Хуманитарен център в Ниш се превърна в тест за влиянието на Русия в Сърбия

Хуманитарен център в Ниш се превърна в тест за влиянието на Русия в Сърбия

© Pool, ReutersРуско-сръбският хуманитарен център в Ниш се превръща в главна точка на натиск от страна на Москва върху Белград, а позицията спрямо тази конкретно институция за руснаците е показател за климата и отговор на въпроса остава ли Сърбия военно неутрална.


Както обикновено, споменатият натиск е канализиран чрез дипломатическа дейност: президентът Александър Вучич се срещна в сряда с руския посланик Александър Чепурин, който подчерта необходимостта, поради обема на работата, възможно по-бързо да бъде решен статутът на Руско-сръбския хуманитарен център в Ниш.


Президентът Вучич подчерта, че Сърбия, в съответствие с политиката на независимост и военен неутралитет, ще продължи да развива добри отношения с Русия в двустранен интерес, но за решение на конкретния "проблем", поне в официалното съобщение, не става дума.
Истинската причина за недоволството се базира най-вече на факта, че от неотдавна персоналът и войниците на НАТО имат пълен дипломатически имунитет в Сърбия, с какъвто не се ползват работещите в руския център. Никой от официалните представители на Сърбия не е сложил подписа си под споразумение, с което на руснаците се дава такъв статут, още от 2014 г.


Чепурин настоял за бързо решаване на статута на Руско-сръбския хуманитарен център в Ниш. Срещата Вучич-Чепурин се състоя само няколко дни след като (вероятно временно) утихна "войната" между министъра на отбраната Александър Вулин и американския посланик Кайл Скот. Повод за "войната" на преден план бяха разногласията около реномето на Владимир Лазаревич, осъден в Хага генерал от сръбската армия, но както писа "Блиц", истинската причина бе недоволството на американците от военното сътрудничество с Руската федерация. Последва натиск от Москва, при това чрез любимата "хуманитарна" тема.


"Очевидно такава е съдбата на малките страни", констатира председателката на Центъра за външна политика Александра Йоксимович. "Те са под постоянен натиск, който очевидно идва и от едната, и от другата страна. Несъмнено доверието е накърнено и въпросът за руския център се постаня като въпрос за преценка на военния неутралитет и възприемането от Сърбия към западните ценности", казва тя за "Блиц".


Недоверието между Запада и Русия е толкова дълбоко, че центърът - институция, в която работят едва около 40 руски и сръбски професионалисти, става важен въпрос, който трябва да се обсъжда на най-високо равнище. "Не си струва с действия на отделни лица в този случай да се вреди на нашето положение. Оправдано ли е или не такова значение на центъра сега не е важно, защото недоверието е толкова дълбоко, че пространството за маневри се стеснява. Засега няма признаци за смекчаване на отношенията между Русия и САЩ, а ние ще понасяме натиск, докато напрежението между тях продължава", заключава Йоксимович.


Какви ще бъдат последиците от отказа на Белград да подари на руския център облагодетелстван статут? Макар Русия да е голяма световна сила, тези последици биха били малки или никакви, каза неотдавна в разговор с "Блиц" анализаторът Душан Янич. "Може да има последици за политическата кариера на някои хора, които зависят от руската подкрепа. По отношение на икономическото сътрудничество също не би трябвало да има проблеми, а що се отнася до Косово, руснаците ясно казаха, че ще подкрепят позицията на Белград", каза тогава Янич.


Какво искат руснаците? Дипломатическият статут за работещите в центъра, за което руската страна интензивно настоява вече три години, всъщност е защита от какъвто и да е вид наказателно преследване в страната домакин, а дипломатическият паспорт е потвърждение, че собственикът му притежава такъв имунитет. В случай, че става дума за обект с такъв статут, за което също настояват руснаците, нито един държавен орган не може да влезе в него без съгласието на шефа на центъра. Недостъпна е и документацията, преписките, дори в случай, че избухне война. И тъй като става дума за дипломатическо представителство, стоките, изпратени в центъра, се освобождават от мита, от ДДС, и няма да може да бъдат проверявани. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Няма край Кремълското малоумие...

 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Сърбия си играе двойната игра и си изкарва дивиденти от нея- русняците им подариха танкове и самолети , американците им плащат участието в учения на НАТО ( например тази година в БЪлгария)! Как никой не се усети ,че като държава винаги са държали като дърти м@стии....

 3. 3 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Сърбия трябва да реши, в ЕС ли иска да бъде или в Евразийския съюз...

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5525 Любопитно

  До коментар [#3] от "bez_ime2":

  И що трябва да бъде или в ЕС или в Евразийския съюз...КАТО МОЖЕ ДА ОБИРА ДИВИДЕНТИ И ОТ ДВЕТЕ МЕСТА ???

  [email protected]
 5. 5 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Отново 5-тата колона на Путинова Русия пробива на Балканите - и от изток,и от запад.Сърбия продължава с двойната си игра от времето на Тито.

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Готина снимка.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#3] от "bez_ime2":И що трябва да бъде или в ЕС или в Евразийския съюз...КАТО МОЖЕ ДА ОБИРА ДИВИДЕНТИ И ОТ ДВЕТЕ МЕСТА ???
  —цитат от коментар 4 на karabastun


  Засега обира негативите...

 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5525 Любопитно

  До коментар [#7] от "bez_ime2":

  Не знам какво обира засега - не съм бил в Сърбия от 2003 -та година.Тогава бяха доста назад от нас.Догодина мисля пак да отида , да погледна - и ще докладвам. Ако някой е бил наскоро там - нека да сподели?

  [email protected]
 9. 9 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Весело

  До коментар [#8] от "karabastun":

  ами по стечение на обстоятелствата доста ходя там и то не в Белград само -по добре са от нас ,е така нещо за сведение на нашите "европеици" ,там е забранено да се продава замразено месо и от горе на всичкото е и доста по евтино и по качествено от нашето Другото е -селата им въобще не са запустели а напротив пълни са с млади хора , не на последно място ,циганите им много внимават да не си показват циганията

  гошо
 10. 10 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#3] от "bez_ime2":И що трябва да бъде или в ЕС или в Евразийския съюз...КАТО МОЖЕ ДА ОБИРА ДИВИДЕНТИ И ОТ ДВЕТЕ МЕСТА ???
  —цитат от коментар 4 на karabastun


  Според форумните евроАтлантици ние трябва да сме верни на Големия брат зад океана, ако ще това да значи, че да взимаме безкрайни заеми, които ще плащат децата ни за да плащаме:
  -40 годишни американски самолети вече ненужни на цената на нови
  -рекет за американските тецове 1 милиард годишно
  -реактори от Westinhouse на тройна цена дори сравнено с неизгодните руски.
  -помощи за циганското малцинство за да се размножава и за мигрантите за да се заселват.
  -корпус от башибозуци в близкия изток, за помагат да им бъдат разграбвани държавите
  И други и други все евроАтлантически Ценности.
  А НЕевроатлантическа Сърбия си гледа интереса. Взима каквото може и от двете страни и за разлика от.нас все още си имат държава и Тяхно си правителство.

 11. 11 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#10:"Голямото прочистване"][/quote]

 12. 12 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#3] от "bez_ime2":И що трябва да бъде или в ЕС или в Евразийския съюз...КАТО МОЖЕ ДА ОБИРА ДИВИДЕНТИ И ОТ ДВЕТЕ МЕСТА ???
  —цитат от коментар 4 на karabastun


  Засега обра едни бомби. И едно Косово ама него не го обра, а го изтърва.
  Много е глупаво това превъзнасяне на сърбите.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 13. 13 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#10] от "Голямото прочистване":

  В един кратък постинг - толкова лъжи! От край до край!

 14. 14 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#10:"Голямото прочистване"][/quote]

  Позитанец, твоят интерес не е мой. Както, не ме интересуват и глупостите, които ти набиват в тиквата от Позитано...

 15. 15 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#8] от "karabastun":ами по стечение на обстоятелствата доста ходя там и то не в Белград само -по добре са от нас ,е така нещо за сведение на нашите "европеици" ,там е забранено да се продава замразено месо и от горе на всичкото е и доста по евтино и по качествено от нашето Другото е -селата им въобще не са запустели а напротив пълни са с млади хора , не на последно място ,циганите им много внимават да не си показват циганията
  —цитат от коментар 9 на гошо


  По стечение на обстоятелствата и аз бях скоро в Сърбия и всичко това са пълни глупости. Сърбия е пълна мизерия, много по-зле са от нас, прилича на България по виденово време.
  Не знам как може да измиислиш тази глупост, че селата им не са запустели - наскоро имаше фотогалерия точно в Денвник с ужасно запустели сръбски села и целии области.
  Някои стоки са малко по-евтини, но качестово е ужасно, магазините са мухлясали и мърляви, хигиената е кръгла нула. Никой не контролира нищо - сърбите са по-корумпирани и от нас и не само, че ти пробутват замразено месо, но наскоро имаше скандал, че продават и месо от умрели животни.
  Циганите няма как да си полазват циганията - цяла Сърбия си е една голяма цигания.
  А пък твърдението, че месото им е по-качествно от нашето е направо абсурдно - свинското си е свинско - как едно свинско е по-качествено от друго.
  За хора като теб явно е важно да се оплюе България, ама пък да даваш пропадналата Сърбия за пример ... ?!?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 16. 16 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#12:"Ian Smith"][/quote]

  За бомбите които хвърли върху Сърбия един ден на САЩ ще им се наложи да плащат. Много им е набрал целия свят за бедите които му нанесоха.
  А как радостно го казваш това с бомбите, все едно говориш за нещо хубаво. А тогава са умирали хора. Цивилни, невинни, които на никуму не са сторили зло. Като при американските бомби над София.
  Радвай се бе! То и нацистите са се радвали на евреите в концлагерите и на избитите руснаци и источноевропейци, ама сега си плащат.
  Радвай се и на Ислямското ви Косово. Що не стегнеш багажа и да ходиш там да живееш, м? Ще докаже колко верен евроАтлантик си. Може и исляма да прегърнеш. В косовската му форма.

 17. 17 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#13] от "Alexander97":

  Има талант. Той е майстор на късия разказ.

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1343 Весело

  Според форумните евроАтлантици ние трябва да сме верни на Големия брат зад океана, ако ще това да значи, че да взимаме безкрайни заеми, които ще плащат децата ни за да плащаме:
  -40 годишни американски самолети вече ненужни на цената на нови
  -рекет за американските тецове 1 милиард годишно
  -реактори от Westinhouse на тройна цена дори сравнено с неизгодните руски.
  -помощи за циганското малцинство за да се размножава и за мигрантите за да се заселват.
  -корпус от башибозуци в близкия изток, за помагат да им бъдат разграбвани държавите
  —цитат от коментар 10 на Голямото прочистване


  Много е добре, че на злобни лъжливи кучета като теб ви остана само да виете по форумите 😃

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Неутрално

  Сърбия са под силното влияние на Русия и трудно ще се измъкне от нея особено с увеличаване на икономическите връзки между двете страни. Защото когато става дума за руски държавни предприятия икономиката не винаги е водеща в бизнеса ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2096 Гневно

  Това потвърждава колко правила е позицията на България да развива на първо време сухопътните войски. Границата ни Черно море така или иначе нямаме ресурс да защитаваме сами и ще разчитаме на НАТО. Но сръбската граница си е наша грижа.
  Да не стане както при Съединението - да чакаме войски от изток а зелените човечета да настъпят от Сърбия.

  подпис
 21. 21 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#12:"Ian Smith"]
  —цитат от коментар 16 на Голямото прочистване
  За бомбите които хвърли върху Сърбия един ден на САЩ ще им се наложи да плащат. Много им е набрал целия свят за бедите които му нанесоха. А как радостно го казваш това с бомбите, все едно говориш за нещо хубаво. А тогава са умирали хора. Цивилни, невинни, които на никуму не са сторили зло. Като при американските бомби над София. Радвай се бе! То и нацистите са се радвали на евреите в концлагерите и на избитите руснаци и источноевропейци, ама сега си плащат. Радвай се и на Ислямското ви Косово. Що не стегнеш багажа и да ходиш там да живееш, м? Ще докаже колко верен евроАтлантик си. Може и исляма да прегърнеш. В косовската му форма.[/quote]

  А, сърбите ще плащат ли за избитите българи в Македония? А, за избитите хървати,босненци, албанци...?

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#9] от "гошо":

  Вярно е че са по-добре от нас. Но за нашия живот са виновни едни шишковци , а не някой друг. Никакви външни сили не поощряват така наречената ни разходна икономика.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Сърбия е под силното влияние на Русия? Няма такова нещо. Интересно, кой излъга руснаците, че имат влияние там? Тито ефективно се оправи със съветската агентура. И още им държи влага. Руснаците нямат база там. Каквато имат в България. Куриозно е, че имат много по-стабилна база в натовска България, отколкото в бомбардираната от НАТО Сърбия. Няма да ги огрее с въпросния статут. В България - може. Регионът на пристанище "Росенец", например, охраняван от командоси.

 24. 24 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Весело

  До коментар [#14] от "bez_ime2":

  на Позитано ясно кой е , ти кажи на Раковска кой остана

  гошо
 25. 25 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Весело

  До коментар [#18] от "Ian Smith":

  Янчо форума си е форум ,но официално твоите могат само с по някоя декларация на "Петте парти " да ревнат ,ама това пак извън парламента Трябва ли да ти припомням какво бяхте и какво станахте Та ако има някои на който трибуната е форума да Дневник сте именно вие

  гошо
 26. 26
  shk49484512
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 27. 27 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Сръбските власти няма да дадат дипломатически статут на работещите в центъра. Такъв статут за такива институции не се дава никъде по света и не е предвиден във Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Нахалството на руснаците се състои преди всичко в това, че когато са създавали този център те са получили съгласието на сръбските власти, но не са поставили получаването на дипломатически статут за работещите в него като предварително условие. Сърбите може и да се опитват да въртят к..венски номера, но точно за това особено се вбесяват когато някой им ги извърти на тях.

 28. 28 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Весело
  До коментар [#15] от "Ian Smith":
  земи мини веднъж границата , стига си мислил че като влезеш у Кафланд и си бил у Германия

  гошо
 29. 29 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#17] от "ka2":

  Ама ти престани да се занимаваш с мен и с Нормалните хора които са влезли да напишат нещо и да се опитвате и малкото останали да изгоните.
  Коментирай по статията ! За стотен път ти го казвам това.

  Кое от казаното от мен е лъжа а?
  Русия ПОДАРИ ли на Сърбия изтребители? Подари. Факт!
  Нас, България заплашваше ли ни един беловлас Американски сенатор да Внимаваме какви ще изберем, демек техните Дърти на 40 години и на цената на нови.
  Това е отговора на коментара ти, че в България Нямало Чуждо влияние.
  До коментар [#22] от "ka2":

  Има има. За нещастие Колонията България се управлява от Козяк16. И виждаме какви са негативите и как е пък при сърбите.
  За ЧУЖДОТО влияние може да ти дам безкрайни примери. И в Уинилийз изтече как ВАШАТА Хилъри ни е притискала и на Американски сенатори които идваха да заплашват Орешарката се нагледахме.
  А вие все ни лъготите.за "пълзящото руско влияние" . Да бе ние сме тъпи и не виждаме какво става!
  Аз ти говоря с факти, ти ми отговаряш с въпроси и епитети. Типично евроАтлантическо държание.

 30. 30 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#27] от "Един препатил":

  ще дадат не се притеснявай то Виенската конвенция си е за ползване между тях с Русия

  гошо
 31. 31 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 904 Весело

  Ниш е български! Србе на в..е и рушлямците с тях...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 32. 32 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#8] от "karabastun":ами по стечение на обстоятелствата доста ходя там и то не в Белград само -по добре са от нас ,е така нещо за сведение на нашите "европеици" ,там е забранено да се продава замразено месо и от горе на всичкото е и доста по евтино и по качествено от нашето Другото е -селата им въобще не са запустели а напротив пълни са с млади хора , не на последно място ,циганите им много внимават да не си показват циганията
  —цитат от коментар 9 на гошо


  Айде стига с тези глупости. Селата не са пълни с млади хора в никоя бяла държава, камо ли в Сърбия. Целият пост е една измислица.

 33. 33 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#9] от "гошо":

  Доста сърби работят в България сезонно по заведенията, по селата все още се срещат млади хора, защото не е имало колективизация, но процеса на изпразване върви. Цените са по—ниски отколкото в България (нанякои продукти) и затова много българи ходят на пазар там. Петък и събота вечер, заведенията в Зайчар и околността са окупирани от българи, дошли да разпуснат с плескавици и жлута ракия. Всеки да си прави изводите.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#14] от "bez_ime2":на Позитано ясно кой е , ти кажи на Раковска кой остана
  —цитат от коментар 24 на гошо


  Доста трябва да си наивен ако смяташ, че ме интересува какво става на Раковска... И кое ти е ясно на Позитано? То на Корни не и е ясно, та на теб...

 36. 36 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Русия традиционно ползва такива организации за алиби и убежище на ченгета от кгб!
  В контекста на заговора в черна гора и няколко други скорошни скандали за намеса на руски граждани в провокации на балканите не трябва да им се дава дипломатически статут - напротив, трябва да се проверяват строго какво и с кого правят както и паричните потоци!

 37. 37 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#33] от "DDR":

  ти отиди също в Цариброд и Пирот

  гошо
 38. 38 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#32] от "We Do Not Sow":

  отиди и виж не плямпай само

  гошо
 39. 39 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#35] от "bez_ime2":

  е като ти гледам коментарите не личи че друго те интересува

  гошо
 40. 40 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Тези искат да сучат от две крави,но това е трудна работа.

 41. 41 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 375 Весело

  Не предполагах че Жужан е толкова... недостолепен :)

  А иначе сърбите ще пак ще бъдат приземени по един доста неприятен за тях начин.

 42. 42 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Що ли тършуват в заден двор на България...

  С уважение: в Западните покрайнини?

  Впрочем, Константин Велики там бил роден.
  Римският император. В Ниш.
  Нова ера изнамерил.
  С Милански едикт.

 43. 43 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  па се в Сердика преселил...

  UNITED EU UNION

  Що ли тършуват в заден двор на България...

  С уважение: в Западните покрайнини?

  Впрочем, Константин Велики там бил роден.
  Римският император. В Ниш.
  Нова ера изнамерил.

  С Милански едикт.

 44. 44 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#40] от "objektivist96":

  Да, сърбите поне се опитват да "сучат" и от Русия и от Запада. И като гледам им се получава. А в България с евроатлантическите слуги и от ляво и от дясно единственната цел е не да сучем, а да служим на задокеанския господар. Демек нас да ни сучат.
  И сте влезли тук едни евоАтлантически активистчета да ни убеждавате колко били "тъпи" тия в Сърбия и колко сме били умни ние с нашите тиквочи начело. Да ви..... "прегърна" всичките евроАтлантически "ценности" на вас!!!

 45. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  но както писа "Блиц", истинската причина бе
  ************************

  Дневник, на Блиц ли почнахте да се позовавате вече?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 46. 46 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  но както писа "Блиц", истинската причина бе ************************Дневник, на Блиц ли почнахте да се позовавате вече?
  —цитат от коментар 45 на Cataluña es España


  Тов апредполагам е сръбският Блиц,.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 47. 47 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  За хора като теб явно е важно да се оплюе България, ама пък да даваш пропадналата Сърбия за пример ... ?!?!
  —цитат от коментар 15 на Ian Smith


  Тукашните ПУТИНИСТИ даже са смешни в СЪРБОМАНГОВЩИНАТА си !

  Изобщо няма нужда да повтарям очевадния факт,

  че тукашните ПУТИНИСТИ НЕ СА БЪЛГАРИ

  Те са АНТИБЪЛГАРИ

 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabastun":

  Сърбия обира едно голямо ЗерО.

 49. 49 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabastun":

  Сърбия обира едно голямо ЗерО.

 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Весело

  До коментар [#44] от "Голямото прочистване":

  И какво сучат от тебе?!

  klimentm
 51. 51 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  Да, сърбите поне се опитват да "сучат" и от Русия и от Запада.
  —цитат от коментар 44 на Голямото прочистване


  Тъй....тъй....

  Само дето ме е срам да кажа КОЕ точно „сучат” на Русия и на Запада.

  Като ги гледам сърбите са цъфнали и са вързали.

  Сучат,каквото се суче на магирстралите..

  НЯМА ДЪРЖАВА, която да е прокопсала от това, че е близка с Русийката.

  Справка – Молдова, Армения, Беларус, доскорошна Украина на Янукович,

  Сърбия, че и България...

 52. 52 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  До коментар [#33] от "DDR":ти отиди също в Цариброд и Пирот
  —цитат от коментар 37 на гошо


  Гоша, дарахой,
  Цариброд и Пирот можеш да ги сравняваш с Вълчедръм и Лом – най-западналото от Северозападнала България.
  Не на нас басните за проспериращата и цветуща проруска Сърбия.
  Лошото за сърбите е,че пропадането на Сърбия продължава и се задълбочава.

 53. 53 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1643 Весело

  Баснята за подарените МИГ-29 на Сърбия не се ли изтърка вече? Същите трябва веднага да се модернизират, като първата фаза от модернизацията ще струва около 230 милиона евро.....
  Т.е., за всеки самолет трябва да се платят около 40 милиона евро за първична модернизация, и след това още толкова за втория етап на модернизацията...
  Честито на печелившите сърби!!! На нас през 2012 г. РСК"МИГ" ни предлагаше чисто нови МИГ-29 с гаранция за 35 милона евро бройката, а ако им дадем старите си МИГ-29, новите - по 29 милиона евро...:

  http://dnes.dir.bg/news/rusia-sarbia-mig29-tankove-nato--rusia-24817449

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  Снимката е уникална - на мъж с нормален ръст Путин не му стига и до ключицата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#5] от "Cara Mia":

  още от времето на кластво сърбия - ПСВ избухва заради убийството на престолонаследника, вдъхновено от руския посланик!

 56. 56 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Хуманитарен център в Ниш е предизвикателство към България, с извиването на ръце за дипломатически статут лъсват хибридните намерения за тотално разузнаване и диверсия. Бъдещите провали на кагебистите ще се приписват и на Сърбия.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ian Smith":

  "По стечение на обстоятелствата и аз бях скоро в Сърбия и всичко това са пълни глупости. Сърбия е пълна мизерия, много по-зле са от нас, прилича на България по виденово време."

  Мога да го потвърдя - пропаднала държава.

  Преминаването от Хърватска или от Унгария в Сърбия е като връщане с няколко десетилетия назад, в най-гадния соц от 80-те.

  Разбира се, антибългарите много обичат да ни дават за пример Русия, дето заРплатите уж "започвали" от 1,500 евро (но престанаха с тая лъжа, откалко се разбра, че започват ... от 15 пъти по-малко), и сърбите, дето си знаели интереса, та цицали от две места.

  Цицат, ама ... по-горе Хавай е намекнал какво.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Весело

  Крачун и Малчо се здрависват....
  Снимката горе.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Весело

  Готина снимка.
  —цитат от коментар 6 на EU defender


  Горкият фотограф се е чудил къде да снима!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#60] от "Храбър":

  "Горкият фотограф се е чудил къде да снима!"

  Трябвало е на Путчо да му турят една табуретка да стъпи...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Снимката кърти...

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 63. 63 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Наистина всичко каквото се случва в Сърбия се гледа под лупа в Кремъл. Открай време страната е любимото конче на руския "православен експанзионизъм". В интерес на истината и бивша Югославия /Кралска и Титова/ умееше да лавира добре и в западни и в руски води и да ползва облагите от това. Мисля, че и в наши дни ще се опитва да пази равновесие и ще се пазари яко с едните и другите, даже когато се окаже в ЕС.

 64. 64 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Борисов обясни за въпросните мигове. Питал Вучич и той му казал - предложиха ни 6 самолета на изгодна цена и ги купихме. Толкова.

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  От времето на Тито играят двойна игра сърбите.

 66. 66 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  И как е лавирала в руски води по титово време Сърбия? Никак. Сърбия беше част от запада. Първият пост срещу съветския лагер и конкретно срещу най-верния съветски сателит България. Оказали се в Сърбия /Югославия/ хората бяха вън от лагера. Бягали са именно от там. От там е идвала и западната поп-култура, идеологическата диверсия, де.

 67. 67 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#66] от "nik_77.":

  Това беше част от играта, което устройваше и Запада и Изтока. Даже това, че бившата СФРЮ беше един от всепризнатите лидери на Движението на необвързаните страни/ДНС/. Но нека да минем без лекции. Ако проявявате интерес по въпроса, копнете в Нет-а и ще трябва да четет лавина от информация.

 68. 68 Профил на DirtyBastard
  DirtyBastard
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#8] от "karabastun":ами по стечение на обстоятелствата доста ходя там и то не в Белград само -по добре са от нас ,е така нещо за сведение на нашите "европеици" ,там е забранено да се продава замразено месо и от горе на всичкото е и доста по евтино и по качествено от нашето Другото е -селата им въобще не са запустели а напротив пълни са с млади хора , не на последно място ,циганите им много внимават да не си показват циганията
  —цитат от коментар 9 на гошо


  Ти луд ли си бе братле? Явно си ходил в някаква друга Сърбия от мен... Особено пък селата какъв кошмар са, не е истина. Белград е хубав град, съгласен, но моят извод оттам беше колко по-добре са били при комунизма от нас, иначе нови неща почти няма

 69. 69 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  След статия за Сърбия във Форума на Дневник неизбежно се появяват българските сърбомани, които започват да възхваляват Сърбия и да ругаят България. Жалки са , защото това го правят дори тогава , когато няма повод за никакви хвалби към Сърбия, която в днешно време никога не е била толкова зле откакто се е пръкнала като държавица в началото ва деветнадесети век. За първи път в своята история България в геополитическо отношение е в несравнимо по-добри позиции от Сърбия, но това за сърбоманите няма никакво значение. И в битово отношение България е много по-добре от Сърбия. Това се вижда много ясно от всеки , който е посещавал тази страна. Бедността и мизерията са ужасяващи. Инфраструктурата им е от Титово време. Никакви подобрения няма оттогава. Сърбия ще ближе раните си от кървавия разпад на Югославия още дълго време.

 70. 70 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#29] от "Голямото прочистване":

  Какъв сенатор те е заплащвал, ушанко? И какви са тези "безкрайни заеми"? Именно вашта Партия е тази, която фалира държавата няколко пъти, включително през няколко пъти през соца. Май няма да мирясате докато не станем 16-та реСпублика с етническо македонско малцинство. Баси безродниците.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 71. 71 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#16] от "Голямото прочистване":

  Ушанко, провери колко цивилни жертви има от бомбардировките в Косово, и колко има от бомбардировките в Алепо.

  И не в този форум как лошите мириканци били виновни за всичко лошо, което става по света. Добре, че бяха те да разкарат ИДИЛ. Европа нямаше да смее, а любимата ти рАсия сами би се радвала. За това и не посмяха и да доближат Рака, а уж били в Сирия да се бпрят с тероризма.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 72. 72 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#10] от "Голямото прочистване":

  Стига вече с тая безумна екзалтация, другари! Лъжата повторена 1000 пъти пак си е лъжа, дума без съдържание. А дума дупка не пробива. Пестете си нервите.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 73. 73 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Весело

  До коментар [#70] от "deutschwagen":

  О, и ти се пести нервите. С ватниците излизане на глава няма. Само чакай Вова да даде тон на братска песен с Тръмп и същия този "Голямото прочистване" (дано няма гастеро-ентерологичен подтекст никът му) ще обърне плочата.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 74. 74 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  секи 4ки км

  Снимката е обезглавила сръбски президент.
  Несправедлива е и към руския.

  пп
  Вятър ечи, степи стенат... Гол юнак на коня:
  Това беше реалистична снимка.

  Каубой, тоест.
  Според безполезни идиоти: кравар.

  До коментар [#54] от "Norman Granz":

  Снимката е уникална - на мъж с нормален ръст Путин не му стига и до ключицата.

 75. 75 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  Хуманизъмът e безбрежени: време, место и надежда,

  Но "Гуманитарный центр наш"?
  Плийз... задръж... яваш-яваш

  "Хуманитарен център в Ниш
  се превърна в тест за влиянието на Русия в Сърбия"

 76. 76 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Снимката кърти мивки и мазилки . Достойна е за анализ и препоръки в геополитиката .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 77. 77 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#37] от "гошо":

  Ето отивам и кво?

  Pirot

  https://goo.gl/maps/rwe7SQUYChv

 78. 78 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Как по-точно сръбската игра по титово време е устройвала изтока? Западът - да, но изтока? Тито попиля съветската агентура. Не само агентурата, но всички, които малко от малко са държали на съветското приятелство. Планът за убийството му е бил задействан. Смъртта на Сталин го спира. Става дума за Йосиф Григулевич, опитен агент на НКВД, посланик на Коста Рика във Ватикана, и в Белград /!?/, за който били изготвени 4 варианта как да умъртви Тито. Тито пише на все още живия Сталин - "Спри да ми пращаш убийци, ако ли не, аз ще изпратя един до Москва и няма да има нужда да изпращам втори". Тъй че внукът на личния готвач на въпросния Сталин, стигащ до рамото на Вучич, както се вижда от снимката, може да се позамисли дали и доколко сегашното поколение сръбски политици са откърмени в любов към същия Сталин и респект към внука на личния му готвач. Без съмнение параноикът Сталин е изпитвал безпределно доверие към дядото, по-голямо отколкото към шефа на охраната му Власик, например. Сегашните сръбски политици нямат сталинската закваска, каквато имат българските. Не са израснали в съветска източна Европа. И не са оплетени със зависимости - материални и всякакви.

 79. 79 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#37] от "гошо":

  Ето малко по надолу по улицата Супермаркет в Пирот. Чудно!

  Таковска

  https://goo.gl/maps/uKwJ9aFeAoF2

 80. 80 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#76] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":

  Снимката като изключим разликата в ръста се вижда един дребен махленски гангстер да продава фасони и един Европейски политик който позира за снимка.

 81. 81 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Как по-точно сръбската игра по титово време е устройвала изтока? Западът - да, но изтока? Тито попиля съветската агентура. Не само агентурата, но всички, които малко от малко са държали на съветското приятелство. Планът за убийството му е бил задействан. Смъртта на Сталин го спира. Става дума за Йосиф Григулевич, опитен агент на НКВД, посланик на Коста Рика във Ватикана, и в Белград /!?/, за който били изготвени 4 варианта как да умъртви Тито. Тито пише на все още живия Сталин - "Спри да ми пращаш убийци, ако ли не, аз ще изпратя един до Москва и няма да има нужда да изпращам втори". Тъй че внукът на личния готвач на въпросния Сталин, стигащ до рамото на Вучич, както се вижда от снимката, може да се позамисли дали и доколко сегашното поколение сръбски политици са откърмени в любов към същия Сталин и респект към внука на личния му готвач. Без съмнение параноикът Сталин е изпитвал безпределно доверие към дядото, по-голямо отколкото към шефа на охраната му Власик, например. Сегашните сръбски политици нямат сталинската закваска, каквато имат българските. Не са израснали в съветска източна Европа. И не са оплетени със зависимости - материални и всякакви.
  —цитат от коментар 78 на nik_77.


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Поздрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 82. 82 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#76] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":Снимката като изключим разликата в ръста се вижда един дребен махленски гангстер да продава фасони и един Европейски политик който позира за снимка.
  —цитат от коментар 80 на dup50528334


  +++++++ .... и за висотата на европейското мислене и дребното северно азиатско мъждукане ..... на руската кочина .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 83. 83 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#58] от "Norman Granz":

  Ето Месарница в Пирот. Юбре! Взех, че се разходих.

  Таковска

  https://goo.gl/maps/a6ysBsfjKWp

 84. 84 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Весело

  Представяте ли си наш Радев на тая снимка? Щеше на колене да се сниши пред Високият гост.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 85. 85 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#79] от "dup50528334":

  трябва да отидеш и видиш кои са клиентите особено събота

  гошо
 86. 86 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  Първата световна войха започва заради сърбите, като почва Втората подписват договор с Хитлер , после се отказват от подписа си и пак едни бъркотии.Накрая все опират до Русия да ги спасява и досега покрай мечката и те винаги се пъчат с победителите . Само че досега мечката винаги имаше за съюзник орела.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#78] от "nik_77.":
  Конфликтът между Сталин и Тито /1948-1952/ е по-скоро личен отколкото междудържавен и не се следва да се пренася върху гобалното виждане на съветската външна политика за региона. Визитата на югославския лидер в Москва през 1956 и 1972 и "сърдечните срещи" с Хрушчов и Брежнев говорят за друг вид сътрудничество. Много по-близко отколкото някои предполагат. Иначе политиката СФРЮ си беше "самостоятелна" по много въпроси, особено международни.

 89. 89 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Доста неадекватно - конфликтът на Сталин с Тито е личен и не се отнася до съветската политика в региона. Всички конфликти на Сталин се отнасят до съветската политика. Донякъде и на Тито. Но зад Тито, все пак, бил западът. Зад Сталин - само СССР. Второ, след смъртта на Сталин Югославия изгладила нещата с въпросния СССР. Няма такова нещо. Тито не се разнежва от офертите на Хрушчов и Югославия играе важна роля в унгарските събития. Точно в югославското посолство намира убежище преследвания Имре Наги, изкаран от там с измама от руснаците и разстрелян по-късно. Същата роля Югославия има при събитията от август 1968 г., когато подава ръка на чехите и словаците, бягащи от съветската инвазия. Тогава Тито се обърна към народа /към най-верния съветски сателит България, по-точно/ "Искам да предупредя България да не се втурне и на нас да помага". Това щеше да означава война, вече със запада. Защото западът остави руснаците да се оправят в "зоната на интереси" /Според Чърчил и Сталин/, но Югославия не попадаше в такава зона. Нещата се промениха след падането на желязната завеса. Стаяваното при Тито етническо недолюбване избуя и Югославия се разпадна. Руснаците се опитаха да се наместят, но не се получи. Разбира се не подкрепиха босненските ислямисти, а после отцепването на Косово, за разлика от клинтъновата администрация, за което спечели сръбските симпатии. Но до там.

 90. 90 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  То и нацистите са се радвали на евреите в концлагерите и на избитите руснаци и источноевропейци, ама сега си плащат.
  —цитат от коментар 16 на Голямото прочистване


  Разбирам, че за хора, закърмени с комунистически клишета и мантри като упорито насажданата заблуда, че комунизма е антипод на фашизма/нацизма, е трудно да осъзнаят, че те всъщност са двете страни на една и съща тоталитарна монета. Действителността, обаче, е точно такава. Между немския национал-социализъм на Хитлер и съвременното преображение на болшевизма - руския национал-социализъм на Дугин/Путин, съществува дълбока, същностна връзка. Едно от проявленията на която е имперският експанзионизъм, например. Но далеч не единственото. Друго такова проявление е претенцията за божествена, месианска предопределеност на съответните народи. Очевидно е, че гьобелсоводугинската пропаганда работи най-успешно в мозъците на нашенските русороби.

  Пазете се от доносника vesolr
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#73] от "olexander":


  "Голямото прочистване" (дано няма гастеро-ентерологичен подтекст никът му)
  —цитат от коментар 73 на olexander  😄😄😄😄

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Сталинистки и хитлеристки нацисти се съешили в Москва през август 1939, По сталинистка инициатива, копнеж и стремеж.

  Месец по-късно СССР и Хитлерланд най-сетне имали обща граница.
  През Полша.

  На съвместен Парад Пабеды сталинистите играли/пели "Дойчланд юбер алес", а хитлеристите "Интернационала".

  До коментар [#90] от "GreenEyes":
  То и нацистите са се радвали на евреите в концлагерите и на избитите руснаци и источноевропейци, ама сега си плащат.
  —цитат от коментар 16 на Голямото прочистване

  Разбирам, че за хора, закърмени с комунистически клишета и мантри като упорито насажданата заблуда, че комунизма е антипод на фашизма/нацизма, е трудно да осъзнаят, че те всъщност са двете страни на една и съща тоталитарна монета. Действителността, обаче, е точно такава. Между немския национал-социализъм на Хитлер и съвременното преображение на болшевизма - руския национал-социализъм на Дугин/Путин, съществува дълбока, същностна връзка.

 94. 94 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Персоналът и войниците на НАТО имат дипломатически имунитет в Сърбия? Моля? Това майтап ли е или гавра?

  Мърфи е оптимист!
 95. 95 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  До коментар [#94] от "султана глаушева":

  Не не е! Това са войниците от НАТО които служат в KFOR в Косово

  "По повод критиките в Сърбия срещу споразумението с НАТО премиерът Александър Вучич определи противниците като "Лицемери, които не са успели да защитят дори една джамия". Според него "Сърбия остава неутрална държава във военно отношение, но НАТО е необходим като съюзник на страната за защита на сръбския народ в Косово".

  klimentm
 96. 96 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Весело

  До коментар [#86] от "dorn":


  ... Само че досега мечката винаги имаше за съюзник орела.
  —цитат от коментар 86 на dorn


  Ей това нещо го повтарям от години в моята политиканска компания... Казвам ти, дори най-дървените тикви /не визирам МП - ББ/ лека-полека почват да го вдяват... Но време им трябва на непросветените.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK