Тръмп обяви Русия и Китай за съперници в нова стратегия за национална сигурност

Тръмп обяви Русия и Китай за съперници в нова стратегия за национална сигурност

© ReutersПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп обяви Русия и Китай за съперници при представянето на нова стратегия за национална сигурност на страната. Това стана, малко след като той разговаря два пъти с руския президент Владимир Путин.


Говорейки за "нова епоха на конкурренция", той добави: "Те се противопоставят на нашено влияние, ценности и богатство. Ние ще изградим с тях отношение на партньорство и сътрудничество, но като защитаваме собствените си интереси и страната си както никога досега."


Една от ключовите мерки, обявени в речта му, е премахването на принципа, поставящ "таван" на разходите за отбрана, с който досега Белият дом принуждаваше Пентагона да оптимизира разходите си и да не разчита, че непрекъснато ще получава увеличение на бюджета си.
Той обяви, че "ще поддържаме мира чрез сила" и изреди мерки като защита на вътрешната сигурност, на икономиката (включително енергийната сигурност и защита на интелектуалната собственост), цялостно преизграждане на инфраструктурата и нова система за противоракетна защита.


"Америка се завръща в играта и ще я спечели", но така, както би трябвало да работи всяко американско правителство - за интересите на първо място на избирателите си, добави той и повтори девиза си "Да направим Америка отново велика". Не искаме да налагаме начина си живот на никого, но ще браним ценностите си заедно със съюзници, които ги споделят и уважават гражданите и съседите си.В първата част той повтори тези от предизборната си компания и разкритикува предишни администрации във Вашингтон за доскоро фундаментални рамки с американско участие като международни търговски споразумения, ядрената сделка с Иран, политиката към ядрената програма на Северна Корея, Парижкото споразумение за климата и позицията към войната в Сирия.


Тръмп отново припомни, че съюзниците трябва "да реимбурсират" САЩ за разходите, които американците са правили за тяхната сигурност. След като критикува досегашната имиграционна политика, президентът каза, че "държава без граници не е държава".


"Реализъм, основан на принципи"


В съобщението на Белия дом, разпространена малко след речна на президента, се изброяват "четири жизнено важни национални интереса, които са организирани като четири стълба на стратегията:


- защита на родината, на американците и американския начин на живот


- подпомагане на американския просперитет


- защита на мира чрез сила


- разширяване на американското влияние.


"Тази стратегия за национална сигурност и четирите ѝ теми се ръководят от реализъм, основан на принципи. Стратегията е реалистична заради това, че не си прави илюзии за глобалната конкуренция: тя признава централната роля на силата в световните отношения, потвърждава, че суверенните държави са най-добрата надежда за един мирен свят и ясно дефинира националните ни интереси. Тя е принципна, тъй като е основана на това, че знаем, че подкрепата за американските ценности е ключ към разпространяването н амира и просперитета по планетата."


"Русия се меси навсякъде по света"


В понеделник "Ройтерс" цитира дипломатическа телеграма към посолствата по света с инструкции как да бъде представяна новата стратегия за национална сигурност. В нея се казва, че "чрез модернизирани форми на подривна тактика, Русия се меси във вътрешната политика на страни по света".


Текстът не споменава директно руската намеса в американските избори през миналата година, но се съдържа следната констатация: "Русия използва информационни операции като част от нападателните си кибер усилия да влияе на общественото мнение по планетата. Нейните кампании за оказване на влияние смесват тайни разузнавателни операции със създаването на фалшиви личности онлайн чрез финансирани от държавата медии, посредници и платени потребители на социални мрежи, известни още като тролове".


За положението в Европа в инструкцията на Държавния департамент, която не е секретна, се казва: "Русия се опитва да отслаби доверието към ангажиментите на Америка в Европа. С инвазиите си в Грузия и Украйна Русия демонстрира желание да използва сила срещу суверенитета на държави в района".


Хари Казианис, анализатор в консервативния Център за национални интереси, коментира, че "президентът Путин едва ли ще се зарадва на това, че му поставят етикет, обявяващ го фактически за враг на Америка".

Коментари (189)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fonon
  fonon
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "... Не искаме да налагаме начина си живот на никого..."

  Да бе, да...

 2. 2 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 497 Неутрално
 3. 3 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Не съм слушал речта още, а от статия в Дневник изводи не могат да се правят.

 4. 4 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1490 Весело

  "отново припомни, че съюзниците трябва "да реимбурсират" САЩ за разходите"

  демек елате вие да не идваме ние
  познато ни е

 5. 5 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2908 Весело

  "....цялостно преизграждане на инфраструктурата и нова система за противоракетна защита...."

  Си Дзинпин не възразява. И продължава благо да се усмихва.
  Путин се прави, че се усмихва. Но всъщност се е оЖъбил.

 6. 6 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4364 Неутрално

  Оранжевият май започва да "слиза на земята" малко по малко! Точно противопоставянето на Русия и Китай е предизвикателствата пред нормалния свят. Борбата с Русия ще е по-лесна. Рейгън вече показа как се срутва империята на злото - надпревара във въоръжаването и ниски цени на петрола! С Китай ще е по-трудно, защото ниските цени на суповините колкото са пагубни за Русия, са добре дошли за Китай!

 7. 7 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#3] от "gozambo":

  За съжаление може да се направи много тежък извод.
  Ето от това:
  "премахването на принципа, поставящ "таван" на разходите за отбрана"

  Това е нова много по-студена война.
  Със сигурност. Опитал е да вразуми Путлер и не е успял.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 8. 8 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#4] от "1001":

  Не точно.
  Още Обама или преди него може би бяха казани думите "или Европа да си направи годна армия или да си плаща за услугите". Не е идея на рижавия това. И е вярно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 9. 9 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Каквото и да каже този оранжев клоун, трябва да се потвърди и отнезависими източници

 10. 10 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  "... Не искаме да налагаме начина си живот на никого..."Да бе, да...
  —цитат от коментар 1 на fonon


  Милиони , обаче от цял свят се стремят да се заселят в Америка. Вместо да наложат американския начин на живот в своите страни, те отиват в Америка
  за да заживеят като американци с техния си начин на живот.
  Америка никога не е изнасяла демокрация. Обратно , тоталитарна Русия изнасяше революции в целия свят.

 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2908 Весело

  До коментар [#3] от "gozambo":

  Не съм слушал речта още....
  —цитат от коментар 3 на gozambo


  Не се притеснявайте. Който трябва вече я е изслушал.
  И един прозорец в Кремъл ще свети до зори...

 12. 12 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Бях на една работа в Аугсбург, град край Мюнхен, и бях в една стая с колега от Китай, наета от почасовата фирма Манпауър, работихме заедно в завода на "Сименс" в Кьонигсбрук.
  Приятелката ми германка Биргит, идваше всяка седмица, и естествено спах с нея. Китаецът ми, който беше съкватирант в наетата стая,се оплакваше, че като спя с нея, той получава еротични сънища. От почасовата фирма дори след неговите оплаквания, искаха да ме задържат по-дълго време, китаецът излиташе, но мен ниското заплащане не ме привличаше. Получавах 1999 г. близо 1680 немски марки нето, което беше ниско заплащане за времето.

  Es muß Geld fließen!
 13. 13 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Хари Казианис, анализатор в консервативния Център за национални интереси, коментира, че "президентът Путин едва ли ще се зарадва на това, че му поставят етикет, обявяващ го фактически за враг на Америка".
  ==============================
  Напротив. Ще се зарадва.
  Това във вътрешнополитически план му носи единствено ползи.
  На всичко отгоре го прави успешно.
  А, този Казианис за пореден път показва, колко са глуповати местните анализатори.

  .
 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  "Русия използва информационни операции като част от нападателните си кибер усилия да влияе на общественото мнение по планетата. Нейните кампании за оказване на влияние смесват тайни разузнавателни операции със създаването на фалшиви личности онлайн чрез финансирани от държавата медии, посредници и платени потребители на социални мрежи, известни още като тролове".

  "чрез модернизирани форми на подривна тактика, Русия се меси във вътрешната политика на страни по света".

  "Русия се опитва да отслаби доверието към ангажиментите на Америка в Европа. С инвазиите си в Грузия и Украйна Русия демонстрира желание да използва сила срещу суверенитета на държави в района".

  Как ще коментират тези думи на Тръмп русофилите , които още считат Тръмп за приятел на Путин?

 15. 15 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  А втория полюс става все по-малък. От молбата на Путин в Мюнхен през 2007г за двуполюсен модел минаха цели......или пък едва 10 години, а резултатът е плачевен. Дори остатъка от втория полюс минаха към единствения полюс

 16. 16 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Как ще коментират тези думи на Тръмп русофилите , които още считат Тръмп за приятел на Путин?
  —цитат от коментар 14 на tacheaux

  Никак. По принцип, думите на Тръмп не се коментират преди да изминат шест месеца от изговарянето им.
  През този период те претърпяват драстични промени.
  Що се отнася до самия Путин, то както стана ясно той е враг на Съединените щати и следователно там не е приятел на никой.
  Путин е приятел на разногласията и вътрешното противоборство сред враговете и точно това се случва в момента.

  .
 17. 17 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  ....Как ще коментират тези думи на Тръмп русофилите , които още считат Тръмп за приятел на Путин?
  —цитат от коментар 14 на tacheaux


  Кои русофили, приятелю? Ако имате пред вид привърженици на Путин такива в България няма. Има само платени предатели.

 18. 18 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  ми просто

  "Те се противопоставят на нашено влияние"

  какво да коментираме

  п.п. правописната грешка е в текста не е моя просто цитирам статията

 19. 19 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  "Едно от ключовите мерки, обявени в речта му, е премахването на принципа, поставящ "таван" на разходите за отбрана, с който досега Белият дом принуждаваше Пентагона да оптимизира разходите си и да не разчита, че непрекъснато ще получава увеличение на бюджета си.
  Той обяви, че "ще поддържаме мира чрез сила" и изреди мерки като защита на вътрешната сигурност, на икономиката (включително енергийната сигурност и защита на интелектуалната собственост), цялостно преизграждане на инфраструктурата и нова система за противоракетна защита."

  Тази "нова система за противоракетна защита" обезсмисля руските междуконтинентални ракети като нападателни оръжия. Това пречупи гръбнака на СССР по времето на Рейгън , това ще пречупи гръбнака на РФ в днешно време.

 20. 20 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Хари Казианис, анализатор в консервативния Център за национални интереси, коментира, че "президентът Путин едва ли ще се зарадва на това, че му поставят етикет, обявяващ го фактически за враг на Америка".
  =============
  Путин е враг най вече на руския народ...но пък на тях не им пука щом има Бояришник...

 21. 21 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#12] от "slan777":

  Не допускаш ли, че докато си бил на работа Биргит и китаеца биха могли да ....
  Не, не. Едва ли. И аз не го вярвам. Не мисля, че е възможно.
  Но все пак, кой знае...

  .
 22. 22 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":
  —цитат от коментар 17 на Един препатил

  "Кои русофили, приятелю? Ако имате пред вид привърженици на Путин такива в България няма. Има само платени предатели"

  Мислех да употребя думата мурзилки, но реших да съм политически коректен към тях. Виждам , че не си е струвало.

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7760 Неутрално

  Докато се вторачва в Русия и Китай, ще изгуби всичките си съюзници.

 24. 24 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  "Русия използва информационни операции като част от нападателните си кибер усилия да влияе на общественото мнение по планетата. Нейните кампании за оказване на влияние смесват тайни разузнавателни операции със създаването на фалшиви личности онлайн чрез финансирани от държавата медии, посредници и платени потребители на социални мрежи, известни още като тролове". "чрез модернизирани форми на подривна тактика, Русия се меси във вътрешната политика на страни по света". "Русия се опитва да отслаби доверието към ангажиментите на Америка в Европа. С инвазиите си в Грузия и Украйна Русия демонстрира желание да използва сила срещу суверенитета на държави в района".Как ще коментират тези думи на Тръмп русофилите , които още считат Тръмп за приятел на Путин?
  —цитат от коментар 14 на tacheaux


  Тръмп с един удар разоръжи не само русофилите, но и всякакви социалисти, анархисти, хилъристи, антитръмписти и пр. Дано сега поне застанат на страната на Америка, временно, но ще се отчете като плюс.

 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  До коментар [#10] от "tacheaux":

  за да заживеят като американци с техния си начин на живот.
  Америка никога не е изнасяла демокрация.
  =========
  Никак не е убедително това .
  Войната в БИ е мотивирана именно на тази идеология .
  Всичкия петрол там , е отдавна в ръцете на американски и английски фирми ....и остана само едно .....да се промени социалната идентичност на арабите .....
  За пример са места като Бахрейн , Кувейт Абу Даби и т.н.....където що годе научиха арабите да ядат хамбургери .....и затова не ги закачат.
  И затова ....в случая Тръмп не е искрен !

  Bukalemun
 26. 26 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  До коментар [#13] от "Явор Рг":
  "Напротив. Ще се зарадва.
  Това във вътрешнополитически план му носи единствено ползи.
  На всичко отгоре го прави успешно."

  На Путин му трябва враг и си прав, че ползите са за него , но не и за Русия. Целта му е да се задържи по-дълго във властта и колкото по-успешно го прави , толкова по-зле става за Русия.

 27. 27 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#12] от "slan777":Не допускаш ли, че докато си бил на работа Биргит и китаеца биха могли да ....Не, не. Едва ли. И аз не го вярвам. Не мисля, че е възможно. Но все пак, кой знае...
  —цитат от коментар 21 на Явор Рг


  С китаец невъзможно. А и работихме заедно, тоест заедно отивахме на работа и заедно се връщахме. При "Сименс" имаше навремето, сега не знам как е, само една работна смяна.

  Назначените към "Сименс" с безсрочен договор получаваха 1999 г. 2400 немски марки нето, поне една жена, която работеше там, така ми каза. Много много не съм разпитвал за заплатите, не беше добре прието от шефовете там, ако научиха.
  Тогава бях назначен само за 3 месеца, както беше закона, почасова работа само за максимум 3 месеца. И имаше само 3-4 фирми за почасова работа: Манпауър беше най-голямата навремето при различните федерални републики.

  Es muß Geld fließen!
 28. 28 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Весело

  До коментар [#24] от "GreenEyes":

  Дано сега поне застанат на страната на Америка,
  ========
  Молиш ли се вече ..... :)
  Ефекта ще е обратен , ще видиш !

  Bukalemun
 29. 29 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 338 Неутрално

  САЩ са като Римската империя. Създадени са на основата на страх и войни. Ще отидат в историята някой ден.
  А може би и всички ще отидем там... Ако Ким Чен Ун реши.

 30. 30 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#25] от "eti mehter":

  Другарю турски русофил, колегата правилно е адресирал коментара си. Веднага да си ъпдейтстващ опорките, спешно, немедленно или така както ви нареждат от Масква - Истанбул.

 31. 31 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Рейгън вече показа как се срутва империята на злото - надпревара във въоръжаването и ниски цени на петрола!
  —цитат от коментар 6 на vassilun


  Чул си и ти нещо за Рейгън, ама не си разбрал... целта не е САЩ да имат 1 трлн военен бюджет и постоянно нарастващ външен дълг - трябва това да го прави Русия, нали трябва тя да фалира? Защото в момента политика на Тръмп е леко абсурдна, така или иначе Русия военна надпревара не може да прави и без това трудно поддържат много останала техника от съветско време, камо ли да правят нова и то в хиляди бройки. Точно Тръмп с тея 700 млрд военнен бюджет май е засилил САЩ към дъното, но ще видим само да не се надпреварва сам и сам да се тресне в земята.

 32. 32 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#24] от "GreenEyes":

  Я сега си доразвий тезата, моля:)

  Защо трябва да заставаме на страната на Америка?

  Защото тя е против Китай и Русия ли?

  Не може ли да си стоим на нашата си страна?

  Модератора е неадекватен!
 33. 33 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#24] от "GreenEyes": Дано сега поне застанат на страната на Америка, ========Молиш ли се вече ..... :)Ефекта ще е обратен , ще видиш !
  —цитат от коментар 28 на eti mehter


  На каво и за какво да се моля не разбрах ефенди?

 34. 34 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Най0голямата опасност за "националната сигурност на САЩ" е самият Тръмп.
  Ама те са си го избрали, те да му мислят!

 35. 35 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  И най-силният великан има уязвими места.
  Назависимо клоко оръжия ще произведат САЩ - те ще продължат да бъдат уязвими.
  Така че става дума просто за политически игри и дрънкане на оръжие.
  Дори само една Северна Корея е в състояние да срине цялата им икономика.

 36. 36 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Хари Казианис, анализатор в консервативния Център за национални интереси, коментира, че "президентът Путин едва ли ще се зарадва на това, че му поставят етикет, обявяващ го фактически за враг на Америка".==============================Напротив. Ще се зарадва.Това във вътрешнополитически план му носи единствено ползи. На всичко отгоре го прави успешно.А, този Казианис за пореден път показва, колко са глуповати местните анализатори.
  —цитат от коментар 13 на Явор Рг


  Съгласна съм. За Путин си е успех да бъдат признати за враг на САЩ, защото звучи сякаш са равни, а той години наред цели именно това - Русия да бъде разпозната като силата каквато реално не е. Но щастието от този успех ще бъде краткотрайно...

 37. 37 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#24] от "GreenEyes":Я сега си доразвий тезата, моля:)Защо трябва да заставаме на страната на Америка?Защото тя е против Китай и Русия ли?Не може ли да си стоим на нашата си страна?
  —цитат от коментар 32 на ivan_


  А коя е вашата страна - Русия, Турция, Герб, БСП (к) и така нататък? Ех как лесно се разкривате левичарите.....Както казах и преди хора като теб, веска, германският вагон, "умният" американец, сте стари исти, важното е да ритате срещу Америка. Дали Тръмп е казал нещо добро или не, все тая за вас. Дерзайте другари исти.

 38. 38 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#29] от "yellow_hater":

  Не улучваш правилния отговор в случая:)

  " Римската имперска мощ обаче се дължи също така и на една важна психологическа реалност. Civis Romanus sum - ,,Римски гражданин съм" - е възможно най-висше самоопределение, източник на гордост и желана цел на мнозина. Предоставян в крайна сметка и на хора, които не са римляни по рождение, статусът на римски гражданин е израз на културно превъзходство, оправдаващо мисионерското чувство на имперската сила. То не само легитимира римското управление, но и кара покорените народи да желаят асимилация и включване в имперската структура. Културното превъзходство, приемано за даденост от властниците и признавано от покорените, укрепва по такъв начин имперската мощ."

  Модератора е неадекватен!
 39. 39 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Докато Обама се озърташе на кой "обиден" да се извини от името на САЩ при Тръмп палачинката рязко се преобърна...
  Освен Русия и Китай и други ще се чувстват неуютно.

 40. 40 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Любопитно

  До коментар [#33] от "GreenEyes":

  Ами щом и смисъла на собствените ти коментари , не си в състояние да уловиш , аз какво да те правя !

  Bukalemun
 41. 41 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Интересно под тази тема как се събраха на барикадата "бавно и полека" всички исти(социалисти, анархисти, хилъристи, сандъристи, или накратко левичари) и руските задунайци. Не е изненада....

 42. 42 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#35] от "atmanpg":

  Това е всъщност уникалното на САЩ, че нямат с какво да ги уязвиш...

  Модератора е неадекватен!
 43. 43 Профил на zyx
  zyx
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Това , че ЕС не е посочен ,означава, че все още е в Б или В група. Лош атестат за напъните на ръководителите му да го превърнат в играч.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#25] от "eti mehter":

  А каква демокрация е изнесла Англия в Русия, чрез БПетролиум след като нефта в Сибир е техен?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1040 Весело

  Опаааа, Трамп уже не наш! 😁🤣😆

 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#29] от "yellow_hater":

  Ким-овете са независими.
  От тях нищо не зависи.

  Ако дебелото пусне ракетка ще я гръмнат.
  Иронията е, че Ким-ските ракети могат да ударят само Русия и Китай.
  Южна Корея е там, където е. За там нищо не може да се направи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#31] от "deutschland":

  И сесесерето не можеше да произвежда хиляди бройки.
  Затова и фалира.

  "Умри опитвайки" - това ще се случи на Русия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 49. 49 Профил на shiriru
  shiriru
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Този е твърдо решен да докара бизнес за определени кръгове в САЩ, независимо от цената и независимо на чий гръб.

 50. 50 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1724 Весело

  До коментар [#33] от "GreenEyes":

  Той въобще не стопли, че имаш предвид хора В САЩ.
  Реши, че молиш "прогресивното човечество".

  Толкова си може. То и не е лесно да си разкрачен между Москва и Анкара.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  До коментар [#37] от "GreenEyes":

  Дали Тръмп е казал нещо добро или не, все тая за вас. Дерзайте другари исти.
  ========
  Е как ще е все тая , бе бай Сър !
  Сеир гледаме .....
  Над 800 военни бази , в около 70 държави .....масрафа е голям !
  Да водиш експанзионистична политика , и това не е лесно ....а и американските данъкоплатци и те не са вече толкова прости .....
  Ще гледаме и ще си водим записки , докато Тръмп обръща САЩ с хастара навън !

  Bukalemun
 52. 52 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Интересно под тази тема как се събраха на барикадата "бавно и полека" всички исти(социалисти, анархисти, хилъристи, сандъристи, или накратко левичари) и руските задунайци. Не е изненада....
  —цитат от коментар 41 на GreenEyes


  Като котки на валериан. Интересно е колко избирателно се групират под темите само задунайските тролчета.

 53. 53 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  Интересно под тази тема как се събраха на барикадата "бавно и полека" всички исти(социалисти, анархисти, хилъристи, сандъристи, или накратко левичари) и руските задунайци. Не е изненада....
  —цитат от коментар 41 на GreenEyes


  Да цитираме още веднъж Тръмп:

  "Русия използва информационни операции като част от нападателните си кибер усилия да влияе на общественото мнение по планетата. Нейните кампании за оказване на влияние смесват тайни разузнавателни операции със създаването на фалшиви личности онлайн чрез финансирани от държавата медии, посредници и платени потребители на социални мрежи, известни още като тролове".

 54. 54 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#34] от "1107a":

  В Сирия рижавият гръмна с ракетки десетина руски самолета.
  Ракетките му се пъхнаха в хангарите.
  Обади им се преди това да се изнесат от района.
  Пък великите С400 бяха там вече. Нещо останаха безмълвни.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 55. 55 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#32] от "ivan_":

  Че вие си стоите на вашата страна.
  Руската.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#53] от "tacheaux":

  Тук няма какво повече да се добави......

 57. 57 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#32] от "ivan_":Че вие си стоите на вашата страна.Руската.
  —цитат от коментар 55 на Росен (Путлер капут)


  Аз отдавна съветвам дядя Ваня от Андалусия - или да държи за франкистите в Испания (който той много обича) или да рита срещу Америка (която той много недолюбва). Засега държи и двете линии. Получава се двоен ефект. В полза на русоробите.

 58. 58 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#55] от "Росен (Путлер капут)":

  Вярно ли?:)

  Кои сме ние?

  Тези дето сме емигрирали в западни държави ли, Роска?

  Казваш стоим си здраво на руската страна?

  Не е истина в какъв филм сте се вкарали някой хора:)

  Модератора е неадекватен!
 59. 59 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  До коментар [#8] от "Росен (Путлер капут)":

  Прав си ! Вярно е.
  САЩ от 20-тина години поставят въпроса с мангизите в НАТО !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 60. 60 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Весело

  До коментар [#50] от "Росен (Путлер капут)":

  Хм....:)....ти за моя шпагат не се притеснявай , Роска !
  Вълнувай се за тия на които краката им са стъпали по единично около двата бряга на атлантика .....

  Bukalemun
 61. 61 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#37] от "GreenEyes":

  Моята страна е моето семейство!
  Родени сме във България и живеем в Испания.

  Е, явно сме слабоумни неразбирайки защо трябва да заставаме на страната на САЩ!

  Откога стана лошо човек да има мнение и да разсъждава логично?

  Модератора е неадекватен!
 62. 62 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Не искаме да налагаме начина си живот на никого, но ще браним ценностите си заедно със съюзници, които ги споделят и уважават гражданите и съседите си.
  —цитат от коментар 0 на 0


  Като Саудитска Арабия?

 63. 63 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 601 Неутрално

  [quote#27:"slan777"][/quote]

  Сега получавам 11,50€/час плю коледни добавки плюс 3€ при над 6 часа работа на ден при почасовата фирма. След 12 месеца трябва да получавам, според новият немски закон, същата заплата на назначените към фирмата, близо 15€/час.
  Аз имам право на правоуправление на мотокар, заплатата е 18€/час. Договорено е обаче 6 месеца за 11,50€/час, дорде придобия управлението на мотокара. След това на 15€/час до 12 месец.

  Es muß Geld fließen!
 64. 64 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Нищо ново не предлага Тръмп - продължаване харчене от печатницата на долари, а естествено покритието е от цял свят...
  На САЩ и трябва армия не да се пази от Русия и Китай, а да крепи господството на долара. Ма това в прав текст не се казва, трябва някакъв друг повод...

 65. 65 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3599 Неутрално

  секи 4ти км

  Реализъм, основан на нереалистични принципи...
  Call me stupid, но залагам 5 ст. на реалистичните.

 66. 66 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#57] от "GreenEyes":

  Аз явно трябва постоянно да ти повтарям:

  Научи се да вникваш в писан текст:)

  Погледни коментарите ми с номера 38 и 42 и дай пак за ритането ми срещу САЩ.

  Това че не подкрепяш нещо направено от САЩ не означва, че си срещу САЩ, а още по-малко означава, че си за Китай или Русия.

  От друга страна за теб може и това да значи, доказал си, че логиката не ти е силна страна:)

  Модератора е неадекватен!
 67. 67 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 4752 Неутрално

  "защита на мира чрез сила"

  Правилно, по американски

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 68. 68 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Сула, Тръмп

  До коментар [#32] от "ivan_":Че вие си стоите на вашата страна.Руската.
  —цитат от коментар 55 на Росен (Путлер капут)


  За него, за задунайците и заостаналите "исти" (левичари):

  "В България има два вида почитатели на Доналд Тръмп. Първите, това са, нека ги наречем „естествените“ негови почитатели. Хора десни, с консервативно и капиталистическо мислене, те се зарадваха, че най-сетне се сложи край на левичарския поход в Америка, който беше създал своя чиновническа каста и беше успял да овладее основните медии до степен, че те бяха надминали по лъжа и демагогия даже нашите жълто-кафяви вестници. Тези „естествени“ почитатели се зарадваха, защото видяха завръщането на нормалността в Америка и се обнадеждиха, че тя може да се завърне и в Европа. В Тръмп те видяха един втори Рейгън – може би малко смешен, нестандартен и прекалено зрелищен в началото, но президент, който ще остави своята следа върху лицето (и историята) на планетата.

  Втория вид почитатели на Доналд Тръмп в България поне до скоро бяха интелектуалците на проруски настроената левица. Те даже възторжено в деня на встъпването на президента в длъжност основаха свое „Тръмп общество“, за което мнозина се объркаха, че е филиал на Национално движение „Русофили“. Сред лицата на това общество изпъкнаха Борислав Цеков, Светлана Шаренкова, Александър Томов (Лупи), Димитър Иванов (Митьо Гестапото), Илия Лингорски и още 30-40 други. Иван Гарелов чрез специално опровержение до в. „24 часа“ заяви, че бил там, но не бил лице на „Тръмп обществото“. Александър Томов възбудено обяви началото на нов световен ред, а Борислав Цеков уточни какъв ще бъде той: „преустановяване на дрънкането на оръжие и безогледната конфронтация между САЩ и Русия“.

  В началото БСП също останаха доволни от избирането на Доналд Тръмп. Дори повериха на своя бивш външен министър Вигенин да изрази позицията им: „За нас тази промяна… може да се окаже и положителна и да имаме един по-различен тип отношения…, за да могат да се решават големите проблеми на света, които няма как да бъдат решени без едно по-активно сътрудничество между САЩ и Русия. Тук бих добавил и Китай“.

  Защо? Защо българската левица, защо именно тя с такова възхищение прегърна новината за избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати? Много просто. Защото такива бяха повеите от Москва, а когато те задухат, и Дядото мълчи! Следователно, правилният въпрос е защо в Москва така се зарадваха на избирането на Тръмп, че чак, както се говори, депутатите от Думата прекъснали заседанието си и станали на крака, за да аплодират вестта.

  Изглежда или Тръмп нещо ги е преметнал, или те нещо не са доразбрали. Ние, простите граждани, няма как да знаем, защото и информацията ни е малко, пък и аналитичните ни способности са съвсем любителски. Но това, което се вижда и с просто око е, че по незнайна причина в Москва бяха решили, че Тръмп е някакъв русофил, голям почитател и приятел на Владимир Путин (освен на Алла Пугачова според свидетелството на Филип Киркоров), решен да работи за нов световен ред, в който Русия и Щатите ще разпределят влиянието си чрез дружески преговори, а не чрез конфронтация и излишни разходи. Най-сетне американците избраха президент, достатъчно прозорлив и интелигентен, че да обхване и оцени мащабите на Путин!

  Това виждане беше спуснато за сведение до всички пропагандни филиали в Европа, включително и в България. Темата беше толкова по-вдъхновяваща и с това, че либералстващите интелектуалци-глобалисти, оставайки верни на Хилари Клинтън и олицетворяваното от нея статукво, се обявиха за противници на Тръмп. Така всеки който се обявеше в подкрепа на Тръмп, щеше да се обяви против „ЕвроГейския“ съюз и т.н.

  После Тръмп започна да го усуква. Показа, че не може да върви против волята на Конгреса, пък и не желае. Назначи на ключови позиции стари ястреби с доста сурово мнение за Путин и Русия. Не повдигна темата за отмяна на санкциите. Вместо нея повдигна други две изключително показателни теми: за ангажиментите към НАТО и за разширяването на търговията с американски втечнен газ. Първата води до увеличаване разходите на Русия, а втората – до намаляване на нейните приходи. Двете заедно – до сериозни икономически затруднения. Твърде недружелюбно от страна на Доналд Тръмп.

  Така се стигна и до програмната му реч във Варшава, където каза: „Настояваме Русия да преустанови дестабилизиращите си действия в Украйна и да се откаже от подкрепата за режимите в Сирия и Иран. Призоваваме Русия, вместо това да се присъедини към общността на отговорните нации в борбата срещу общите врагове и защитата на нашата цивилизация“.

  Ами сега! Какво да кажат българските почитатели на Тръмп? За първия вид, десните почитатели, е ясно. Те ще кажат „Браво!“ и няма да се учудят, защото точно такава политика и такова поведение на президента на Щатите са очаквали от самото начало. Проблемът е за левите му почитатели. Те лесно прегърнаха американски президент-републиканец, прегърнаха даже и стената, която щеше да строи по пътя на латиноамериканските трудещи се. Те толкова по-реакционни неща прегърнаха, та това ли няма! Кофтито е само, че докато го прегръщаха, мислеха, че Тръмп е русофил, пък той се оказа, че не е.
  Какво ще прави сега „Тръмп обществото“? Нищо, да не унива! "

 69. 69 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2812 Весело

  От кога повтарям - Тръмп е моят президент.
  Сега става ли ясно защо?

  подпис
 70. 70 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  Тръмпи си определи враговете - Русия и Китай. Да се знаят, да не вземе някой да се откаже. Сигурен, че двете държави заедно са по-слаби от неговата. Европата пък я брои само като данъкоплатец.

 71. 71 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#68] от "GreenEyes":

  Мда, явно са поредн път да напиша:

  Колега, научи се да вникващ в написан текст.:)

  Колко би могло да е за мен подобно нещо:)?

  "В България има два вида почитатели на Доналд Тръмп"

  Първо не съм във България, второ не съм почитател на Тръмп или пък на който и да е американски президент. Като цяло не вярвам на никакви политици...

  Модератора е неадекватен!
 72. 72 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#71] от "ivan_":

  вникваш

  Модератора е неадекватен!
 73. 73 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3599 Неутрално

  секи 4ти км

  Игнорирай хейтъря.
  Визирай Рим III и цезаря.

  До коментар [#38] от "ivan_":
  До коментар [#29] от "yellow_hater":

  Не улучваш правилния отговор в случая:)

  " Римската имперска мощ обаче се дължи също така и на една важна психологическа реалност. Civis Romanus sum - ,,Римски гражданин съм" - е възможно най-висше самоопределение, източник на гордост и желана цел на мнозина. Предоставян в крайна сметка и на хора, които не са римляни по рождение, статусът на римски гражданин е израз на културно превъзходство, оправдаващо мисионерското чувство на имперската сила. То не само легитимира римското управление, но и кара покорените народи да желаят асимилация и включване в имперската структура. Културното превъзходство, приемано за даденост от властниците и признавано от покорените, укрепва по такъв начин имперската мощ."

 74. 74 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Тръмпи си определи враговете - Русия и Китай. Да се знаят, да не вземе някой да се откаже. Сигурен, че двете държави заедно са по-слаби от неговата. Европата пък я брои само като данъкоплатец.
  —цитат от коментар 70 на Judjuk


  Правилно Жудик, Тръмп не е наш сега. Ти си ми ясен, чудя се обаче как ще реагират "истите" (левичарите от всякакъв "десен" и род), които се скъсаха да твърдят, че видите ли с Тръмп начело Америка е свалила "г.щите" си пред Путин! Едно, че не знаят как рабори американската политическа система, второ, че повярваха на Путя, че той е "спечелил" изборите за Тръмп.

 75. 75 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  До коментар [#59] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  САЩ от 20-тина години поставят въпроса с мангизите в НАТО !
  =============
  Преди 30 години се страхуваха , преди 20 години се срамуваха , преди 10 години почнаха да се двуумят .....и накрая се появи Доналд за да го каже в прав текст :
  СТИГА ТОЛКОВА .....не само сиренето ,а и оръжието е с пари !

  Bukalemun
 76. 76 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#68] от "GreenEyes":Мда, явно са поредн път да напиша:Колега, научи се да вникващ в написан текст.:)Колко би могло да е за мен подобно нещо:)?"В България има два вида почитатели на Доналд Тръмп"Първо не съм във България, второ не съм почитател на Тръмп или пък на който и да е американски президент. Като цяло не вярвам на никакви политици...
  —цитат от коментар 71 на ivan_


  Знам бе, ти не си почитател на Америка, 99 процента от коментарите, които си написал досега в газетата го потвърждават. Пък ти си твърди, кой разбира написано и кой не. Първо, за разлика от теб, аз живея, работя и творя в Америка, а ти живееш, не работиш, не знаеш испански, не твориш (предполагам че ядеш все пак) и се радваш на западната демокрация в Испания. Я сега кажи защо аз подкрепям Щатите и западната цивилизация, а ти ускукваш по килифарски.... Има ли причина за това дискрепанси и ако има, къде се корени?

 77. 77 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#76] от "GreenEyes":

  Само под тази статия ти пиша вече за 4 ти път:

  Научи се да разбираш написна текст!

  Между моето:
  "второ не съм почитател на Тръмп или пък на който и да е американски президент."
  и твоето:
  "ти не си почитател на Америка"

  Няма общо всъщност.

  Относно америка и държавите там включително и САЩ ми харесват като цяло.
  Което обаче не означава, че няма други държави, които харесвам повече, като например Испания или че няма неща, които не харесвам в САЩ.

  Какво усуквам?

  И това, че ти живееш и работиш в САЩ, а аз в Испания защо трябва да прави отношението ни към западната цивилизация различно?

  Модератора е неадекватен!
 78. 78 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  И това, че ти живееш и работиш в САЩ, а аз в Испания защо трябва да прави отношението ни към западната цивилизация различно?
  —цитат от коментар 77 на ivan_


  Прочети пак последния ми коментар..работя, не работя, творя, не творя, живея без да знам езика в страната, която ме е приела, и т.н. --- може би ще разбереш различните отправни точки - моята и твоята.

 79. 79 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Любопитно

  До коментар [#62] от "half truth":

  Видя ли делото с Реза Заррап до къде стигна ?
  До кривата нива ....както ти го казвах отпреди. ....!

  Bukalemun
 80. 80 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 780 Неутрално

  ИЗНЕСОХТЕ СИ ЦЕЛАТА ИНДУСТРИЯ У КИТАЙ ТРЪМПЕ , ЩОТО СТЕ ГОЛЕМИТЕ ТАРИКАТИ СА ШЕ ИМ ДУФАТЕ ПРАХТА НА КИТАЙЦИТЕ ,ЧИСТИЧКО ВИ Е ПРИ ВАС НЕМА ПУШЕК НЕМА ОТРОВИ , АМА И ПАРИ НЕМА , КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ГИ ПРОИЗВЕДЕТЕ ШЕ ГИ ОКРАДЕТЕ ОТ АРАБЕЛИТЕ , ЗА ТОВА ЛИ ВИ БЕХА ЦВЕТНИТ РЕВОЛЮЦИИ И РЕКИТЕ ОТ КРЪВ ,ЗОТОВА ЛИ СЪЗДАДОХТЕ ИД И ОТПРИЩИХТЕ РЕКИТЕ ОТ КРЪВ, РАШКИТЕ НЕ СА ВИ ПРОБЛЕМ АМА ВИ ТРЕБВА ВРАГ ЗА ДА ВИ ДЪРЖИ КОНСОЛИДИРАНИ И ТОВА Е ДО ВРЕМЕ, А ПОСЛЕЕЕ.............

 81. 81 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#78] от "GreenEyes":

  :)

  Дали ти е възможно да осъзнаеш, че липсата на необходимост да работя и да зная да пиша на испански имат сериозно отношение към "отправните точки".

  Може би подсказват достигнато ново, което е различно от това, което си достигнал ти самия:)

  Може би подсказват наличието на повече опит и/или информация:)

  Модератора е неадекватен!
 82. 82 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#78] от "GreenEyes":

  "страната, която ме е приела,"...

  Както се казва коментара е излишен...:)

  Модератора е неадекватен!
 83. 83 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  До коментар [#80] от "reply":

  РАШКИТЕ НЕ СА ВИ ПРОБЛЕМ АМА ВИ ТРЕБВА ВРАГ ЗА ДА ВИ ДЪРЖИ КОНСОЛИДИРАНИ И ТОВА Е ДО ВРЕМЕ, А ПОСЛЕЕЕ.............
  =========
  Принудени са !
  Те нямат друга алтернатива освен военната експанзия. ....
  Дори и икономиката им се гради до голяма степен на военната промишленост.

  Bukalemun
 84. 84 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  До коментар [#62] от "half truth":Видя ли делото с Реза Заррап до къде стигна ?До кривата нива ....както ти го казвах отпреди. ....!
  —цитат от коментар 79 на eti mehter


  И аз това очаквах, Ети. Ясно беше, че това дело ще го използват, за да притиснат Ердоган и Турция по някакъв друг въпрос. Интересно каква цена ще плати Турция в замяна? Признавам не се досещам за какво са се споразумели.

 85. 85 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#81] от "ivan_":

  Ти, като отявлен левичар (който съвсем разбираемо е и франкист) ми обясни защо сега си на страната на Русия и Китай? Останалото го разбрахме и го знаем от дебелите книги, левичарите на държавна издръжка, които даже и език не искат да научат в страната, където са загнездили, са против всичко, което противоречи на "детската болест на комунизма". Та какво толкова те подразни и защо се метна на абразурата с останалите задунайци в защита на Русия и Китай?

 86. 86 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  Пожелавам на форумната вата , бързо да забрави лошите новини , утре ги очакват нови..

  SHADOWS of SOFIA
 87. 87 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#78] от "GreenEyes":"страната, която ме е приела,"...Както се казва коментара е излишен...:)
  —цитат от коментар 82 на ivan_


  А какво не ти е ясно тук др.Ваня? Испания не те ли е приела? Или ти си отишъл там и не за да работиш, да научиш езика, да направиш нещо именно за страната, която те е приела? Това някаква нова извратеност на левичарското безочие ли е?

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#85] от "GreenEyes":

  Мда, пети път само под тази статия:):

  Научи се да разбираш написан текст!!!

  "като отявлен левичар (който съвсем разбираемо е и франкист)"
  Не съм нито едно от двете,
  освен това ако не си запознат Франко е бил фашист и доста далеч от лявото, поради което не е ясно защо смяташ, че левичарите е разбираемо да са и франкисти...

  "ми обясни защо сега си на страната на Русия и Китай"
  Не съм на страната на Русия или Китай,
  това е някакво твое "блестящо заключение", което не отговаря на истината, но това не ти пречи да го вярваш или да го пишеш...

  "Та какво толкова те подразни и защо се метна на абразурата с останалите задунайци в защита на Русия и Китай?"
  Нищо не ме е подразнило, ако обърнеш внимание на моя първи коментар под темата той е директно към теб и относно твое мнение.
  Зададох ти въпрос, на който ти така и не отговори.

  Ако бъдеш така любезен, моля да цитираш мой комента, с който изразявам "защита на Русия и Китай?"

  НАУЧИ СЕ ДА РАЗБИРАШ НАПИСАН ТЕКСТ!!! (не викам, с главните букви правя опит да акцентирам на написаното, Дневник ,нямат текстов редактор:))

  Модератора е неадекватен!
 90. 90 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Весело

  До коментар [#84] от "half truth":

  Интересно каква цена ще плати Турция в замяна?
  ======
  Оха ....каква цена ? Делото пропадна ....Заррап бе хванат в лъже свидетелства и показания .....!
  Точно обратното е по възможно......Турция да заведе контра дело за уговорен рекет срещу турската държава. ....

  Bukalemun
 91. 91 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Не съм нито едно от двете,освен това ако не си запознат Франко е бил фашист и доста далеч от лявото, поради което не е ясно защо смяташ, че левичарите е разбираемо да са и франкисти..."ми обясни защо сега си на страната на Русия и Китай"Не съм на страната на Русия или Китай, това е някакво твое "блестящо заключение", което не отговаря на истината, но това не ти пречи да го вярваш или да го пишеш..."Та какво толкова те подразни и защо се метна на абразурата с останалите задунайци в защита на Русия и Китай?"
  —цитат от коментар 89 на ivan_

  Първо между фашисти и социалисти (ака комунисти, съветски болшевики и пр.) няма голяма разлика, корените им са едни същи. За това пак ти повтарям се иска малко повечко четене на дебели книги, а не лежане на кълките и социални помощи - извинявай за напомнянето, че си отявлен левичар като мислене и битие. Ти многократно си изразявал негативизъм към републиканците (зарежи Тръмп, той ти е "слабото място"), към американците, към тяхната роля в днешния свят и многократно неволно или волно си се оказвал на страната на Русия и Китай. Така че днешната ти позиция не е изключение от "правилото". Не обичам да споря с левичари, нито с комунисти, което си е едно и също, да наливам нещо в черни дупки. Ти си от онези, които страшно обичат да разводняват, да спорят заради спора, да използват "аргументи" от времето на 70-те години за "злите американци". Не си ми интересен, извинявай, а и не харесвам хора, които разводняват дискусии.

 92. 92 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#87] от "GreenEyes":

  Когато си човек, който е отишъл някъде да си харчи парите, не възприемаш държавата в която го правиш като приела те.
  Теб САЩ те е приел, за да работиш, твориш и учиш езикът им...

  Аз съм избрал Испания, за да си живея живота на спокойствие, без да ме вълнува нищо.

  Испания не ме е приела, Испания, а и всяка друга държава по света има условия при които можеш ТИ да си избереш дали да живееш в тази държава.

  Аз съм си избрал Испания и по специално мястото, в което живея, защото ми допада начина на живот тук. Живея в малко село и това е което искам.

  Испания от своя страна е била удовлетворена от това което аз съм и предложил и поради това ми е позволила легално да живея на нейна територия.

  За да отидеш в САЩ ти си кандидатствал, за да те одобрят...
  За да дойда в Испания Аз съм се качил на самолета и съм пристигнал.

  Ти си питал и си се молил да отидеш в САЩ...
  Аз съм уведомил Испания, че вече живея на нейна територия...

  Започваш ли вече да зацепваш какви са разлките "в отправните" ни точки:)

  Модератора е неадекватен!
 93. 93 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Дори и икономиката им се гради до голяма степен на военната промишленост.
  —цитат от коментар 83 на eti mehter


  Мдааа...както наскоро отбеляза един от големите немски (практически) независими журналисти Кен Йебзен:

  "Аз съм за мир, но мирът за съжаление не е бизнес модел..."

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 94. 94 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#91] от "GreenEyes":

  Мда, помолих за цитиране на написано от мен, за да докажеш безпочвените си и неверни твърдения,а в отговор получавам:
  "Не си ми интересен, извинявай, а и не харесвам хора, които разводняват дискусии."

  То не е сложно читателю на дебели книги!

  Като не съм ти интересен, не ми пишеш, слагаш в отношенията "избягване" и готово...

  Модератора е неадекватен!
 95. 95 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  До коментар [#90] от "eti mehter":

  Хайдее.. Реза Заррап и турското правителство заобикаляха ембаргото над Иран. Кристална истина и лесно доказуема. Разнасяха пари и злато с тирове и куфари, защото не можеха да правят банкови трансфери. Убедена съм, че Ердо се е ангажирал здраво, за да падне делото.

  А какъв е случая със сина на Месут Йълмаз? Май в Турция става много напечено.

 96. 96 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 506 Неутрално

  или болшевики
  —цитат от коментар 88 на Lou


  Тука бъркате, но предполагам, изплескали сте го ей така...
  За да подкрепяш болшевики (прогресивните леваци), трябва да си демократ...Не републиканец.

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 97. 97 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  До коментар [#93] от "trial_jezz":

  Аз дори не ги и обвинявам !
  Войник без пушка , шивач без ножица или месар без сатър не могат да си упражняват професиите. .....
  Проблема е друг.
  Проблема е че всичко това вреди на целия свят .....

  Bukalemun
 98. 98 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  До коментар [#95] от "half truth":

  Хайдее.. Реза Заррап и турското правителство заобикаляха ембаргото над Иран. Кристална истина и лесно доказуема
  =======
  Че това не е тайна , бе Мария !
  Тя Турция и чрез Бразилия нарушаваше ембаргото. ...а янките си мълчаха ....
  То това ембарго си е лична работа между САЩ и Иран !
  Турция си търгува с която държава си поиска .....

  Bukalemun
 99. 99 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 506 Разстроено

  До коментар [#93] от "trial_jezz":Проблема е че всичко това вреди на целия свят .....
  —цитат от коментар 97 на eti mehter


  Както е видно, на българофобите в тоя форум, ако и да говорят български и да се пишат по паспорт такива, това, ама хич не им пречи. Важното е за тях да има...Ако ще и с цената на това да се разхождат връз трупове...

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 100. 100 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 476 Неутрално


  "Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви Русия и Китай за съперници"""

  В констативната част от стратегията.
  Че това и децата го знаят и не е от вчера и днес. От стратегията лъха на силен егоцентризъм, себичност и ненавист към обединения и съюзи между държави вкл. най-верни съюзници на САЩ. Малко пудра захар разпиляна заради страните членки на НАТО съчетана с извънмерните амбиции на властник.
  Толкова за тази вечер.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK