Предозиране: Български приоритет за млади хора без... млади хора

Предозиране: Български приоритет за млади хора без... млади хора


Работещият от 1 декември сайт (все още в предварителна форма) на българското председателство на Европейския съвет в първата половина на 2018 г. започна да се изпълва с информация.


Но поне част от нея изглежда объркващо, особено за български граждани, неизкушени в административния жаргон на институциите на Европейския съюз. А целта на сайта е да предлага общодостъпна информация.


Предлагаме ви текста, представящ един от приоритетите на българското председателство под заглавие "Бъдещето на Европа и младите хора". Излишно е да търсите в следващите изречения думите "млади" и "хора":


Бъдещето на Европа и младите хора – икономически растеж и социално сближаване
Икономическият растеж и социалното сближаване са ключови за бъдещето на Европа. Прогнозите съдържат добри новини за Съюза; европейската икономика се ускорява, създават се повече работни места, повишават се инвестициите, укрепват публичните финанси. Въпреки това остават предизвикателства като високи равнища на дълга, слабо увеличаване на заплатите. Тези предизвикателства предстои да преодоляваме заедно. Важно е растежът на икономиките на държавите членки да продължи, важно е в дебата за реформите на еврозоната да участват равноправно всички държави от ЕС, независимо дали са негови членове или не.


Бъдещето на Съюза е да продължим усилията за социално сближаване. Кохезионната политика осигурява реална добавена стойност за гражданите на ЕС и е доказан пример за работещ инструмент за намаляване на различията помежду ни, което гарантира успеха на европейския модел. Затова нашето председателство ще работи за активен и конструктивен дебат по Многогодишната финансова рамка. Наясно сме, че светът се променя, а преодоляването на възникващите предизвикателства изисква ресурс. Убедени сме, че трябва да търсим баланс между новите фондове и вече съществуващите, между финансовите инструменти и грантовото финансиране.


По-разбираеми изглеждат текстовете, представящи останалите три приоритета: "Западните Балкани – европейска перспектива и свързаност", "Сигурност и стабилност в силна и обединена Европа" и "Цифрова икономика и умения на бъдещето".

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Абе много ми звучи като документ на партията майка в разцвета на социализма за следващата петилетка..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 2. 2 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Много е трудно да напишеш толкова простотии, или поне на мен ще ми е трудно.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 3. 3 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Бюрокрацията на Европа изглежда все по-тъпа и беззъба. Вместо да се чудят как да реформират Европа, могат просто да препишат Американското Законодателство с някои изменения пред вид спецификата. А отвъд Океана нещата работят и то добре. В Европа се стимулира и толерира нищоправене и лентяйство под етикети от типа - вижте колко сме изтънчени, културни, екологични и пр. и пр. Най-после трябва да им уврат главите, че без Либерална Икономика и без Американски модел, Европа няма боева и конкурентна способност. Море от приказки без покритие. А е време да се действа и се надявам, че някой ден ще подпишат Транс-Океанското споразумение и ще отворят огромния пазар Америка - Европа. Тогава всичко ще си дойде на мястото - от законодателството до билетите за метрото.

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3027 Весело

  В документа няма „млади “ и „хора“ , защото са наблегнали на „фондове“ и „грантове“.Това ги влече герберите.

 5. 5 Профил на stellllli
  stellllli
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Нищо скрито няма - млади хора тук скоро няма да има - някои бягат "навън", други просто не се раждат...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK