Икономически подем през следващата година очакват едва 18% от българите

Икономически подем през следващата година очакват едва 18% от българите

© ReutersОптимистите за следващата година сред българите са повече от песимистите, но броят на смятащите, че в икономическото развитие предстоят трудности, а не подем, е по-голям. Това показват данните от 41-вото световно изследване "Край на годината" на "Галъп интернешънъл", което е обхванало 53 769 души от 55 страни от цял свят.


Данните за България сочат сходни нагласи с населението на останалите държави от Източна Европа. Страната е в "златната среда" сред държавите от Балканите, като на техния фон даже може да се приеме, като страна, споделяща повече оптимизъм.


18% от анкетираните българи очакват 2018-а да бъде година на икономически подем, а 26% - на икономически трудности. Най-голям остава делът на тези, които не очакват промени – 38 на сто.
В същото време една четвърт от българите очакват новата година да е по-добра от настоящата. На обратното мнение са 22% от анкетираните. Според 35 на сто разлика няма да има, а 19% се затрудняват да отговорят.


По отношение на личното щастие през отминаващата година, България отново е на последните места в света, със стойности, близки до тези на страните от Европа. 45% от българите се определят като щастливи, 10% се чувстват нещастни, 46% остават в средата, а останалите се затрудняват да отговорят. Общата тенденция за България е за нарастване на дела на позитивно отговарящите в сравнение с края на 2016 година.


За пръв път от години песимистите за световната икономика са повече от оптимистите


Икономическият оптимизъм по света намалява в последните години, като за 2018-та очакващите влошаване на икономическото развитие на света са с 2% повече от тези, които залагат на подобрение. Според изследването 28% от анкетираните са оптимисти за икономиката, а 30 на сто са песимисти. През 2015 делът на оптимистите е бил с 23% по-голям, а през миналата с 20 на сто.


За втора поредна година европейските граждани сериозно се притесняват за просперитета си през следващата година, като песимистите за икономическото развитие са със 16% повече. Най-много са хората, които очакват влошаване на икономическите показатели, в Италия (с 50 на сто повече от оптимистите) и Гърция (42 на сто).


Най-сериозен превес на оптимистите пък има в Нигерия (с 59% повече) и Виетнам (+55% нетна стойност).


Очакващите по-добра година са с 13% повече в световен мащаб


Като цяло 39% от изследваното население по света смята, че 2018 година ще бъде по-добра от тази година, което е с 13 пункта по-ниско в сравнение с предишната година. 23 на сто очакват по-лоша година. За 32% разлика няма да има.


Превестът на оптимистите е повече от два пъти по-нисък в сравнение с миналата година, когато положителни очаквания имаха с 37% повече от анкетираните. Индонезия, където хората, вярващи, че 2018-та ще е по-добра от тази са със 66% повече от песимистите , води по оптимизъм тази година, а Южна Азия (+51) е най-оптимистичният регион в света. В Европа очакващите по-добра година са точно толкова, колкото и привържениците на противоположното мнение. В страните от ЕС оптимистите са едва с 5% повече.


59% от хората по света са щастливи


Близо две трети (59%) от анкетираните в 55-те държава от цял свят, декларират, че се чувстват лично щастливи. Това е с около 10 процентни пункта по-ниско, отколкото измереното щастие в края на 2016 г.


В изследваните страни 8% заявяват, че не са щастливи. Година по-рано те са били 9%, в края на 2015 г.-10 на сто. Латинска Америка изглежда е най-щастливият континент в света, където чувстващите се щастливи са с 66% повече от останалите.


Фиджи пък е страната с най-щастливо население, където делът на щастливите превъзхожда нещастните с 92%. Колумбия, с нетна оценка от +86, е точно след Фиджи. Иран и Ирак са в дъното, като щастливите са съответно с 5 и 7 на сто повече от несподелящите това чувство. В САЩ и Русия има пълно равенство.


Общият извод на аналитичния екип на глобалното проучване е, че щастието зависи в по-малка степен от страната, в която живееш, и повече от твоята възраст, доходи, образование или начин на живот.

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mqj41586140
  mqj41586140
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Какво общо има снимката с очакванията на българите?
  Иначе нашенецът си е скептик отвсякъде.

 2. 2 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Еми да работят здраво, да се усъвършенстват уменията и те ще могат да очакват икономически подем. Като са по цял ден по форумите да клеветят по ГЕРБ и Борисов няма да се случи.

 3. 3 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5213 Неутрално

  С това правителство до 4%, без инвестиционна програма, без чужди инвестиции.....

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Любопитно

  Какъв икономически подем може да има на място, където
  1 - хората като бройка намаляват ?
  2- като възраст - остаряват ?
  3- като квалификация за условията на 21-век - ЛИПСВАТ ?

  [email protected]
 5. 5 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Всички останали извън тези 18% се ориентират към терминал 1 и не мислят да се връщат.
  И тока процента на УСПЯВАЩИТЕ през 2019 година ще бъде още по голям.

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Аз лично за очаквам двойно увеличение на доходите ми от февруари.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1387 Весело

  Интересно е че умнокрасивците хленчат по начина по който го правят хората в дъното на класацията. Ама той сигурно тирана Бокаса им пречи да си осъществят невероятния умнокрасив потенциал, иначе ехейииии

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 8. 8 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 505 Гневно

  "45% определящи се като щастливи, 10% - нещастни, 46% оставащи в средата, а останалите се затрудняват да отговорят"
  Значи 101% са дали отговор, а останалите -1% са се затруднили! Бе тия числа за нищо ли ги нямате?

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 9. 9 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  БВП ще нарасте с повече отколкото тази година.

  Износът бележи устойчив ръст. Вътрешното потребление също се засилва. Лихвите по депозитите са нулеви и това кара българина да поглежда и към имоти. Така че и имотния пазар ще се задвижи по-сериозно.

  Хубавото е, че в момента имаме стабилен и устойчив ръст. За разлика от еуфорията през 2005-2008 когато станахме членове на ЕС. Тогава ръстът беше много голям и главно движен от пари от чужбина инвестирани в имоти. При което като дойде кризата и изтри този "напомпан" ръст. Сега това не е така.

 10. 10 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Много е бавно.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Негативните неща са неефективните държавни разходи, неработещата съдебна система и липсата на чужди инвестиции. Особено няколкото скандала с чужди фирми и съдебната система или разни регулатори се отразява много зле.

  Малко чужди инвестиции в производство ще се отразят изключително добре.

  Чуждите инвестиции в имоти и молове знаем как завършиха преди 10 години.

 13. 13 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Еми да работят здраво, да се усъвършенстват уменията и те ще могат да очакват икономически подем. Като са по цял ден по форумите да клеветят по ГЕРБ и Борисов няма да се случи.
  —цитат от коментар 2 на Иван Иванов


  Прав си, сложих ти +, ама КАКВО, да работят, като няма работа?

 14. 14 Профил на sxn49533317
  sxn49533317
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "По отношение на личното щастие през отминаващата година, България отново е на последните места и в света, със стойности, близки до тези на страните от Европа, с 45% определящи се като щастливи, 10% - нещастни, 46% оставащи в средата, а останалите се затрудняват да отговорят. Общата тенденция за България е за нарастване на дела на позитивно отговарящите в сравнение с края на 2016 година."

  Аз бих се определил към 46% средно щастлив, финансови проблеми нямам, но пазарувам ограничено.
  Поне мога да почивам веднъж годишно за 2 седмици на българското Черноморие, тази година ще е някъде към юли, ако фирмата, към която работя, ми даде отпуск, на Златни пясъци.

 15. 15 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Питайте трите шкембета. Там оптимизмът е на 100%.

 16. 16 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 482 Неутрално

  45% определящи се като щастливи, 10% - нещастни, 46% оставащи в средата, а останалите се затрудняват да отговорят.
  Ас съм от последните :)

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 17. 17 Профил на kwu51545500
  kwu51545500
  Рейтинг: 217 Неутрално

  това в България означава повече корупция

 18. 18 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 588 Неутрално

  КЪФ подем, кВИ 5 лева?
  Един пост във Faktor.bg под материала на Георги Боздуганов
  Изпепеляваща огнена линия – от Андропов до Доган права и свободи за КГБ/ДС (Втора част)

  (Утре от коридорите на Путин ще изпълзи нова конспирация – имат 100-годишен опит!)

  http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/izpepelyavashta-ognena-liniya-ot-andropov-do-dogan-prava-i-svobodi-za-kgb/ds-vtora-chast

  Мутристан(30.12.2017 10:48)

  България – държавата, която е под европейски мониторинг заради липсата на борба с корупцията и проблеми с правосъдието ще председателства Европейския съюз само след няколко дни. Факт достатъчно красноречив и за България и за Евросъюза. Страната председател, в кото държавни органи потъпкват закони, за да заграбват частна собственост. Държавата, в която разделението на властите не е на база правов ред, а на база това за колко пари става дума. Когато е за официални средства министър-председателят и слуга на Доган – Бойко Борисов говори с Владислав Горанов. Когато става дума за неофициални изглежда, че говори с Пеевски. Когато трябва да се свърши нещо – с главния прокурор. И ето ви – разделение на властите. Държавата, в която избори се организират заради личните прищевки на партиен лидер. Държавата, в чието управление официално участват националисти. Държавата, която казва на онкоболните си, че няма нужда от тях. Държавата, чийто вицепремиер заплашва журналисти. Държавата, в която главният прокурор се занимава с политика. Държавата, в която всичко е само привидност. 2017 година поднесе всичко, което можеше да разобличи политическата класа. АЕЦ Белене се рестартира. Най-големият грабеж в съвременната българска история – КТБ остава неразкрит. И вместо да се полагат усилия това да се случи всички се занимават с приватизацията от преди 20 години. Междувременно официални лица говорят за безконтролно подслушване. Вицепремиер разказва за връзки между ГЕРБ и ДПС. БСП опитва да изглежда опозиционна до момента, в който стане дума за съдебна система – тогава се оказва, че опозиция и управляващи в парламента няма, а всички са мнозинство. Лидерът на това мнозинство изглежда да е онзи, чието име политиците избягват да споменават – а именно Делян Пеевски, а негов най-верен пророк – главният прокурор и Бойко Борисов, който си го избра. Новоизбраният президент Румен Радев опитва да изглежда като коректив на статуквото, оставайки в него. Несъгласните с този модел на управление се маргинализират от съзаклатие – медии, репресивен апарат и политици. Извънпарламентарната опозиция е почти заглушена. Лъжата се превръща в обичайният и официалният политически разказ, а мълчанието – в журналистически стандарт. На този фон социологическите агенции ви разказват колко много харесвате политиците си. Прокуратурата твърди, че се бори с престъпността. А медиите късат ризи, че са независими. Ако през 2017 година им вярвахте, опитайте през 2018 година да се съмнявате. И се съмнявайте във всичко. Съмнявайте се в честността на разкази как водещи политически журналисти искат да се занимават с лайфстайл. Съмнявайте се в обясненията на ДПС и ГЕРБ, че искат да предотварят повторното разграбване на КТБ. Съмнаявайте се в стабилността, която ви проповядва Бойко Борисов. Съмнявайте се в жаркия опозиционен плам на Корнелия Нинова. Съмнявайте се във всичко това. И това е най-малкото, което може да сторите. Защото ако през 2013 година наивно питахме КОЙ, четири години по-късно знаем, че той не е един. Знам кои са. Знаем какво правят. Знаем и защо го правят. Всъщност, не се съмнявайте.
  Вземете най-сетне да се ядосате!

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Весело

  Аз лично за очаквам двойно увеличение на доходите ми от февруари.
  —цитат от коментар 6 на EU defender


  до март и изборите в Русия ? после на стария надник ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#18] от "kastor":

  Баси до къде паднахте! Гугъл разпознава текстове. Този е от годишния обзор на Поли Паунова в БиТ. Пише и в Медиапул, и в Дойче веле. Интереснотое, че "проучването" пък е на голфърите от бившия институт за младежта на бай Тошо и Петър Емил Митев. Получават впечатляваща гласност именно в медиите на П.Паунова, т.е. и тук. Путинките са изнервени от изчезващият рейтинг и ни заливат със социологически изследвания. Точно както при избора на резидент, когато изследванията на Райчев Кънчев се застъпваха. Което е описано в наръчниците на КГБ за водене на хибридна война.
  Аз съм мерси.
  Срещайте Сурва.

 21. 21 Профил на amh21579466
  amh21579466
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#5] от "ЧИЧО ПЕШО":

  И от 18-те процента емигрират (даже най-лесно), нежелаейки да вършат квалифицирана работа и да получават по 800-900 евро, колкото са социалните помощи в някои страни от ЕС. Другата част от 18-те процента са се примирили с това положение и са останали тук заради роднини и приятели.

  По-голямата част от 82-та процента са толкова изпаднали зад борда, че не могат и да емигрират вече. Знаят пет думи на английски, хабер си нямат от света и си живеят и псуват идилично в Тиквостан.

 22. 22 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Ето какво аз разбрах от статията...Средностатистически хората са среднощастливи и среднонещастни и среднооптимисти и среднопесимисти..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 23. 23 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Демографския срив е необратим и ще тежи все повече на икономиката и хората.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 24. 24 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Неутрално

  БКП дълги години ни втълпяваше, че един ден всички ще сме богати заради това много хора не могат още да приемат, че при демокрацията ще има бедни и богати!

 25. 25 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#13] от "Клуцохор"

  " ама КАКВО, да работят, като няма работа? "
  ==================
  Кажи ми за какво те бива и ще ти намеря работа, освен за махнаджия. Такава вече си имаш.
  Хората търсят швачки, бармани, охранители, строители, инженери, програмисти, учители, лекари, войници, полицаи, медицински сестри, шлосери, заварчици...... Нямало работа! То всеки пъпеш,завършил на месечина, иска да е шеф с много пари, без да върши нищо. Да, за такива няма работа, но не им съчувствам.

  Еретик
 26. 26 Профил на Diеsеl
  Diеsеl
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нека позная.Шайката и гласоподавателите им, но последните ще останат излъгани...пак.

 27. 27 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  "18% от анкетираните българи очакват 2018-а да бъде година на икономически подем, а 26% - на икономически трудности. Най-голям остава делът на тези, които не очакват промени – 38 на сто."
  Общо 82%. Къде са останалите?

  В същото време една четвърт от българите очакват новата година да е по-добра от настоящата. На обратното мнение са 22% от анкетираните. Според 35 на сто разлика няма да има, а 19% се затрудняват да отговорят.

  Общо 101 %

  По отношение на личното щастие през отминаващата година, България отново е на последните места в света, със стойности, близки до тези на страните от Европа. 45% от българите се определят като щастливи, 10% се чувстват нещастни, 46% остават в средата, а останалите се затрудняват да отговорят. Общата тенденция за България е за нарастване на дела на позитивно отговарящите в сравнение с края на 2016 година.
  Общо 101 процента + "останалите, които се затрудняват да отговорят."

  Въпрос с повишена трудност: до кой клас са учили корифеите от "Галъп" и до кой клас смятат, че сме учили ние?
  И втори въпрос: тези данни за България в този си вид ли са били представени на масата на световното изследване?
  Ако е така, то трети въпрос: кой е разрешил на "Галъп български" така да ни позори пред света?

 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  18-те процента са гербавите, дето чакат Боко да им пусне евроатлантическа мръвка.

 29. 29 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  :) Загавията в Дневник все по-малко кореспондират със съдържанието!

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  Като са само 18% да мислят за кого гласуват следващия път.

 31. 31 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  18% е точно бройката на държавната хранилка - хора на заплатки, точещи субсидии, еврофондове, обществени поръчки. Останалите, които бачкаме от тъмно до тъмно, не сме чак такива оптимисти.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 32. 32 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1622 Весело

  До коментар [#28] от "Judjuk":


  18-те процента са гербавите, дето чакат Боко да им пусне евроатлантическа мръвка.
  —цитат от коментар 28 на Judjuk


  Бъркаш...18% процента са комунета от БСП ДПС и едни други пет партии които се надяват на предсрочни избори да захлебят и те...

 33. 33 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1622 Весело

  До коментар [#31] от "Darcas":


  18% е точно бройката на държавната хранилка - хора на заплатки, точещи субсидии, еврофондове, обществени поръчки. Останалите, които бачкаме от тъмно до тъмно, не сме чак такива оптимисти.
  —цитат от коментар 31 на Darcas


  Тия дето са на държавна хранилка са отговорили, че няма да има промяна щото и сега са си добре...абе уж сте умни пък ви куца елементарна логика...

 34. 34 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#27] от "Дон Кихот":
  "тези данни за България в този си вид ли са били представени на масата на световното изследване?
  Ако е така, то трети въпрос: кой е разрешил на "Галъп български" така да ни позори пред света?"
  ===============
  Анализ на допитването имаше и във "Факти" преди няколко дни. Съвсем не беше толкова песимистичен, дори напротив, но все пак - това е "Дневник". Тук се бавят, за да не изтърват нещо "неприлично".

  Еретик
 35. 35 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3854 Неутрално

  До коментар [#2] от "Иван Иванов":

  Аз пък въобще не вярвам на ГЕРБ и Борисов най-малкото защото корупцията продължава да се вихри ненаказано ,икономическия подем е силно зависим от парите на емигрантите и субсидиите от ЕС,а България продължава да се обезлюдява!

 36. 36 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3854 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabastun":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Най-общо казано в дългосрочен аспект България нищо хубаво не я очаква и ще си останем "червения фенер" на ЕС като горепосочените причини са в основата на това!

 37. 37 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#13] от "Клуцохор"" ама КАКВО, да работят, като няма работа? "==================Кажи ми за какво те бива и ще ти намеря работа, освен за махнаджия. Такава вече си имаш. Хората търсят швачки, бармани, охранители, строители, инженери, програмисти, учители, лекари, войници, полицаи, медицински сестри, шлосери, заварчици...... Нямало работа! То всеки пъпеш,завършил на месечина, иска да е шеф с много пари, без да върши нищо. Да, за такива няма работа, но не им съчувствам.
  —цитат от коментар 25 на Костадин Иванов


  ОК, да ти кажа, ама КОЛКО % ще искаш, за услугата?

 38. 38 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 972 Неутрално

  БВП ще нарасте с повече отколкото тази година.Износът бележи устойчив ръст. Вътрешното потребление също се засилва. Лихвите по депозитите са нулеви и това кара българина да поглежда и към имоти. Така че и имотния пазар ще се задвижи по-сериозно.Хубавото е, че в момента имаме стабилен и устойчив ръст. За разлика от еуфорията през 2005-2008 когато станахме членове на ЕС. Тогава ръстът беше много голям и главно движен от пари от чужбина инвестирани в имоти. При което като дойде кризата и изтри този "напомпан" ръст. Сега това не е така.
  —цитат от коментар 9 на realguru


  Кое те кара да мислиш, че ръстът е стабилен и устойчив?

  Вероятно трилионите изсипани от централните банки, липсата на ключови реформи в почти всички обществени сектори, задълбочаващото се разделение и разслоение на обществото на бедни и богати. Дълговете съотнесени към БВП в глобален мащаб са с 20% повече от тези през 2007-2008. Да не говорим изобщо в абсолютна стойност.

 39. 39 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Поделени мнения - няма изявен оптимизъм

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 40. 40 Профил на skyfighter
  skyfighter
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#38] от "Катя Георгиева":

  Аз подкрепям колегата, че за България нещата вървят добре и догодина подемът ще продължи. Сериозен интерес има към по-налките градове за инвестиции.

  Иначе анкетата показва, че 18% са прочели, чули или усещат, че сме в подем. Останалите не са разбрали въпроса, не четат, не разбират, когато четат, не се интересуват и тн. Дали всеки ше усети еднакво подема е друга тема и оттам за слоевете и разликата богати бедни и тн.

 41. 41 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Общо 101 %
  —цитат от коментар 27 на Дон Кихот


  Не искам да оправдавам галъп, но когато се закръгля ( в случая Math.ceil ) се получават такива неща. Примерно 3.8% на 4 и т.н. Варианта да се представя статистика в текст с float числа е безумна.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5426 Неутрално

  България е известна с много нисък процент щастливи хора. Колко ли е той сега?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  "Бъркаш...18% процента са комунета от БСП ДПС и едни други пет партии които се надяват на предсрочни избори да захлебят и те..."
  До коментар [#32] от "BGman1":

  Ами да беше прочел статията. 18-те процента са тези, които вярват и очакват икономически подем. Кои може да са и в какво вярват? То не може само да се пише, трябва и да се чете. Даже повече да се чете.

 46. 46 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Кое те кара да мислиш, че ръстът е стабилен и устойчив?

  Вероятно трилионите изсипани от централните банки, липсата на ключови реформи в почти всички обществени сектори, задълбочаващото се разделение и разслоение на обществото на бедни и богати. Дълговете съотнесени към БВП в глобален мащаб са с 20% повече от тези през 2007-2008. Да не говорим изобщо в абсолютна стойност.
  —цитат от коментар 38 на Катя Георгиева


  Това, което си написала се отнася повече за южните части на Западна Европа. А аз говорех за България.

  Иначе Централна и Източна Европа стои добре на фона на описанието, което си дала и няма сериозни пречки за развитието си. Естествено икономиките са свързани и едно потъване на Франция или Италия не знаем как ще се отрази на нас.

 47. 47 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  До коментар [#24] от "Коте":

  ай вземи виж думата демокрация от къде идва , и тогава пиши за демокрация
  100 семейства притежаващи държавата не е демокрация а феодализъм

  ум море, глава шамандура
 48. 48 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  До коментар [#45] от "Judjuk":


  " То не може само да се пише, трябва и да се чете. Даже повече да се чете.
  —цитат от коментар 45 на Judjuk


  Ами като трябва ти що не го правиш?...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK