Сенатът на САЩ одобри най-мащабната данъчна реформа от 30 години насам

За спечелване гласа на сенатор Лиса Мурковски от Аляска сенаторите позволиха да започнат сондажи за петрол и газ в местен резерват.

© Reuters

За спечелване гласа на сенатор Лиса Мурковски от Аляска сенаторите позволиха да започнат сондажи за петрол и газ в местен резерват.Американският Сенат одобри най-мащабната реформа на данъчното законодателство в страната от 1986г. насам, която ще засегне всички - от мултинационалните корпорации през средния и дребен бизнес до доходите на работниците.


Според републиканците, които застанаха зад проекта, това ще стимулира икономиката. Според демократите, които категорично му се противопоставиха, той предоставя най-голяма полза на американците с най-високи доходи и добавя в следващите 10 години нови 1.4 трилиона долара национален дълг към вече натрупаните над 20 трилиона долара.


Текстът трябва да бъде съгласуван с версията, одобрена от Камарата на представителите, след което да бъде подписан от президента Доналд Тръмп. Това вероятно ще стане следващата седмица, защото Тръмп иска да обяви първата голяма законодателна победа на републиканците, откакто преди година те спечелиха двете камари на парламента и Белия дом.
Конгресмени и сенатори републиканци разчитат данъчната реформа да им помогне в кампанията за запазване на местата им или спечелване на нови в частичните избори през ноември 2018г.


Реформата, обаче, бе прокарана през Сената без да се търси подкрепа от опозицията. Проектът, заемащ около 500 страници, бе показан публично едва няколко часа преди гласуването. Подобно на версията за Камарата на представителите, и тази бе подготвена практически секретно - от шепа републикански лидери и съветници на Тръмп. Редовите републиканци не можаха да добавят почти нищо, а демократите бяха изолирани от подготовката.


Преди гласуването лидерът на демократите Чък Шумър заяви, че "това е процес и продукт, с които никой не може да се гордее и всички трябва да се срамуват", включително защото е "ще натъпче още повече пари в джобовете на богатите и най-големите корпорации, докато в същото време повишава данъците на милиони американци от средната класа"


Сенаторът републиканец Боб Коркър също гласува против и се наложи вицепрезидентът Майк Пенс да добави гласа си като председател на Сената, за да се стигне до крайния резултат 51 срещу 49 гласа.


Победата е важна за републиканците и защото цяла година те не успяваха да прокарат какъвто и да е по-значителен закон. Освен това тя идва в един от най-лошите дни за Тръмп, защото неговият бивш съветник по националната сигурност Майкъл Флин призна пред съда, че е излъгал ФБР при показанията си за връзките на екипа на президента с Русия.


Първоначалната версия на закона бе представена като данъчни съкращения в полза на около 70% от семействата от средната класа. Но версията на Сената повишава данъците за милиони други, тъй като елиминира отстъпките от щатски и местни данъци и индивидуални съкращения от края на 2025г.


За бизнеса нещата стоят по-добре - корпоративният данък се намалява от 35% на 20% и се предлагат големи данъчни облекчения за собствениците на малки компании, които не са организирани като традиционните корпорации. Републиканците казват, че това ще стимулира икономическата активност и така ще се компенсира загубата на 1.4 трилиона долара приходи в бюджета. Няколко анализа на законопроекта, включително и на специалното бюро към Конгреса, заключиха, че това не е вярно.


Законът засяга множество други регулации и програми:


- нанася се най-тежкият досега удар по здравната реформа Обамакеър, тъй като се отменя изискването всеки американец да има здравна осигуровка; останалата част от Обамакеър остава, но вразмерът на носките ще се повиши и милиони хора няма да могат да си ги позволят


- разрешават се сондажи за петрол и газ в национален парк в Аляска (за да бъде спечелена сенатор Лиса Мурковски от щата) и природозащитниците, борещи се десетилетия за защита на тази територия, са изправени пред тежко поражение


- увеличават се данъците върху активи, притежавани зад граница от американски мултинационални компании.


Напасването на множество интереси - от тези на фермерите в Монтана до онези на инвестиционните банкери от Уолстрийт - накара някои медии да сравнят процеса с подреждане на кубче на Рубик.

Коментари (190)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ""Текстът трябва да бъде съгласуван с версията, одобрена от Камарата на представителите, след което да бъде подписан от президента Доналд Тръмп.""

  Тръмп в ролята на наблюдател. Наложен му е регентски съвет, формално един подпис, накой и друг туит с хвалби и толкова.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  ""Текстът трябва да бъде съгласуван с версията, одобрена от Камарата на представителите, след което да бъде подписан от президента Доналд Тръмп.""Тръмп в ролята на наблюдател. Наложен му е регентски съвет, формално един подпис, накой и друг туит с хвалби и толкова.
  —цитат от коментар 1 на gmbh


  Така е, след като от Северна Азия обявиха Тръмпнаш.

 5. 5 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 513 Неутрално

  500 стр. специфична материя за няколко часа , на практика в секретност..

  Прилича повече но отчаян опит на републиканците да спасят някак си каквото е останало от Тръмпакис.

 6. 6 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Весело

  Социалистите тук и отвъд Океана не харесват това.
  Нямам търпение да видя какво ще кажат пишман-десните във форума на Дневник по тоя повод.

  WINNING.

  До коментар [#1] от "gmbh":

  Така протича закондателният процес в САЩ. Ако има разлики в проектите на горната и долната камара, се сформира комисия и се бачка по уеднаквяването им.

 7. 7 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2149 Весело

  До коментар [#6] от "globetrotter":

  We Win! Taxes Cut for All!

 8. 8 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Както е казал още Цезар, "Да го духат бедните". САЩ става все по-непривлекателна страна за живеене.

 9. 9 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#6] от "globetrotter":

  ""Нямам търпение да видя какво ще кажат пишман-десните във форума на Дневник по тоя повод.""

  Нищо ново няма да кажат. Шаблон - матрица и възхвала на Путин.

 10. 10 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 513 Неутрално

  51:49 - ето до какво води....сондажи за газ и петрол в Аляска -национален парк ,само заради гласа на един сенатор...

  .. крайно миндилско , ароганто безочливо , престъпно и прочие епитети поведение на стреснати боклуци..

  после - зелените били комерсиални и алчни..

 11. 11 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#8] от "iget":

  Ама моля ти се, не спирай със соц пропагандата. Напълно отговаря на новата политика на Дневник. Какво още ще кажеш? Че безплатното здравеопазване е право на всички? Че 35% данък върху доходите е малко и трябва да стане поне 50?

 12. 12 Профил на kirkata
  kirkata
  Рейтинг: 408 Неутрално

  "нанася се най-тежкият досега удар по здравната реформа Обамакеър, тъй като се отменя изискването всеки американец да има здравна осигуровка; останалата част от Обамакеър остава, но вразмерът на носките ще се повиши и милиони хора няма да могат да си ги позволят"
  Знам, че ще ми нацъкате минусите, ама аз да си задам въпросите и ще се надявам някой да ми отговори:
  Първо, може ли да ми кажете, какво хубаво намирате в това със здравните осигуровки?
  И второ... да ми посочите друга развита западна държава, в която не всички имат достъп до здравеопазване.
  Благодаря!

 13. 13 Профил на SA
  SA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В краткосрочен план това действително ще раздвижи икономиката. Това е и причината разните индекси да растат по времето на Тръмп: нищо друго не е направил клоунът.

  В дългосрочен план, обаче, нищо не се знае. Ще разберем най-сетне дали облагодетелстването на богатите помага за облагодетелстването на бедните. Има доста данни, че тази теза се е изчерпала.

 14. 14 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#11] от "globetrotter":

  Гарантираното (което не се равнява на безплатно, защото нищо безплатно няма) здравеопазване трябва разбира се да е право на всеки. Така е, между другото, в повечето европейски страни, включително Великобритания, Швеция. Или и те са в категорията социалистически? Тук става въпрос за елементарно човешко достойнство, което в САЩ никога не се е зачитало истински. Прочети и американски автори като Хенри Милър например, или и той е правил социалистическа пропаганда? Обратното, в БГ се направи една псевдо-капиталистическа пропаганда, която на практика сближи вижданията на населението с тези на водещи руски политически фактори. Тръмп вижда като добър модел този на сегашна Русия. С две думи, изисква се анализ и мислене, вместо фрази без покритие.

 15. 15 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#13] от "SA":

  Изхождаш грешно - досега се облагодетелстваха бедните за сметка на средната класа и богатите. С този план се връща малко от справедливостта (не напълно, щото все пак не става дума за изравняване на данъчната ставка).

 16. 16 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#14] от "iget":

  Написах безплатно. Оттам насетне всичко в коментара ти е спам.

 17. 17 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#16] от "globetrotter":

  Както споменах, нищо безплатно няма. Това означава най-вероятно, че конентарът ти е безсмислен?

 18. 18 Профил на SA
  SA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "globetrotter":

  Като човек, живял дълго време в Щатите, не съм забелязал бедните да са облагодетелствани по никакъв начин, но .... щом си решил да вярваш в тази дефолтно звучаща като глупост теза...едва ли мога да те убедя в противното.

 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3453 Весело

  Мдам.
  Дет' са вика - либерастията ми е мила, ама собственият пост ми е по-мил.

  Това, при това второ такова гласуване, показва, че американците, гласували за Тръмп, са си останали на същите позиции. Затова и републиканският естаблишмънт гласува така.
  А за либерастите е вече третото тежко, при това отново принципно поражение.

 20. 20 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  Социализмът в щатите отстъпва както навсякъде. Капиталзмът ще напълни хазната за да може следващ Обама да раздава на калпак.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 21. 21 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#18] от "SA":

  Сигурно не си плащал данъци и си общувал със себеподобни. Данък върху доходите:
  10% $0 to $9,275
  15% $9,276 to $37,650
  25% $37,651 to $91,150
  28% $91,151 to $190,150
  33% $190,151 to $413,350
  35% $413,351 to $415,050
  39.6% $415,051 or more

 22. 22 Профил на SA
  SA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#21] от "globetrotter":

  Е, и? Какво толкова е облагодетелстван един човек с доход под 10,000? Това, че му вземат 10%, а не 40% е облагодетелстване, така ли?

  Защо се правите на луди, изобщо? Да се облагат по-богатите с по-висок процент не е някаква екзотична идея, а често срещана практика по цял свят. За да я прилагат толкова много хора, очевидно има някаква логика в нея.

  А най са ми смешни хората, които няма да намажат нищо от тая работа, но искат много богатите да плащат по-малък данък. Примерно, реднекът, чийто доход спада към 1ви и 2ри бракет най-често. Зер, някой ден и аз ще стана богат, видиш ли....хе хе.

 23. 23 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#22] от "SA":

  Не е екзотична идея, но това не я прави по-малко лява. Не се правя на луд, просто съм последователен и подкрепям десните мерки на всяко правителство, било то нашенско или САЩ-енско.

  Апропо, не виждам защо реднекът не трябва да подкрепя някоя мярка, само защото не го облагодетелства точно него. Да си против намаляването на нечии данъци, само защото той е по-богат от теб, е доста долно. И типично българско (шопско), драги ми Нане.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  "Тръмп в ролята на наблюдател. Наложен му е регентски съвет, формално един подпис, накой и друг туит с хвалби и толкова.
  —цитат от коментар 1 на gmbh


  Напротив. Данъчната реформа влизаше в предизборната програма на Тръмп. През последните седмици на многобройните си срещи с избиратели в различни щати той произнасяше речи в които главна тема беше агитация за тази реформа.
  Така , че одобряването на най-мащабната данъчна реформа от 30 години насам от страна на Сената на САЩ може да се счита за лична победа на Тръмп.

 26. 26 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1661 Весело

  Я как изведнъж левичарството окна срещу законопроекти "писани на тъмно". По време на Любимия лидер, когато се коментираше, че законите се пишат от екипа на Обама и се гласуват анблок от демократите без никаква дискусия, тогава видният социопат и представителна извадка какво представлява в момента Демократическата партия, Нанси Пелоси обяви "Ами трябва да приемем закона, за да видим какво има в него" (представям си ако някой републиканец изтърси подобна глупост какво ще стане по медиите). Мед ми капе на душата като гледам как цвилят левундерите и българските им епигони, дето никога не биха наели на работа индо-европеец ако зависи от тях, ама иначе са големи "демократи".

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 27. 27 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1661 Весело

  До коментар [#22] от "SA":Апропо, не виждам защо реднекът не трябва да подкрепя някоя мярка, само защото не го облагодетелства точно него. Да си против намаляването на нечии данъци, само защото той е по-богат от теб, е доста долно. И типично българско (шопско), драги ми Нане.
  —цитат от коментар 23 на globetrotter


  За някои хора "справедливост" и "оправданост" на дадена мярка се измерват само според собствените им ползи и (когато не ги вълнува, както в случая на въпросното лице, несъстоял се американец) собствената им комплексираност и завист. Такива докарват на власт разни като Чавес.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 28. 28 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  Социалистите тук и отвъд Океана не харесват това. Нямам търпение да видя какво ще кажат пишман-десните във форума на Дневник по тоя повод.
  —цитат от коментар 6 на globetrotter


  В едно интервю преди месеци Костов се изказа положително за подготвяната данъчна реформа в САЩ. На Костов като десен икономист може да се има доверие. Прав си , че "Социалистите тук и отвъд Океана не харесват това."

 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  "той предоставя най-голяма полза на американците с най-високи доходи и добавя в следващите 10 години нови 1.4 трилиона долара национален дълг към вече натрупаните над 20 трилиона долара."
  Даже и най-богатите призоваха, да не им намаляват данъците.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4064 Весело

  Както е казал още Цезар, "Да го духат бедните". САЩ става все по-непривлекателна страна за живеене.
  —цитат от коментар 8 на iget


  Вярно, бе! Пред руските консулства в Щатите се вият опашки за руски визи. Американците масово бягат от Америка и търсят по-добри места за живеене.

  А сега сериозно: От къде ви намират такива соц пропагандатори досущ като тези от 60-те години на ХХ век? Тогава ни учиха колко зле живеят и колко жестоко са експлоатирани работниците в империалистическа Америка. Ама не ни даваха да отидем там и лично да се убедим в това.

 32. 32 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3475 Неутрално

  До коментар [#29] от "Роси":

  Това е при оптимистични прогнози. Ако дойде някаква криза, дупката ще е по-голяма. Но рецептата я знаем - републиканците ще забатачат икономиката и съответно ще трябва да идва президент-демократ да оправя нещата.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 33. 33 Профил на SA
  SA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тюфлекчия":

  Че защо да е справедливо някакав spoiled brat, който е наследил богатството на баща си, да плаща по-малко данъци?

  Айде, айде - хората знаят 2 и 200.

  Деснеенето на хора, които биха принадлежали към бедната или ниска средна класа в Щатите, е смехотворно. Слагате коня пред каруцата: първо станете богати, пък тогава се борете за по-ниски данъци на богатите :)

 34. 34 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4064 Весело

  До коментар [#15] от "globetrotter":Като човек, живял дълго време в Щатите, не съм забелязал бедните да са облагодетелствани по никакъв начин, .
  —цитат от коментар 18 на SA


  Като ти чета поста се питам защо "дълго време" си живял в Щатите след като бедните там "не са облагодетелствани по никакъв начин"? Или може би там не си бил "беден"? Но ако е така , тогава защо си се върнал в България? Може би от патриотизъм или от носталгия?
  Има една българска поговорка : На лъжата краката са къси.

 35. 35 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Весело

  ""Текстът трябва да бъде съгласуван с версията, одобрена от Камарата на представителите, след което да бъде подписан от президента Доналд Тръмп.""Тръмп в ролята на наблюдател. Наложен му е регентски съвет, формално един подпис, накой и друг туит с хвалби и толкова.
  —цитат от коментар 1 на gmbh


  А преди Тръмп не е ли било така? Да не би да казваш, че предишните президенти (Обама, Клинтън, Буш, етс.) лично са участвали в създавенето на закони и реформи и в обсъждането им?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 36. 36 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#30] от "SA":

  Съвсем изтрещя, Стюп. "Класово ренегатство"? Wtf?
  Я по-добре си отвори една бира и намери друга тема за коментиране.

  До коментар [#33] от "SA":

  Ааа, ясно ти си бил от най-долните бракети, затова си такъв борец срещу социалното неравенство. Поне в България сам ли се осигуряваш или и тук си на социални помощи?

 37. 37 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Весело

  САЩ става все по-непривлекателна страна за живеене.
  —цитат от коментар 8 на iget


  Еми, няма да ходиш да живееш там и готово. То не е задължително.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 38. 38 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#33] от "SA":

  The Tax Poem

  Tax his land, tax his wage,
  Tax his bed in which he lays.
  Tax his tractor, tax his mule,
  Teach him taxes is the rule.

  Tax his cow, tax his goat,
  Tax his pants, tax his coat.
  Tax his ties, tax his shirts,
  Tax his work, tax his dirt.

  Tax his chew, tax his smoke,
  Teach him taxes are no joke.
  Tax his car, tax his grass,
  Tax the roads he must pass.

  Tax his food, tax his drink,
  Tax him if he tries to think.
  Tax his sodas, tax his beers,
  If he cries, tax his tears.

  Tax his bills, tax his gas,
  Tax his notes, tax his cash.
  Tax him good and let him know
  That after taxes, he has no dough.

  If he hollers, tax him more,
  Tax him until he’s good and sore.
  Tax his coffin, tax his grave,
  Tax the sod in which he lays.

  Put these words upon his tomb,
  "Taxes drove me to my doom!"
  And when he’s gone, we won’t relax,
  We’ll still be after the inheritance tax.

  ¿Venceremos?

 39. 39 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Любопитно

  се предлагат големи данъчни облекчения за собствениците на малки компании, които не са организирани като традиционните корпорации. Републиканците казват, че това ще стимулира икономическата активност
  **************************

  Това е добро. Все пак, не бива да се забравя, че именно малкия и средния бизнес са гръбнака на икономиката, не големите мултинационални компании. А при сегашното положение именно този вид бизнес поемаше основната тежест, именно защото в голямата си част не е организиран и не може да защитава правата си.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 40. 40 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Любопитно

  До коментар [#14] от "iget":

  Виж сега, съгласна съм, че здравеопазването трябва да се гарантирано и достъпно за всички и, че САЩ се нуждаят от реформа в тази сфера, но Обамакеър не беше нито замислена, нито направена качествено. Ако бяха взели като база някоя от европейските здравни системи, преправена за да пасне на американските условия, щеше да е друго.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 41. 41 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Любопитно

  До коментар [#18] от "SA":Сигурно не си плащал данъци и си общувал със себеподобни. Данък върху доходите:10% $0 to $9,27515% $9,276 to $37,65025% $37,651 to $91,15028% $91,151 to $190,15033% $190,151 to $413,35035% $413,351 to $415,05039.6% $415,051 or more
  —цитат от коментар 21 на globetrotter


  Смятам, че в САЩ трябва да се въведе необлагаем минимум, както е в Европа. Би било от полза за всички. Тоест, ако се премахнат тези 10% за доходи до 10.000 примерно, ще се помогне на хората с ниски доходи, а парите така или иначе ще се върнат в системата под формата на повече покупки на стоки и услуги. Тоест, нищо не се губи.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 429 Весело

  Голяма победа за Тръмп и републиканците! Безспорно с намаляване на корпоративния данък, както и този за малкия бизнес, икономиката и новите работни места тръгват нагоре. В Европа големия рев срещу Тръмп и този законопроект е защото сега Европа няма къде да ходи и ще трябва да сваля също данъци, за да остава конкурентна. Затова смятам тези новини за силно положителни и за нас!
  Сега няколко конкретни коментара за статията на Дневник:
  1. Облагодетелстване на богатите - пак мантрата за топ 1% и как те щели да се облажат най-много. Факт е, че данъците се намаляват за всички. Това, което медиите удобно спестяват е, че лошият топ 1% получава 20% от дохода, а плаща 40% от данъците. Естествено, че при намаляване на всички данъци ще спечели и топ 1%, който плаща огромния дял данъци.
  2. Обамакеър - в момента ако не си купиш здравна застраховка (например не можеш да си я позволиш) държавата те глобява! Единствената промяна е, че тази глоба се премахва. И това през призмата на левичарите значи, че милиони хора щели да си загубят здравните застраховки?!
  3. При гласуване 51-49 вицепрезидентът няма участие. Той гласува само при 50-50. Дневник явно не знаят и затова пишат глупости.

 44. 44 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Данъкът на най-богатата част от населението се намалява от 35% на 20%. На средната класа и най-бедните се вдига леко ставката - нещо, което те ще усетят реално след 2022 г. (още по-силно след 2027 г.) През следващите години дефицитът на страната ще се увеличи с 1.4 - 1.5 трилиона (някой преди твърдеше, че Тръмп и републиканците ще оправят дефицита??) Крайният вариант е смесица и каша от много предложения (на Републиканската партия, на Тръмп, поправката Александър - Мъри и др.) през годината - включително и промени в последния момент, за да бъдат спечелени отделни гласове на някои републиканци, които се бяха обявили против - Мурковски от Аляска, Джонсън от Уисконсин, Дейнс от Монтана. Отделно републиканците не го обсъдиха с демократите, които имаха свои забележки, за да го приемат - което раздели Сената на партийно гласуване. Ако демократите спечелят мнозинство през 2018 на мидтърм изборите, очакването е по същия начин да отхвърлят или да внесат поправките си в плана. Цялото оформяне и гласуване от страна на републиканците беше един отчаян юруш в последния момент за да сложат нещо на масата, след като цяла година не постигнаха нито един голям законодателен проект - въпреки, че имат мнозинство и в Сената, и в Конгреса.

 45. 45 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Данъкът на най-богатата част от населението се намалява от 35% на 20%.
  —цитат от коментар 44 на Черен хумор на кило


  Това не е вярно. Бъркаш корпоративен данък с този върху доходите на физическите лица.

 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4064 Весело

  "За спечелване гласа на сенатор Лиса Мурковски от Аляска сенаторите позволиха да започнат сондажи за петрол и газ в местен резерват"

  Екологичните движения на Запад са левичарски. На лице е злоупотреба с "борбата за защита на природата". Забраняват се мащабни стопански инвестиции като обширни райони се обявяват за резервати на които се забранява всякаква стопанска дейност. Обама слушаше еколозите и забраняваше с президентски укази прокарването на петролопроводи и газопроводи през участъци, обявени за резервати както и проучвания и добив на нефт и газ. Тръмп отмени тези укази и либерализира добива на въглаводороди. САЩ от най-голям вносител се превърна в износител на нефт и газ. Това корено промени световния пазар на въглеводороди в ущърб на Русия и другите "страни бензиностанции". Но по инерция продължаваме да говорим за Тръмп като "човекът на Путин".

 47. 47 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#41] от "Cataluña es España":

  "А преди Тръмп не е ли било така? Да не би да казваш, че предишните президенти (Обама, Клинтън, Буш, етс.) лично са участвали в създавенето на закони и реформи и в обсъждането им?"
  Къде сам "казвал" това?
  Просто правя разлика между идеите и целите на републиканците и Тръмповото авторство въру тях.

 48. 48 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  От малкото което знам - глупав закон който само ще увеличи дефицита. Не само ще прецака бедните но и средната класа. Доста ще прецака и хора които правят Мастерски или Докторски програми и работят. Тръмяака бута Америка към все по-глупава и третокласна държава. Добре поне че рано или късно ще трябва да се махне. Тогава нещата ще се оправят.

  California Über Alles
 49. 49 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Най интересното е че част от най/потърпевшите в САЩ от тези данъчни промени ще бъдат белите бедняци гласува ли за рижия примат .
  —цитат от коментар 24 на zawert


  Точно това щях да напиша и аз, колега. Тръмповаците са толкова прости, че не разбират как техният любим президент ги хвърля в бездната на мизерията. Фермерът Джон, живущ в най-умрелия щат Северна Дакота как ще понесе, че вече държавната хазна няма да се пълни основно от богатите чичаци, а на него ще му се взима залъкът от устата? Но Джон е тръмповак, той от такива неща не разбира, а само слуша мантрите на Тръмп вика "ура". Също като нашите родни ватници комунисти, които живеят в най-мизерните области, винаги гласуват за БСП и винаги се оплакват, че били бедни. Но въпреки мизерията продължават да гласуват за БСП. Защото навремето бай Тошо така им казал. Тръмповаците пишманрепубликанци са същите кухи парчета. Сега милиардерът Джак ще спести няколко стотин милиона от данъци и ще си купи нова яхта, а белият фермер Джон ще си яде цървулите от глад. Че и ще умира от болести, щото неговите хора премахват здравната програма на лошия Обама.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 50. 50 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Като гледам с какъв зор приемат такъв важен законопроект при положение че републиканците имат мнозинство май залогът за изборите догодина се вдига.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 51. 51 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Любопитно

  Къде сам "казвал" това?
  —цитат от коментар 47 на gmbh


  Ами, целият ти коментар е този смисъл - Тръмп само щял да подпише нещо, създадено от други. Не разбирам злобният ти коментар, предвид факта, че на президента основно това му се работата - да подписва неща, създадени от други, а не лично да участва в създаването им. Без значение как се казва този президент и от коя партия е.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 52. 52 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#49] от "Lou":

  Някакви ФАКТИ!? Ф-А-К-Т-И,Lou!

 53. 53 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "...корпоративният данък се намалява от 35% на 20%..."
  Някой читател има ли съмнения, коя обществена група е продиктувала текста на новата данъчна "реформа"?!

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 54. 54 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#51] от "Cataluña es España":

  Работата на президента е да представя политики, които да превъща в законодателни актове, като обединява мнозинства, които да ги гласуват в Сената и Конгреса. Такава беше данъчната политика на Рейгън, която той успя да прекара като данъчна реформа в Сената пред 30 години - макар тогава да имаше мнозинство на демократите. Човекът работи и успя да убеди много демократи да гласуват за реформата. Така направи и демострата Бил Клинтън, макар че след средата на мандата си имаше републиканско мнозиство. Това направиха и републиканеца Буш - с крехко републиканско мнозинство и Обама - с мнозинство на демократите. Но никога Сенатът и Конгреса не са били така настръхнали и гласували партийно както сега, което показва дълбокото разединение - винаги е имало групи в едната партия, които по отделни закони са гласували с другата партия, тъй като вижданията им са по-близо. И работата на президента е да обединява тези групи, за да гласуват политиките му. При Тръмп за съжаление се наблюдава точно обратното - разделение по всякакви въпроси.

 55. 55 Профил на SA
  SA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "globetrotter":

  Ами ... бил съм в бракети 2 и 3 (ниския енд на 3, ако трябва да бъда честен). При добре документираното увеличаване на неравенството, не виждам точно как намалянето на данъците за най-богатите ще донесе просперитет за всички, но ... то ще се чуе след 4-5 години.

 56. 56 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1661 Весело

  До коментар [#34] от "tacheaux":

  Преди време един колега във форума, който явно е бил част от ляво-прогресивната групичка във форума (те се познават и извън виртуалното пространство), ги изтипоса тука всичките - кой какъв е, къде живее и т.н. Имаше доста нелицеприятни разкази за историята на Стюпида (безславно депортиран от САЩ), които той естествено отрича. Иначе като му четеш коментарите и веднага ти става ясно, че в САЩ е бил някакъв паупер, от където и е добил тази омраза към белите, богати и успели хора, които според него трябва да издържат провали като него. Познавам и други такива завърнали се с подвити опашки от САЩ, или все още живуркащи там, работейки на по две места с гватемалци и филипинци - непрекъснато беснеят във Фейсбук и само постват разни картинки как трябва безплатно здравеопазване, университети и каквото там се сетиш, ама ако ги бъзнеш нещо веднага ревват как "бедняците" в България нямат право на мнение, щото само тия в САЩ ги разбират нещата. Да му обясняваш, че ти живееш много по-добре от него е безмислено - той възприема построеното от американците като свой успех, а собствената си мизерия като наследство от България, поради което мрази родината и сънародниците си. Стюпида ако знаеше колко цялостно изпълва стереотипа и какво клише е сам по себе си, вероятно щеше да се разреве.

  П.П. Най-смешното е, че повечето такива са и срещу Втората поправка. Чудил съм се защо, докато не ме светна един познат, който живее там - нямат пари да си купят даже някакъв пистолет, съответно според тях никой не трябва да има...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 57. 57 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1370 Весело

  А междувременно Флин вече е привлечен като обвиняем :)

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 58. 58 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3521 Любопитно

  . Подобно на версията за Камарата на представителите, и тази бе подготвена практически секретно - от шепа републикански лидери и съветници на Тръмп. Редовите републиканци не можаха да добавят почти нищо, а демократите бяха изолирани
  =======
  Ооо , машаллах !
  Спиш , събуждаш се ....и сюрприииз .... !
  Дори и по времето на соца беше по демократично ..... :)
  Правиха се партийни заседания и на хората що годе им влизаше нещо в главите.
  А тия дори и част от съпартийците си прецакват !
  Страната на невероятните възможности ....и зюрпризи !

  Bukalemun
 59. 59 Профил на today
  today
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Най-малкото е изключително цинично сериозна реформа да се гласува в последния момент и да е полусекретна. Отделно сега се напъват да прокарат нещо, каквото и да било, независимо какъв ефект ще има, само и само за да се бият в гърдите как са успели да променят нещо.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 60. 60 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#56] от "Тюфлекчия":

  Точно в десетката! Оправихте ми денят!

  Даже по-добре, че такива като споменатия от вас не могат да си закупят оръжие. Защото има голяма вероятност в един момент да се самоубият или да направят някоя голяма глупост при наличието на оръжие!

  Хич не е добър ден за социалистчето Хюсеин О. и неговите поддръжници от ляво.

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 61. 61 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#55] от "SA":

  Т.е. при новите бракети, щеше да плащаш 12% данък, а не 15/25%.

 62. 62 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 524 Весело

  А междувременно Флин вече е привлечен като обвиняем :)
  —цитат от коментар 57 на rwe33471675


  Че е излъгал FBI. Та наказанието е: Prison sentence is 0 to 6 months and a $500 to $9,500 fine.

  Хубавото е, че има такива като вас, та човек да се посмее малко!

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 63. 63 Профил на today
  today
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Но никога Сенатът и Конгреса не са били така настръхнали и гласували партийно както сега, което показва дълбокото разединение
  —цитат от коментар 54 на Черен хумор на кило


  Те станаха като нашите депутати, дето гласуват анблок и без разсъждения, ще гласуват за, защото другите са против, или защото така са им казали отгоре. Както тука гласуваха Пеевски за шеф на ДАНС.
  Оснавната маса гласували за Тръмп го направиха заради обещанията, че с реформи ще потръгне икономиката, и те си представиха как ще получават повече пари и ще живеят по-добре. Е да, ама няма да е точно така. Добрата новина е, че като изтича този мандат вече ще са усетили какви тояги отнасят, и има шанс да се позамислят за кого ще гласуват.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 64. 64 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 429 Весело

  Оснавната маса гласували за Тръмп го направиха заради обещанията, че с реформи ще потръгне икономиката, и те си представиха как ще получават повече пари и ще живеят по-добре. Е да, ама няма да е точно така.
  —цитат от коментар 63 на today


  Напротив, и икономиката тръгна нагоре, а сега след данъчната реформа ще получават и повече пари.

 65. 65 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#21] от "globetrotter":

  Това за годишен или месечен доход става дума?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 66. 66 Профил на SA
  SA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "Тюфлекчия":

  Тюфлек, можеш ли да ми дадеш една добра причина защо пост на някой си форумец (аз дори и въпросния пост не съм мяркал и смятам, че е твоя измислица, но да приемем, че го е имало) трябва да е верен. Една причина, Тифлек?

  Нека позная: не можеш.

  Жокер: "много ми се иска да е вярно" не е добра причина :) :) :)

 67. 67 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1370 Весело

  До коментар [#62] от "Müller":

  Смехът е здраве , поздрави.
  По темата - присъдата не ме интересува.Главното е че при осъдителна присъда вече можем официално да кажем че щабът на тръмп си е общувал с руснаците.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 68. 68 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#40] от "Cataluña es España":

  Именно там е проблемът, че няма никакъв начин нещо подобно да мине в САЩ. Обама се опита да напарви каквото може. Просто политическата конюнктура е на светлинни години разстояние от нормалното политическо мислене в Западна Европа, разбира се за съжаление.

 69. 69 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1661 Весело

  До коментар [#66] от "SA":

  Ами склонен съм да вярвам, защото написаното от колегата напълно отговаря на представата, която създавате ти и още няколко души с постовете си във форума. Не знам защо си мислиш, че не познавам други хора живели или живеещи в САЩ, не съм ходил там (не на студентска бригада, държа да отбележа), не познавам американци и западноевропейци и т.н. и съответно не мога да си извадя определени изводи от писанията на някого. Когато някой разкаже история, която напълно съвпада с моите непреки впечатления, нямам никаква причина да не му вярвам, освен ако не бъде опроверган. Подсказвам - да ми кажеш "Не е вярно" не се брои за опровержение.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#40] от "Cataluña es España":


  То и по-близо могат да погледнат, не обезателно Европа, но например Канада. Но за американците Канада минава за социалистизческа страна. Просто много се е изметил политическият спектър. А относно Канада - само тези, които не са били там, имат отрицателно мнение. Висок жизнен стандарт за повечето жители, гарантиран достъп до здравеопазване, поносими студентски такси, обществено спокойствие, уважение и толерантност.

 72. 72 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  [quote#62:"Müller"][/quote]

  Май-не са ти ясни нещата. Всяка документирана лъжа пред гранд дури носи 5 години затвор. Ако не знаеш в САЩ присъдите се алумулират. До момента има доказана лъжи за 35 години затвор. + финансовите мъ престъпления, това че не е излъгал на декларация за проверка за секюрити левъл + пропуск да се регистрира като агент на чужда държава - това му събира още 20г за общо 50 години до момента. За сина ще има подобна цифра.
  Разбира се че няма да ги лежи тези години. Това е инструмент да го плашат за да пропее. А аз като го гледма и него и сина му какви са мърши .... с много по-малко можеш да ги изплашиш. Това което до момента е ясно е че си е продал душата за $532,000. Нещастник. Тези пари щеше да ги направи за 3 години като софтуерист.

  California Über Alles
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#67] от "rwe33471675":

  Относно “общуването“ с руснаците. Каква е истината: ABC News reported that Trump directed Flynn to speak with the Russians “initially as a way to work together to fight ISIS in Syria.

  Та по-просто обяснено за вас: Президента Trump бил прегрешил, че се e опитвал да работи дипломатически (както се постъпват всички преди него) с друга супер сила, за да победи ислямския тероризъм.

  И осъдителна присъда няма за генерал Michael Flynn, а и да има тя е, че е премълчал - излъгал за срещата с рускиския посланник Сергей Кисляк. И наказанието за това ви го написах по-горе.

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1234 Весело

  Както е казал още Цезар, "Да го духат бедните". САЩ става все по-непривлекателна страна за живеене.
  —цитат от коментар 8 на iget


  Ама стойте си в Русия. Настоявам.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 77. 77 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4446 Неутрално

  Явно е че има напредък, както и че приетата от Сената версия с въведените корекции, например възможността за повишаване на данъците в бъдеще при икономически спад ще трябва д се доработва. Все пак това е първото мащабно преразглеждане на системата от около 40 години.
  Лично мен ме тревожи частта със считане за доходи на пропусната печалба за университетите. Нека поясня, засега нашите аспиранти не плащат учебни такси като младши служители на временна длъжност. Ако учебната такса, която аспирантът не плаща, се включи като доход и се комбинира с получаваните от тях възнаграждения, то те се поставят в незавидна ситуация, а оттам и проблемите пред научния потенциал. Примерно, учебната такса в един елитен университет е около 40-50,000 годишно. Прибавете към нея годишно възнаграждение от 24,000 и ето , формално данък върху да кажем 70,000 , който ще отнесе реалния приход на лицето. Надявам се това да се премахне, лобира се по въпроса. Ако някой каже " Ами защо са нужни теИ аспиранти?" Нека поясня, че примерно една лаборатория да кажем по биохимия или подобна работеща с експериментални организми има нужда от 25-27 аспиранти за да осигури 24/7 покритие на нуждите си.. това е ефективния модел който се е доказал.

 78. 78 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1370 Весело

  До коментар [#74] от "Müller":

  Май послъгваме малко а?Вече все повече излиза информация.Сирия няма нищо общо , Флин и Кисляк са обсъждали последните тогава санкции наложени от Обама.
  Смейте се , смехът е здраве.Поздрави.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 79. 79 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#56] от "Тюфлекчия":

  Аз ако правилно се ориентирам повечето противници на оръжията в САЩ не са срещу оръжията като цяло, а срещу начина на продажба, който е прекалено лек според тях и срещу вида на оръжията, които можеш да си купиш.

  Не съм чул някой да се оплаква от частна колекция, в която има танк например, но доста не одобряват възможността да си купиш без проблем 20 полуавтоматични пушки.

  Модератора е неадекватен!
 80. 80 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Любопитно

  До коментар [#77] от "daskal1":

  Чувал съм, че данъчната система в САЩ е прекалено усложнена с много вариации на изчислване на данъчната основа и с много възможности за намаляването и.
  Даже твоя пример го подсказва.
  Защо никой не обмисля опростяване на това положение?

  Модератора е неадекватен!
 81. 81 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Аз съм доволен. Моите федерални данъци падат от 28% на 25%. 3% на 132,000 са почти $4,000 на година. Още една ски ваканция в Маунт Тремблант.

 82. 82 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#72] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Повече от ясно ми е, че се алумулират и обвиненията (повечето) за финансови престъпления. Та да изчакаме крайния резултат! Всеки е невинен до доказване на противното!

  Като генерал има забележителна кариера и много не съм съгласен с определението: “...аз като го гледам и него и сина му какви са мърши...“.

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 83. 83 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#80] от "ivan_":

  Ами точно това се случва. Премахват се т.н. dependent exemptions и за тяхна сметка се въвежда една standard deduction. Това е наистина голямо опростяване за всички, които попълват формата 1040.

 84. 84 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3475 Весело

  До коментар [#82] от "Müller":

  Какво му е забележителното?! Посредствен генерал който в края на кариерата си изперка и стана конспиратор.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 85. 85 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#83] от "agile":

  Защо тогава не се акцентира на това по-никакъв начин?
  Четейки статията виждаш промени по ставки и т.н. но не получаваш никаква информация, че има промяна в логиката на облагането.

  Модератора е неадекватен!
 86. 86 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#84] от "vesolr":

  Как познахте “Посредствен генерал...“? Браво!

  U.S. Army - Flynn was commissioned in the U.S. Army as a second lieutenant in military intelligence, in 1981. His military assignments included multiple tours at Fort Bragg, North Carolina, with the 82nd Airborne Division, XVIII Airborne Corps, and Joint Special Operations Command, where he deployed for the invasion of Grenada and Operation Uphold Democracy in Haiti. He also served with the 25th Infantry Division at Schofield Barracks, Hawaii, at the Joint Readiness Training Center at Fort Polk, Louisiana, and the Army Intelligence Center at Fort Huachuca, Arizona.

  Flynn served as the assistant chief of staff, G2, XVIII Airborne Corps at Fort Bragg, North Carolina, from June 2001 and the director of intelligence at the Joint Task Force 180 in Afghanistan until July 2002. He commanded the 111th Military Intelligence Brigade from June 2002 to June 2004 and was the director of intelligence for Joint Special Operations Command from July 2004 to June 2007, with service in Afghanistan (Operation Enduring Freedom) and the Iraq War (Operation Iraqi Freedom). He served as the director of intelligence of the United States Central Command from June 2007 to July 2008, as the director of intelligence of the Joint Staff from July 2008 to June 2009, then the director of intelligence of the International Security Assistance Force in Afghanistan from June 2009 to October 2010.

  И при социалистчето Хюсеин О.

  Defense Intelligence Agency - Flynn speaks during the change of directorship for the Defense Intelligence Agency on Joint Base Anacostia-Bolling in Washington, D.C. Flynn with Martin Dempsey and Ashton Carter, June 11, 2013 In September 2011, Flynn was promoted to Lieutenant General and assigned as assistant director of national intelligence in the Office of the Director of National Intelligence. On April 17, 2012, President Barack Obama nominated Flynn to be the 18th director of the Defense Intelligence Agency. Flynn took command of the DIA in July 2012. He simultaneously became commander of the Joint Functional Component Command for Intelligence, Surveillance and Reconnaissance, and chair of the Military Intelligence Board.  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3475 Любопитно

  До коментар [#77] от "daskal1":

  Познай ако има икономически спад както в края на Буш и следващия президент демократ реши да вдигне данъците - какво според теб ще говорят републиканците?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 89. 89 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5637 Неутрално

  Очевидна победа на републиканците...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 90. 90 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 429 Весело

  До коментар [#88] от "vesolr":

  Не само президент, трябва им и мнозинство в Конгреса. Кога го виждаш ти това мнозинство на демократите в Конгрес, Сенат, че и Белия дом да вземат?

 91. 91 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Данъчния закон от 500 страници заменя данъчно законодателство от няколко десетки хиляди страници. От всичко най-много губят адвокатите и данъчните консултанти.

  Попътен вятър в главите!
 92. 92 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3475 Любопитно

  До коментар [#90] от "Black Hawk":

  Все някога или от сега нататък никога няма да го вземат според теб?
  Макар че нямам нищо против при икономическа криза да се случат републиканци управляващи и да се налага да взимат непопулярни мерки. Да ги видим тогава - разходите ще режат или данъци ще вдигат.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 93. 93 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 429 Весело

  До коментар [#92] от "vesolr":

  Не, не съм казал никога, но не виждам как това ще стане в близкото бъдеще или по-точно до 2024. Бъди сигурен, че е по-добре републиканци да управляват икономиката и по време на криза. Демократите ги видяхме: 1.5% среден ръст за 8 г и 10 трилиона нов дълг.

 94. 94 Профил на ddemivor
  ddemivor
  Рейтинг: 225 Неутрално

  В цивилизования свят ролята на държавата се състои в това да осигури приблизително равен шанс за всички: образование, здравеопазване, инфраструктура и отбрана. Много европейски социалдемокрации добавят и социална защита за хора в неравностойно положение, изпаднали от пазара на труда, политически имигранти. И докато последната мярка е доста спорна, първите четири са мерило за цивилизацията. Безумие е в 21 век образование, здравеопазване, инфраструктура и отбрана да са само за богатите, а останалите да умират. Още по-голямо безумие е, че това става в най-богатата страна на света, с най-голям брой Нобелови награди, с най-голям принос към върховите технологии, които правят разликата между общество и джунгла. Равният старт не означава социализъм, а критерий за развита цивилизация. Днес кабинетът на Тръмп ограничава здравеопазването за богатите и утре започне да ограничава инфраструктура, образование и отбрана за богатите, Америка ще се превърне в руска или южноамериканска кочина.

 95. 95 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1661 Весело

  До коментар [#86] от "Müller":

  Тоя си пише наизуст - абсолютно никаква представа не е имал каква е кариерата на Флин.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 96. 96 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 579 Неутрално

  "ще натъпче още повече пари в джобовете на богатите и най-големите корпорации, докато в същото време повишава данъците на милиони американци от средната класа"

  Точно това ще стане, ето защо за мен е мистерия защо Тръмп не губи гласовете на белите работници, които го избраха. Явно от две злини избират по-малката. Това, че пълни сметките на богаташите, които и без това са пълни, разтваря ножицата на разликата в доходите между бедни и богати и не благоприятства за неговия рейтинг. Излъга електората и толкова, беше обещал да стане обратното, но кой ли политик не лъже.

 97. 97 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1661 Весело

  До коментар [#94] от "ddemivor":

  Образованието и здравеопазването (осигуряването на такива, не свободният достъп без дискриминация) не са "права", щото за да се възползва някой от "правото" да го лекуват или образоват безплатно, някой друг трябва да бъде принуден със сила да плати за това. "Право" може да бъде само нещо, което изисква от другите да НЕ извършват някакво действие - примерно да не те убиват, ограбват, заробват и т.н. В момента в който принудят някой да прави нещо против волята му, за да можеш ти да се "възползваш от правото си", това вече е насилие и кражба. Ето това левундерите-болшевики не го схващат и явно е невъзможно да им се обясни.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 98. 98 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4446 Неутрално

  До коментар [#80] от "ivan_":

  Предложения винаги е имало, например това за плоския федерален данък на Форбс. Проблемът е , че данъчната система отразява процеса и баланса на силите между щат и федерално правителство. Първоначално федерални данъци не е имало, правителството се е издържало от акцизи, мита и вноски на отделните щати. Федералният данък се въвежда във връзка с разходите по Първата Световна Война.
  Ако се погледне в структурата на данъците, обществените задължения са основно върху щата - образование, вътрешен ред, национална гвардия и т.н. Дори здравеопазването на социално слабите е въпрос на договор между щата и федералните програми. Както виждаш, сега отделни щати с по-силна икономика искат по-голяма данъчна самостоятелност поради преразпределението на федералния данък към по-бедните, а когато стане въпрос за пари либерално-демократичните позиции отстъпват пред интереса.
  Дълга тема, не става с един пост :-)

 99. 99 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#94] от "ddemivor":

  Тюфлекчия в #97 ти го е обяснил добре, но аз искам също да те попитам кое конкретно от законопроекта прави здравеопазването само за богатите? Наясно ли си въобще какво се променя или повтаряме мантрите на Бърни?

 100. 100 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4446 Неутрално

  До коментар [#88] от "vesolr":


  Ами същото което правят сега демократите. Обама също ни набута с над трилион държавен дълг. И, да не бъркаме държавен дълг с икономически показатели и приходи от бизнеса. Държавата като суверен винаги има възможност да маневрира с финансите си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK