Какво ще убият милениълите тази година

Какво ще убият милениълите тази година

© Associated PressТе са първото поколение, израснало под влиянието на интернет. Живеят с родителите си рекордно дълго и си купуват домове късно, ако изобщо го направят. Сключват брак по-рядко. Не намират за нужно да притежават автомобил. Пазаруват с кауза и сменят работните си места често.


Това са т.нар. милениъли, или поколението, родено между 80-те и началото на 21-ви век. Понеже животът им е толкова по-различен от този на родителите им, потребителските им навици също са различни и в западната преса често излизат материали, посветени на темата как те "убиват" различни индустрии. Би Би Си анализира няколко прогнози за какво ще бъдат виновни милениълите през 2018 г.


Ресторантите


Веригите, които имат силни марки и привличат младите хора, няма от какво да се боят, коментира Джеф Фром от консултантската фирма Futurecast. Но бизнесът ще трябва да се адаптира – например все по-популярни ще стават ресторантите-бакалии, които предлагат здравословна и лесна за приготвяне храна.
Какво ще убият милениълите тази година

© Associated Press


Очаква се ръст и на ресторантите-призраци, които извършват само доставки и разчитат на мобилното си приложение за клиенти – вероятно по този начин ще работят три до пет тематични ресторанта, които си делят кухня.


Луксозните стоки


Това поколение действително гледа с критично око на диамантените пръстени и скъпите коли, но това не означава, че не харчи парите си. Всъщност миналата година то е счупило собствения си рекорд в разходите, като повечето от тях са за краткосрочни удоволствия – пътувания през уикенда, СПА дни и винени турове. Луксозните стоки като автомобилите и дизайнерските дрехи по-скоро се взимат под наем.


Какво ще убият милениълите тази година

© Associated Press


Основателят на британската консултантска компания Millennial Mindset Адам Хендерсън очаква повече инвестиции в изживявания и учене. Като последното не е задължително да се случва в традиционните академични среди, а по-скоро в онлайн курсове и обучения от професионалисти от целия свят.


Фитнес залите


"Няма съмнение, че милениълите ще убият традиционния фитнес", казва Джейсън Дорси от Центъра за поколенческа кинетика. Те ще заложат на специализирани курсове, които акцентират на чувството за общност и конкуренция.


Въпросът обаче не е дали това поколение унищожава определени бизнеси, а по-скоро във факта, че бизнесът не се адаптира, отбелязва той. "Милениълите са канарчето в мината по отношение на трендовете. Ще бъдат нужни иновации", казва и Фром.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK