"Фейсбук" напълно забрани рекламите на критповалути

"Фейсбук" напълно забрани рекламите на критповалути

© Associated PressСоциалната мрежа "Фейсбук" обяви, че е забранила всякакви реклами на криптовалути, както и на първични монетни предлагания (ICO), извършвани с тях.


Новите правила означават, че се забраняват реклами на финансови продукти и услуги, "които често са свързани с подвеждащи или измамни методи за популяризация". Забраната ще се разпространи и в "Инстаграм", а и в рекламодателската мрежа на "Фейсбук" Audience Network. "Фейсбук" вече трие такива реклами и моли потребителите да съобщават за случаи на нарушение на новите правила, продължава съобщението. Компанията добавя, че, макар да приема всички нови технологии, много компании, които действат в тази сфера, не са добронамерени.


"Искаме хората да продължават да научават и откриват нови продукти и услуги през рекламите на "Фейсбук", без да се страхуват от измами", пише Роб Ледърн, директор за управление на продукти от бизнес звеното на компанията.
Много компании използват първични монетни предлагания, за да набират средства, но липсата на добри регулации на подобни схеми (каквито има при традиционните способи) създава риск за "инвеститорите", отбелязва Би Би Си.


ICO са забранени в Южна Корея и Китай и други страни обмислят да се присъединят, а в САЩ регулаторите обявиха, че са конфискували активите на компания, която твърди, че е събрала 600 милиона долара по този начин. Русия междувременно готви ограничения в работата с криптовалути, а централни банки в други държави работят по "собствени" дигитални валути.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK