Преди 35 години почина Брежнев и започна "шествието на катафалките" в СССР

Преди 35 години почина Брежнев и започна "шествието на катафалките" в СССР

© Associated PressНа днешния ден преди 35 години умира Леонид Брежнев, лидерът на компартията и на СССР, който управлява над 17 години в период, оценяван днес от едни като застой , а от други - като златни времена. В следващите три години умират още двама негови наследници - Юрий Андропов и Константин Черненко, както и шестима членове на най-тесния кръг управляващи - Политбюро на КПСС, поради което се появява изразът "шествието на катафалките".


Краят на този период идва с Михаил Горбачов - много по-млад от цялото поколение комунисти на над 70 и 80 години, окупирали върховете на партийната и държавна йерархия. Горбачов обаче влиза в историята и като последният лидер на СССР, при него държавата се разпада.


Все още милиони хора от Русия и бившите съветски републики и сателити помнят как се живееше при Брежнев, но и много по-млади получават представа за онези времена от спомени на близки, но и от документални филми, медиите и пропагандата. В Русия властта обича да акцентира върху бедите, които бил донесъл опитът за реформиране на системата при Горбачов, но не говори много за пропуснатият момент за модернизация при Брежнев и как закостенелият при него икономически модел е поддържал и разширявал дефицита на елементарни стоки често в името на това СССР да бъде свръхсила.
Това е и една от причините в анкета на "Левада център" през пролетта на 2017г. на въпроса "Ако можехте да започнете живота си отново, кой исторически период бихте избрали?" една трета 33% отговарят "Сега, при президента Владимир Путин", следвани от 28% отговор "В годините на Брежнев".


Преди 35 години почина Брежнев и започна "шествието на катафалките" в СССР

© Associated Press


И днес за Брежнев може да се прочетат във водещи руски издания мнения, че по негово време "страната излезе на първите позиции в развиването на космоса, ядрената енергетика, медицината, социалното осигуряване и образованието". Както и че "той бе популярен в обществото, фронтовак и при него нямаше бедност".


По негово време в Хелзинки 33 държави от Европа и Северна Америка създадоха организацията, която днес се нарича ОССЕ и подписаха декларация, потвърдила окончателно границите и установените политически режими от двете страни на Желязната завеса, създала механизми за повече доверие между военните, включително чрез предварително уведомяване за придвижване на значителни войски и мониторинг на учения, както и поставила задължението да се спазват човешките права и достъпа до информация и свобода на придвижване в основата на отношенията между двата лагера.


Преди 35 години почина Брежнев и започна "шествието на катафалките" в СССР

© Associated Press


Но това бяха близо 17 години, в които извън столицата и няколко големи града имаше купони за масло, месо и портокали, а банани и дефицитни стоки се пускаха само по Нова година. Както и за това, че външната му политика започна със смазването на Пражката пролет през 1968г., продължи с подпомагането и въоръжаването на просъветски движения в куп държави в Третия свят и завърши с нахлуването в Афганистан в края на 1979г. с последвалата изолация на СССР и бойкот от близо 50 държави на олимпийските игри в Москва през 1980г. Своеобразен епилог се оказаха събитията в Полша и раждането на профсъюза "Солидарност".


Това бе цената за постигането на реален ядрен паритет със САЩ, издържането на огромните конвенционални сухопътни сили и усилието да се създаде боен флот с глобални възможности. Разчитащата в огромна степен на приходи от износа на петрол, газ и ресурси икономика не издържа на надпреварата във въоръжаването. СССР не намери навреме своя Дън Сяопин, а в близо двете десетилетия на Брежнев партийната номенклатура се превърна в особено консервативна каста, за която "реформи" бе опасна и изпразвана от съдържание дума.


Преди 35 години почина Брежнев и започна "шествието на катафалките" в СССР

© Associated Press


С името му се появиха безброй политически вицове като този, че за да създадат илюзията, че съветският влак се движи, измислили да клатят заседналият в нищото вагон с Брежнев.


Днес все по-често сравняват брежневските времена с последните години от управлението на Владимир Путин, който скоро ще надмине починалият на 75 години Брежнев по продължителност на върха. Журналистът Александър Сотник говори за Андропутински времена и казва, че "ако нашият "Титаник" потъва, то се решава не да го спасим, а да превърнем всичко наоколо в блато, в което той ще потъва по-бавно, с десетилетия, и особено гласовитите умници ще се изхвърлят зад борда или ще бъдат пратени на каторжна работа".


Ключови думи към статията:

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  Имало е и прогресивни хора в ръководството, но в огромно малцинство. И "ястребите" слагаха само най, от най, само за да отложат неизбежната капитулация...
  НАй-трагичния/комичния пример е Черненко, прекарал почти всички месеци от "управлението си", в болницата...
  Мега идиоти, да оставят, все пак втората най-силна държава, практически без пряко управление от ръководителя им...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  Всеки, който се е родил УМИРА . добре е и сегашните да го осмислят - колко са незначителни и жалки в алчността и корумпираността си .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3338 Весело

  Ха-ха-ха-ха, "Шествието на катафалките!", съвсем точно,

  +++++++++++++++++++++ за попадението!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 4. 4 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1964 Весело

  Попитали Радио Ереван:
  - Колко рубли струваше погребението на Брежнев?
  След 5 пет минути отговорът бил:
  - 1 000 000 рубли.
  - А на Андропов?
  След 3 три минути отговорило:
  - 500 000 рубли.
  - А на Черненко:
  Радиото отговорило веднага:
  - Нищо нула рубли.
  - Как нищо не струва като имаше всички почести?
  - Той умре в гаранционният срок. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Весело

  До коментар [#4] от "Танас":

  помниш ли как милиционерите и пожарникарите плачеха по улиците за Брежнев?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Шествието на катафалките, помня го много добре.На стените висяха портретите на сенилните старци от ЦК на КПСС и трябваше да ги сменяме твърде често поради кончината на един или друг. В най-голяма скръб ни хвърли кончината на Брежнев, направо съсипа другарите от партийното и държавно ръководство, които можеха да кандидтстват за "Оскар" в ролята на опечалени роднини на починалия. Такова лицемерие, такъв фалш, нямам думи.

 7. 7 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6801 Неутрално

  Действително беше застой

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Весело

  До коментар [#6] от "proza":

  и къде бяха тези стени - в РПУ-то ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  В Русия времето за което управляваше Брежнев му казваха застой. Живеех там по него време. Действително беше застой. Разбира се бях малък, но при черненко вече разбирах за какво иде реч. В технологиите има остаряване. Дори да изключим затворената икономическа система в СИВ имаше и друг, още по-страшен проблем, липсата на подновяване на старите оборудвания. Разбира се и още един проблем, липса на желания за изобретения

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Гневно

  Черненко умираше откакто стана №1 - тринадесет месеца. Накрая пукна от цироза и емфизем.
  Накратко, от Ленин нататък, всички съветски ръководители бяха лъжци от най-висша класа, лъжци които замазваха грешките и затваряха очи за реалността. В това, производството на лъжци, Съветския съюз беше безспорен лидер! Лъжеше се за всичко, вкл. и в годишните преизпълнения на 100, 200, 500, 1000, 2000 % , лъжеха как през еди коя си, май беше 1965 год. вече ще са застигнали САЩ по производство и стандарт, а през 80-те те бяха в десетки пъти по изостанали. Но, срива на цената на петрола, невъзможността да се помага на източните колонии, поддържането на военни сили зад граница, както и запазване на нивото на въоръжение, спаси всички ни от тези олимпийски шампиони по лъжи, малтретиране, затриване на мечти на нормалните хора, и убийства!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  Честно да си призная- такива целувки не съм виждал и при лесбийките

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Весело

  До коментар [#9] от "stanislavdi":

  помниш ли как плачеха милиционерите по улиците?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6862 Неутрално

  Ужасно време на застой. Добре, че не съм бил много-мнго в час по тяхното време, макар, че помня едно или комбинация от трите погребения като едно ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  Иначе много се обичаха- Пращахме им ракия, коняк, ликьори, вина, бутилирани зеленчуци и плодове, консерви, меса и млечни продукти, които са задоволявали само "москвата"? А другите реСпублики какво са ручали? Явно и други продажници като бае тодар са шетали около държавния бюджет

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 15. 15 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  До коментар [#9] от "stanislavdi":помниш ли как плачеха милиционерите по улиците?
  —цитат от коментар 12 на КМЕТ В СЯНКА


  Помня ги. Е, за мен беше учудващо, знаейки, че всеки ден умират къде къде по-млади хора защо трябваше това да е трагедия от такъв мащаб. Едва при смъртта на черненко осъзнах какво лицемерие е цялата работа

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Весело

  До коментар [#15] от "stanislavdi":

  разкажи го на сегашните управници защото и те плачеха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Иначе много се обичаха- Пращахме им ракия, коняк, ликьори, вина, бутилирани зеленчуци и плодове, консерви, меса и млечни продукти, които са задоволявали само "москвата"? А другите реСпублики какво са ручали? Явно и други продажници като бае тодар са шетали около държавния бюджет
  —цитат от коментар 14 на venci4


  Абе, пращахме им верно, но тук тия неща също изчезнаха от магазините и не само в малките градове, а навсякъде. По щандовете имаше русенско варено в изобилие. Мисля, че ни отебаха с процеса за смяна на имената на турците.
  А иначе, Брежнев беше типичен представител на съветската комунистическа номенклатура.
  Говореше бавно - товарищи, я стар, я очень стар, я суперстар.
  За комуноидните "дебили" в БГ си беше загуба. Вече им се поразклашташе стола, но в БГ нямаше кой да ги бутне, а се подиглавахме на поляците, които водеха истинска война с комунистическата диктатура.
  То и за това сме на тоя хал, с министър председател от правешки тип...

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  "Горбачов обаче влиза в историята и като последният лидер на СССР, при него държавата се разпада..."


  Така, както е поднесено, все едно е някакъв престъпник, посредствен политик.
  За Горбачов трябва да се знае, че първо, спира субсидиите за всички от Източния блок, като заявява: "Вие никога не сте плащали за жизнения си стандарт. Ние го финансираме като ви продаваме петрол и други суровини под пазарните цени, а купуваме некачествените ви стоки, които никой не иска!". Отделно, отказва многократно поискана съветска военна намеса, както от В. Ярузелски, така и от Хонекер. Също така, обещава ненамеса на унгарския премиер Миклош Немет.
  Против на всичко това са нашия Тото, Чаушеску и чехослов. Миклош Немет...


  отказва, както на Ярузелски

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 19. 19 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  Добре,че беше Роналд Рейгън и неговото обкръжение да катурнат по-бързо "Империята на Злото"!

 20. 20 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":

  Няма по анти-човешки строй от комунизма

 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 912 Неутрално

  "Горбачов обаче влиза в историята и като последният лидер на СССР, при него държавата се разпада..."Така, както е поднесено, все едно е някакъв престъпник, посредствен политик.За Горбачов трябва да се знае, че първо, спира субсидиите за всички от Източния блок, като заявява: "Вие никога не сте плащали за жизнения си стандарт. Ние го финансираме като ви продаваме петрол и други суровини под пазарните цени, а купуваме некачествените ви стоки, които никой не иска!". Отделно, отказва многократно поискана съветска военна намеса, както от В. Ярузелски, така и от Хонекер. Също така, обещава ненамеса на унгарския премиер Миклош Немет. Против на всичко това са нашия Тото, Чаушеску и чехослов. Миклош Немет...отказва, както на Ярузелски
  —цитат от коментар 18 на hamiltonf1


  Сега, тук има разминаване..
  Ярузелски идва с въвеждането на военно положение в Полша, години преди да дойде Горбачов -1981г
  Да, фуражка е, но прави нещо много смислено 81 година въвежда военно положение, с което спасява Полша от влизане на съветските войски.
  Цялата българска армия беше мобилизирана и готова да се включи в нахлуването. Но този път полякът надделя над комуниста, спомняйки си каква съветска супа са духали

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#19] от "bat_plamen":

  Рейгън няма нищо общо, доказано в обективната история. След масовите протести на "Солидарност" през 1981 год., вече огромна опозиционна сила, руснаците не се намесват, защото са очаквали силен отговор от САЩ. Накрая Ярузелски изкарва танковете по улицата и военно положение. Отговор от САЩ - потърси го. Всичко това отлага с няколко години неизбежния разпад.
  Огромна роля има папа Йоан Павел, който не е спирал да се бори за независимостта на Полша. При неговото посещение в родната страна стотици хиляди са излезли да го приветстват, за ужас на полските и съветски другари.
  Освен това, бавно, малко по малко ФРГ започва да раздава милиардни заеми на източните страни. В продължение на години, те са изплащали лихви по дългосрочни заеми, със нови краткосрочни такива. Кредитна спирала. Капакът е, отказът на Горби да продължи субсидирането им.

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  До коментар [#6] от "proza":

  Аз бях гимназист и помня, че в деня когато умря Брежнев бяхме толкова "опечалени", че ни освободиха от училище! След това нямаше нищо такова, защото катафалките зачестиха. Андропов бе КГБ-еец, но не се задържа дълго за разлика от настоящия КГБ-ец!

 24. 24 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 779 Весело

  За този период има още едно съкращение - ППП от Петилетка на Пищни Погребения.

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#21] от "SSS":

  Да, за Горб. си прав, по инерция. Но, че Войчех Яр. е спаси страната си от руска инвазия е най-тъпото нещо, което съм чувал?!
  Документирано е, как Ярузелски иска изрично пряка съветска намеса: "Можем ли да разчитаме на военна помощ от Москва"?
  Отговор: "В никакъв случай няма да бъдат изпратени войски"!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  До коментар [#19] от "bat_plamen":

  Рейгън - да! Но да не забравяме и Маргарет Тачър! Тя също има огромна заслуга за краха на Империята на злото!

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf1":

  Рейгън няма нищо общо??? Колега, четете! Рейгън има основната заслуга за краха на СССР!

 28. 28 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#25] от "hamiltonf1":

  Прав си, Ярузелски е последната е последният поляк-съветска подлога!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Не се излагай, а дай факти. Стига с тези фейк нюз. Има документи, "благодарение" на Рейгън, се отлага с 8 години падането на съветския блок! Да не говорим за "успехите" му в икономиката, огромния дефицит с втората икономика тогава - японската, вкл. и в автомобилостроенето, нещо нечувано доттогава в историята на САЩ?! Т

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 31. 31 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#21] от "SSS":Да, за Горб. си прав, по инерция. Но, че Войчех Яр. е спаси страната си от руска инвазия е най-тъпото нещо, което съм чувал?!Документирано е, как Ярузелски иска изрично пряка съветска намеса: "Можем ли да разчитаме на военна помощ от Москва"? Отговор: "В никакъв случай няма да бъдат изпратени войски"!
  —цитат от коментар 25 на hamiltonf1


  Ами може да ти звучи тъпо , но е факт. 80 та и особено 81 година, нещата в Полша бяха извън контрола на Едварг Герек. Мога да ти кажа със сигурност, защото бях войник тогава и ни събраха цялото поделение, за да ни кажат, че чакаме заповед да се товарим по влаковете за Полша. Декември 81 Ярузелски въведе военно положение, факт с много арести, побои и типично по комунистически, но колкото и абсурдно да е, спаси страната си от инвазия на армиите от Варшавския договор и най-вече от неминуемото смазване на Солидарност от съветските танкове.
  Солидарност обаче продължи да се бори и спечели първите свободни избори в Полша.

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  До коментар [#29] от "uporit":

  Това в пазарджик в милиционерското ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Вчера се навършиха 28 години от падането на Берлинската стена.
  Тази дата ми се струва далеч по-важна от годишнината от смъртта на Брежнев.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Весело

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Ето и още един факт, сега за Рейгъномиката:
  След данъчната реформа през 1981 г. и предприетото намаляване на данъците Америка се сблъска челно с екстремното нарастване на бюджетния дефицит. Появяващите се една след друга „дупки” в бюджета Рейгън запушваше с емитиране на държавен дълг. За периода на неговото управление, дългът на САЩ нарасна с 930 млрд. долара и достигна 2,7 трилиона!? 2,7 трилиона на онези години?! В сравнение със сегашните 20, ясно е кой е "направил" основата...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  До коментар [#30] от "hamiltonf1":

  ОК. Всеки има право на собствено мнение. Президентът Рейгън бе първият употребил много точният израз "Империя на злото"! Същият Рейгън убеди СА да започне свръхпредлагане на петрол (тогава още нямаше шисти и САЩ не можеха да го направят сами) за да падне цената на петрола. Също той започна т нар. Звездни войни и надпреварата за въоръжаване, за да изтощи и без това прогнилата съветска икономика! Моето мнение е, че второразрядният уестърн актьор бе първоразряден американски президент!

 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#31] от "SSS":

  А Рейгън прекрати ли финансовата помощ за Полша?!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#35] от "vassilun":

  Нямам мнение, а коментирам фактите. Отделно, това свръхвъоръжаване. Колко повече СС да се въоръжават, като имаха достатъчно ядрени запаси, за да направят Западна Европа и Сащ пустиня, както и обратно, САЩ да направят Източна Европа и СС същото ?!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 38. 38 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Осъзнайте се бе хора! Не искам да омаловажавам Рейгън като един достоен американски президент, но руснаците тогава способносттаа им е толкова голяма, че могат да изметат до основи целия Варшавски пакт и не банани за коледа, ами можеше и кора от дървета да ядем 10г. Не случайно дават нобелова награда за мир на Горбачов, че ако тогава беше на власт някой ненормалник от предишните, никави дефицити и никакви протести не могат да бутнат СССР. Те даже самите вълнения по онова време не са ВЪТРЕ в СССР, а извън него - варшавските държави, те и за това руснаците плюят Горбачов, защото вълненията са извън СССР, а не вътре. По същото време 1989г китайците избиват няколко хиляди протестиращи и никой нищо не може да им каже, че на СССР по онова време ли някой може да му каже, ако избие 5000 калпака??? Заслуги има само Горбачов, като един човек с главко Ч, а не тиранин готов да избива наред.

 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#35] от "vassilun":

  Всичко можеше да приключи някъде около 50-те, когато СС имаха един единствен ядрен заряд, и то не се знаеше къде ще попадне, а САЩ имаха над 360 броя. Щеше да се изтрие от земята Москва, и историята щеше да е друга...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  До коментар [#4] от "Танас":помниш ли как милиционерите и пожарникарите плачеха по улиците за Брежнев?
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  не плачеха те , плачеха комсомолски/партийни секретари които ни редяха графика пред портретите им . и после същите станаха демократи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3416 Неутрално

  До коментар [#6] от "proza":

  Тогава бях ученик в основното училище, учителката съобщи веста (а може би по радиоточката) и ни накараха да станеме прави. Един съученик се разрева, ние му се смеехме а той викаше, че сега щяла да избухне атомна война. В междучасието яде чимбери. На последните избори се кандидатира като независим кмет на София.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#38] от "deutschland":

  Самата истина, както по-горе съм посочил, но кой да чете фактите?!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 43. 43 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Гътването на червента мумия Леонид Илич бе самото начало на изсипването в гроба на нерушимото СеСеСеРе... На 23:40 м. Правешкият цървул най-верен московски васал ПЪРВИ от всички бърза да целуне сапогите на новия гассударь всемогъщия тав. Андропов... да повърне чак човек от ПОГНУСА! 35 г. по-късно малко неща са се променили - гавазинът на този същия ни управлява със същите, мурафети...
  А по времето на същите тези събития отвъд океана в Белия дом и ЦРУ подготвяха некролога на Империята на Злото...Събитията напоследък ни карат да си мислим, че пак там са се заели да пишат нов некролог... тик-так-тики-така...

 44. 44 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  В Русия времето за което управляваше Брежнев му казваха застой. Живеех там по него време. Действително беше застой. Разбира се бях малък, но при черненко вече разбирах за какво иде реч. В технологиите има остаряване. Дори да изключим затворената икономическа система в СИВ имаше и друг, още по-страшен проблем, липсата на подновяване на старите оборудвания. Разбира се и още един проблем, липса на желания за изобретения
  —цитат от коментар 9 на stanislavdi


  по времето на Брежнев да си живял в Русия ... ми ти направо си бил сепаратист . Брежнев по твое време не е живял в ... Русия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ген. Колев":

  Тато като целуваше многократно Брежнев в устата, ме вкарваше бг имунитет. Брежнев поживя дълго....
  След това, ги целуваше само по бузите и падаха един след друг, като боулинг кегли...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 46. 46 Профил на Сталкер
  Сталкер
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#29] от "uporit":

  Тъй ли, в нашето училище що нямаше такива портрети? Я си признай - и ти си някакво номенклатурно синче като повечето върли антикомунисти и русофоби тук, в какво уюилище си учил!

 47. 47 Профил на Сталкер
  Сталкер
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#35] от "vassilun":Всичко можеше да приключи някъде около 50-те, когато СС имаха един единствен ядрен заряд, и то не се знаеше къде ще попадне, а САЩ имаха над 360 броя. Щеше да се изтрие от земята Москва, и историята щеше да е друга...
  —цитат от коментар 39 на hamiltonf1


  Даже и не се усещате, като ги пишете тия работи...

 48. 48 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#25] от "hamiltonf1":

  Я дай линк? Пишеш с абсолютна увереност пълни глупости.

 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8342 Неутрално

  До коментар [#38] от "deutschland":
  Те затова ли руснаците го наричат предател.

 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#47] от "Сталкер":

  В смисъл, за кое: че Съветския съюз е имал такава нищожна ядрена мощ?!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#48] от "gedk":

  Глупости пишеш ти, неграмотния. Трябва да се чете. На български (незная какви езици са ти на разположение) ще ти напиша няколко източника, с достъп до съветските архиви. Ти ги намери и проучваЙ:
  Ричард Оувъри, Мери Фулбрук, Матиас Райс, Клейборн Карсън, Клер Маккалъм, Чарлът Куелч...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 52. 52 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#51] от "hamiltonf1":

  Ти си гениален пич. Щото в Полша общественото мнение от 89та година(айде 90та след оставката на генерала) и до сега е разделено за ролята на Jaruzelski през 81-82 година. Обади се на шефа на ИПН с тази информация. Той нещо днеска дуднеше че трябвало да махнат останките на Bierut, Marchlewski с Jaruzelski от алеята на заслужените на Powązki, ще се зарадва че има повод. И за твое сведение руснаците нямаше нужда да пращат войски. Те имаха в Полша така наречената Северна група която през различни периоди наброява от 45 до 300 хиляди души(плюс семействата им). През 81-82 са 60-62 хиляди.

 53. 53 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#33] от "Lady Zeppelin":
  +++Абсолютно вярно! По-важна е,...но,за да се стигне до падането на стената,трябваше да се преселят в по-добрия свят,този и последвалите го динозаври,и да дойде Горбачов,и последвалите действия,които бе принуден да направи-не,че много му се искаше,но нямаше накъде.:)))Всъщност ,той искаше "социализъм с човешко лице"(?!?),което е нещо подобно на това:„Демократичен комунизъм е същото логическо чудовище както пържени снежни топки”. Франц Йозеф Щраус:))) Такива работи...


 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  До коментар [#40] от "дерибеев":

  и те плачеха. А може и ти да си плакал ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4345 Весело

  Владимир Владимирович вече изпревари по продължителност на царуване другаря Льоня Брежнев.В Русия има цяло поколение израснало под бащинското крило на Новия Несменяем Лидер!

  klimentm
 56. 56 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4345 Весело

  В предприятието в което работех организираха тутакси открито партиино събрание и довлякоха от някъде телевизор за да могат аборигените да гледат погребението на Повелителя!
  Истерията която днес разпалва Русия по отношение на САЩ и Запада много напомня и дори надхвърля в много отношения онази от миналите години. Предполагам че свършека ще бъде същия както и тогава!

  klimentm
 57. 57 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма такова нещо! Никой не е плакал по улиците. Глупости на таркалета. Накараха хората организирано да ходят в руското посолство и да се "кланят" там на портрета на Брежнев, което си беше тъпотия от всякъде, но да плачат милиционери и пожарникари, ( те обикновено не се разхождат по улиците, но карай.....) е плод на нечие въображение.

 58. 58 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  До коментар [#4] от "Танас":помниш ли как милиционерите и пожарникарите плачеха по улиците за Брежнев?
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  Пожарникари не съм видел да плачат. Бяха събрани в киносалона на пожарната в София, ул. Екзарх Йосиф I 46.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 59. 59 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1777 Любопитно

  Ето вижте я "епохата на застоя".

  https://www.youtube.com/watch?v=cyi-zPn6ddU

  Както се казва, дай боже всекиму.

  По-добре умри от коронависруса отколкото от страха от короновируса
 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#52] от "gedk":

  Трудно е, много трудно с радиостанция да коментирам...
  Но, за последно. Първо да не забравиш да ми обясниш какво е било военното присъствие на СССР в Полша. Второ, продължава съветската война в Афганистан. Трето, на 14-та гоишна среща на министрите на отбраната от Варшавския договор на 1-ви декември, заместникът на Ярузелски, Сивики, предлага да се излезе с блъфиращо изявление, обещаващо подкрепа на Варш. договор за правителството на Ярузелски, като по този начин опозицията да бъде натикана в ъгъла, треперейки от страх. По този начин ще се покаже и на западните разузнавания, че не са прави в изводите си, че Яруз. не е подкрепян от ВД, но такава декларация не се приема.
  На 10 декември Политбюро съветското ръководство е буквално възмутено от продължаващите репресии на Ярузелски, плашейки със съветска военна инвазия...
  Тогава Андропов, като един от най-влиятелните членове на Политбюро произнася:
  "Не можем да рискуваме такава стъпка. Не възнамеряваме да въведем войски в Полша. Това е правилното положение и трябва да се придържаме към него до края. Не знам как ще се окажат нещата в Полша, но дори ако Полша попада под контрола на Солидарност, това ще бъде така. И ако капиталистическите държави се нахвърлят върху Съветския съюз и знаете, че вече са постигнали споразумение за различни икономически и политически санкции, това ще бъде много тежко за нас. Трябва да се занимаваме преди всичко със собствената си страна и с укрепването на Съветския съюз. Това е нашата основна линия ... Що се отнася до линиите на общуване между Съветския съюз и ГДР, които минават през Полша, ние, разбира се, трябва да направим нещо, за да гарантираме, че те ще бъдат защитени!"

  От "извора":
  http://digitalarchive.wilsoncenter.org/document/110482.pdf?v=56ee64ef67d6e7fa62b114f4c0e85a1f

  Нещо още да не ти е ясно?!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#31] от "SSS":

  Коментар 60, от какво "спасил" Полша Ярузелски...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 62. 62 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#53] от "objektivist96":

  Така беше. Поредица от събития доведе до падането на Берлинската стена.
  Но ми направи неприятно впечатление, че в "Дневник" нямаше и дума за може би най-значителното светомно събитие от втората половина на 20-ти век.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 63. 63 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Хубави времена настанаха. Мине ни мине 10-то число и хоп поредняит генсек гибиряса. брежнев-10.11.1982., андропов-10.02.1984 и черненко-10.03.1985. Ако някой дотогава е вземал комунизЪма насериозно, изпариха им се всякакви илюзии. Научихме и хватката за наследника. Който е шеф на погребалната комисия него го ръкополагат за цар. Па колко анекдота само покрай мен се сътвориха, има огромна разлика с вица, не е истина.
  А и другаретата осъзнаха, че всички са смъртни и пропуснаха покрай ушите си нелицепритни отзиви за поредният опънал петалата вожд и самата система.
  "Такова беше времето", туй по добри христов джуров-лазар.

 64. 64 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1136 Любопитно

  До коментар [#62] от "Lady Zeppelin":
  Ами,......освен да сме пропуснали някоя публикация по темата ?!:))))

 65. 65 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#64] от "objektivist96":

  До коментар [#62] от "Lady Zeppelin":Ами,......освен да сме пропуснали някоя публикация по темата ?!:))))
  —цитат от коментар 64 на objektivist96

  Не мисля. "Дневник" пропусна темата. Не знам по каква причина.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 66. 66 Профил на Martin Pustinqx
  Martin Pustinqx
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#62] от "Lady Zeppelin":

  12 април 1961 :)?

  Не можах да се сдържа. Нека се абстрахираме от всичко. Ако Ви питат за най - великата дата в историята на човечеството, не втората половина на 20-ти век, какво бихте казали?

 67. 67 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf1":

  Аз изрично посочих Рейгън и неговото обкръжение!Ако не ме лъже паметта негов съветник е бил Збигнев Бжежински!И не само той ,а масово тогава по върховете на властта в САЩ е било пълно с хора които ненавиждат силно комунизма! С едно такова обкръжение няма как бившият актьор от уестърните и тогавашен Президент на САЩ да не тръгне на кръстоносен поход срещу гнилата комунистическа система.

 68. 68 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3960 Любопитно

  До коментар [#26] от "vassilun":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  Тогава имаше истински политически лидери които знаеха отлично какво да правят,а не като днешните палячовци които може би даже не знаят как сами да си вържат връзките на обувките!

 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#67] от "bat_plamen":

  Бат Пламене, достатъчно го чепкахме този въпрос, за мнимата роля на Рейгън, нерешителността му през 1981 год., както и масовото заблуждение, че с военното положение Ярузелски едва ли не е предотвратил съветска инвазия. Публикувал съм и уникален документ от заседание на Политбюро, но кой ли да чете...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 70. 70 Профил на Спас Мотиков
  Спас Мотиков
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да прави са!!!! След него България намаля с 2 000 000 човека. Катафалките продължават да сноват ДОКАТО ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ ОСТАНЕ И ПОМЕН!!!!! КАПИТАЛИЗМА Е БЕЗСКРУПУЛЕН И НЯМА ДА МИРЯСА ДОКАТО НЕ УНИЩОЖИ РОДИНАТА НИ!!!!

 71. 71 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 468 Неутрално

  На руски периодът е известен като "Гонки на катафалках", което ще рече "Състезания с катафалки".Много по-добро определение от "шествие".
  През тоя период "на поста си" умират наистина много знакови фигури от сталинският "набор", като Суслов, Устинов, Косигин, Брежнев итнт. Буквално десетки от първият ешалон на съветската власт. Съвсем закономерен край, предопределен от практитката на несменяемост на "гениалните" ръководители.

  Преди 10 години имаше една корица на "Тайм", на която бяха изборазени 75 годишните Путин( на трон) и до него Шойгу( с маршалска униформа).
  Тогава ми се стори като фантазия...

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  До коментар [#59] от "БМЗ":

  питай бойко ти като не вярваш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  [quote#17:"SSS"][/quote]  Читав коментар си постнал, но не мога да разбера, защо си поставил думата дебили в кавички ?!
  Да, комуноидите СА ДЕБИЛИ НА КВАДРАД !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Добре,че беше Роналд Рейгън и неговото обкръжение да катурнат по-бързо "Империята на Злото"!
  —цитат от коментар 19 на bat_plamen  Вярно е, че СССР беше изритан в канализацията от Рейгън, Тачър и Кол, но това не стана само с политическа воля, а и със смазващата сила на икономиките на трите държави, високото темпо на въоръжаване, непосилно за северната сатрапия, поддържане на ниски цени на петрола и газа и НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО - ЦАР ДОЛАР !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Бях дете, но дори и аз осъзнавах технологичната изостаналост на Източния Блок просто като сравнявах репортажи от Запада с репортажите от комунистическия блок. Опашки за основни продукти + банани веднъж в годината бяха външният израз на недоимъка, но последния пирон, който затвърди завинаги в мен разбирането, че комунизмът е нещо лошо беше когато разбрах, че на повечето от нас (с изключение на ченгетата) е забранено да пътуваме извън България.

  Да горят вечно в Ада комунистите и техните чада.

 76. 76 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 541 Разстроено

  Смъртта на Брежнев беше много голяма драма за всички деца тогава в България - всички пионерчета и чавдарчета.
  Редувахме се в училището да стоим прави като войници до портрета му и поставения под него венец, а този портрет беше сложен на стена в коридора точно срещу отворената врата на директорския кабинет - болят те краката, уморен си, обаче не, трябва да стоиш прав и мирно. Мръднеш ли, директора идва и ти извива ухото. Не можеш да се почешеш даже. Продължиш ли да мърдаш - родителите ти могат да се окажат "неблагонадеждни", с всички рискове, произтичащи от това. Не помня кой клас бях, но помня, че едвам издържах този 1 учебен час да стоя изпънат без да мърдам и да не припадна! Голяма драма беше - да...
  Малко по-добре беше, когато Брежнев беше на посещение при бай Тошо и ни бяха строили всички ученици по новия тогава булевард България да махаме със знаменца - киснахме прави над 2 часа, понеже не се знаеше кога ще минат, по поне можехме да мърдаме и пристъпваме от крак на крак.
  А сега някакви голобради момченца и новоизлюпени женички от младежкото БСП ми говорят колко било добре тогава - добре им е в главите, щото не са го преживели!

 77. 77 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Неутрално

  До коментар [#73] от "niksan1":

  + . интересно само герб към кои ги причисляваш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 78 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#76] от "cristo_n":

  Някакви смътни спомени ми отключваш. Но събирането по 1 лв. за Полша го помня като ясен ден...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 79. 79 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#76] от "cristo_n":Някакви смътни спомени ми отключваш. Но събирането по 1 лв. за Полша го помня като ясен ден...
  —цитат от коментар 78 на hamiltonf1


  Е за такова нещо аз нямам спомен.

 80. 80 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5823 Весело

  До коментар [#76] от "cristo_n":

  май и ти нищо не си преживял тогава.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 81. 81 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#66] от "Martin Pustinqx":

  Може и 21 юли 1969 година: "Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..." 
  Това са дати на големи постижения за човечеството, безспорно, но падането на Берлинската стена не само промени картата на Европа. Директно се отрази на живота на десетки милиони хора.

  "Ако Ви питат за най - великата дата в историята на човечеството,"

  Онази дата преди 5 милиона години, когато се е появил първият "човек" австралопитек, довело до всички по-нататъшни събития и открития.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 82. 82 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2769 Неутрално

  Май повече ми харесваше видеото с песничките за Маргарет Тачър след като се спомина!
  Брежнев беше приятел на Бай Тошо от което имахме икономическа полза.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 83. 83 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Пу, пу, пу да не ни е на уроки!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK