [#6] от "stein":
  И Ердоган забрави, че президентите идват и си отиват,
  =========
  А бе нищо не е забравил той.
  Всеки път напомня ,че и той е простосмъртен и не е вечен.

  Bukalemun
 10. 10 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Сега, нова Турция се изгражда на базата на идеята за еманципация на Турция от западнистко-светските й окови.
  =================

  Надявам се скоро Турция да се освободи и от "оковите" на немските компании които са вложили стотици милиарди евро в турската икономика...

 11. 11 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Хайде, всичко разбрахме, ислям , измислици и т. н...Я ми кажете какви съюзници са европейците на Турция, като от десетилетия подкрепят терористична/ни групировки с цел разделение на земите и?
  —цитат от коментар 3 на Galata


  В знак на протест е редно турските гастарбайтери да напуснат Германия.... Е да ама и на тях не им се живее в средновековния султанат.

 12. 12 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#5] от "BürgerBürokrat":

  ''По-широко определение на понятието „тероризъм“ от това в Турция не съществува. Всеки, който не е съгласен със султана, е „терорист“ и всичко, което не му харесва, е „тероризъм“.''
  _____________________________

  За Турция може да се поспори, ама за Европейските и ''съюзници'' - не! Европейците първо определят някои за терористи, после ги поддържат до дупка срещу Турция!? С десетилетия...Тук не става дума за вътрешна политика, а за наглоста на някои към други!

  ''Турция, естествено, трябва да има право да се самоопредели, но пък Западът трябва да има право да не я харесва такава, каквато е решила да бъде.''

  ____________________________________________________________-

  Да, определено, но това време отмина! Бай-бай, ''европейски ценности''!

  ''Драмата на Турция е вътрешна''

  _____________________________________

  Да речем, че е така, но това не оправдава Германя, която храни терористи против Турция! Това си е вътрешен проблем...

  '' драмата е на онези 49%, които на референдума гласуваха против предаването цялата власт в ръцете на новия султан. На тях Европа трябва да даде надежда и за тях тя трябва да остане отворена.''
  ____________________________________________

  Сигурен ли си, че заради 49% европейците ги правят тия магарии?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 13. 13 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  Като заключение, ислямистката интерпретация на историята на модернизацията на Турция и основаването на светска западно ориентирана република е ......
  =========
  .......е най лошата формула за запада ! Точно от това се страхуваше той , но точно и това се случи.
  Приказките за ислямизация и неоосманизъм са заигрвка и отклонение на внимание от истината .

  Bukalemun
 14. 14 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Някой да почете нещо ново, нещо, което не знаеше?

 15. 15 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#11] от "theduloclan":


  [quote#11:"theduloclan"][/quote]

  Турските работници предпочитат да останат там, където преди около 70 години обраха целия свят, кат го срихаха до снови, изцоцаха големи богатсва от десетки държави, убиха милиони и после с минимум репарации замазаха положението.

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 16. 16 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#10] от "theduloclan":

  Ах, милата!
  Трошичките заложени в капана не са признак на щедрост!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 17. 17 Профил на rsw37525595
  rsw37525595
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Ислямистите и консерваторите в Турция винаги са вярвали, че републиканското управление е някакъв вид западна конспирация, която има за цел да откъсне Турция от ислямското ѝ минало и власт."

  Ето това е !
  Щом около и над 50% от турците мислят , че републиката и демокрацията са някаква западна конспирация, то Турция трябва да бъде оставена свободно да се гмурне в собствен сос от османско минало и шериатски прелести . Неизбежно последиците ще са изчезване на туристите и инвестициите, ще доминират дим от наргилета и вой от минарета.

 18. 18 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  До коментар [#4] от "Galata":
  И що да не го харесваш този човек? (Ама дано отговорът да се различава от путинските)

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 19. 19 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  между Турция и Германия,
  =============
  След изборите в Германия , всичко ще отмине......
  Наближават избори , а политически адреналин в Германия няма.
  Затова Меркел и Габриел дразнят Ердо , да им влее малко предизборен оргазъм.

  Bukalemun
 20. 20 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Трябва да се харесва на почитателите си, а останалите, няма значение те прсото ще престанат да бъдат.
  Така са разсъждавали в една съседна империя през 1918 :)

  Birds of a feather flock together.
 21. 21 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Пътят,по който е тръгнала Турция,изключва опозиция.Странно е,че все още я има.

 22. 22 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Време е Турция да се ориентира към напускане на НАТО. Като капак може да приеме шериата. Временно ще изглежда много яко и турските селяци ще се опияняват от величието си, подобно на мужиците, които са във възторг от техния мега ултра як цар. Само че Русия има нефт, а Турция има дръжки. Без пазарите и инвестициите на омразния Запад Турция е една нула. Впрочем и със ... :-)

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 23. 23 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Любопитно

  президентът е възприеман като единствен спасител на страната и нацията, при това като спасител не само на турската нация, но и на мюсюлманската нация, от всички заплахи и врагове.
  —цитат от коментар 16 на цитат от дневник


  Вярно ли, Гала??

 24. 24 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Ердоган, подобно на всеки подобен нему националист и узурпатор е просто един мошеник. Ниското самочувствие на мюсюлманите (припомням - Тринити Колидж има повече нобели от всички ислямски държави накуп) дава празни надежди че с ербаплък ситуацията ще се промени. Ако и да има кандидат за смяна на караула на световния ред, то това не са чалмите, а Китай. Исляма няма бъдеще, поради липсата на мат'рял. Въздух под налягане, нагнетен от нефт и послушна работна ръка. Модерния ислям е като модерния комунизъм - вирее на платени козни и много мокри мечти :-)

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 25. 25 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Разривът между Германия и Турция започна след решението на германския парламент да признае геноцидът над арменците през 1915 година в Турция. Реакцията на Ердоган бе да не допусне германски депутати в базата Инджирлик. Впоследствие напрежението в отношенията им се засили след като започнаха фрапиращи нарушения на човешките права в Турция, особено след опита за преврат и болните амбиции на Ердоган да бъде едноличен лидер на партията и държавата. Всички, които не одобряват политиката му, включително опозиционните партии и средствата за масова информация се обявяват за врагове и мнозина попадат в затвора по обвинение в тероризъм.

 26. 26 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#3] от "Galata":


  от десетилетия подкрепят терористична/ни групировки с цел разделение на земите и?
  —цитат от коментар 3 на Galata


  В терористичните групировки включват ли се балканските и близкоизточни национално-освободителни движения? И те са довели до разделяне на земите на империята. И ако е така, то е от столетия. И то не само запада, но и откъм Русия, например. Резонен е въпроса защо кюрдите не искат да делят една държава с турците? Май нещо в самата Турция не е наред, а?

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 27. 27 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Весело

  Турците,докато страдате от такава тежка шизофрения, никой няма да ви иска за партньори. Проблемът си е ваш. Икономиката ви отива на кино.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 28. 28 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#18] от "bajhuj_2010":

  Става дума не за мен, а за Германя, бе аркадаш!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 29. 29 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#27] от "Светлото бъдеще":

  От кога желанието за собствена политика се казва ''шизофрения''?
  Имаме си крила , за разлика от някои, опитваме се да летим...Някои като нямат ни определят като шизофреници!?
  Кой е болният в случая?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 30. 30 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Време е Турция да се ориентира към напускане на НАТО. Като капак може да приеме шериата. Временно ще изглежда много яко и турските селяци ще се опияняват от величието си, подобно на мужиците, които са във възторг от техния мега ултра як цар. Само че Русия има нефт, а Турция има дръжки. Без пазарите и инвестициите на омразния Запад Турция е една нула. Впрочем и със ... :-)
  —цитат от коментар 22 на misho73


  Няма процедура за изключването им от НАТО затова ги изолират. Изтеглянето на германците от Инджирлик беше само първият етап. Това ще е вторият:

  http://www.defensenews.com/congress/2017/07/07/us-lawmaker-wants-to-block-f-35-sales-to-turkey-over-embassy-brawl/

  Veritas odium parit obsequim amicos
 31. 31 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#26] от "misho73":

  Ми, ако се подклаждат някои ''пещи''в коя държава няма да има подобно на Турция положения?
  Та, даже и бетер...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 32. 32 Профил на rsw37525595
  rsw37525595
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#29] от "Galata":

  "Имаме си крила , за разлика от някои, опитваме се да летим..."

  Нда...едното крило е османско, другото е шериатско.
  Ще фръкнете и ще цопнете точно в средата на ... да не казвам къде.
  Жалко за другите 50% от турците- ония- светските, бели турци...
  Ех, почти 6 века откак Константинопол е превзет, а гените на победени и завоеватели още разделят турците на бели и черни, и никак не е случайно, че Ататюрк е от Солун, а Ердоган- от Анадола. Единият теглеше Турция към светска Европа, другият- към ислямския ориент. Съдба.. .

 33. 33 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Любопитно

  между Турция и Германия,=============След изборите в Германия , всичко ще отмине......Наближават избори , а политически адреналин в Германия няма. Затова Меркел и Габриел дразнят Ердо , да им влее малко предизборен оргазъм.
  —цитат от коментар 19 на eti mehter


  Така си е. Може ли политически избори без адреналин.
  Не че германците нямат материал, ама не са досетни като Ердо. Меркел не се ли сеща да извади историйки и декори от Holy Roman Empire of the German Nation. И да ..:)

  Питам се Меркел ли не се сеща, германците ли не се връзват или световната общност се намесва във вътршните работи на Германия.

 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  До коментар [#28] от "Galata":
  Ясно, де. Кажи що? Що харесваха Т. Йозал, пък не харесват Реджеп?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 35. 35 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Весело

  "тъй като в "нова Турция" вече няма разлика между президента като политик и Турция като държава"=============================Държавата - това съм аз?
  —цитат от коментар 1 на Костадин Иванов


  Мдам, Ердо определено се изживява като Султан-Слънце...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 36. 36 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#29] от "Galata":

  Изпикахте се на Ататюрк.
  Каква държава искате да имате - секуларна и правова или ислюмски халифат?
  В България на български ли искате да говорите или на турски? А в Германия?
  Това ако не е шизофрения какво е?
  А ако отворя дума за османската империя там шизофренията прераства в нещо много по-зловещо. Всички нации изпитващи такава любов към толкова гнусни престъпления си го просят те да се случат на тях.
  Ако арменския геноцид, които вие се извършили, барабар с другите, се извърши над вас, над 60 милиона турци би следвало да измрат. Но това е само морален парадокс.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 37. 37 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#34] от "bajhuj_2010":

  Първо има една взаимна алергия...
  Второ, Ердович, за разлика от Йозал ги реже(европейците) много по-яростно! Не за кеф, разбира се-национални интереси...Драка се с евреите, което прави премии, но се заплаща скъпо...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 38. 38 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#36] от "Светлото бъдеще":

  Разбирам ти арменските сетива, ама това, което си написал няма нищо общо с истината! Отделно, не мисля, че си толкова загрижен за нашия лидер-АТАТЮРК!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 39. 39 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  До коментар [#29] Каква държава искате да имате - секуларна и правова или ислюмски халифат?
  —цитат от коментар 36 на Светлото бъдеще


  Такъв въпрос пред избирателите на Ердо не стои. Каквато каже Ердо. Важното е той да е водачът.

 40. 40 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#6] от "stein":И Ердоган забрави, че президентите идват и си отиват,=========А бе нищо не е забравил той.Всеки път напомня ,че и той е простосмъртен и не е вечен.
  —цитат от коментар 9 на eti mehter  Няма съмнение, че ще си отиде диабетика Ердоган, но до тогава ще е загробил хиляди други и това е големият проблем ! Да ти напомням ли за много преди него, като започна със Сталин, Хитлер, Мао дзе Дун ... ? В момента Ердоган много повече наподобава ненормалника Калигула !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 41 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#38] от "Galata":

  Пробвай пак, че нещо шегата ти е тъпа.
  Ако вие считате, че османската империя е достойна за уважение, ако руснаците считат, че СССР е достоен за уважение, то тогава имаме огромен проблем. Аз лично като българин имам проблем и с европейските колониални империи, но това е друга тема.
  Вие не знаете какво искате да сте, чиста шизофрения е.
  А ако искате да сте халифат отново, просто си кажете.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 42. 42 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#39] от "half_truth":

  Редовно се шегуваме, че руснаците са мужици пиещи препарати за вана, шегуваме се за българите, че са овце, немците, че са коне с капаци, а турците какво са?
  Изнасилените деца на поробените от тях ли? Или шизофреници?
  Ако това са белите турци, то черните са тези извършили изнасилванията. Мога да говоря в тази посока и за гърците.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 43. 43 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#11] от "theduloclan":
  „В знак на протест е редно турските гастарбайтери да напуснат Германия.... Е да ама и на тях не им се живее в средновековния султанат.“

  А бе на голяма част от тях им се живее средновековно, ама в Германия, не в султаната...

 44. 44 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  Питам се Меркел ли не се сеща, германците ли не се връзват 
  =========
  Тя Меркел се сеща ,но само преди избори . А немците пък си носят комплекса от миналото. Въобще объркана работа. ....
  Не мога да ги позная германците .
  До коментар [#33] от "half_truth":

  Bukalemun
 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  До коментар [#37] от "Galata":

  А-ха, не е затова, че арестува германци за "тероризъм и подкрепа на гюленисти", прави списък с немски фирми, подкрепящи тероризма, не допусна немски депутати в Инджерлик...
  Само алергия.
  П.П. Има ли съвети, как вечер се проверява къщата преди лягане, да не би да се е укрил някой гюленист, я под леглото, я в мазата? Щото синът ми е на студентска бригада в щатите и едни студенти от Турция напуснали, защото в този щат имало гюленисти.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 46. 46 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2878 Любопитно

  "В този смисъл въпросът не касае просто външната политика и международните отношения, но и отказа на Запада да признае новото самоопределение на Турция. /БТА"

  Ами как да го признае нали трябва да котка този стратегически съюзник в НАТО и кандидат - член на ЕС.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 47. 47 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#45] от "bajhuj_2010":

  Както казах- шизофрения или нещо по-тежко.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 48. 48 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2878 Любопитно

  "Време е Турция да се ориентира към напускане на НАТО"

  Това няма да стане никога. НАТО е идеалното прикритие за турските завоевателни стремежи. Нали под прикритието на НАТО Турция активно участваше в разпарчетосването на Югославия и създаването на измислени ислямски държави в центъра на Европа като плацдарм за ислямизацията и!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 49. 49 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Весело

  Ей, мног сте ми интересни някои тук във форума!
  Не давате и дума да се обели за вашия патрон Германия...
  А, че тя направи две световни войни, изтрепа милиони, заграби милиарди...После се извини, подхвърли трошички репарации и стана ''света вода ненапита''!?
  Майка му мечка!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 50. 50 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Питам се Меркел ли не се сеща, германците ли не се връзват =========Тя Меркел се сеща ,но само преди избори . А немците пък си носят комплекса от миналото. Въобще объркана работа. ....Не мога да ги позная германците . До коментар [#33] от "half_truth":
  —цитат от коментар 44 на eti mehter


  Аз пък мисля, че Меркел се сеща, а и германците биха се вързали, ама не си струва да останат в международна изолация заради един предизборен адреналин. Умни са и далновидни. А и не са принудени да разчитат на адреналин.

 51. 51 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Откъде накъде Европа и останалия свят трябва да участват
  във политическите чистки на един самозабравил се сатрап ???

 52. 52 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 279 Неутрално

  И форумните турци са като коне с капаци ако се съди по коментарите. И като всеки комплексар много искат някой Сзапада да речем) да ги харесва. Ако не ги харесва, трябва да се страува от тях. Много ми приличат на едни православни комплексари...

 53. 53 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#49] от "Galata":

  Така и така няма да кажеш нищо по същество.
  Та, бъди спокоен османсците и турците сте избили и изнасилили в пъти повече от немците, последните 7 века. Трябва да спиш спокоен и горд.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 54. 54 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#51] от "valtoro":

  Добре де, защо Меркел идва 5 пъти за няколко месеца на краката на тоя ''сатрап''?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 55. 55 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#3] от "Galata":

  същите съюзници като вас сме бе :)

  кефехте се че султана рекетира пък сега зор

  и е естествено да не се позволява да има агресивна и силна мюсулманска държава на прага на Европа

  ако се държахте прилично нямаше да имате проблеми

 56. 56 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  В момента Ердоган много повече наподобава ненормалника Калигула
  =======
  Моити уважени към твоите възгледи .....мисли както ти е приятно .....
  Не съм длъжен обаче да се съгласявам с тях.
  Явно ще вървите подир настоящето , за да се съгласявате с някои работи......
  До коментар [#40] от "niksan1":

  Bukalemun
 57. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Любопитно

  До коментар [#49] от "Galata":
  Турция през ПСВ на чия страна беше?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 58. 58 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#53] от "Светлото бъдеще":

  Ако съм ти засегна арменските струни, извинявай Хайки!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 59. 59 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#49] от "Galata":

  ми я да видим исторически султаната колко войни е водил и колко народи е клал

 60. 60 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#58] от "Galata":

  Подписът ти от кой точно Ататюрк е?

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 61. 61 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#59] от "rfq35526131":

  Водят с няколко порядъка немците. Основното нещо, което са правили монголци, испанци, турци и руснаци, е да колят и изнасилват.
  Национални потребности, кво да се прави.
  Малката разлика е, че испанците доста успешно са изклали индианците и не се чува гласа им.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 62. 62 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#19] от "eti mehter":

  ще се влошат нещата за вас

  щото немците ако не друго са доказали че каквото правят дават всичко от себе си

  от тук нататък единствения шанс е да укротите султана

 63. 63 Профил на destino
  destino
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лека полека идва ерата на модерния монархизъм.....
  —цитат от коментар 8 на eti mehter


  Нищо хубаво няма в това.
  Рискът една личност да вземе лошо индивидулно решение е много по-голям, от взето колективно решение. Това е път без изход, като цяло историята на 19 и 20 векове го показва.

  Засега няма по-добро управление от демокрацията, в този му вид, в който съществува в Европа. Поне в западната му част.


 64. 64 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  . Умни са и далновидни. А и не са принудени да разчитат на адреналин.
  ===========
  Щом не са принудени , те си знаят !
  Но има едно открояващо се НО !
  Явно съвременните брюкселски критерии за умности далновидност , не са най актуалните ! Щом се е подела политика на приемане на чужд генофонд .....значи ,че германците са заложили на грешни добродетели и начин на живот. ....
  Тук тава дума и за самата достоверност на много от така наречените европейски ценности. ......
  До коментар [#50] от "half_truth":

  Bukalemun
 65. 65 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Весело

  До коментар [#49] от "Galata": османсците и турците сте избили и изнасилили в пъти повече от немците, последните 7 века.
  —цитат от коментар 53 на Светлото бъдеще


  Няма такова нещо. Веднага си личи, че не познавате османците. Османците са освобождавали народите от алчни и развратни управници. Когато влезли в Константинополис, местните ги посрещнали като освободители. Пище го в турските учебници по история. Днешните турци не се чувстват завоеватели, а освободители на превзетите земи.

  Докато в западния край на Европа (Испания), цивилизацията (ислямът) била потъпквана с кръв, благодарение на османците изгаряла от източния й край (Константинопол). Каза Ердо на честването от завладяването на Константинополис.

 66. 66 Профил на destino
  destino
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ей, мног сте ми интересни някои тук във форума!Не давате и дума да се обели за вашия патрон Германия...А, че тя направи две световни войни, изтрепа милиони, заграби милиарди...После се извини, подхвърли трошички репарации и стана ''света вода ненапита''!?Майка му мечка!
  —цитат от коментар 49 на Galata


  Пич, България, пък и Турция бяхме съюзници със същият този патрон.
  За какво говориш? Ако немците изтеглят инвестициите си от Турция, Ердо колко ще издържи?

 67. 67 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#66] от "destino":

  А, изтеглящия няма ли да го заболи, пич?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 68. 68 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#67] от "Galata":

  най яката икономика в Европа момче

  ще ви преживеят
  вие няма да можете
  вие мислете чушките и доматите къде ще ги прибирате бая имамбаялдъ трябва да направите

 69. 69 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  До коментар [#64] от "eti mehter":

  Пак го извътяхте към загнилите европейски ценности :) Говорехме за адреналина на масите като средство за печелена на гласове. Защо Ердо го използва додупка, а Меркел - не изобщо. Не е непозната практика да вдигнат адреналина на масите, да ги накараш да се чувстват заплашени и после да ги спасяват. Тогава защо западът не го прави. Гласове ли не искат.
  Освен Ердо на адреналина разчитат и други - Путин, Тръмп, ...Полша, Унгария. Броят им расте. За Англия мисля, че случая е друг.

 70. 70 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Весело

  обаче ми прави впечетление че защитниците на Слънцето на Анадола са лекинко обезкуражени

  в

 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  До коментар [#64] от "eti mehter":
  Нищо хубаво няма в това. 
  ========
  Знам ,че е така , но няма как.
  Света е дръгнал в тая посока ....
  Ако Ердоан е резултат от европейски наслоени политики , то и с Тръмп е подобно.
  Иначе резултатите ги виждаме .....големи държави с кристални демокрации са обречени на провал.......Бразилия , Южна Корея , Венецуела .....примери колкото щеш.
  Ако Дилма Русев бе взела здаво държавните институции в ръцете си , щяха да я свалят , ама друг път !
  Какво бяха казали медиите...... " тя не бе виновна , но я свалиха "......
  Виждаш ли ?

  Bukalemun
 72. 72 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 413 Весело


  Заговорници и гюленисти отвсякъде, мамка му.

  И всички искат да засенчат Слънчо от Анадола. 73. 73 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#49] от "Galata":

  Точно за това им се възхищавам на германците! Осъзнаване, покаяние, изкупление. Сегашната Германия е антипод на хитлеровата.
  Чест и слава на народ който може да осъзнае греховете си и да се поправи!
  Вие от друга страна сте точно обратното. Ататюрк насила ви свали фесовете, но век по късно нищо не е научено.
  Средновековните, прости и кръвожадни елементи са мнозинство.
  Като приемете смъртното наказание, странната ви ще се удави в кръв. И вие ще си гласувате за това!
  Аз искам Турция вън от ЕС и НАТО. Вие сте си бам башка и прав ви път.

 74. 74 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Сега казвате нещо любопитно. Кой определя посоката на света? Излиза, че светът върви в посока неудобна за Русия, Америка, Англия, Бразилия, Турция,...

  Света е дръгнал в тая посока ....
  Ако Ердоан е резултат от европейски наслоени политики , то и с Тръмп е подобно.:
  —цитат от коментар 71 на eti mehter

 75. 75 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#74] от "half_truth":

  Ах, каква мъка, защо САЩ определят посоката на въртене на оста на слънцето?
  Не ги е срам!

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 76. 76 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  До коментар [#74] от "half_truth":Ах, каква мъка, защо САЩ определят посоката на въртене на оста на слънцето?Не ги е срам!
  —цитат от коментар 75 на Светлото бъдеще


  Ами излиза, че САЩ върти света в посока неудобна за самите САЩ :) Нищо сега Тръмп ще спаси Америка.

 77. 77 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#76] от "half_truth":

  Чакам отговори от нашите турци, но няма да ги получа за пореден път.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 78. 78 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  Говорехме за адреналина на масите като средство за печелена на гласове. Защо Ердо го използва додупка, а Меркел - не изобщо. 
  ==========
  Ама то си е генетична придобивка , бе Мария .... :)
  Що ме караш сега да ставам форумен ксенофоб .....някои неща трябва да се усещат
  Номера е да си отстояваш , без да ставаш хитлер и да водиш световни войни ....
  До коментар [#69] от "half_truth":

  Bukalemun
 79. 79 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#78] от "eti mehter":

  Отвратително нагли сте. Турчин да говори за световни войни да упреква немците е върха на дебелашката наглост.
  Първият холокост е това, което сте направили вие спрямо българи, гърци, асирийци, но най-вече спрямо арменците.
  Немците са се учили от вас. Комунистите и гърците също.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 80. 80 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Любопитно

  Ами излиза, че САЩ върти света в посока неудобна за самите САЩ :) 
  ==========
  Няма нищо смешно ...... Кенеди го убиха точно заради това. .....
  И Тръмп , рано или късно ще стори като него ......ще отвори война срещу долара , за да има наистина независима американска валута .....
  До коментар [#76] от "half_truth":

  Bukalemun
 81. 81 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Номера е да си отстояваш , без да ставаш хитлер .
  —цитат от коментар 78 на eti mehter


  Казвате Вие като етнически турчин, ама да попитаме и кюрдите. Лек ден.

 82. 82 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  Първият холокост е 
  =======
  Първия холокост са кръстоносните походи .....
  Не го увъртай !
  А за наглост въобще не говори .....
  До коментар [#79] от "Светлото бъдеще":

  Bukalemun
 83. 83 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  До коментар [#79] от "Светлото бъдеще":

  "Холокостът (от гръцкото ὁλόκαυστον – ὁλόν „напълно“ и καυστον „изгаряне“) е геноцидът над приблизително шест милиона европейски евреи по времето на Втората световна война, като елемент от програма за целенасочено унищожаване, планирана и изпълнена от Нацистка Германия.[1] "

  Нещо не ми е ясно това за "първия холокост" срещу българи арменци и не знам кой още.
  Пак ли тролиш "по принцип"?

 84. 84 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  До коментар [#71] от "eti mehter":

  Къде беше вчера когато Турция оттегли "несъществуващия" списък? Замлъкнахте с Галата като бити.....ай да не казвам какво.
  Така ми липсвате да видя каква опора ще измислите за "Великия лидер Ердоган" който рязко омекна и клекна.

 85. 85 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Весело

  Така ми липсвате да видя каква опора ще измислите за "Великия лидер Ердоган" който рязко омекна и клекна
  ============
  Преди час , Ердоан каза в прав текст ,че такъв списък НЕ СЪЩЕСТВУВА !
  Никаккви фирми или каквото и да е там , не били слагани в никакви списъци .....

  До коментар [#84] от "George Svinarov":

  Bukalemun
 86. 86 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  До коментар [#85] от "eti mehter":

  "Турция е изтеглила списъка с 681 германски фирми, заподозрени, че подкрепят тероризма, каза говорител на вътрешното министерство в Берлин,"
  Мдааа лъже като дърт ъъъ...гражданин на България от индийски произход твоя прехвален диктатор.

 87. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  Който не е с мен, е против мен. Това е девизът на Ердоган.

 88. 88 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#73] от "Noal":

  Прекалено хвалиш внуците на геноцид майсторите!
  Отделно, за това, че кучетата искат, не се убиват конете!
  Румьнска поговорка

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 89. 89 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Нищо ново под слънцето! Турция е една от тези тъпи дъжави които бъркат временния си икономически ръст с величие. Тъжно! Турция не е била велика дори когато е била "велика" като Отоманска Империя. За цялото си съществуване през което са владяли 52 народа, нямат нито едно научно откритие, нито едно значимо музикално, художествено или архитектурно постижение. За технологии да не говорим. България като част от империята е била 5% от населението но е допринасяла 12% от брутния продукт! Построили са империя на мястото на много по-велика империя - Византийската. Всички джамии в Турция са бледо копие на Света София (дори Синята Джамия). Двореца на султана е една аритектурна повръщня без никаква стойност и не може да се сравнява в който и да е архитекрурен комплекс в Европа. Новия "дворец' на новия комплексар е точно токова безличен. Та толкова за великата им история!
  За Исляма ... пак нищо не са защото Саудитите са тези които казват какво ще става при Суните а Иран при Шиитите. Турците нямат думата.
  Икономическият напредък който така фатално ги заблуди се дължи на няколко стечения на обстоятелства и нищо друго. Белите господари виждаха в Турция съюзник срещу СССР, партньор за работа с Ислямският свят, потенциален модератор в Израелския конфликт. Като икономика - близост до ЕС, политическа стабилност, евтина работна ръка и слаби закони за природната среда или регулации. Добро място да се произвежда. Комбинация от тези неща донесе и икономическият ръст.
  Но както става в по-тъпите държави винаги ще се намери някое комплексирано джудже което да изопачи фактите, да поведе селяците за да си осугури политическата власт докъто има демокрация. Щом грабне властта обаче, демокрацията започва да му пречи и започва да я изкоренява за да стане несменяем. Елементарно!
  Феса по-нагоре си е въобръзил че Алла е слезнал на земята и сега Рай го чака. Само че не схавща че ако султана продължи да се отвива скоро НАТО ще стане съвсем фиктивен партньор, ЕС, САЩ и Япония ще спрат с инвестициите. Ердо ще се изпъчи и ще ви каже че не му трябвата тези западни маймуни и ще ги замени с Китай, Русия и Индия. Мила майко резняшка, тогава. Ще разберат дюнерджиите каква е разликата между Германски, Френски и Американски компании и Руски и Китайски.
  .... но ще мине време .... като започнат да пропадат Кюрдите, Кипър и ние ще бъдем най-засрашени от Турските простотии!!! България от сега трябва да си опича акъла!!! Лошото е че нашите "лидери' са много по-тъпи дори и от Ердо.

  California Über Alles
 90. 90 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Нищо ново под слънцето! Турция е една от тези тъпи дъжави които бъркат временния си икономически ръст с величие. Тъжно! Турция не е била велика дори когато е била "велика" като Отоманска Империя. За цялото си съществуване през което са владяли 52 народа, нямат нито едно научно откритие, нито едно значимо музикално, художествено или архитектурно постижение. За технологии да не говорим. България като част от империята е била 5% от населението но е допринасяла 12% от брутния продукт! Построили са империя на мястото на много по-велика империя - Византийската. Всички джамии в Турция са бледо копие на Света София (дори Синята Джамия). Двореца на султана е една аритектурна повръщня без никаква стойност и не може да се сравнява в който и да е архитекрурен комплекс в Европа. Новия "дворец' на новия комплексар е точно токова безличен. Та толкова за великата им история!
  За Исляма ... пак нищо не са защото Саудитите са тези които казват какво ще става при Суните а Иран при Шиитите. Турците нямат думата.
  Икономическият напредък който така фатално ги заблуди се дължи на няколко стечения на обстоятелства и нищо друго. Белите господари виждаха в Турция съюзник срещу СССР, партньор за работа с Ислямският свят, потенциален модератор в Израелския конфликт. Като икономика - близост до ЕС, политическа стабилност, евтина работна ръка и слаби закони за природната среда или регулации. Добро място да се произвежда. Комбинация от тези неща донесе и икономическият ръст.
  Но както става в по-тъпите държави винаги ще се намери някое комплексирано джудже което да изопачи фактите, да поведе селяците за да си осугури политическата власт докъто има демокрация. Щом грабне властта обаче, демокрацията започва да му пречи и започва да я изкоренява за да стане несменяем. Елементарно!
  Феса по-нагоре си е въобръзил че Алла е слезнал на земята и сега Рай го чака. Само че не схавща че ако султана продължи да се отвива скоро НАТО ще стане съвсем фиктивен партньор, ЕС, САЩ и Япония ще спрат с инвестициите. Ердо ще се изпъчи и ще ви каже че не му трябвата тези западни маймуни и ще ги замени с Китай, Русия и Индия. Мила майко резняшка, тогава. Ще разберат дюнерджиите каква е разликата между Германски, Френски и Американски компании и Руски и Китайски.
  .... но ще мине време .... като започнат да пропадат Кюрдите, Кипър и ние ще бъдем най-засрашени от Турските простотии!!! България от сега трябва да си опича акъла!!! Лошото е че нашите "лидери' са много по-тъпи дори и от Ердо.

  California Über Alles
 91. 91 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#85] от "eti mehter":

  гледам от нападателен режим минавате в обяснителен

  боксувате от ден на ден

  добре де толкова ли пък е трудно като виждате че султана бърка да кажете да бе възможно е и той е човек и той греши

  отвори и виж под някоя статия за наш Боце как го кастрят всички

 92. 92 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Любопитно

  Но както става в по-тъпите държави винаги ще се намери ....
  =======
  Ти като представител на коя остра държава си ?
  До коментар [#89] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Bukalemun
 93. 93 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#92] от "eti mehter":

  Той е неокони, мисли като е хвърлил дупе у Америчко и е хванал Господ за шлифера!
  А, всъщност мие чинии и прибори в някой ресорант...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 94. 94 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#93] от "Galata":

  дългогодишния ми опит в чужбина сочи следното за турската диаспора да кажем в Лондон щото тях познавам най добре
  дюнери,бръснари,сервитьори,продавачи в денонощни магазини и сладкари
  това работите за 20 години не съм срещал един мениджър поне на средно ръководно ниво турчин

  та е малко тъпо премитайки пред бозаджийницата да даваш мнения кой какво работи

 95. 95 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Весело

  това работите за 20 години не съм срещал един мениджър
  ========
  Ама с кеф работим.... ;)
  И всички сме си по малко или повече в браншовете си .....мениджъри
  До коментар [#94] от "rfq35526131":

  Bukalemun
 96. 96 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#95] от "eti mehter":

  е как :)
  мениджър на дълъг нож за дюнери
  мениджър на табла за сервиране
  мениджър на ножици и гребен
  мениджър на миксер
  мениджър на касов апарат

  не знам какво ще правят тия икономики ако си тръгнете:)

  сега сериозно те питам за последно
  ти не смяташ ли че нещо нередно става в Турция?

 97. 97 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#96] от "rfq35526131":

  Много си ''кон с капаци''!

  - Alman Dışişleri Bakanlığı’nın belirlemelerine göre Almanya’da 75 bin dolayında Türk kökenli işletme var. Bunlar yaklaşık 370 bin kişilik bir istihdam yaratıyor. Yıllık 35 milyar euro dolayında ciroları var.)
  - Alman İstatistik Enstitüsü’ne göre, 2015’in ilk yarısında Almanya’da yapılan toplam 372.079 işletme başvurusunun 9.960‘ı Türk vatandaşları tarafından yapılmış işletme başvurusu.

  В Германия 75.000 турски фирми с джиро годишно 35 млр.евро!
  Къде е Киро на кирия бе, аретлик?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 98. 98 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#97] от "Galata":

  на султановата статистика вече и в султаната не вярват бе :)

  дай някакъв нормален източник английски немски италиански в краен случай руски

 99. 99 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#97] от "Galata":

  6800 германски фирми работят в Турция, че обменът между двете страни е 37,3 млрд евро /за 2016 г./, че в Германия пък има 96 000 турски фирми с 500 000 служители и оборот от 50 млрд евро.

  тука важната дума е оборот повтарям за не разбралите ОБОРОТ

  оборота не е печалба

 100. 100 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#98] от "rfq35526131":

  Ето ти БЕ на чист алемански:
  http://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/in-deutschland-erfolgsgeschichten-tuerkischer-unternehmer/3067788.html
  Данните са 2007 година!
  Де е Киро на кирия, БЕ?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK