Бокова защитава само корумпираното си семейство и приятели, твърди лауреат на ЮНЕСКО

Хадиджа Исмаилова при освобождаването ѝ от затвора през май 2016г. след силен международен натиск.

© Associated Press

Хадиджа Исмаилова при освобождаването ѝ от затвора през май 2016г. след силен международен натиск."Досега тя [Ирина Бокова] мълчи, когато става дума за хората, и надига глас, само когато има полза за нея и корумпираните ѝ приятели и семейство."


Тези тежки думи отправи към генералния директор на ЮНЕСКО най-известният разследващ журналист и своеобразен символ на борбата за свобода на словото в Азербайджан. Хадиджа Исмаилова, която е носител на Световната награда на ЮНЕСКО за свобода на пресата "Гийермо Кано", се почувства лично засегната от открито писмо на Бокова до лондонския в."Гардиън".


То бе повод разкритията за това, че съпругът ѝ Калин Митрев - представител за пореден път на България, Полша и Албания в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Лондон, се оказа част от лобистка кампания на властите в Баку, финансирана от фонд от милиарди долари. Международно журналистическо разследване твърди, че парите вероятно са изнесени незаконно от страната в офшорни сметки и основно през три шотландски компании са отивали за спечелване благоразположението на европейски журналисти, депутати и политици към често обвиняваният в авторитаризъм режим на президента Илхам Алиев.
Именно конфликтите на интереси и случаите на корупция около семейство Алиеви, но също така и на високопоставени азербайджански политици и бизнесмени, разследва Исмаилова, за което многократно е преследвана, осъждана и вкарана в затвора.


В момента тя работи за Радио "Свободна Европа" и консорциума Проект за репортажи за организираната престъпност и корупцията (OCCRP), стоящ зад такива разкрития като "Досиетата от Панама" и "Азербайджанската пералня". (Писмото "Когато генералният директор на ЮНЕСКО наруши мълчанието си" е публикувано на сайта на консорциума и ден по-късно - на българския му партньор "Биволъ".)


Дългогодишната работа и куражът на Исмаилова са отличени с редица международни награди, включително "Анна Политковская" (2015) и Right Livelihood Award (2017), често наричана "алтернативна Нобелова награда"


"Дневник" публикува откритото писмо от 11 октомври:


"Когато излязох от затвора през май 2016г., с мен се свързаха разтревожени граждани, които ме помолиха да се заема с важен въпрос - унищожаването на исторически сгради в стария град на Баку. Не съм нито историк, нито експерт по въпросите на културата - аз съм разследващ журналист, пишещ за корупция. Но в страната ми Азербайджан има значение, когато журналист, разследващ корупция, бъде помолен за говори за историческите забележителности.


Преди години публикувах разследване за "Паша холдинг", посочвайки го като компания, притежавана от дъщерята на президента Илхам Алиев. После моите колеги от Радио "Свободна Европа" публикуваха видео разказ за това как фирмата разрушава част от древните градски стени на Баку, за да се разчисти място за строителство на хотел Four Seasons. Проектът унищожи не само части от старата стена, но и над дузина сгради с архитектурна стойност. Когато строителите откриха древен тунел, те просто го натъпкаха с бетон, вместо да извикат археолозите да направят разкопки и да документират мястото като част от историята на града.


Гаврата с историческото наследство на Баку не спира тук. Множество исторически сгради паднаха жертва на плановете на управлението на Алиев. На тяхно място се издигат нови търговски сгради с често прикрити реални собственици, тъй като законите на Азербайджан ограничават достъпа до информация за това кой притежава компаниите. Възможно е президентското семейство да участва в някои или може би във всеки един от тези проекти.


Но не това е единствената причина да отправя това послание.


Дни преди да бъда освободена от затвора получих наградата на ЮНЕСКО "Гиермо Кано", отличаваща изправилите се в защита свободата на изразяване пред лицето на опасността. Това беше накарало въпросните граждани от Баку до си мислят, че имам морална власт да повдигна въпроса пред ръководството на ЮНЕСКО.


Направих го на конференция с участието на генералния директор Ирина Бокова. Не присъствах лично, защото ми е забранено да напускам Азербайджан. Но се включих по видео връзка и говорих за безразсъдната разруха, изтъкнах отново ролята на първото семейство в държавата, които са добри приятели на госпожа Бокова и говорих за един още по-широк проблем: липсата на институции, независими медии и гражданско общество, които биха могли да помогнат на азербайджанците да спасят собствената си история и култура.


Първото семейство също носи отговорност за случващото се. От 2013г. насама президентът заглуши медиите и независимото гражданско общество. Собствената ми медия Радио Свободна Европа", водеща битка срещу унищожаването на исторически места в Баку, беше закрита. Други организации, осмелили се да говорят за проблема и ролята на фамилията, бяха съсипани с арести на служителите им, тормоз, блокиране на банкови сметки и драстични ограничения върху финансирането.


В отговор на моето изявление госпожа Бокова изрази надежда, че въпросът ще бъде сериозно обсъден на следващата среща на всички страни членки на ЮНЕСКО в Еквадор. Конференцията не се занима с въпроса, разрушаването продължи.Няма доказателства, че Бокова изобщо е повдигала въпроса пред правителството на Азербайджан. ЮНЕСКО мълчаливо бездейства, докато масово се унищожава историческия център на Баку.


Не че съм изненадана. През септември 2014г. госпожа Бокова получи писмо от няколко граждански организации във връзка с продължаващото репресиране на независими медии в Азербайджан. Текстът съдържаше много подробности, посочваше деветима журналисти и двама блогъри, вкарани в затвора със смехотворни обвинения.


И отново реакцията ѝ бе пълно мълчание.


Четирима от тях все още са в затвора и правителството продължава да закрива медии и да арестува журналисти под измислен претекст. Отново 11 души - 9 журналисти и блогъри и двама писатели - са зад решетките. Те очакват генералният директор на ЮНЕСКО - която, в крайна сметка, би трябвало да е загрижена за културата и образованието - да прекрати мълчанието си и да проговори за продължаващото потъпкване свободата на изразяване в Азербайджан.


Но госпожа Бокова никога не е говорила публично за това писмо - нито тогава, нито, когато възхваляваше президента Алиев при откриването на Форума в Баку през май, нито по какъвто и да е повод и случай.


Този месец госпожа Бокова ме изненада, че изведнъж проговори в писмо до в."Гардиън". Тя е отговаряше - доста прямо - на репортажите в медиите в няколко държави, дело на колегите ми в OCCRP, за корупционни плащания, изпратени от правителството на Азербайджан до политици в ЕС през "Азербайджанската перачница", включително големи суми, минали през нейния съпруг.


Изненадана бях от бързата ѝ реакция, но и шокирана от факта, че използва моя случай, за да доказва колко е отдадена на свободата на словото В писмото си тя твърди, че е изиграла роля за освобождаването му и че има заслуги за присъждането на наградата "Гийермо Кано".


Проучих процедурата за определяне носителя на тази награда и - освен ако процесът не е корумпиран - съм абсолютно сигурна, че Бокова не е играла никаква роля в номинирането или избирането ми за лауреат. Съгласно правилата, получателят се подбира от независимо жури, а генералният директор на ЮНЕСКО само потвърждава този избор. След като журито ме избра, би било изключително трудно за госпожа Бокова да отхвърли номинацията, особено като се има предвид добре известното ѝ лично приятелство с първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева, чийто съпруг ме държа в затвора заради това, че разкривах фамилния им бизнес.


Бокова защитава само корумпираното си семейство и приятели, твърди лауреат на ЮНЕСКО

© Reuters


Госпожа Бокова се обади, когато поздравяваше президенна Алиев "по повод убедителната победа на последните президентски избори" през 2013г. - избори, които според повечето международни наблюдатели не са отговаряли на стандартите за честност. С нея съгласие за честността на изборите изразиха двама членове на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, за които се оказа, че са получавали пари от "Азербайджанската пералня".


Госпожа Бокова твърдеше през 2016г., че "развитието на образователната система в Азербайджан е висш приоритет в дневния ред на президента Алиев", независимо, че страната напусна системата от тестове на ОИСР за оценка на учениците или че от образователните ѝ институции се изисква да играят роля в системите с манипулирани избори, благодарение на които Алиев се крепи на власт. Делът от държавния бюджет, отиващ за образование, намаля от 12% през 2009г. на 9.4% през 2016г.


След като в писмото си до "Гардиън" госпожа Бокова обещава, че "ще продължа да защитавам свободата на пресата", бих била щастлива да припомня на генералния директор за политическите затворници в занданите, държани от режима на Алиев, единствено защото са го критикували.


Би било чудестно, ако госпожа Бокова напомни на приятелите си в азербайджанското правителство за обещанието да закрият затвора Гобустан - както обещаха през 2007г., когато районът бе включен в списъка на ЮНЕСКО с обекти на световното културно наследство. Затворниците от Гобустан, сред които има и политзатворници, ще получат шанс да излежат присъдите си при по-хуманни условия от този кошмар.


Ако госпожа Бокова иска да ми помогне, тя трябва да започне като се заеме с тези въпроси.


Засега тя мълчи, когато става дума за хората, и надига глас, само когато има полза за нея и корумпираните ѝ приятели и семейство."


Ключови думи към статията:

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Любопитно

  Права е !
  Бокова да побърза, докато още се води някаква на Юнеско, проекта на Трапезица, че ще ни го конфискуват, щото е правен с Азербайджански пари !!!

  [email protected]
 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  ДрОгарката Бокова и в Азербайджан я разбраха!
  Сал наш'те цървени й верват безрезервно.

 3. 3 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Кервана си лае, кучетата си вървя...

 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Много силно. А за Бокова не мога да се изкажа, защото няма да е прилично.

 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Ми що сега ги казваш тез неща, а не преди да се кандидатира за шеф отново.
  Ние не ги знаехме.
  Зачудих се защо азерите така щедро даряват милиони за реставрации, ама схемата не беше толкова очевидна.

 6. 6 Профил на tony d'amato
  tony d'amato
  Рейтинг: 458 Гневно

  Бокови??? Дали ще отговори нещо госпожата?

  Я да си мълчи и да се маха. Като чета какви ги натворила в ЮНЕСКО май след нея нама да я има тая организация...

  Докато комунисти ни представляват пред света все ще сме така - в скандали и разруха.

  Вън! Най-накрая трябва да се опмним и да си спомним как стигнахме до тук.

  keep calm and carry on
 7. 7 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  Защо ли и вярвам? Вероятно и тази ще бъде оклеветена и очернена като др.Поптодорова. Дано си извадим поуката. И защо ги допускат да се кандидатират за такива постове, да си ходят в Социнтерна маааааам,,,,,,,,,,,,,,,

 8. 8 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#6] от "tony d'amato":

  Тридесет години не си се опомнил...
  Как да го разбирам?

 9. 9 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Бокова виновна за азерските неуредици

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 10. 10 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Е, сега ли го разбрахте?Ние - българите, сме го установили отдавна!И се цани дори и за ООН, тази комунистка долна!

 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Бокова е подкупна и двулична дама, отдадена на авторитарен и режими като този в Азърбейджан или в Русия.
  Тя защитава своите приходи недвусмислено. За другите "играе" роля на висш дипломат.
  Резултатът - страни като САЩ и Израел напускат организацията, водена в последните 8 години от нея...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на Mатематик
  Mатематик
  Рейтинг: 289 Весело

  Каква изненада! Не мога да повярвам ! Как е възможно това ?

  "We should not have to choose between bigots of the left and bigots of the right."
 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Весело

  Какви храчки в лицето!!! И, Бокова, да не забравиш и нея да съдиш?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 740 Гневно

  Л У С Т Р А Ц И Я ! ! !

  Подпис - електронен ;)
 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  ПРОКЪЛНАТА ФАМИЛИЯ

  ВИНАТА С МЕЗЕТА.....

  КРАДЛЕТО НА КОЛИ ДАДЕ ФИРА.......

  ИМА ГОСПОД......

 16. 16 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1573 Гневно

  Браво на тази смела журналистка - да критикува без заобиколки, защото знае истината, с риск за собствената си личност.
  Добре, че Бокова отива в историята на ЮНЕСКО, но не би ли трябвало все пак да бъде разследвана за всичките си дейтсвия като председател? Има гафове, но има и очевидно умишлено престъпно поведение!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 17. 17 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  "Международно журналистическо разследване твърди, че парите вероятно са изнесени незаконно от страната в офшорни сметки и основно през три шотландски компании са отивали за спечелване благоразположението на европейски журналисти, депутати и политици към често обвиняваният в авторитаризъм режим на президента Илхам Алиев."

  Европейските депутати замесени в тази грандиозна афера са разбира са депутати на десни европейски партии, членове ЕНП! Ето повече подробности за тях:

  http://www.dw.com/bg/ %D0%BC%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BE-%D0%B2-%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F/a-40411660

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 18. 18 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  Тъй като нещата у нас бързо се забравят нека припомним, че съпругът на Ирина Бокова - небезизвестният като директор на Центъра за масова приватизация при Жан Виденов Калин Митрев е получил от свързана със семейството на президента Алиев фирма хонорар за консултантски услуги в размер на 425 000 евро. Която сума всъщност си е рушвет за Ирина Бокова и обяснява нейните действия във връзка с Азербайджан. Изключително интересно е и да се научи дали Калин Митрев не е получавал и други консултантски хонорари, представляващи скрити рушвети за съпругата му. Като например за безсмислената й кандидатура за генерален сектретар на ООН, чрез която тя изигра ролята на "мюре" на Путин за да може Русия да спазари сравнително приемливата за нея кандидатура на Антонио Гутериш.

 19. 19 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1541 Неутрално
 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  Иначе, трябва и тук както преди няколко дена отбелязах за Турция, че Азербайджан, която е една корумпирана и репресивна диктатура е член на ОССЕ!

  Въпросът тук е, защо подобни дълбоко антидемемократични държави като Азербайджан и Турция са членове на тази европейска правозащитна организация!??????

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":

  И те не и вярват но"Котка по гръб не пада "/например Корнелия,ушанката,др.Кутев и т.н./!А освен това "Краставите МАНДРАДЖИИ през 3 села се надушват"!

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  Потресаващо писмо...
  Дано го прочетат ББ, министри, кметове и обл. управители, поканили, позирали хилийки се самодоволно до първата дама, че и почетен гражданин я направиха!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23 Профил на asdas200
  asdas200
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Силно се надявам да я "намагнетизират" и нея, покрай руските й другари..

 24. 24 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Гнусна история. Дано други държави да помогнат за изкарането наяве престъпленията, корупцията и манипулациите на Бокова, че ако разчитаме България да направи нещо... забрави...
  Нормално САЩ и Израел се оттеглиха от ЮНЕСКО, кой би искал да го свързват с толкова корумпирана организация?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 25. 25 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":И те не и вярват но"Котка по гръб не пада "/например Корнелия,ушанката,др.Кутев и т.н./!А освен това "Краставите МАНДРАДЖИИ през 3 села се надушват"!
  —цитат от коментар 21 на doroteus


  Тия, които си ги изброил не си вярват, защото си знаят номерата.
  Но, аз говоря за онези, които Партията ги обра и сега чакат отново светлото путинско бъдеще.

 26. 26 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 360 Неутрално

  У нас разследващи журналисти като Исмилова много няма но виж комунистически лекета като тая фамилия колкото щеш.

 27. 27 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  До коментар [#22] от "hamiltonf1":

  Всички ще са в потрес... мда...

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Резил за Бокова, резил и за България.

 29. 29 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Боковица го е закъсала здравата....
  Може да дойде да стане депутатка, щото са ни малко другите гьон суратки....

  Сидо
 30. 30 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Разстроено

  Червената олигархия и нейните деца, с перфектно образование в престижни университети, никога няма да забрави родовите си рефлекси. Не става дума само за корупция или краткотрайно залитане от правия път, а за манталитет, начин на мислене и възпитание.

  Бокова, Станишев, Вигенин, Зарков и т.н. деца на Партията винаги ще си останат като дядовците или бащите им, колкото и да обикалят по света и да се хвалят с чужди езици и дипломи от елитни училища. Няма светлина в тунела, а само срам за България.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 31. 31 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Силно писмо. Нищо ново Бокова е като цялата си фамилия - комунистически у.уди

 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  ДрОгарката Бокова и в Азербайджан я разбраха!Сал наш'те цървени й верват безрезервно.
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  Ами защото и те са същите като нея!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Разстроено

  До коментар [#20] от "Иво":


  Иначе, трябва и тук както преди няколко дена отбелязах за Турция, че Азербайджан, която е една корумпирана и репресивна диктатура е член на ОССЕ! Въпросът тук е, защо подобни дълбоко антидемемократични държави като Азербайджан и Турция са членове на тази европейска правозащитна организация!??????
  —цитат от коментар 20 на Иво


  То и Северна Азия е член на ОССЕ... Е, и?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  Резил за Бокова, резил и за България.
  —цитат от коментар 28 на Роси


  Тази никога не е била представител на България.
  По-скоро е представлявала путинова Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  До коментар [#22] от "hamiltonf1":

  Аз съм убеден, че Боко Тиквата няма да прочете това писмо. Той отдавна си е дружка с диктатори и тирани от целия свят... примерно Ердо-ганчо! А, семейство Алиеви са едни от най-близките му приятели!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  До коментар [#33] от "c.b.o.":

  Е,и!? Мястото им НЕ е ТАМ! Те не са демократични и правови държави, че да членуват в тази организация!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Гнусна работа - срам, че казват "българката". Те съсипа ЮНЕСКО, допускайки САЩ и Израел да напуснат организацията. Срам и позор.

 42. 42 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 464 Весело

  Няма лоша реклама. Без това ни възприемат като крадци и мошеници. Просто ще си затвърдим имиджа.

 43. 43 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  комунистите не си поплюват, в затвора са журналисти дръзнали да разследват корупционните схеми на сем. бокови и хора от висшите етажи на Азербайджан.

 44. 44 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално


  До коментар [#33] от "c.b.o.":Е,и!? Мястото им НЕ е ТАМ! Те не са демократични и правови държави, че да членуват в тази организация!
  —цитат от коментар 37 на Иво


  Хубаво, ама да не те нарочат и теб за русофоб.

  Грубо казано, ОССЕ е структурирана като малко, европейско ООН – платформа за диалог и сближаване на позициите на европейските (в широк смисъл) държави – и съответно изискванията към членовете й с да доста занижени. Така , че няма значение дали и колко правови и демократични са членове като Русия и Турция, важното е да са там и да се поддържа някаква диплометическа дейност.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 45. 45 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Боковица го е закъсала здравата....Може да дойде да стане депутатка, щото са ни малко другите гьон суратки....
  —цитат от коментар 29 на Сидо  До коментар [#29] от "Сидо":

  +++++++++++
  Тя покрива всички изисквания за депутат на БСП - утре със сигурност ще го чуете лично от водачката госпожа ЛЪЖА .

 46. 46 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Съвсем нормално за комунисти и семейна черта на Бокови. Бащата на тази странна птица убива Райко Алексиев-български художник, карикатурист и фейлетонист, тази поощрява приятелите си да се саморазправят с журналисти. Важното за нея е пари да се леят в сметките им, такива борци за правата на угнетените са!

 47. 47 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Гневно

  А Радев , що търси в Азербайджан ???
  Да не подготвя затвори та търси опит ?

 48. 48 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Гневно

  До коментар [#47] от "aboto":

  Да не би да е там по отъпканата от Бокова "трапинка" ?

 49. 49 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално


  Бащата на тази странна птица убива Райко Алексиев-български художник, карикатурист и фейлетонист...
  —цитат от коментар 46 на penchoo


  Точно за това си мислех при посещението на американския карикатурист Дарил Кейгъл и думите му, че отношението към карикатуристите е лакмус за свободата на словото и демокрацията в едно общество.

  Шаржовете на Райко Алексиев трябва да бъдат препечатвани и разпространявани безплатно в училищата, за да знаят децата какво е сполетяло клетата ни родина през онези години, които толкова пречат на една столетница.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 50. 50 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#30] от "c.b.o.":

  бойкикев и дайнов не бива да ги забравяме

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  И това НЕЩО искахме да го правим Генерален секретар на ООН...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  Левите винаги всички съсипват.

 53. 53 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално


  И това НЕЩО искахме да го правим Генерален секретар на ООН...
  —цитат от коментар 51 на Norman Granz


  БоБокова никога не е имала и процент (1%) шансове за шеф но ООН. Реално тя не е била и кандидатът на Москва, а официалната руска подкрепа за нея преследваше изключително вътрешнополитически цели в България. Поляризирането на обещественото мнение в страната, свеждането на даден въпрос единствено до "за" или "против" винаги са били запазена марка на непрестанната и нежелана "братска обич" към страната ни.  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  Л У С Т Р А Ц И Я ! ! !
  —цитат от коментар 14 на СърПичук


  Абсолютно!
  Колкото повече време минава, толкова по ясно става защо е необходима тя!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  И това НЕЩО искахме да го правим Генерален секретар на ООН...
  —цитат от коментар 51 на Norman Granz


  Аз никога не съм искал такова нещо.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 289 Весело

  Бокова защитава само корумпираното си семейство и приятели, твърди лауреат на ЮНЕСКО
  ----------

  Не, защитава ги само когато не e заета с експроприация на козметика, кашкавал, и прочие шумкарски благини.

 57. 57 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#49] от "c.b.o.":

  Шаржовете на Райко Алексиев трябва да бъдат препечатвани и разпространявани безплатно в училищата, за да знаят децата какво е сполетяло клетата ни родина през онези години, които толкова пречат на една столетница.
  -------
  Би трябвало но няма да стане. ДругарEте няма да го допуснат. По-реално е ние да изпращаме по пощата копия на шаржовете до кучката, поне веднъж на месец, заедно със снимки на уродливия и баща.

 58. 58 Профил на artdaisy
  artdaisy
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Фамилията Бокови е ясна, но какво търси пилотът-президент при азерския диктатор!?!?!............

 59. 59 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Бокови??? Дали ще отговори нещо госпожата? Я да си мълчи и да се маха. Като чета какви ги натворила в ЮНЕСКО май след нея нама да я има тая организация... Докато комунисти ни представляват пред света все ще сме така - в скандали и разруха.Вън! Най-накрая трябва да се опмним и да си спомним как стигнахме до тук.
  —цитат от коментар 6 на tony d'amato
  Китай е на точно обратното мнение = China Xinhua News : China will continue to actively participate in and support the work of UNESCO, said a FM spokesperson on Friday. She made the remarks when asked to comment on the decisions of the United States and Israel to withdraw from the organization.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Много силно. А за Бокова не мога да се изкажа, защото няма да е прилично.
  —цитат от коментар 4 на stedim  Аз мога - дърта, грозна, противна, корумпирана ... !

  ПП. Ако модераторите мислят, че горното не е вярно - да заличат коментара ми !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 61 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Надменна е!
  —цитат от коментар 19 на Mia san Bayern!  Всички простаци и комплексари са надменни и надути !

  Заб : Моля да не се бърка горното с достойно и гордо поведение !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 62. 62 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Бокова е подкупна и двулична дама, отдадена на авторитарен и режими като този в Азърбейджан или в Русия.Тя защитава своите приходи недвусмислено. За другите "играе" роля на висш дипломат.Резултатът - страни като САЩ и Израел напускат организацията, водена в последните 8 години от нея...
  —цитат от коментар 11 на penetrating


  Това семейство е пример за верността на генетичните теории. Как пък един не се намери в него да не е крадлив. Племенникът й от арогантност уби и себе си и съпругата си..... и пак не се научиха.

 63. 63 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално
  До коментар [#54] от "Храбър":

  Главната причина защо преходът не се случи или се превърна в нескончаема сапунена опера е "библейският" подход към него. Едва ли не като Мойсей още чакаме да минат 40 години, за да си отидат и последните червени придворни, та да влезем най–накрая в обетованата демократична страна, която искаме още от Възраждането насам. Да, ама не! Липсата на еднозначен прочит на най–тъмните и срамни моменти от историята ни, на безусловно осъждане на престъпленията на режима до 1989, на покаяние като предусловие за прошка, всичко това създаде морален вакуум в обществото, без всякакви ориентири за добро или зло. А тинята на посредствеността и релативизма се оказа най–добрата среда за прословутото "снишаване" и в крайна сметка политическо оцеляване на червените палачи, техните деца и неспирната "братска обич". Една (твърде) закъсняла лустрация не би променила много неща.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 64. 64 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Вече дори няма нужда да роптаем срещу тази комунистическа креатура в интернет пространстовото. С управлението й на ЮНЕСКО тя сама се опозори и лиши защитниците си от аргументи.

  Остава открит въпроса ЗАЩО. Защо България се опозори като я номинира за шеф на ЮНЕСКО?
  Защо България се опозори втори път като я номинира за шеф на ООН?

  Защо, бе Баце? Нали си "десен" "демократ"?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 65. 65 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Стар комунистическо шумкарски род, какво друго да очакваме

 66. 66 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Бокови??? Дали ще отговори нещо госпожата?
  —цитат от коментар 6 на tony d'amato


  Правилният въпрос е, дали Дневник ще даде трибуна и на Бокова. Всички вече разбрахме, колко корумпирана и зла вещица е. Сега е добре да чуем и тя какво има да каже.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 67. 67 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3319 Гневно

  Разбирате ли защо никога не трябва да се подкрепят червенорублевите отпадъци.

  Те само излагат страната ни, саботират реформите, корумпират, помагат родината ни да заприлича на тяхната, северноазиатска отходна яма!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 68. 68 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Г-жа Бокова е недосегаема и предполагам, че самата тя се смята за богопомазана. Не е удивително, че премина повече от успешно всички изпитания на т.н. преходен период. Вероятно ще "преживява" извън България освен ако не направи заявка за участие в вътрешнополитическите игрички. Би било глупаво от нейна страна.

 69. 69 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Съветската Ирина ще си купи по случая мезе, както е прието в родата и

  Birds of a feather flock together.
 70. 70 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Живеем в завладяна страна. Бокова е издънка на робовладелците.

 71. 71 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Кервана си лае, кучетата си вървя...
  —цитат от коментар 3 на дядо Добри


  И позитанците си лаят, ама никой не им обръща внимание...

 72. 72 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Сега България е известна не само с Хр. Стоичков, но и с Бокова и мъжа и... Комунистите пак успяха да "прославят" страната... Както се казва, комунистът козината си мени, нрава - не!

 73. 73 Профил на vesela.jasna
  vesela.jasna
  Рейтинг: 233 Весело

  Разтърсващо писмо!Дано доживея такива журналисти и тук.
  Колкото до фамилията,и там е закодирана закачка.Бок на турски е л.. йно.
  Бон бок работа се казва,когато съвсем си олайня .... положението.Гарантирано от БОК-ови.

 74. 74 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 678 Неутрално

  До коментар [#11] от "penetrating":

  Съгласен съм с теб, но имам едно възражение: Бокова не е дама! Руснаците наричат такава дама като Бокова - Сука! (сукин съйн).

 75. 75 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#55] от "Храбър":

  "Аз никога не съм искал такова нещо."

  Искахме като "държава", имам предвид.

  И кавичките изобщо не са случайно поставени.

  Интересно, къде се изпокриха троловете, които я подкрепяха?! И ни обясняваха, че работата била опчена ... с американците...?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 76. 76 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "........В момента тя работи за Радио "Свободна Европа" и консорциума Проект за репортажи за организираната престъпност и корупцията (OCCRP)........".

  Това обяснява всичко! Поредната кукла на конци, храненица на Държавния департамент и Ко. И рупорите им в България да не останат назад - бързат да разпространят поръчковите и' пасквили и инсинуации.Категорично от самото заглавие! Е, няма българин заел някакъв отговорен пост в международна организация, който да не е компрометиран. Била комунистка.Ами Кристалина каква беше? То и Борисов и Станишев, и повечето ни депутати, президенти и 90 % от тези в посолствата и в Брюксел са все бивши комунисти или техните синове и внуци! А Бокова е лоша, щото 2 мандата беше начело на организация на ООН и уважаван от 191 държави, ръководител, но не и от САЩ и Израел и сега и се сипе кал, така за изпроводяк, че не е слушала когото трябва. Що тази устата ханъма не каже, че компаниите от нефто и газодобива, които държат 90% от бизнеса в Азербайджан са все от най-големите -BP Amoco (25,5 %), Statoil Azerbaijan (25,5 %), Elf Petroleum Azerbaijan (10 %), Agipt N.V. (10 %), Oil IE & Construction (10 %), Turkish Petroleum Limited (9 %) и колко ли десетки $милиони рушвети са дали на тамошните диктатори? И защо правителствата им си затварят очите за това или нарушенията на човешките права. Да не би ЮНЕСКО да са я вкарали в затвора? Не наградили са я! Ама Бокова имала мъж, за които пак от Ленгли и Воксхол казали, че и той е от лошите и бил взел "рушвет", ама че нищо не е доказано-карай да върви!

 77. 77 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  Кривоустата наследничка на един средновековен инквизитор с комунистически калъч, отдавна трябваше да е в затвора. Вместо това, България застана зад нейната кандидатура, срам и позор за нашата държава. Добре, че все пак има доста неща, които се решават извън обсега на лапите на посткомунистическите управници, иначе тази комунистическа вещица и досега щеше да стои на някой трон и да корумпира и проваля всичко, до което се докосне.

  Пазете се от доносника vesolr
 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#76] от "glaxo11":

  "Поредната кукла на конци, храненица на Държавния департамент и Ко. "

  Кво става бе, тавариш? Трьiмп уже не наш?! мир великим делать не будем? И аз съм храненик на Държавния департамент, тъй че подай инфо, да си сверя часовника... 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#77] от "GreenEyes":

  "България застана зад нейната кандидатура, срам и позор за нашата държава."

  Слагай държава в кавички, ние сме Three Pig Island и друго отношение не заслужаваме.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  Разтърсващо писмо!Дано доживея такива журналисти и тук.Колкото до фамилията,и там е закодирана закачка.Бок на турски е л.. йно.Бон бок работа се казва,когато съвсем си олайня .... положението.Гарантирано от БОК-ови.
  —цитат от коментар 73 на vesela.jasna


  У нас голяма част от журналистите слугуват още на комунистите и Москва, а доста са били агенти на ДС. И тук не става дума само за очевадната рускиня Елена Йончева, а и за такива като ченгетата Гарелов, Тома Томов, Велизар Енчев, които отдавна трябваше да бъдат вън от светлината на прожекторите. И цялата кохорта платени журналисти, агенти на ДС. Останалите страни в Източна Европа отдавна дръпнаха на светлинни години пред нас, нормално, тях ги управлява нормални хора и имат нормални медии, а у нас конците все още се дърпат от комунистическите антибългарски проруски ченгета.

  Пазете се от доносника vesolr
 81. 81 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  Азерката не се бои да каже това, което не посмяха нашите политици. Респект!

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 82. 82 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3319 Весело

  Ама Бокова имала мъж, за които пак от Ленгли и Воксхол казали, че и той е от лошите и бил взел "рушвет", ама че нищо не е доказано-карай да върви!
  —цитат от коментар 76 на glaxo11


  Типично мислене на руска подлога! Алоу, като знаете за рушветите на другите, вземете ги разкрийте, тАваришч, напишете открито писмо!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 83. 83 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3019 Весело

  До коментар [#82] от "Realist":

  Те са го чели във вестник Конспиративна Фуражка, любим източник на форумната агитка путинофили, които редовно скачат с лозунга от време оно "ама и вие сте маскари".

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 84. 84 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Тъп, по-тъп, най-тъп, комунист.
  Няма по-глупаво, по-малодушно, по-лицемерно, по-лукаво, по-гнусно, по-долно същество от комуниста.

  ДБ=БКП
 85. 85 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Неутрално

  Типично по комунистически !

 86. 86 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3858 Весело

  До коментар [#5] от "НеКой":

  ,,Ми що сега ги казваш тез неща, а не преди да се кандидатира за шеф отново.
  Ние не ги знаехме.
  Зачудих се защо азерите така щедро даряват милиони за реставрации, ама схемата не беше толкова очевидна.,,

  Въх малии, афтентично десинити не знаели нещу за Иринчиту, ниту за тейко и

 87. 87 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  До коментар [#77] от "GreenEyes":"България застана зад нейната кандидатура, срам и позор за нашата държава."Слагай държава в кавички, ние сме Three Pig Island и друго отношение не заслужаваме.
  —цитат от коментар 79 на Norman Granz


  Съгласен. Преди време се разбра, че бащата на Тома Томов е бил началник в лагера Белене. И този човек е бил кандидат за депутат?! Мноого показателно. Един пример, за това как трябваше да се постъпи с престъпниците от ДС и лидерите на БКП, е Германия. Някой може ли да посочи колко деца на началници на концлагери днес са на обществени позиции в Германия? Лагерите - Бухенвалд, Освиенцим, Треблинка и още колко са са имали конкретни началници и офицери в тях, имената им се знаят - може да се провери по тях дали има техни деца и внуци в днешната власт на Германия. От друга страна, имало е милиони членове на нацистката партия и разбира се все някой техен наследник е в обществения живот днес. В България деца на редови членове на БКП до 1990 г. също имат права и възможности за своето развитие в каквато искат посока. Но дечица и внуци на комунистически вождове и фамилии, властвали 45 години пак искат и са на власт, а това е направо пагубно за България.. А пък дете на началник на концлагер, вече на 75 години и цял живот хрантутено като журналист-ченге, вече е прекалено! Същото важи и за съветската "красавица" Бокова, чиито баща е измъчвал и убивал българи по начин, на който биха завидяли средновековните инквизитори. Пак преди време Нинова излъга нещастника генерал Шивиков, че уж ще го прави депутатин, пък след два дни го изхвърли - имал обвинителни актове - те са за една водоноска и за пет спортни екипа. Ама обвиняем. Детето на началника на концлагера не е обвиняемо, нито пък рускосъветската слугиня Бокова е обвиняема, те са е чисти като току-що отронени момински сълзи.

  Пазете се от доносника vesolr
 88. 88 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3858 Весело

  До коментар [#76] от "glaxo11":

  Дубре казану, ногу дубре казану другарю

 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#87] от "GreenEyes":

  Пиша ти от сърце един плюс и ти препоръчвам книгата на Робърт Харис (автора на Fatherland), озаглавена Munich.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3319 Неутрално

  Типично поведение на комунистка, да си приписва чужди заслуги:

  "Изненадана бях от бързата ѝ реакция, но и шокирана от факта, че използва моя случай, за да доказва колко е отдадена на свободата на словото В писмото си тя твърди, че е изиграла роля за освобождаването му и че има заслуги за присъждането на наградата "Гийермо Кано"."

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 91. 91 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3858 Весело

  До коментар [#5] от "НеКой":

  ,,Ми що сега ги казваш тез неща, а не преди да се кандидатира за шеф отново.
  Ние не ги знаехме.
  Зачудих се защо азерите така щедро даряват милиони за реставрации, ама схемата не беше толкова очевидна.,,

  Въх, афтентично деснити, да не знаели нищо за др. Бокова. Дори за татко и къф е бил нищо не знаели

 92. 92 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3858 Весело

  До коментар [#5] от "НеКой":

  ,,Ми що сега ги казваш тез неща, а не преди да се кандидатира за шеф отново.
  Ние не ги знаехме.
  Зачудих се защо азерите така щедро даряват милиони за реставрации, ама схемата не беше толкова очевидна.,,

  Въх, афтентично деснити, да не знаели нищо за др. Бокова. Дори за татко и къф е бил нищо не знаели

 93. 93 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А Бокова беше подкрепена от сегашния премиер ББ и правителството му за генерален секретар на ООН!

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 94. 94 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#87] от "GreenEyes":


  В България деца на редови членове на БКП до 1990 г. също имат права и възможности за своето развитие в каквато искат посока. Но дечица и внуци на комунистически вождове и фамилии, властвали 45 години пак искат и са на власт, а това е направо пагубно за България.
  —цитат от коментар 87 на GreenEyes


  Абсолютно! Тези деца и внуци на вождове и фамилии, червени придворни и лакеи на колониалните власти – да, България беше и за съжаление все още е считана за московска колония по времето на съветското робство – би трябвало да гледат засрамено или поне да осъдят режима, които ги е направил това, което са. Няма обаче толкова морал и достойнство у тях. Напротив, те гордо афишират преданост на генерал–губернатора от руското посолство, разнасят снимки и портрети на абсурдни шествия пред бутафорни паметници, посрещат с хляб и сол някакви пияни байкъри, отварят им Александър Невски (Защо още търпим това име на светец, който няма нищо общо с България?) и т.н, и т.н.

  Ето, вижте какво се получи в Кипър – руските колонизатри си направили партия и ще участват на изборите. Колко още ще им трябва на "братушките" в България и те да си направят партия? 200-300 000 души са им напълно достатъчни, особено като се има предвид целенасоченото пропъждане от родината на мислещи българи.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 95. 95 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  До коментар [#76] от "glaxo11":"Поредната кукла на конци, храненица на Държавния департамент и Ко. "Кво става бе, тавариш? Трьiмп уже не наш?! мир великим делать не будем? И аз съм храненик на Държавния департамент, тъй че подай инфо, да си сверя часовника... 😎
  —цитат от коментар 78 на Norman Granz


  Комунистите нямат капка срам и показват това дори и под теми като тази, в която наред с всичко друго се дискутира и садизма и престъпленията на комуниста Боков, който "съвсем случайно" се е оказал и баща на Бокова. Тя пък твърди, че нямала нищо общо с баща си, нещо като захвърлено дете на улицата.

  Пазете се от доносника vesolr
 96. 96 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 623 Весело

  Обичаме Бокова! Бокова за председател на ООН и президент на ЕС!!!javascript:;

  Марс е изконна Американска територия!
 97. 97 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  [quote#66:"rumata"][/quote]

  За какво да й се дава думата в Дневник? Тя цял живот е имала думата, все на позиции е била, където е имала думата и микрофона. И за да не се правите на ударени комунисти, нека ви се каже отново, че благодарение на кървавото минало на баща си Бокова е стигнала в България трамплина, от който я метнаха и в ЮНЕСКО. Да не говорим, че поведението й в тази организация беше неадекватно и престъпно. Когато ислямистите взривяваха хилядолетни паметници на културата др. Бокова само се вайкаше и разправяше, че това било голямо престъпление. Такава реакция всеки може да изрази, без да е шеф на ЮНЕСКО, но вайкането не помага. За другарката, подкрепена от Лавров, беше по-важна чинията на Бузлуджа, която се превърна в нещо като фикс идея за Бокова.

  Пазете се от доносника vesolr
 98. 98 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  До коментар [#87] от "GreenEyes":Пиша ти от сърце един плюс и ти препоръчвам книгата на Робърт Харис (автора на Fatherland), озаглавена Munich.
  —цитат от коментар 89 на Norman Granz


  Благодаря, ще я прочета на всяка цена. В Германия, децата на нацистите публично се разграничиха от нацистката идеология и изчезнаха от публичното пространство. В същото време в България синът на убиеца и брат на Бокова каза, че поема вината само с мезета....По това време депутат в НС беше и Бокова, но тя не каза нищо срещу думите на брат си, което означава само едно, че тя е съгласна за вината и за мезетата. Комунистическа наглост!

  Пазете се от доносника vesolr
 99. 99 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3319 Неутрално

  Абсолютно! Тези деца и внуци на вождове и фамилии, червени придворни и лакеи на колониалните власти – да, България беше и за съжаление все още е считана за московска колония по времето на съветското робство
  —цитат от коментар 94 на c.b.o.


  Тези мръсници използваха връзките и влиянието си за да натрупат пари, още влияние и да корумпират и обяздят държавата. Сред тях няма случайни. Те всички работят в една Мафия, от която се излиза само с краката напред. И връвките им ги дърпат едни "сериозни" чичковци в централите на КГБ и ГРУ в мАсква.

  Мислите ли, че въпросната ще си отвори кривата уста без благословията на съответният и мАсковски началник? И без последният да и дръпне съответното въженце. Кукла на конци!

  Може би, поколения ще минат докато се освободим от последната руска подлога!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 100. 100 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#76] от "glaxo11":

  Е, няма българин заел някакъв отговорен пост в международна организация, който да не е компрометиран. Била комунистка.Ами Кристалина каква беше? То и Борисов и Станишев, и повечето ни депутати, президенти и 90 % от тези в посолствата и в Брюксел са все бивши комунисти
  -----

  Е, брате glaxo11, както сам казваш, няма българин заел някакъв отговорен пост в международна организация, който да не е компрометиран. Все комунисти. Компрометирани от момента на кюретажа. Завинаги. Това го знаем.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK