Путин поздрави българите за 3 март

Путин поздрави българите за 3 март

© ReutersПрезидентът на Русия поздрави българския си колега и българския народ послучай 140-та годишнина от Освобождението на България. Същото направи и премиерът Дмитрий Медведев в телеграма до Бойко Борисов.


В писмото до Румен Радев, публикувано на сайта на Кремъл, Владимир Путин нарича 3 март "знаменателна дата".


"В тези дни си спомняме за подвизите на руските воини и българските опълченци, сражавали се рамо до рамо на Шипка и край Плевен. Благодарение на тяхното мъжество, издържливост и самоотверженост беше възстановена древната българска държавност", се казва в текста.
Путин пожелава на българите благополучие и процъфтяване и изразява увереност, че "общите исторически традиции, здравите връзки на дружба и взаимопомощ, културната и духовна близост и занапред ще са надеждна основа за развитие на многопланово сътрудничество между нашите страни".


Руският премиер поздравява българския си колега с телеграма, цитирана на сайта на правителството. В нея също се говори за подвига на руските воини и българските опълченци при Шипка и Плевен - "част от нашата обща история, която сме длъжни внимателно да съхраняваме".


Медведев казва още, че е убеден, че "активната съвместна работа по правителствена линия, ще (...) създаде условия за напредъка на нови перспективни проекти в различни области".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK