Как "православни меценати" опитаха да пренесат 400 кг кокаин през руското посолство в Аржентина

Как "православни меценати" опитаха да пренесат 400 кг кокаин през руското посолство в Аржентина

© Associated PressДванайсет куфара с 389 кг кокаин на цена поне 50 млн. евро в руското посолство в Буенос Айрес предизвикаха напрежение и остри реплики от руските власти към аржентинските разследващи през последните дни. Наркотиците са открити в края на 2016 г. в училището при посолството - където учат децата на руските дипломати - и Следственият отдел на руското Министерство на вътрешните работи се занимава със случая от ноември.


Така звучаха първите данни за операцията на аржентинските власти, в която те обявиха, че са разбили схема за трафик на наркотици в Европа и в Русия през руската мисия в Буенос Айрес. Дни по-късно, в неделя, на летището в Есейса е задържан руският гражданин Густаво Мейрович, опитал да превози 3.5 кг кокаин до Франкфурт, а полицията не изключва той да е свързан със схемата.


Сигналът е дошъл от посланика Виктор Коронели (към когото Москва вече отправи благодарност), а куфарите вероятно са донесени по-рано от бивш служител на посолството. За руските институции историята официално може и да изглежда изяснена, а и според аржентински издания решаващата роля на посланик Коронели трудно може да се оспори; но ако се вярва на силите на реда в Буенос Айрес, пратката от почти 400 кг е само част от ребуса, но не и развръзката му.


Брашно вместо кокаин
Първият сигнал идва от посланик Коронели на 13 декември 2016 г. Още същия ден дипломатът звъни на министъра на сигурността на Аржентина Патрисия Булрич и полицията пристига в сградата, за да провери подозрителната пратка. Тя действително се оказва кокаин. Разследващите решават да я заменят с брашно и да поставят GPS устройства в дванайсетте куфара и започват да работят по случая и да чакат кой ще дойде да си вземе "стоката".


Кокаинът не се разваля с времето, макар че, когато е пристигнал в Москва, вече се е бил превърнал в брашно, шегува се полицията. Там, на летището в Русия, куфарите с "наркотик" пристигат 364 дни след като устройствата са им поставени. Двама души, Владимир Калмиков и Ищимир Худжамов, очакват пратката си на летището. Бившият счетоводител в руското посолство в Буенос Айрес Али Абянов по-късно е задържан заедно с тях. Разследващите вярват, че Абянов, преди да се пенсионира, е одобрявал пратки по "дипломатическа поща", излизали от страната без митнически контрол.


"Държавната" връзка


Самолетът, с който може да е била превозена пратката, предизвиква въпроси, вместо да дава отговори. На снимки, публикувани от аржентинската жандармерия, се виждат пакети, за които се твърди, че са с кокаин и са били натоварени в самолет Ил-96 с номер 96023. Във флотилията на специалния авиоотряд "Россия", който извършва полети за най-високопоставените руски политици, има самолет с такъв номер, отбелязват РБК и "Медуза".


Аржентинският "Кларин" пък писа, че с този самолет е летял бившият ръководител на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) Николай Патрушев. Той като секретар на Съвета за сигурност на Русия беше на официално посещение в Аржентина в началото на декември и се върна на 9-и - няколко дни преди арестите на Калмиков и Хуздамов. От Съвета за сигурност опровергаха информацията, че самолетът може да е свързан със случая.


От екипа на президента Владимир Путин вече допуснаха, че е възможно снимките да са фалшифицирани, включително номерът. Във вторник обаче жандармерията настоя, че те са истински и са част от материалите, с които към момента разполага следствието. Чужди издания като "Дойче веле" и британския "Дейли телеграф" обаче допускат, че в схемата може да са замесени дипломати и представители на силовите структури или спецслужбите.


"Господин К"


Руският предприемач Андрей Ковалчук няколко дни беше известен на медиите с първата буква на името си като главния герой в "Процесът" на Франц Кафка. Известно е, че живее в Германия, на 50 години е и е единственият, който успя да избяга на полицията. За последно е бил видян в Хамбург. Полицията в Аржентина смята, че именно той е "мозъкът" на групата.


Ковалчук най-вероятно продава напитки, храни, кафе и други продукти в Германия и според разследващите е човекът, купил наркотиците. На 26 февруари руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) го арестува задочно и го обяви за международно издирване, тъй като смята, че той се укрива в Германия. Междувременно бившият счетоводител Абянов и предполагаемите му съучастници Калмиков и Худжамов са задържани и обвинени в опит за контрабанда на наркотици и опит за незаконно производство или пренос в особено големи размери. Худжамов днес настоя пред съда, че е станал жертва на "голяма провокация".


Обръщението "господин К." дойде от записи на разговори между Близнюк и Чикало, в които първият казва, че е говорил с Ковалчук за това как да пренесе пратката от посолството в Буенос Айрес: "И за какво донесоха в Аржентина този боклук, да го бяха изпратили в Уругвай. И готово."


"Цигари и алкохол"


Появата на 400 кг кокаин в училището към посолството е загадка. В място, пълно с камери, това би трябвало да може да се проследи лесно. Полицията същевременно вижда "дупки" в записите на руската мисия. "Може да са заради спиране на тока, а може и нарочно," отбелязва източник, запознат със случая, за "Кларин". При това високопоставени източници на вестника казват, че кокаиновата пратка, която той и съучастниците му са си мислели, че превозват, е с чистота между 88 и 95%. Според един от разследващите наркотикът най-вероятно е дошъл от Колумбия.


Вероятно причината пратката да стои година в училището непотърсена е, че след пенсионирането на Абянов през юли 2016 г. е било трудно тя да се премести - той като предполагаем участник в схемата е трябвало да го разреши. На 9 декември миналата година Абянов намира начин - иска от Москва някои от принадлежностите му, останали в мисията в Буенос Айрес.


Адвокат на Ковалчук каза в края на февруари, че в куфарите е имало цигари, кафе и спиртни напитки, оставени в сградата на училището "с разрешение на Абянов". След това клиентът опитал да си вземе вещите в Москва със същия транспорт, с който и Али Абянов, но те не пристигнали в Москва, а се оказали погрешка в друг полет за Узбекистан.


Как "православни меценати" опитаха да пренесат 400 кг кокаин през руското посолство в Аржентина

© Associated Press


"Православни меценати"


Вероятно използването на посолството като терен (със или без знанието на руските власти) е било улеснено от факта, че 35-годишният полицай Иван Близнюк е отговарял и за сигурността на мисията като наемник на частна фирма. В градската полиция в Буенос Айрес той е работел в институт за обучение на служители на реда и е отговарял за връзките с колеги от Русия, Китай и Мексико.


Близнюк е задържан, след като се завърнал от Рим със съпругата си миналата седмица - известно време след арестите на другите четирима. Разследващите изчакали да проверят къде в Европа ще отиде, обясняват източници на "Кларин". Според тях, когато се отбил в Германия, се срещнал с Ковалчук. Син на руснаци, със специализации в Русия, според полицията той е служел за връзка на Ковалчук в схемата. Като негов съучастник по това време е задържан Александър Чикало, руснак с аржентинско гражданство.


Чикало и Близнюк се споменават на сайта на руското почетно консулство в Мар дел Плата като президент и вицепрезидент на фонд "Руски православни меценати в Латинска Америка". Близнюк се споменава и като дарител и на сайта на руската православна църква в Южна Америка.


Неизвестните


Остава отворен въпросът, ако действително съществува връзка между схемата и Русия - още повече с руската държава, - за какво му е на посланик Коронели да "докладва" четиристотинкилограмовата пратка. Още повече че в разследването участват и руски служители.


Проблемът, пише "Ехото на Москва", е и че според записи, публикувани в аржентински медии, въпросната схема продължава няколко години и служителите на посолството са знаели за нея. "Новая газета" и "Ехото на Москва" писаха, че според някои индикации схемата може да работи и в други руски дипломатически мисии по света. Тези и други издания предизвикват гнева на Москва - говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова каза миналата седмица, че по темата говорят хора без нужните компетенции.


И аржентинските власти обаче допускат, че схемата може да работи и в други страни. Според секретаря на Съвета за национална сигурност (и дясната ръка на президента Маурисио Макри) Еухенио Бурсако в момента разследващите опитват да разберат дали е възможно групата да е опитала да извърши или да е успяла да извърши същата операция в други латиноамерикански държави. Записите, направени от полицията в хода на разследването, насочват към възможността това да се е случвало в Уругвай.


Как "православни меценати" опитаха да пренесат 400 кг кокаин през руското посолство в Аржентина

© Associated Press


Въпроси буди и убийството на главния съветник в отдела на руското външно министерство за Латинска Америка, Пьотр Полшиков. То стана дни след началото на операцията по подмяна и проследяване на наркотиците - на 20 декември 2016 г.


Но както гласи клишето, с което властите отговарят на подобни въпроси, "да оставим правоохранителните органи да си свършат работата". Ако аржентинските институции не променят изводите си, навярно има място и за голям дипломатически скандал. Ако не го направят, случаят ще остане в историята като голямо дипломатическо недоразумение.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Кожмунистическо-криминалното православие в подкрепа на всевластието.

 2. 2 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Русия е напълно невинна. Питайте Лавров и Захарова. Това е подхвърлен кокаин, това не са настоящи служители- те сами вече са напуснали , това е чиста случайност и няма замесени правителствени служители, а имотите , закопени по белия свят, с парите от кокаина, са също подхвърлени имоти. Това не е истина. ................ и други такива.

 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5868 Неутрално

  Това е православен кокаин.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на korc
  korc
  Рейтинг: 2742 Неутрално

  Имат си готова фраза ихтамннет, която обяснява всичко.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 2483 Неутрално

  Много беше важно да се очерни и православието.
  Защо ли?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Пабло Ескобар изпрати поздравителна картичка на МИДелинския картел на РФ.

 8. 8 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Верно е, че американците са тъпи.
  На кой американски президент ще му дойде на акъла да ползува Еър Форсе 1 за да пренася кокаин?

  Аз не зареждам в Лукойл.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3724 Неутрално

  Работата е ясна. Путин и неговото близко обкръжение въртят международни схеми за пренос и търговия с наркотици,използвайки дипломатическата поща. Руският посланик не е задължително участник в тази нарко мрежа. Не може всички руски държавни служители да участват. Но Патрушев, шефът на руското разузнаване участва със сигурност.

 11. 11 Профил на nhn53551174
  nhn53551174
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Кокаинът е част от изконните рускоправославни славянски ценности.

 12. 12 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#5] от "НеКой":

  Много беше важно да се очерни и православието.Защо ли?
  —цитат от коментар 5 на НеКой


  Православието няма нужда от това някой друг да го черни.
  То само чудесно се справя с тази задача.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 13. 13 Профил на nhn53551174
  nhn53551174
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Ако Русия е замесена, защо лично руския посланик е повикал полицията? Или това няма значение за вас, важното е да има под какво да лаете.
  ..
  Поискал е и той част от печалбата, отказали са му и ги е изпял. Какво не е ясно?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Много беше важно да се очерни и православието.Защо ли?
  —цитат от коментар 5 на НеКой


  Защото заради руската православна пропаганда православието не е това , което трябва да е . Както впрочем и патриотизма . Гади ми се от православни и патриоти с руски привкус .

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  До коментар [#15] от "v.n.t.news":

  "Гади ми се от православни"

  Разбирам те. При циганите и турците е същото. И на тях им се гади от Православието.

 18. 18 Профил на nhn53551174
  nhn53551174
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Много беше важно да се очерни и православието.Защо ли?
  —цитат от коментар 5 на НеКой


  .
  Защото президентът и вицепрезидентът на НПО"Руски православни меценати за латинска Америка" участват в наркосхемата. Други въпроси?

 19. 19 Профил на nhn53551174
  nhn53551174
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#15] от "v.n.t.news":"Гади ми се от православни"Разбирам те. При циганите и турците е същото. И на тях им се гади от Православието.
  —цитат от коментар 17 на moreee


  Как е при цигaните християни?

 20. 20 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#17] от "moreee":

  Не , не ме разбираш . И слава богу . Нямам нищо общо с вашата православно- партийна линия .

 21. 21 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5487 Любопитно

  А като се сетя че във Венесуела даже и полицията ще помага да се подредят куфЕрите с "бело"...зер Мадурко дължи едни крупни суми на Масква!Та схемата от Аргенитина прилича на нарочно осветена.....Ех това КГБ ех този бел прашец!!!

  До истината се достига с познание!
 22. 22 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#9] от "moreee":

  До коментар [#2] от "grayeagle":Ако Русия е замесена, защо лично руския посланик е повикал полицията? Или това няма значение за вас, важното е да има под какво да лаете.
  —цитат от коментар 9 на moreee


  А, бе, приятел. Толкоз ли не мож вдена?
  Американците са тръснали на бюрото на главния аржентински милиционер една папка с доказателства как дрогата идва от Колумбия до руското посолство и оттам пътува за Европа с правителствения самолет на Русия и са попитали, "Ние ли да ударим камбаната или вие ще се изкарате героите?". Гаучусите са се сбрали накуп за да умуват кво да сторят, тъй че хем да "свършат работа" за пред американците, хем да не развалят достлука с руснаците.
  Е, те това измислиха, приказка от хиляда и втората нощ, дето посланикът сам го открил и докладвал.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 23. 23 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#5] от "НеКой":

  На православието му беше необходимо да се очерни.
  Защо, питай тъпото православие

 24. 24 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#16] от "moreee":

  ... Откакто са в Афганистан, производството на опиум там е нараснало 3 пъти!
  —цитат от коментар 16 на moreee


  Напълно възможно.
  С каквото се хванат, винаги повишават производителността и печалбата.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 25. 25 Профил на komunistos bacilikus
  komunistos bacilikus
  Рейтинг: 242 Неутрално

  "Руски православни меценати".
  Я виж ти,какво лого са си избрали бившите наркоми.
  Цццц......

 26. 26 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Това е нафора, ако питате патрирха руски - Господ да го убие!

 27. 27 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 711 Любопитно

  До коментар [#11] от "nhn53551174":

  Кокаинът е част от изконните рускоправославни славянски ценности.
  —цитат от коментар 11 на nhn53551174

  Ако не бяха го конфискували, дали нямаше да го предлагат за шмъркане на Шипка , за трети март.?

 28. 28 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  Русия толкова пъти излъга, че и да каже грам истина, никой няма да и повярва. Там всичко е държавно - допингът също, защо и наркотиците да не са. Толкова милиона за изпускане ли са? Та така..

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 29. 29 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 703 Любопитно

  А като се сетя че във Венесуела даже и полицията ще помага да се подредят куфЕрите с "бело"...зер Мадурко дължи едни крупни суми на Масква!Та схемата от Аргенитина прилича на нарочно осветена.....Ех това КГБ ех този бел прашец!!!
  —цитат от коментар 21 на Messerschmitt

  И на мен ми много съмнително. Освен през Венецуела и през Боливия, при бат Ево, че и през Еквадор щеше да е по-лесно. За чий х.. им е било да пренасят през Аржентина? Явно рашките са искали гаучосите да отстрелят някой, който е трябвало да бъде наказан...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3622 Неутрално

  И без подоби статии е ясно за мислещите хора, особено ако са Християни, че Русия е толкова " православна", колкото Сталин е защитник на правата на човека например.
  Под " руско православие" се разбира просто придатъка и продължението на мракобесната политика на Кремъл, но с религиозни средства и в името на " Бога ". И понеже тази политика включва организираната престъпност от най - голям калибър ( т. нар. руска мафия), какво има да се чуди някой, че тука имало " православна " следа ?

 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5935 Весело

  Ако Русия е замесена, защо лично руския посланик е повикал полицията? Или това няма значение за вас, важното е да има под какво да лаете...Поискал е и той част от печалбата, отказали са му и ги е изпял. Какво не е ясно?
  —цитат от коментар 13 на nhn53551174


  В добавка и аржентинските наркодилъри са преметнали руските колеги

  Аргентинские наркодилеры обманули российских
  Хранившийся в посольской школе кокаин был сильно разбавлен

  https://www.kommersant.ru/doc/3560510

  Нещата вече започват да добиват комичен характер

 33. 33 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 2309 Любопитно

  Вероятно използването на посолството като терен (със или без знанието на руските власти)
  *****************************

  Ясно е, че е без знанието на руските власти, иначе руският посланик нямаше да уведомява аржентинската полиция за намереният наркотик.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 34. 34 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 2309 Весело

  Американците са тръснали на бюрото на главния аржентински милиционер една папка с доказателства как дрогата идва от Колумбия до руското посолство и оттам пътува за Европа с правителствения самолет на Русия и са попитали, "Ние ли да ударим камбаната или вие ще се изкарате героите?". Гаучусите са се сбрали накуп за да умуват кво да сторят, тъй че хем да "свършат работа" за пред американците, хем да не развалят достлука с руснаците.
  Е, те това измислиха, приказка от хиляда и втората нощ, дето посланикът сам го открил и докладвал.
  —цитат от коментар 22 на simval


  Лелееее.... става писател от тебе.... не си губи времето по форумите, ами се хващай да пишеш книги, отдава ти се...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 35. 35 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#2] от "grayeagle":Ако Русия е замесена, защо лично руския посланик е повикал полицията? Или това няма значение за вас, важното е да има под какво да лаете.
  —цитат от коментар 9 на moreee


  Територията на посолството е територия на съответната страна което то представлява! Съответно се намира под пълната и юрисдикция... и е съответно под контрола на правоохранителните органи, прокуратура и спецслужбите особенно в случая с Путираша. Никаква логика и примери от дипломатическата практика няма за подобни действия-обръщение към местните сили за сигурност! Никой не е умрял или убит все пак на територията на посолството....Направили са го, когато вече им е станало ясно че са ги хванали за яйцата. Бенздарен спектакъл! Шоуто продължава, но поредната смръдня и лайната прилепнали към кремълските гащи остават и то завинаги на сметката на сегания бандитски клан седящ в кремъл.
  П.С. Някой да сподели, кога последно в рашистанското посолство в София са викали последно българските полюционери или жендармери да им помагат в решаването на вътрешни проблеми възникнали на птериторията на посолството....?
  П.

 36. 36 Профил на mednikarov
  mednikarov
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Абе да ви пикая на православието.

 37. 37 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 894 Весело

  Ами докато крипто-рублата набере скорост - добрият стар физически кокаин също е добра опция за разплащане без империалистически валюти. ;-)

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 38. 38 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 900 Весело

  Този кокаин очевидно е бил за вътрешна употреба от руското външно министерство. Като са съди по изказванията на министъра Лавров и говорителката Мария Захарова 400 кг. свършват за около месец.
  P.S.
  А днес и Путин е смъркал.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  Немножко обо***лись... 😆😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  Ахахаха, сетих се за вица за православния поп как пости, като кръщава пържолите на боб и леща. :D

 41. 41 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 2006 Любопитно

  До коментар [#20] от "v.n.t.news":"Не , не ме разбираш . И слава богу . Нямам нищо общо с вашата православно- партийна линия ."Разбирам те! Хора като теб не са нещо ново и невиждано. Още Вазов и писал за Киряк Стефчов. Успокоителното е, че Трайчо ви преброи на последните избори - 5.87 %.
  —цитат от коментар 30 на moreee


  На мен пък ми е успокоително, че България не е във Варшавския договор нито в Евразийския съюз. Опааа ми как да е - те скоропостижно се споминаха.
  И ми е успокоително, че е член на НАТО и ЕС.
  Така фитка ли сме.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 42. 42 Профил на vucoff
  vucoff
  Рейтинг: 348 Весело
 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9176 Неутрално

  Дето иде врана все н.....а.

 44. 44 Профил на wsxdre
  wsxdre
  Рейтинг: 590 Неутрално

  след арестите на чапо и бут ,сащ станаха властелини в трафика на оръжие и дрога ...руснаците искат да се върнат в играта с чегеварски кокаин

 45. 45 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 928 Любопитно

  Не знам как е ситуацията в руското посолство в Аржентина, но не би било никак странно наистина посланника да е надуишил нещо и да ги е отсвирил. Това е работата с повечето дипломатически мисии: посланниците и консулите се сменят на всеки няколко години, докато по ниският персонал често прекарва изключително дълго време на едно и също място. В резултат на това е лесно обясним факт, че посланниците, макар и да са шефовете, често не контролират много добре посолствата си, камо ли да са навътре с далаверите които се въртят там, просто прекалено често се сменят. Само не виждам защо Русия се кичи с това, как руснаци били мафиотите, ама вижте и руснак ги разкри...
  Основният въпрос е дали това е далаверка на разни мафиоти от ниските стъпала на посолството или има и по-големи риби в играта. Повече изглежда, че е второто.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK