Ураганът "Офелия" достига бреговете на Ирландия

Ураганът "Офелия" достига бреговете на Ирландия

© nhc.noaa.govУраганът "Офелия" се засилва, докато се насочва към Ирландия, където се очаква да донесе силни ветрове и тежки валежи тази седмица, съобщавa CNN.


Ураганът е със степен на сила 3 и поддържа скорост на ветровете от 185 километра в час, докато преминава на изток от Азорските острови в неделя.


Очаква се "Офелия" да има големи последици за Британските острови още от понеделник, като това включва и прогнозите за силен ураганен вятър за Ирландия.
"Странното при този ураган "Офелия" е, че тази интензивност обикновено се наблюдава в много по-хладния регион на Атлантическия океан", коментира метеорологът Алисън Чинчър пред CNN.


Бързо движещата се буря се засили в събота, но се очаква постепенно да се отслаби за една нощ и да стане посттропичен циклон в рамките на 24 часа според Националния център за урагани.


Оттам предупреждават обаче, че мощната буря все пак ще доведе до ураганно силни ветрове, когато се доближи до Ирландия и Обединеното кралство. "Възможно е директно въздействие от вятъра и силен дъжд в някои от тези райони, заедно с опасни морски условия", съобщава центърът късно в събота.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK