Решетников: В България имаме много приятели в хибридната война на Запада срещу Русия

Решетников: В България имаме много приятели в хибридната война на Запада срещу Русия


Драги българи! Този конфликт не би добил такъв размах, ако не беше ситуацията, в която се намират Русия, Европа и целият свят." Това казва на страницата си във "Фейсбук" бившият генерал от руското разузнаване Леонид Решетников по повод страстите, разгорели се покрай настояването на руския патриарх Кирил в София, че руската армия, а не представители на други народи в империята, са освобождавали България.


През последните дни той публикува няколко свои позиции по нестихващия спор, като от една страна се представя за голям - и един от последните в Москва - приятел на България, а от друга продължава внушенията, че има разлом между българите и техните лидери, а страната е употребена от западните врагове на въздигащата се към ново величие Русия.


Името му стана известно в България, докато бе ръководител на Руският институт за стратегически изследвания (РИСИ) и бе свързан с твърдения, че е лобирал пред БСП да издигне за президент Румен Радев. РИСИ се представя като институция за геополитически анализи, пряко подчинена на президента Владимир Путин, който назначи на мястото на Решетников бившия шеф на разузнаването Михаил Фрадков. В същото време се спори доколко влиятелна е тази структура и има анализатори, смятащи, че това е по-скоро нещо като трудоустройване на пенсионирани разузнавачи, от които днес в Русия зависи много малко.


Един от "православните имперци"
В момента Решетников е изпълнителен директор на основаното миналата есен Общество за развитие на руското историческо просвещение "Двуглав орел". То е свързано с т.нар. православен олигарх Константин Малофеев и декларативно обявява: "Ние сме православни имперци, монархисти по съвест и убеждения. Русия е обречена или да загине, или отново да стане империя. За нея най-органична и спасителна е дадената от Бога православна монархия. Ние сме чада на Руската православна църква и ще водим безпощадна идеологическа борба против клеветите срещу нашата Църква."


В манифеста на организацията, оглавена от бивш болшевистки разузнавач, се казва още, че "днес на първо място е нужно възпитаване на монархическо съзнание и мироглед, на които един от главните елементи е отхвърлянето на каквато и да е революция и на всеки бунт". Той е казвал още, че "крайната ни цел е Велика Русия, а нашето величие е в алтернативната цивилизация".


В статия "Шипка не ошибка" от "Двуглав орел" написаха миналата седмица, че българският елит страдал от евроатлантическа болест, а историческата истина била като лекарство.


Бързо преминалият от стратегически анализи към православен империализъм Решетников първоначално осъди "тази историческа шизофрения и издевателството над паметта на воините освободители на България". Решетников пусна веднага в обращение тезата, че "всичко това е политически мотивирано, за да се покажат толерантни пред Запада, НАТО и ЕС".


На прага на страшни събития


Той се активира през последните дни, след като обясни, че е бил няколко дни във Владивосток, и създава впечатление, че се опитва да охлади страстите без да отстъпва от позициите си. "Не се обиждайте! Думите на нашия патриарх бяха справедливи и казани с пастирска любов", написа той в понеделник.


"Ако знаете за посланието на нашия президент пред Федералното събрание, то вероятно разбирате, че можем да се окажем на прага на страшни събития. Западният свят, в който сега е включена и България, оказва огромен натиск над Русия с цел, както каза Путин, да спре нейното развитие", казва Решетников. "С вас се оказахме в различни лагери. В тази хибридна война, която Западът води срещу Русия, имаме много приятели и в натовския лагер - не политици и платени пропагандисти и историци, а обикновени хора. Те са особено много в България. Благодаря, братя, че оставате верни на историческата любов, родила се в боеве и в труд."


Решетников настоява, че "България ми е много скъпа, целият ми живот е свързан с нея, тук съм учил, кръстил и венчал, обикалял съм нашир и длъж, дружил съм и дружа с най-ралични хора - селяни, военни, политици, учени. Искрено обичам българския народ, история, език и литература. Никога не съм казвал и няма да кажа, че българският народ е предавал руснаците."


След това той призовава да се коментира конкретният случай, а не да се правят обобщения за цялата история на българско-руските отношения. "Казвам това и на руските експерти, които се увлякоха в отправяне на обвинения."


Няма голяма разлика между БСП и ГЕРБ


Но Решетников също казва, че "е факт лукавата и фалшива формулировка, която Русия не може да приеме", както и че "все по-силно се разминаваме с българите - не само с ръководния елит, но и с немалка част от народа"


"Не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП. Социалистите обичат много да обещават, но и като герберите не правят нищо реално за развитие на българско-руското сътрудничество." Според него патриарх Кирил едва се е стърпял до последно да не реагира на официални речи и благодарност "към някакви митични украинци и неизвестни финландци". Но когато чул и уж "проруският" Радев, реагирал, макар че Решетников казва, че "абсолютно изключвам версията за негово (на патриарха - бел.ред) участие в някаква политическа комбинация".


Решетников също така е песимистичен за подобряване на ситуацията, защото "съдейки по всичко, разколът ще се засилва, но всички проблеми произтичали от това, че България е член на НАТО - изключително враждебна към нас организация, на ЕС - наложил твърди санкции и верен съюзник на САЩ, смятащ ни за главен враг".

Той често повтаря, че България принадлежала към "колективния Запад", водещ истинска война с Русия, на руснаците им омръзнали "малките ухапвания и дребнавата подлост". "Псевдо приятелите са по-лоши от откритите врагове", казва Решетников, като благодари на Волен Сидеров, Николай Малинов и Боян Чуков.

Ключови думи към статията:

Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Имате бе! Все национални предатели!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  Ха-хаааааа

  РУШВЕТНИКОВ е наясно, че „приятелите” на руската хибридна

  война в България са като „приятелките” от Околовръстното.

  Има пари – има любов, няма пари-няма ни любов, ни още нещо.....

  Та и с РУШВЕТНИКОВИТЕ „приятели” в България тъй.....

 3. 3 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 747 Неутрално

  "Не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП."

  Прав си.
  Каква разлика да има след като заедно ви целуват ръце и лижат цървулите.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  И без да ни го казва Решетников ние си го знаем.

 5. 5 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Запада е виновен за кагбейско-никотиновата наглост на Гундяев.

 6. 6 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Запада е виновен за кагбейско-никотиновата наглост на Гундяев.

 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Неутрално


  Генерал СТОлевов

  Без него сегашните „приятели” на русия биха се стопили

  до ЕДНА СТОТНА от сегашната си бройка ПО ВЕДОМОСТ......

 8. 8 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  всички проблеми произтичали от това, че България е член на НАТО - изключително враждебна към нас организация, на ЕС - наложил твърди санкции и верен съюзник на САЩ, смятащ ни за главен враг".
  ===============================================
  България принадлежала към "колективния Запад", водещ истинска война с Русия, на руснаците им омръзнали "малките ухапвания и дребнавата подлост". "Псевдо приятелите са по-лоши от откритите врагове", казва Решетников, като благодари на Волен Сидеров, Николай Малинов и Боян Чуков.

  Санкциите са "награда" за агресията към Украйна, която от проруска САМИ направихте враг!
  България ВИНАГИ Е БИЛА ЗАПАДНО ОРИЕНТИРАНА! Т.н. Запад се опита да ви помогне в технологичното изоставане, а вие, руснаците, решихте, че можете да правите каквото си искате И СИ НАЛОЖИХТЕ САНКЦИИ!
  Сидеров, Малинов, Чуков – ние си ги знаем – петоколонници!
  В цял свят петата колона е със заслужено презрение! Няма как да е друго!

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Покрай патакламата, миналата седмица пак препрочетох бай Захари Стоянов, неговата "Превратът". Има една случка в Русе, когато руснаците влизат, местният комисар, полк. Логинов иска по руски обичай конете да се разпрегнат и да се впрегнат местни хора, за да изразят верноподаничество и уважение. Нашите обаче считат това за унизително и наемат турци за тази работа. Логинов възнегодува от подобна неблагодарност и иска братушките да се поправят и заповядва, не просто българи, а най-видните представители, опълченци и поборници да го направят.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Обичтта на българските приятели преминава сега през американските долари, а на времето любовта на Драган Цанков е преминавала през френските франкове.
  И никога през рублите!!!!
  Пачему?

 11. 11 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Любопитно

  "страстите, разгорели се покрай настояването на руския патриарх Кирил в София, че руската армия, а не представители на други народи в империята, са освобождавали България."

  Това че са ни освободили руските войски нима не е историческата истина че трябва да я подменяме за да не обслужваме "руският православен империализъм"?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5564 Неутрално

  Е все пак имате в България трима прияте,и. Стигат ви ☺

 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Весело

  "Решетников настоява, че "България ми е много скъпа, целият ми живот е свързан с нея, тук съм учил, кръстил и венчал, обикалял съм нашир и длъж, дружил съм и дружа с най-ралични хора - селяни, военни, политици, учени. Искрено обичам българския народ, история, език и литература. Никога не съм казвал и няма да кажа, че българският народ е предавал руснаците."

  Лошо Решетников! България не може да има приятел бивш руски разузнавач! Виж ако беше американски или турски тогава можеше!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Знаем бе, Решетков! Знаем!
  Приятелите ви са в ДАНС; ГЕРБ ; БСП; Атака;... навсякъде, където ръсите рубли!

  Да разлая троловете!!
 15. 15 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 854 Любопитно

  До коментар [#13] от "Julian Mall":


  Лошо Решетников! България не може да има приятел бивш руски разузнавач! Виж ако беше американски или турски тогава можеше!
  —цитат от коментар 13 на Julian Mall


  Хайде да предложим да се криминализира!

  Да разлая троловете!!
 16. 16 Профил на komunistos bacilikus
  komunistos bacilikus
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Очаквах този таракан,да се произнесе по-аналитично и по-рано,както и да обсипе с адулации родната-безродна сган,но той бил зает на Восток...
  Ами може и да е бил.На тях, само Восток им остана..На Запад,запрятено.

 17. 17 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1091 Гневно

  Уникална северномонголска наглост! Съд за измениците на България, които продължават да ни хвърлят в лапите на тези мракобесни варвари!

 18. 18 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Към какво развитие Русия се стреми, та Западът да я спира? Освен към възстановяване на Съветския съюз и Русия -велика сила аз друг стремеж към развитие не виждам.

 19. 19 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  До коментар [#11] от "Julian Mall":
  "Това че са ни освободили руските войски нима не е историческата истина че трябва да я подменяме за да не обслужваме "руският православен империализъм"?"

  Разсмиваш форума –"руският православен империализъм" включва заграбените
  Полша
  Украйна
  Литва
  Финландия
  ––––––––––
  –––––––––––
  Ами това са древни държави, чиито войници са участвали във войската на имперска Русия. Да го забравим ли?
  Юлияне, не се прави на неразбрал в старанието да "обслужваш" продължаващата да се чувства като империя Русия! Апетитът и е неутолим!
  Отново ли да загубим суверинитета си, което и е мечта от столетия насам?

 20. 20 Профил на Edvard Grieg
  Edvard Grieg
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Платени приятели... >:)

  Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.
 21. 21 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не знам , но ми прилича на опит да се легитимира Радев като проевропеец!

 22. 22 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 564 Разстроено

  На този ПЛАЗМОИД е трудно дори да му четеш мислите ако могат да се нарекат такива , нищо чудно Сидеров и сие да са му фенове ! ОТВРАТ !

 23. 23 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  "Не се обиждайте! Думите на нашия патриарх бяха справедливи и казани с пастирска любов", написа той в понеделник."

  Глупости на търкалета, това си беше чиста светска ревност. Не подхождаше подобно поведение на глава на православна църква.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  До коментар [#19] от "Alexander97":

  От тия дето ги споменаваш само Полша е "заграбена" като се изразяваш, другите ги е нямало на картата, както и нас впрочем! Ако някой ни заплашва това са пак същите заради които сме изчезнали като държава за пет века!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  "Решетников благодари на Волен Сидеров, Николай Малинов и Боян Чуков."

  Разбира се, че ще им благодари... нали Волен Болен в човека на Кремъл в българското правителство.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2331 Весело

  "Санирането" на българо-руската дружба, продължава с огромните усилия, на плеяда знайни и незнайни "духовни", и не толкова "духовни пастири", обрекли се да "спасят отлъчилите се, от правата вяра"! Където има овцеподници, там се намират и пстири, като кирчо и решетко.

 27. 27 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Любопитно

  До коментар [#22] от "deutscher._":

  На този ПЛАЗМОИД
  ========
  Ако се отнасяш към някой така , въпреки че той към теб с "драги българи" ....в една от двете страни има проблем.....
  У кого е проблема, няма да пояснявам.....

  Bukalemun
 28. 28 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Псевдо-приятелите са по-лоши от откритите врагове" - тук е прав. Добре, че България няма много приятели като него.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 29. 29 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Разстроено

  Май наистина има заговор за унищожаването на Русия. И заговорниците са такива като Решетников, патриарха им, службите им, висшето им ръководство и олигарси. Как иначе да си обясним че всячески се опитват да настроят целия свят срещу Русия. Има разбира се и доста по-прозаично обяснение. Просто търсят и активират външни врагове , външните врагове са изпитан начин за вътрешно промиване на мозъците. Това искат, да си запазят властта над руснаците като им промиват мозъците. А че цената е липса на бъдеще за Русия, хич не им пука.

 30. 30 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Радев беше представен в някои руски сайтове след избирането му като някакъв невероятен герой.
  Защото обичал Русия (СССР).

  ДБ=БКП
 31. 31 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Направо е невероятно как малка България бръкна в здравето на СССР.

  ДБ=БКП
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Всъщност Решетников е прев, че "разколът ще се засилва, но всички проблеми произтичали от това, че България е член на НАТО - изключително враждебна към нас организация, на ЕС - наложил твърди санкции и верен съюзник на САЩ, смятащ ни за главен враг".
  Ако не членувахме в тези организации, тогава на кремълските властелини щеше да им е лесно - както в Грузия и Украйна...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 34. 34 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 684 Разстроено

  Този е откровен перко и кукундрел. Дори Кашпировски ги ръсеше по-смислено...
  Що за народ са това руснаците щом винаги се докарват до такива ‘лидери’ и ‘умове’ като Решетников?
  Жалка история...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 35. 35 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#27] от "eti mehter":

  Драги троле,
  Теб те знаем - играеш го “турчина” във форума. Има и един дето го играе “грък” и маса самодейци поклоници на ВПутин и “православието” на КГБ...
  Ще ни скъсате от смях, ей! 😂😂

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 36. 36 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  ИЗНЕНАДАНИ???
  Поздрави на Крушовската и на летеца!!!
  Майкопродавци!!!
  ПОЗОР!!!

 37. 37 Профил на fyl45531931
  fyl45531931
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Решетников и сие каква щета нанасят на Русия, бедна им е фантазията на завалиите....Сеят омраза и правят от приятели и съюзници - врагове . Че поспрете се малко де, некадърници!

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#11] от "Julian Mall":
  Не е.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Ако главният прокурор си беше на място - тия изброените с обвинение за държавна измяна, доказателства колкото иска.

 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Любопитно

  До коментар [#3] от "simval":

  Няма разлика,бре!Ама оня с антената се кара на Радев,щото бил обиден на думите на Борисов...

 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#35] от "Торбалан":

  Не забравяй....ако някой се отнася към теб вежливо и добронамерено , а ти му отговаряш като последния мърляч......проблема е у теб !
  Няма значение кой с кого беседва.....

  Bukalemun
 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#8] от "Alexander97":

  Чуков беше много забавен непосредствено след избирането на Тръмп!Като разправяше как идвал нов ред начело с Путин Тръмп и Ердогн..

 43. 43 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Хахаха, Решетников! Паролата за атака на агитката!

  Мърфи е оптимист!
 44. 44 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 791 Весело

  В първия момент прочетох "Имаме много предатели...".

  Неграмотна работа.

  No Pain No Gain
 45. 45 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 827 Весело

  Докато руските генерали от разузнаването са толкова "интелигентни", Пут-ин може само да мечтае за победа в хибридната си война.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 46. 46 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#45] от "stein":

  руската пропаганда няма за цел да им печели приятели, а да убеждава народа, че има врагове

  Birds of a feather flock together.
 47. 47 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#24] от "Julian Mall":

  Изчезнали сме като държава най-вече заради самите нас, вътрешните боричкания и продажност, жажда за власт внай-различни слоеве на обществото, липсата на каквото и да е обединение на национално ниво (България е била разпокъсана на три царства, които само са се надявали, че ще оцелеят ако прецакат останалите). Византи не е била в по-добро състояние (гражданските войни, които и докарват османците на Балканите). Днес Русия е по-голямата заплаха, защото именно те са схванали цаката как да манипулират и корумпират българските институции, политици, "бизнесмени" и народни нагласи, и са много по-навътре с нещата. Да ти припомням ли кой реално контролира ДПС отвън (не е Турция)?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 48. 48 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Жалка, глупава и мизерна комплексарщина друса анимационната имперска кочина.
  Започвам да си давам сметка колко България е израснала, щом може с едно помръдване на пръста да предизвика политическо цунами по върховете на "възраждащата се" изостаналост. Жалки, надути пигмеи.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 49. 49 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#21] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Радев-мъжагата е делигитимиран вече-всички около него тръгнаха да замазват с голяма мистрия как Гундяев му се кара!От ШаренкАва та до Йотова и Светия Синод.Той се е скрил.

 50. 50 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Приятели = агенти и (платени) лакеи.
  Които плачат не за съд, а за ТРИБУНАЛ.
  ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.

 51. 51 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#23] от "Иво":

  Нещо повече-няма как Гундяев да говори за "пастирска любов". Ние просто не сме негово паство.

 52. 52 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Отново ще припомня думите на Олег Гордиевский (бивш шеф в КГБ, в момента в изгнание) от телефонното интервю взето от Георги Коритаров пряко в ефир:

  "Вие, българите, много добре знаете, че по времето на соц-а във всяко ваше министерство имаше т. нар. "съветски съветник". Те бяха с ранг на зам. министри. Никой в държавата ви нямаше право под никакъв предлог да отказва каквато и да била информация на тези съветски съветници. Включително и с най-висок гриф на секретност. Те от своя страна препращаха тази информация в Москва и там, в Кремъл, многочислен щаб от анализатори я проучваше, анализираше, класираше, подреждаше и архивираше. Много често ваш ресорен министър нямаше такава пълна и всеобхватна информация за повереното си ведомство, отколкото имаше събрана в Москва за него. В началото на 90-те, във връзка с разпада на СССР, тази информационна система се разпадна. Съветниците все още пращаха някакви сведения, но това беше по-скоро акт на добра воля - в Москва цареше пълен хаос и те не бяха вече подчинени никому. Но още с идването си на власт, Владимир Путин промени коренно нещата. Въведе строг ред, субординация, желязна дисциплина и тотално реорганизира и реформира тази система. На мястото на позастарелите съветски съветници назначи млади и енергични хора, най-често етнически българи и увеличи значително техният брой. Съветските съветници останаха още известно време за да обучат младите, а и да използват връзките си да ги инфилтрират в държавните ви служби и институции. Сега те са навсякъде. Включително и в службите ви за сигурност и отбрана и в най-тайните ви и секретни служби. В момента у вас, в България, рабои мощна руска резидентура съставена от 200 клетки, от три до двадесет души всяка, командвани на място от руски генерал."

 53. 53 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#24] от "Julian Mall":

  По "логиката" ви, не трябва и опълченците са споменаваме-българска държава и парламент не е имало,и той не е гласувал да пращаме опълченци!Срам и позор за такива като Вас!А това,как "Западът" бил виновен за това,че падаме по турск власт е вече малоумно!

 54. 54 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#32] от "coc33555576":

  Такива като Решвтников никога не пускат "статус" просто така.

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#33] от "Nil satis nisi optimum":

  Не им е лесно в Грузия и Украйна-там русофилите са кът наполседък.

 56. 56 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 450 Весело

  Даже и тоя чу*ун разбра, че ГЕРБ е като БСП, само матрЯлът още се кълне, че имало разлика ;)

  Stef
 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално


  " Не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП . "


  Я тоже !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  секи 4ти км

  Виж му приятелите и не питай... :)

  Това, значи, значи русофил?
  Има резон все пак.

  Колко по-хибридно става,
  все по-силна държавата.

  "Решетников: В България имаме много приятели в хибридната война на Запада срещу Русия"

 59. 59 Профил на today
  today
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Абе да си гледат работата, много им се иска България да е като едно време мизерна, бедна и зависима от руснаците.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Начело с Резидента?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#55] от "yanne":

  Моля за извинение, ако съм се изразил неправино.

  Имах педвид, че ако не членуваме в НАТО и ЕС отдавна да са ни налазили "зелени човечета".
  На азиатската орда в Грузия и Украйна естествено не й е лесно, но в Кремъл не броят "груз 200"...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 62. 62 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Абе петата ви колона работи здраво.Хубаво е че идват духовни дюдтабанлии та хората да разберат , какво ни мислите

  SHADOWS of SOFIA
 63. 63 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Имате, ама те искат долари. Безплатни русофили няма. А доларите свършват :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 64. 64 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Истината е, че расия окончателно загуби България. Кагабистът в расо преля чашата.

  The best way to predict the future is to invent it.
 65. 65 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Весело

  До коментар [#34] от "Торбалан":

  Има един още по-голям кукундрел, който дори е кандидат за президент на Русия - става въпрос за "либерала" Жириновски, прочети едно от последните му интервюта тук:

  http://www.dw.com/bg/жириновски-западът-пречи-на-човечеството/a-42902433

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 66. 66 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Весело

  :) Спасяването на редник Радев. :)
  Тече и в 24 часа, и в ПИК, и в Дневник. Ай нема нужда=

 67. 67 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Весело

  До коментар [#51] от "yanne":

  Да и това е вярно, ние принадлежим на две различни православни църкви... :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 68. 68 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#19] от "Alexander97":От тия дето ги споменаваш само Полша е "заграбена" като се изразяваш, другите ги е нямало на картата, както и нас впрочем! Ако някой ни заплашва това са пак същите заради които сме изчезнали като държава за пет века!
  —цитат от коментар 24 на Julian Mall

  Кога ги е нямало? Полша и Литва са били обща държава като Австро-Унгария. Уния. Отделно, цар Александър II е бил велик княз на Финландия. Следващото, руси са били наричани днешните украинци, другото са били московци. Така е и в "История славянабългарска".
  Накрая, платили сме им територията си. Скъпо и прескъпо. Повече, отколкото са взели за Аляска. Заграбили са Бесарабия от Румъния, дават им за компенсация Добруджа. Щото не върви да вземаш от съюзника си.
  Но те са недоволни. Искат раболепие, унизително верноподаничество, да целуваш вмирисаните им сапоги и да демонстрираш овча благодарност.
  П.П. Гледам, поправил си твърдението, че американците са измислили украинската нация и вече говориш за държави. Ама ядец.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 69. 69 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Така е! Имате И приятели, освен служители...

 70. 70 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Това изказване не е случайно а още по - малко емоционално. То е част от "хибридната война", която Русия води срещу НАТО и ЕС/в частност и срещу България/. Такова бе и изказването на руския патриарх/служител на КГБ/ пред българския президент. Не случайно. И не плод на емоции. Арогантно, нагло и имперско. В Русия очевидно още не са разбрали, че България не е "Задунайская губерния" а член на НАТО и на ЕС. Тоест, част е от друга цивилизация. Донесла просперитет и високо качество на живот на своите граждани. Руските надежди по отношение на България са плод на управлението на "приятелите" им/мутирали комуноиди/, които съзнателно държат все още българските граждани на ръба на мизерията за да се внушава, че това членство не е направил животът им по - добър. Но грешат. Много грешат.

 71. 71 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#41] от "eti mehter":
  "ако някой се отнася към теб вежливо и добронамерено"

  и ако този някой е Решетников....

  шегата ти е неуместна.
  Не правиш добро впечатление , когато в споровете за отношенията между България и Русия се намесваш в полза на Русия.

 72. 72 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Да, а също така не русия нахлу с армия в Украйна, Сирия, Грузия, Чечня и Афганистан ами обратното - армиите на тези държави нахлуха в миролюбивата и "въздигаща се" русия...

 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#57] от "niksan1":

  Не виждата,ама за Радев глсувахте...

 74. 74 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  Направо е невероятно как малка България бръкна в здравето на СССР.
  —цитат от коментар 31 на anonim440


  Малка България бръкна в здравето и на царска Русия , която искаше да унищожи българската държава през ПСВ. България допринесе за капитулацията на Русия, разпада на Руската империя и последвалата болшевишка революция с всички отрицателни последици за Русия.

 75. 75 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#61] от "Nil satis nisi optimum":

  Не знам за зелените човечета.На Балканите има твърде много преплетени интереси,че Русия да си разиграва коня.

 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#67] от "Иво":

  Като нашата е стотици години по-стара.

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Направо е невероятно как малка България бръкна в здравето на СССР.
  —цитат от коментар 31 на anonim440  В правителството на малка Ьългария има само един мъж с топки и САМО ТОЙ бръкна в здравето на СССР, при това съвсем заслужено !  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Е защо да няма :) От всички заминали зад граница поне 500-700хиляди са в Канада и САЩ!А колко има в Русия?А колко от русофилите в България са дебили?Казват 80% :)Сигурно % е занижен.Интереното е че тези половин милион в САЩ плащат данъци,които Сорос ги инвестира обратно :) в НПОтата хахахах.Ей така!Те плащат на Сорос ...той плаща на нас!!Особености на руското Православие.....Айде ЦИБА че сте прозрачни като роклята от пердета на Радева!

 79. 79 Профил на STALKER
  STALKER
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Смутните времена искат извънредни мерки. Закон за защита на държавата час

 80. 80 Профил на STALKER
  STALKER
  Рейтинг: 357 Неутрално
 81. 81 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#13] от "Julian Mall":

  Абе тъпанар,кой предаде "онзи " списък в турското посолство?Същия тоя Доган-политическото лице на Мултигруп и по нататъшното задкулиие.Точно България да е постави на колене пред Турция.

 82. 82 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Руският Патриарх Кирил направи разликата между българският народ и управляващите , Решетников само потвърждава констатацията му - българите са с Русия, а дали управляващите са ГЕРБ или БСП за Русия няма разлика - все са проевропейски :-) на практика с това изказване на Решетников Русия отписа БСП и им би шута. За мен поне това е добра новина.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 83. 83 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  " Не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП . "

  Нещо повече. В интервю с Коритаров преди президентските избори Решетников каза , че имали повече доверие на Борисов.
  Изглежда руснаците осъзнават , че откровеното русофилство и слагачество на БСП пред руснаците отвращава и отблъсква нормалните хора в България, докато при ГЕРБ това е завоалирано, не се забелязва от всички и затова Борисов е по-удобен на руснаците.

 84. 84 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Решетников, гледай си расийката, че там сте я забатачили яко. Ние тука можем да се оправим и без твоето мнение.

 85. 85 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Това старче няма ли да пукне вече?

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 86. 86 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  "То е свързано с т.нар. православен олигарх Константин Малофеев и декларативно обявява: "Ние сме православни имперци, монархисти по съвест и убеждения. Русия е обречена или да загине, или отново да стане империя. "

  Все някога президентските мандати на Путин ще се свършат. Тъкмо тогава ще може да го повишат в император.

 87. 87 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Истината е, че расия окончателно загуби България. Кагабистът в расо преля чашата.
  —цитат от коментар 64 на EU defender

  Казва ви се точно обратното = Русия спечели в България, но отписа БСП

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 88. 88 Профил на qwx19354540
  qwx19354540
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Решетников-спрете да плащате и ще видиш колко "много приятели" ще ви останат... Даже Волгин ще извърти задни части в посока запад...

 89. 89 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Хибридната война я водиш точно ти и точно с изказвания като това.
  Много се набива на очи/уши едно нещо, постоянно повтарят - българския народ ни обича (руснаците) но ръководството ви (българското) играе със Запада против Русия.

  Именно това е хибридна война, това е страшен натиск - не виждали разика между БСП и ГЕРБ - всички тези фрази и подмятания са знак към ръководството на България - не правите достатъчно, за да покажете лоялност към нас( Русия).
  И това навръх европредседателството.

  Това което искат може да варира - от ясна заявка за отпадане на санкциите дошла от България официално като председател на ЕС, което ще унищожи и малкото ни останала репутация - до преврат в държавата ни.

  Всички тези сигнали и шамари не стихват и нещо има да се случва. Нещо, което няма да е добро за България.

 90. 90 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  не подценявайте пенсионираните разузнавачи...щото такива няма...

  И да - разликата между ГЕРБ и БСП е малка, просто хибриден нюанс. Иначе - Волен е жалона...

 91. 91 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#40] от "yanne":

  До коментар [#3] от "simval":Няма разлика,бре!Ама оня с антената се кара на Радев,щото бил обиден на думите на Борисов...
  —цитат от коментар 40 на yanne


  Е, и кво?
  Ти мислиш, че той ги различава?
  То аз нямаше да ги различавам, ако не бях прочел, че единият е натовски генерал, а другият - нашенски, пожарникарски генерал.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 92. 92 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Решетников-спрете да плащате и ще видиш колко "много приятели" ще ви останат... Даже Волгин ще извърти задни части в посока запад...
  —цитат от коментар 88 на qwx19354540

  Само русофобията е платена ! Русофилията е безплатна, но от сърце ...
  :-) В случая не става дума дори за русофилия, а само за спиране на изцепките на русофобите, които около 3 март преминаха границите на разумното
  = продължаването на русофобските истерии вече е контрапродуктивно за самите русофоби - реакцията на опората ги изолира от българите.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 93. 93 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Нагъл! Безкрайно нагъл!

 94. 94 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#42] от "yanne":


  До коментар [#8] от "Alexander97":Чуков беше много забавен непосредствено след избирането на Тръмп!Като разправяше как идвал нов ред начело с Путин Тръмп и Ердогн..
  —цитат от коментар 42 на yanne


  Ами засега е така. Познал е Чуков. Събитията са в тази посока...

 95. 95 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Казва ви се точно обратното = Русия спечели в България, но отписа БСП
  —цитат от коментар 87 на dark'star


  Ти си вероятно единствения безплатен русофил в България.

  The best way to predict the future is to invent it.
 96. 96 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#85] от "clint_eastwood":


  Това старче няма ли да пукне вече?
  —цитат от коментар 85 на clint_eastwood


  За Сорос ли питаш?

 97. 97 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#94] от "Велков":

  Перков, а изгорените вагнерушки събитие в каква посока са?

  The best way to predict the future is to invent it.
 98. 98 Профил на tomyd
  tomyd
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Решетников леко се е объркал. Те си останаха в лагера, но ние сме вече част от свободния свят и това е нашият избор, колкото и да не им се иска.

 99. 99 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  то платените приятели нещо като платените приятелки - проститутки се наричат :)

 100. 100 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Когато атеисти почнат да пазят храма, става дума за пари.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK