Тереза Мей показа амбициите си - да запази близки връзки с ЕС, но без да плаща

Тереза Мей показа амбициите си - да запази близки връзки с ЕС, но без да плаща

© Toby Melville, ReutersБританският премиер Тереза Мей винаги е казвала, че ще бъде амбициозна в преговорите за излизане на Великобритания от ЕС и публикуваните този месец документи на правителството показват мащабите на тази амбиция - желание за най-близки връзки, но без цената.


Но Брюксел отхвърли новите британски предложения, определяйки ги като "фантазия" и заяви, че те не са нищо повече от "вътрешен британски дебат". Европейски представители намекнаха, че Великобритания трябва вместо това да се придържа към договорения по-рано график за преговорите за Брекзит.


От гледна точка на Великобритания публикуването на документи за стратегия и обсъждане в продължение на две седмици имаше за цел да отговори на критиките, че е неподготвена за преговорите, както и да ускори процеса, който се движеше бавно през последните 14 месеца. Това беше и шанс за Мей да мобилизира поддръжниците си и да покаже, че все още следва плана за Брекзит, въпреки че авторитетът ѝ беше отслабен след загубата на парламентарното мнозинство на изборите през юни, заяви източник от партията.
"Искам да бъдем наистина Глобална Великобритания - най-добрият приятел и съсед на нашите европейски партньори, но страна, която се пресяга и отвъд европейските граници", заяви Мей през март след започването на процеса на отделяне от ЕС. "И това е причината, поради която подготвих ясен и амбициозен план за предстоящите преговори. Това е план за ново дълбоко и специално партньорство между Великобритания и ЕС."


На този фон от миналата седмица насам бяха публикувани три документа, представящи целите на Великобритания. Те излагат британският възглед, че подобно "дълбоко и специално партньорство" не изисква големи промени.


Може би по-изненадваща беше стратегията, изложена в документите за бъдещите отношения, особено отнасящите се до митниците и ролята на Съда на Европейския съюз, смятан от много подкрепящи Брекзит британски депутати от Консервативната партия и извън нея за символ на влиянието на ЕС над Великобритания и за липсата на суверенитет на страната.


Представителят на Европейския парламент по въпросите на Брекзит Ги Верхофстат определи идеите на британското правителство за бъдещ митнически съюз като "фантазия", след като то очерта мерки за временно споразумение без митнически тарифи, целящо да позволи възможно най-свободната търговия със стоки, и предложения за възможно ново търговско партньорство.


"Да бъдете във и и извън митническия съюз и с "невидими граници" е фантазия", заяви той в "Туитър". "Първо трябва да гарантираме правата на гражданите и уреждане на финансовия въпрос", заяви Верхофстат, визирайки правата на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания и на британците, живеещи в ЕС, както и исканията на ЕС Великобритания да плати значителна "сметка за Брекзит".


"Вътрешен британски дебат"


След като посочи съществуващите според него неясноти относно бъдещите отношения на Великобритания със Съда на Европейския съюз, говорител на Европейската комисия заяви: "Няма да се изненадате, като чуете, че ще се въздържа да се включа във вътрешнобритански дебат относно техните позиции".


Той и други представители на ЕС заявиха, че позицията на Брюксел не се е променила: Великобритания трябва първо да се фокусира върху постигането на напредък по трите основни проблема в началната фаза на преговорите - правата на живеещите извън родината си, границата между Великобритания и Ирландия, която е член на ЕС, и уреждането на финансовия въпрос.''


Верхофстат се подигра с коментарите на Доминик Рааб, британският министър по правосъдието и съдилищата, че Великобритания ще трябва да следи "с половин око" решенията на Съда на Европейския съюз, като в същото време гарантира, че Върховният съд в Лондон е способен да оправдае названието си.


"Британското правителство иска да следи "с половин око" решенията на Съда на Европейския съюз. ЕП (Европейският парламент) смята, че Съдът на Европейския съюз трябва да държи и двете си очи отворени, за да защитава правата на гражданите", написа той в "Туитър", визирайки позицията на ЕС, че само неговият съд може да гарантира правата на гражданите, живеещи във Великобритания.


Великобритания заявява, че подхожда конструктивно, като прави предложения за начините за започване на дискусии относно бъдещите връзки. Но след като тя публикува седем документа за малко повече от седмица, стана ясно, че Брюксел далеч не е впечатлен. Общо от 26 юни насам Великобритания публикува 10 документа.


В понеделник, след публикуването на два документа, главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние изброи в "Туитър" деветте вече публикувани документа на блока, обясняващи позициите на ЕС по въпроси, вариращи от правата на гражданите до уреждането на финансовия въпрос.


"Очаквам с нетърпение да обсъдим тези документи с Великобритания. Те са от първостепенна важност за постигането на напредък относно правата на гражданите, уреждането на сметките и Ирландия", заяви той.


Предупреждение


В някои области - а именно уреждането на финасовия въпрос, ролята на Съда на Европейския съюз и бъдещите търговски и митнически спогодби - различията във възгледите подсказват, че предстоящите следващата седмица преговори между Барние и Дейвид Дейвис, британския министър по въпросите на Брекзита, ще бъдат трудни. И двете страни не са си поставили високи цели за напредък.


Но това може да се окаже от полза за някои хора от Консервативната партия, която отдавна е убежище за евроскептици.


"Колкото повече хора виждат как ЕС полива със студена вода и хвърля на боклука британските идеи, на толкова повече хора ще им писне", каза източник от Консервативната партия. "Британците могат да критикуват собствената си страна, но когато някой друг го прави, преминават в боен режим". /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  Типичният английски тарикатлък.
  Ама тоя път ще ударят греда, будалите не са в ЕС...

 2. 2 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 499 Неутрално

  "Колкото повече хора виждат как ЕС полива със студена вода и хвърля на боклука британските идеи, на толкова повече хора ще им писне", каза източник от Консервативната партия. "Британците могат да критикуват собствената си страна, но когато някой друг го прави, преминават в боен режим"

  Демек, ще направим всичко възможно да се провалим, но да прехвърлим вината на ЕС, та да се засили подкрепата за нас в каквото остане след преговорите от Великобритания! Тия верно живеят не в паралелна, ама в имагинерна реалност!!!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Ммммм, пък и скромна, щото можеше да поиска и от фондовете, за обекти.

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  Нахални, че и нагли! Ама няма да мине!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3925 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  При подобни позиции на двете страни ефектът най-вероятно ще е следващата икономическа криза, може би не толкова дълбока като тази от 2008-ма, но достатъчна за крехката икономика на ЕС. Дано не съм прав.

 6. 6 Профил на Mатематик
  Mатематик
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ха ха ха, много е умна тая !

  "We should not have to choose between bigots of the left and bigots of the right."
 7. 7 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#2] от "Amot":

  И за мен това показва, че позицията на Великобритания е по-скоро да смекчи падането вътре в страната. Ще се вадят различни идеи, кои ставащи, кои не и накрая ще се обвини ЕС, че отхвърля всичко.

 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9188 Весело

  И аз обичам да имам близки връзки без да плащам, ама обикновено или не се връзват, или излиза още по-скъпо!

  karabastun1@abv.bg
 9. 9 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 442 Неутрално  Без пари и баба на дядо не дава. 10. 10 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4563 Весело

  "Тереза Мей показа амбициите си - да запази близки връзки с ЕС, но без да плаща"

  То всеки иска така. Ако искаш да сме близки трябва да покажеш солидарност и да даваш парички. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 11. 11 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Ние си имаме поговорка-хем душата в рая хем другото докрая-ама не става.

 12. 12 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 561 Весело

  Жалкарка.
  ЕС те ГЛЕДА с НАСМЕШКА!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=F5UzHfsC5zw
 13. 13 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  Още от самото начало беше ясно, че британците искат само меда, но не и жилото на ЕС. Другите да плащат, а те само да се ползват от облагите. Надявам се, че ръководителите на ЕС ще защитят интересите на страните, които остават в ЕС, а не на отцепниците.

 14. 14 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  До коментар [#5] от "daskal1":

  Не мисля!
  Много е дълъг периода и ще се поставят икономически абсорбатори на евентуален удар!
  Като изключим финансите Великобритания не е чак толкова важна за ЕС, единственият реален минус ще е намаление на износа на ЕС по направления като отбранителна, въздухоплавателна и подобни индустрии но това са специфични сектори и няма да бъде огромен проблем.
  Доколкото британците ще продължат да се хранят, износа на селскостопанска продукция едва ли ще пострада, тука разстоянията ще си кажат думата, а и ЕС най-вероятно ще компенсира евентуални загуби.
  За туризма не виждам никакви опасения, къде ще почиват британците, едва ли ще се юрнат отнов в Египет!
  Не зная пропускам ли нещо като сектори което може да пострада сериозно от напускането на Веикобритания?

  Модератора е неадекватен!
 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8679 Неутрално

  Мей се интересува само и единствено от ползите за Великобритания. Като че ли отсреща няма никой. Много грешна тактика.

 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4162 Неутрално

  Еха каква снимка на Тререза Мей!
  Абе ще плаща,ще плаща!

  И аз обичам да имам близки връзки без да плащам, ама обикновено или не се връзват, или излиза още по-скъпо!
  —цитат от коментар 8 на karabastun

  ...и кака Меркел се ожени!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6350 Неутрално

  Без да си платите, няма да се получи, драги британци

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5679 Неутрално

  Тереза говори това, което средните избиратели в Ю-Кей искат да чуват.
  От ЕС са прави, че това са вътрешни приказки. Да се гледат само гражданите на ЕС на острова, като някакви навлеци, а стотиците хиляди британци в ЕС да не бъдат пипани с перце, но уей!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4323 Любопитно


  "Искам да бъдем наистина Глобална Великобритания -
  =========
  Хайде Тереза , само така !
  Хайде докажи се по бързо и запълни последното вакантно място , че да се оформи карето най накрая !

  Bukalemun
 20. 20 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4323 Любопитно

  До коментар [#14] от "ivan_":

  Не зная пропускам ли нещо като сектори което може да пострада сериозно от напускането на Веикобритания?
  =========
  Ами говорихме си едни времена ....че Англия и без друго не е член на ЕС , в много отрасли ! Тя има специален статут в това отношение. ....

  Bukalemun
 21. 21 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2079 Весело

  До коментар [#20] от "eti mehter":

  Ех Ети,
  разбира се че не е член на ЕС Великобритания, само дето се опасяват, че две години няма да са им достатъчни да напуснат ЕС!

  Модератора е неадекватен!
 22. 22 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4323 Неутрално

  До коментар [#21] от "ivan_":

  Тя от 40 години не е член , такъв какъвто си то представяш.
  Само с единия крак бе стъпала в ЕС.

  Bukalemun
 23. 23 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 1033 Весело

  И аз имах амбиция да опъна Клаудия Шифър, но в крайна сметка се примирих с нейна по-семпла версия.

 24. 24 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3977 Неутрално

  Баси...! Английската дипломация, да не е излязла в отпуск...?! Правителството на Тереза Мей, като че ли няма никаква идея, как да води преговорите и как да движи процеса по раздяла с ЕС...!
  Каква глобална Великобритания, какви 5 паунда? Обединеното им кралство може да се разпадне, заради Ирландия и Шотландия, ама бълнуват за неясни митнически съюзи...!

  Бивш tww09306483.
 25. 25 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 954 Неутрално

  И какво щв направят британците? Ще откажат да платят? Ще откажат да се съобразяват със съда на ЕС? Еми да го направят. Ама да забравят за търговия с тоя лошав ЕС.

 26. 26 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2079 Весело

  До коментар [#22] от "eti mehter":

  Това прави ли я еднокрак член?

  Модератора е неадекватен!
 27. 27 Профил на chimay
  chimay
  Рейтинг: 450 Весело

  Илюзии са това, не амбиции.

  Нека наричаме нещата с истинските им имена.

 28. 28 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2299 Любопитно

  “Искам да бъдем наистина Глобална Великобритания - най-добрият приятел и съсед на нашите европейски партньори, но страна, която се пресяга и отвъд европейските граници"

  Tая иска хем това в онова, хем душата в рая!

  I Want To Believe
 29. 29 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4359 Любопитно

  Ха,ха,ха!Тази бабичка е крайно изкуфяла!Това няма да стане и Лондон ще си плати напускайки ЕС!

 30. 30 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4359 Любопитно

  "........................"Колкото повече хора виждат как ЕС полива със студена вода и хвърля на боклука британските идеи, на толкова повече хора ще им писне", каза източник от Консервативната партия. "Британците могат да критикуват собствената си страна, но когато някой друг го прави, преминават в боен режим"............................."

  Британската глупост "чупи" тъпомера-:)

 31. 31 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4359 Любопитно

  До коментар [#1] от "НеКой":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  В крайна сметка ЕС ще "зашие" един звучен шамар на Лондон за "Гуд бай"!

 32. 32 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#5] от "daskal1":

  "Дано не съм прав"....

  Че имаш спомен някога да си би прав?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 33. 33 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Типична британска наглост. И члена до края и душата в рая. Е, не може така, мисис Мей. Малко по-реалистично трябва.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 34. 34 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3925 Весело

  До коментар [#32] от "Captain Shakespeare":

  "Уили" ти ще ли си "капитан", не стана ли вече време за повишение в звание?

 35. 35 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3925 Весело

  До коментар [#14] от "ivan_":

  Във финансовия сектор отливът на инвестиционни фондове от Ситито (чужди пари) би повлиял негативно на Уолстрийт, а ако Уолстрийт се разкиха някои в Европа могат да хванат пневмония. Но, да бъдем песимисти и да кажем "По-лошо няма да стане" :-)

 36. 36 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10057 Неутрално

  На снимката изглежда жестока, като мащеха от приказките.

 37. 37 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  До коментар [#35] от "daskal1":

  Да, това в действителност е възможно!
  Затова и отбелязах, че изключвам финансовият сектор, там не се знае.
  От друга страна къде ще се инвестират въпросните средства, няма чак толкова алтернативи на ЕС по света.

  Интересен момент тук е желанието на британците да станат един огромен данъчен рай. Ако изнаглеят чак до там е напълно възможно да предизвикат здрава битка с ЕС и тогава като нищо може да се заформи някоя криза.

  Модератора е неадекватен!
 38. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11786 Неутрално

  Лондон направи първата си грешна стъпка с въпросът за Брексит. Оказа се, че не са мислили по варианти. Още по странното е, че след като научила отговора на народа, политиците продължиха да неглижират проблемите и въпросите, поставени от Брексит.
  Основно правило навсякъде в политиката е: не задавай въпроси на които не знаеш отговора. :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 39. 39 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Ха ха ха, тия заприличват на украинците, едните искат да търгуват и с ЕС и с Русия без мита, другите да ползват всички блага на ЕС, ама без да плащат членски внос.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 40. 40 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3107 Неутрално

  На снимката изглежда жестока, като мащеха от приказките.
  —цитат от коментар 36 на Peni Nikol  Може да си позволи да бъде жестока - тази няма деца !
  Това обяснява маниерът и на поведение и правене на политика !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 41 Профил на oto52530405
  oto52530405
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Малий много мъхясала тази баба,
  всъщност стратегията на Мей и торите е точно това-даване на напълно неприемливи предложения, които веднага да бъдат отхвърлени, колкото повече толкова по-добре, така ще обвинят ЕС че не желае споразумение, плебсав ЮК е обработван системно от медиите на Мърдок и лапа цялата пропаганда.
  Всъщност въпроса е финансов и свързан до голяма степен с лондонското сити и пряко свързаните с него офшорни зони, които в 95% са в бритиш комънуелт, тоест управляват се от Лондон. ЕС желае да наложи контрол над данъчните райски зони, дори се направиха няколко разкрития като досиетата от Панама например, което е само капка в офшорния океан, а там се въртят десетки ТРИЛИОНИ долари годишно. Англетата или по-скоро висшата финансова каста не желае никой да се намесва в така благият им бизнес а камо ли да ги контролира. За целта бяха наети клоуни като Фараж и Б Джонсън
  да обясняват как лошите Българи и румънци са виновни за всичките неуредици и безумно огромно социално разделение в ЮК. Нека споменем само една от идиотските им супер нагли лъжи- че при Брекзит 350 МИЛИОНА лири СЕДМИЧНО повече ще отидат в Нац Здравна Система.

 42. 42 Профил на Bоlkonsky
  Bоlkonsky
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#17] от "neut": "Без да си платите, няма да се получи, драги британци."


  И това го казва човек, чиято държава е дала 2, а е взела 200.Никва мярка за приличие.

 43. 43 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#2] от "Amot":И за мен това показва, че позицията на Великобритания е по-скоро да смекчи падането вътре в страната. Ще се вадят различни идеи, кои ставащи, кои не и накрая ще се обвини ЕС, че отхвърля всичко.
  —цитат от коментар 7 на ilinko

  Накрая ше станат втора Русия - бедни и гладни, но горди и независими, обградени с врагове отвсякъде, но и с дузина безполезни приятели на два континента разстояние!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 44. 44 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#5] от "daskal1":Не мисля!Много е дълъг периода и ще се поставят икономически абсорбатори на евентуален удар!Като изключим финансите Великобритания не е чак толкова важна за ЕС, единственият реален минус ще е намаление на износа на ЕС по направления като отбранителна, въздухоплавателна и подобни индустрии но това са специфични сектори и няма да бъде огромен проблем.Доколкото британците ще продължат да се хранят, износа на селскостопанска продукция едва ли ще пострада, тука разстоянията ще си кажат думата, а и ЕС най-вероятно ще компенсира евентуални загуби.За туризма не виждам никакви опасения, къде ще почиват британците, едва ли ще се юрнат отнов в Египет!Не зная пропускам ли нещо като сектори което може да пострада сериозно от напускането на Веикобритания?
  —цитат от коментар 14 на ivan_

  Половината Сити вече се премести към Франкфурт ли към Люксембург. има даже лондонски фирми, които избягаха в България (мой познат работи в такава). Така че финансовият им сектор ще се сведе до офшорки, а ако се опитат да прикоткат европейците да дойдат там и от това да се хранят няма д аимс е получи - Европа и без друго яко затяга регулацията за фирми, регнати в офшорни зони!
  А сега за износа! Ако (щото още не съм 100% сигурен) Брекзит реално се случи, външнотърговският баланс на ЕС-27 ще скочи от +38 милиарда за 2016-та на около +150 милиарда 2019-та, защото Великобритания е на минус с грубо 120 милиарда евро годишно от търговията с останалия ЕС. Великобритания може да е голяма икономика, но генерира само 9-10% от износа на ЕС-28 - грубо 330 милиарда евро (ако курсът не падне още). Но като се извадят от тях гореспоменатите 120 милиарда разлика във вътрешнообщностната търговия, реално износът на ЕС-27 ще се свие само с 200 милиарда - 6%. Не е някаква драма, особено с оглед подобрението на останалите макроикономически показатели!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 45. 45 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  Още преди година писах, че ВБ няма да плати. Борката Джонсън потвърди оня ден, че няма да платят и едно пени. Ми за какво да плащат, те да не влизат, те излизат. И вече няма връщане назад.

 46. 46 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Един човечец във форума казваше:
  Англичаните ще ядат бахор!

  Машини прости, народ неук.
 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  Малко ми смешно точно ние българите да злословим по адрес на англичаните (британците), след като хиляди българи (при това образовани) предпочитат да отидат там. Нека да не забравяме, но великобритания е станала такава благодарение на труда и волята на британците, а не заради колониите й само. И СССР разполагаше с половин окупирана Европа (населена с европейци а не с бантустанци), и все така си остана дива и потънала в кал.
  Идеята ми е, че Ю.К. разполагат със страхотен управленчески екип, който е готов да води преговори, и е способен и подготвен за това. Нека си помислим каква е каузата на нашия управленчески екип, а и този в НС? Някой сеща ли се за нещо друго освен за газовия хъб балкан, АЕЦ Белене и войната по пътищата?

 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  Малко ми смешно точно ние българите да злословим по адрес на англичаните (британците), след като хиляди българи (при това образовани) предпочитат да отидат там. Нека да не забравяме, но великобритания е станала такава благодарение на труда и волята на британците, а не заради колониите й само. И СССР разполагаше с половин окупирана Европа (населена с европейци а не с бантустанци), и все така си остана дива и потънала в кал.
  Идеята ми е, че Ю.К. разполагат със страхотен управленчески екип, който е готов да води преговори, и е способен и подготвен за това. Нека си помислим каква е каузата на нашия управленчески екип, а и този в НС? Някой сеща ли се за нещо друго освен за газовия хъб балкан, АЕЦ Белене и войната по пътищата?

 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  Малко ми смешно точно ние българите да злословим по адрес на англичаните (британците), след като хиляди българи (при това образовани) предпочитат да отидат там. Нека да не забравяме, но великобритания е станала такава благодарение на труда и волята на британците, а не заради колониите й само. И СССР разполагаше с половин окупирана Европа (населена с европейци а не с бантустанци), и все така си остана дива и потънала в кал.
  Идеята ми е, че Ю.К. разполагат със страхотен управленчески екип, който е готов да води преговори, и е способен и подготвен за това. Нека си помислим каква е каузата на нашия управленчески екип, а и този в НС? Някой сеща ли се за нещо друго освен за газовия хъб балкан, АЕЦ Белене и войната по пътищата?

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  [quote#43:"Amot"][/quote]

  "...Накрая ше станат втора Русия - бедни и гладни, но горди и независими, обградени с врагове отвсякъде, но и с дузина безполезни приятели на два континента разстояние!..."

  Паралелът не е адекватен. Великобритания разполага с огромна по територия сфера на влияние - Британската общност, и все още е 6-тата икономика в света. Отделно ще се намери някакъв компромис в Брекзита, който няма да е идеален за двете страни, но няма и да е причина за дълбоки противоречия между 2 страни-съюзници.

 51. 51 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3348 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Андрешковска работа... пардон. Андрешко (a.k.a Български Робин Худ)
  оставил в калта превозното си средство, редовната си тарифа и жадуван бакшиш... и алчен бирник... но спасил бедния си другар Станойко.

  Този случай е коренно различен, на злоуотреба с империалистически навици.

  Как превъртя колелото на историята...

  Имаше филм "Рок радио"... забавен, красив, смешен и тъжен.
  За 60-те години, за подем на световния поп-рок и музикална "британска инвазия".

  Една "пиратска" мултикултурна НПО радиостанция,
  за да избегне данъци, такси и цензура на Острова,
  излъчва свежи хитови парчета от кораб в неутрални води в Северно море,
  май недалече от Хамбург.

  Накрая британският империализъм не се сдържа и... потопи кораба.
  Sad.
  Преди да потъне обаче, станцията викна на помощ де що може лодки на фенове от Европа и Острова, пусна грамофонна плоча* с финален хит* и... май всички бяха спасени.

  ____________________________________________
  *някога музика са записвали и възпроизвеждали
  с пластмасови (винилени) грамофонни плочи и уред ;

  *поп класика, "A whiter shade of pale", Procol Harum,
  по класика от Йохан Себастиан Бах.

  "Тереза Мей показа амбициите си - да запази близки връзки с ЕС, но без да плаща"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK