Страхът от технологиите е основна заплаха за човечеството, смята авторът на "Черния лебед"

Насим Никълъс Талеб.

© NBC Squawk Box

Насим Никълъс Талеб.Епидемиите и страхът от приемането на новите технологии са най-големите заплахи, пред които е изправено човечеството в момента, каза ливанско-американският автор Насим Талеб в интервю за РБК.


По думите му едва ли е възможно в близките години да се стигне до "гореща" световна война, тъй като най-големите държави предпочитат да търгуват, а не да воюват. А ако участват в големи конфликти, като правило предпочитат да се водят войни чрез други.


Според него има и други недооценени заплахи като новите епидемии, от които "медиите подценяват опасността". "Резистентността на бактериите и антибиотиците нараства... появяват се нови щамове на вируси," проблеми, за които се пише в науни публикациит, но медиите рядко вдигат шум около тях. "Това пренебрежение превръща епидемиите в едни от най-вероятните кандидати за новите "черни лебеди". Знаменитата му фраза се отнася до явления, които не са планирани и предвидими, но са способни да променят хода на историята.
Втората заплаха според него е "неолудизмът" - страхът от новите технологии, който в съвременния свят е споделян често от антиглобалистки, антитехнологични движения или радикални екозащитници. "Прогресът не носи на хората толкова, колкото би им се искало, и мнозина се превръщат в ултраконсерватори, започват да се борят с науката и социалните реформи. Тази тенденция вече ясно се забелязва в ислямския свят," каза Талеб.


Най-добрата възможност, която не бива да се пропуска, според него е в нарастването на общественополитическите движения срещу централизацията. Като пример той дава събитията, които се случват в момента в Каталуня. "Нужни са повече такива движения, доколкото те водят към децентрализация, до възможности да се изпробва максимално голям брой варианти на административно устройство и да се избере това, което устройва най-много хора.

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Те технологиите са заплаха и без да се страхуваме. А и не виждам някой някъде да бяга от новите технологии.

 2. 2 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1960 Неутрално

  най-големите държави предпочитат да търгуват, а не да воюват. А ако участват в големи конфликти, като правило предпочитат да се водят войни чрез други.
  —цитат от коментар 1 на авторът


  Това водене на "война чрез други" е първичната причината за тероризма.

 3. 3 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4235 Любопитно

  Г-н Насим Талеб е доказан визионер,но не виждам нещо да споменава за опасността от тероризма и радикализацията в ислямските общности?!Това случайно ли е..........?!

 4. 4 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#2] от "half truth":

  Причината някой да тероризира хората е същата като при всяко престъпление - нещо не му харесва в световният,(обществен),ред.

 5. 5 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Новите технологии, сами по себеси, не могат да застрашат човечеството, а тези,които ги разработват и внедряват.Те са основната причина за унищожението му. Затова войната не трябва да е срещу неодушевените технологии, а срещу човеците,които ги разработват и прилагат.

  mihala
 6. 6 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  за технологиите не знаиме, ама повърхносни но секси афтори като тоя са наи малкото заплаха за портмонето ви...

 7. 7 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#3] от "bat_plamen":

  бат пламене, аз не знам що требе да ни притеснява кво ше стане с един свет дет има за визионери ора кат тоя афтор... визионер чодесно се римува с илюзионер :) много проста и повърхносна пръчка, при тва вече си има пуследователи, а малуумните исдатели бълват ли бълват прустотиите им, на бг съшто...

 8. 8 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 953 Неутрално

  За повечето неща е прав. Но не за всичко. Желателно е общественото устройство също да върви към общо усъвършенстване, но това не става непремено с децентрализация. Просто консенсус се иска в развитите общества (общество). Да, трудно е. Поради нееднаквата ценностна система. Приемам, че там, където властва система, подчинена на особености (етнически, религиозни и пр.) не е съвършена. Тук е и препъни камъчето обаче. Спойката на общество от съзнателни хора иска общи ценности, далеч по-значими от разделящите в миналото. Когато това го има, останалото не е проблем. В този смисъл, еволюцията на обществото трябва да се изчака. Нее да се насилва централизирано, акмо ли да се инжектират в него индивиди от съвсем друг произход. В крайна сметка, ако сме късметлии, човечеството ще достигне духовна цялост. Но не и с насилствено-администратовни средства. Последните само пречат на процеса.

 9. 9 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#6] от "betona":
  Ако портмонето е празно, бетоне, никой и нищ не може го уплаши, нали? А здрасте!

  Мърфи е оптимист!
 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Неутрално

  Човечеството е твърде младо само някакви си 10000 години ни делят от корманьонския човек, има да видим още еволюция на разума, природата която е много пестелива с творенията си едва ли ни е дала случайно мозък който сега използваме само 20%!

  klimentm
 11. 11 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Раздухването на заплаха от някакви епидемии е всяване на страх. Срещу епидемиите много малко превантивни действия могат да се направят. Можем само да се надяваме някоя епидемия да не се превърне в Черен Лебед. Но аз например отказвам да се страхувам от това. Каквото стане - стане, никой не е вечен.

  От технологиите е добре да се възползваме, но без да изпадаме в пълна и тотална зависимост от тях...... Вероятно може да се намери някакво състояние на баланс, за да няма бъдещи щети за обществото като цяло....

  Съгласен съм за децентрализацията, тя е важна за това, хората да се чувстват свободни и да избират как да живеят, без някой да им налага и натрапва каквото и да било... Децентрализацията може да се случи, ако текущите системи станат по гъвкави и адекватни на човешката природа, иначе всичко ще продължава по старому.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 12. 12 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Неутрално

  До коментар [#8] от "zg":

  Това неминуемо ще се случи, началото вече е положено.

  klimentm
 13. 13 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  До коментар [#11] от "Боян Таксиров":

  Първом трябва да открием " човешката природа"
  Иначе сме само биологични машини в които както казва Докинз генът ръководи поведението ни.

  klimentm
 14. 14 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#9] от "султана глаушева":

  мараба султано! ти кога ше ма поканиш на гости , на софийска баница и люта ракиа? айде че то нема време че сега до краа на гудината само прасници и сме мноо заети.аиде даи неква оферта че да те включиме в ивентите

 15. 15 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#13] от "klimentm":

  До коментар [#11] от "Боян Таксиров":Първом трябва да открием " човешката природа" Иначе сме само биологични машини в които както казва Докинз генът ръководи поведението ни.
  —цитат от коментар 13 на klimentm


  "Човешката природа" е в нас, тя не подлежи на идеологизации.
  Всеки опит са рамкирането и дефинирането и, е деструктивна стъпка и би бил белязан от собствените ни несъвършенства и ограниченост. Не можем да очакваме тотална стандартизация, защото ако го правим, не създаваме нищо, освен проблеми.

  Можем да се опитаме да подхождаме конструктивно и толерантно, на базата на набор от споделени общи правила и договорености, зачитащи всички.

  Под "генът" вероятно имаш предвид инстинкта. Да, това също е факт, въпросът е инстинкта да си знае мястото, не да се потиска, сублимира или каквото там разните "демиурзи" се заблуждават, че е възможно, оправдано и полезно.  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 16. 16 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#10] от "klimentm":

  интиресно климента онази мацка какво ли би казала по тоя вапрос ....:) а ние с тебе двамата по добре да не се занимаваме с тиа глупусти ами кат имаме васможвност да обърнеме по две три вотки за здравето на свитовната еволуциа (за една броика да напишиме полюциа)

 17. 17 Профил на unbiased
  unbiased
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#3] от "bat_plamen":

  В новата му книга ще има, но не е излязла все още

 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#11] от "Боян Таксиров":Първом трябва да открием " човешката природа" Иначе сме само биологични машини в които както казва Докинз генът ръководи поведението ни.
  —цитат от коментар 13 на klimentm  До коментар [#15] от "Боян Таксиров":

  Скептичен съм към определението "човешка природа". Съществуват човешкИ природИ,но това вече е друго...
  Между природата на Айнщайн и "тази на вечният" безработен циганин от "Факултето" зее непреодолима пропаст.

 19. 19 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  До коментар [#16] от "betona":

  Любовта както знаеш е сляпа приятелю, тя приема всичко и всичко прощава, тя кръщава простотията с името простодушие, егоизма с името сериозност, онази мацка се плъзгаше по повърхноста на нещата и си правеше кумири от модерни автори, режисьори и какви ли не! Аз бях разбира се твърде наивен ако не и глупав и приемах всичко туй за правилно и истинско сега знам че всичко това е суета, вятър и мъгла, но пак бих я приел такава каквато е, ето колко не изменчив е човека!

  klimentm
 20. 20 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#14] от "betona":
  Ще те поканя, бетоне, теб ако не поканя кого! Ама по загадъчен начин. И каква люта ракия, молим те. Ракията не е питие за дами. Дамите пием само чист спирт.

  Мърфи е оптимист!
 21. 21 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  До коментар [#15] от "Боян Таксиров":

  Това би означавало че съществуването на човечеството е леко безсмислено?!

  klimentm
 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  До коментар [#18] от "deaf":

  Казвайки " човешката природа " може би се изразих неправилно по скоро смисъла на разумноста и човека.

  klimentm
 23. 23 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#19] от "klimentm":

  трябва да я полееме тая работа, клименте! така кат те чета нито ти, нито тя сте били прости ... за съжаление или не.

 24. 24 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#20] от "султана глаушева":

  ами браво! нали ми знаеш дивиза: винаги готоф за смирноф и либоф!
  само нали вече не си ваобразяваш че съм некои си друг твои автуритетен познат или форумец. та да си знаиш.

 25. 25 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf":


  Скептичен съм към определението "човешка природа". Съществуват човешкИ природИ,но това вече е друго...
  Между природата на Айнщайн и "тази на вечният" безработен циганин от "Факултето" зее непреодолима пропаст.
  —цитат от коментар 18 на deaf


  Полярности.
  Нещата опират до много неща, така да кажа.
  Няма детерминираности, има реакция на обстоятелствата, която променя обстоятелствата, което от своя страна променя други реакции и така.

  Затова е важен конструктивният подход.
  Може и без него. Няма проблем. Но МОЖЕ БИ би могло да бъде по добре с него.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 26. 26 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#21] от "klimentm":

  До коментар [#15] от "Боян Таксиров":Това би означавало че съществуването на човечеството е леко безсмислено?!
  —цитат от коментар 21 на klimentm


  Смисъл е човешка, субективна категория. Тя няма стойност извън човешкия културен контекст.

  Какъв е смисълът на планината?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 27. 27 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#22] от "klimentm":


  До коментар [#18] от "deaf":Казвайки " човешката природа " може би се изразих неправилно по скоро смисъла на разумноста и човека.
  —цитат от коментар 22 на klimentm


  Под разумност аз разбирам способност за разсъждения с оглед постигане на определена цел.
  Т.е. дали някои е разумен или не, също е относително и зависи от целите, които си поставя, а те зависят от неговата ценностна система, приоритети и философия.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 28. 28 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#19] от "klimentm":

  Не че съм модератор, но нека любезно напомня, че темата е за визионерство, не за любоф. Емоциите са едно, прагматичносто развитие на света - друго и не е задължително двете да са свързани. Човечеството е показало, че може да оцелее и в периоди на по ниска и в периоди на по висока прагматичност.
  Според мен визионерството предполага издигане отвъд дребномислието, номерцата, хитринките и злободневностите на реалността, защото мисленето в тези рамки просто е ирелевантно и не води до нищо, освен проекция на настоящите проблеми в бъдещето.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 29. 29 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Неутрално

  До коментар [#26] от "Боян Таксиров":

  Следователно заобикалящият ни свят е илюзия съществуваща в съзнанието ни защото няма друга обективна предпоставка за неговото опознаване освен нашия разум?

  klimentm
 30. 30 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#29] от "klimentm":

  До коментар [#26] от "Боян Таксиров":Следователно заобикалящият ни свят е илюзия съществуваща в съзнанието ни защото няма друга обективна предпоставка за неговото опознаване освен нашия разум?
  —цитат от коментар 29 на klimentm


  Не бих казал илюзия, а проекция в нашия разум.
  Друга обективна предпоставка предлага единствено религията.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 31. 31 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  С други думи,твърдостта на столът под мен е идеалистична проекция,а не реалност.

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Неутрално

  До коментар [#31] от "deaf":
  До коментар [#30] от "Боян Таксиров":

  А мислите ли че Еволюцията има някаква цел и посока?

  klimentm
 33. 33 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  С други думи,твърдостта на столът под мен е идеалистична проекция,а не реалност.
  —цитат от коментар 31 на deaf


  Реалност е, пречупена през твоите възприятия и съзнание, на нивото, на което се намираш.
  На атомно и субатомно ниво например всичко са празни пространства.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 34. 34 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  да му се не види тоя боян колко любезен станал....брадчед ти да не си отлетел вече натам дето щеше да одиш та затуй да си толкоз любезен :)

 35. 35 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#32] от "klimentm":

  До коментар [#31] от "deaf":До коментар [#30] от "Боян Таксиров":А мислите ли че Еволюцията има някаква цел и посока?
  —цитат от коментар 32 на klimentm


  Да. Да се усложнява, да се развива информационно и структурно към все по сложни модели, форми, взаимодействия.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#34] от "betona":

  да му се не види тоя боян колко любезен станал....брадчед ти да не си отлетел вече натам дето щеше да одиш та затуй да си толкоз любезен :)
  —цитат от коментар 34 на betona


  Реших да опитам с добро, да видя кво ще стане.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 37. 37 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#33] от "Боян Таксиров":

  Тоест,въпросът не е дали съществува душа,а дали има нещо друго освен душа.

 38. 38 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#37] от "deaf":

  До коментар [#33] от "Боян Таксиров":Тоест,въпросът не е дали съществува душа,а дали има нещо друго освен душа.
  —цитат от коментар 37 на deaf


  Ако под душа разбираме някаква форма на съзнание, да, душата съществува, разбира се.
  Дали има нещо съществуващо обективно независимо от това, което осъзнаваме - предполагам, че да. Иначе би трябвало да приемем че цялото познание непрекъснато се сътворява и натрупва, като плод на съзнанието, което някак си не ми се връзва.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 39. 39 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#38] от "Боян Таксиров":

  Стига с това съзнание! Съзнанието е просто само още едно средство улесняващо ни в ОБЩУВАНЕТО по между ни. Нищо повече.
  Ние познаваме само това,което ни е необходимо за поддържането на живота ни. Една степен по-дълбоко познание би ни довело до самоубийство. А по-малка - бихме загинали от тъпотия.

 40. 40 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#39] от "deaf":

  Под съзнание имах предвид и емоции и прочее сетивности, но съзнанието е основното, защото то регистрира всичко. Съзнанието не е познание, познанието просто обогатява съзнанието. Съзнанието е нещо като себеусещане.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 41. 41 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Съзнанието в никакъв случай не може да фиксира всичко. Между два афекта има игра,която съзнанието не успява да регистрира. Всичко е афект и писането в момента във форума на Дневник.
  В момента,когато човек се себеусеща,тогава значи че има проблем. Всички висши дейности у човека се извършват несъзнателно и подсъзнателно.

 42. 42 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#41] от "deaf":

  Може и така да е, но неосъзнатото все пак се регистрира по някакъв начин като усещане, проява, емоция, порив, вдъхновение.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 43. 43 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  До коментар [#3] от "bat_plamen":

  Самият Талеб е православен ливански християнин и върл ислямофоб.

  Аз го следя във Фейсбук.
  Там той постоянно тръби как всички говорят за тероризъм, но опасността щяла да дойде от друго място, на което в момента не се обръща внимание.
  Това е концепта на "черния лебед": не са страшни рисковете, които са на масата, а тези под килима.

 44. 44 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#36] от "Боян Таксиров":

  а бе ти не се дръж кат задник пък квото ще да става .... а пък вервай ми нищо толкоз лошо нема да ти се случи кат предпочиташ доброто прет лошото... дет са вика за тва най много бесят ... ама ти нали си бг юнак :)))

 45. 45 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ф.Нинов":

  виж ся, ливанците и особено ливанките са яка раота. ама пусти мерак да се праиме на оригинални с повърхносни лафове. даже си е отгледал и следовници. голями смешници. тва да ти кага гордоста е най големата ристиенска добрудетел. те ме га вкарват два ката той за лебети ми барбори... знаиш ли що? щот е отвъд локвата а не там дет гърмят пушките... но нема лошо, всеки шоумен с номера си, секи требва с нещо да си вади леба, а пък от опит знаиме че да бъркаш бетона е шибана раота

 46. 46 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  До коментар [#45] от "betona":

  значи, бетоне, ти каиш: "знем ги тез бонбонки тик-так"

 47. 47 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ф.Нинов":

  фреди извини случвало ли ти се е да пииш цела нощ братле? ако да ше знаиш що не ти отбираме кументара, но щот е твои го приемаме на дуверие че е на ниво. ако иссак обесни ако не както и да е. знаи че бетона е спортен кументатор номер е едно и не му праскай миносчета че туй ни потбива реномето. те поечето тука хабер си немат де е ливан де е сирия де е туй а ти да бонбонки ми барбориш...ама и ти пииваш доста май нали бардчед

 48. 48 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  До коментар [#47] от "betona":

  нищу ни пиа, бетоне.

  Талеб произхохда от големото ливанско добрутро.
  Предшествениците му са биле президент на страната, както и кмет на Бейрут.
  Покрай войната там обаче имсебемамата и губят всичко.
  Той замитава за САЩ и става ню-йоркски спекулант.
  По при креша 1987 год за един ден печели благосъстояние, стигащо му за няколко живота. Преди това е бил купувал постоянно супер евтини путопции. Самата формула за изчисляване цената на опциите навлиза в употреба след това, променяйки коренно пазара на деривати.
  Със спечеленото благосъстояние Талеб казва, че е в състояние да покаже среден пръст на всеки кофти работодател "Fuck You Money".
  Фортуна обаче го нарочва да трябва да лекува рак, което минава успешно.
  Телеб е полиглот и книгите му за доста интересно написани дори за широкота публика.

 49. 49 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  До коментар [#47] от "betona":

  иначе наскоро първия ден в университета студентите с трепет чакат великият Талеб какво ще каже като се появи.

  Като видял това, той ги завел на кръчма: "йедини и пиини днес са по-важни губене на време по всите теории"

 50. 50 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#48] от "Ф.Нинов":
  До коментар [#49] от "Ф.Нинов":

  тва е така и го знам. виж ся, проблема иде от туй, че повечето от читателите на талеб не са чели и малка част от книжките дето е чел талеб, а пък още по малко имат неговия интилект опит и минало.... та го четат кат Библия пък тя Библията е една и не я е писал Талеб. иначе две мнения по въпроса че е пичага и изобщо неговите ора там - няма.
  а ти кат не пииш поне пушиш ли? че то тебе чоек да се чуди кво да те пучерпи. ако и не пушиш - браво! не ги хващаи тия тибиети че после е зор да се уткажеш.

 51. 51 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#49] от "Ф.Нинов":

  тва не го знаех :)) а бе нали ти казах -пичага на ниво! ашколсун!

 52. 52 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#49] от "Ф.Нинов":
  До коментар [#51] от "betona":

  но пък самия факт че тая паплач студентите с такъв трепет го чакат вече требе да те накара да си имаш едно наум към него...както ти казах, мноого готин, нооо уви доста повърхностен и леко малуумен на мументи.

 53. 53 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#44] от "betona":

  До коментар [#36] от "Боян Таксиров":а бе ти не се дръж кат задник пък квото ще да става .... а пък вервай ми нищо толкоз лошо нема да ти се случи кат предпочиташ доброто прет лошото... дет са вика за тва най много бесят ... ама ти нали си бг юнак :)))
  —цитат от коментар 44 на betona


  Доброто пред лошото ми звучи прекалено императивно.
  Нека кажем, че може би възможността за позитивен подход не е изследвана докрай.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 54. 54 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  До коментар [#50] от "betona":

  никога не съм пушил, но пия с мярка.

  средата на декември ще съм София да водя обучение по управлнение на проекти, та може след 19 ч да идем да се почерпим по някоя риикия.
  Моят курс е в Интерпред.
  Иначе съм се срещал два пъти с Мошето (и неговата група).
  Ти бил ли с тях?

 55. 55 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#54] от "Ф.Нинов":

  ами щом нямаш против да си расговаряш с простаци кат бетона, казвали сме го и пак да кажиме: винаги готов за смирноф и либоф. :) ще се радвам да се поразговориме.
  уви не, не сме били с мошето. не са ме канили - наверно или щот съм отскоро в форума или щот ги е шубе да не им испиеме пиинето :) . даже се очудвам че мошето е в сф а не в чожбина. а бе интиресен чоек, а и знаи ужасно много за ядене, пиене и къде кво що било.

 56. 56 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 850 Весело

  Малко крива статия.
  От една страна добре , дава ни повод да се върнем към Талеб ,но да преразкаваш и тълкуваш този автор е непосилно за доста.В случая ...срамен опит .Можеше просто да публикуват интервюто ,или ни нямат доверие ,че ще направим "верните"изводи.
  Добре ,че ни казаха ,какво е искал да каже ,че даже си е и помислил да каже.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK