Какво е това 45, бродирано на маншетите на Тръмп

Какво е това 45, бродирано на маншетите на Тръмп

© Reuters45 - това е бродирано със синьо на маншета на ризата на президента Доналд Тръмп. И то по начин, който е обратното на дискретност - този монограм просто изисква да се втренчиш в него.


Отговорът на въпроса защо точно 45 е банален - защото това е 45-ият президент на САЩ. Тръмп вече е носил шапки с този надпис.


Но когато се стигне до личен монограм върху ризата, стилистите спорят доколко това е проява на добър вкус. Консенсусът е, че тази територия е като минно поле.
Монограмът върху дрехите се появява преди векове в аристократичните среди в Европа, но в по-модерни времена в Америка този знак е познат от колежите по Източния бряг - така младежите откривали по-лесно ризите си в общото пране, разказва сп. "Варайъти".


В наши дни онези стилисти, за които това не е крайна проява на нарцисизъм, казват, че монограмът е приемлив, когато е бродиран дискретно и със същия цвят като на ризата. Останалите заявяват, че подобна бродерия се носи от хора, които са буквално алергични към идеята, че елегантността е в сдържаността.


Но всички са съгласни, че натрапчиво демонстрираният монограм върху маншета е голяма грешка. Той буквално "стърчи" и боде очите, с което веднага отвлича вниманието от това, което Тръмп има да каже. На това място монограмът няма и как да бъде скрит, защото не можеш непрекъснато да си криеш маншета в ръкава.


Освен ако крайната цел на този стилистичен избор не е точно тази.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK