Кой е бившият директор в ЦРУ, който се срещна с Цветан Василев

Джоузеф Огъстин.

© JWI

Джоузеф Огъстин.Преди няколко години като служител на агенцията, наричана днес Национална служба за тайни операции (National Clandestine Service или NCS) участвах в операция с потенциал да извлечем ценни разузнавателни данни за финансовата стабилност и политическите намерения спрямо САЩ на страна, която не се съобразява с международните норми. Нуждаех се от помощта на още един служител на ЦРУ с опит на международен банкер. Предвид естеството на операцията и политическите и дипломатически рискове, ако ме бяха разкрили, се нуждаех и от одобрението на централата на ЦРУ. Не получих нито едното от двете. Защо? Защото предложената от мен операция не бе правена досега и защото в ЦРУ нямаха на щат човека, от който се нуждаех."


Това пише през 2009г. в своя статия за "Кричсън сайънс монитър" Джоузеф Огъстин - човекът, който според вашингтонското издание The Hill се е срещнал с Цветан Василев в Сърбия. Той е с над 28 години служба в Централното разузнавателно управление и е логично някои хора в София да се притеснят от тази среща най-малкото заради кариерата му, както и това, с което се занимава след като напуска ЦРУ.


В интервю за телевизия BiT Огъстин разкрива, че през ноември 2016г. "един човек" е привлякъл вниманието на компанията, за която работи, към случая на бившия банкер от Корпоративна търговска банка (КТБ). В Белград той е прекарал "много часове" с Василев и че след месеци наред проучвания на случая му, са стигнали до заключение, че той може да е станал жертва на българската корупция.

В момента той работи за "Кросхач интернешънъл" (Crosshatch) - поделение на консултантско-лобистката "Джеферсън Уотърман интернешънъл", наемаща изключително бивши разузнавачи. На сайта на базираната в щата Вирджиния фирма за стратегически консултации и комуникации той е представен като "специалист по деликатни от дипломатическа гледна точка мисии".


В разговора с Ралица Василева за BiT Огъстин казва, че фирмата му не може да придвижи случая на Цветан Василев според американски т.нар. Закон Магнитски, по който до днес няма повдигнато нито едно обвинение в чужбина. Той описа, че това може да стане през фондацията на бившия губернатор Бил Ричардсън, както и сложната и продължителна процедура, която може да приключи с посочване на Делян Пеевски и Главния прокурор Сотир Цацаров като "главните виновници за нарушаване човешките права на Цветанов".


По думите му като аргумент може да се използва и това, че бил подпомагал партията "България без цензура" на Николай Бареков, посочвала примери на корупция и и злоупотреби по високите етажи на властта, че КТБ била платежоспособна, когато започва ликвидацията ѝ и унищожаването на документи и че Пеевски бил взел заеми за 200 милиона евро от банката и е отказал да ги върне.


Какво е работил в правителството


В профила му се описва, че в ЦРУ Огъстин е бил директор на операциите за прехвърляне на избягали от чужди служби или държави служители, съгласили се да сътрудничат на САЩ.


В кариерата си той се издига до асоцииран зам-директор на ЦРУ по въпросите на вътрешната сигурност, като е бил началник на кабинета на директора на ЦРУ по оперативната дейност, зам.-директор на отдела на ЦРУ за Източна Азия, както и ръководител на станции на ЦРУ в три държави. "Той носи в JWI 30 години на опит по високите етажи на вътрешната сигурност, борбата с тероризма и разузнаването, както и дълбоки познания за агенциите и министерствата, отговарящи за тях", пише в профила му в компанията.


Огъстин е представен и като един от архитектите на Националния център за борба с тероризма и старши съветник на Джон Бренан, докато той бе директор на центъра. През 2013г. Бренан стана директор на ЦРУ и заемаше този пост до идването на власт на президента Доналд Тръмп през януари 2017г.


Кои са колегите му


След като напуска управлението Огъстин работи за компанията "Бууз Алън Хамилтън", подизпълнител на американските спецслужби. Тя се прочу - но след като Огъстин напуска - с това, че нейният служител Едуард Сноудън изнесе откраднати от него строго секретни данни за дейността в интернет на Агенцията за национална сигурност на САЩ, след което избяга в Русия, където живее и до днес.


В борда на ръководената от него "Кросхач" са бивши високопоставени и с дългогодишна кариера военни, командоси, полицаи, ръководители и агенти на ЦРУ, включително такива, работили в бившия СССР. Специално внимание от тях заслужава Фил Лаго, отговарящ за разузнавателните операции на компанията. Той е с 30 години опит в ЦРУ, където стига до ръководител на Центъра за операции. После работи в Съвета за национална сигурност към Белия дом, в който президентът Джордж Уокър Буш го назначава за изпълнителен секретар, отговарящ за реформиране на т.нар. Ситуационна зала и операциите на съвета.


Коя е компанията, за която работи


"Джейсън Уотърман интернешънъл" е създадена от двама бивши дългогодишни служители на ЦРУ - Чарлз Уотърман и Самюел Уайман, които са президент и вицепрезидент на компанията.


Клиентите, за които работят, са от цял свят - на Балканите, в Украйна, Азербайджан, Близкия изток, Персийския залив, Африка.


Във Вашингтон те лобират за Косово, като по време на войната в бившата сръбска провинция представляват Демократичната лика на Косово на Ибрахим Ругова. През 90-те години той бе лидер на самопровозъгласената от албанци-националисти т.нар. Република Косово. След отделянето на провинцията той стана президент на Косово през 2002г.


Властите в Азербайджан са друг от клиентите на JWI. Те работят за интереса във Великобритания на Camelot Oil and Gas, контролирана от азерския бизнесмен Хагани Баширов, както и за Международната банка на Азербайджан, в която 51% принадлежат на финансовото министерствов Баку.


JWI е активна и в Западна Африка, за което помагат Ланън Уокър, бивш американски посланик в Кот Д'Ивоар, както и белгиец и французин, бивши ръководители в МВФ и познаващи се с колегата си от фонда Аласан Утара, станал президент на африканската страна през 2010г.


Според задачите в JWI са привличани специалисти не само от разузнавателните и дипломатическите среди, но и от бизнеса, връзки на правителствата с други държави и корпорации, отношения с медиите.


Консултанти за милиарди


Компанията е част от внушителния сектор на частни консултантски и лобистки компании, фондации и организации, работещи с правителството на САЩ. Това е бизнес за милиарди долари и работещите - и особен оръководителите - са бивши служители на разузнавателните агенции.


Понякога, както в случая с "Бууз Алън Хъмилтън", те се връщат в спеслужбите - Джеймс Клапър, който до идването на Тръмп в Белия дом бе директор на нациналното разузнаване (практически това е координаторът на 17-те водещи разузнавателни и контраразузнавателни служби на САЩ), бе изпълнителен директор на BAH, базирана също в щата Вирджиния. Когато избухна скандалът с Едуард Сноудън, за нея работеха близо 25 000 души, от които три четвърти имат достъп до секретна информация, а половината - и до строто секретна информация.


Секторът се разрасна особено след 11 септември 2001г. и над 1 милион души, работещи за компании подизпълнители, са с достъп до "поверителна и секретна" правителствена информация - приблизително всеки пети с такъв статут.


В статията си за "Крисчън сайънс монитър" Огъстин пише през 2009г., че в Национална служба за тайни операции трябва да се подобрят много неща, включително, защото събирането на информация от хора в чужбина се основава на остаряла концепция от 60-те години. "Трябва да се промени и моделът за действащите под прикритие. Сегашният традиционен модел използва за агенитте прикритието им като служители на администрацията, но през ХХI век трябва да се наемат повече агенти с с бизнес и техническа експертиза да маневрират в сложния свят извън кръга на дипломатическите коктейли. (...) Американският частен сектор често разполага с критично важна информация, която не успява да пробие до онези от разузнавателната общност, които се нуждаят от нея."


Огъстин казва пред The Hill: "Влязох в ЦРУ, говорейки руски, познавам тази част на света. Как използваш това умение в частния сектор? Ами, свикнали сме да работим с определени правораздаващи агенции, познаваме процедурите и много добре "разчитаме" хората. Разчитат на нас заради умението ни да маневрираме из Вашингтон и разузнавателната общност и органите на реда. Това правим."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4325 Неутрално

  Трудно е за вярване, но в един момент, може да се случи и "земетресение"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Въпросът е - колко интересен ще е за американците.
  Ако е интересен - ще го опазят до процеса.
  Ако ли не - ще му се случи случка.
  Освен ако не измисли нещо сам.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Лошото е, че матряла няма да разбЕре нищо от разказаното от Цветан Василев.

 4. 4 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 976 Любопитно

  Мисля, че знаят и кучешките ни зъби, и май в случея не се интересуват от нас.

 5. 5 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Въпросът е - колко интересен ще е за американците.Ако е интересен - ще го опазят до процеса.Ако ли не - ще му се случи случка.Освен ако не измисли нещо сам.
  —цитат от коментар 2 на simval

  За американците е интересен всеки който прехвърля милиони в техни банки, някак е добро за корпокрацията и икономиката им!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 6. 6 Профил на ede13528673
  ede13528673
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хаха а добрютру! Още след съюзяването на Прокопиев с Цв. Василев се разбра че бившият банкер е минал под крилото на САЩ и вече изпълнява техни полит. поръчки. Срещу гарантиране на свободата си и отказ на Сърбия да го предаде на българския съд естествено.

 7. 7 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 896 Неутрално

  До коментар [#5] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Естествено.
  Първото условие, едно стопанство да е жизнено продължително време, е да бъде осигурена защитата собствеността на хората. Освен чисто физическата защита, за това е необходимо още банковата система и валутата да са прозрачно стабилни.
  Ето защо, американците са силно заинтересовани кой как ползува валутата им по света.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 8. 8 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Колко е трудно да се разбере че в тази мръсна история няма "добри"? И Пеевски и Василев и Цацаров и Искров и всички останали допринесоха според силите си за кражбата на века. Що за детинска позиция е да оправдаваш топ мафиот като Цветан Василев, само защото се е скарал с няколко други мафиоти? Ами че в престъпния свят постоянно се карат, стрелят и взривяват. Значи ли това че единият веднага става невинен. Излезте от холивудската боза и гледайте реалността.

 9. 9 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 534 Весело

  Облаците се сгъстяване над Трите Шишита. ☺️

 10. 10 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Хаха а добрютру! Още след съюзяването на Прокопиев с Цв. Василев се разбра че бившият банкер е минал под крилото на САЩ и вече изпълнява техни полит. поръчки. Срещу гарантиране на свободата си и отказ на Сърбия да го предаде на българския съд естествено.
  —цитат от коментар 6 на ede13528673


  Прокопиев е съюзник с Цецо по линия на руските външни интереси, част от които изисква корумпиране на българската политика - с присъединяването на Сашо Дончев към тая диверсионна група вече нещата са съвсем ясни; Костинбродската завера най-ясно изясни фронтовете, но тия работи не отговарят на политиката на вестника и върху тях не се акцентира

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 11. 11 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 534 Весело

  "Сгъстяват", извинете!

 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  Колко е трудно да се разбере че в тази мръсна история няма "добри"? И Пеевски и Василев и Цацаров и Искров и всички останали допринесоха според силите си за кражбата на века. Що за детинска позиция е да оправдаваш топ мафиот като Цветан Василев, само защото се е скарал с няколко други мафиоти?...
  —цитат от коментар 8 на Whoops


  Ти къде видя, че някой оправдава Цветан Василев?
  По-скоро към обвинените се добавят Цацаров, Пеевски......и други.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 14. 14 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Абе как всички веднага се хващат на въдиците тука?
  Скоро ще се разбере че,филма е РУСКИ,с английски субтитри,Ц.Василев ще си е платил една година 600 бона долари,и ще го шитнат,като не надежден източник!

  sdg
 15. 15 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Любопитно

  Тарикатските номера на Ц.Василев край нямат.Сега реши по този начин да си спасява жалката кожа,но се надявам горещо,че номера няма да се получи.

 16. 16 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 731 Неутрално

  ШЕ ИЗГОРИ НЕКОЙ ДЕБЕЛ БУШОН В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ОТ ТИЕ СТО АМПЕРОВИТЕ , МЕНЕ НАТАМ МИ ИДАТ НЕЩАТА

 17. 17 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  Ако стане много напечено нищо чудно нашите мафиоти да се опитат да ликвидират бившия служител на ЦРУ,но трябва да знаят,че може би документите предоставени от Василев може би са размножени и се съхраняват на различни места...

 18. 18 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Цветан Василев - жертва на корупцията в България!? като виц става. Иначе е подигравка с аудиторията. Обаче не е лошо да пооткрехне тия американци за одиозния Шиши, депутатстващ в руско-турската парламентарна група /ДПС/. Или за Чобанов, също депутатстващ там, както и за главния гуверньор Искров, който незнайно къде е в момента. Любопитен е и Цацаров. Технологията на събарянето на банката също е любопитна. А ще го питат ли за собствениците. Руската ВТБ, например?

 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5521 Неутрално

  Василев "отвръща на удара" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на goro66
  goro66
  Рейтинг: 224 Неутрално

  До коментар [#8] от "Whoops":

  Казали сте всичко по темата. Дневник, жал ми е за вас и вашата "журналистика".

 21. 21 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1702 Весело

  ""Огъстин казва пред The Hill: "Влязох в ЦРУ, говорейки руски, познавам тази част на света. Как използваш това умение в частния сектор? Ами, свикнали сме да работим с определени правораздаващи агенции, познаваме процедурите и много добре "разчитаме" хората. Разчитат на нас заради умението ни да маневрираме из Вашингтон и разузнавателната общност и органите на реда. Това правим."
  ""  Е това е новия ни "голям брат", който щеше да ни пази от "лошите руснаци-комунисти"!
  Сега, когато явно се вижда, как едните и другите ни крадат, е добре политиката ни да се ориентира по равно и към едните и към другите!
  Който досега не разбрал нека хубаво да чете, белким види че особена разлика между новия и стария "голям брат" няма!

 22. 22 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Колко е трудно да се разбере че в тази мръсна история няма "добри"? И Пеевски и Василев и Цацаров и Искров и всички останали допринесоха според силите си за кражбата на века. Що за детинска позиция е да оправдаваш топ мафиот като Цветан Василев, само защото се е скарал с няколко други мафиоти? Ами че в престъпния свят постоянно се карат, стрелят и взривяват. Значи ли това че единият веднага става невинен. Излезте от холивудската боза и гледайте реалността.
  —цитат от коментар 8 на Whoops


  Гледам я,гледам я,но никак не ми се връзва главният ни прокурор да бъде един от скаралите се мафиоти.На Вас това може да не Ви прави особено впечатление,но аз се тревожа.За другите двама,банкер и депутат,иди-дойди,има го и по други места на планетата.

 23. 23 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1702 Весело

  До коментар [#1] от "hamiltonF1":


  Трудно е за вярване, но в един момент, може да се случи и "земетресение"...
  —цитат от коментар 1 на hamiltonF1


  Кое му е трудното за вярване?!?!?
  Земетресение ще се случи,
  ама друг път!

 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Бе я се вземете в ръце. Цветан Василев руснаците го зарязаха по тая пуста чужбина да гние в петзвезден разкош, бай Тръмп са му стъпили на врата точно заради врътки с разни преминали в частния сектор бивши разведки (британски, в неговия случай), вие как си представяте да се хвърли на амбразурата заради българските синове на лейтенант Шмит??

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1702 Весело

  До коментар [#18] от "nik_77.":


  Обаче не е лошо да пооткрехне тия американци за одиозния Шиши, депутатстващ в руско-турската парламентарна група /ДПС/. Или за Чобанов, също депутатстващ там, както и за главния гуверньор Искров, който незнайно къде е в момента. Любопитен е и Цацаров. Технологията на събарянето на банката също е любопитна. А ще го питат ли за собствениците.
  —цитат от коментар 18 на nik_77.


  Вие да не си мислите, че те не са се открехнали на тези теми?
  Много добре знаят, за какво става въпрос!!
  Това, че се правят на ощипани моми, не значи, че са толкова гламави!
  Това, което над 90% от населението в колонията знае, ако не го знае един началник от ЦРУ, то тази организация би трябвало да се закрие на секундата!

 26. 26 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1790 Весело

  Някой бил взел 200 милиона евра заем, без са иска да ги върне.
  —цитат от коментар 13 на Dimiter Tsvetkov


  Ми ко прайм са?

 27. 27 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3370 Неутрално

  До коментар [#8] от "Whoops":

  .....Що за детинска позиция е да оправдаваш топ мафиот като Цветан Василев......
  —цитат от коментар 8 на Whoops


  Май нещо не сте разбрали. Целта не е защита на Цветан Василев. Нито санкциониране на Сотир Цацаров и Делян Пеевски (него пък като какъв?). Целта е едно друго лице. За което отвъд океана знаят още много неща. Но напоследък не са съвсем сигурни за "политическите намерения спрямо САЩ". А в България е известен като третия от шишковците.

 28. 28 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 933 Гневно

  До коментар [#18] от "nik_77.":

  сега ще лъснат всички корупциони схеми на Путин Най после ще се разбере как Радев с кремълски пари е откраднал победата на президентските избори от Трайчо Траиков , как Решетников плати за победата на ГЕРБ , ОП , БСП и остави истинските умни и красиви демократи извън парламента

  гошо
 29. 29 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#24] от "dogwoman":

  Мустак Банкера е един добър олигарх, какъвто е и Газов Сашо , също и целият агнешки кръг и трябва да го защитаваме!

 30. 30 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Всички банки са като КТБ!
  Яко на червено!
  Нима някой се съмнява в това?!

  Машини прости, народ неук.
 31. 31 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#28] от "гошо":

  "...откраднал победата на президентските избори от Трайчо Траиков ..."

  Мухахахахххх !!!

 32. 32 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 933 Гневно

  До коментар [#12] от "Храбър":

  ако сътрудничи с американското правосъдие и спомогне за разкриването на руските схеми за влияние в изборите ,не го заплашва нищо ,дори ще го назначат за директор на друга банка

  гошо
 33. 33 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Тоз е дребна риба. Едно време Мултигрупата кога да си къса опашката и си бяха направили нов надзорен съвет къде половината вътре беха бивши западноевропейски политици (щото они са не-корумпета by default) , включая и бивш немски министър на вътрешните работи.
  Цецо треба да дигне мизата ако иска да има резултат. Пак тъй едно време др Клинтън на последния ден къде да сдава службата и беше амнистирал 140 чиляка накуп.
  От калибъра на Цецо беше юдеят Марсел Райх (Марк Рич) , който се откупил с 1,5 млн за Клинтънските фондации - http://nypost.com/2016/01/17/after-pardoning-criminal-marc-rich-clintons-made-millions-off-friends/
  Другите били главно дребни наркобосове и дали по кой колко можал - няколкостотин бона, ама за по- тайно ги дали на брата на баба Родомски
  https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Clinton_pardon_controversy

 34. 34 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1702 Весело

  [quote#26:"plamen_b"][/quote]

  Ще има суджуци бол а и цената им ще падне рязко. :-)
  Тия нашите самозабравили се хухавели си мислят, че никой не ги следи под лупа след като им дадоха да гризкат моркова е сега ще усетят и тоягата. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 35. 35 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1681 Весело

  Бе я се вземете в ръце. Цветан Василев руснаците го зарязаха по тая пуста чужбина да гние в петзвезден разкош, бай Тръмп са му стъпили на врата точно заради врътки с разни преминали в частния сектор бивши разведки (британски, в неговия случай), вие как си представяте да се хвърли на амбразурата заради българските синове на лейтенант Шмит??
  —цитат от коментар 24 на dogwoman


  Бай Тръмп още като се качи на власт изкара закон за забрана на бивши държавни служители за работа към чужди държави и лобисти.
  Между другото попаднах на много полезен икономически материал. Ще бъде добре икономистите в нашето правителство да се запознаят как работят данъците и правителственото харчене:

  http://bit.ly/1viv5vg

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 36. 36 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#31] от "faeton.":

  между другото сигурен съм че Василев знае и за руските хакери и парите раздавани от Путин на гласувалите за Тръмп Стига да го попита щатския прокурор ,Цветан Василев е готов да даде тази информация ,ако потрябва и на пресс конференция

  гошо
 37. 37 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  Огъстин казва пред The Hill: "Влязох в ЦРУ, говорейки руски, познавам тази част на света. Как използваш това умение в частния сектор? Ами, свикнали сме да работим с определени правораздаващи агенции, познаваме процедурите и много добре "разчитаме" хората. Разчитат на нас заради умението ни да маневрираме из Вашингтон и разузнавателната общност и органите на реда. Това правим."

  Ейга ти помията. Имам лош вкус в устата и ми се гади. Отивам да плюя. Как го гълтате туй нещо бе?

 38. 38 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#31] от "faeton.":между другото сигурен съм че Василев знае и за руските хакери и парите раздавани от Путин на гласувалите за Тръмп Стига да го попита щатския прокурор ,Цветан Василев е готов да даде тази информация ,ако потрябва и на пресс конференция
  —цитат от коментар 36 на гошо


  Гошо, препоръчвам да си общуваш с Грънци и Шуменски Росен !

 39. 39 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Наивни глупци.Кръгът агн.главички и бомбардират за пореден път в защита на мустакатия.Явно до вчерашния им враг,стана пръв приятел.
  Явно е вкарал някой лев в фондацията Америка за България,и е станал частен спонсор на юридическите среди,като ССБ и прокурорската гилдия,та сега му станаха първи защитници!

  sdg
 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#29] от "faeton.":

  Ееее, този завой даже и от Дневник трудно ще го вземат. Има някаква граница, която трудно може да се премине.

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  Цецо, преди да дадеш информация на американците, дай един предупредителен залп по управляващото трио на шишковците. От теб се очакват разкрития, ако искаш обществото поне малко да ти повярва. Иначе ще се окаже, че браниш статуквото.

 42. 42 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3321 Любопитно

  ... поделение на консултантско-лобистката "Джеферсън Уотърман интернешънъл"
  ...>> Интереснo тези дали са регистрирани като чуждестранни агенти?Точно сега са погнали Флинт заради платени услуги на турското правителство:
  "...Investigators are also examining the flow of money into and out of the Flynn Intel Group — a consulting firm Mr. Flynn founded after being forced out as the director of the Defense Intelligence Agency...In interviews with potential witnesses in recent weeks, prosecutors and F.B.I. agents have spent hours poring over the details of Mr. Flynn’s business dealings with a Turkish-American businessman who worked last year with Mr. Flynn and his consulting business, the Flynn Intel Group."
  https://www.nytimes.com/2017/08/04/us/politics/robert-mueller-michael-flynn-turkey.html

 43. 43 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 546 Любопитно

  До коментар [#12] от "Храбър":

  Ти къде видя, че някой оправдава Цветан Василев
  —цитат от коментар 12 на Храбър


  Цитат от съседната статия по въпроса: "се убедил в неговата невинност"


 44. 44 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 289 Любопитно

  Василев - българския Магнитски?
  Да ме прощава, ама Магнитски не е сложил в джоба най-малкото 200 млн. от подопечната му банка.
  Все пак горещо се надявам тази американска връзка да стане завръзката, която да вгорчи живота на 3те шишита и да доведе до обръщане на палачинката и залез на мутро-милиционерско-прокурорския ред в България.

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 45. 45 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Наивни глупци.Кръгът агн.главички и бомбардират за пореден път в защита на мустакатия.Явно до вчерашния им враг,стана пръв приятел.Явно е вкарал някой лев в фондацията Америка за България,и е станал частен спонсор на юридическите среди,като ССБ и прокурорската гилдия,та сега му станаха първи защитници!
  —цитат от коментар 39 на Svetlio


  не е това - по руска линия са ортаци - всичките назначени капиталисти от дс; но ме изумява как теменужките са готови да защитават и руски агенти, стига да може да се плюне нещо срещу бойко

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 46. 46 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  Никой никого не оправдава. Намигване към 3-те Шишита да не пречат за нещо друго. Обикновено разбираме късно за какво. Просто бизнес.

 47. 47 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#42] от "тулса":

  "Интереснo тези дали са регистрирани като чуждестранни агенти?"

  Регистрирани били. Туй прилича пак на некоя юдейска уйдурма (ако се гледат замесените лица)

  http://bit.ly/2v992zQ

 48. 48 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Весело

  Защо ли не съм изненанан,че тоя агент,кото работи на частно,е дал интервю,не къде да е,ами по телевизията на Сашо Дончев-БИТ..Събраха се добрите олигарси-Прокопи,Сашко и Цецко.А най-доброто доказателство,че Василев е източил КТБ,е че вече 3-та година седи в Сърбия,и чак анерикански лобиращи фирми ангажира.С чии пари,бре?!Или вярвате,че и той като Прокопи Безсребърник харчи парички на полу роду...

 49. 49 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  Колко е трудно да се разбере че в тази мръсна история няма "добри"? И Пеевски и Василев и Цацаров и Искров и всички останали допринесоха според силите си за кражбата на века. Що за детинска позиция е да оправдаваш топ мафиот като Цветан Василев, само защото се е скарал с няколко други мафиоти? Ами че в престъпния свят постоянно се карат, стрелят и взривяват. Значи ли това че единият веднага става невинен. Излезте от холивудската боза и гледайте реалността.
  —цитат от коментар 8 на Whoops  До коментар [#8] от "Whoops":

  Става въпрос чрез Цветан да бъдат ударени тримата шишовци. А пък после и самият той "укротен". Умният държавник така прави,но точно ти си този,който живее в стерилен свят и не разбира политическият шахмат,а раздава морални (в политиката?!) присъди.

 50. 50 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#16] от "reply":Ще смърди ли на свинска мас???😁😁😁

 51. 51 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  Някой от ГЕРБ да припомни къде са назначени някои от главните участници в "Костинброд" - Мая Манолова и Писанчев? Кои ги назначи?

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 328 Весело

  Твърде е възможно в скоро време в ЕС и САЩ да започне лов на мръсни пари на трима шишковци ... И понеже бедите не идват сами, възможно е единият шишко да остане без подкрепа отвън и без власт ... Прекаляването с алчността води до катастрофа.

 54. 54 Профил на bullgar
  bullgar
  Рейтинг: 508 Весело

  Ауу как се изплашихме...
  Прави впечатление, че няма никакъв проблем и е готино бивши служители на разузнаването да работят на частно, да са лобисти, да ползват държавните си връзки и да консултират чужди правителства...

 55. 55 Профил на today
  today
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Другаря Василев толкова пара усука, че не му е проблем да плати на тия лобисти да го измъкнат. А и тука властимащите нямат интерес тоя да се върне и да се разприказва, така че няма да се напъват.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 56. 56 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#37] от "Judjuk": Как го гълтате туй нещо бе?

  Без да го дъвчат.

 57. 57 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#45] от "hhhuuunnnn":

  Те са като удавници за сламка.Всичко което се говори срещу Бойко се надяват да е вярно,и са готови с всеки да се съюзят,защото си мислят че ако Бойко го няма,хората изведнъж ще ги припознаят,и ще започнат да гласуват за тях!

  sdg
 58. 58 Профил на today
  today
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Някой бил взел 200 милиона евра заем, без са иска да ги върне.
  —цитат от коментар 13 на Dimiter Tsvetkov


  Да бе, я отиди в коя да е банка и поискай не 200 млн, а просто 20 000 евро, да видиш какви документи ще попълваш, обяснения откъде и как ще връщаш парите, и ипотеки на имущество на поне двойна стойност!
  КТБ си беше абсолютна пирамида, просто собственика и успя да си осребри политическите контакти и затова се разрастна неимоверно, но забрави, че който се е хванал с ДПС, задължително е глътнал вода.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 59. 59 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#38] от "faeton.":

  С тях може ,но не е нужно ,те са от хората който знаят и познават всички руски машинации от най дълбока древност ,още даже преди Христа ,а може би дори от времената когато путиновите орди са изтребили най безмилостно мамутите в Сибир изпозваики робски труд на лагерниците и възпозваки се от найвноста и вярата в доброто на западните демокрации

  гошо
 60. 60 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Любопитно

  До коментар [#1] от "hamiltonF1":

  Все ми е на акъла,че Василев има страшно много скандални записи на известни политици и бизнесмени у нас които са ходили "на килимчето му" в централата на КТБ

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4325 Неутрално

  До коментар [#60] от "bat_plamen":

  Това е сигурно. И, изведнъж, може да се случи голямото разчистване, което очаквахме от съдебната ни система...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 62. 62 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#55] от "today":

  ти да не намекваш че американските юристи са рушветчии и въобще америкаците Цветан Василев знае всички схеми на Путин и КГБ , достатъчно е някой американски прокурор да му намекне само и той ще разкрие всичко и за Тръмп и за Хилари и за Немцов и за Кенеди и за всичко всичко и за Георги Марков за папата и убийството на Линкълн организирано от Александър III изпълнено от Джон Бут на когото прадядото на Путин му заплатил с една торба фалшиво злато, а истинското е отмъкнал за себе си

  гошо
 63. 63 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Колко е трудно да се разбере че в тази мръсна история няма "добри"? И Пеевски и Василев и Цацаров и Искров и всички останали допринесоха според силите си за кражбата на века. Що за детинска позиция е да оправдаваш топ мафиот като Цветан Василев, само защото се е скарал с няколко други мафиоти? Ами че в престъпния свят постоянно се карат, стрелят и взривяват. Значи ли това че единият веднага става невинен. Излезте от холивудската боза и гледайте реалността.
  —цитат от коментар 8 на Whoops


  А кой го е оневинил, Цветам Василев? Защо разкриването на картинката около тази колосална кражба, с участието на тримата шишковци, да го оневинява? Колко тъп трябва да е човек, да не види, че ударният отряд по фалирането/ограбването - този на прокурорския шишко - сега "разпределя вината"? Как? Ами тя е все на Цветан Василев.... Ех...мъка, мъка. Затова и ще се повтаря отново и отново все същото.

 64. 64 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#22] от "Вячеслав Атанасов":

  Всъщност Цацаров засега май с никого от мафиотите не се е скарал. Върти някаква сценка около екстрадирането на Цецо, но не се вживява достатъчно.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  Преди дни чух някой да казва, че сагата КТБ едва сега започва. Май ще излезе прав. Пред родна публика всякакви лъжи и заблуди минават, но явно Цветан Василев няма намерение да се предава без бой. А като виждам и кой се включва в играта, битката ще е тежка. Някой в София вече сигурно сън не го хваща.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Дали пъл ЦРУ не ликвидира тази руско-арабска банка КТБ?

 69. 69 Профил на mordorbg
  mordorbg
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Изслушах репортажа - започва да става все по-интересно. Доста умел ход от Василев да повдигне профила на кражбата КТБ от съдебен процес, където той е виновен за всичко, до такъв, където "шефовете от запад" на пожарникаря задават неудобни въпроси. Да видим какво ще измислят пожарникарят, Цацата и Пеевски, ако този процес попадне под Магнитски.

 70. 70 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Ето какво казва Плевнелиев в о-тон по повод КТБ. Нали той е ваш човек и му имате вяра!
  "Ако аз съм г-н Василев, ще осъдя България и БНБ за милиарди!
  Тя има 2% лоши кредити, тя има 14% капиталова адекватност и 21% ликвидност. Тя е 5 пъти по-добра от много други банки, 3 пъти по-добра от средноевропейското. Два дни по-късно се случи случката. Кой носи отговорността?"
  Източник:втората стенограма.
  http://www.webcafe.bg/newscafe/politika/id_960772429_Nay-vajnoto_ot_vtorata_stenograma_za_KTB

  Мърфи е оптимист!
 71. 71 Профил на Puhon
  Puhon
  Рейтинг: 319 Любопитно

  До коментар [#6] от "ede13528673":

  Сърбия играе комбина със САЩ?

 72. 72 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Ай ай ай, Бойче ще глътне водица скоро. А може да започнат самоубийства там, както навремето в ДПС. На кого ще оставите непукистките, шилетата и тем подобните, ще трябва унизително да подвият крак на Позитано да ги вземат пак на щат :(

  Обичам да грухтя и плюскам.
 73. 73 Профил на ede13528673
  ede13528673
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#71] от "Puhon":

  В случая да. Я си представи българският посланик да им каже - "Върнете ни го", а американският - "Не го връщайте", как мислиш, кого ще послушат? Естествено че американското влияние е стотици пъти по-силно от нашето във всека една държава, била тя прозападна, проруска или играеща двойна игра като Сърбия.

 74. 74 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Целият смут в свинския лагер идва от институционализирането на случая чрез публикацията в The Hill. След толкова подробната биография на Джозеф Огъстин, очакваме подробности за Бил Ричардсън. Още шок и ужас за дебелите шкембета. Много неприятна изненада им предстои.

 75. 75 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Мнооо пищите а изобщо не мислите . Къде се крие /пребивава /Ц.Василев ? В Сърбия . Под какво политическо , военно и разузнавателно влияние /разбирай подчинение / е РСръбска ? Руско . И сега по важното , щеше ли ЦВ да е жив и здрав , ако бе в държава независима от Россия ? Отговора е НЕ . Според мен а и не само , цялата схема е имала друга цел , а именно , да лиши ЦВ от политпроекта с Дудука и да му се набие в канчето , че трябва да слушка и изпълнява . Сега вече русняците ще го ползват за атаки срещу ББ и управляващите , ако те не слушкат . И колко добре сега се вижда лика на Доганя ,които стои зад тези игри , като воден знак на банкнота се вижда . Уж го няма ама е ТАМ !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 76. 76 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  В Сърбия е поради една проста причина - не могат да го докопат песовете на ЕНП там. А замине ли за САЩ, ептен немогат го пипнат. Ама тогава ще гърмят вече и немските фондациики дето наливаха масло в печката на гербавите и ще стане грозно :)

  Обичам да грухтя и плюскам.
 77. 77 Профил на Bok
  Bok
  Рейтинг: 221 Любопитно


  САЩ ще дадат убежище на Цветан Василев и откраднатите от него пари-2 милиарда пари на вложители в КТБ! Това е спонсориране на мащабен грабеж в страна-съюзник! Ето колко са лоялни от САЩ към съюзниците си! Пак повтарям, САЩ да правят каквото си искат с кожата и душата на Цветан Василев, но парите му са пари на вложителите на КТБ-то! ОТКРАДНАТИ! И изпрани през международната офшорна система! Всеки превод в която се проследява на мониторите на няколко разузнавания! И минава през АМЕРИКАНСКИ банки!

 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  А ще го питат ли за собствениците. Руската ВТБ, например?
  —цитат от коментар 18 на nik_77.

  По голяма тъпития по случая не бях чувал! Да бяхте погледнали ки са членовете ня НС на банката. Или може би не знаете, че това са предсравителите на собствениците. Мажоритарният собственик е Цветан Василев, който си купи дела с кредити от самата банка, т.е. в парите на вложителите, а миноритарен собствени е оманскя фонд.

  По

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#75] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":

  Пешо няма рибки, значи е п..т! Общо взето това е нивото на разсъжденията ви. Разбира се за вас няма значение, че Цветан Василев е налял няколко стотин милиона евро в сръбската си фабрика за стъкло, където работят хиляди сърби. Непремено трябва да е виновен Путин.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 80. 80 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ето една статия написана в противникова медия на Дневник и Пр.копи.

  http://kanal3.bg/news/comments/58500-Ladzite-za- %20Magnitski%20-i-Vasilev---otkradnati-pari%252C-zavisimi-medii-i-byagasht-ot-pravosadieto-obvinyaem

  sdg
 81. 81 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#77] от "Bok":

  И това са глупости! Двата липсващи милиарда са в БТК, стъкларската фабрика на Василев в Сърбия, вилата край женевското езеро, апартаментите над Кристал и по джобовете на политици, журналисти, спортисти и консултанти. САЩ не могат да върнат нищо. КОНПИ може евентуално да върне малко ама едва ли.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#80] от "Svetlio":

  Тази статия все едно съм я писал аз.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  От интервюто разбирам, че вероятността САЩ да се захванат със случая е по-голяма, отколкото да го отминат. Интересно е какви последици ще има. Май ще трябва да чакаме 120 дни за първите знаци...

 84. 84 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  Сега Цаци, Баце и Свинчо и те ще си хванат някой лобист и циркът ще стане още по-интересен. Добре е, все пак, че тези едри фигури се сръфаха помежду си, защото това ги прави уязвими и така ще вредят по-малко на обществото. А от Мустака се очакват разкрития - това ще бъде най-голямата полза от него.

 85. 85 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1460 Весело

  "Компанията е част от внушителния сектор на частни консултантски и лобистки компании, фондации и организации, работещи с правителството на САЩ. Това е бизнес за милиарди долари и работещите - и особен оръководителите - са бивши служители на разузнавателните агенции."

  Като Василев не успя да пробие при нашите ченгета се е наврял при американските им колеги!

  I Want To Believe
 86. 86 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  секи 4ти км

  Повече... В нощта на пладнешкия грабеж медиите съобщиха за маршрутка с торби
  натъпкани с банкноти, кредити и редки произведения на изкуство,
  сновяща в неизвестни посоки.

  Банкерът откога моли да бъде допуснат за показания в Родината...
  Но не получи разбиране.

  #Кой е виновен така да се случи:
  торби не намирани?

  До коментар [#77] от "Bok":

  САЩ ще дадат убежище на Цветан Василев и откраднатите от него пари-2 милиарда пари на вложители в КТБ!

 87. 87 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2115 Весело

  До коментар [#85] от "2.5":

  Е, и отвъд океана има библиотекарски плъхове.
  https://www.jwidc.com/people/
  Добре е все пак, че не те определят колко ще лежат банkовите измамници като Бърни Мадоф, с дата на освобождаване 14 ноември 2139 г.

  Но кампанията в защита на нашия разбойник все още е някак срамежлива и двусмислена. Необходими са категорични декларации и подписки в защита на Цветан Василев от 5-те процента, от съюза на съдиите, от зелени калкани, нудистите и лешоядовъдите.

 88. 88 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 232 Неутрално

  едни ; човеколюбиви; служби и едни още по ;човеколюбиви; банкери не могат да се разберът за % от плячката , нали някой не мисли че тея пари ще се върнат ? точно такъв вариант няма

 89. 89 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Абе Костов дали харесваше барекофф и дали не "консултираше" василефф ?
  А това по-долу дали е "случайно" съвпадение ? ;)
  https://www.24chasa.bg/novini/article/6377097

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 90. 90 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#89] от "роджър":

  Мани,ами даже щерка му взимаше по 30 000 на месец от Василев.Още не са обяснили защо от семейство Костови.Еленка Костова, която се жалваше, че едвам има парички за кофичка мляко,също не е обяснила от къде са и стотиците хиляди долари на сметка при Василев.А как такива честни хора-алтруисти са си вкарали парите в Банката на Мафията-още не са казали.Сигурно са заблудени и те като Кака Комунешка,която все така от добро сърце се доверява я на Ал.Петров,я на Цветан Василев и Бареков...

 91. 91 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#82] от "tribiri":
  Точно и ясно! Събирал парите на хората, купувал имоти.
  По закон банка не може да притежава имоти, освен ако не ги е придобила като залог на неплатен заем. В този случай трябва бързо да се отърве от тях. Няма право на стопанска дейност.
  Нашият с чужди пари купувал най-различни имоти чрез подставени лица, а сега реве :" Не бях аз"

 92. 92 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Дека е Искров? Чекаме го в Софийския-ще се отнасяме нежно с него,мнооого нежно!
  От 4-ти отряд

 93. 93 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Виждам ,че пламтиш от либерален ентусиазъм, ама е време да прозреш истината! Тя е ,че в Америка се осигурява защита на собствеността само за клубът на милиардерите! Средната класа е намаляла няколко пъти а бедните стават все по-бедни и нямат собственост даже, като около 60млн. души са без здравна осигуровка така ,че и живота им е в божите ръце!

  До коментар [#5] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Естествено.Първото условие, едно стопанство да е жизнено продължително време, е да бъде осигурена защитата собствеността на хората. Освен чисто физическата защита, за това е необходимо още банковата система и валутата да са прозрачно стабилни.Ето защо, американците са силно заинтересовани кой как ползува валутата им по света.
  —цитат от коментар 7 на simval


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 94. 94 Профил на mammita
  mammita
  Рейтинг: 381 Неутрално

  „може да приключи с посочване на Делян Пеевски и Главния прокурор Сотир Цацаров като "главните виновници за нарушаване човешките права на Цветанов“ ама това сериозно ли го е казал. Първите двама няма, какво да ги коментирам всички си ги знаем, ама да кажеш, че разрушаването на една финансова пирамида е довело до нарушаването на човешките права на престъпника, който я е създал… е нямам думи за свободията на словото вече.

 95. 95 Профил на mammita
  mammita
  Рейтинг: 381 Неутрално

  „може да приключи с посочване на Делян Пеевски и Главния прокурор Сотир Цацаров като "главните виновници за нарушаване човешките права на Цветанов“ ама това сериозно ли го е казал. Първите двама няма, какво да ги коментирам всички си ги знаем, ама да кажеш, че разрушаването на една финансова пирамида е довело до нарушаването на човешките права на престъпника, който я е създал… е нямам думи за свободията на словото вече.

 96. 96 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Цацаров е на линия. Къде крият Пеевски?

 97. 99 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#98] от "joro4900":

  Ахахахахахаха,и КВО,ще му върне банката,и ще вкара в затвора Пеевски ЦАцата?Еййййй НАИВНИЦИ,то бива да вярвате на глупости,ама чак толкова не бива!

  sdg
 98. 100 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#75] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":Пешо няма рибки, значи е п..т! Общо взето това е нивото на разсъжденията ви. Разбира се за вас няма значение, че Цветан Василев е налял няколко стотин милиона евро в сръбската си фабрика за стъкло, където работят хиляди сърби. Непремено трябва да е виновен Путин.
  —цитат от коментар 79 на tribiri


  Ами КОЙ де виновен аз или .... ти . Разбира се дефакто е Путин . КТБ е собственост на ВТБ . А как наричат ВТБ ? Банката на Путин . Та ..... да си дойдем на думата ти ..... рибки имаш ли ?

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK