Олигарси предлагат държавата да им плати, за да си върнат валутата в Русия

Олигарси предлагат държавата да им плати, за да си върнат валутата в Русия

© ReutersРуски олигарси, очакващи да бъдат санкционирани в новата вълна от контрамерки на САЩ около 1 февруари 2018 г., са предложили на управляващите в Москва идея държавата да емитира специални валутни облигации с висока доходност и те анонимно да си купят от нея. Така ще могат да вложат част от застрашените от блокиране на Запад милиони, при това с надежда, че един ден ще си ги получат обратно, и то с доходност, по-висока от обичайната, която ще им изплати руският бюджет.


Финансовото министерство, както и търговските банки не са във възторг.


Причината според "Ройтерс" е това, че в руските бизнес среди расте напрежението от вероятността активи на богати хора, на съпругите или децата им да бъдат наказвани избирателно от Вашингтон заради близостта си с Кремъл. Преди няколко дни агенцията съобщи, че някои от олигарсите са започнали да се замислят дали близостта с президента Владимир Путин вече не се превръща в минус за бизнеса им в чужбина.
"Ройтерс" се позовава на трима източници, запознати с идеята за новата схема. Според тях емисията държавни облигации в чуждестранна валута трябвало да бъде с доходност, по-висока от лихвите по депозити в банките и по-ликвидна от еврооблигациите.


Доходността трябва да е над 5%


Доходността по депозити в рубли в руски банки е относително висока - 7-8%, но заможните руснаци предпочитат по-ниските лихви - в рамките на 0% и 2% - на валутните сметки пред риска да рухне обменният курс на националната валута.


Доходността от еврооблигации е по-висока - 30-годишната емисия от тази година например носи 5%, но пазарът има проблем с ликвидността, включително защото рядко се пускат нови емисии, а притежателите на вече емитираните не са склонни да продават облигациите си.


В допълнение руските банки са задължени да изискват информация, ако заможно физическо лице иска да депозира при тях значителни суми, особено ако името му е в списъка на санкционираните от САЩ. Такава информация се предава на данъчните власти, а предприемачите казват, че не искат държавата да получава поверителна информация за бизнеса им.


"Прибират си парите у дома"


"Има информация, че известен брой хора искат да си върнат валутата тук", казва ръководител на голяма държавна руска компания, пожелал анонимност. "Идеята е да откриеш някаква сметка, с която купуваш специалните облигации, емитирани от финансовото министерство." Няма обаче признаци изобщо някой в правителството да обмисля сериозно подобна схема, пише "Ройтерс", а двама от източниците казват, че мнението на финансовото министерство е отрицателно.


Високопоставен директор в руска държавна банка допълва, че подобен ход би ускорил процес, който вече е започнал - заможни членове на обкръжението на Путин депозират скромни обеми валута в руски банки. "Но лихвите по валутни депозити са ниски, докато инвестирането във валутни инструменти на финансовото министерство може да им осигури добра възвръщаемост. От това може да се направят пари."


Източник от руските финансови пазари споделя, че също е чул от работещи в компании за управление на активи да се върти подобна идея за нови парични потоци от чужбина. "Прибират парите си в Русия", допълва той.


Познатите "вебовки"


Инструментът, за който са се сетили олигарсите, не е нов и непознат. В Русия наричат подобни облигации "вебовки" по съкратеното име на държавната "Внешэкономбанк" (ВЭБ). "Сега санкциите са допълнителен аргумент" да се прибегне до него, казва друг източник на "Ройтерс", представен като близък до Путин и олигарсите около Кремъл. Според него така и държавата ще има полза, защото ще може да набира средства, в случай че американски санкции забранят на чуждестранни инвеститори да купуват руски държавен дълг.


Президентът започна още през 2014 г. кампанията си за "национализиране и деофшоризация на елита", в която с различни средства мотивира заможни руснаци да приберат средствата си в страната и да се въздържат да пращат децата и близките си да учат и живеят зад граница. Пред обществото той казва, че подобно поведение на бизнеса е "непатриотично". Но ефектът засега е ограничен, а при някои олигарси и обратен, защото ги накара да се регистрират като данъчни резиденти на друго място.


В очакване на нови санкции


След анексирането на Крим и поредицата санкции от САЩ и Западна Европа положението на руските милиардери и мултимилионери се усложни. В края на януари 2018 г. се очаква Вашингтон да представи нови, "невиждани досега" ограничения по списък с конкретни приближени на президента, написа неотдавна в."Независимая газета".


"Ройтерс" твърди, че засега изглежда, че присъствието в списъка няма автоматично да води до персонални санкции, замразяване на активи и забрана за пътуване и кредитирани от чужбина, но мнозина руски бизнесмени смятат, че ще се случи точно това. Те са между чука и наковалнята, продължава агенцията, т.е. между това да попаднат в мрежата на санкциите и да върнат парите си у дома, но да бъдат преследвани за укриване на доходи, избягване на данъци или да се стигне до икономически срив на Русия.


Поне $200 млрд. са в руски ръце зад граница


Няма достатъчно убедителни данни колко пари са изнесли руснаците в чужбина. По изчисления на Гейбриъл Зюкман, икономист от Университета на Калифорния в Бъркли, към 2014 г. руски граждани са контролирали зад граница финансови активи за около 200 милиарда долара. Това се е равнявало на 10% от БВП на Русия през въпросната година.


"Ройтерс" не е успяла да установи кой лобира, какви действия са предприети и с кого от властта се опитват да говорят. "Идеята съществува, но засега няма решение по нея", казва директор в държавна банка.

Ключови думи към статията:

Коментари (199)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Да не останат от 2 стола,та на земята?

 2. 2 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2859 Неутрално

  Аха,значи сега перачите искат пак да спечелят одирайки нова кожа от мужиците.Е верно не веднага ....ама дълго и болезнено.Руска представа за инвестиране!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 3. 3 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1191 Весело

  Ей, че нагли тия! Не стига, че я изпокрадаха тая федерацийка ами и ще искат същата да им плати за това!

  Имало едно време ссср...
 4. 4 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Че къф го дирят в гадния загниващ Запад? Сега имат шанса да инвестират безвъзмездно в кримската банкова система.

 5. 5 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 815 Неутрално

  "...към 2014г. руски граждани са контролирали зад граница финансови активи за около 200 милиарда долара. Това се е равнявало на 10% от БВП на Русия през въпросната година."

  Този обир, който се случи в СССР, е тотално непознат в световната икономическа история.
  НКВД-исти, КГБ-сти и друга червена сволач си присвои огромни залежи от полезни изкопаеми/те друго немат и без това/ и многострадалната руска нация само може да се сърди на себе си, че вместо бутилката, не хвана парабела и да разстреля цялото КПСС.
  Но, така е в родината на комунизма. Обичат си петолъчката тия хора, а олигарсите им ще треперят до последно, дали някоя санкция на Запад, няма да им гепи парите.
  Да се прибират в Москва и да си купуват имоти по Ростов на Дон и слънчевия Мурманск.

 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9071 Любопитно

  Значи САЩ ще наказват близките около Путин до девето коляно!
  Естествено, че ще си изтеглят парите за два месеца.....
  Да видим къде.....?

  [email protected]
 7. 7 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Родину они любят, но не бесплатно

 8. 8 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  То хубаво облигации, ама да не стане така, че тези облигации да се обезценят до 70-80% от номинала

 9. 9 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Нова услуга! Бензиностанция с пералня.

 10. 10 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3040 Весело


  А някои се чудят защо биткойнът така рязко поскъпва!

 11. 11 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2457 Неутрално
  Ами да си вкарат доларите в биткойн, крипторубли или петро и ще имат хем анонимност, хем ликвидност, хем възвръщаемост. 12. 12 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А нашти олигарсини си стоят по домовете,
  щот ако не лапат от държавните поръчки, няма да имат кинти.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 13. 13 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4740 Неутрално

  "Те са между чука и наковалнята, продължава агенцията, т.е. между това да попаднат в мрежата на санкциите и да върнат парите си у дома, но да бъдат преследавни за укриване на доходи, избягване на данъци или да се стигне до икономически срив на Русия."

  Горното е музика за моите уши!

  Може ли американците да включат и ДП в списъка на санкционираните?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на kalcho_krivija
  kalcho_krivija
  Рейтинг: 402 Весело

  Демек ние изядохме баницата, а сега ни платете, че благоволиме да се из...рем във вашия дом.
  А интересно е да се узнае мнението на виолончелиста......😉.

 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Весело


  "Ние предлагаме обикновените хора да ни платят, та да си вземем обратно патите..."
  Тези са по-нагли от нашите червено-герберови дембели (не че нашите са много по-долу де)!

  И после благодарение на ентусиазираната народна подкрепа и лично на намесата на др. Путин, предложението ще бъде прието с пълно болшинство.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Че къф го дирят в гадния загниващ Запад? Сега имат шанса да инвестират безвъзмездно в кримската банкова система.
  —цитат от коментар 4 на le_bigmac


  Проблемът на Запада е, че късно осъзна мащабите на съвецката олигархична експанзия. Работеха с двоен стандарт и допуснаха цървули като Абрамович да купуват де що видят, без да ги питат откъде са им парите.
  Непознаването на основита на комунизма и максимата, че парите не миришат и нямат цвят, доведоха до този поток от тъмна материя в посока западни банки, имоти, яхти и т.н.
  Сега вече е много трудно да ги хванат.

 18. 18 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1191 Весело

  Значи САЩ ще наказват близките около Путин до девето коляно!Естествено, че ще си изтеглят парите за два месеца.....Да видим къде.....?
  —цитат от коментар 6 на karabastun


  Аха, така се теглят пари за два месеца от недвижимо имущество...освен ако не продават на безценица.

  Имало едно време ссср...
 19. 19 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Значи САЩ ще наказват близките около Путин до девето коляно!Естествено, че ще си изтеглят парите за два месеца.....Да видим къде.....?
  —цитат от коментар 6 на karabastun


  В Биткойни?
  Те и китайците така правят. Много китайци са краднали някой милион - тоест, изкарали са го с благословията на местния партиен секретар, но той си иска своето, а пък не им разрешават просто така да пуснат превод за чужбина за Х милиона долара. Даже не долари, ами юани - там за да обмениш юаните в долари трябва да представиш основание за това.
  Може би точно това е в основата на главоломното покачване на биткойна последната година. Нормален човек, който си е платил данъците и няма вземане-даване с политици, не виждам с какво са му по-удобни биткойните спрямо долари и еврото.

 20. 20 Профил на anticomunist
  anticomunist
  Рейтинг: 425 Неутрално

  ДО КОМЕНТАР #14
  АМИ ИНТЕРЕСНО МИ Е КОИ Е БАщА ТИ?

 21. 21 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Вчера на гости на бащи ми, беше едно възрастно руско семейство. Притежават замък-хотел в Карлови Вари и най-скъпият бутиков хотел в центъра на Прага. Хората искрено се забавлят, когато американците започват да ги плашат.
  —цитат от коментар 14 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Като им конфискуват двата хотела в Чехия дали ще им е забавно? Русороба Земан е изолиран и не може да направи нищо.

 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Те рискуват и предлагат. Путин решава. Козовете са в неговите ръце. Ако олигарсите захубят парите, които са навън, за руската икономика това ме значи нищо. Ако ги еърнат в Русия икономиката печели. Цената ще се диктува от Кремъл.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4740 Неутрално

  Вчера на гости на бащи ми, беше едно възрастно руско семейство. Притежават замък-хотел в Карлови Вари и най-скъпият бутиков хотел в центъра на Прага. Хората искрено се забавлят, когато американците започват да ги плашат.
  —цитат от коментар 14 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Няма лошо! Нека се забавляват! Виж колко добронамерени към руските олигарси са американците - забавляват ги безплатно!

 24. 24 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  [quote#17:"SSS"][/quote]

  Не виждам нищо трудно. Както сам каза, цървулите парадираха с покупките си, особено на недвижимости и футболни отбори, не е нужно да се издирват, всички ги знаят.

 25. 25 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  САЩците за пореден път играят в полза на Путин!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 26. 26 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3010 Весело

  Това по турско време се е наричало Дишхак - данък дето съм си изхабил зъбите докато съм ти изял твоето ядене.

  На помня точно Дишхак ли беше думата, но смисълът е ясен.

  подпис
 27. 27 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Те рискуват и предлагат. Путин решава. Козовете са в неговите ръце. Ако олигарсите захубят парите, които са навън, за руската икономика това ме значи нищо. Ако ги еърнат в Русия икономиката печели. Цената ще се диктува от Кремъл.
  —цитат от коментар 22 на tribiri


  Предстои да видим колко ще пропеят пред ФБР, да разкажат схеми свързани с корупцията на Кремъл и администрацията. Цирка започва

 28. 28 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Хи хи , пак ше стрижат ватата.

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Весело

  Ще се навият и без лихва, просто ще си ги запазят.

 30. 30 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4476 Весело

  Ами да си вкарат доларите в биткойн, крипторубли или петро и ще имат хем анонимност, хем ликвидност, хем възвръщаемост.
  —цитат от коментар 11 на Ф.Нинов


  Тъй....тъй....
  Тавариш Путин вече им е приготвил
  РУСКИ БИТКОЙНИ В БРОЙ
  ПУТКОЙНИ

 31. 31 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Руски олигарси, очакващи да бъдат санкционирани в новата вълна от контрамерки на САЩ около 1 февруари 2018 г., са предложили на управляващите в Москва идея държавата да емитира специални валутни облигации с висока доходност и те анонимно да си купят от нея. Така ще могат да вложат част от застрашените от блокиране на Запад милиони, при това с надежда, че един ден ще си ги получат обратно, и то с доходност, по-висока от обичайната, която ще им изплати руският бюджет.

  ============================================================================

  Санкциите си работят и другарчетата на Педя човек – лакът токчета го притискат за още народна пара. Класическа схема за източване! Никой не ги спира и сега да си върнат поверените им кинти, но те искат още да одерат руския народ. Деньги нет, каза Димата, а народът ревна "Ура!" за стабилността. И те като нас...

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 32. 32 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 931 Неутрално

  В мрежата руски опозиционери обсъждат кои от приближените на Путин трябва да попаднат в списъка. Иларионов и Пионтковски пък консултират американците при съставянето на списъците:
  . "Вожди". Высокопоставленные политические деятели, несущие ответственность за планирование, разработку, осуществление, финансирование, (дез)информационное сопровождение агрессивных, преступных, коррумпированных операций в Российской Федерации и за ее пределами:
  Путин В., Медведев Д., Иванов С., Патрушев Н., Шойгу С., Лавров С., Нарышкин С., Собянин С., Кадыров Р., Кудрин А.
  2. "Исполнители и инициативщики". Руководители государственных органов и полугосударственных организаций, бизнесмены, несущие ответственность за планирование, разработку, осуществление, финансирование, (дез)информационное сопровождение агрессивных, преступных, коррумпированных операций в Российской Федерации и за ее пределами:
  Кириенко С., Песков Д., Володин В., Матвиенко В., Сурков В., Герасимов В., Рогозин Д., Шувалов И., Глазьев С., Фрадков М., Грызлов Б., Васильев В., Торшин А., Сердюков А., Силуанов А., Улюкаев А., Мутко В., Фурсенко А., Ткачев А., Воробьев А., Турчак А., Полтавченко Г., Скрынник Е., Анодина Т., Яровая И., Мизулина Е., Астахов П., Пушков А., Рыков К., Костин К., Малофеев К., Пригожин Е., Уткин Д., Зюганов Г., Жириновский В., Миронов С.; члены СФ и ГД, голосовавшие за кремлевскую аннексию украинских территорий АР Крым и г. Севастополя.
  3. "Праворазрушители". Руководители и сотрудники избирательных, судебных, надзорных, правоохранительных, силовых органов, персонально ответственные за грубейшие нарушения Конституции РФ, Уголовного кодекса РФ, законов Российской Федерации, международного права:
  Памфилова Э., Чуров В., Вешняков А., Зорькин В., Лебедев В., Чайка Ю., Устинов В., Коновалов А., Бастрыкин А., Бортников А., Золотов В., Иванов В., Аулов Н., Муров Е., Калинин Ю., Реймер А., Корниенко Г., Егорова О., Данилкин В., Семененко М., Житников Ю., Величко А., Карпов А., Москаленко Л., Никишина Н., Федин А., Сусина Н., Замашнюк А., Чепрасова Н., Кавешников А., Дударь Н., Скуридина И., Солопова О., Мушникова Н., Левашова В., Окопный А.
  4. "Операторы". Коррумпированные менеджеры государственных и полугосударственных компаний, обязанные своим положением близким отношениям с путинским режимом и использующие свои позиции для хищений государственных средств в особо крупных размерах:
  Сечин И., Миллер А., Чубайс А., Чемезов С., Токарев Н., Ковальчук М., Костин А., Якунин В., Зубков В., Медведев А., Богданчиков С., Садовничий В.
  5. "Олигархи". Крупные бизнесмены, получившие неконкурентные преимущества от ведения совместного бизнеса с путинским режимом:
  Абрамович Р., Дерипаска О., Усманов А., Ротенберг А., Керимов С., Махмудов И., Рашников В., Мордашов А., Богданов В., Магомедов З., Алекперов В., Михельсон Л., Юсуфов И., Потанин В., Вексельберг В., Евтушенков В., Агаларов А., Мильнер Ю., Акимов А., Мамут А., Касперский Е., Голубович А., Бокарев А.
  6. "Партнеры". Близкий круг друзей В. Путина, с которыми он занимался и занимается бизнесом с начала 1990-х годов:
  Петров Г., Кумарин В., Смирнов В., Малышев А., Трабер И., Васильев С., Тимченко Г., Шамалов Н., Ковальчук Ю., Ротенберг А., Ротенберг Б., Фурсенко А., Мячин В., Кузьмин С., Носков О., Уланов А., Шестаков В., Ледовских В., Пономаренко А., Резник В., Могилевич С., Фирташ Д., Тягачев Л.
  7. "Золотые дети". Дети, другие родственники, близкие лица членов ближнего круга В. Путина, получившие от них значительные активы, а также ставшие в ряде случаев топ-менеджерами государственных и частных компаний:
  Путина-Тихонова Е., Путин И., Шеломов М., Шамалов К., Шамалов Ю., Кабаева А., Иванов-мл. С., Патрушев Д., Тимченко-Франк К., Ковальчук Б., Ротенберг Р., Ротенберг И., Фрадков П., Якунин А., Якунин В., Чайка А., Чайка И., Шестаков И., Муров А., Матвиенко С., Сечина М., Мурова Л.
  8. "Кошельки". Лица, выполняющие роль фронтменов В. Путина и хранящие его личные активы:
  Сечин И., Греф Г., Богданов В., Ротенберг А., Ротенберг Б., Ролдугин С., Плехов А., Акимов А., Шамалов Н., Шамалов К., Тимченко Г., Махмудов И., Бокарев А., Горелов Д., Колбин П., Кожин В.
  9. "Соловьи". Руководители и активные сотрудники дезинформационных войск:
  Громов А., Щеголев И., Мединский В., Эрнст К., Добродеев О., Кулистиков В., Гундяев В. (Кирилл), Шевкунов Т., Толстой П., Симонян М., Дугин А., Кургинян С., Затулин К., Проханов А., Прилепин З., Соловьев В., Киселев Д., Захарова М., Скабеева О., Попов Е., Фадеев В., Шейнин А., Стриженова Е., Норкин А., Зейналова И., Мамонтов А., Леонтьев М., Караулов А., Шарий А.
  10. "Марионетки и военные преступники". Руководители и сотрудники государственных и квазигосударственных образований за пределами Российской Федерации, оккупированных, поддерживаемых, финансируемых путинским режимом, виновные в совершении преступлений за пределами Российской Федерации:
  Асад Б., Кокойты Э., Смирнов И., Аксенов С., Константинов В., Захарченко А., Плотницкий И., Пасечник Л., Шаманов В., Казанцев В., Квашнин А., Стрелков-Гиркин И., Бородай А., Безлер И., Дубинский С., Луговой А., Ковтун Д.
  11. "Зарубежные агенты". Члены международного Путинтерна, а также активисты клуба "Путинферштеен":
  Шредер Г., Берлускони С., Земан М., Додон И., Георгадзе И., Бурджанадзе Н., Аграмунт П., Рорабахер Д., Ле Пен М., Медведчук В., Киссинджер Г., Грэм Т., Саймс Д., Коэн С., Рар А., фон Бюлов А., Жданок Т., Кедми Я.
  12. "Пособники":
  Гергиев В., Пореченков М., Стоун О.
  В дальнейшем Список Путина будет уточняться и пополняться.
  Список Путина является первым шагом в деле создания доказательной базы по преступлениям, совершенным указанными лицами.

 33. 33 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#25] от "tribiri":

  Те и санкциите работеха за руската икономика.

  SHADOWS of SOFIA
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  Ха-хаааааа, февруари наближава, тавариши и друзя! 😈😈

  Починът е: Доларите - в рубли!

  Плува ли ми корабче в окото?

  Путин жив ще го одерат... 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1191 Весело

  До коментар [#32] от "Северозападнал":

  Абе за сега са набелязани над 50 000 приближени. До февруари може и още.

  Имало едно време ссср...
 36. 36 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Въобще не става дума за близки и далечни на Путин, хващането на олигарсите за топките да играят по американска свирка си е американска политика отдавна. Нищо че си баш мутренски рекет, Украйна примерно така бе окупирана. И явен и скрит списък на санкцийте, в скрития може всякога да се допише олигарх или политик/ държавен чиновник ако не играе по свирката,

 37. 37 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#34] от "Norman Granz": "Починът е: Доларите - в рубли!"

  Ми, не е.Доларите или евро, пак си е такова, само че, в руски облигации.

 38. 38 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Деца пишат на дед Мароз писма за новий год. Иванушка Дурачок написал: Дед Мароз , убери меня от сюда.

  SHADOWS of SOFIA
 39. 39 Профил на kalcho_krivija
  kalcho_krivija
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hawaii":
  Хааа...ха...ха....ха! Путкойни! - добро попадение.

 40. 40 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Въобще не става дума за близки и далечни на Путин, хващането на олигарсите за топките да играят по американска свирка си е американска политика отдавна. Нищо че си баш мутренски рекет, Украйна примерно така бе окупирана. И явен и скрит списък на санкцийте, в скрития може всякога да се допише олигарх или политик/ държавен чиновник ако не играе по свирката,
  —цитат от коментар 36 на .


  Да се чудиш защо руските олигарси си държат парите в САЩ където по всяко време американците могат да ги хванат за топките. Какво е твоето обяснение?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#34] от "Norman Granz": "Путин жив ще го одерат..."

  Не точно.Сега имперската партия (военни, КГБ и други) с интерес ги наблюдава какво ще предприемат и бъди сигурен, опитат ли се, ще хвърчат глави...буквално.

 43. 43 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9071 Весело

  До коментар [#12] от "СДС":

  Е така се прави - другарите Тръмп и Путин ще преразгледат резултатите от руската приватизация, като поощипят приватизаторите, барабар с родата им ! :)

  [email protected]
 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  [quote#27:"stanislavdi"][/quote]

  И Путин ще си разплете левия чорап!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на shiriru
  shiriru
  Рейтинг: 458 Неутрално

  - А Вы знакомый товарища Путина?
  - Нет! Пожалуста! Я ничто не знаю...
  😂😂😂

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  До коментар [#18] от "citoplast":

  "Аха, така се теглят пари за два месеца от недвижимо имущество..."

  Ами ако продаваш върху 10% от цената, която си платил...

  Между другото, едва ли е проблем за ФБР да лийкне кои имоти подлежат на запориране, да видите тогава какъв цирк ще настане...

  Е, разбира се, в отговор Путин винаги може да експроприира вилите на Бъфет и Блумбърг в Урал... 😈

  Ойййй, майчице... 😆😆😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#14] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  Те са белогвардейци с еврейски корен.

 48. 48 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1194 Весело

  До коментар [#40] от "bobyb":

  " Да се чудиш защо руските олигарси си държат парите в САЩ където по всяко време американците могат да ги хванат за топките. "

  За да могат американците да ги хванат за топките. Вероятно руските олигарси харесват да бъдат държани за тази част от анатомията им. Така излиза от жалния пост # 36 на колегата точка.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hawaii":

  "Като онази с корабчето..."

  ... в окото ми... 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz": Ами ако национализира чуждата собственост в енергийни гиганти.Ще им плати и ще му останат още толкова :)

 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3552 Неутрално

  Путин да им предложи бонус - еднопосочен билет за Сибир.

 52. 52 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Не бе, тия хич не са мафиотска държава- само по малко...

  И санкциите хич не работят! :D

  Порусначен народ- слаба държава
 53. 53 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Редовия руснак има нужда от алкохол и празни приказки за въображаемо, руско, военно величие. Има ли тези неща скота е доволен и е кротък. Обаче, ако парите на руските олигарси бъдат реално застрашени, тогава стола на Путин ще се разклати сериозно и не е сигурно дали в такъв случай той няма да е прав на стола с въженце на врата.

 54. 54 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1029 Весело

  Тези "руски" граждани приличат на онези "български" граждани дето не им споменават имената.
  Само дето на тези "руски" граждани 90 % фамилните им имена завършват на "ман"

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 55. 55 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz": Ами ако национализира чуждата собственост в енергийни гиганти.Ще им плати и ще му останат още толкова :)
  —цитат от коментар 50 на It is I, Leclerc


  Няма такава. Бритиш Петролеум се измъкнаха с печалба, продадоха дяла си за 50 милиарда на Роснефт преди Кримската катастрофа (това ще се запомни като началото на края на руската империя). Най-смешното е, че в момента Роснефт струва по-малко от 50 милиарда цялата.

 56. 56 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4740 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz": Ами ако национализира чуждата собственост в енергийни гиганти.Ще им плати и ще му останат още толкова :)
  —цитат от коментар 50 на It is I, Leclerc


  Смее ли?

 57. 57 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#52] от "mr_vach": Абе, като се замисля така, то Тръмп би бил много доволен някой и него да го санкционира, на уви.

 58. 58 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  До коментар [#3] от "citoplast":

  Те са еталона за ДЕМОКРАЦИЯ според едни държави. Сега пищят на умряло. Ще намерят някаква средна линия. Не може все от БАНКИ да се печели !

 59. 59 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#14] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  Вчера на гости на бащи ми, беше едно възрастно руско семейство. Притежават замък-хотел в Карлови Вари и най-скъпият бутиков хотел в центъра на Прага. Хората искрено се забавлят, когато американците започват да ги плашат.
  —цитат от коментар 14 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Вашите хора са си добре. Няма от какво да се притесняват защото навярно нямат нищо общо с Путин. Ама аз онази вечер бях на гости на един стар другар, знаем се отдавна (сещате се откъде). Много е притеснен. С Владимир Владимирович са си близки още от школата на КГБ. Няма как да не попадне в списъка. И се чуди сега какво да прави. Това с облигациите не го устройва. Не само защото е почти ясно, че едва ли някога държавата ще му върне парите. Ами и заради кореспондентските сметки на банките. Какво значи да си върне парите в Русия? Няма да ги понесе на гръб, я - това да не са два-три милиона. Трябва да ги преведе от своите сметки в чужди банки по свои сметки в руски банки. Да, ама те парите на руските банки не са в Русия - те са по кореспондентките им сметки при чуждите банки. Най-вече американски. А какво пречи по силата на санкциите Щатите да блокират тези сметки на руските банки? Нищо. Което значи, че пак ще му блокират и неговите пари. Трудно, трудно му е положението. Този път не мога да му помогна както се е случвало да му помагам в онези славни години.

 60. 60 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Не се смейте на ушанките.... до няколко години сме част от Руската федерация... и ще им плащаме конфискуваните пари!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 61. 61 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#56] от "vassilun": Тук не става въпрос дали смее, а какво би могъл да направи.Защо да не смее, какво ще стане !?

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#54] от "zuk_trombon":

  То круг озера е с хазарски произход.

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2457 Неутрално  Carlsbad Plaza Medical Spa & Wellness Hotel на Marianskolazenska 223/25, Karlovy Vary 360 01, Czech Republic го дават като най-скъпия х-л в Карлови Вари (Карлсбад).

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#11] от "Ф.Нинов": "Ами да си вкарат доларите в биткойн, крипторубли."

  Господин Нинов, защо да се занимават с глупости, като още няколко вили във Франция и петнайсетина картини са къде-къде по-сигурна инвестиция.Верно, не са бързоликвидни, но въпреки всичко дават право на достъп до средства.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#11] от "Ф.Нинов":

  Нали си представяш какво ще стани при вливането на 200 милиарда в Биткойн :-)
  И, на следващия ден една кибератака от "незивестен източник" ще извърши една бърза "национализация на заграбеното"

 69. 69 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4391 Любопитно

  Егати наглостта!Аз си мислех,че Путин държи олигарсите със здрава ръка,ама то ще излезе,че олигарсите държат в шах Кремъл и могат даже и да матират Москва финансово!

 70. 70 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4391 Весело

  До коментар [#2] от "Messerschmitt":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Това са особеностите на "Руският лов и риболов"/да се подразбира руската действителност/!Таварищ Путин сега вече хептен го закъса,защото става изключително зависим от олигархията

 71. 71 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ... тея момци, с гепените кинти, без бой няма да се дадат :) току-виж окупирали сибир и поискали автономия от фат ким!

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 72. 72 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4391 Весело

  До коментар [#3] от "citoplast":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Изпокрадоха Русия Другарите Олигарси с активното съдействие на държавата/Кремъл/!В Русия нищо не е като в нормалните държави и няма как да се нормализира в една страна в която страха,корупцията и ВОДКАТА господстват от векове-:)

 73. 73 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  До коментар [#68] от "daskal1":

  Теоретически погледнато $200 млрд. е стойността на всичките биткойни в момента.... но с тях няма да може да купиш всичките биткойни на днешната цена, но на три пъти по-висока може и да успееш да го сториш. 74. 74 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#63] от "ka2": В Русия никога не е имало значение с какъв произход си...Ако има истински проблем там, то това е, че е запушена социалната вертикала.

 75. 75 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4391 Любопитно

  До коментар [#4] от "le_bigmac":

  Да,вярно е ,че Другарите Олигарси имат уникален шанс да инвестират в кримската финансова система................................,но те предпочитат да я карат както досега-да дерат кожи в Русия и да кътат милиардите си на Запад ,защото там е много по-сигурно/иначе не им пречи да се бият в гърдите какви патриоти са/..................,абе руска му работа!!!!

 76. 76 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#65] от "Norman Granz":Абдал бин Будала Цървул Бей панелен аристократ?
  —цитат от коментар 67 на c.b.o.


  И кавалер на ордена на наквасените рицари в квартал Бухово.

 77. 77 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#73] от "Ф.Нинов":

  https://www.investing.com/analysis/bitcoin--millennials-fake-gold-200270435?utm_source=Desktop %20Notifications&utm_medium=referral

  People who are buying Bitcoin today are doing it for one simple reason: FOMO – fear of missing out. Yes, this behavior is so predominant in our society that we even have an acronym for it. Bitcoin is priced today at $11,000 because the fool who bought it for $11,000 is hoping that there is another, greater fool who will pay $12,000 for it tomorrow.

 78. 78 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Весело

  САЩ ще ги конфискува тия над $200 млрд. и като падне властта на Путин и неговите милиционери ще назначат удобно правителство /вероятно на Ходорковски/ ще отпуснат същите пари като държавна помощ . Клинтън така отпусна $120 млрд. на Горбачов

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 79. 79 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1029 Весело

  До коментар [#63] от "ka2": В Русия никога не е имало значение с какъв произход си...Ако има истински проблем там, то това е, че е запушена социалната вертикала.
  —цитат от коментар 74 на It is I, Leclerc


  Няма значение с какъв произход си, важното е КОЙ държи мангизите...
  Очевидно е че придворните велможи издават нова Магна Карта

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 80. 80 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#20] от "anticomunist":

  Абдул Обстул Бей, то си пише :) :) :)

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 81. 81 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#78] от "RED MAFIA":

  Съветските велможи не си държаха парите на Запад. И Клинтън леко се разминава с Горбачов.

 82. 82 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#77] от "Binko Georgiev Binev": Ми, единствената причина е, че ми помага по-бързо да прехвърлям средства от едно място на друго.Естествено при покупка отиваш на лека загуба, но бързината компенсира.

 83. 83 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 289 Весело

  "... някои от олигарсите са започнали да се замислят дали близостта с президента Владимир Путин вече не се превръща в минус за бизнеса им в чужбина ..."
  --------
  За бизнесът им на запад може да е минус, но за Мада Раша е голям плюс. Благодарение на близките им връзки с бащицата, олигарсите до днеc са внесли за всеки гражданин на ушанкистан по няколко балалайки. Народът пий, свири и пей, ежедневието минава в шеги и закачки, свършва на по 55 лазарника, и така остават неизчерпаеми фондове за пенсии.

 84. 84 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3472 Неутрално

  До коментар [#32] от "Северозападнал":Само мернах името на Кисинджър сред списъка на " чуждите агенти" и са запитах някои хора дали също не живеят в " паралелна реалност".

 85. 85 Профил на It is I, Leclerc
  It is I, Leclerc
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#84] от "тулса": Спокойно, на Кисинджър пари не му трябват.Поне не в този живот.

 86. 86 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Путин явно подценява възможността за мислене от създадената от него олигархия. Рускосъветските олигархи може да са алчни, арогантни, неморални, наследници на комунистическите апаратчици от времето на СССР, но в никакъв случай не са глупави. те много добре знаят какви са методите и егото на бащицата Путин. Аз съм сигурен, че олигарсите изнесли вече капитала си на Запад са разбрали, че западните държави, наред с всичко друг изпълняват ролята на строг, респектиращ арбитър и гарант на сигурността на гражданите. Арбитър, който налага върховенството на закона и се грижи за вътрешния ред, правосъдието и отбраната. Но без да се намесва в личния живот, нито в икономическата активност и инициатива на гражданите, докато те са в рамките на закона. Путин и режимът му нямат нищо общо с тези идеи, те виждат държавата като всемогъщ господар и повелител, разпределящ благата на поданиците си по волята на диктатора начело на държавата, стоящ над нея и над закона. Партия "Единна Русия" няма, има подчинена на Путин придворна кагебейска клика, сляла се и присвоила държавните институции, в добрите стари традиции на КПСС. А самият Путин е нито десен, нито ляв, нито либерал, нито консерватор, а обикновен диктатор. Готов е на всичко, което ще го задържи на власт. Докато цените на горивата бяха високи, беше привърженик на либерализма, глобализма и свободната търговия. Като паднаха цените, стана консерватор - протекционист. Уважава семейните ценности, но натири жената, родила децата му, за да заживее без брак с гиманстичка. "Православен християнин", който държи в центъра на столицата непогребана от почти един век мумия. Пред която продължават да се кланят негови фенове, също "православни християни" като самия него. Изборите в 2012 г. изобщо не бяха така категорично спечелени, както на Путин му се искаше. Затова от 2015 г. насам Путин постепенно трансформира авторитарния си режим в полицейско-милитаристична диктатура, а икономиката се привежда на полувоенни релси. На практика бащицата управлява Россия така, както се управляваше СССР. КПСС сега се нарича "Единна Русия". За идеологическа украса на традиционния руско-съветски милитаристичен империализъм вместо комунизма се използва имперски месиански мистицизъм в комбинация с православен фундаментализъм. А икономиката вместо в ръцете на номенклатурни директори на държавни обединения е поверена на назначени "олигарси" на пряко подчинение на Путин. На които е разрешено благосклонно да живеят в суперлукс, за разлика от предишните директори. Но ако на някой от тях му хрумне, че повереният му бизнес е лично негов, случва му се случка, пращаща го или в затвора, или направо в гроба.

 87. 87 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3472 Любопитно

  До коментар [#63] от "ka2":круг озера е с хазарски произход
  ....»»И пак се " шегуват" антисемитите.:)

 88. 88 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2250 Весело

  До коментар [#37] от "It is I, Leclerc":

  Да, да... Могат да купят и акции на Първа частна банка...
  Със същия успех ще спечелят....

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 89. 89 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Едва ли, офертата, ще бъде приета.
  "Иран и Китай, ще се опитат да премахнат щатския долар от двустранната си търговия"

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 90. 90 Профил на maane
  maane
  Рейтинг: 289 Неутрално

  единственното спасение е : омотаване на путя в килим(като берия), връщане донбас и крим и пак си живееш където искаш и както искаш.

 91. 91 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#86] от "GreenEyes":

  Щял трактат ли си написал? :) Е само две изречения видях, но ти виж коментар 89, и потърси и информация за днешните изявления на въшният министър на Германия.
  Тука дали са ги превели вече?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 92. 92 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2250 Весело

  До коментар [#69] от "bat_plamen":

  Нищо подобно. Т.нар. олигарси са само разпоредители на средствата на кръга "Озеро". Ако някой си мисли, че средствата са негови, свършва като Березовски.....

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 93. 93 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Другари,
  Нека да уточним нещо, че гледам някои другари са се превъзбудили.

  1. Никой нищо няма да национализира.
  Ще блокира, запорира.
  Това е друго.
  Рано или късно - ще ги отблокира.
  Както стана с Иран.
  Ако национализира - е има доста дялове на енергийни гиганти в Русия, за повече пари.
  Няма да посмее Путин?
  Я пак? Справка - Крим.

  2. Надежда всяка оставете, олигарси.
  Путин още през 2014-та на форума Валдай ги предупреди да си прибират парите в Русия, щото ще ядат дървото.
  Който чул - чул.
  Другите - да духат супата.
  Русия печели във всеки сценарий - или има приток на свежи пари. Или има брутален урок за бъдещи олигарси-ентусиасти, които са вярвали, че на запад парите им са на по-сигурно място.

  И що трябва да ги връщат в Русия - Ройтерс не дава смислен отговор.
  Другарите от Ройтерс сигурно са чували, че милиарди се влагат в Сингапур, ХонгКонг.
  Нали не си мислим, че сингапурците или китайците ще тръгнат да си развалят бизнеса, заради нечии геополитически мераци.

  Спокойно, другари.
  Това не е наш проблем.
  Олигарсите ще се оправят.
  Междувременно - войната в Сирия приключва, а моста в Крим ще е готов предсрочно.
  Да!

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 94. 94 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3472 Неутрално

  До коментар [#85] от "It is I, Leclerc":Ти май не разбра, че не съм се загрижил за санкции и вземане парите на Кисинджър, а за психическото състояние на съставилите списъка.Тревожи ме и , че вече петима колеги са ми сложили минус, признавайки косвено, че са съгласни с подобни екзотични твърдения.
  Да бяха включили в списъка и Джими Картър , който беше отишъл на риболов в Мурманск в началото на кримската криза.

 95. 95 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4391 Любопитно

  До коментар [#92] от "mitko11":

  Може и да е така,но едно е сигурно и то е,че руските олигарси са Другари силно и неразривно свързани с КПСС и КГБ!Другото сигурно нещо е,че руският едър бизнес работи така,че дефакто граби Русия и кара редовите мужици да живеят в мизерия!Показателни са песните на Семьон Слепаков за тези процеси!В Русия няма оправия!

 96. 96 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 487 Неутрално


  ""Руски олигарси, очакващи да бъдат санкционирани...""

  Ама защо им казват олигарси на тези хора?
  Аз пък си мисля, че са високонадарени и образовани хора, предприемчиви и инициативни, трудолюбиви и находчиви, бизнес специалисти и финансови гении.
  За какви олигарси бълнуват по медиите. Путин не би позволил да има такива, той е с десни убеждения и ратува за ясни и открити пазарни взаимоотношения.

 97. 97 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  виж коментар 89, и потърси и информация за днешните изявления на въшният министър на Германия.Тука дали са ги превели вече?
  —цитат от коментар 91 на qwerty 500


  Китайската валюта самая лучшая. Ясно, другари, не ви се четат "трактати", но иначе съновидения за гибелта на омразната империалистическа "валЮта" са даже натракани като коментар. Външният министър на Германия може да си приказва каквото си иска, но по-добре ще бъде да регулират отношенията на домашните си бизнесмени с тав. Путлер.

 98. 98 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  До коментар [#93] от "г-н Саранди Говедаров":

  "Русия печели във всеки сценарий - "

  Само от радиационното изтичане в Челябинск досега не си обяснил какво и колко печели Русия, но аз не се съмнявам, че и там яко печели.

  Това ти харесвам - че не се оставяш на живота да те направи песимист ... ;-)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 99. 99 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4510 Весело

  До коментар [#73] от "Ф.Нинов":

  Разбира се, виж златото на "костуеми цени" е по-сигурно.

 100. 100 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4510 Весело

  До коментар [#96] от "gmbh":

  Разбира се че "пазарни", ето, води се "пазарлък"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK