Владимир Путин: сдържан политик дори по руските стандарти

Владимир Путин: сдържан политик дори по руските стандарти

© Associated PressВладимир Путин понякога се разголва до кръста при спортни занимания, което е позната част от публичния му образ. Но каква част разкрива Путин от мъжа зад голото тяло е друг въпрос.


След 18 години като лидер на Русия - и с още един сигурен шестгодишен мандат след изборите през март - Путин не показва апетитите или уязвимостите, които понякога персонализират западната политика дори когато са режисирани или спонтанни. Ако има моменти на радост или меланхолия, те се случват насаме.


Мрачното изражение на президента, неговата дистанцираност и сдържаност се дължат и на по-строгата политическа култура в Русия. Никога Путин не се е впускал в диви танци като Борис Елцин и не е признавал момчешко увлечение към роксцената като Дмитрий Медведев, описващ себе си като фен на "Дийп Пърпъл".
Той може непрекъснато да е нащрек и умишлено да не разкрива вътрешното си състояние заради страх опонентите да не се възползват. Или може да изразява своята същност: човек, толкова фокусиран върху властта, че всички други интереси бледнеят. Когато президентът на САЩ Джордж Буш се срещна с Путин през 2001 г. и каза, че е "усетил неговата душа", някои критици изсумтяха, че Путин няма душа.


"Той инстинктивно не харесва някои хора", казва Михаил Зигар, редактор в независимата телевизия Дожд и автор на "Цялото кремълско войнство". "Той смята, че онези политици, които говорят за ценности, го мамят." Други обаче виждат известна топлота у Путин. "Непринуден", вдъхващ кураж и дори с лечебно въздействие е описанието, което предложи за него Юрий Толстой, един от преподавателите по право на Путин в Ленинград, сега Санкт Петербург.


Толстой, на 90 години, казва, че 65-годишният президент го посетил през есента, след като той получил най-високото гражданско отличие на Русия. "Трябва да кажа, че след неотдавнашната среща с Владимир Путин здравето ми се подобри. Той ме изпълни с жизнена енергия", каза Толстой за АП. "Той е чаровен и умен мъж. Честен и открит в общуването си с всеки", казва Дженевра Луковская, също бивша негова преподавателка. "Общо казано, президентът Путин отговаря на характеристиките на националната самоидентификация на Русия."


Русия изглежда също е самоидентификацията на Путин. Ако му липсват цялостна етична система и морални императиви, той притежава основното чувство, че е руснак, че вероятно олицетворява самата Русия.


Фотогалерия: Путин броди из тайгата >


"Той не е там, защото смята, че е диктатор. Не, той вярва, че е мъжът, опитващ да спаси страната", казва Зигар.
В същото време "Путин не е стратегически играч, както го представят; той е по-скоро тактик, бива го в реагирането", по мнението на Зигар.


Той даде руските военни офанзиви в Сирия като пример. Мотивът на Путин да започне кампанията в Сирия беше раздразнението му от международните критики заради подкрепата на Русия за сепаратистките бунтовници във войната в Украйна.


От това, което е известно за младостта на Путин, се предполага, че той е жадувал за два вида власт - видима и тайна - в среда, пропита едновременно от страданията на Русия и от нейната смелост. Путин е роден на 7 октомври 1952 г. в работническо семейство в Ленинград, град, изпълнен от спомените за продължилата близо 900 дни нацистка блокада през Втората световна война. Един от по-големите му братя умира от дифтерит по време на блокадата; другият умира няколко месеца след раждането си.


Фотогалерия: Путин в Арктика >


Според "Първия човек", книга с интервюта, публикувана след като той стана и. д. президент през 1999 г., Путин и родителите му са живели в неприветлива комуналка с мизерна тоалетна в коридора.


Путин твърди, че при грубите условия през детството си е станал "хулиган" и един от малцината в неговото училище, на когото отказали да стане пионер. В ранната си младост Путин канализирал агресивността си в бойните изкуства - спорт, който практикува ненаситно и в късна средна възраст.


В момент на наивна решителност, разказва той, отишъл в местното подразделение на КГБ и поискал да започне работа в шпионската служба. Отговорили му, че тя се отнася крайно скептично по въпроса дали може да се има доверие на агенти, дошли от улицата.


"През всичките години в университета очаквах човека от КГБ да си спомни за мен", споделя Путин. Един ден "дойде един човек и поиска да се срещне с мен. Той не каза кой е, но аз веднага се досетих. След като не искаха да кажат къде, ми стана ясно, че е там."В крайна сметка назначението на Путин в КГБ се оказва Дрезден, в близкия съюзник на Съветския съюз Източна Германия. Когато по-късно Путин става известен в Русия, мнозина мърморят, че изпращането му в приятелска страна не говори добре за неговите способности в шпионската игра.


"Не бих преувеличавал значението на годините му в КГБ", където той е по-скоро бюрократ, отколкото шпионин, казва Зигар. Вместо това той вижда Путиновото "Богоявление" като нещо, което е станало след като напуска КГБ и става заместник на Анатолий Собчак, кмета реформатор на Санкт Петербург.


Собчак е такъв демократ по душа, че позволява открити избори, а след това приема поражението си в тях.
"Това беше трагедия за екипа на Собчак и лична трагедия за Путин, а също урок: как да не повтаря никога тези грешки: честни и справедливи избори, открити дебати и истински влиятелна опозиция", заяви Зигар.


Вероятно урокът ще бъде приложен на президентските избори през 2018 г. На единствения наистина опозиционен кандидат, бореца срещу корупцията Алексей Навални е почти сигурно, че няма да бъде позволено да участва заради присъда за престъпление.


Фотогалерия: Путин и Медведев потренираха и закусиха заедно >


Това означава, че руснаците, които се надяват Путин да падне от власт, ще се насочат към другия кандидат, Ксения Собчак, дъщерята на Анатолий Собчак, телевизионна личност, която никога не е била на политически пост.
Господството на Путин над политическия живот се наложи с необичайна скорост. Малцина, ако въобще има такива, политици са излизали по-бързо от неизвестността, за да се превърнат в личности, предизвикващи силен интерес у дома и в чужбина. Преди да бъде назначен от Елцин за премиер през август 1999 г., той оглавява Федералната служба за сигурност - една от премничките на КГБ, пост, за който не е присъща видимост.


Елцин сменяше премиерите с тревожна скорост и Путин можеше да е един от онези, които изхвърчаха през въртящата се врата. Но на втория месец, докато коментираше първите дни на втората война срещу чеченските бунтовници, той направи впечатление. "В тоалетната да ги хванем, в нужника ще ги убием, в крайна сметка", каза той.


Непреклонно, мъжкарско, донякъде с груб език, това изявление явно разкрива същността на Путин. От тогава той рядко излиза от този публичен имидж. Понякога има по някой кратък момент на умиление, когато гали някое от кученцата, подарявани му от чуждестранни лидери. Веднъж дори смая публиката, като целуна коремчето на момченце, което беше толкова сладко, че го трогна.


Но много малко са моментите, в които може да бъде зърнат човекът Путин. Той никога не се появява с двете си пораснали дъщери. Когато през 2013 г. обяви развода със съпругата си Людмила, всичко беше внимателно режисирано. Двамата се появиха по националната телевизия в антракта на оперно представление, похвалиха постановката и съобщиха, че се разделят.


Контролът е толкова неразривна част от природата на Путин, че е трудно човек да си представи какво би правил, ако не е президент на Русия. Ако бъде преизбран, мандатът му ще продължи до 2024 г.


"Не очаквам да се оттегли след президентския мандат. По-скоро ще заеме някаква позиция да контролира нещата в Русия от друго място", казва Дмитрий Тренин, директор на московския център Карнеги. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 233 Весело

  Стига с тия джуджета.Коледа идва ама прекалявате.

  Долу рушистите и фашистите
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2583 Неутрално

  Много сдържан. Чак не се удържа в агресията си!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ех, тоя Путин. Почти като Бог.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 4. 4 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 776 Неутрално

  https://www.pressrush.com/author/1024568/jim-heintz

  Явно ,че този левеещ продажник Хайнц е щатен жополизец на служба при кремълското джудже и се е специализирал в изготвянето на "неутрални" очерци изслъскващи образа на ченгето Путин.........

 5. 5 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Хладнокръвен и сериозен !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 6. 6 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3129 Весело

  Пропагандата лъска имиджа на всеки обитател на Кремъл. Така беше и по времето на дебилните генерални секретари, така е и сега.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 7. 7 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1857 Любопитно

  Ако няма какво да го сдържа, дали ще е сдържан?

 8. 8 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2208 Любопитно

  Джим Хайнц, Асошиейтед прес колко пари е получил от предизборния щаб на Владимир Владимирович?
  Явно са недостатъчно, защото можеше и по-добре да се справи с черната реклама (по-добре в устата на хората, околкото в краката им). Не е използвал такива мощни извори като Крим, Сирия и анурексията на Украйна.

 9. 9 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2208 Весело

  Пропагандата лъска имиджа на всеки обитател на Кремъл. Така беше и по времето на дебилните генерални секретари, така е и сега.
  —цитат от коментар 6 на Realist


  Нищо общо със секретарите на КПСС! Сегашните обитатели на Кремъл се придържат към най-добрите образци по лъскане на Клинтънов имидж. Ама си нямат ни Моника, ни електронната поща на секретарката на Държавния департамент, та са прибягнали до един продажник, Джим Хайнц (американски руснак от немски произход или руснак с американско гражданство от немски произход).
  Думата да не е приела "зарубежники" да гласуват на президентските избори, та тая реклама да е предназначена за тях?

 10. 10 Профил на kqv22356908
  kqv22356908
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Все още нямаме путин на Марс,на Венера,а и на Юпитер.Засега...Представете си в.в. на марс-гол до кръста,естествено...Потресаващо...Разтърстващо...Отрезняващо?Засега не.Засега...

 11. 11 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 776 Неутрално

  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  "В тоалетната да ги хванем, в нужника ще ги убием, в крайна сметка", каза той...................
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  Такова е мисленето на типичния ленинградски канален плъх , който е започнал кариерта си като доносник на КГБ.
  Това е типичното мислене на касапина Путин :
  Да си спомним избитите с отровен газ по заповед на Путин 190 невинни при неутрализирането на чеченските терористи в театъра Дубровка
  Да си спомним избитите с фугасни снаряди по заповед на Путин повече от 300 /триста/ невинни деца при неутрализирането на други чеченски терористи при откриването на учебната година в Беслан.
  Вместо Путин да нареди на прословутите "спецназове" да влязат в директен сблъсък с терористите , при който неизбежно ще има и жертви , но да унищожат и терористите , страхливото ченге прибягва до масовото убийство на невинни , само и само да не го помислят за слаб управленец..............
  Да си припомним втората чеченска бойна - 2004 г. в края която град Грозни от 400 000-ден град се превръща в лунен пейзаж , населяван от 12 000 полуживи хора след нескончаемите бомбардировки , заповядани отново от "смелото" ченге Путин.
  Наистина много голяма опасност представлява страхливецът разполагащ с абсолютната власт в ръцете си........

 12. 12 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Идиотска статия и пълно неразбиране на ситуацията в Русия. Само затвърждава мнението ми, че либерастията е направила западните медии напълно неадекватни. Нивото е на готвачка в кухня, плъзгане по повърхността и търсене на леки сензации, не на сериозен анализ.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 13. 13 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Обикновен театър. Постановката се нарича "Двете ченгета".
  По "случайност" Владимир Владимирич играе "доброто".
  Умерен, либерален, убеден привърженик на свободата и демокрацията.
  По странно стечение на обстоятелствата, в управляваната от него Руска Федерация става точно обратното на неговите възгледи.
  ЗагаТка!

 14. 14 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3129 Весело

  Нищо общо със секретарите на КПСС! Сегашните обитатели на Кремъл се придържат към най-добрите образци по лъскане на Клинтънов имидж. Ама си нямат ни Моника...
  —цитат от коментар 9 на wanderer


  Защо ти е Моника ушанка? Кабаева е на линия!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 15. 15 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2208 Весело

  До коментар [#12] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  "Идиотска статия"

  Всяка пропаганда, която "разлайва кучетата", се счита, че е свършила работата си.
  До утре ще видиш колко "споменатели" ще изброят милионните жертви на Путин. Що иракчани, либийци, Боко-харемци, идил-ци е затрил Путин. Даже би шут на англичаните за Брекзита, мъти главата на коталунците с Барселонско вино, приема съдебна реформа в мразещата го Полша, мести "библейски" столици ... за третата римска империя.
  Изобщо "империя на злото".

 16. 16 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3129 Весело

  До коментар [#9] от "wanderer":

  Между другото, наистина си донякъде прав, че лъскат имиджа на бащицата ти не съвсем точно като при партийните секретари. По- точно е, точно както лъскат имиджа на Рамазан Кадиров, Нурсултан Назърбаев и Гайдар Алиев. В Азия правилата са азиатски.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 17. 17 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2208 Весело

  До коментар [#14] от "Realist":
  "Кабаева е на линия!"

  Ама няма импийчване. Изостават руснаците в "лъскането". Руснаци! Какво да ги правиш - "хотели как лучше, а получилась как всегда" - Путин отново президент.

 18. 18 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1185 Весело

  Ех, тоя Путин. Почти като Бог.
  —цитат от коментар 3 на rumata


  Така, богоизбран е малкия мишок както и всички пияни самовари само, че за роби!!!

  Имало едно време ссср...
 19. 19 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2208 Весело

  До коментар [#16] от "Realist":

  "В Азия правилата са азиатски."

  Така е. Там се цени достойнството, мъжествеността, контрола върху Силата.
  Всяка "обратност" се наказва. Дори в главите им няма мисъл за "човешките права" на предателите (Мъртви са!), па камо ли за 31-вия пол и следавщите мераклии пол-яци.

 20. 20 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1701 Любопитно

  "Не очаквам да се оттегли след президентския мандат. По-скоро ще заеме някаква позиция да контролира нещата в Русия от друго място",

  От мавзолея си?

 21. 21 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Дори в главите им няма мисъл за "човешките права" на предателите (Мъртви са!)
  —цитат от коментар 19 на wanderer


  Кои са "предателите"? Тези които разкриват, че Путин си пада по малки деца?

  За тях викаш, полониево чайче. За ключов свидетел, сгазване с тежък камион в Мадрид.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 22. 22 Профил на kqv22356908
  kqv22356908
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Под ръководството на кого са построени египетските пирамиди?А Стоунхендж?А Мачу Пикчу?А Плиска и Преслав?Елементарно...КОЙ пръв стъпи на Луната?КОЙ е първият космонавт?А КОЙ изрисува Сикстинската капела-този,който не е Папа-е,засега:поживем-увидим!

 23. 23 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Владимир Путин върна гордостта на Русия и я направи отново велика сила.
  Даже и тези, които го ненавиждат си дават ясна сметка, че Путин е две класи над всичките клинтъновци, обами, тръмпове и особено над брюкселските мишоци.
  Всъщност, те точно заради това го ненавиждат.
  Путин със слаби карти и малко средства ги побеждава където и в каквото ги хване.

  .
 24. 24 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 289 Неутрално

  В желанието си да му избодат очите, западните критици му изписват веждите.
  Обвиненията, че е избрал президента на САЩ го издигат в очите на света и особено на хората в Русия, оскърбени от униженията, на които се подложиха Елцин и Горбачов.
  Обвиненията, че е диктатор го издигат в очите на руския народ, отвратен от разсипията и разпасаността на либералите преди него.
  Победата в Сирия, връщането на Крим в руската орбита и Донбас правят Путин герой, който ще остане в историята им редом до Петър I .

  .
 25. 25 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 753 Весело

  Обичаме Путин - той е мъж!

  Марс е изконна Американска територия!
 26. 26 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#24] от "Явор Рг":


  о.Победата в Сирия, връщането на Крим в руската орбита и Донбас правят Путин герой, който ще остане в историята им редом до Петър I .
  —цитат от коментар 24 на Явор Рг

  Сега разбирам защо Путин се снима само гол до кръста...просто от такива като теб надолу нищо не е останало от близане...

 27. 27 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#23] от "Явор Рг":
  Виж твоето прехвалено кремълско джудже , което уж върнало гордостта на Русия е било ПРИНУДЕНО да признае:

  https://lenta.ru/news/2016/06/17/obamathegreat

 28. 28 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1185 Весело

  Обичаме Путин - той е мъж!
  —цитат от коментар 25 на satanail13


  Аха 1.50 мъжле!!! Но "велико" мъжле!

  Имало едно време ссср...
 29. 29 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Не съм чел за друг високопоставен политик да лъже толкова много като Путин. Гади ми се от тази твар.
  https://www.google.bg/amp/s/ria.ru/amp/politics/20080830/150807671.html

 30. 30 Профил на Abc Bca
  Abc Bca
  Рейтинг: 233 Разстроено

  Руснаците като нас си политиците, що за страхливи идиоти сме славяните :( .

 31. 31 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8459 Неутрално

  "той е жадувал за два вида власт - видима и тайна - в среда, пропита едновременно от страданията на Русия и от нейната смелост. "
  Точно това експлоатира и до днес. Шапка да му свалиш.

 34. 34 Профил на Тhе Old Buccaneer
  Тhе Old Buccaneer
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#21] от "Realist": "Кои са "предателите"? Тези които разкриват, че Путин си пада по малки деца?"

  Виж, това не го бях чел от много време...явно това е линията вече.За твое сведение, Путин така го начу... в Сирия и Украйна на възрастни, че съвсем не смятам, че си пада по деца.

 35. 35 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Интересен човек. Иначе във форума е пълно с "остроумия" а някои чак преливат.

 36. 36 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Владимир Путин: сдържан политик дори по руските стандарти"
  ***
  Достатъчно е веднъж да погледате по тяхния канал 1 предаването «Время покажет», за да разберете как е организирал медиите, с помиярите-"журналисти", в идиотска, унижаваща интелекта и достойнството на руския народ, пропаганда. Жалка история! Учудвам се на наивността и глупостта на 80-90% от братушките. Мужиците никога няма да се отърват от помешчиците, сигурно така чувстват гърлото си защитено от хомота на врата им.
  Жалко, че имаме прилики-ние, че търпим едни тъпи и необразовани хитраци!
  Пази боже!

 37. 37 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Дневник, какво причинявате с тази статия на родните путинофоби, недейте така. Опорката гласи, че срещу Путин трябва само да се плюе, Путин е виновен за всичко, Путин се крие зад всеки храст и ако някой не мрази като малоумен всичко свързано с Русия, то задължително е путинофил. Виждам, че един такъв вече се е развихрил под статията.

 38. 38 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 525 Любопитно

  "Русия изглежда също е самоидентификацията на Путин. Той притежава основното чувство, че е руснак, че вероятно олицетворява самата Русия."
  ========================================================================
  Да се самоидентифицира ,да олицетворява...?!?С кого,с кои,кого...?!?С тези,по-долу?!?А те,дали ще се самоидентифицират с него?И смятат ли,че ги олицетворява?

  "Глава Счетной палаты РФ Татьяна Голикова на съезде «Единой России» сообщила, что в РФ за чертой бедности живут более 20 миллионов человек, причем это число будет лишь увеличиваться.
  «Количество граждан, которые сегодня находятся за чертой бедности, — это 20,3 млн человек», — приводит слова Голиковой ТАСС.
  Чертой бедности в России считается уровень прожиточного минимума, таким образом, те самые 20 миллионов россиян в месяц существуют примерно на 10 тысяч рублей. Прожиточный минимум на осень 2017 года в среднем составлял 10 328 рублей.
  Голикова пояснила, что доходы россиян по-прежнему продолжают падать, хотя скорость падения и замедлилась по сравнению с предыдущими годами: «но все-таки 1,4% — это достаточно высокий показатель».
  Напомним при этом, что Госдума приняла закон, по которому минимальный размер оплаты труда будет приравнен к прожиточному минимуму с 2019 года, с 2018 же года МРОТ будет составлять 85% от него."

 39. 39 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Пич.
  Жалко, че ние нямаме такъв лидер.
  Но пък се надяваме на добри началници.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 40. 40 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Ех, тоя Путин. Почти като Бог.
  —цитат от коментар 3 на rumata


  Точно така, Богът на глупаците...

 41. 41 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Пич.Жалко, че ние нямаме такъв лидер.Но пък се надяваме на добри началници.
  —цитат от коментар 39 на г-н Саранди Говедаров


  Вие, глупаците от Позитано, си имате много такива лидери...

 42. 42 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Владимир Путин върна гордостта на Русия и я направи отново велика сила. Даже и тези, които го ненавиждат си дават ясна сметка, че Путин е две класи над всичките клинтъновци, обами, тръмпове и особено над брюкселските мишоци. Всъщност, те точно заради това го ненавиждат. Путин със слаби карти и малко средства ги побеждава където и в каквото ги хване.
  —цитат от коментар 23 на Явор Рг


  Русия - най-гордата кочина на Земята! Затова ли на Позитано грухтите като бездомни прасета?

 43. 43 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Позитанците като гледат голия Путин и вече са се надупили, остава Бащицата да им отмести прашките...

 44. 44 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Путин и Медев закусват заедно, много интересно...

 45. 45 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Виж, това не го бях чел от много време...явно това е линията вече.За твое сведение, Путин така го начу... в Сирия и Украйна на възрастни, че съвсем не смятам, че си пада по деца.
  —цитат от коментар 34 на Тhе Old Buccaneer


  Абееее, той на цялата мужишка държава го начу... вече 17 години.

  Иначе, това че Литвиненко обвини Путин в Педофилия не се знае само от лъснатите от мужишка пропаганда партенки, ушанки и ватени куртки, включителни и от тези във форума:

  Vladimir Putin 'ordered' Litvinenko murder after ex-spy accused him of being a PAEDOPHILE

  https://www.express.co.uk/news/uk/636947/Vladimir-Putin-Litvinenko-murder-ex-spy-accused-him-PAEDOPHILE

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 46. 46 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Кагебист.
  Всички останали определения за Путин произтичат от този факт.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 47. 47 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4518 Неутрално

  Толстой, на 90 години, казва, че 65-годишният президент го посетил през есента, след като той получил най-високото гражданско отличие на Русия. "Трябва да кажа, че след неотдавнашната среща с Владимир Путин здравето ми се подобри
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Дядо му на този – Писателя Лев Толстой би се преобърнал
  три пъти в гроба, ако можеше да чуе и види 90 годишното
  му внуче как се усуква и лигави около
  царстващите МИЛИЦИОНЕРИ в Кремъл.
  Щеше да е смешно, ако не смърдеше на
  СЕВЕРО КОРЕЙЩИНА и СТАРООБРЕДЕН СЪВЕТИЗЪМ.
  Хубавото е, че вече маските падат, и зад тях гледа
  откровеното Путхе – руската версия на Чучхе.
  Интересното е КОЛКО ТОРБИ С ДОЛАРИ е изръсил Путин
  за това БЕЗДАРНО ВЪЗХВАЛНО АНТРЕФИЛЕ,
  написано като във времената на СССР, от автор
  американец и изтропано в американски вестник ?!?!?!

 48. 48 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#45] от "Realist":

  Затова позитанчетата толкова си го обичат...

 49. 49 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4518 Весело

  Обичаме Путин - той е мъж!
  —цитат от коментар 25 на satanail13  Кой, ако не геювете ще го обичате горещо, каквото и да означава това....

 50. 50 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 359 Гневно

  Не вярвах че такова невежество и омраза може да акумулира една човешка душа ,но от всички коментари насочени срещу ЧОВЕКА И ПРЕЗИДЕНТА на ВЕЛИКАТА РУСИЯ разбрах че си заслужавате да живуркате и да ви управляват тези "достойни "български държавници.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK