Опасно убежище: животът и смъртта на гей бежанците

Опасно убежище: животът и смъртта на гей бежанците

© Алексия ЦакариСанди веднага разбира, че клиентът е опасен. Повечето мъже, които обикалят истанбулския площад "Таксим" в търсене на секс, обикновено пристъпват нервно или се преструват на разсеяни. Но в очите на този човек прозира опасност. "От стила му си личеше, че няма пари", спомня си тя. "Предупредихме я да не отива с него. Изглеждаше подозрително. Но тя не ни послуша. Имаше нужда от пари."


Санди стои на същото място на площад "Таксим", откъдето наблюдава как приятелката ѝ Уарда последва турчина в тълпата шест месеца по-ранo – в събота вечер на 17 декември 2016 г. Това е последният път, когато я вижда жива. Подобно на Санди Уарда е транс бежанка от Сирия. И двете са избягали от войната и преследвания в родината си, за да намерят сигурно убежище в Европа. Стигат до Истанбул, където, отритнати от местните жители и останалите бежанци, те са принудени да продават телата си, за да оцелеят. "Три часа по-късно ѝ се обадихме по телефона, но той бе изключен", каза Санди през сълзи, докато спиралата ѝ се разтече по лицето. "Прибрах се у дома и я намерих цялата в кръв. Не можех да я разпозная."


Санди вади мобилния си телефон и показва снимка на убийството. Уарда е паднала на пода, а отстрани на тялото ѝ и в долната част на корема зее огромна рана. Убиецът я е изкормил, прерязал е гърлото ѝ и е отрязал гениталиите ѝ. "Накрая полицията дойде и отнесе тялото, каза Санди. Искахме да я погребем, но не ни позволиха. Погребаха я като куче."
Уарда бе на 30 години, на същата възраст като Санди. Нейният последен дом е гробище в покрайнините в източната част на Истанбул, където диви цветя растат на необозначения ѝ гроб. След смъртта ѝ, когато Санди се обажда на семейството на Уарда в Сирия, те отговарят, че тя го е опозорила. Не позволяват на гробището да постави надгробна плоча.


Приятелка показва снимка на Уарда на мобилния си телефон. Уарда е убита в Истанбул на 17 декември 2016 г.

© Алексия Цакари

Приятелка показва снимка на Уарда на мобилния си телефон. Уарда е убита в Истанбул на 17 декември 2016 г.


Полицията никога не разкрива убиеца, а престъплението до голяма степен остава незабелязано в Турция, където защитници на правата на човека казват, че престъпленията от омраза срещу лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ) стават все по-чести. За някои бежанци от ЛГБТ общността в Истанбул това убийство е поредната причина, която потвърждава решението им да се опитат да стигнат до Западна Европа на всяка цена.През лятото и есента на 2017 г. Балканската мрежа за разследващи репортажи (БМРР) проследи усилията на няколко такива бежанците да отидат в Гърция и след това на север.


След затварянето на отъпканите бежански маршрути в резултат на споразумението между Европейския съюз (ЕС) и Турция за спиране на потока от бежанци към Европа те трябва да платят на каналджии, за да прекосят границата. Пътуването им обаче се превръща в драма на страхове и попарени надежди, a мечтата за по-добър живот - в кошмар от насилие и дискриминация.


Техните истории подчертават психологическите и физическите травми, през които преминават много бежанци от ЛГБТ общността, защото търсенето на убежище за тях е свързано със стигма и преследване. Тези примери подчертават и провала на приемащите страни и на хуманитарната система да защитят някои от най-уязвимите хора в най-голямата миграция на бежанци в Европа след Втората световна война. Всички бежанци от ЛГБТ общността, интервюирани за тази статия, пожелаха да бъдат идентифицирани единствено чрез своите псевдоними заради притеснения за тяхната безопасност.


Санди, 30-годишна трансджендър бежанка от Сирия, казва, че нейната убита приятелка е била "погребана като куче".

© Алексия Цакари

Санди, 30-годишна трансджендър бежанка от Сирия, казва, че нейната убита приятелка е била "погребана като куче".


Престъпления от омраза


Конвенцията на ООН за бежанците от 1951 г., която задължава страните да защитават хората, бягащи от опасност, определя бежанец като човек с "основателни опасения от преследване по причина на раса, религия, националност, принадлежност към определена социална група или политически убеждения". Докато конвенцията не се отнася конкретно до ЛГБТ хората, директива на ЕС от 2011 г. уточнява, че преследването на база сексуална ориентация или полова идентичност е солидно основание за убежище.


Никой не знае колко са гей хората сред милионите, търсещи убежище, които през последните години бягат от конфликти, бедност и преследване в Близкия изток, Северна Африка и Южна Азия, а мнозина от тях се надяват да стигнат до Северна Европа. От 2015 г. насам около 2.9 млн. души са кандидатствали за убежище в страните от ЕС, по данни на статистическата служба на Европейската комисия.


Само Белгия поддържа статистика за молбите за убежище, подадени от ЛБГТ хора, въпреки че последните им данни са за периода 2008-2012 г. През този период 4.4% от заявленията за бежански статут са на база сексуална ориентация или полова идентичност. Междувременно около 3.4 млн. души чукат на вратата на Европа в Турция, страната с най-голямото бежанско население в света, според Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН).


Рамтин, 27-годишен гей от Иран, е един от тях. По обед на 25 юни 2017 г. той стои от едната страна на площад "Таксим", докато от другата активисти се събират, за да се противопоставят на забраната на ежегодния гей парад. За трета поредна година губернаторът на града забранява шествието, като посочва като причина гарантирането на обществената сигурност след заплахи на екстремистки групировки.


"Те се изсмяха и ми казаха, че съм получил, каквото заслужавам, задето съм педал." Рамтин, 27-годишен гей бежанец от Иран, с ЛГБТ знаме в парк в Истанбул.

© Алексия Цакари

"Те се изсмяха и ми казаха, че съм получил, каквото заслужавам, задето съм педал." Рамтин, 27-годишен гей бежанец от Иран, с ЛГБТ знаме в парк в Истанбул.


Малко повече от една година след неуспешния опит за военен преврат, който подтикна правителството да обяви извънредно положение – което според критици се използва за претекст за засилване на авторитарното управление и смазване на опозицията - полицията не е в настроение за игрички. Рамтин наблюдава с ужас, докато повече от 30 полицейски автобуса, камиони, превозващи водни оръдия, и танкове, блокират всички улици, водещи до "Истиклял", известна пешеходна улица, която тръгва от площад "Таксим" и която обикновено гъмжи от местни жители и туристи.


Желанието му е да се присъедини към протестиращите, но рискът е огромен. Ако го арестуват, могат да го депортират в Иран, където през 2015 г. местен съд го осъжда на смърт заради "противоестествено поведение". По думите му единствено благодарение на роднина, който дава подкуп на надзирателите в затвора в родното му село, той успява да избяга и да стигне в Турция. Правозащитната организация Amnesty International изчислява, че 5000 гейове и лесбийки са били екзекутирани в Иран от революцията през 1979 г. досега.


Когато жандармерията започва да обстрелва демонстрантите със сълзотворен газ и гумени куршуми, а част от протестиращите побягват през площада, Рамтин решава да се скрие в едно кафене наблизо.


"Ужасно много престъпления от омраза"


По думите на Рамтин след пристигането си в Турция е бил ограбен, изнасилен и заплашен със смърт от местните жители и други ирански бежанци. Когато съобщава за престъпленията в полицията, е посрещнат с подигравки. "Те се изсмяха и ми казаха, че съм получил, каквото заслужавам, задето съм педал", каза той.


На хартия Турция от десетилетия толерира хомосексуалните отношения, които биват декриминализирани, откакто страната официално става република през 1923 г. Но според правозащитници растящата хомофобия в един все по-реакционен и антисветски климат превръща страната във всичко друго, но не и безопасно място за ЛГБТ хора, търсещи закрила. През ноември турският президент Реджеп Тайип Ердоган казва, че овластяването на ЛГБТ общността е "против ценностите на нашата нация". Седмица по-късно кабинетът на губернатора на Анкара забрани всички културни събития на ЛГБТ общността в града.


Йълдъз Тар, говорител на асоциацията "Каос ГЛ", базирана в Анкара, казва, че такива действия са допринесли за засилване на тлеещите хомофобия и трансфобия. "Има ужасно много престъпления от омраза, въпреки че нямаме точни данни, защото правителството не поддържа статистика за тях", каза той, докато стои на стъпалата в уединена алея в центъра на Истанбул. Тар дава за пример случая на Мохамед Висам Санкари, сирийски гей бежанец, живеещ в Истанбул, който през 2016 г. е обезглавен и обезобразен толкова брутално, че приятелите му успяват да го идентифицират само по панталоните, които носи. Санкари се е оплакал полицията, че се страхува за живота си, след като е бил отвлечен пет месеца по-рано и е заведен в гора, където е бил изнасилен и измъчван от неизвестни нападатели. Извършителите на тези престъпления остават ненаказани, каза Тар.


Не беше възможно да зададем въпроси на полицията в Истанбул. Турското посолство в Атина отказа да коментира случая със Санкари, както и други въпроси, включително въпроси за правата на ЛГБТ общността в страната. Тар каза, че ЛГБТ хората от някои страни, особено тези от Иран, могат да разчитат на помощта на добре развити групи за подкрепа, които да дадат напътствия за дългата процедура за получаване на бежански статут. "Те заявяват своята полова идентичност и искат международна закрила, каза той. "Тази процедура може да отнеме години и тъй като има проблеми с достъпа до услуги, почти всички от тях са претърпели физическо или словесно насилие." По думите му обаче гей бежанците от Сирия често трябва да се справят с трудностите напълно сами.


Сирийците съставляват 90% от бежанското население в Турция, което наброява 3.1 млн. души според последните данни на ВКБООН. Сирийският закон наказва "противоестествените полови контакти" с до три години затвор и много хора от ЛГБТ общността са били измъчвани и убивани в зони, контролирани от бойци на ИДИЛ, по информация на правозащитни организации.


От 2011 г. досега Международната асоциация на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсекс хората, обединение от правозащитни организации, обяви Сирия за най-опасната страна в света да си гей. "Проблемът при бежанците от Сирия е да се разкрият и да кажат кои са, смята Тар. Следователно те не са записани като ЛГБТ бежанци и техните специфични нужди биват пренебрегвани.. Според доклад на ВКБООН, публикуван през 2015 г., ЛГБТ бежанците, които не са регистрирани, рискуват "тежка социална изолация и насилие в държавите, където търсят убежище, както от страна на приемащата общност, така и от други търсещи убежище и бежанци".


Махер, 23-годишна транссексуална бежанка от Ирак, бяга в Истанбул, след като е била обвинена в "противоестествено поведение".

© Алексия Цакари

Махер, 23-годишна транссексуална бежанка от Ирак, бяга в Истанбул, след като е била обвинена в "противоестествено поведение".


"Не е никакъв рай"


За Махер, 23-годишна транссексуална жена от Ирак, убийството на Уарда е последната капка. В родината си Махер води двойствен живот. В полицейското управление, където работи като администратор, дълго време колегите ѝ я мислят за едно от момчетата. Но един ден всичко това се променя, защото забравя телефона в офиса. Там има нейни снимки, носеща дълга черна перука и женски дрехи. Колегите, които намират снимките, я арестуват. Тя е обвинена в "противоестествено поведение", изтезавана и вкарана в затвора, каза тя. След три месеца и половина Махер е освободена, при условие че брат ѝ стане гарант, докато започне съдебното дело. Когато тя напуска страната няколко месеца по-късно, брат ѝ е арестуван и осъден на доживотен затвор, факт, който по думите ѝ тежи на съвестта ѝ всеки ден.


Месец преди убийството на Уарда в Истанбул, Махер става свидетел на убийството на друга трансджендър проститутка на площад "Таксим". Махер стои на площада с приятеля си Хасан, гей бежанец от Сирия, когато група мъже започва да тормози проститутката. "Хасан искаше да отиде и я защити, каза тя. Не бяхме приятели, но сме я виждали на площада. Наистина се страхувах, че тези хора щяха да ни нападнат, затова дръпнах Хасан настрана. След известно време мъжете прерязаха гърлото ѝ с нож." Между 2008 и 2016 г. в Турция са убити 43-ма транссексуални души, според доклад от 2016 г. на правозащитната група Transgender Europe, въпреки че те определят този брой като "върха на айсберга".


Махер показва белези, които по думите ѝ доказват, че е била измъчвана от полицията в Ирак.

© Алексия Цакари

Махер показва белези, които по думите ѝ доказват, че е била измъчвана от полицията в Ирак.


Разтърсени от насилието около тях, Махер и трима близки приятели, също бежанци, включително Хасан, решават да опитат да стигнат до Холандия, която в техните очи изглежда като обетованата земя. Хасан, чиято коса в момента е изрусена, е работил като фризьор в Алепо, Сирия, и мечтае да отвори салон в Амстердам.


Санди, 30-годишната транссексуална бежанка от Сирия, която намира тялото на Уарда, решава да не ходи с тях. Тя познава Амстердам добре, защото е живяла там седем месеца през 2013 г., след като е платила на каналджия, за да ѝ осигури полет дотам с фалшиви документи. Тя била депортирана обратно в Турция, след като била хваната като нелегален имигрант. "Тук имам приятел и живот, който изградих през последните четири и половина години", каза Санди, която наскоро е претърпяла операция за смяна на пола при лекар в Истанбул. "За хора като нас Амстердам не е никакъв рай."


На около 2000 километра в Амстердам някои ЛГБТ хора, търсещи убежище, споделят разочарованието на Санди в страната, която някога бе известна със своята толерантност. През 2017 г. благотворителна организация, базирана в Амстердам, наречена LGBT Support for Asylum, помага на около 100 ЛГБТ бежанци да кандидатстват за закрила. Организацията твърди, че десетки молби са били отхвърлени.


"Хората смятат, че са дошли на сигурно място, но вместо това живеят в кошмар", заяви Сандро Кортекас, председателят на благотворителната организация, в интервю по Skype. "Властите дори се съмняват, че те са гей. Как може бежанците да се върнат във военна зона или на място, където може да бъдат убити?" Йоханес Лукас Гартнер, програмен директор на правозащитната организация "Човечество в действие" в Берлин, обобщава проблемите, пред които са изправени много гей бежанци, в есе по темата.


"За да получат убежище, гей бежанците трябва да докажат на имиграционните власти и съда, че са гей, че се страхуват от преследване на база на тяхната сексуалност и че този страх е основателен, се казва в коментара му. Дори повече, отколкото при случаите на политическо, религиозно или етническо преследване обаче, резултатът на техните искания за закрила до голяма степен зависи от съществуването на обикновено несъществуващи доказателства."


Хасан, гей бежанец от Сирия, мечтае да отвори фризьорски салон в Амстердам.

© Алексия Цакари

Хасан, гей бежанец от Сирия, мечтае да отвори фризьорски салон в Амстердам.


Твърдо решени да стигнат до Холандия, Махер и Хасан тръгват за Гърция през януари 2017 г. заедно с иракския партньор на Хасан, Махди, и Лара, транссексуална жена от Сирия. Всеки от тях плаща на каналджии по 800 евро, за да ги закарат с лодка от пристанището в Бодрум до гръцкия остров Лерос, на 80 километра от Турция.


Пътуването им нарушава споразумението от 2016 г. между ЕС и Анкара, според което Турция се задължава да спре незаконното преминаване на бежанци в Гърция в замяна на финансова помощ и ускоряване на преговорите за присъединяване към блока. Споразумението почти затвори морския маршрут през Егейско море. През 2015 г. средно 6828 души на ден преминават от Турция в Гърция по море. До декември 2016 г. броят им е намалял на 54 души на ден според данни на ВКБООН.


След като страните от Западните Балкани също затворят границите си, много бежанци и мигранти се озовават блокирани в лагери и градове из цяла Гърция. Към края на ноември близо 15 500 души са блокирани на островите в източното Егейско море, надявайки се да бъдат прехвърлени в континенталната част на Гърция. Тези, чиито молби за убежище са отхвърлени, ще бъдат депортирани - в Турция, ако са се регистрират там по пътя си към Гърция, а в противен случай – до родните си страни.


Щом пристигат на Лерос, Махер, Хасан, Махди и Лара се регистрират в лагер на залива Лаки. Лагерът представлява редици от десетки товарни контейнери, превърнати в места за живеене, разположение на територията на психиатрична болница. По думите на четиримата бежанци заплахата от насилие е постоянна както от обитателите на лагера, така и от местните жители на острова с население от 8000 души. През май група мъже намушкват Лара, докато върви по главната улица на острова.


"Чух, че някой зад мен крещи на гръцки език, казва 28-годишната транссексуална жена от Хoмс, Сирия. Преди да успея да се обърна, почувствах остра болка в гърба и паднах по корем. Мисля, че това ми спаси живота." Запитани за предполагаеми атаки срещу ЛГБТ бежанци, някои местни жители казват, че бежанците си го просят. "Ще превърнат нашите синове в женчовци и педали", каза Янис Кумулис, собственик на магазин за коли под наем.


Басим, гей бежанец от Ирак, показва белези от инцидент, при който собственият му брат се опитал да го изгори жив.

© Алексия Цакари

Басим, гей бежанец от Ирак, показва белези от инцидент, при който собственият му брат се опитал да го изгори жив.


На ръба на отчаянието


И в Гърция гей бежанците са принудени да се справят с редица трудности. "Бежанците от ЛГБТ общността се нуждаят от допълнителна защита, тъй като са подложени на различни форми на насилие и нямат достъп до основни услуги", заяви Маргарита Контомичали, координатор на програма за подкрепа на ЛГБТ хора, търсещи убежище, ръководена от благотворителна организация "Солидарност сега", базирана в Атина.


На малкия остров Кос, на два часа път с ферибот от Лерос, гей хората, търсещи закрила, които се приютяват в изоставен хотел, казват, че страхът от депортиране не им дава покой. "Опитах да се самоубия два пъти в лагера", каза Басим, 31-годишен мъж, който бяга от Ирак, след като екстремисткият му брат се опитва да го убие. "Не ми стискаше сам да сложа край на живота си." Той говори през сълзи, докато показва белезите на лявото си бедро от нощта през 2016 г., когато брат му нахлува в стаята му, полива го с бензин и го запалва. "Брат ми все още ме търси. Но и тук, в Гърция, не се чувствам в безопасност."


Фалшиви документи


През юни Махер, Хасан, Махди и Лара решават, че повече не могат да чакат края на процедурата за предоставяне на убежище. Вместо това намират каналджия, който да ги закара в Амстердам. В непосредствена близост до църквата "Свети Никола" те се срещат с нисък мъж, който говори на арабски и ги запознава с различните опции за пътуване.


Обикновен фалшив паспорт от страна в ЕС и самолетен билет ще им струва 800 евро. За 3000 евро те биха могли да получат висококачествен откраднат паспорт и място на круизен кораб, който да закара от другата страна на Средиземно море. Делукс пакетът дори включва подкупи за служителите на бреговата охрана, каза той.


Човекът им показа снимки на фалшиви документи. В крайна сметка те избират да платят по 1500 евро за доста добър фалшив паспорт - най-вероятно български или румънски - и полет. Те му дават парите в банкноти от 50 евро, пари, спечелени чрез проституция и дадени им от приятели, живеещи в Кувейт. Към края на септември, малко преди да стане време за тръгване, обаче приятелите са сполетени от нова беда. Една вечер Махер не е на себе си. Объркана е, забравя неща и диша трудно. Не след дълго започва да повръща кръв.


Махер седи на леглото в болница в Атина.

© Алексия Цакари

Махер седи на леглото в болница в Атина.


Хасан се обажда на бърза помощ. Линейката се бави, затова те викат такси, които ги кара в болницата. Първоначално лекарите не казват на Хасан и Махди какво е състоянието на Махер, защото не са ѝ роднини. Но след две седмици обясняват, че тя има мозъчен тумор и е прекарала два инсулта. Според лекарите операция в нейното състояние е немислима и не се дават големи шансове за живот. Според лекарите туморът може да е, а може и да не е причинен от насилието, което Махер претърпява в затвора в Ирак. Към момента на публикуването на материала Махер едва успява да говори и не разпознава посетителите си.


Съкрушени, Хасан, Махди и Лара нямат представа какво да правят оттук нататък. Една вечер в края на ноември Хасан и Махди отиват на свиждане при Махер, чието състояние, изглежда, се влошава. Махди не спира да пита шепнешком: "Какво следва? Какво следва?" Хасан сяда на ръба на леглото и прегръща Махер. "Спри да повтаряш това, Махди, каза той с тих, равен глас. Важното е, че сме заедно, тримата."


Той вдига телефона и прави селфи. На тримата заедно.


Алексия Цакари е журналистка на свободна практика, базирана в Атина. Тази статия е изготвена в рамките на Балканската стипендия за отлични постижения в журналистиката, инициатива на Фондация ERSTE, Фондация "Отворено общество", в сътрудничество с Балканската мрежа за разследващи репортажи.


Гърция - врата към Европа


Гей бежанците казват, че някои местни хуманитарни работници нямат уменията и знанията да се справят с по-деликатни случаи, докато други не крият своята омраза към гейовете. 18-годишният сирийски хомосексуален, който отказа да бъде идентифициран, описва недоволството си от процедурата за предоставяне на убежище. Той казва, че е бил твърде притеснен по време на интервюто си с властите, за да бъде честен за опасностите, пред които е изправен в Сирия за това, че е гей.


"Преводачът не превеждаше точно това, което му казвам, каза той. Разбирам малко английски и съм сигурен в това. И никой не ми каза, че е безопасно да разкрия сексуалната си ориентация." Когато искането му за убежище е отхвърлено след няколко месеца, той настоява за второ интервю и този път казва на чиновниците, че е гей. Всеки ден, прекаран в чакане да излезе решението, е агония. През лятото младежът намира работа в бар на плажа, където по думите му е принуден да работи по 12 часа на ден в продължение на един месец без заплащане, а собственикът го подлага на сексуален тормоз. "Не мога да кажа на никого заради срама, който изпитвам", каза той.


През юни Махер, Хасан, Лара и Махди получават разрешение да напуснат Лерос и да пътуват до Атина, където подават официално искане за убежище в Холандия. По думите им месечните стипендии от по 90 евро, които получават от ВКБООН, не са достатъчни, за да се издържат. "Когато пристигнахме в Атина, аз и Хасан отидохме в супермаркета", казва Махди, 32-годишен гей от Ирак, принуден да напусне дома си в Кувейт, след като хомофобски настроеният му брат се опитва да го убие. "По пътя, мисля, че бяха мигранти от Грузия, крещяха: "Махайте се, женчовци!" Върнахме се обратно в апартамента, но те все още бяха навън и хвърляха камъни по прозореца."


Двамата живеят в квартира в квартал "Кипсели" в центъра на Атина, осигурена от Асоциацията за социална подкрепа на младежи, неправителствена организация, която помага на млади хора в риск. Въпреки подкрепата и четиримата казват, че са на ръба на отчаянието. "От самото начало всичко, което чувам, са обещания, каза Махди. Не вярвам на никого тук, дори на организациите [правозащитните]. Не знам какво да очаквам или как да продължим."


През 2015 г. Гърция, която е на ръба на фалита, става известна като врата към Европа, тъй като повече от един милион бежанци и мигранти преминават оттам от Турция, преди да се отправят към други дестинации в Западна Европа. В отговор на най-голямата миграция на бежанци след Втората световна война Европейският съюз подписа споразумение с Турция през март 2016 г., според което Анкара се задължава да спре преминаването на мигранти към Гърция в замяна на финансова помощ и ускоряване на преговорите за членство в ЕС.


Според договора всички нови "нелегални мигранти и търсещи убежище", които преминават към гръцките острови от 20 март 2016 г. нататък, ще бъдат връщани обратно в Турция. Междувременно за всеки сириец, който е върнат в Турция от гръцките острови, друг сириец ще бъде преместен в държава от Европейския съюз. И накрая Турция ще предприеме всички необходими стъпки, за да предотврати отварянето на нови морски или сухоземни маршрути към ЕС. През март 2016 г. Македония, Хърватия и Словения затварят границите си, блокирайки десетки хиляди бежанци и мигранти в Гърция.

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Хем бежанци, хем трансджендъри, гейове и т.н.!Каква благодатна тема за инициатива на "Отворено общество"!

 2. 2 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До сирийските травестити ли опряхте?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 3. 3 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 470 Весело

  Сега, като приемем така рекламираната ИК, ще си имаме и брадати жени, освен „спасените" и приютени от ЕС брадясали малчугани с мечета.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 4. 4 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Гениталиите и" всъщност са "гениталиите му", нали така?

  Нали джендърът беше ролята, а полът е биологията? Къде е логиката биологията да е джендър? Явно всички са объркани от новата нормалност.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5642 Любопитно

  Е - какъв е проблемът ?
  Нали Турция е подписала Истанбулската конвенция!

  [email protected]
 6. 6 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Ето - почна се - сега като рукнат едни сълзливи статии за ЛГБТ бежанци и няма да спрат докато не сменим законодателство и да сберем в Европа де що има някъде из Африка и Близкия Изток някой по-особен.

 7. 7 Профил на walking.dead
  walking.dead
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Светът с тези религии странно се разви. Като имаме предвит че в стария свят мъж с мъж си е било напълно нормално (вижте армията на А. Македонски).

 8. 8 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Всъщност този текст чудесно илюстрира какво безумие са тия "транс"-неща.

  Някой реално разбра ли за какви хора изобщо става дума?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 9. 9 Профил на walking.dead
  walking.dead
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":

  ти па откаде знаеш да не си бил там

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Весело

  Това четиво ще налее вода в мелницата на борците с ирански травестити.

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Весело

  Това четиво ще налее вода в мелницата на борците с ирански травестити.

 12. 12 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#7] от "walking.dead":

  Нормално да имат контакт или да са семейство?

  Защото при всички разновидности на нрави в историята, всъщност изграждащата обществото структура е хетеросексуалната двойка - модел, който сега е атакуван.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 13. 13 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 225 Неутрално
 14. 14 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 723 Неутрално

  "Отворено общество" вместо да финансира подобни статии и да манипулира общественото мнение, да помогне финансово поне на един пострадал.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Човекът им показа снимки на фалшиви документи. В крайна сметка те избират да платят по 1 500 евро за доста добър фалшив паспорт - най-вероятно български или румънски - и полет."

  Чела съм статии на сходна тема и май само тук се твърди, че фалшивите паспорти на български или румънски, на други места твърдяха френски и испански или просто не се конкретизираше.

  Темата е трудна, тези хора са в много по-голям риск в мюсюлманските общности, но въпреки това медиите старателно избягват да говорят за нетолерантността им дори когато е в ущърб на други групи, за чиито права уж се борят. Вместо това накрая фокусът се измества към това как холандците не вярвали на сълзи и голи думи, а не към първоизточника на проблемите на тези хора.

 17. 17 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 497 Неутрално

  От историите лъха на извратенящина, няма следа от морал - но от нас се очаква да се разплачем от умиление и веднага да подпишем Истанбулската конвенция?

  За жълти стотинки са се продали българските грантаджии и пригласящите им медии.

 18. 18 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ето - почна се - сега като рукнат едни сълзливи статии за ЛГБТ бежанци и няма да спрат докато не сменим законодателство и да сберем в Европа де що има някъде из Африка и Близкия Изток някой по-особен.
  —цитат от коментар 6 на lustmord


  А, то ако подкараме така, повечето ще кажат, че са от тая група.

 19. 19 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Има и такива хора, приемете го. Утре може да се окаже, че някое от децата или внуците ви има объркани хромозоми.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  Горките, трябва Отворено Общество да ги светне ,че при буля Меркел бежанец с нетрадиционна сексуалност получава безплатна карта за транспорт, купони за магазините,безплатно покрив,телефон и пари в брой!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на Monsieur
  Monsieur
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#7] от "walking.dead":

  Попринцип е така. Аврамическите религии са бич за цивилизацията. Една от причините за падането на Рим е християнството. После следва тъмно и безпросветно средновековие, базирано на религиозни догми и фанатизъм, инквизиции, изгаряне на клада и т.н. Исляма пък бастисва Византия. Александрия е била център на знанието, сега е ислямска кочина. Нужни бяха 2000г. за да се възстановят правата на гейовете - нещо напълно нормално в гръко-римския свят и все така ужасяващо за религиозните фундаменталисти. Религии ли са не ми ги хвалете. Религиите винаги са били средство за контрол над хората, потъпкващи индивидуализма. Неслучайно просветителите са се гнусяли от религията и са я отделили от държавата. Едва тогава Запада дръпва значително пред останалия свят.

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5642 Разстроено

  До коментар [#19] от "kaiser":

  Не ''може да се окаже'' - ами със сигурност ще се окаже, ако подобни ''социални''работнички и ''психоложки'' работят с децата и внуците ни в Детските градини и училищата по Истанбулската конвенция!

  [email protected]
 23. 23 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Става въпрос за мъже,които се обличат като жени и проституират.Това са идолите на левичарството.

 24. 24 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Нападателите над тях са особено шизофренни —хем ги ненавиждат до смърт, хем ги изнасилват…

 25. 25 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 888 Весело

  ако целта на публикацията е да докара до истерия и амоК така наречените защитници на "българската традиция " ,то тази цел със сигурност ще бъде достигната ...и дори надмината

 26. 26 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Абе може да са всякакви, но са хора. Съответно никой не може да ги убива, защото видите ли той бил нормален, а те сбъркани. Ами да, сбъркани са и какво от това?

 27. 27 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#25] от "Stewie":

  Казваш, докато си лакираш косматите крака в цвета на вечерната ти рокля.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 28. 28 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Абе може да са всякакви, но са хора. Съответно никой не може да ги убива, защото видите ли той бил нормален, а те сбъркани. Ами да, сбъркани са и какво от това?
  —цитат от коментар 26 на znayko84


  Така е, но дневно по света има десетки хиляди убийства на хора, но незнайно защо тук ни запознават с убийството на единици, само защото са гейове, джендъри и пр.

 29. 29 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2265 Любопитно

  "отритнати от местните жители и останалите бежанци, те са принудени да продават телата си, за да оцелеят"
  Някой вярва ли на тези легенди? Че девойките много искали да скубят кокошки на поточната линия в птицекладницата да речем, но не ги взели и били принудени да станат проститутки?

 30. 30 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 732 Неутрално


  Всички хомофобски държави са бедни и корумпирани.
  Расссия, Турция, Сирия - отпадъкът на човечеството.
  Интересна закономерност.

  If you are going through hell... Keep going!
 31. 31 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Всички хомофобски държави са бедни и корумпирани.Расссия, Турция, Сирия - отпадъкът на човечеството.Интересна закономерност.
  —цитат от коментар 30 на dante_18


  И защо Турция да е хомофобска държава?Позволява на травестити да проституират в центъра на Истанбул.А пък е подписала и Истанбулската конвенция.

 32. 32 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Ето - почна се - сега като рукнат едни сълзливи статии за ЛГБТ бежанци и няма да спрат докато не сменим законодателство и да сберем в Европа де що има някъде из Африка и Близкия Изток някой по-особен.
  —цитат от коментар 6 на lustmord


  То туй ако стане, цялата Африка и Анадола ще сменят резбата, нищо че религията не им го позволява. :)

 33. 33 Профил на khmerrouge
  khmerrouge
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Въпрос - защо трябва да идват в Европа? в Тайланд например са много по-толерантни към тези неща, в Бразилия също. явно нещо друго ги дърпа към Европа, да не би да е социала?

  http://www.medihelp-assistance.com/
 34. 34 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 941 Весело

  До коментар [#7] от "walking.dead":

  (вижте армията на А. Македонски).
  ----------------------------

  Всъщност вижте "Свещения отряд" на Тива, избит почти до крак от Филип и Александър Македонски при Херонея.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 35. 35 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 499 Неутрално

  "трансджендър проститутка" - точно такива са - сега и на тях ли трябва да съчувствам? Дневник, верно почвате да дълбаете дъното, толкова улевяхте последните 1-2 години, че май скоро ще ви махам като източник на новини...

 36. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  [quote#32:"realguru"][/quote]

  Абе, не го позволява. Още преди 250 години, Софроний Врачанскиси спомня в "Житие и страдание ...", как като юноша "содомитите" в Истанбул го гонели да го таковат.

 37. 37 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 941 Весело

  До коментар [#30] от "dante_18":

  Интересна закономерност.
  ------------
  Ъхъм.
  Педерастията - връх на прогреса.
  Древна Елада, Древен Рим.
  Е , и двете цивилизации загиват под ударите на непедерастките варвари.
  Що ли ми се привижда някаква аналогия?

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 38. 38 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Хем бежанци, хем трансджендъри, гейове и т.н.!Каква благодатна тема за инициатива на "Отворено общество"!
  —цитат от коментар 1 на von_seeckt


  В оня ВУЗ на Сорос дето Орбан го закри имаше една мома дето пишеше дипломна работа за множествено поддтиснатите.

  Беше нещо от сорта на - В днешното общество има толерантност към възрастните, към инвалидите, към мюсюлманите, към гейовете, но сега си представете че вие сте възрастен инвалид гей мюсолманин, как обществото би ви приело и не трябва ли да ви се плаща 4-пъти по-голяма издръжка/пенсия. :)

  И после се реват що никой не ги взема на сериозно. :)

 39. 39 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1371 Любопитно

  Точно пък на тези хора нямам нищо против да се дава убежище и да им се помага. Щото те са от малкото истински бежанци, чийто живот е в опасност, не като тълпите нагли фанатици, дето напират към Европа.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 40. 40 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Защото при всички разновидности на нрави в историята, всъщност изграждащата обществото структура е хетеросексуалната двойка - модел, който сега е атакуван.
  —цитат от коментар 12 на galio


  И как по-точно е атакуван? АЗ виждам единствено повече свобода и равнопоставеност в обществото, независимо от това кой с кого си ляга, защото всеки плаща данъци за издръжката на държавата, независимо от сексуалната си ориентация. За хетеросексуалните двойки нищо не се променя.

 41. 41 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":
  До коментар [#2] от "galio":
  До коментар [#3] от "Александр Г. Дугин (№55)":
  Вие тримата явно предпочитате идилци с калашници и бомби. Путин ли ви каза, че те са по*убави от хомосексуалистите.

 42. 42 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Нападателите над тях са особено шизофренни —хем ги ненавиждат до смърт, хем ги изнасилват…
  —цитат от коментар 24 на Ριζοσπάστης


  Напротив, те са най-нормалните в случай, търсят баланса - и на двете страни да им стане кеф.

 43. 43 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#12] от "galio":

  До коментар [#7] от "walking.dead":Нормално да имат контакт или да са семейство?Защото при всички разновидности на нрави в историята, всъщност изграждащата обществото структура е хетеросексуалната двойка - модел, който сега е атакуван.
  —цитат от коментар 12 на galio

  И как точно е атакуван. Някой ти пречи да се ожениш? С църква , салтанати и после много деца? Аааа , сетих си, момичетата, поне хубавките. Много претенциозни са станали.


 44. 44 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#24] от "Ριζοσπάστης":

  Нападателите над тях са особено шизофренни —хем ги ненавиждат до смърт, хем ги изнасилват…
  —цитат от коментар 24 на Ριζοσπάστης

  Веднага ми се привидяха Валерката, Красю и Волен. 45. 45 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#28:"von_seeckt"][/quote]

  Ако не бяха такива, най-вероятно още щяха да са живи.

  Съгласна съм с колегата znayko84 от #26. Може да са сбъркани, но значи, че трябва да бъдат изгаряни живи, заколени и т.н.

  I don't want to believe. I want to know.
 46. 46 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Някой вярва ли на тези легенди? Че девойките много искали да скубят кокошки на поточната линия в птицекладницата да речем, но не ги взели и били принудени да станат проститутки?
  —цитат от коментар 29 на blondofil


  Ами те преди двайсетина години масово така заминаваха българки и румънки да стават детегледачки и барманки...

  I don't want to believe. I want to know.
 47. 47 Профил на registrirax.se.malko
  registrirax.se.malko
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Няколко хомофоба, които твърдят, че прекалено много им идва писането и коментирането на проблемите на ЛГБТ са най-активни по темата? Слочаенос? Парадокс?

  War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is Strength
 48. 48 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Прекалявате вече с трансджендърите. По света има много мъка, мога да съчувствам, но няма как да ме е грижа за всички, които се чувстват онеправдани. Нека всички се опитат сами да си подредят собствените къщички, а не да търсят на баницата мекото, щото когато станат твърде много, няма да остане баница за никого.

  В България има стотици хиляди мизерстващи пенсионери, които едва връзват двата края и то подпомагани от децата и внуците си, има болни деца, на които им е отказана адекватна медицинска помощ. Хайде нека се фокусираме върху оправянето на нашите си проблеми и после да мислим за трансджендърите в Истанбул, ако ни остане време и енергия.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 49. 49 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#37] от "qwertqwert":

  До коментар [#30] от "dante_18":Интересна закономерност.------------Ъхъм.Педерастията - връх на прогреса.Древна Елада, Древен Рим.Е , и двете цивилизации загиват под ударите на непедерастките варвари.Що ли ми се привижда някаква аналогия?
  —цитат от коментар 37 на qwertqwert

  Специално за Древен Рим. В "хомо" - състоянието си е съществувал над 1000 години. И се е разрастнал от малко селце до световна империя. Разпада и загива 50-100 години след като наследниците на Константин Констанс и Констанции въвеждат смъртно наказание за содомитство. Прегледай си аналогиите.

 50. 50 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Ама нещо не се връзва опорката. Как така години ужасяващ терор и диктат от Асад пък в Сирия имало транс хора. От друга страна в "демократизирания" вече Ирак полицията те арестува само щото си бил с женски дрехи, нали Ирак е партньорска демократична държава вече.

  А дневник са ясни, станаха една трибуна на лгбт пропагандата. Други са истинските проблеми на хората господа от дневник, съвсем други. Да дискриминираш всички останали и да се дава предимство и специален статут на лгбт бежанците (нарушаващи закона престъпници), не е правилно.

 51. 51 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1750 Разстроено

  Много странно.
  Едни гейове се оплакват от други гейове че онези са ги изнасилвали.
  И за това призовават към нови права...

  Добре де, ама ние хетеросексуланите какво общо имаме с всичко това?

  Panta rhei....
 52. 52 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#43] от "tam17540965":

  Атакуван е като се изкарва на масата еднополовият брак като равнозначен на традиционното семейство.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 53. 53 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#41] от "tam17540965":

  И как точно изведе подобно съждение?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 54. 54 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#40] от "pppdaemon":

  Променя се за бъдещите членове на обществото, които растат в условия на ЛГБТИ пропаганда и за пред които се слага равнопоставеност на еднополовия брак и традиционното семейство като структурни единици на обществото.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 55. 55 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#39] от "Bicho Raro":

  И как ще ги разбереш кои са от тия, кои са от ония?

  Към момента си имаме достатъчно цигани травестити, за какво са ни още?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 56. 56 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#40] от "pppdaemon":
  До коментар [#43] от "tam17540965":

  Знам, че знаете, и не ви интересува, но за протокола:

  Още през юли 2017 британското издание The Telegraph обяви официалните данни, според които броят на децата, насочени към клиники за полова идентичност, се е увеличил четворно през последните пет години. Експертите предупреждават, че този скок отчасти се дължи на все по-навлизащата практика да се обсъждат трансджендър теми в училищата. Според тях това насърчава децата да поставят под въпрос идентичността си и „посява смут“ в подрастващите им умове.

  Изданието посочва, че според данни на Службата за развитие на половата идентичност – институция към Националната служба по здравеопазване за трансджендър деца и намираща се в центъра Тависток в северен Лондон – през изминалата година (2016 – бел. прев.) 84 деца на възраст между три и седем години са били изпратени за консултация, в сравнение с едва 20 през 2012/13 г. Броят на децата под десетгодишна възраст, насочени към службата, също е нараснал четворно – от 36 през 2012/13г. на 165 през изминалата година (2016). Общият брой на децата и младежите между три и осемнадесет години пък е скочил повече от шесткратно – от 314 преди пет години до 2 016 деца през 2016 г. Това означава по 39 деца средно на седмица за 2016 г. В края на октомври 2017 цифрата е вече 50 деца на седмица.

  http://www.memoriabg.com/2018/01/19/promiana-pol-deca-velikobritaniq-industria/

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 57. 57 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Транссексуалната пропаганда работи на пълни обороти!

 58. 58 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 272 Неутрално

  толкова ли пък на никой не му стана жал за тия хора? какво значение има кой как се облича или с кого си ляга, в никакъв случай не заслужава подобни мъчения или да бъде убит.

 59. 59 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Проблема е, че в Европа(БГ включително) има много консервативни хора, които не приемат налагането на всички тия джендър, лгбт и т.н.т. теми на обществото. В края на краищата, когато искахме да бъдем част от обединена Европа, ние мислехме, че ще бъдем обединени от християнските ценности, а толерирането на лгбт, трети полове и т.н.т. определено не са християнски ценности.
  Реално стигнахме дотам, да няма консервативни проевропейски сили които да се противопоставят на това и повечето хора чустват, че нямат проевропейско представителство по въпроса. Тогава идва обаче руската пропаганда, която се възползва много умело от тази празна ниша. Целта и е да отслаби и разколебае европейското единство и доста сполучливо успява да го прави досега.
  Така, че, тези т.нар. европейски елити, или либерални световни елити или който там взима решенията - ако искате да запазите Европа, трябва да създадете проевропейски консервативни политически сили, които същевременно не са любители на Путин, Русия и т.н.т и не се водят по тяхната пропаганда.. Близко е до акъла, ама защо не го правите - не знам......

 60. 60 Профил на на Иванка баща й
  на Иванка баща й
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Обичам да чу...м шимейли , само дано жена ми не разбере.

  I'll be back...
 61. 61 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  "те са принудени да продават телата си, за да оцелеят."
  Айде бе!
  А защо не се чувстват принудени да копаят, садят, поливат и жънат? Както всеки нормален селянин от Анадола?

  В Русия съм! В Русия съм!
 62. 62 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1040 Весело

  Точно пък на тези хора нямам нищо против да се дава убежище и да им се помага.
  —цитат от коментар 39 на Bicho Raro

  Окей-ще им платим билет за Тайланд!

  В Русия съм! В Русия съм!
 63. 63 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Aко искате да запазите Европа, трябва да създадете проевропейски консервативни политически сили, които същевременно не са любители на Путин, Русия и т.н.т и не се водят по тяхната пропаганда.. Близко е до акъла, ама защо не го правите - не знам......
  —цитат от коментар 59 на mranderson


  Полша е такава.

  Просто не могат. Така работят нещата. Искат, но не знаят как и не могат. Както фирмите фалират - и те не искат да фалират, но не знаят как да се нагодят към новата страна и край. :)

 64. 64 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Говорейки за недоверието на обикновения човек, то е абсолютно разбираемо.

  Nine in Ten ‘Underage’ Moroccans in Sweden Caught Lying About Their Age

  http://www.breitbart.com/london/2018/01/23/nine-10-underage-moroccan-sweden-lying-age/

  А хората го знаят това и без да им правят тестове, но политиците не искат да го признаят и дрънкат за правата на човека.

 65. 65 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Или може би мелето между турци и кюрди дето са си спретнали на летището в Хановер.

  https://twitter.com/OnlineMagazin/status/955523306362494977

  https://twitter.com/BasedMonitored/status/955509559388524545

  Както се вижда въпросните са далеч от цивилизацията, вие искате от тях да защитават ЛГТБ индивидите. А отделно не мога да разбера, вие що защитавате тях. Като те са на светлинни години от цивилизацията. :)

 66. 66 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 823 Неутрално

  значи, това, че са гей, ги прави специални. разбрах. гей животът не е като животът на другите, дето са просто стрейт.

  страшна ирония, която се инструментализира от газетата. а газетата е жалка.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 67. 67 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 690 Разстроено

  Много тъжни коментари.

  Едни хора убиват други хора, защото били грозни, докато държавата не прави нищо по въпроса. А вие отдолу пак сипете дежурния бълвоч за Сорос, трансове, геополитика... Турция е гадно, варварско място и аз бих искал да вярвам, че ние тук сме по-добри.

 68. 68 Профил на alcapone
  alcapone
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да си роден Пешо и да се мислиш за Наполеон е болест за лудницата, а да си роден Пешо и да се мислиш за Анджелина Джоли е изконно право, да ви ееее.... в извратените мозъци.....

 69. 69 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#37] от "qwertqwert":

  Педерастията - връх на прогреса.
  Древна Елада, Древен Рим.
  Е , и двете цивилизации загиват под ударите на непедерастките варвари.
  Що ли ми се привижда някаква аналогия?

  +------------

  Това сарказъм ли е или наистина си толкова тъп?

  If you are going through hell... Keep going!
 70. 70 Профил на tinkerer
  tinkerer
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#40] от "pppdaemon":Променя се за бъдещите членове на обществото, които растат в условия на ЛГБТИ пропаганда и за пред които се слага равнопоставеност на еднополовия брак и традиционното семейство като структурни единици на обществото.
  —цитат от коментар 54 на galio


  Променя се за тези които инак биха си живяли цял живот като латентни гейове, примери бол и не мисля, че им е весело. По-добре всеки да си знае ориентацията, отколкото да е в заблуда или да се крие.

  Понякога в тия коментари се чудя откъде тая комплексарщина на тема гейове все. Много са се притеснили нещо яките здрави български мъже.

 71. 71 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#70:"tinkerer"][/quote]

  Може героите(-ините) от репортажа да изповядват твоята теория, че нормалните хора са латентни гейове или лесбийки и да са попаднали на неподходящ събеседник. Грешка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK