Какво обеща Тръмп и какво изпълни за една година

Какво обеща Тръмп и какво изпълни за една година

© Kevin Lamarque, ReutersНека да хвърлим поглед към някои от основните предизборни обещания на американския президент Доналд Тръмп и тяхното сегашно състояние една година след встъпването му в длъжност.


Обещание: Да отмени и замени знаковите здравни реформи на Барак Обама.


Състояние: След множество неуспешни опити за отмяна на закона републиканците в Конгреса премахнаха изискване, според което американците трябва да получат здравно осигуряване или да платят глоба. Промяната беше включена в законодателство за данъчна реформа, което Тръмп подписа, превръщайки го в закон през декември. Той каза, че отърваването от изискването "означава, че Обамакеър се отменя". Голяма част от закона от 2010 г. обаче остава в сила.
Обещание: Да построи стена по границата между САЩ и Мексико и да накара Мексико да плати за нея.


Състояние: Тръмп поиска 18 млрд. долара през следващото десетилетие, за да плати за построяването на стената и други първоначални разходи по нея. Той иска сделката за построяването ѝ да бъде част от законодателство, което демократите искат, за да защитят имигрантите, доведени незаконно в страната като деца. Той показва, че е готов да използва преговорите за Северноамериканското споразумение за свободна търговия, за да накара Мексико да плати за нея.


Обещание: Да прекрати имиграцията от "предразположени към тероризъм региони" и да въведе засилени проверки.


Състояние: Дни след началото на своето президентство Тръмп забрани на хора от няколко държави с преобладаващо мюсюлманско население да пътуват в САЩ поради опасност за сигурността. Поредица от правни искове блокираха първоначалните усилия и два заместващи плана. Най-новата мярка включваше частична или пълна забрана за влизане на хора от Сирия, Либия, Иран, Йемен, Чад, Сомалия, Северна Корея и Венецуела. (От последната е забранено влизането само на правителствени служители и техните преки роднини.) Върховният съд постанови през декември, че най-новата версия на забраната за пътуване може да влезе в сила, докато правните искове се разглеждат от съдилища от по-ниска инстанция.


Обещание: Да се изтегли от търговската сделка за Транстихоокеанско партньорство с 11 тихоокеански държави.


Състояние: Той стори това на 23 януари.


Обещание: Да предоговори или да се изтегли от Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) с Мексико и Канада.


Състояние: Преговорите между трите страни продължават. Тръмп показва, че все още може да се изтегли от сделката, ако условията не са изгодни за САЩ.


Фотогалерия: Тоалетите на Мелания Тръмп в Азия >


Обещание: Да се изтегли от Парижкото споразумение за климата.


Състояние: Тръмп предприе действия за изтегляне от сделката, но процесът няма да приключи преди 2020 година. Правителството не се придържа към ангажиментите за ограничаване на емисиите и иначе спазва сделката.


Обещание: Да прекрати международната сделка за ядрената програма на Иран.


Състояние: Тръмп обяви на 12 януари, че САЩ удължи замразяването на санкциите срещу Иран в съответствие с ядрената сделка от 2015 г., но каза, че прави това за последен път, ако не бъдат поправени "ужасните недостатъци" на споразумението.


Обещание: Да реформира данъчния кодекс на САЩ и да намали данъците за средната класа.


Състояние: Тръмп постигна първата си голяма законодателна победа на 20 декември с приемането на данъчна реформа, която намалява данъка върху корпоративните доходи и орязва личните данъчни ставки. Най-радикалното пренаписване на данъчните закони на страната от десетилетия беше одобрено по партийна линия, като само републиканците гласуваха в негова подкрепа.


Обещание: Да отмени дипломатическото отваряне на Обама към Куба.


Състояние: Тръмп само частично промени курса, като отново наложи някои ограничения върху пътуването и търговията, но запази дипломатическите отношения и остави отворено посолството на САЩ в Хавана. Оттогава САЩ изтеглиха повече от половината си дипломатически персонал на фона на поредица от загадъчни атаки срещу дипломати, довели до здравословни проблеми.


Обещание: Да спре програма от времето на Обама, позволяваща на млади имигранти, доведени незаконно в страната като деца, да останат.


Състояние: Правителството на Тръмп съкращава програмата в момент, когато изтича правото на участниците да се възползват от нея, но активно преговаря за законодателство, което да им позволи да останат. Тръмп призова Конгреса да предприеме действия за уреждане на правния статут на имигрантите като част от по-голям двупартиен законопроект за имиграцията.


Обещание: Да намери заместник на съдията от Върховния съд Антонин Скалия.


Състояние: Тръмп предложи кандидатурата на Нийл Горсъч и Сенатът го одобри да заеме отдавна овакантения пост. /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (212)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 233 Разстроено

  оливане и простотия, само това видяхме от оранжевия сенилен клоун!

 2. 2 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Весело

  "Обещание: Да построи стена по границата между САЩ и Мексико и да накара Мексико да плати за нея."

  Обещание - НЕизпълнено! Дори не е започнал строежа на стената! Освен това Мексико НЯМА да плати за нейното изграждане при никакви условия! Тоест - едно от най-големите и шумни обещания на Тръмпи клоуна стигна до под кривата круша... там някъде в Калифорния. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 3. 3 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Весело

  "Обещание: Да отмени и замени знаковите здравни реформи на Барак Обама."

  Отново обещание - НЕизпълнено. Обамакеър още съществува, въпреки многобройните опити на идиота Тръмпи я саботира.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 4. 4 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Весело

  "Обещание: Да прекрати имиграцията от "предразположени към тероризъм региони" и да въведе засилени проверки."

  Само да припомня, обещанието му беше да спре влизането на всички мюсюлмани в САЩ. От десетките мюсюлмански държави, гражданите само 6 (или 7 бяха) има ограничения (и то забележете ВРЕМЕННИ) при влизането им в САЩ. Разбира се в черния списък от мюсюлмански държави на мошеника Тръмпи не влиза КСА, а това е държавата от която САЩ е пострадала най-много от ислямистки тероризъм (почти всички атентатори на 09.11.01 г. бяха саудитски граждани.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 5. 5 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Любопитно

  "Обещание: Да прекрати международната сделка за ядрената програма на Иран."

  Това обещание той направи за да угоди на своите ционистки ментори (не само в Израел впрочем, но също и в САЩ). Засега и то остана неизпълнено, защото всички останали държави се обявиха ПРОТИВ желанието на Тръмпи за преразглеждане на това споразумение. От Русия и Китай, до Великобритания, Франция, Германия и разбира се самото ООН. Но, вероятността Тръмпи все пак да саботира това работещо споразумение с Иран остава много голямо...

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 6. 6 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Любопитно

  "Обещание: Да спре програма от времето на Обама, позволяваща на млади имигранти, доведени незаконно в страната като деца, да останат."

  Става въпрос за така наречените "мечтатели". Тръмпи заяви няколко пъти, че подкрепя тези млади хора и иска те да останат в САЩ. Търси се начин това да стане.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  За една година Дръмб показа, че АБСОЛЮТНО ВСЕКИ може да бъде Президент на САЩ.

  След него, и Барончо да изберат - ще изглежда мъдър, уравновесен и зрял държавник.

  Какво стана с блатото, източи ла го, или семейство Клинтън му пречат? Senile delinquent.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Дори ДПА трябва да признае, че е изпълнил към 70% от обещаното и е предприел някакви стъпки по останалите 30%.- на фона на Обама това си коренна промяна.

 9. 9 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Любопитно

  И за да остана обективен, ще напиша, че някои от предизборните си обещания Тръмпи Клоуна изпълни... примерно отхвърлянето на Транстихоокеанско партньорство с десетки азиатски държави. Той го провали от което се възползва Китай. Или пък Парижкото споразумение, което беше подкрепено от цял свят, но не и този американски невежа по отношение на глобалното затопляне и промяна в климата и последствията от него.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 10. 10 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Любопитно

  До коментар [#8] от "lustmord":

  Ето ти статия в която много по подробно е обяснено и посочено кои от обещанията си Тръмпи изпълни, кои са в процес на изпълнение и кои наруши, много е полезна и е точно по темата на тази статия:

  https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-promise-tracker/?tid=a_inl&utm_term=.91aff3ba6730

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#9] от "Иво":

  Да, не може да му се отрече, че в простотията си успя да антагонизира целия свят, дори най-близки съюзници на Америка като Великобритания, Германия и Австралия (!) и практически насила натика лидерската роля в ръцете на Китай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 2347 Весело

  Пропуснали са точката:
  Докара ортикарии на всякаквите псевдо либерали, неомарксисти, фейк-нюз медии, SJW-кречетала и подобни

  http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/189/172/029.jpg

 13. 13 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 1962 Весело

  Не беше измежду обещанията но сенсей Доналд ежедневно газира световното умнокрасиво левичарство. Това че го прави в елегантно небрежен стил малко както един образ от един кунгфу филм навремето - пияната тояга небрежно тупаше лошите е още по-забавно.

  Свят човек. Ще е голяма забава още седем години 😎

  Use your Illusion
 14. 14 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Любопитно

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Да, към съюзниците на САЩ, които бяха неприятно изненадани от избирането на Тръмпи на власт аз бих добавил и Мексико и Канада. Преговорите по НАФТА продължават и там Мексико и Канада споделят общи позиции срещу представителите на САЩ. Ще видим какво ще излезе накрая от там....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 669 Весело

  Общо взето усилията му са насочени към това да разваля всичко постигнато от Обама - като капризно малко дете.

  Наскоро четох статия за прословутата стена на границата - ще струва минимум 18 милиарда на данъкоплатците. Максико ли? Не съществува никакъв механизъм (политически, икономически, дипломатически и т.н.), чрез който Мексико да бъде задължено да плати дори един цент за тази стена.

  Това негово обещание е и най-голямата му лъжа.

 17. 17 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 2347 Весело

  До коментар [#10] от "Иво":

  Уошингтън поуст? Гардиън и Салон не щеш ли да чета по въпроса?
  И да гледам The Young Turks, че да разбера колко бил лош Тръмп? Не мерси - Дневник ми е пред остатъчен.

 18. 18 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Само на приказки и лъжи го докарва, и матриала му пляска. Дори и местния.

 19. 19 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Значи дотук:
  Височина на стената:0
  Ширина на стената:0
  Дебелина на стената:0
  Здравна реформа:0
  Нелегални избиратели намерени:0
  Клинтъни в затвора:0
  Сенатски места: -1
  Блатото: YYYUGE

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vorknkx":

  "Това негово обещание е и най-голямата му лъжа."

  Не.

  Най-голямата му лъжа беше, че ще пресуши блатото - т.е. ще изчисти Вашингтон от корупция.

  Вместо това неговата администрация ще остане в историята като най-корумпираната, откакто съществуват Съединените щати.

  Да иска от Директор на ФБР клетва за ЛИЧНА ЛОЯЛНОСТ - т.е. да прикрива престъпленията на хората от кампанията му, сътрудничили с руското разузнаване - такова нещо и Никсън не си е позволявал.

  За една година на власт изрече над 2,000 регистрирани и доказуеми лъжи - това е безпрецедентно.

  С профанските си изказвания, с невежеството си, с расизма и тесногръдата си отмъстителност Дръмб ОСКВЕРНИ институцията Президент на Съединените щати, поруга фундаментите, върху които е изградена Америка. Това може да се харесва единствено на простаци кото него - виж само кои го хвалят: расисти, антисемии, реднеци, ККК, bigots, fringe.

  Такова нещо не е било.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Ограничи имиграцията, но отпусна краищата на емиграцията! Американец вече е на върха на ИД, което не е неочаквано де:

  "Американският гражданин от албански произход Зулфи Ходжа е един от високопоставените командири на терористичната групировка „Ислямска държава“.
  Той отговарял за набирането на нови членове в нейните редици, съобщава американското издание „Атлантик“. Ходжа е син на албанско-американски собственик на пицария в Ню Джърси и един от малкото американци стигнал до висок пост в „Ислямска държава“.

  „Атлантик“ разполагал със снимка, на която се вижда как Ходжа обезглавява кюрдски бойци. Американският албанец е напуснал САЩ на 6 април 2015 г. и четири дни по-късно вече е бил в лагер за обучение на ИД. "

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 22. 22 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Друго си е да прави свирки стажантка на президента в Белият дом и после под клетва той да излъже,че не бил правил секс.Наистина тогава САЩ станаха за посмешище пред целият свят.

 23. 23 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#2] от "Иво":

  Тази стена ще бъде построена.В момента текат преговори с конгресмени за подкрепата им за строежа.Мандата му не е една година,а четири .

 24. 24 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Любопитно

  До коментар [#16] от "Vorknkx":

  Точно така! +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Изпълнени обещания около 1 процент.
  Не само, че няма да пресуши блатото, а ще го направи още по-гнусно.
  Какво стана с икономиката на САЩ? А с Китай?
  Ако Сенатът и Конгресът не го бяха натикали в миша дупка щеше да прецака и санкциите с Русия.

  There will be only war
 27. 27 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Сори, викинге, но американският народ го избра.
  Имат първични и вторични избори. Те сами са си виновни като народ, точно като нас.
  Дон Дъмб не е осквернил нищо, избирателите му са виновни.
  Точно като избирателите на Путин или тези на Тереза Мей.
  Както казваше за демокрацията? Тя е силна колкото е умен народа ли?

  There will be only war
 28. 28 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#22] от "musashii":

  Ако ще се връщаме назад скандала с Никсън беше по-гнусен.

  There will be only war
 29. 29 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 456 Неутрално

  "Обещание: Да построи стена по границата между САЩ и Мексико и да накара Мексико да плати за нея."Обещание - НЕизпълнено! Дори не е започнал строежа на стената! Освен това Мексико НЯМА да плати за нейното изграждане при никакви условия! Тоест - едно от най-големите и шумни обещания на Тръмпи клоуна стигна до под кривата круша... там някъде в Калифорния. :-)
  —цитат от коментар 2 на Иво


  Ти какво искаш за една година от петгодишния си мандат да изпълни всичко????За пореден път показваш невежество и пристрастие!

 30. 30 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#25] от "Иво":

  Как защо? Изливат си фрустрацията.
  Левичарите, умните и красивите явно са ....................................................
  Всеки сам да попълни многоточието.

  There will be only war
 31. 31 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#23] от "musashii":

  Дори ти вярване е по-абсурдно дори от отричането на промяната на климата.
  Как точно си мислиш, че от инженерна и техническа гледна точка е възможно тази стена да се изгради, дори и да има политическо желание?
  В истинските науки това, че някой си мисли нещо, не означава, че то е така. Точно както и в истинския живот.

  There will be only war
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#32] от "protivbspdpsatak":

  Като оставим настрана цензурата, която е навсякъде, може ли да ми обясниш логиката да четеш автори и медии, на които не вярваш изобщо, считаш за корумпирани или за меко казано фактически неверни?
  Това е в пряка връзка как дони Дъмб филтрира информация и я представя за истина.
  А то е в пряка връзка колко е зле.

  There will be only war
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#26] от "The Grimm Future":

  "Ако Сенатът и Конгресът не го бяха натикали в миша дупка щеше да прецака и санкциите с Русия."

  Там беше цялата фатка: руснаците му помагаха с пари, с компрометираща информация за Хилъри (уж през УикиЛийкс на Асанж, който се оказа обикновена пощенска кутия на КГБ), с армии от тролове и ботове в социалните мрежи и "новинарски" клоаки като Брайтбарт и ЗироХедж, като в замяна Путин се надяваше на втора Ялта - двамата да си поделят наново света и Москва да сложи ръка на бившите соц държави, които винаги е сметала за своя собственост.

  Че не се получи така - заслугата е на всеки друг, но не на Дръмб. Напротив - той положително щеше да извърши национално предателство, ПРОДАВАЙКИ американските интереси на Кремъл срещу парите на руската мафия, препрани през Дойче Банк, ако не бяха свободните американски медии, които надушиха навреме заговора и надуха свирката.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":Друго си е да прави свирки стажантка на президента в Белият дом и после под клетва той да излъже,че не бил правил секс.Наистина тогава САЩ станаха за посмешище пред целият свят.
  —цитат от коментар 22 на musashii  Свирките ( ако наистина ги е имало ), не струват на американските данъкоплатци 18 милиарда долара, които Тръмпи иска за построяването на стената с Мексико, която стена трябваше да платят мексиканците, ама ...нито ще платят, нито имат такова намерение, нито има сила, която да ги застави .
  Свирките ( ако наистина ги е имало ) не рушат институция като ФБР и не обвързват шефа на ФБР с " лична лоялност " .
  Свирките ( ако наистина ги е имало ) не разколебават приятелски и партньорски държави като Германия, Австралия и да не изреждам .
  Свирките ( ако наистина ги е имало ) не накърняват авторитета на най-могъщата в света страна така, както това прави Тръмп с неадекватните си изказвания и постъпки .
  Свирките ( ако наистина ги е имало ) не разделят американското общество и не разпръскват съмненията за намеса на руското разузнаване по време на президентските избори в САЩ .
  Един нормален човек може да продължи този списък, но нормален и умен човек, а не тъп и платен трол и кремълороб !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#23] от "musashii":Дори ти вярване е по-абсурдно дори от отричането на промяната на климата. Как точно си мислиш, че от инженерна и техническа гледна точка е възможно тази стена да се изгради, дори и да има политическо желание? В истинските науки това, че някой си мисли нещо, не означава, че то е така. Точно както и в истинския живот.
  —цитат от коментар 31 на The Grimm Future


  Китайците са изградили стена дълга над 6000 километра при много по-тежък терен и без да имат съвременната техника.Така че никога на казвай никога.А и да не обхване цялата дължина на границата пак ще има полза.

 37. 37 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 939 Весело

  Побърка ви и ви направи да си си говорите сами. Само това да вземем е достатъчно за втори мандат. Само че е дрът и нема да се кандидатира.

  Мед ми капе на сърцето.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#31] от "The Grimm Future":

  "Как точно си мислиш, че от инженерна и техническа гледна точка е възможно тази стена да се изгради.."

  ... например по поречието на Рио Гранде? Очевидно няма как да е в средата на реката, т.е. трябва Щатите или да я построят на своя бряг, ефективно подарявайки реката на Мексико, или да нахлуят на мексиканска територия.

  Представяш ли си как строят стена на МЕКСИКАНСКИЯ бряг на Рио Гранде с МЕКСИКАНСКИ пари?

  За да повярваш на такова обещание, трябва да си тъп колкото Дръмб, или повече.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  До коментар [#2] от "Иво":Тази стена ще бъде построена.В момента текат преговори с конгресмени за подкрепата им за строежа.Мандата му не е една година,а четири .
  —цитат от коментар 23 на musashii
  Твърде възможно е да бъде построена в неговия 4-ри годишен мандат, но с парите на американските данъкоплатци,А НЕ с парите на мексиканците, както това обеща Тръмп в предизборната си програма .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 40. 40 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  С една малка уговорка- симпатизирам на Асандж и на Сноудън.
  Защото не искам гуглето, ЦРУ и НСА да ме шпионират, точно както не искам КГБ и ДС да ме шпионират.
  Колкото до другото, да, в стратегически план за пореден път ги матираха блестящо, но пак да кажа-вината за тази каша е на всички гласували за това магаре.

  There will be only war
 41. 41 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#36] от "musashii":

  Смешки? Май и идея си нямаш защо още се спори за тази стена и как точно са я построили?
  Невъзможно? Пак ти казвам, че колкото и да не вярвате има физични закони, които ние не можем да нарушим.
  Тази стена на границата няма как да бъде завършена в рамките на 5-10 години.

  There will be only war
 42. 42 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#38] от "Norman Granz":

  Технически е възможно, но ще оскъпи всичко до определения като безбожно.
  Да не говорим, че това ще прецака самата река. Но Дони не разбира нищо от тези неща, може би съветниците му да знаят.
  От историческа, правна или политическа гледна точка ако построи стената на брега на реката от мексиканска страна все едно едно е окупирал и анексирал, а ако е от другата- все едно е подарил. 3 дебилни постановки както сам каза.

  There will be only war
 43. 43 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#39] от "niksan1":

  И за това ли вече се хващате?Естествено, че имаше предвид по косвен начин мексиканците да платят разходите за стената.А дали американските данъкоплатци са доволни ще се види след 3 години на изборите.

 44. 44 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#39] от "niksan1":

  Никсън, а тези пари откъде ще дойдат?
  Дори и да приема, че в този срок е възможно, а то не е.

  There will be only war
 45. 45 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#41] от "The Grimm Future":
  Той строежа още не е започнал,ти я обяви за невъзможна.Той Тръмп и данъците уж нямаше да не се издъни бюджета,пък друго стана.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#45] от "musashii":

  Ужким сте тренирани да четете и тълкувате?>
  Невъзможна в срок 5-10 години.
  Кое точно те затруднява в горното изречение?
  Или не разбираш, че има причини да не е започната?
  Знаеш ли от колко отдавна те имат идеи за тази стена?
  Знаеш ли защо само отделни секции са завършени?

  There will be only war
 48. 48 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mexico –United_States_barrier

  Лекичко, за загрявка.
  Защото ако беше толкова лесно и евтино, много отдавна щеше да е направено.

  There will be only war
 49. 49 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2774 Весело

  До коментар [#43] от "musashii":

  Хаха, ново оправдание. Ние ще платим, ама мексиканците ще ни върнат парите... По косвен начин. Кога и как? Когато му дойде времето, билийв ми.
  До коментар [#45] от "musashii":

  Бюджетът и без данъците и продънен, а сега съвсем ще цъфне.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 50. 50 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  До коментар [#39] от "niksan1":

  Ако "спестовните" републиканци развържат кесията. Те по принцип са фискално консервативни, но само когато са в опозиция.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 51. 51 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  Така като гледам, е изпълнил голяма част и работи по останалите обещания.
  Обаче, не си спомням навремето така по дни и часове да довеждаха до наше знание какво прави Обама и какво от обещаното изпълнява? Не си обяснявам този неистов интерес спрямо Тръмп.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 52. 52 Профил на Galileo
  Galileo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всъщност стената се строи , но вероятно не с темпото с което му се иска. Съмнявам се да я довърши някога.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Весело

  Ти какво искаш за една година от петгодишния си мандат да изпълни всичко????За пореден път показваш невежество и пристрастие!
  —цитат от коментар 29 на protivbspdpsatak


  Хахаха... искам да си изпълнява обещанията, които е дал. Но, той не го прави. За сетен път показаваш невежество и пристрастие към клоуна Тръмпи! :-Д

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 55. 55 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  А иначе, Дневник, вместо да ни занимавате с изсмукани фейкове, та бяхте погледнали какво става в "прогресивнолявата" Венецуела. Вчера беше убит (от копоите на Мадуро) Оскар Перез - военният пилот, който миналата година опита да направи преврат срещу властта. И цяла Венецуела отново се тресе по този повод, а тук ни вопъл ни стон.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 56. 56 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#49] от "vesolr":

  По банков път, ама после ...

  There will be only war
 57. 57 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#55] от "Bicho Raro":

  Това някакъв скрит намек ли е, че демократите са прогресивноляви, т.е. комунисти?
  Или че Дневник симпатизира на Венецуела и чавистите?

  There will be only war
 58. 58 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#45] от "musashii":Ужким сте тренирани да четете и тълкувате?>Невъзможна в срок 5-10 години. Кое точно те затруднява в горното изречение? Или не разбираш, че има причини да не е започната? Знаеш ли от колко отдавна те имат идеи за тази стена?Знаеш ли защо само отделни секции са завършени?
  —цитат от коментар 47 на The Grimm Future


  Вече има определени разходи по строежа-18 милиарда долара.А тези разходи ще се одобряват от Конгреса.И за да ги одобрят конгресмените ще искат подробна информация и планове.Така че вярвам на специалистите от американското правителство,които се занимават с проекта,а не на анонимници в Интернет.

 59. 59 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 1962 Весело

  До коментар [#51] от "Bicho Raro":

  "Не си обяснявам този неистов интерес спрямо Тръмп"

  Умнокрасиви болки в гъ... рба, мадам. Ще пискат ще пискат и няма да им мине и ще продължат да пискат. Така е устроен умнокрасивия светоглед за смях и забава на широките маси неразбиращи терзанията на извисените умнокрасиви души

  Use your Illusion
 60. 60 Профил на Ashiata Shiemash
  Ashiata Shiemash
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Като гледам, действа по всички обещания, а повечето даже вече ги е изпълнил. Това е и голямата мъка на медийния и политически мейнстрийм, не са свикнали политиците да изпълняват обещанията си.

 61. 61 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Весело

  Да четеш ,не означава задължително да одобряваш!Аз чета и гледам много информационни медии,но не всичките ми харесват.Демокрация се нарича това.Не можеш на хората да им налагаш някакви информационни рамки и медии,и на сила да ги харесват.Това не тие любимият ти тоталитарен Китай,където хората нямат избор на информация.Интернет е тотално цензуриран и филтриран от китайските служби!Иво,научи си урока,защото се изказваш неподготвен!
  —цитат от коментар 32 на protivbspdpsatak


  Тъй, тъй... доста жалък опит да оправдаеш тролското поведение на някои съфорумци във форума на Дневник. Когато не харесваш дадена медия просто не я следиш. Примерно, аз не харесвам медиите на Шиши - Блиц и Телеграф и никога не чета техните пасквили. Или примерно Фокс Нюз - никога не съм гледал тази противна медия източник на фалшиви новини. Иначе, бих бил нещо мазохист, като тебе може би. Иначе, Китай далеч не ми е любимата държава, моите любими държави са европейски, и се информирам главно от европейски медии като Euro News, DW, Guardian, BBC и т.н.

  Противбспатакадпс и т.н. научи си урока преди да хвърляш измишльотини и клевеи по чужд адрес. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 62. 62 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1785 Весело

  До коментар [#55] от "Bicho Raro":Това някакъв скрит намек ли е, че демократите са прогресивноляви, т.е. комунисти?
  —цитат от коментар 57 на The Grimm Future


  Никакъв намек не е, а ясна констатация.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 63. 63 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1785 Разстроено

  До коментар [#51] от "Bicho Raro":"Не си обяснявам този неистов интерес спрямо Тръмп"Умнокрасиви болки в гъ... рба, мадам. Ще пискат ще пискат и няма да им мине и ще продължат да пискат. Така е устроен умнокрасивия светоглед за смях и забава на широките маси неразбиращи терзанията на извисените умнокрасиви души
  —цитат от коментар 59 на saint evlampi


  Мдам... не е лесно да си умно-красив прогресивно ляв в наши дни....

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 64. 64 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Любопитно

  До коментар [#39] от "niksan1":

  Точно.... освен това ще бъде построена не по цялата граница на страната с Мексико. Разбира се всичко това, ако Конгреса отпусне тези милиарди долари, които са необходими за нейното построяване.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  Не знам какво е изпълнил, но е факт, че е излъгал над 2000 пъти за 1 година :

  https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2018/01/10/president-trump-has-made-more-than-2000-false-or-misleading-claims-over-355-days/?utm_term=.3bf93207d636

  "With just 10 days before he finishes his first year as president, Trump has made 2,001 false or misleading claims in 355 days, according to our database that analyzes, categorizes and tracks every suspect statement uttered by the president. That’s an average of more than 5.6 claims a day."

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 67. 67 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  [quote#61:"Иво"][/quote]

  Дневник е може би единствената медия,където можеш с един и същ профил да коментираш различни събития години наред.Това е единственото,което привлича много от форумците.Нека да спрат форума,пък да видим колко човека ще я четат.

 68. 68 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 1884 Весело

  До коментар [#51] от "Bicho Raro":"Не си обяснявам този неистов интерес спрямо Тръмп"Умнокрасиви болки в гъ... рба, мадам. Ще пискат ще пискат и няма да им мине и ще продължат да пискат. Така е устроен умнокрасивия светоглед за смях и забава на широките маси неразбиращи терзанията на извисените умнокрасиви души
  —цитат от коментар 59 на saint evlampi


  Те са като анализаторите по време на соца. Постоянно обясняваха, как всеки момент капитализмът започва да рухва.
  Та и сега, на всеки няколко седмици се обявява, че дните на Тръмпи са преброени и той токущо е направил фаталната крачка.
  Другари сър, толкова могат :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 69. 69 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1785 Весело

  :Дори ти вярване е по-абсурдно дори от отричането на промяната на климата.
  —цитат от коментар 31 на The Grimm Future


  Някой, дето не вярва, че Земята е кръгла, критикува друг, че отричал промените на климата? Баси...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1785 Весело

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  Баси фантазията...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#57] от "The Grimm Future":

  "Или че Дневник симпатизира на Венецуела и чавистите?"

  На Венецуела и Чавистите симпатизираха некои безимотни гастарбайтери в Испания, преди внезапно и необяснимо да "одеснеят".
  😆😆😆😆😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4318 Любопитно

  До коментар [#67] от "musashii":

  Много български електрони медии имат форуми към тях, където може да се коментира. Иначе, дори и да нямаше форум аз ще продължа да чета и следя Дневник.бг.

  Една от малкото независими от властта медии в страната.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 74. 74 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#67] от "musashii":Много български електрони медии имат форуми към тях, където може да се коментира. Иначе, дори и да нямаше форум аз ще продължа да чета и следя Дневник.бг. Една от малкото независими от властта медии в страната.
  —цитат от коментар 73 на Иво


  В повечето медии можеш да коментираш без регистрация.Тези,които изискват регистрация пък не са достатъчно посетени.Например Медияпул.А тук е по-интересна дискусията по дадена тема,отколкото самата тема.
  А това ,че дадена медия е независима от властта,не означава,че не е зависима от друго място.Независима журналистика няма.

 75. 75 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#58] от "musashii":

  Вярата е безплатна, вярвай.

  There will be only war
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#69] от "Bicho Raro":

  Ето така мисли и дони Дъмб. Щеше да е забавно ако не беше толкова жалко.

  There will be only war
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#58] от "musashii":Вярата е безплатна, вярвай.
  —цитат от коментар 75 на The Grimm Future


  В какво вярвам аз няма значение в случаят.Важното е в какво вярват американските гласоподаватели.И този президент е техен избор-не е дошъл на власт с преврат или спуснат отгоре.Спечели конкуренцията на дългогодишни политици и политически кланове в Републиканската партия и после срещу клана Клинтън.

 80. 80 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#79] от "musashii":

  Хе, нали и аз това казах. Ще ме цитираш ли?

  There will be only war
 81. 81 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1785 Весело

  До коментар [#72] от "Norman Granz":Вчера се пошегувах с креационистите,.
  —цитат от коментар 78 на The Grimm Future


  Разбира се, разбира се, просто шега било, хихих...
  Хайде сега, признай си, че си член на ФЕС? Защо се срамуваш?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 82. 82 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  Та, независимо в какво вярва средностатисческия американски реднек, лузърите и "консервативните" християни ( като тия с децата от вчера) Дони не може и няма да изпълни обещанията си.
  Детински наивно е да мисли, че някой може да промени политическата система, докато се възползва от нея. Може би всъщност изразът е опасно абсурдно. Нещо като наш крадлив дедо, който ви оправи само за 800 дни.

  There will be only war
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#81] от "Bicho Raro":

  Какво е това ФЕС и защо членуваш в него?

  There will be only war
 85. 85 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  Браво на Тръмп!
  Върви убедително към втори мандат.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#85] от "ВЕЛКОВ":

  Ъм, не, САЩ върви убедително към все по-убедителен резил.
  Да живее поднебесната империя. Учете мандарин!

  There will be only war
 88. 88 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2774 Любопитно

  До коментар [#67] от "musashii":

  Не е само Дневник където можеш да се регистрираш и да коментираш от профила си, има и други сайтове. Но Дневник и сродните им издания от самото начало държат една ниво, което е по-високо от всички останали - като почнем от Прас прес до разни залязващи информационни сайтове като фактор или медиапул.
  И Дневник ще продължи да бъде четен дори да отворят възможността да се коментира без логване. Преди няколко месеца някои твои колеги си бяха повервали, че заради промяната на форума Дневник щял да загине. Мрънкаха, заплашваха да не пишат, даже бойкотираха... и накрая пак се върнаха. Единствената опасност за Дневник е ако покрай вендетата на Прас срещу Иво Прокопиев групата смени собственика си и се превърне в клонинг на Блиц. Е тогава много хора които намират тук спасение от Блиц и сродните му сайтове просто ще престанат да пишат.

  А ти защо си смени профила като е толкова важно за теб да коментираш с един и същи профил?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 89. 89 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#87] от "The Grimm Future":


  До коментар [#85] от "ВЕЛКОВ":Ъм, не, САЩ върви убедително към все по-убедителен резил. Да живее поднебесната империя. Учете мандарин!
  —цитат от коментар 87 на The Grimm Future


  Резила е неизбежен, а мандарин поназнайваме, даже и мандарини ядем...

 90. 90 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Та, независимо в какво вярва средностатисческия американски реднек, лузърите и "консервативните" християни ( като тия с децата от вчера) Дони не може и няма да изпълни обещанията си. Детински наивно е да мисли, че някой може да промени политическата система, докато се възползва от нея. Може би всъщност изразът е опасно абсурдно. Нещо като наш крадлив дедо, който ви оправи само за 800 дни.
  —цитат от коментар 82 на The Grimm Future


  Тръмп намали данъците,безработицата е най-ниска от началото на века,има растеж на БВП над 3 процента и то при два много силни урагана,които нанесоха огромни щети,сключи сделки за продажба на американско оръжие за стотици милиарди долари,излезе от Парижкото споразумение,което бе в ущърб на САЩ и в полза на Китай.Индексът Дау Джоунс е на рекордно високи нива.
  И после пак ще се чудите защо са го избрали за президент.

 91. 91 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#88] от "vesolr":

  Дневник има и по-остра политика в сравнение с Бивол или Терминал 13.
  Най-вероятно имат и повече финансови възможности, затова дойде и атаката.
  Ако нямаш ресурс си обикновен голтак и няма значение какво пишеш.

  There will be only war
 92. 92 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Имаше едно доста смислено предложение на Тръмп, но не знам какво стана с него. Да се ограничи до 2 мандата пребиваването в Конгреса. Това би бил челен удар срещу Блатото. Но нещо не чувам вече да го предлага, разбирам, че има по-важни дела - като да издирва няколкото милиона "нелегални" които "гласували" за Хилъри, но дано до края на мандата да направи нещо по въпроса.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 93. 93 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#90] от "musashii":

  Точно наопаки. Двата урагана са в последствие от глобалната промяна на климата, която Дони отрича и прави всичко възможно да стане по-зле.
  А икономическите показатели стават все по-зле. Малкото положително е остатък от Обама.

  There will be only war
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на The Grimm Future
  The Grimm Future
  Рейтинг: 221 Весело

  Иии, всеки мунис продължава да бъде удар по враговете. Дерзайте.

  There will be only war
 96. 96 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#82] от "The Grimm Future":

  "...независимо в какво вярва средностатисческия американски реднек..."

  Точно тук е арената на сблъсъка в постмодерното общество, колега: на вярата срещу разума.

  Повярвалите в Дръмб са 1:1 с повярвалите в Путин, Распутин или в плоската Земя - тях никакви рационални аргументи не са в състояние да ги отклонят от вярата им.

  Преди време Винетка, която не е особено обременена с intellectuаl curiosity, чистосърдечно си призна, че не гледала CNN, защото били "фейк" (покрай тоя Дръмб дори илитератите научиха street English). 😆😆

  Когато я запитаха откъде знае, че са фейк, след като не ги гледа - отговорът беше: ами то цял свят знае, само вие левичарите не сте разбрали. 😈

  Няма смисъл да се спори с такива, особено ако от самообявили се марксисти за една нощ са станали "десни", без някога да са чели ни Маркс, ни Адам Смит.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 97. 97 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  До коментар [#90] от "musashii":

  Безработицата и преди беше ниска - Обама му я остави на под 5%, само че тогава Тръмп лъжеше, че била всъщност 20%, а според някои негови "източници" дори и 40% и Обама лъже. И какво стана? Излезе първият джоб рипорт след клетвата на Тръмп и изведнъж се оказа, че данните били верни.
  Същата работа и с ръста - по времето на Обама стабилно вървеше нагоре, средно 2% за тия години (урагани има всяка година, Обама не беше имунизиран срещу тях), но Тръмп отново отричаше успехите и рисуваше апокалиптична картина.
  Дау Джоунс се утрои при Обама, но тръмпистите плямпаха, че нещата били много зле. И сега вълшебникът Тръмп за 12 месеца изведнъж коренно променил всичко...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 98. 98 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Левите псевдо-либерални тролове па са налазили форума и се пенявят срещу Тръмп.

  А па кервана си върви. Безработицата на най-ниски нива от 2000 година. Доходите растат. Нелегалните ще си ходят. Ще има стена.

 99. 99 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Аз вчера го пуснах това клипче от ляво-псевдо-либералния щат Калифорния.

  https://twitter.com/RealSaavedra/status/953116724710187008

  Такива гета има навсякъде където управляват демократите.

 100. 100 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  До коментар [#90] от "musashii":Точно наопаки. Двата урагана са в последствие от глобалната промяна на климата, която Дони отрича и прави всичко възможно да стане по-зле.
  —цитат от коментар 93 на The Grimm Future


  Ха -ха -ха -ха - дообре - Тръмп е всесилен властелин и пуска ураганите от джоба си...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK