Ръгайте ги с ножове, газете ги с коли, блъскайте ги от скали

Ръгайте ги с ножове, газете ги с коли, блъскайте ги от скали

© ReutersИзглежда, че атентаторите от Барселона са действали като малка и изолирана група. Тази стратегия носи успехи на джихадистите в Европа. По няколко причини, разказва "Дойче веле".


Около половин час преди да бъде ликвидиран от силите за сигурност, предполагаемият атентатор от Барселона Юнес Абуякуб е търсил помощ при мароканско семейство в малкото село Субиратс, на около 50 километра западно от Барселона, без да обаче да знае, че то наскоро се било преместило. Собственикът се усъмнил и информирал съседа, а той пък повикал полицията. Юнес се опитал да избяга, но бил застрелян от полицаите.


Фактът, че терористът е търсил помощ от далечни познати, подсказва, че 12-те участници в терористичната група не са поддържали никакви, или поне никакви по-сериозни контакти с други джихадистки групировки в района на Барселона. От друга страна не знаем къде Абуякуб е прекарал четирите дена след атентата. Обстоятелството, че у него не са открити пари, може да означава, че той е имал помагачи.

Досега полицията не е успяла да засече определени връзки и контакти. По всичко изглежда, че атентатите в Барселона са извършени от групичка, действаща изолирано. Младежите са били радикализирани от имама на малкото градче Риполс в подножието на Пиринеите Абделбаки ес Сати, където са живели почти всички от заподозрените. По всяка вероятност Сати е загинал при експлозията в Алканар, където преди атентатите заподозрените са изработвали взривни устройства.


Назад към стила на Ал Кайда
По всичко личи, че младежите не са имали никакви други връзки с джихадистката сцена, с изключение на Абделбаки ес Сати. "Той се въздържаше да изпраща радикални послания чрез проповедите си", казват анонимни полицаи за вестник Ел Паис. Имамът почти не е използвал и интернет. "Той се завърна към стария стил на Ал Кайда. Разговаряше лично с младежите, срещаше се с тях в изолирани помещения", споделя един от полицаите.
Самият имам се е радикализирал в затвора. От 2010 до 2014 година е излежавал присъда в затвор близо до Валенсия. Излязъл от затвора вече като дълбоко вярващ мюсюлманин.


През януари 2016 година той пътувал до град Вилворде в Белгия. Градчето се намира недалеч от брюкселското летище и е смятано за център на белгийския джихадизъм. Там ес Сати се кандидатирал за имам с аргумента, че за него "няма бъдеще в Испания", спомня си кметът на Вилворде. Белгийските власти информирали колегите си в Барселона, които обаче нямали никакви улики срещу имама.


Джихадистки сборища


Барселона е един от центровете на джихадизма в Испания. От 2004 година до днес в цялата страна са арестувани 723-ма джихадисти. Журналистът Игнасио Чембреро пише в книгата си "La Espana de Alá", че между 2012 и 2015 година в района на Барселона са били проведени общо 26 ислямистко-джихадистки конгреси. Участниците в тях били основно от Испания, но имало делегати също и от страни от Арабския полуостров, Египет, Йордания и Мароко. На тези срещи са се осъществявали личните контакти между отделните групи, които по-късно джихадистите могат да използват. Съвсем на друга основа почиват контактите, стигащи отново до Белгия, на джихадистите, които извършиха нападенията в Париж през есента на 2014 година - те са се местили да живеят ту в Белгия, ту във Франция, и междувременно са разширявали запознанствата си.


Засиленото дигитално видеонаблюдение увеличава натиска над джихадистите. Затова терористите и техните пропагандатори, както е направил и Абделбаки ес Сати, отново залагат на личните контакти. В ИД отдавна вече прилагат този метод - насърчават своите симпатизанти да извършват по-малки атентати, които са възможни и без тежка и сложна организация: "Ако нямате взривни вещества или боеприпаси, тогава нападайте един единствен неверник американец, французин или който и да било техен съюзник. Разбийте му главата с камъни, наръгайте го с нож, прегазете го с някой автомобил или го блъснете от някоя скала. Удушете го, или го отровете", беше призовал един от говорителите на ИД.


За атентати от този род няма нужда от широка терористична мрежа. Достатъчен е, както при атентата в Барселона, един активен джихадистки имам, връзка с интернет и малък кръг от единомишленици. И колкото по-тесен е кръгът им, толкова по-трудно е те да бъдат разкрити.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7672 Неутрално


  От Дойче веле продължават да ни хипнотизират, че мюсюлманите са наши братя и такива терористи са изключения и съвсем - съвсем изолирани инциденти!!!
  А истината е :
  че за някакви си трийсет години милите обитатели на Африка и другите от Пакистан, Алжир и т.н.превърнаха цели градове и райони в сметище и нямат никакво намерение да се махат, напротив с удоволствие ежедневно тероризират приелите ги от глупост „коренни жители“, като от време на време изпадат и в крайности!

  [email protected]
 2. 2 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  "Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра - докато не дадат налога джизя безусловно и с покорство."
  За това става въпрос.
  Критичната маса от изповядващи горното е натрупана.

  Panta rhei....
 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Най-накрая може и да вденете, че става въпрос за доста масово явление с подкрепа от много сериозна част от мюсюлманите. Независимо дали е мълчалива или видима.
  За съжаление Европа си избра участта на е мълчалив наблюдател на такива случки и да не търси проблема в причините за всичко това.
  Хора, които не искат да живеят по правилата на демокрацията няма как да ингерираш, това е.
  Остава ни да си слагаме каските и да се надяваме да не стане нещо.
  Другото лошо е, че такова безсилие на властите неминуемо ще доведе до прояви на расизъм и неонацизъм. Просто няма как, такива са правилата.
  Успокоява ме само, че в България положението е по-поносимо. И не трябва да отстъпваме нито на йота от нашите си правила и традиции.
  Да се променят гостите.
  Ако все пак успеят да дойдат по нормалния начин...

 4. 4 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 317 Гневно

  "Разбийте му главата с камъни, наръгайте го с нож, прегазете го с някой автомобил или го блъснете от някоя скала. Удушете го, или го отровете"

  Исляма е опасно психиатрично заболяване а не религия.

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Много, ... много сбъркани екземпляри.

 6. 6 Профил на add25530092
  add25530092
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Терористите са били закърмени с ислям и отключени от имам.
  Тривиално. Какво ли ще стане с нашите роми - необразованите аутсайдери в България.

 7. 7 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#4] от "lustmord":

  Не, чиста проба нападателна доктрина.
  Няма лудост, всичко е измислено много добре.

  Panta rhei....
 8. 8 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#4] от "lustmord":

  Исляма е политическа система подобна на нацизма.

 9. 9 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Виж ти, виж ти как "света" напредва...Навремето лозунгът им беше "удруб ел яхуд" (унищожи/убий евреите). Видяха че не им провървя с евреЙте, сега викат "удруб ел кфир" (утепай неверниците в мохамад). Явно плюшените мечета, и соц'помощите успяват да променят шашкъните...

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 10. 10 Профил на Stan Todorov
  Stan Todorov
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru":

  Не мюсулманите, а крайно десните расисти, ксенофоби и ислямофоби може да ги сравняваш с нацистите

 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5710 Неутрално

  Ще се въвежда военно положение...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 317 Неутрално

  До коментар [#7] от "Molossian":

  До коментар [#4] от "lustmord":Не, чиста проба нападателна доктрина.Няма лудост, всичко е измислено много добре.
  —цитат от коментар 7 на Molossian


  Да - а причината да е толкова полулярна е, че насажда мания за величие и превъзходство над останалите, която не е необходимо да се обосновава с нищо - може да си неграмотен камилар от пустинята или козар от планините на Афганистан обаче Исляма ти дава основание да си мислиш, че знаеш по-добре от всеки друг как трябва да е устроен света и как трябва да живеят всички на Земята - не само тези, които споделят твоята вяра ами и тези, които са външни на нея.

 13. 13 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7672 Неутрално

  Разумът изостави Европа, когато след взривовете тържествено обеща, че „терористите няма да успеят да ни накарат да се откажем от нашите ценности“.
  Под „ценности“ следваше да се разбира готовността и занапред да приема, да издържа и да се грижи за ислямските имигранти!
  Затова пък мигрантите вече изискват от християните да се отказват от своите ценности: да не празнуват Рождество, да не консумират алкохол и свинско месо, да не ходят по бански на плаж и да не се пекат на слънце в парковете !
  И НАКАЗВАТ - АКО НЕ СЕ СПАЗВАТ ИЗИСКВАНИЯТА ИМ!!!!

  [email protected]
 14. 14 Профил на Stan Todorov
  Stan Todorov
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мойше! Толкоз!!!":

  За кои става въпрос ? Европейците, русички и синеоки, които избиха милиони евреи миналия век ???

 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru":Не мюсулманите, а крайно десните расисти, ксенофоби и ислямофоби може да ги сравняваш с нацистите
  —цитат от коментар 10 на Stan Todorov


  Не всички германци са били нацисти. Както и сега не всички мюсолмани са терористи. Но факт е че 30-40% от тях одобряват терора. Факт е че " нормалните" мюсолмани крият и не предават терористите, нито искат да решат проблема с тероризма.

  И накрая не бъркай нашите мюсолмани с тези дето идват от Близкия изток. Нашите мюсолмани имат същите гени като нашите и никога няма да правят такива неща като оная измет дето идва от Близкия изток или Африка. Капиш?

 16. 16 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  "Ако нямате взривни вещества или боеприпаси, тогава нападайте един единствен неверник американец, французин или който и да било техен съюзник. Разбийте му главата с камъни, наръгайте го с нож, прегазете го с някой автомобил или го блъснете от някоя скала. Удушете го, или го отровете", беше призовал един от говорителите на ИД.

  Това е същността на исляма! Всичко друго са лакърдии за заблуда на неверниците!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 17. 17 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  Средата няма как да се промени с беззъба държава...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 18. 18 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Простичка, добре работеща и ефикасна стратегия. Освен това икономична. Колко му е да купи купи човек евтина кола или по-добре да открадне някоя и веднага да я използва "по предназначение". Това нещо ще работи до живот-докато има почва за радикалйите ислямистки идеи.

 19. 19 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Ако нямате взривни вещества или боеприпаси, тогава нападайте един единствен неверник американец, французин или който и да било техен съюзник. Разбийте му главата с камъни, наръгайте го с нож, прегазете го с някой автомобил или го блъснете от някоя скала. Удушете го, или го отровете", беше призовал един от говорителите на ИД.Това е същността на исляма! Всичко друго са лакърдии за заблуда на неверниците!
  —цитат от коментар 16 на Julian Mall


  А ако си беше направил труда да прочетеш библията и корана щеше да разбереш че са идентични с 3 разлики ама айде, здраве да е :) :

  Deuteronomy 17:12

  The man who acts presumptuously by not listening to the priest who stands there to serve the LORD your God, nor to the judge, that man shall die; thus you shall purge the evil from Israel.

  или

  А който постъпи тъй дръзко, че не послуша свещеника, който е там на служба пред Господа, твоя Бог, или съдията (който се случи в ония дни), той трябва да умре, – тъй изтребвай злото от Израиля;

 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4355 Гневно

  Изродите ИДилски заслужават единствено пълно унищожение. Тези боклуци не заслужават да живеят! Браво на иракчани и сирийци, които в този момент виждат сметката на тези отрепки в Тал Афар (Ирак) и Ракка (Сирия)!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на today
  today
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Религиозните ....

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 23. 23 Профил на Жоро
  Жоро
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Само да припомня, че до неотдавна църквата е изгаряла на клада "вещици", спъвала е научния прогрес много усилено, предприемали са кръстоносни походи срещу инаковярващите, както и е продавала индулгенция. А исляма е доста близък като концепция до християнството. Мисля че света би бил едно много по-добро място за живеене без тези две западни религии, които само разделят хората.

 24. 24 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#23] от "Жоро":

  Само че тези времена за Християнството отминаха отдавна. А при Исляма вместо радикализацията да намалява, тя се увеличава.

  Днешното Християнство е главно ритуали извършвани на 2-3 празника. Докато Исляма особено крайния си е чиста политическа система. Спазват си шериата и не им пука за други закони.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#25] от "stoyaniva":

  +++++++++++++++++++++++++++

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 27. 27 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 269 Весело

  "Барселона е един от центровете на джихадизма в Испания." Цитат от левичаро-либерасткото "Дойче Веле". Нима? Каква изненада. А аз си мислех, че след такива неща е център на всемирна любов и мулти-култи щастие:

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/18/2990757_s_obeshtaniia_za_katalunsko_grajdanstvo_barselona/

  http://news.bnt.bg/bg/a/okolo-160-000-demonstranti-v-barselona-poiskakha-ispaniya-da-prieme-poveche-bezhantsi

 28. 28 Профил на Жоро
  Жоро
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#24] от "realguru":

  Мисля че тук говориш за християнството в Европа, но примерно в Африка християнството е доста по-радикализирано. Да не говорим за колко секти има, които всячески се опитвам да те конвертират, тези хора за мен не са пълноценни членове на обществото, а по-скоро паразити. Християнството е бизнес за милиарди, църквата е освободена от данъци. Няма да напомням, че църквата е против абортите, дори ако детето е било заченото в следствие на изнасилване и т.н. А аргумента ти, че църквата е била лоша преди, ама сега е добра е леко казано смехотворен. Аз не вярвам в Бог, но уважавам вярванията на другите, ако това не ги прави опасни за обществото, но като цяло мисля че западните религии нямат място в 21-ви век.

  Всички хора са равни, независимо от техния пол, цвят, религия. Аз познавам много мюсюлмани, които са страхотни хора. Да мразиш хората без да ги познаваш единствено, защото изповядват дадена религия е признак за ограниченост.

 29. 29 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4355 Любопитно

  Аз познавам много мюсюлмани, които са страхотни хора. Да мразиш хората без да ги познаваш единствено, защото изповядват дадена религия е признак за ограниченост.
  —цитат от коментар 28 на Жоро


  Браво Жоро. Абсолютно съм съгласен с теб. Подобен вид коментари съм писал и аз доста в този форум. И след това няколко крайно десните ксенофоби, расисти и откровени параноици почнаха да бълнъват, че видиш ли аз бил мюсюлманин. Пълни ненормалници. Главния от тях на име Винцич не го виждам от няколко дена, явно е получил дълъг бан, а би трябвало да получи постоянен, но тези неща ги решават други хора.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 30. 30 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  До коментар [#19] от "Denis Stoyanov":

  Ти, невежа, правиш ли разлика между стария и новия завет? Нямя да ти казвам кое е Библия - за да те накарам да мислиш.

  Правиш ли разлика между призива "Око зо око, зъб за зъб" и къде е писано това?

 31. 31 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3550 Неутрално

  Чета последния роман на Даниъл Силва, "Черната вдовица". Авторът преплита реални събития с худ. измислица, за да обясни корените и експлозивното развитие на ИДИЛ. Разкрива начините, по които се вербуват привърженици на ИДИЛ сред огромното и уседнало мюсюлманско население в Европа. Препоръчвам романа - освен като източник на информация, е и четиво с интригуващ сюжет.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  Единствения начин за справяне, на корабите и у дома. Там да си строят и джамиите и да си изподвядват, каквото искат. Само по-далеч от нас.

 33. 33 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  [quote#29:"Иво"][/quote]

  То драги Иво и сред СС войските е имало добри хора, ама това не пречи цялата организация СС да е заклеймена като престъпна!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 34. 34 Профил на Гру
  Гру
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тези хора са радикализирани със знанието да не кажа с помощта на служители от специалните служби, където има значителен брой привърженици на крайно-десни партии. Наблюдавани са продължително време, изготвен им е прецизен психологически портрет и в края на краищата са жертвани за да послужат като аргумент в защита на тезата на крайно-десните за необходимостта от капсулиране на Европа посредством възстановяване контрола по границите. Аз съм обикновен човек живеещ в скромен панелен апартамент, с незначителни спестявания и съвсем нищожен семеен бизнес, от който все още не печелим нещо, но в един прекрасен ден получавам по пощата CD със запис на разговор между родителите и децата ми, докато са на село и при това не телефонен разговор а запис направен от къщата. Едва ли ДАТО са слушали къщата на родителите ми официално, но може ли някой да гарантира, че всички техни служители са имунизирани срещу влияние от трети лица или организации. Нали осъзнавате, че когато говорим за специалните служби трябва да отчитаме и вероятността не всички вътре да работят за постигането на една и съща цел. Атентаторът от Манчестър е потвърждение за тази теза, тъй като италианските служби бяха информирали британското разузнаване. Нима наистина някой може да допусне, че не са наблюдавали този човек?!

  Be always at War with your vices, at peace with your neighbors, and let each New Year find you, a better person.
 35. 35 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 673 Неутрално

  За мен истината е че европейските политици ни предадоха, абдикираха от задължението си, за което им плащаме щедро данъци да ни пазят. Дали е умишлено или от глупост вече няма значение.Снабдявам се легално с пищов, няма да чакам разхождайки се като свободен човек, допринасящ всеки ден за социума някой ментално декапитиран да ми се прави на войн. В десетката или не-гръмвам го.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 36. 36 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4355 Любопитно

  До коментар [#33] от "lz2":

  Драги Елзетка, примера ти е НЕ релевантен! Защото СС е военна организация, която е извършила може би най-ужасяващите военнопрестъпления през ВСВ... от Франция и Италия до СССР. Списъкът на жестокостите им е огромен. Докато мюсюлманите са 1,6 милиарда души. От тях изроди-боклуци от рода на ИД, ал-Кайда, ал-Нусра, Боко Харам, ал-Шабаб и тем подобни САЛАФИТСКИ организации е няколко десетки хиляди души. Разбираш ли за каква огромна разлика става на въпрос!? ОГРОМНА!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 37. 37 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#28] от "Жоро":

  Въпроса не е до омраза. Въпроса е до решения дето работят на практика.

  Източна Европа не приема такива - няма атентати. Всички дето приемат такива имат атентати.

  Иначе твоите писания звучат идеално на теория, ама на практика получаваш атантати. Както и комунизма и другите глупости от сорта - звучат добре на теория, но на практика се провалят навсякъде.

  Това е щото на теория няма разлика между теорията и практиката. Обаче на практика има. Затова един бакшиш дето е чист практик и не е закърмен с разни теоретични глупости има повече здрав разум относно миграцията, отколкото цялата бюрокрация на ЕС които са абсолютни теоретици и изобщо не им пука за практическите последици от техните чисто теоретични принципи.

 38. 38 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#36] от "Иво":

  Прегледай базата на терористичните атаки, включително и Уикипедия има такава секция.

  И с изненада ще откриеш, че месечно стават между 150 и 250 атентата с жертви от порядъка на 1500 до 4000 човека. И 99.99 процента са извършени от религията на мира. Така че скоро тези ще минат СС по трупове.

  Атантати не стават там където няма мюсолмани - Източна Европа, Япония, Южна Корея. Всички които са направили грешката да приютят от тях имат атантати и проблеми.

 39. 39 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  За любознателните: Запознайте се с най-новата история на Алжир. Там от 1991 година се води повече от 15 години истинска война на правителството и армията срещу джихадистите докато неотдавна ги изтребиха.
  В Тунис ислямистката партия загуби изборите и сега се правят на демократи.

 40. 40 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#25] от "stoyaniva":

  +++++++++++++++++

 41. 41 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  А който постъпи тъй дръзко, че не послуша свещеника, който е там на служба пред Господа, твоя Бог, или съдията (който се случи в ония дни), той трябва да умре, – тъй изтребвай злото от Израиля;

  Това което си цитирал не знам откъде си го изровил остава да ми покажеш и текст в Корана който съответства на "обичайте враговете си както себе си" или "ако те ударят по едната буза да си дадеш и другата". Но има нещо много по-важно от писанията в свещените книги и това е как са се прилагали на практика. В християнските държави църквата е отделена от държавата докато в шериатските цари средновековно ислямско мракобесия.
  До коментар [#19] от "Denis Stoyanov":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 42. 42 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Понеже в света сега няма политици от ранга на дьо Гол, Чърчил, Татчър, Рейгън, Кол, които щяха бързо, бързо да поставят изродите на мястото им, само евреите и Израел е способен на това. Ако "великите сили" им дадат картбланш разбира се.

 43. 43 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4355 Любопитно

  Така че скоро тези ще минат СС по трупове.Атантати не стават там където няма мюсолмани - Източна Европа, Япония, Южна Корея. Всички които са направили грешката да приютят от тях имат атантати и проблеми.
  —цитат от коментар 38 на realguru


  Първо, едва ли ще минат скоро СС по броя убийства на цивилни хора.

  Второ, грешиш, че нямало мюсюлмани в Източна Евроа, Япония и Южна Корея и т.н. Защото мюсюлмани има практически почти навсякъде по света. Както и християни има почти навсякъде по света. Но, да се върнем на Източна Европа, нашата родина България е страната в ЕС, която като процент от общото население на страната мюсюлманите са най-много. Освен това си имаме и няколко хиляди бежанци, но атентати слава Богу нямаме.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 44. 44 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#43] от "Иво":

  Нашите мюсолмани имат същите гени като нашите, само имената и религиозните празници са различни. Те са толкова набожни колкото българите и ще се радикализират точно толкова колкото ние.

  Мюсюлманите в Турция и Сирия по крайбрежието на Средиземно море имат римски гени и ти почти не можеш да намериш разлика между тях и нас - даже и културните разлики са минимални. Колкото повече отиваш към Анадола и Близкия изток толкова гените стават други - съответно нито по външен вид нито по култура приличат на европейците около Средиземноморието. Особено пък тези от Афганистан и Пакистан. За Африка да не говорим.

  А в Източна Европа и Япония и Южна Корея има мюсолмани но процентът е минимален 0.01 и те не живеят в компактни маси в гета а сред местните и са добре интегрирани.

  Когато вкараш една голяма маса хора от една култура те почват да се търсят и да живеят в едни и същи квартали. Там обикновено местни не живеят, те биват изтикани, щото не им се живее сред простотия и цигания, а и често биват заплашвани. А и ако надигнат глас ще ги обвинят за расисти. Затова си събират багажа и напускат квартала. И така след няколко години се оформя гето дето бели не ходят. Съответно тази мас от хора си живеят по техните правила и съответно се радикализират и раждат джихадисти.

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  Описах ти как работят нещата на практика. Теорията сме я чували от вас, само че тя не работи и има разлика както виждаш между теорията и практиката.

 46. 46 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А който постъпи тъй дръзко, че не послуша свещеника, който е там на служба пред Господа, твоя Бог, или съдията (който се случи в ония дни), той трябва да умре, – тъй изтребвай злото от Израиля; Това което си цитирал не знам откъде си го изровил остава да ми покажеш и текст в Корана който съответства на "обичайте враговете си както себе си" или "ако те ударят по едната буза да си дадеш и другата". Но има нещо много по-важно от писанията в свещените книги и това е как са се прилагали на практика. В християнските държави църквата е отделена от държавата докато в шериатските цари средновековно ислямско мракобесия. До коментар [#19] от "Denis Stoyanov":
  —цитат от коментар 41 на Julian Mall


  Направи си труда да ги прочетеш и 2-те книги тогава. Бас ловя че никога даже не си чел библията. Религии е имало и винаги ще има. Толкова са се появявали и толкова са изчезвали с времето (всичко от които са твърдели че са истинската религия). След едно 500-600 години хората дори няма да знаят че християнство или ислям са съществували :). Ама карай, здраве да е. Нека се избиваме да покажем коя религия е най мирна. Зверствата които е извършила църквата и мюсюлманите в чест на някаква книга която дори не знаят кой е написал се измерва в 100-ци милиони през годините...

 47. 47 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#46] от "Denis Stoyanov":

  Ти звучиш като някой, който не е чел Библията и Корана. Или и да си чел Библията, то не си схванал какъв и защо е този Нов завет и какво произлиза от него. Европейците са вършили ужасни по настоящите ни стандарти неща, защото такава им е била културата и цивилизационното равнище, при мюсюлманите неща като хвърлянето на гейове от високи сгради са религиозни повели - разликата е същностна и значителна.

 48. 48 Профил на dunav545
  dunav545
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#13] от "karabastun":
  На Европа и трябва един нов мустакат Австриец.

 49. 49 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#46] от "Denis Stoyanov":

  Исус е пробовядвал смирение в богатата Римска империя,ония шашкън е изгонен с шутове от Мека и е пробовядвал в бедна Арабия.Как сравняваш несравними начални данни?

 50. 50 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#46] от "Denis Stoyanov":

  Сори за правописните грешки.

 51. 51 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#46] от "Denis Stoyanov":Исус е пробовядвал смирение в богатата Римска империя,ония шашкън е изгонен с шутове от Мека и е пробовядвал в бедна Арабия.Как сравняваш несравними начални данни?
  —цитат от коментар 49 на anlazar


  Разликата между Исус в библията и корана е че в библята се смята за сина на Господ, а в корана като проповедник (като Мойсей). Но има и друго, около 5+ евангелиета са "изгубени" поне така казва църквата. Аз вярвам в Бог, но не вярвам нито в библията нито в корана или другите религии. За мен лично това е просто манипуалация създадена от някой. Няма как да повярвам на религия позована на книги които никой не знае от кой са написани и въпреки това твърдят че половината от всички липсват...

 52. 52 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Аз вярвам в морала,но в коранистите не го виждам

 53. 53 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6532 Неутрално

  Религията ли им е сбъркана, те ли я изопачават, но има нещо ненормално в тях.

 54. 54 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Имама уж трябва да проповядва мирна религия

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#28] от "Жоро":

  и аз познавам много мюсюлмани, които са свестни хора. както и много християни, които не стъпват в черква, блудстват и прелюбодействат. и какво ни казва всичко това за исляма, респ. за християнството? точно нищо.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 57. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#28] от "Жоро":и аз познавам много мюсюлмани, които са свестни хора. както и много християни, които не стъпват в черква, блудстват и прелюбодействат. и какво ни казва всичко това за исляма, респ. за християнството? точно нищо.
  —цитат от коментар 56 на abdelhaqq


  Колко християни познаваш дето се взривяват и правят атентати?

 58. 58 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru":Не мюсулманите, а крайно десните расисти, ксенофоби и ислямофоби може да ги сравняваш с нацистите
  —цитат от коментар 10 на Stan Todorov


  Смахнал си се или нещо пушиш?

  Нацистите са социалисти и ислямофили. Пък като гледам на картата колко свят са тръгнали да глобализират... На левичар-глобализароти повече приличат... Най-вече с пропагандата си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK